Ο ΘΕΟΣ ΜΙΛΑΕΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

Ο ΘΕΟΣ ΜΙΛΑΕΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

slide2«Εκείνος που κρατάει τις εντολές μου και τις εκτελεί, αυτός με αγαπάει. Και αυτός που με αγαπάει θ’ αγαπηθεί από τον Πατέρα μου, κι εγώ θα τον αγαπήσω και θα του φανερώσω τον εαυτό μου».

Ιωάννης 14, 21

«Ο Παράκλητος, το Πνεύμα το Άγιο που θα στείλει ο Πατέρας στο όνομά Μου, θα σας διδάξει τα πάντα και θα σας θυμίσει όλα όσα σας είπα».

Ιωάννης 14, 26

«Επειδή το αληθινό ψωμί από τους ουρανούς έχει υποστεί πολλές προσθήκες από τους διάφορους δασκάλους, δεν προσφέρει πλέον υγιεινή τροφή στο πνεύμα. Για να μπορεί λοιπόν να προσφερθεί πάλι ανόθευτο και επειδή εξαιτίας αυτής της κατάστασης η πνευματική ζωή αυτή την εποχή έχει φθάσει στο χαμηλότερο δυνατό βαθμό υποστάθμης, είμαι υποχρεωμένος τώρα να καταφύγω σε ασυνήθιστα μέσα και να αποκαλύψω υπαγορεύοντας σε πολλούς αναζητητές τη θέλησή Μου και την έννοια της οντότητάς Μου.

Και είμαι υποχρεωμένος μάλιστα να μιλάω και να επικοινωνώ ανθρώπινα με έναν απλό και καταδεκτικό τρόπο, αν και αυτό θα αποτελέσει μια πέτρα πάνω στην οποία θα σκοντάψουν πολλοί και σε πολλούς μάλιστα θα προκαλέσει θυμηδία».

Γιάκομπ Λόρμπερ «Η επιστροφή του Χριστού».

Ο Θεός μιλάει ακόμη και σήμερα στους ανθρώπους, αλλά μόνο όπως το υποσχέθηκε στο Ευαγγέλιο του Ιωάννη 14, 21.

Και ο κάθε άνθρωπος καλείται να διαμορφώσει πάλι έτσι τον εαυτό του ώστε να μπορεί να ακούει τη φωνή του Θεού μέσα στην καρδιά του, όπως την άκουγε σαν αρχέγονο πνεύμα σε εκείνο το πολύ απώτατο παρελθόν. Το κάθε ανθρώπινο ον οφείλει να φθάσει κάποτε στο σημείο να ακούει μέσα του τη φωνή του Θεού και μάλιστα πολύ δυνατότερα απ’ ό,τι ακούγεται συνήθως η φωνή της συνείδησης.

Πρώτα όμως πρέπει προφανώς να αλλάξει ριζικά, γιατί κουβαλάει μαζί του από την αρχή της γήινης ύπαρξής του κιόλας έναν μεγάλο εγωισμό και φιλαυτία. Και επειδή αυτή η φιλαυτία είναι εμπόδιο στο δρόμο του προς τη θεοποίηση, πρέπει να αντιστραφεί κατά το μεγαλύτερό της μέρος και να γίνει φιλαλληλία και αγάπη για τον Θεό. Αλλά μια τέτοια μεταβολή δεν γίνεται χωρίς αγώνα, και μάλιστα αγώνα που δεν διεξάγεται εναντίον τρίτων, παρά ενάντια στο ίδιο το «εγώ».

Αυτός ο αγώνας σημαίνει υπέρβαση του εαυτού. Σημαίνει ότι ο άνθρωπος προσπαθεί να επιβληθεί στις προσωπικές του επιθυμίες. Σημαίνει ότι νοιάζεται κανείς πιο πολύ για το καλό των άλλων παρά για το ατομικό του συμφέρον. Σημαίνει ότι πασχίζει να αγαπάει ακόμη κι εκείνους που κάθε άλλο παρά αξιαγάπητοι του φαίνονται. Σημαίνει ότι βάζει στην τελευταία γραμμή τον εαυτό του εκεί που θα ́θελε να βρίσκεται στην πρώτη. Σημαίνει να μην τον υπολογίζουν οι άλλοι και να δέχεται αδιαμαρτύρητα να τον περιφρονούν.

Σημαίνει να είναι ταπεινός και υπομονετικός όταν τον αδικούν, μολονότι ξέρει ότι το δίκιο είναι με το μέρος του. Σημαίνει με λίγα λόγια ότι ο κόσμος τον θεωρεί τρελό ή ηλίθιο ή και τα δύο. Ποιος μπορεί να ισχυρισθεί ότι έχει συμμορφωθεί με όλες αυτές τις απαιτήσεις ή έστω ότι προσπαθεί συστηματικά να τις πληρεί;

Βλέπει λοιπόν κανείς πόσο δύσκολο είναι να εξασφαλίσει τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να γίνει ένας σχετικά άξιος δέκτης του θείου Λόγου.

Ωστόσο μερικοί άνθρωποι μπορούν να λάβουν ορισμένες μικρότερες αποκαλύψεις σε εποχές όπου η αγάπη τους προς τον Θεό και το συνάνθρωπο βρίσκεται στη σωστή αναλογία σε σχέση με την αγάπη για τον εαυτό τους.

Σίγουρα τέτοιες μεγάλες αποκαλύψεις, σαν αυτές που δόθηκε η δυνατότητα να καταγράψουν ο Λόρμπερ και η Ντούντε, θα είναι πάρα πολύ σπάνιες, δεδομένου ότι για τους σημερινούς ανθρώπους είναι πολύ δύσκολο να εκπληρώσουν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις.

Όπου όμως ο Θεός διαβλέπει μία τέτοια δυνατότητα την εκμεταλλεύεται για να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω ενός ανθρώπου, ο οποίος τουλάχιστον πρόσκαιρα βρίσκεται με τη στάση του στη ζωή στο ύψος των απαιτήσεων.

Ωστόσο η πλειοψηφία απ’ όσα σήμερα προβάλλονται με την αξίωση να θεωρηθούν «λόγια του Πατέρα» πρόκειται απλά για μεταδόσεις πνευμάτων.

Αυτή λοιπόν η τελευταία πιθανότητα επιβάλλει το επιτακτικό καθήκον να διεξάγεται ένας αυστηρός έλεγχος για να διαπιστωθεί τι προέρχεται πράγματι από τον Θεό. Όταν επομένως οι άνθρωποι αρνούνται οποιαδήποτε νεώτερη αποκάλυψη του Θεού μετά τη Βίβλο, αποκρούουν από μόνοι τους μία μεγάλη προσφορά της θείας χάρης.

