ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΗΜΑΔΙΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΓΗΣ

«ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΗΜΑΔΙΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΓΗΣ»

slide2Αρ. 6635-3/4.9.1956 (Μπέρτα Ντούντε)

 Οι συμφορές και τα χτυπήματα της μοίρας

Ο άνθρωπος του κόσμου αρκείται σε αυτά που ικανοποιούν τις σωματικές του αισθήσεις και εφόσον ικανοποιήσει αυτές τις ανάγκες, δεν αισθάνεται καμία έλλειψη πια.

Το ίδιο ισχύει και για εκείνο που εντρυφεί σε «πνευματικές» απολαύσεις, γιατί και αυτές σημαίνουν απλά κάποια πνευματικά προϊόντα τα οποία κατακτώνται αποκλειστικά δια μέσου της ανθρώπινης νοημοσύνης, δεδομένου ότι πρόκειται για γνώσεις οι οποίες αφορούν και πάλι μονάχα τα επίγεια πράγματα. Ένας τέτοιος άνθρωπος είναι ικανοποιημένος με αυτά τα πράγματα και δεν του λείπει τίποτε, αφού η ψυχή του δεν απαιτεί να ικανοποιηθούν οι δικές της επιθυμίες, πράγμα που άλλωστε ούτε και είναι σε θέση να το κάνει, επειδή το σώμα υπερισχύει.

Αυτή η κατάσταση της ικανοποίησης ωστόσο δεν διαρκεί όλη τη ζωή, εκτός από πολύ σπάνιες εξαιρέσεις. Ένας τέτοιος άνθρωπος συνήθως καταστρέφει την υγεία του, δεδομένου ότι έρχονται οι αρρώστιες ή τα γεράματα που εμποδίζουν αυτές τις επίγειες απολαύσεις ή την ικανοποίηση των σωματικών επιθυμιών του.

Και τότε αναγκάζεται συχνά να συλλογισθεί γύρω από τον εαυτό του, γύρω από τη ζωή και το νόημά της. Σε μια τέτοια περίπτωση, του χτυπάει την πόρτα επανειλημμένα η Αγάπη του Θεού και προσπαθεί να τον συγκρατήσει μακριά από τον κόσμο. Γιατί ο Θεός επιχειρεί τότε να δώσει δύναμη στην ψυχή, ώστε να καθοδηγηθεί ο άνθρωπος από μέσα του, με σκοπό να εγκαταλείψει αυτά που επεδίωκε ως τώρα και να απελευθερωθεί από τις εγκόσμιες σκέψεις….

Για να επικρατήσει ωστόσο η ψυχή, πρέπει να διαθέτει μια συγκεκριμένη δύναμη, η οποία όμως προέρχεται αναγκαστικά απ’ έξω…. Με μια βοήθεια, υπό τη μορφή μιας ωφέλιμης αναψυχής, μιας πνευματικής συζήτησης ή επαφής με το Θείο Λόγο, της ανάγνωσης καλών βιβλίων ή χάρη σε μία προσευχή που γίνεται για λογαριασμό της από κάποιο στοργικό συνάνθρωπο, δίνεται στην ψυχή η δύναμη να επιδράσει θετικά και πάνω στο σώμα. Τότε μπορεί να προκύψει σιγά-σιγά μια αλλαγή στη νοοτροπία, οπότε ο άνθρωπος μπορεί να αξιοποιήσει σωστά το υπόλοιπο της επίγειας ζωής του για την ωρίμανση της ψυχής του.

Γι’ αυτό οι αρρώστιες, τα ατυχήματα και τα υλικά προβλήματα είναι απαραίτητα για τους ανθρώπους εκείνους που προσκολλώνται υπερβολικά στον κόσμο. Συχνά δε είναι τα καλύτερα και μοναδικά μέσα για να μάθουν να αναγνωρίζουν πόσο επιφανειακός είναι αυτός ο κόσμος της ύλης.

Για το λόγο αυτό λοιπόν μπαίνουν σε εφαρμογή τέτοια μέσα και μάλιστα τόσο περισσότερο κάνουν την εμφάνισή τους, όσο πιο πολύ η ανθρωπότητα στρέφεται προς τον κόσμο. Επομένως, όσο αυξάνονται η ηδυπάθεια, οι υπέρμετρες επίγειες απολαύσεις και οι διασκεδάσεις που προσφέρει ο κόσμος με σκοπό να διεγείρουν τις αισθήσεις, αυτά θα συνοδεύονται πάντα από αρνητικής φύσης φαινόμενα, όπως χτυπήματα της μοίρας, αρρώστιες και έντονη δυστυχία, η οποία οφείλεται στην υπερβολικά μαλθακή ζωή.

