Η Aληθινή Εκκλησία

   Η Aληθινή Εκκλησία

              slide2(22 Μαρτίου 1840)

‘Ετσι μίλησε ο Κύριος σε μένα και μέσα από μένα για τον καθένα κατ αυτό είναι αληθινό, βέβαιο και αξιόπιστο:

Η Χάρη Μου είναι ένας πλούσιος Θησαυρός και όποιος την αποκτήσει, δεν πρόκειται να έχει ποτέ καμιά έλλειψη, ούτε εφήμερα ούτε αιώνια.

Γι’ αυτό θα πρέπει και ο καθένας να καταβάλει τον κόπο να την κάνει δική του. Γιατί Εγώ τη δίνω σ’ οποιονδήποτε Θέλει να την έχει. Γιατί κοίτα, εάν Θέλετε όντως να συγχωρεθούν οι αμαρτίες σας, αυτό Θα γίνει εάν δείξετε αληθινή μετάνοια ακολουθώντας έμπρακτα τον Ιησού, ο οποίος είναι ο ζωντανός Μου Λόγος και η Αγάπη μέσα Μου.

Τότε οι πύλες του Ουρανού σας ανοίγουν διάπλατα και αν θέλετε να μπείτε μέσα, μπορείτε να έρθετε και να δείτε το πρόσωπο τον άγιου Πατέρα σας, που είμαι Εγώ, ο αιώνιος Θεός Ιεχωβά. Τούτο μπορείτε να το κάνετε χάρη στο ζωντανό Λόγο, ο οποίος είναι ο Ιησούς Χριστός ή η αιώνια Αγάπη και η Σοφία μέσα Μου, απ’ όπου απορρέει καθετί καλό και αληθινό.

Η αγάπη που είναι μέσα σας, σας δόθηκε από την αρχή, γιατί αυτή είναι στην ουσία η ζωή που έχετε.

Ενώ η ζωτική δύναμη μέσα στα δημιουργήματά Μου προέρχεται επίσης από την Αγάπη Μου, αλλά δεν είναι η ίδια η Αγάπη. Γιατί εκείνη δεν έχει καμιά ελευθερία, παρά είναι μόνο το αποτέλεσμα της Αγάπης Μου, το οποίο όμως από μόνο του είναι δίχως ζωή.

Για το λόγο αυτόν, το καθετί που προέρχεται από τη δύναμη αυτή στην ουσία δεν είναι παρά νεκρή ύλη, που ζει μόνο φαινομενικά, αλλά στην πραγματικότητα είναι ο θάνατος.

Αυτός είναι ο λόγος που όταν κανείς συνδέει την αγάπη του με τον κόσμο της ύλης, η αγάπη του τελικά συνθλίβεται από τη δύναμη του Θανάτού και το αποτέλεσμα είναι τότε η μοίρα της ύλης, δηλαδή ο Θάνατος.

Όποιος όμως στρέφει την αγάπη του σε Μένα και τη συνδέει μαζί Μου, ενώνει πάλι την αγάπη του με την Αγάπη ή με τη Ζωή κάθε ζωής, και τότε γίνεται ζωντανός πέρα για πέρα.

Κοίταξε όμως τώρα, η αγάπη στην ουσία είναι τυφλή και σκοτεινή και επομένως για τούτο ελεύθερη  και ανεξάρτητη, αλλά για τον ίδιο λόγο ακριβώς κινδυνεύει σοβαρά να χάσει τον προσανατολισμό της και να χαθεί εντελώς. Για το λόγο αυτό σε όποιον Με αγαπάει, δίνω ανάλογα με το μέγεθος της αγάπης του και το αντίστοιχο Φως και αυτό είναι ένα δώρο που ονομάζεται Χάρη.

Και με αυτήν τη Χάρη εισρέω στον κάθε άνθρωπο ανάλογα με το βαθμό της αγάπης του.

‘Ετσι λοιπόν, εάν κανείς έχει αγάπη στο βαθμό που να κάνει ζωντανό μέσα του το Νόμο Μου, ο οποίος είναι η ύψιστη Αγάπη, πάνω του Θα χυθούν ποτάμια από Φως και το μάτι του Θα διαπεράσει τη γη και θα ατενίσει τα βάθη τον Ουρανού.