Αλλά από την άλλη εάν δέχονται εύπιστα ότι είναι θείος Λόγος καθετί που τους το παρουσιάζουν σαν τέτοιο, μπορεί να υποπέσουν σε επικίνδυνα λάθη. Γιατί ιδίως στην εποχή αυτή θα εγερθούν πολλοί ψευδοπροφήτες για να παραπλανήσουν τον κόσμο… (Ματθαίος 24, 24).

Ας ακουστεί τώρα ο εσωτερικός Λόγος:

28.1.1954(Μπέρτα Ντούντε)

Το Πνεύμα του Θεού ενεργεί όπου θέλει αυτό

Ενεργεί όπου θέλει το Πνεύμα του Θεού. Ο Θεός μονάχα ξέρει που μπορεί να εκδηλωθεί το Πνεύμα Του χωρίς να προσκρούσει σε αντίσταση. Μόνον ο Θεός ξέρει ποιος δέχεται τις αποκαλύψεις Του χωρίς να εναντιώνεται και είναι πρόθυμος να τις αξιοποιήσει. Επίσης ο Θεός μονάχα ξέρει ποιος παρουσιάζει τις προϋποθέσεις εκείνες που επιτρέπουν στο Πνεύμα Του να ενεργήσει.

Επιπλέον η θέλησή Του είναι να εισχωρήσει η αλήθεια στους ανθρώπους για να φωτιστούν ψέματα και εσφαλμένες αντιλήψεις ώστε να έχουν τη δυνατότητα να τις αναγνωρίζουν.

Θέλησή Του είναι να βρουν οι άνθρωποι το δρόμο προς τη μακαριότητα, ο οποίος είναι όμως πάντοτε ο δρόμος της αλήθειας. Και φροντίζει μόνιμα να φθάνει η αλήθεια, τους ανθρώπους, γιατί έχει έναν και μοναδικό σκοπό, την ευτυχία των πλασμάτων Του.

Πάνω στη γη, ο αντίμαχός Του που την κυριαρχεί, θα πολεμάει και θα ρυπαίνει αδιάκοπα την αλήθεια. Πάντα η αλήθεια θα είναι διάτρητη από ψέματα και πλάνες, γιατί ο σκοπός του είναι να την κρύβει από τους ανθρώπους, ώστε να εμποδίζονται ν’ αναγνωρίσουν και ν’ αναζητήσουν τον Θεό.

Και για το λόγο αυτό πρέπει κάθε τόσο να διοχετεύεται στη γη η αλήθεια καθαρή, πράγμα όμως το οποίο μόνο μέσω της ενέργειας του Πνεύματος μπορεί να συμβεί, με τη φώτιση δηλαδή του Πνεύματος.

Κι αυτόν τον άνθρωπο τον επιλέγει ο ίδιος ο Θεός, το Πνεύμα Του ενεργεί όπου θέλει εκείνο. Μια τέτοια ενέργεια συμβαίνει πάντοτε σύμφωνα με την ελεύθερη θέληση του συγκεκριμένου ανθρώπου, αφού ο Θεός δεν εξαναγκάζει ποτέ κανένα να δεχθεί την αγνή αλήθεια.

Πρόκειται για μια καθαρά ελεύθερη απόφαση που παίρνει ο άνθρωπος με τη θέλησή του και ο Θεός ξέρει πολύ καλά ποια θέληση Τού είναι αφοσιωμένη.

Με άλλα λόγια, η ελεύθερη θέληση ανοίγει την ανθρώπινη καρδιά για να εισρεύσει το θείο Πνεύμα μέσα της. Και τότε είναι όντως εξασφαλισμένο ότι το Πνεύμα εισρέει αμόλυντο μέσα στον άνθρωπο. Διότι όπου υπάρχουν οι προϋποθέσεις που επιτρέπουν στον Θεό να παρέχει την καθαρή αλήθεια, εκεί θα ορθωθεί επίσης ένα πνευματικό προστατευτικό τείχος, το οποίο εμποδίζει την ακάθαρτη και σκοτεινή ενέργεια να διεισδύσει. Γιατί όταν ο άνθρωπος έχει αφιερωθεί απόλυτα μαζί με όλη τη θέλησή του στον Θεό, περικλείεται από τον κύκλο φωτός του Θεού, στον οποίο δεν μπορούν να εισχωρήσουν οι σκοτεινές οντότητες.

Ο Θεός θέλει να φθάνει η αλήθεια στη γη. Επομένως είναι ευνόητο ότι αυτό συμβαίνει μέσω ενός ανθρώπου ο οποίος έχει υποτάξει πλήρως τη θέλησή του σ’ εκείνη του Θεού και έτσι αποκλείει την παραμικρή δυνατότητα να διεισδύσει λαθραία ο αντίθεος.

Γιατί ο Θεός μπορεί τότε να του δώσει φύλακες να τον προστατεύουν, αφού ο ίδιος ο άνθρωπος του παραχωρεί αυτό το δικαίωμα χάρη στην εναρμονισμένη με το θείο θέλησή του. Και τότε αποδεικνύεται η ενέργεια του Πνεύματος, αφού στην καρδιά του διαχέεται ένα αστραφτερό φως που μπροστά του εξαφανίζεται κάθε οντότητα του σκότους.

Το γεγονός ότι ο Θεός δεν παύει να στέλνει την αλήθεια στη γη, οφείλεται στην αγάπη Του για τα πλάσματά Του που θέλει να τα οδηγήσει στη μακαριότητα. Και αναμφίβολα τη θέλησή Του την κάνει και πράξη. Σαν συνέπεια επιλέγει τέτοιους ανθρώπους οι οποίοι είναι κατάλληλοι για να δεχθούν την αλήθεια από τα ύψη.

Και για χάρη της αλήθειας επίσης τους καθοδηγεί με τέτοιον τρόπο, ώστε να μη λάβουν παράλληλα και κάποια αναλήθεια, γιατί διαφορετικά δεν θα υπήρχε καμία δυνατότητα να δώσει την αλήθεια ανόθευτη στην ανθρωπότητα.

Θα πρέπει πάντως να υπογραμμισθεί ότι η φώτιση του Πνεύματος αφορά αποκλειστικά και μόνο παροχή πνευματικών γνώσεων. Δηλαδή όταν το Πνεύμα παρέχει την καθαρή αλήθεια μέσω της ενέργειάς του σ’ έναν άνθρωπο, δίνει μονάχα τη γνώση για τα θεϊκά-πνευματικά πράγματα.