Οι άνθρωποι πρέπει να μάθουν με κάποιον τρόπο στο ίδιο τους το σώμα τις καταστροφικές συνέπειες που προκαλούν η φιληδονία και η έλλειψη μέτρου. Έτσι θα συνειδητοποιήσουν τι είναι πραγματικά το σώμα τους και τι τους απέφερε η μέχρι τώρα ζωή τους. Γιατί άλλα μέσα δεν αποδίδουν με τέτοιους ανθρώπους που ανήκουν στον κόσμο, ενώ αυτά μπορούν ακόμη να πετύχουν ό,τι δεν κατάφεραν παραινέσεις και προειδοποιήσεις, ώστε να αποστασιοποιηθούν τελικά από τον κόσμο και να ξεφύγουν από τον σοβαρότατο κίνδυνο που διατρέχουν να τους καταπιεί ο κόσμος.

Για το λόγο αυτό κάθε φαινομενική καταστροφή που συμβαίνει στην εποχή του τέλους, πρέπει να θεωρηθεί ότι γίνεται με το θέλημα ή με την άδεια του Θεού. Και ότι μπορεί να έχει τελικά ένα πολύ ωφέλιμο αποτέλεσμα, έστω και αν προέρχεται από κακή αφορμή ή μολονότι μαρτυρεί εχθρική δράση….

Σε κάθε περίπτωση μπορεί να συνετίσει κάποιους ανθρώπους ώστε να αποστραφούν τον κόσμο και τότε η ψυχή τους έχει γλυτώσει από μια πολύ χειρότερη μοίρα που θα την περίμενε μετά το θάνατο και την ανάκλησή της από αυτό τον κόσμο….

Αμήν

3.7.1956 (Μπέρτα Ντούντε)

Το χάρισμα της προφητείας είναι ένα πνευματικό χάρισμα που δημιουργεί υποχρεώσεις

Το χάρισμα της προφητείας είναι σίγουρα και αυτό ένα δώρο του Πνεύματος, ωστόσο δεν προσφέρει καμία κατάσταση ευτυχίας για τους ανθρώπους, γιατί ο Θεός δίνει σε κάποιον αυτό το χάρισμα με το μοναδικό σκοπό να υποδείξει στους συνανθρώπους του επικείμενες κρίσεις και τα επακόλουθά τους, για να τους νουθετήσει και να τους προειδοποιήσει με κάθε σοβαρότητα.

Ο σκοπός πάντοτε είναι η πνευματική τελείωση των ανθρώπων, η ψυχική τους σωτηρία την οποία πρέπει μεν να κατακτήσουν, αλλά που συχνά την παραμελούν εξαιτίας της φυγοπονίας τους, με αποτέλεσμα ν’ ακολουθούν λάθος δρόμους, οι οποίοι τους οδηγούν στη φθορά. Όμως κάθε λανθασμένη σκέψη και κάθε κακή πράξη έχει αντίκτυπο στην ψυχή, γι’ αυτό μια ζωή ενάντια στη θεία Τάξη οδηγεί ανεξαίρετα στην κατάπτωση.

Η κάθε ανομία πρέπει νομοτελειακά κάποτε να δρέψει τις συνέπειες της. Το ίδιο και η αμαρτωλή, σκοτεινή κατάσταση ολόκληρης της ανθρωπότητας θα έχει αντίστοιχες συνέπειες και θα προκαλέσει σαν επακόλουθο τις ανάλογες κρίσεις, οι οποίες σκοπό θα έχουν να αποκαταστήσουν τη θεία Τάξη.

Οι αποτυφλωμένοι άνθρωποι δεν το συνειδητοποιούν αυτό, για αυτό το λόγο πρέπει να τους γίνεται η σχετική υπόδειξη και προτροπή να αλλάξουν τον τρόπο της ζωής τους. Είναι ανάγκη να προειδοποιηθούν με το να τους δειχθούν οι συνέπειες της λανθασμένης τους στάσης στη ζωή.

