Η Σκέψη στην Καρδιά

Η Σκέψη στην Καρδιά

slide2Λέει ο Cyrenius: «Κύριε, δεν μπορώ να καταλάβω το πώς μπορεί κανείς να σκέφτεται με την καρδιά, γιατί έμαθα από παιδί να σκέφτομαι με το μυαλό.

Μου φαίνεται σχεδόν αδύνατον να μπορέσω ποτέ να σκέφτομαι με την καρδιά.

Πώς πρέπει λοιπόν ν’ αρχίσει κανείς για να μπορέσει κάποτε να σκέφτεται με την καρδιά του;»

Του λέει ο Κύριος: «Αυτό που ζητάς είναι κάτι το πολύ εύκολο και πολύ φυσικό. Οτιδήποτε μπορείς να σκεφτείς και νιώθεις πως αυτό γίνεται στο μυαλό στην πραγματικότητα προέρχεται από την καρδιά. Γιατί και η παραμικρή σκέψη πρέπει να έχει σίγουρα κάποιο ερέθισμα από το οποίο αναγκαστικά να πηγάζει. Όταν λοιπόν από κάποια ανάγκη διεγερθεί και παραχθεί μια σκέψη στην καρδιά, τότε η σκέψη αυτή ανεβαίνει στον εγκέφαλο, στο μυαλό, για να μπορέσει να την δει η ψυχή ώστε με τη σειρά της να θέσει σε κίνηση τα απαραίτητα μέλη του σώματος, για να εκφραστεί η εσωτερική αυτή σκέψη με λόγια και με έργα.

Αλλά το να μπορεί κανείς να σκέφτεται με το μυαλό και μόνο, είναι κάτι εντελώς αδύνατον! Γιατί η σκέψη είναι μια καθαρά πνευματική πλάση και δεν μπορεί να παράγεται παρά μόνο στο πνεύμα που κατοικεί στην καρδιά της ψυχής, δίνοντας ζωή σε ολόκληρο τον άνθρωπο. Πώς όμως θα μπορούσε ποτέ να αναπτυχθεί μια τέτοια πλάση από οποιαδήποτε, έστω και λεπτοουσιακή ύλη αφού κάθε μορφής ύλη -συμπεριλαμβανομένου και του ανθρώπινου μυαλού- δεν είναι τίποτα περισσότερο από ύλη και σαν τέτοια δεν θα μπορούσε ποτέ να είναι δημιουργός παρά μόνο δημιούργημα; Καταλαβαίνεις και μπορείς να νιώσεις πως κανένας άνθρωπος δεν μπορεί να σκέφτεται στο μυαλό;»

Λέει ο Cyrenius: «Ναι Κύριε, το νιώθω ολοζώντανα! Αλλά συμβαίνει κάτι παράδοξο. Αυτή τη στιγμή έχω την εντύπωση πως στην πραγματικότητα σκεφτόμουν πάντα με την καρδιά. Παράξενο αλήθεια! Πώς συμβαίνει κάτι τέτοιο; Ναι! Νιώθω μέσα στην καρδιά μου να σχηματίζονται λόγια και δεν νομίζω πια πως θα μπορούσε ποτέ κανείς να κάνει έστω και μια σκέψη στο μυαλό».

Λέει ο Κύριος: «Αυτό είναι το φυσικό επακόλουθο από το συνεχές ξύπνημα του πνεύματός σου μέσα στην καρδιά, που είναι η Αγάπη για Μένα και μέσα από Μένα για όλους τους ανθρώπους. Οι άνθρωποι όμως που δεν έχουν ξυπνήσει μέσα τους μια τέτοια Αγάπη, παρόλο που και σ’ αυτούς οι σκέψεις σχηματίζονται στην καρδιά, δεν μπορούν να τις αντιληφθούν παρά μόνο όταν αυτές ανεβούν στον εγκέφαλο.