Ο Θεός βέβαια μπορεί να διδάξει επίσης τους ανθρώπους και σε σχέση με επίγεια θέματα, αυτό όμως συμβαίνει μέσω των σκέψεων, η ορθότητα των οποίων εξαρτάται πάλι από την πνευματική κατάσταση του ατόμου. Επομένως η φώτιση του Πνεύματος δεν μπορεί να συσχετισθεί με τις επίγειες γνώσεις.

Γι’ αυτό το λόγο θα πρέπει πάντα να διακρίνει κανείς τις πνευματικές από τις επίγειες γνώσεις, γιατί σαν «διοχέτευση της θείας αλήθειας» δεν εννοούνται και τα δύο είδη γνώσεων. Ωστόσο μπορεί η σκέψη ενός ανθρώπου, ο οποίος πασχίζει να ζει στα πλαίσια της θείας Τάξης, να φωτίζεται επίσης από το Πνεύμα και κατά συνέπεια ν’ ανταποκρίνεται στην αλήθεια.

Εφόσον αδιαφορείτε για οτιδήποτε γήινο και θέτετε σαν αποκλειστικό στόχο των επιδιώξεών σας το πνευματικό βασίλειο, εφόσον προσπαθείτε να διευρύνετε τις γνώσεις σας στην πνευματική σφαίρα, εφόσον πασχίζετε με όλες τις δυνάμεις να καλυτερέψετε την ποιότητα της ψυχής σας με το να της προσφέρετε μόνον όσα την ωφελούν και εφόσον σας απασχολούν μόνο αυτά που της εξασφαλίζουν μια ζωή στην αιωνιότητα, αλλά αδιαφορείτε για όλα εκείνα που σχετίζονται με την υλική σας διαβίωση στη γη, τότε αγωνίζεστε για την πνευματοποίησή σας και τότε όντως θα σας κατευθύνει το πνεύμα από μέσα σας. Θα εκφραστεί και θα σας διδάξει από το εσωτερικό σας σε όποιο βαθμό είναι πιο ωφέλιμο για την ψυχική σας εξέλιξη.

Τότε μπορεί να δεχθείτε επίσης και σεις, ανάλογα με την ψυχική σας ωριμότητα, θεϊκές αποκαλύψεις, οι οποίες όμως θα σας διαφωτίζουν αποκλειστικά σε σχέση με το πνευματικό βασίλειο, τα πνευματικά αίτια, την πνευματική προέλευση και τον προορισμό όλης της πλάσης, αναφορικά δηλαδή με αυτά που δεν μπορεί να διερευνήσει και ν’ αποδείξει η νόησή σας, όσο βρίσκεστε ακόμη στη γη.

Αντίθετα, τα επίγεια προβλήματα μπορείτε να τα λύσετε απλά με τη νοημοσύνη σας, όπου ωστόσο και εκεί η προϋπό- θεση για να καταλήξει κανείς στην αλήθεια είναι επίσης μια φωτισμένη σκέψη, η οποία βέβαια είναι αποτέλεσμα μιας ζωής σε συμφωνία με τον Θεό. Θα πρέπει εξάπαντος να λαβαίνετε υπ’ όψη σας αυτή η διαφορά, ότι δηλαδή οι θεϊκές αποκαλύ- ψεις έχουν ως περιεχόμενο την ψυχική ζωή και την πνευματική εξέλιξη του ανθρώπου, τη γνώση περί αρχής και τελικού προορισμού της δημιουργίας καθώς και τη γνώση για το λυτρωτικό σχέδιο του Θεού.

Ενώ ερωτήματα που αφορούν επίγεια προβλήματα μπορεί να τ’ απαντήσει κανείς μόνος του και μάλιστα λίγο ως πολύ σύμφωνα με την αλήθεια, ανάλογα με την ψυχική του ωριμότητα.

Όσο πιο στενά συνδεδεμένος είναι κανείς με τον Θεό, τόσο πιο έντονα θα νιώθει την επενέργειά Του, τόσο διαυγέστερες θα είναι επίσης οι σκέψεις του και τόσο ασφαλέστερα θα μπορεί να απαντήσει στο κάθε επίγειο ερώτημα. Γιατί τότε επιτρέπει στο Πνεύμα να ενεργήσει μέσα του, με αποτέλεσμα αυτό να τον καθοδηγεί και να τον κατευθύνει στη ζωή του.

Αλλά οι προφορικές αποκαλύψεις οι οποίες σκοπό έχουν να μεταφέρουν την αλήθεια στη γη, πρέπει ν’ αξιολογούνται διαφορετικά. Τέτοιες αποκαλύψεις περιέχουν θεία-πνευματική γνώση, την οποία μόνον ο Θεός μπορεί να μεταδώσει στον άνθρωπο εκείνο που παίζει ρόλο μεσάζοντα, γεγονός όμως που απαιτεί συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Κατ’ αρχήν αυτό συμβαίνει πάντοτε σύμφωνα με ένα θείο σχέδιο, που μόνον ο Θεός ξέρει πώς μπορεί να πραγματοποιηθεί και για το οποίο διαλέγει ο Ίδιος το κατάλληλο εργαλείο που θα το εκτελέσει. Κι αυτό το κάνει όποτε είναι απαραίτητο να λάβουν οι άνθρωποι την ανόθευτη αλήθεια ώστε να προ- ωθηθούν στην ανοδική τους εξέλιξη.

Ο Θεός μόνον γνωρίζει τις ανθρώπινες καρδιές και επομένως Αυτός μόνον γνωρίζει ποιος κάτοικος της γης πληρεί τις προϋποθέσεις για να λάβει τη θεία-πνευματική γνώση και για τούτο τον επιλέγει γι’ αυτό το σκοπό.

Το Πνεύμα του Θεού πνέει συνεπώς όπου Αυτός θέλει. Και το Πνεύμα Του εισρέει σ’ έναν αληθινά κατάλληλο γι’ αυτό το σκοπό αποδέκτη, επειδή πρόκειται για μια εξαιρετικά σημαντική προσφορά βοήθειας προς την ανθρωπότητα.

Διότι το ζητούμενο είναι να διαπερασθεί το πνευματικό σκοτάδι με τις ακτίνες Φωτός που προέρχονται από τον Ίδιο τον Θεό. Κι αυτό είναι ένα γεγονός το οποίο μπορεί να σώσει πολλούς ανθρώπους ακόμη από τον πνευματικό θάνατο. Γιατί έτσι φανερώνεται ένας δρόμος που οδηγεί από τον κόσμο της ύλης προς το βασίλειο του Φωτός.