Πες το στα παιδιά και πες το σε όλούς, ό,τι Θρησκεία κι αν Θέλουν να έχουν, είτε καθολικοί είτε προτεστάντες, ιουδαίοι, τούρκοι, βραχμάνοι ή σκοτεινοί ειδωλολάτρες, με λίγα λόγια ας το μάθουν όλοι

Στη γη υπάρχει μόνο μια αληθινή Εκκλησία κι αυτή η Εκκλησία είναι η Αγάπη για Μένα στο πρόσωπο του Υιού Μου, η οποία Αγάπη είναι το άγιο Πνεύμα που έχετε μέσα σας και σας εκφράζεται μέσω τον ζωντανού Μου Λόγου και ο Λόγος αυτός είναι ο Υιός και ο Υιός είναι η Αγάπη Μου και είναι μέσα σ’ Εμένα κι Εγώ τον διαπερνώ εντελώς και είμαστε ένα κι έτσι είμαι και μέσα σας και η ψυχή σας, που η καρδιά της είναι η κατοικία Μου, είναι η μοναδική αληθινή Εκκλησία στη γη.

Μόνο σ’ αυτήν υπάρχει η αιώνια Ζωή και μόνο αυτή μπορεί να σας κάνει μακάριους.

Γιατί κοίτα, Εγώ είμαι ο Κύριος πάνω σε όλα όσα υπάρχούν.

Είμαι ο Θεός, ο αιώνιος και ισχυρός, και ως τέτοιος είμαι επίσης και ο Πατέρας σας, ο άγιος και γεμάτος αγάπη.

Και όλα αυτά είναι μέσα στο Λόγο.

Ο δε Λόγος είναι μέσα στον Υιό και ο Υιός είναι μέσα στην Αγάπη και η Αγάπη είναι μέσα στο Νόμο και ο Νόμος σας έχει δοθεί.

Εφόσον τον σέβεστε και τον εφαρμόζετε, τον έχετε πλέον αφομοιώσει.

Τότε ζωντανεύει μέσα σας και σας ανυψώνει και σας κάνει ελεύθερους, οπότε δεν υπόκειστε πια στο Νόμο, παρά είσαστε από πάνω του, μέσα στη Χάρη και το Φως, το οποίο είναι η Σοφία Μου.

Κι αυτή είναι η μακαριότητα ή το Βασίλειο του Θεού μέσα σας ή η μοναδική Εκκλησία στη γη που μπορεί να σας κάνει μακάριους και σε καμιά άλλη δεν υπάρχει η αιώνια Ζωή, παρά μόνο αποκλειστικά σ’ αυτήν.

‘Η μήπως νομίζετε λοιπόν ότι Εγώ κατοικώ στους τοίχούς ή στη λατρεία; Ω, όχι σ’ αυτό κάνετε μεγάλο λάθος, γιατί εκεί δεν είμαι πουθενά, παρά μόνον όπου είναι η Αγάπη, εκεί είμαι κι Εγώ.

Γιατί Εγώ είμαι η Αγάπη, δηλαδή η ίδια η Ζωή.

Εγώ σας δίνω Αγάπη και Ζωή και άρα συνδέομαι μόνο με την αγάπη και τη ζωή, ποτέ όμως με την ύλη ή με το Θάνατο.Γιατί γι’ αυτόν το λόγο νίκησα το θάνατο και έκανα τη Θεότητα δική Μου, ώστε να εξουσιάζω όλα όσα υπάρχουν και η Αγάπη Μου να κυβερνάει αιώνια και να ζωντανεύει όλα όσα γίνονται δικά της.

Πώς το εννοείτε λοιπόν ότι μπορώ Εγώ να περιέχομαι μέσα στο Θάνατο, τη στιγμή πού είμαι η ίδια η Ζωή; Γι’ αυτό πηγαίνετε πρώτα στην αληθινή Εκκλησία, που είναι η ζωή μέσα σας, και μετά στη νεκρή εκκλησία, ώστε να ζωντανέψει κι αυτή χάρη σε σας!

IMG_4084