Αυτή λοιπόν είναι η αποστολή των ενορατικών και των προφητών, να προμηνύουν τις επερχόμενες κρίσεις, να προλέγουν στους ανθρώπους όλα όσα θα συμβούν σύμφωνα με τη θεία Τάξη, πράγμα που οι ίδιοι μόνο χάρη στη φώτιση από το Πνεύμα μπορούν να γνωρίζουν, μέσω μίας εκ των προτέρων θέασης μελλοντικών πραγμάτων, η οποία όμως αφορά αποκλειστικά την πνευματική εξέλιξη των ανθρώπων ή μέσω αποκαλύψεων του Θεού, τις οποίες λαμβάνουν μέσα από την εσωτερική Φωνή.

Η αναγγελία τέτοιων γεγονότων δεν αποτελεί μια ευχάριστη αποστολή, όμως είναι εντελώς απαραίτητη. Για μια τέτοια αποστολή κανείς πρέπει ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ ΑΠΌ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟ Θεό και θα πρέπει να την υπακούσει, εάν θέλει να Τον υπηρετήσει και να συνεισφέρει στην ψυχική τελείωση των συνανθρώπων του.

Ο Θεός δεν αφήνει ποτέ να έρθει μια κρίση πάνω στους ανθρώπους, χωρίς να τους το γνωστοποιήσει πρωτύτερα, ώστε να έχουν χρόνο να αλλάξουν. Και γι’ αυτό το λόγο την τελευταία εποχή θα εγερθούν πολλοί ακόμη ενορατικοί και προφήτες, οι οποίοι βλέπουν καθαρά με την πνευματική τους όραση να έρχεται η Κρίση, αλλά δεν μπορούν να κάνουν άλλο από το να αναφέρουν στους συνανθρώπους τους τι τους περιμένει.

Το ξέρουν ότι είναι υποχρεωμένοι να μιλήσουν γι’ αυτά τα πράγματα, γιατί ξέρουν ότι το Πνεύμα του Θεού τους τα έδειξε για να τα λάβουν υπ’ όψιν τους εκείνοι που έχουν λόγο να φοβούνται μία τέτοια Κρίση.

Και μολονότι σε κανένα δεν αρέσει να τον ακούει, ο προφήτης ωστόσο δεν θα πάψει να διαλαλεί δυνατά αυτά που ξέρει για να προειδοποιήσει και να νουθετήσει τους ανθρώπους. Ο ίδιος προσωπικά δεν έχει κανένα όφελος από αυτό το χάρισμα, είναι απλά ένα εργαλείο στα χέρια του Θεού, ο οποίος το χρησιμοποιεί για να μπορεί να φθάσει τους ανθρώπους χωρίς να βιάσει τη θέλησή τους. Μέσα από τον προφήτη μιλάει ο ίδιος ο Θεός στους ανθρώπους, ούτως ώστε να έχουν όλοι τη δυνατότητα να προετοιμασθούν, εφόσον έχουν καλή προαίρεση.

Οι προφήτες της τελευταίας Εποχής δεν θα βρουν παρά ελάχιστους ανθρώπους που θα τους πιστέψουν, εντούτοις δεν θα πάψει να βοά η φωνή τους. Συχνά θα αντιμετωπίσουν το χλευασμό ή την εχθρικότητα, επειδή θα τους θεωρούν σαν ψευδοπροφήτες. Γιατί τον ίδιο καιρό κάνει την εμφάνισή του και ο αντίπαλος του Θεού, εκείνος όμως αναγγέλλει στους ανθρώπους το αντίθετο. Τους δίνει την ελπίδα της προόδου, τους υπόσχεται μια περίοδο ακμής και μια αλλαγή προς το καλύτερο. Και προσπαθεί να αποσπάσει με όλα αυτά οφέλη μόνο για τον εαυτό του.

Οι ψευδοπροφήτες δεν είναι ανιδιοτελείς και από εκεί τους αναγνωρίζει κανείς, ότι δηλαδή ζητούν αμοιβή για τις υπηρεσίες τους και μιλούν από το μυαλό τους. Αντίθετα το Πνεύμα του Θεού μπορεί να δράσει μόνο σε ανθρώπους οι οποίοι είναι απόλυτα αφοσιωμένοι στο Θεό και επιθυμούν να Τον υπηρετήσουν με ανιδιοτέλεια.

Επομένως μπορείτε από μόνοι σας να ελέγχετε τον κάθε προφήτη, δεδομένου ότι ο αληθινός προφήτης νοιάζεται μόνο για την ψυχική σωτηρία των ανθρώπων και προειδοποιώντας τους επισημαίνει μόνο τα γεγονότα εκείνα που οφείλει να αναγγείλει σύμφωνα με το θέλημα του Θεού. Κι αυτούς τους προφήτες θα πρέπει να τους ακούτε, γιατί μιλούν κατ’ εντολήν του Θεού και εν όψει του τέλους που πλησιάζει.