Εκεί οι σκέψεις της καρδιάς γίνονται όλο και πιο υλικές, για να μπορέσουν να εκφρασθούν στην ύλη. Εκεί παίρνουν λοιπόν μορφή και αναμειγνύονται με εικόνες που έχουν αποτυπωθεί στις εξωτερικές επιφάνειες του εγκεφάλου από τα εξωτερικά αισθητήρια όργανα και εμφανίζονται έτσι στα μάτια της ψυχής καθαρά υλικές και αλλοιωμένες. Αυτή είναι και η πραγματική αιτία της κακής συμπεριφοράς των ανθρώπων. Γι’ αυτό ο κάθε άνθρωπος, πρέπει πρώτα να αναγεννηθεί στο πνεύμα μέσα στην καρδιά του, γιατί αλλιώς δεν θα μπορέσει ποτέ να μπει στη Βασιλεία του Θεού!»

Ρωτά τότε ο Cyrenius τον Πέτρο που στεκόταν κοντά του: «Τα καταλαβαίνεις όλα αυτά που έχουν λεχθεί για την Αναγέννηση του Πνεύματος μέσα στην καρδιά; Καταλαβαίνεις που είναι και πού βρίσκεται στην πραγματικότητα το Βασίλειο του Θεού για το οποίο τόσο επίμονα μιλά Εκείνος και οι δύο άγγελοι που το υπόσχονται σαν το μελλοντικό αποτέλεσμα της Πίστης»

Λέει ο Πέτρος: «Και βέβαια το καταλαβαίνω. Και να ‘σαι σίγουρος πως αν δεν το καταλάβαινα, δεν θα έμενα εδώ, αλλά θα γύριζα πίσω να φροντίσω το σπίτι μου. Ψάξε, αξιότιμε κύριε, αλλά μόνο μέσα στη δική σου καρδιά. Εκεί θα βρεις σε πολύ λίγο χρόνο, πολύ περισσότερα από όσα θα μπορούσα εγώ να σου εξηγήσω σε εκατό χρόνια!

Κοίταξε εμάς που είμαστε οι πρώτοι μαθητές και μάρτυρες της παρουσίας Του. Μιλούμε πολύ με εξωτερικά λόγια μαζί Του; Και όμως, κοίταξε! Παρόλα αυτά, μιλούμε μαζί Του πολύ περισσότερο από όσο εσύ και πολλοί άλλοι με τον εξωτερικό λόγο. Γιατί εμείς μιλούμε μαζί Του μόνο μέσα στην καρδιά μας και τον ρωτούμε για χιλιάδες πράγματα. Κι Εκείνος μας απαντά με πολύ καθαρές και καλά διαμορφωμένες σκέψεις.

Ετσι κερδίζουμε διπλά. Γιατί απάντηση που παίρνει κανείς από τον Κύριο στην καρδιά του γίνεται κατά κάποιο τρόπο κομμάτι της ζωής του. Ενώ τα εξωτερικά λόγια θα πρέπει πρώτα να τα εφαρμόσει σε πράξη για εξάσκηση της ψυχής του. Τότε μόνο γίνονται μέρος της ζωής του».

jesus gang«Μέσα στην ψυχή βρίσκεται ο αγνός σπινθήρας του θείου Πνεύματος. Χάρη σ’ αυτόν το σπινθήρα αποκτάει συνείδηση του εαυτού της και της θείας Τάξης μέσα από τη φωνή της συνείδησης. Χάρη στο πνεύμα της διακρίνει σύντομα το καλό από το κακό. Με τις εξωτερικές αισθήσεις του σώματος συγκεντρώνει εμπειρίες. Τη θεία Τάξη της τη δείχνει ο Θεός, είτε απευθείας με εσωτερικές αποκαλύψεις, είτε απ’ έξω, μέσω του Λόγου. Με όλα αυτά έχει ότι χρειάζεται για τον αυτοπροσδιορισμό της».

 «Παραλληλισμοί Καινής Διαθήκης και Νέας Αποκάλυψης».