Αποτελεί μια δυνατότητα να ωθηθούν οι άνθρωποι να επιστρέψουν στην πηγή τους, εφόσον έχουν καλή θέληση και πιάνουν το χέρι που τους τείνει ο Πατέρας τους που δεν θέλει να χάσει πάλι τα παιδιά Του για άλλο ένα πολύ μακρύ χρονικό διάστημα.

Και για το λόγο αυτό ο κάθε αποδέκτης θεϊκών αποκαλύψεων απολαμβάνει την ιδιαίτερη προστασία Του, προκειμένου να τελειώσει το έργο Του και το φως της αλήθειας να φωτίσει τη γη, σε μια εποχή όπου επικρατεί βαθύτατο πνευματικό σκοτάδι, ώστε να χειριστούν οι άνθρωποι καλά το σύντομο χρόνο που τους μένει μέχρι να ’ρθει το τέλος.

Αμήν

13.6.1951(Μπέρτα Ντούντε)

Όποιος απολαμβάνει την εξαιρετική χάρη να διδάσκεται από Μένα τον Ίδιο, καθώς και όποιος τις δέχεται και τις ασπάζεται αυτές τις διδασκαλίες που Εγώ μεταδίδω απευθείας σε έναν άνθρωπο, πραγματικά δεν χρειάζεται να αντλήσει απ’ αλλού τις γνώσεις του, γιατί θα τον χορταίνω εντελώς Εγώ με τον άρτο της ζωής.

Δεν χρειάζεται επομένως να αναζητάει αλλού την πνευματική του τροφή, γιατί δεν έχει ανάγκη να αντλεί από ένα πηγάδι, τη στιγμή που έχει το αγνό νερό από την πηγή, το οποίο είναι αληθινά πολύ καθαρότερο και καλύτερο. Όπου όμως υπάρχει έλλειψη από φρέσκο νερό της πηγής, εκεί θα πρέπει οι άνθρωποι να χρησιμοποιούν μ’ ευγνωμοσύνη το νερό που έχουν στη διάθεσή τους, προσέχοντας ωστόσο να μην μπαίνουν μέσα ακαθαρσίες.

Καταλαβαίνετε τι θέλω να σας πω μ’ αυτήν την εικόνα; Δεν θέλω με κανέναν τρόπο να μειώσω αυτό που από παλιά θεωρείτε ιερό, δηλαδή το Βιβλίο των Πατέρων, το οποίο δεν πρόκειται ποτέ να χάσει την αξία του για τους ανθρώπους, οι οποίοι έχοντας καλή πίστη και αγάπη σε ΜΕΝΑ, προσπαθούν ν’ αντλήσουν από κει γνώσεις.

Γιατί εκεί μέσα κρύβεται όντως βαθιά γνώση, την οποία ωστόσο αναγνωρίζει μόνον ένας που το πνεύμα του έχει ήδη ενεργοποιηθεί.

Αλλά όταν σας διδάσκω Εγώ ο Ίδιος, τότε σας δίνω τη διδασκαλία και την εξήγηση μαζί, γιατί Εγώ προσαρμόζω κάθε διδασκαλία στο βαθμό της ωριμότητάς σας. Σας τη δίνω με τρόπο που είναι κατανοητή για σας και πάντα σας φανερώνω το Θέλημά Μου, αφού το ζητούμενο από σας στη γη είναι να ζείτε σύμφωνα μ’ αυτό.

Σας αποκαλύπτομαι ως ο Θεός και Δημιουργός όλου του απείρου, αλλά και σαν στοργικός ΠΑΤΕΡΑΣ των παιδιών Μου, τα οποία οφείλουν να κατακτήσουν την πατρότητα του Θεού στη γη και γι’ αυτό το σκοπό χρειάζονται πολλή βοήθεια και υποστήριξη.

Σεις οι άνθρωποι δεν καταλαβαίνετε πια το νόημα του Λόγου Μου που σας είχα δώσει κάποτε και γι’ αυτό θέλω να σας τον εξηγήσω απλά και κατανοητά. Για τούτο το λόγο διοχετεύω και πάλι το Ευαγγέλιό Μου, όπως το είχα διδάξει κάποτε στη γη, τον καιρό της επίγειας πορείας Μου.

Δεν θέλω να Μ’ έχετε μόνο στο μυαλό σας ως Θεό, θέλω να κατοικώ στην καρδιά σας. Θέλω να Με πιστέψετε ζωντανά και θελω να σας δείξω πώς μπορείτε ν’ αποκτήσετε αυτήν τη ζωντανή πίστη. Δεν είναι με τις πολλές γνώσεις τις οποίες κάνετε κτήμα σας, με το μυαλό σας, που αποκτάται η ζωντανή πίστη, ακόμη και αν αυτήν τη γνώση την πήρατε από το Βιβλίο των Πατέρων, παρά μόνο με το να έχετε πάρα πολύ αγάπη και καθόλου ιδιοτέλεια στη ζωή σας.

Η γνώση σας θα είναι πολύ μεγαλύτερη απ’ όσο μπορεί να σας αποφέρει όλη η μελέτη του κόσμου και η πίστη σας θα είναι πολύ πιο ζωντανή, εάν εφαρμόζετε τις εντολές Μου της αγάπης για τον Θεό και τον πλησίον. Γιατί τότε είσαστε πραγματικά σοφοί και επίσης δεμένοι στενά μαζί Μου, και γι’ αυτό μπορείτε επίσης να διδάσκετε τους συνανθρώπους σας, μαθαίνοντάς τους ποια επιτεύγματα πετυχαίνει κανείς όταν ζει σωστά τη ζωή του.

Τότε εξάλλου γίνεστε και σωστοί αντιπρόσωποί Μου στη γη που κηρύσσουν σύμφωνα με το Θέλημά Μου, γιατί όλη τη γνώση σας τότε την αντλείτε από μέσα σας. Γιατί σ’ αυτήν την περίπτωση το Πνεύμα Μου μέσα σας, σας οδηγεί στην αιώνια Αλήθεια, ώστε αποκτάτε μια Γνώση την οποία δεν πήρατε κάπου απ’ έξω, αλλά σας την προσφέρει μόνιμα το Έλεός Μου.