Αμήν

Αρ. 737-739- 8-9.1.1939 (Μπέρτα Ντούντε)

Η αλόγιστη εκμετάλλευση των γήινων πόρων

Όλοι οι νόμοι της φύσης στον ορατό κόσμο έχουν δοθεί από το Δημιουργό με τρόπο ώστε η παραμικρή ενάντια ενέργεια προκαλεί μια εξίσου ορατή καταστροφή στη δημιουργία. Για το λόγο αυτό πρέπει η θεϊκή θέληση και η παντοδυναμία Του να παραμένουν διαρκώς εν δράσει ώστε να μπορούν να διατηρούνται τα υφιστάμενα δημιουργήματα.

Συνεπώς δεν μπορεί κανένα πλάσμα είτε από τον πνευματικό είτε από τον γήινο κόσμο να επιφέρει αυθαίρετα μια αλλαγή στις διαδικασίες της φύσης, η οποία δεν συμφωνεί με το θέλημα του Δημιουργού. Αποκλείεται επομένως να μπορέσει ο άνθρωπος να επιδράσει με οποιοδήποτε τρόπο στους νόμους της φύσης, οπόταν η κάθε προσπάθειά του να ανατρέψει αυτούς τους νόμους με την δική του δραστηριότητά θα ήταν μάταιη.

Βέβαια ο άνθρωπος έχει πολλές δυνατότητες να εναρμονίσει τη δραστηριότητά του με το θέλημα του Θεού και έτσι να συμμετάσχει κατά έναν τρόπο στη διαμόρφωση ή στην ανάπλαση της γήινης επιφάνειας, δηλαδή υπό μία έννοια να δημιουργεί ήδη εδώ στη γη.

Όμως τότε η θέλησή του θα πρέπει πάντοτε να υποτάσσεται στη θέληση του Θεού, εάν θέλει να έχουν διάρκεια τα έργα του. Όλες οι ανθρώπινες ενέργειες οφείλουν να προσαρμόζονται στους νόμους της φύσης, δεδομένου ότι η τυχόν παράβλεψή τους μπορεί να έχει σαν αποτέλεσμα μια άμεση καταστροφή ή να επιφέρει μια αργή κατάρρευση του όλου συστήματος.

Όπου γίνονται σεβαστές οι φυσικές δυνάμεις, οι οποίες εκφράζουν τη θεία θέληση, εκεί ευνοείται οποιαδήποτε δημιουργική δραστηριότητα των ανθρώπων. Αυτό σημαίνει ότι ο άνθρωπος εκεί εκτελεί απλά αυτό που θέλει η αιώνια Θεότητα έστω και αν φαινομενικά δρα αυτόβουλα. Αντίθετα, η οποιαδήποτε δράση πουδεν είναι επιθυμητή από τον Θεό, επειδή αντιβαίνει στους φυσικούς νόμους, θα καταλήξει σε αποτυχημένα αποτελέσματα.

Συχνά βέβαια τα αποτελέσματα δεν φαίνονται αμέσως, με συνέπεια ο άνθρωπος να αυταπάται ότι μπορεί να κάνει ό,τι θέλει. Όμως τότε τα βλαβερά επακόλουθα είναι πολύ πιο εκτεταμένα για την ανθρωπότητα, αν και για τους αποτυφλωμένους ανθρώπους συνήθως κάτι τέτοιο δεν αρκεί για να τους αποδείξει πόσο λανθασμένα ενεργούν και σκέπτονται.

Έτσι και η αλόγιστη εκμετάλλευση μέσα και πάνω στη γη, επιφέρει τρομακτικά αποτελέσματα για τους ανθρώπους, εφόσον λαμβάνει τέτοιες διαστάσεις που δεν ανταποκρίνονται στο θέλημα του Θεού….

Στο μέλλον οι άνθρωποι θα υποστηρίξουν οποιαδήποτε καινοτομία και μεταμόρφωση της όψης της γης και θα προσπαθήσουν να καλύψουν τα βλαβερά αποτελέσματά τους με το πρόσχημα ότι είναι απαραίτητα για την επιβίωσή τους. Όμως αυτή η δικαιολογία θα είναι δυνατή μόνον ώσπου να φανούν οι πολύ σοβαρές επιπτώσεις, οι οποίες απειλούν την ίδια την ανθρώπινη ζωή.