«Κάθε άνθρωπος ακούει μέσα στο αισθητήριο όργανο της καρδιάς του, αυτό που λέμε συνείδηση, την ανεπαίσθητη φωνή του καλού. Από καιρό σε καιρό μάλιστα αυτή η φωνή του στέλνει άυστηρές προειδοποιήσεις. Αν συμμορφωθεί έστω και λίγο, δεν υπάρχει πια κίνδυνος να χαθεί ή να διαφθαρεί. Γιατί τότε έρχεται αδιάκοπα κρυφή βοήθεια από ψηλά πού δίνει στην ψυχή ενόραση και δύναμη να βγει σιγά-σιγά από το λαβύρινθό της. Από εκεί kάι πέρα η πορεία είναι ανοδική. Όταν ο άνθρώπος είναι πια ώριμος για μια ανώτερη αποκάλυψη το Πνεύμα του Θεού τον αγγίζει και τον οδηγεί παρακάτω στο αληθινό φως της ζωής».

«Ο δρόμος για τη Πνευματική Αναγέννηση»

«Το πνεύμα μέσα στον άνθρωπο είναι ένας θεός σε μικρογραφία, γιατί προέρχεται κατευθείαν από την καρδιά του Θεού».

«Παραλληλισμοί Καινής Διαθήκης και Νέας Αποκάλυψης».

 Η Πνευματική Όραση

«Πρέπει να πούμε ακόμα λίγα λόγια για την πνευματική όραση. Τα λόγια αυτά είναι για εκείνους που περπατούν στο δρόμό Μου και θα ‘θελαν να γνωρίζουν πόσο ικανή είναι η ψυχή τους να εξελίσσεται μέσα σ’ αυτό το σώμα. Δεν θα διδαχθείτε εδώ πως θα αποκτήσετε θαυματουργικές ή μαγικές ιδιότητες, ούτε και θα σας δοθεί κάποια αποκλειστική συνταγή για να την εφαρμόζετε. Εδώ θα δοθεί απλά ο δρόμος για να μπορέσετε να νικήσετε τις διάφορες αμφιβολίες της καρδιάς που νιώθει η ψυχή όσο ακόμα τη σφίγγουν τα δεσμά της σάρκας.

Αυτός λοιπόν είναι ο πραγματικός σκοπός: να γίνει ο άνθρωπος ανεξάρτητος από τη σάρκα και όλες τις απολαύσεις, τις αμφιβολίες και τις πλάνες της, για να μπορέσει να αισθάνεται χαρούμενος μέσα στον πραγματικό, γνήσιο και αληθινό κόσμο. Εκει όπου μετά το θάνατο θα ζήσει η ψυχή του εντελώς ελεύθερη και ανεξάρτητη.

Είναι φανερό πως η ζωή της ψυχής εκδηλώνεται από μόνη της όταν χαλαρώνουν τα σφιχτά δεσμά της σάρκας. Όλοι όσοι ακούνε τα λόγια Μου χωρίς να νιώθουν τίποτε από αυτή την εσωτερική ζωή της ψυχής, είναι ακόμα ακινητοποιημένοι μέσα στα δεσμά της σάρκας. Είναι δηλαδή ακροατές του Λόγου χωρίς ποτέ να Τον εφαρμόζουν. Όποιος αποβάλλει τα δεσμά του, αποκτά καθαρή ματιά για τους ανθρώπους και τη φύση.

Στην αρχή νομίζει πως έχει αυξηθεί η ικανότητα της παρατηρητικότητάς του. Στην πραγματικότητα όμως δεν είναι τίποτα άλλο από τη διέγερση του πνεύματός του που αρχίζει να κινείται ελεύθερα. Ο άνθρωπος συνηθίζει να βλέπει μέσα του, να αναγνωρίζει δηλαδή και να παρατηρεί τις εικόνες που βλέπουν τα πνευματικά του μάτια ανεξάρτητα από αυτές που βλέπουν τα υλικά. ‘Ετσι πολύ γρήγορα, αν νιώθει πραγματική αγάπη για Μένα και κτίζει πάνω σ’ αυτή τη βάση, θα φθάσει στην ιδιότητα εκείνη του Πνεύματος που ονομάζεται «ενόραση».

10429360_857984857578549_6061407977902842810_n