Είναι τότε που έχει ανοίξει για σας η πηγή της Ζωής, η πηγή της αγάπης Μου, απ’ όπου ρέει το ζωντανό Νερό με το οποίο μπορείτε να δροσιστείτε. Αλλά οφείλετε επίσης να δώσετε και στους συνανθρώπους σας ένα δροσιστικό ποτό για να μπορούν και εκείνοι να δοκιμάσουν καθαρό διάφανο νερό και τότε, εάν είναι καλοπροαίρετοι, δεν θα θέλουν ούτε εκείνοι ποτέ πια να το χάσουν.

Όλοι οι άνθρωποι θα μπορούσαν να δροσιστούν από την Πηγή της Ζωής, αλλά πολύ λίγοι τη βρίσκουν. Αυτοί οι λίγοι δεν αρκούνται σ’ αυτά που δεν έχουν νόημα, παρά αναζητούν την Αλήθεια. Για το λόγο αυτό λοιπόν απευθύνονται σε ΜΕΝΑ, που είμαι η ΑΙΩΝΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑ, για να τους δώσω ένα δυναμωτικό ποτό, πράγμα που βεβαίως δεν τους αρνούμαι.

Γι’ αυτό αντλείστε από την Πηγή της Ζωής, πάρτε μ’ ευγνωμοσύνη στην καρδιά αυτά που σας προσφέρει η αγάπη Μου. Αναλογισθείτε τι μεγάλη χάρη σημαίνει να σας διδάσκω Εγώ ο Ίδιος, γιατί θα χρειαστείτε ακόμη πάρα πολύ δύναμη, την οποία μπορείτε να αντλήσετε μόνον από το Λόγο Μου, που σας προσφέρεται από ψηλά, γιατί αυτός ο Λόγος είναι ευλογημένος με τη Δύναμή μου.

Αμην

Εισαγωγή στην πνευματική Γνώση

28.11.1962(Μπέρτα Ντούντε)

Θέλω να δώσω στους ανθρώπους μία απλή κατανοητή διδασκαλία. Θέλω να τους διαφωτίσω με έναν απλούστατο τρόπο, εφόσον μεν δεν έχουν απολύτως καμιά γνώση, αλλά είναι πρόθυμοι να δεχθούν μία αληθινή ερμηνεία. Μπορείτε να το καταλάβετε και από μόνοι σας, ότι Εγώ δεν σας έπλασα έτσι όπως είσαστε, αφού θα διαπιστώσετε πολλές ατέλειες στους ανθρώπους. Αν το συλλογισθείτε καλά, θα σας φανεί απίστευτο ότι μπορεί ένα απόλυτα τέλειο Ον, το οποίο ονομάζετε Θεό, να έχει δημιουργήσει μία τόσο ατελή ανθρωπότητα.

Ωστόσο επειδή δεν είναι δυνατό να έχετε γίνει από μόνοι σας, όπως ούτε εξάλλου τα άλλα έργα της δημιουργίας που βλέπετε γύρω σας, πρέπει να έχει ενεργήσει μία «Δύναμη», την οποία σας ζητούν να πιστέψετε.

Θα πρέπει να υπάρχει ένας Θεός, ένας Δημιουργός όλων αυτών που βλέπετε και ο οποίος δημιούργησε και εσάς. Αυτός ο Δημιουργός είναι προφανώς απόλυτα τέλειος, πράγμα για το οποίο θα μπορείτε να έχετε πολλές αποδείξεις στην επίγεια ζωή σας.

Αυτός λοιπόν δημιούργησε και εσάς τους ανθρώπους, όμως όχι στην κατάσταση που βρίσκεστε σήμερα. Από Αυτόν προήλθατε εξίσου απόλυτα τέλειοι, είσαστε προϊόντα της ύψιστης δημιουργικής Δύναμης, η οποία είναι ένα νοήμον Ον, όπως και εσείς, αλλά στο μέγιστο βαθμό τελειότητας.

Δημιουργηθήκατε λοιπόν τέλειοι, αλλά δεν διατηρήσατε αυτή την τελειότητα, γιατί διαθέτατε μια ελεύθερη θέληση η οποία μπορούσε να στραφεί προς οποιαδήποτε κατεύθυνση. Γι’ αυτό είχε και τη δυνατότητα να απορρίψει την τελειότητα και να μετατραπεί στο αντίθετό της.

Και αυτό ακριβώς κάνατε! Εγκαταλείψατε το πατρικό σας σπίτι, απομακρυνθήκατε από Εμένα, τον Θεό και Δημιουργό σας, αποκρούσατε την πατρική Μου Αγάπη. Έτσι γίνατε δυστυχισμένα πλάσματα, γιατί η προϋπόθεση για την Ευτυχία είναι η απεριόριστη Αγάπη Μου.

Όμως η Αγάπη Μου είναι ατέλειωτη και σας ακολουθεί ακόμη και στα βάθη τα οποία επιλέξατε εθελοντικά. Η Αγάπη Μου θέλει να επιτύχει την επιστροφή σας μια μέρα κοντά Μου. Γι’ αυτό δεν σας εγκαταλείπει στη δυστυχία σας παρά σας βοηθάει να ξαναέλθετε στα ύψη από τα βάθη στα οποία βρισκόσαστε.

Για να επιστρέψετε από το σκοτεινό βασίλειο στο βασίλειο του Φωτός και στην αλλοτινή σας μακαριότητα, γιατί η αγάπη έχει μόνιμα την επιθυμία να χαρίζει την ευτυχία. Γι’ αυτό και δεν πρόκειται να σας εγκαταλείψει η Αγάπη Μου πριν ολοκληρώσετε το δρόμο της επιστροφής σ’ Εμένα.

Και ένας πολύ μικρός σταθμός σ’ αυτόν το δρόμο της επιστροφής, είναι η ενανθρώπισή σας σ’ αυτή τη γη. Είσαστε προικισμένοι με λογική, ελεύθερη θέληση και νοημοσύνη. Μπορείτε να σκεφθείτε, να αισθανθείτε και να επιθυμείτε και να ενεργείτε ανάλογα.

Αν είναι λοιπόν σωστή η σκέψη και η θέλησή σας, τότε κατευθύνονται πάντα από την αγάπη. Σε αυτή την περίπτωση η αγάπη θα καθορίζει τη σκέψη και τη θέλησή σας, επειδή τη θέληση που βρίσκεται στη σωστή κατεύθυνση, μπορώ να την κατευθύνω προς πράξεις αγάπης. Και επειδή οι πράξεις αγάπης σημαίνουν την προσέγγιση σ’ Εμένα, που είμαι η «Αιώνια Αγάπη», σημαίνουν επίσης επιστροφή από την τωρινή εσφαλμένη ύπαρξη στο αρχέγονό σας είναι, το οποίο ξεπήδησε κάποτε από Εμένα σε πλήρη τελειότητα.