Γιατί το να υφίστανται κάποιες ελλείψεις οι άνθρωποι είναι σε σύγκριση το μικρότερο κακό. Όμως το να θέλουν να καλύψουν αυτές τις ελλείψεις διακινδυνεύοντας την ίδια τη ζωή τους, αντίκειται στη Θεία Τάξη και επομένως αντιβαίνει τους νόμους της φύσης.

Για το λόγο αυτό ο Κύριος προειδοποιεί τους ανθρώπους να μην επεμβαίνουν βίαια στη δημιουργία Του, εάν δεν θέλουν να προκαλέσουν από μόνοι τους την καταστροφή τους. Είναι δε πολύ πιο επωφελές να αρκούνται στα λίγα και να μην επιδιώκουν να αποσπάσουν υπέρμετρα πολλά προϊόντα από τη γη, γιατί όσο αυτό γίνεται αποκλειστικά για την απόκτηση περισσότερων υλικών αγαθών, ο θείος Πλάστης δεν θα δώσει τη συγκατάθεσή Του, επειδή μια τέτοια επιδίωξη δεν θα ήταν εποικοδομητική, παρά θα επενεργούσε καταστροφικά και συνεπώς θα είχε αναγκαστικά αρνητική επίπτωση για την ανθρωπότητα.

Στις ενέργειές σας και στα μέτρα που λαμβάνετε θα πρέπει να έχετε ως υπόβαθρο τη φροντίδα για το καλό της ανθρωπότητας…. Γιατί όταν τα ατομικά υλικά συμφέροντα μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα, προκειμένου να ικανοποιηθούν οι ανάγκες όλης της ανθρωπότητας, τότε ενεργοποιείται η Θέληση και η Αγάπη του Δημιουργού, οπότε αντικαθιστά πλουσιοπάροχα όσα αγαθά παρακράτησε πριν από τη γη για το καλό της ανθρωπότητας.

Διότι τότε οι άνθρωποι δεν ενεργούν κατά πως θέλουν οι ίδιοι, αλλά σύμφωνα με το Θέλημα του Θεού, πράγμα το οποίο δεν αποτελεί παράβαση των νόμων της φύσης, παρά ανταποκρίνεται πλήρως στη θεία Τάξη.

Οι εξελίξεις στον κόσμο θα αποδείξουν ότι η κάθε καταστροφή που συμβαίνει οφείλεται στην ακόρεστη πλεονεξία για υλικά αγαθά και ότι η θεία θέληση θέτει φραγμούς όποτε ξεπερνιούνται τα καθορισμένα όρια, ώστε να μην οδηγηθεί η ανθρωπότητα στον ολοκληρωτικό αφανισμό. Επομένως ο άνθρωπος δεν μπορεί ποτέ να ενεργεί ατιμωρητί, ενάντια στους θείους νόμους, χωρίς να βάλει σε κίνδυνο το σώμα και την ψυχή του ίδιου αλλά και των συνανθρώπων του….

Ακούστε επομένως τη φωνή που σας μιλάει από ψηλά: είναι παρακινδυνευμένο παιχνίδι το να θέλετε να πάτε ενάντια στη φύση και να απογυμνώνετε τη γη από τα αγαθά της σε περιοχές, οι οποίες αποκλειστικό σκοπό έχουν να προσφέρουν φυσική διατροφή σε έναν γαλήνιο, ειρηνικό λαό. Γιατί σαν συνέπεια αποδεσμεύονται σε μια τέτοια περιοχή αμέτρητα ανώριμα πνεύματα της φύσης, τα οποία πλέον εκδηλώνονται ελεύθερα η δε δραστηριότητά τους στο περιβάλλον δεν παραμένει κρυφή.

Αντίθετα, έτσι προκαλούνται οι εκρήξεις στο εσωτερικό της γης, οι οποίες εκρήξεις οφείλονται ακριβώς στη δραστηριότητα τέτοιων αποδεσμευμένων πνευμάτων της φύσης.