Συνεπώς εσείς οι άνθρωποι έχετε ένα μόνον καθήκον, να ζείτε μια ζωή αγάπης. Έτσι εκπληρώνετε το σκοπό της ζωής σας στη γη, ο οποίος είναι η επανασύνδεση με την «Αιώνια Αγάπη». Με αυτό τον τρόπο η «Αιώνια Αγάπη» μπορεί να σας κάνει ανείπωτα ευτυχισμένους και να ξαναγίνετε μακάριοι όπως ήσασταν αρχικά.

Αυτός είναι ο μοναδικός στόχος που θα πρέπει να επιδιώκετε στη Γη. Και για να το κάνετε αυτό, σας διδάσκω Εγώ ο Ίδιος, μέσα από τη φωνή της συνείδησης, μέσα από τη φωνή του πνεύματος, το οποίο φέγγει σαν ένας σπινθήρας μέσα σε κάθε ανθρώπινη καρδιά. Το μόνο που χρειάζεται για να αναφλεχθεί είναι έργα αγάπης.

Έτσι θα σας φανερώνει τι οφείλετε να κάνετε ή τι να αποφύγετε και θα σας παρακινεί διαρκώς σε νέες πράξεις αγάπης.

Η αγάπη είναι η αρχική ουσία της ύπαρξής σας και αν θέλετε να είστε και να παραμείνετε τέλειοι, η αγάπη θα πρέπει να πλημμυρίζει το είναι σας. Αν όμως παραμελείτε την αγάπη, παραμένετε γεμάτοι ελαττώματα, όπως οι περισσότεροι άνθρωποι που βλέπετε σήμερα στον κόσμο: δηλαδή ψυχροί, εγωιστές, που σκέφτονται μόνο τον εαυτό τους και ποτέ το διπλανό τους που ζει δυστυχισμένος πλάι τους.

Ωστόσο έλλειψη αγάπης σημαίνει έλλειψη ευτυχίας. Σημαίνει σκοτισμένο πνεύμα, άγνοια, αδυναμία και έλλειψη ελευθερίας. Γιατί τότε ο άνθρωπος δεν αναγνωρίζει Εμένα, τον Θεό και Δημιουργό του, και δεν παίρνει το δρόμο που οδηγεί κοντά Μου. Όμως μόνο η ένωση μαζί Μου μπορεί να ξαναδώσει την ευδαιμονία.

Για να πραγματοποιήσετε αυτή την ένωση είσαστε στη Γη.

Οφείλετε να ξαναβρείτε την τελειότητα την οποία χάσατε εκούσια κάποτε, οφείλετε να μεταμορφωθείτε πάλι σε αγάπη, η οποία ήταν η αρχική σας υπόσταση. Με αυτή τη μεταμόρφωση θα κατορθώσετε να επανασυνδεθείτε μαζί Μου. Θα μπορείτε τότε να δίνετε οι ίδιοι αγάπη και να τη λαμβάνετε απεριόριστα. Θα μπορείτε να εισέλθετε στην αληθινή ζωή που διαρκεί αιώνια. Θα είσαστε τέλειοι και γι’ αυτό απεριόριστα μακάριοι.

25.8.1962(Μπέρτα Ντούντε)

Η αμφισβήτηση των θεϊκών αποκαλύψεων

Οι άνθρωποι δεν παύουν να αμφισβητούν τις αποκαλύψεις Μου, επειδή δεν πιστεύουν ζωντανά σε Μένα. Αν πίστευαν, θα καταλάβαιναν τη δράση Μου την τελευταία εποχή που προηγείται του τέλους. Όμως μια ζωντανή πίστη προϋποθέτει μια ζωή με αγάπη, την οποία όμως οι περισσότεροι παραμελούν, γιατί το μόνο που τους απασχολεί είναι να αγαπούν τον εαυτό τους.

Με μια τέτοια λανθασμένη αγάπη όμως, δεν έχουν τη δυνατότητα να βρουν το δρόμο που φέρνει σε Μένα, γι’ αυτό και δεν μπορούν να Με αναγνωρίσουν σαν τον Θεό και Δημιουργό τους, ο οποίος ωστόσο θέλει να είναι παράλληλα και ο ΠΑΤΕΡΑΣ τους.

Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν μόνο μια τυπική πίστη, πιστεύουν στις γνώσεις εκείνες που τους έχουν διδάξει, οι οποίες ωστόσο δεν είχαν τη δυνατότητα να γίνουν ζωντανές μέσα τους. Για το λόγο αυτό άλλωστε δεν καταλαβαίνουν τι σημαίνει η «επιφοίτηση του Πνεύματός Μου», την οποία υποσχέθηκα σε όλους εκείνους που Μ ε  π ι σ τ ε ύ ο υ ν  και  τ η ρ ο ύ ν  τ ι ς  ε ν τ ο λ έ ς  Μ ο υ, γιατί σε αυτούς θα φ α ν ε ρ ώ ν ω  τον  Ε α υ τ ό  Μ ο υ. Κι όσο δε πιο προσκολλημένοι είναι στην τυπική τους πίστη, τόσο πιο εχθρικά αντιμετωπίζουν τις αποκαλύψεις Μου.

Εντούτοις Εγώ δεν θα πάψω να στέλνω τις αποκαλύψεις Μου στη γη, διότι το θεωρώ απολύτως απαραίτητο να μάθουν οι άνθρωποι την πλήρη Αλήθεια, ώστε να μην αναζητούν μάταια το νόημα της ζωής τους μέσα σε παραμορφωμένες διδασκαλίες.

Οι άνθρωποι πιστεύουν πολύ πιο εύκολα οτιδήποτε απέχει παρασάγγας από την Αλήθεια, αλλά την απλή απροσποίητη Αλήθεια που προέρχεται από Μένα, δεν την αναγνωρίζουν. Για το λόγο αυτό είναι πραγματικά ευκολότερο να διδαχθεί την αγνή Αλήθεια ένας εντελώς άπιστος άνθρωπος, παρά να πεισθούν εκείνοι οι οποίοι μελετούν με ζήλο αυτό που είναι το Βιβλίο όλων των βιβλίων, γιατί η νόησή τους μεν προσπαθεί να ερμηνεύσει το κάθε γράμμα της αλφαβήτου εκεί μέσα, αλλά όταν έρχονται σ’ επαφή με τον απλό Λόγο Μου, τον απορρίπτουν σαν δ ι α β ο λ ι κ ό  έ ρ γ ο.

Ο αντίμαχός Μου έχει απλώσει ήδη βαθύ σκοτάδι πάνω από τη γη και για να το καταφέρει, χρησιμοποιεί ακόμη και αυτό το Βιβλίο, με το να συγχύζει τη νοημοσύνη των ανθρώπων και να τους εμποδίζει να αντιληφθούν καθαρά. Κι αυτό το πετυχαίνει, επειδή η σύνδεση των ανθρώπων μαζί Μου δεν είναι τόση ώστε να μπορεί να ακτινοβολεί μέσα στην ανθρώπινη καρδιά η Δύναμη της Αγάπης Μου, πράγμα που σημαίνει ότι τότε δέχονται ένα διαυγές φως με το οποίο μπορούν να διακρίνουν την Αλήθεια από την πλάνη.

Πόσο άσχημα επομένως θα ήταν τα πράγματα για την ανθρωπότητα, εάν δεν τη νοιαζόμουν και δεν φρόντιζα να την ενισχύσω με ιδιαίτερο τρόπο, εάν δεν τους αποδείκνυα την Παρουσία Μου απευθύνοντάς τους το Λόγο απευθείας Εγώ ο Ίδιος και δίνοντάς τους απόδειξη της Αγάπης Μου, με το να μιλάω σαν Πατέρας στα παιδιά Μου.

Εσείς οι άνθρωποι εξακολουθείτε να Με ψάχνετε πολύ μακριά. Και ακόμη και αν πιστεύετε σε Μένα, εντούτοις δεν σας φαίνεται πιστευτό ότι μπορεί να μιλάω στα παιδιά Μου σαν Πατέρας, ότι κατεβαίνω στο επίπεδό σας και προσπαθώ να σας παρακινήσω να αφεθείτε εντελώς σε Μένα μ’ εμπιστοσύνη και να Με παρακαλέσετε να σας οδηγήσω Εγώ στην επίγεια ζωή σας.

Εξακολουθώ να είμαι για σας ο αυστηρός Θεός, Εκείνος που δίνει εντολές, που απαιτεί την υπακοή των ανθρώπων και τιμωρεί όσους δεν Τον υπακούν. Πρέπει να ξέρετε όμως, ότι Εγώ ουδέποτε «τιμωρώ» τα πλάσματά Μου, αλλά αυτά από μόνα τους προκαλούν το κάθε τους βάσανο, αυτά από μόνα τους επιδιώκουν να πέσουν χαμηλά.

Εγώ όμως δεν τα καταδικάζω, παρά προσπαθώ πάντα μόνο να τα οδηγήσω να βρουν το δρόμο της επιστροφής, βοηθώντας τα να ανέβουν πάλι από τα βάθη στα ύψη και γι’ αυτό τα καλώ και τα προσελκύω συνεχώς για να μη χαθούν και πέσουν θύματα του αντιπάλου Μου.

Και πώς μπορώ να δείξω πιο φανερά την Αγάπη Μου στα πλάσματά Μου, απ’ ό,τι με το Λόγο Μου, δίνοντάς τους τις αποκαλύψεις οι οποίες τους εξηγούν την Οντότητά Μου; Κι οι αποκαλύψεις αυτές, επειδή είναι θεϊκή Αλήθεια, μπορούν να έχουν μεγάλη επίδραση πάνω στην ψυχή, δυναμώνοντάς την στην πνευματική δοκιμασία της στη γη.

Γιατί αυτό που Με ωθεί είναι η Αγάπη Μου για τα πλάσματά Μου, τα οποία βαδίζουν το δρόμο της επιστροφής σε Μένα όντας πάνω στη γη και τα οποία μπορούν να φτάσουν στο στόχο τους μόνο εάν Εγώ έχω τη δυνατότητα να τους δώσω την απαραίτητη Δύναμη, τρέφοντάς τους με τον Ουράνιο Άρτο και δίνοντάς τους να πιουν από το Νερό της Ζωής, δηλαδή το Λόγο Μου.

Αλλά παρ’ όλα αυτά, οι άνθρωποι δεν θέλουν να καταλάβουν αυτή την πράξη αγάπης, γι’ αυτό αρνούνται επίσης την πολύτιμη προσφορά του Ελέους Μου. Επειδή οι ίδιοι δεν είναι ζωντανοί, παραμένουν πιστοί σ’ έναν νεκρό χριστιανισμό, γιατί όσο τους λείπει η αγάπη, τους λείπει επίσης και η δύναμη της πίστης. Γιατί αν είχαν αγάπη, αυτή θα τους έδινε την αληθινή εικόνα της Οντότητάς Μου, η οποία είναι Αγάπη, Σοφία και Δύναμη.

Για το λόγο αυτό λοιπόν η Αγάπη Μου δεν παύει να χαρίζεται και να δίνει στους αδύναμους ανθρώπους που έχουν καλή θέληση ό,τι χρειάζονται για να ολοκληρώσουν με επιτυχία τη δοκιμαστική πορεία τους στη γη. Η Αγάπη Μου πάντα θα γίνεται φανερή, γιατί θέλει να κερδίσει την αγάπη όλων εκείνων οι οποίοι προήλθαν από Μένα και οι οποίοι θα πρέπει να ξανασμίξουν πάλι μαζί Μου για αιώνια.

Αμήν

27.8.1962(Μπέρτα Ντούντε)

Πώς θα καταλάβετε την ενέργεια του Πνεύματος

Η γνώση που παίρνετε εσείς οι άνθρωποι μέσ’ από ένα επιλεγμένο από Εμένα φερέφωνο, προέρχεται από Εμένα τον Ίδιο, την Αιώνια Αλήθεια, και συνεπώς πρέπει να είναι επίσης αλήθεια. Αν έχετε καλή θέληση θα αναγνωρίσετε ότι πρόκειται για μια απευθείας Αποκάλυψή Μου, δεδομένου ότι η μετάδοση πνευματικών γνώσεων σε τέτοια έκταση, πιστοποιεί μια ασυνήθιστη ικανότητα, μια ικανότητα την οποία ο άνθρωπος δεν μπορεί ποτέ να αποκτήσει από μόνος του.

Αντίθετα μαρτυρεί την ενέργεια μιας Δύναμης, η οποία κατέχει από μόνη της αυτή τη Γνώση και έχει τη δυνατότητα να τη μεταδώσει στους ανθρώπους.

Είναι το πνεύμα που προέρχεται από τον Θεό το οποίο μιλάει μέσα στον άνθρωπο. Με άλλα λόγια, το πνεύμα που έχει μέσα του ο άνθρωπος, το οποίο είναι μόνιμα συνδεδεμένο με το ΠΝΕΥΜΑ του ΠΑΤΕΡΑ, διδάσκει τον άνθρωπο από μέσα του.

Συνεπώς δεν πρόκειται για μια διδασκαλία που γίνεται από έναν άνθρωπο στον άλλο, παρά για μια δική Μου Αποκάλυψη, όπως εξάλλου είχα υποσχεθεί στους ανθρώπους όταν βάδιζα στη γη. Κανένας άνθρωπος δεν μπορεί να ισχυρισθεί ότι μπορεί να διεισδύσει από μόνος του στην Αλήθεια με τη νοημοσύνη του.

Και γι’ αυτό το λόγο συχνά αμφισβητούνται πνευματικές γνώσεις οι οποίες πηγάζουν από Εμένα τον Ίδιο. Διότι όσο ο άνθρωπος δεν έχει αφυπνίσει το πνεύμα του, δεν μπορεί να συλλάβει μια τέτοια ενέργεια του Πνεύματος, η οποία αποδεικνύει ότι αποκαλύπτομαι Εγώ ο Ίδιος στους ανθρώπους για να τους δώσω την καθαρή Αλήθεια.

Μόνο η ίδια η Αιώνια Αλήθεια μπορεί να προσφέρει την Αλήθεια. Σε εσάς τους ανθρώπους μόνο εναπόκειται να εξετάζετε καθεμία πνευματική γνώση χωριστά για να εξακριβώσετε αν είναι όντως Αλήθεια που προέρχεται από τον Θεό.

Δεν υπάρχουν ποτέ αποδείξεις για τις πνευματικές γνώσεις. Ο άνθρωπος όμως που διδάσκεται από μέσα του, δεν χρειάζεται εξωτερικά βοηθήματα ούτε πληροφόρηση από τους συνανθρώπους του. Θα πάρει ένα άπλετο φως από τις εσωτερικές διδασκαλίες και μόνο. Θα αναγνωρίσει ότι η γνώση που του παρέχεται είναι αλήθεια.

Γιατί στο κάθε φερέφωνο με το οποίο μεταφέρω την Αλήθεια στη γη, δίνω ταυτόχρονα την κριτική ικανότητα και την πλήρη κατανόηση για όλα όσα αφορούν την πνευματική σφαίρα, τα οποία δεν μπορούν να ερμηνευτούν ή να εξηγηθούν από τη γήινη σκοπιά.

Με άλλα λόγια αυτά τα οποία πρέπει και μπορούν να γίνουν πιστευτά, διότι αποπνέουν Σοφία. Και έτσι προσδίδουν διαυγή αντίληψη και εκτεταμένη γνώση σε όποιον αποδέχεται αυτές τις Αποκαλύψεις.

Όταν οι άνθρωποι ανταλλάσουν απόψεις μεταξύ τους, δεν είναι εξασφαλισμένοι ότι δεν κάνουν λάθη, γιατί όπου δραστηριοποιείται η ανθρώπινη νοημοσύνη, μπορεί να παρεισφρύσουν και λάθη, εξαιτίας της επίδρασης του αντίθεου.

Και αυτοί οι άνθρωποι δεν θα πειστούν ποτέ απόλυτα για την Αλήθεια. Όμως Εγώ θέλω οι άνθρωποι να γνωρίζουν την Αλήθεια, επειδή μόνο μέσα από την Αλήθεια μπορούν να γίνουν μακάριοι. Η μετάδοση της Αλήθειας μπορεί να γίνει μόνο μέσα από ένα παιδί Μου στη γη που Με υπηρετεί εθελοντικά και που μέσα του μπορεί να εισρέει το Πνεύμα Μου.

Και εσείς μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι σας μιλάει η ίδια η «Αιώνια Αλή- θεια», ότι σας μεταδίδει εκτεταμένες γνώσεις τις οποίες δεν μπορείτε να αποκτήσετε ποτέ παρά μόνο μέσα από το Πνεύμα Μου.

Το ότι αμφισβητείται συνέχεια το γεγονός πως ΕΓΩ σας αποκαλύπτομαι, είναι απόδειξη ότι οι άνθρωποι βρίσκονται ακόμη πολύ μακριά Μου. Είναι απόδειξη ότι οι ίδιοι δεν έχουν κανένα πια δεσμό μαζί Μου και γι’ αυτό το πνεύμα τους βρίσκεται στο σκοτάδι.

Πρόκειται για μια κατάσταση στην οποία επιδιώκει να τους κρατήσει ο αντίπαλός Μου, ώστε να μη Με αναγνωρίζουν και στρέφονται προς Εμένα. Ξέρω όμως παράλληλα, πόσο απαραίτητη είναι η Αλήθεια για τους ανθρώπους. Ξέρω πως πορεύονται σε λανθασμένους δρόμους, όσο δεν τους διδάσκω Εγώ ο Ίδιος, που τους φανερώνω ολόκληρη την Αλήθεια και τους εξηγώ το νόημα και το σκοπό της επίγειας ζωής τους.

Κι επειδή λαχταρώ να επιστρέψουν κοντά Μου, τους δείχνω το δρόμο που τους οδηγεί σ’ Εμένα. Τους μεταδίδω μια αληθινή γνώση χάρη στην οποία οδηγούνται από το σκοτάδι της νύχτας στο Φως της ημέρας.

Η Αλήθεια μπορεί να προέλθει μόνο από Εμένα, τον Θεό σας. Γι’ αυτό το λόγο θα πρέπει εσείς οι άνθρωποι να τη ζητήσετε από Εμένα, διότι θα πρέπει να ενεργοποιηθεί η ελεύθερη θέλησή σας και να ζητήσει την Αλήθεια, γιατί τότε ο άνθρωπος αναζητά Εμένα τον Ίδιο.

Και δεν πρόκειται να αρνηθώ σε κανέναν, από κανέναν άνθρωπο δεν θα αποκρύψω την Αλήθεια, όταν την επιθυμεί πραγματικά. Εφόσον οι άνθρωποι θέλουν να ξεφύγουν από το σκοτάδι, εφόσον αναζητούν την Αλήθεια, θα αναγνωρίσουν πότε τους αποκαλύπτομαι Εγώ ο Ίδιος. Και θα ξέρουν ότι δεν σας μεταδίδω άλλο από την αγνή Αλήθεια εάν έχετε καλή θέληση.

Ανγγέλος 2