Μια τέτοια διαδικασία οι άνθρωποι μπορούν να την καταλάβουν μόνον εάν προσπαθήσουν να φανταστούν έστω μια φορά τι τρομακτική ενέργεια προκύπτει αναγκαστικά όταν ξαφνικά διαλυθεί η συμπαγής ύλη και όλα τα πνευματικά στοιχεία που περιέχει, τα οποία δεν μπορούν ποτέ να μείνουν σε αδράνεια, αναπτύξουν πλήρη δραστηριότητα, η οποία πρέπει να εκδηλωθεί με κάποιον τρόπο.

Οι άνθρωποι όμως δεν συλλογίζονται ότι είναι οι ίδιοι τα θύματα τέτοιων καταστάσεων και ότι η δράση των πνευμάτων της φύσης επιφέρει αργά ή γρήγορα συγκεκριμένες μεταβολές στη φύση, οι οποίες σε τελευταία ανάλυση καταστρέφουν τη γαλήνη των ίδιων των ανθρώπων.

Κι αυτές οι μεταβολές όχι μόνο κάνουν προβληματική τη διατροφή τους, αλλά γίνονται επίσης αισθητές με διάφορους άλλους τρόπους, με το να επιδρούν αρνητικά στη διάθεση και την ψυχή του ανθρώπου, διότι οι κάτοικοι τέτοιων περιοχών είναι έρμαια στην κακή επήρεια των αποδεσμευμένων ανώριμων πνευμάτων.

Το γεγονός αυτό μόνο ένας πνευματικά προχωρημένος άνθρωπος μπορεί να αναγνωρίσει πραγματικά και να το κρίνει…. ενώ οι άνθρωποι που δεν διαθέτουν τέτοιες γνώσεις, δέχονται αυτά τα φαινόμενα σαν αυτονόητα, χωρίς να αντιλαμβάνονται ότι ευθύνονται από μόνοι τους για την οικτρή σωματική και ψυχική τους κατάσταση και ο λόγος είναι αποκλειστικά η απληστία τους που τους παρακινεί να διεισδύουν στο εσωτερικό της γης για να αποσπάσουν όσο γίνεται περισσότερα κέρδη….

Όμως ουδέποτε πρόκειται αυτή η επιδίωξη να έχει τη συγκατάθεση του Δημιουργού, με αποτέλεσμα κάθε ενέργεια ενάντια στο θέλημά Του και ενάντια στους νόμους της φύσης, επιφέρει μια μεταβολή στη γη, η οποία επιδρά αρνητικά στον άνθρωπο και ακόμη περισσότερο στην ψυχή του. Γιατί ο άνθρωπος δεν μπορεί να αντιμάχεται τους φυσικούς νόμους, χωρίς να βλάπτει το σώμα και την ψυχή του…

Αμήν

Αρ. 6855- 21-23.6.1952 (Μπέρτα Ντούντε)

Η μόλυνση του αέρα, του νερού και των τροφίμων

Ο κάθε άνθρωπος έχει το δικαίωμα να περιμένει από σας ό,τι περιμένετε και εσείς από κείνον. Οφείλετε να μεταχειρίζεστε τον καθένα δίκαια, όπως απαιτείτε και σεις να σας μεταχειρίζονται οι άλλοι.

Δεν σας επιτρέπεται να μετράτε με διαφορετικά μέτρα και σταθμά, πιστεύοντας ότι εσείς έχετε μεγαλύτερα δικαιώματα από το συνάνθρωπο σας, ιδίως όταν καρπώνεστε αυτά που έχετε πάρει σαν δωρεά από Μένα…. Πράγματα δηλαδή τα οποία δεν αποκτήσατε μόνοι σας, αλλά είναι εξίσου στη διάθεση όλων των ανθρώπων, όπως είναι τα πνευματικά και τα υλικά αγαθά, τα οποία σας προσφέρει διαρκώς η Αγάπη Μου και η δημιουργική Μου θέληση.

Μέσα σ’ αυτά συμπεριλαμβάνονται όλα εκείνα τα δώρα που παίρνετε από το χέρι Μου, τα οποία δεν μπορείτε να παράγετε μόνοι σας, αφού υπάρχουν χωρίς τη δική σας συνεισφορά και συμβάλλουν στην επιβίωσή σας….

Αυτά τα αγαθά είναι απαραίτητα επομένως για να ζείτε φυσιολογικά, γι’ αυτό δεν μπορείτε να τα στερήσετε από κανέναν χωρίς να μπει σε κίνδυνο η ζωή του.

Πρόκειται για τα ζωτικά αγαθά, τα οποία είναι για τον καθένα και κανείς δεν μπορεί να τα στερήσει από το συνάνθρωπο του, γιατί κάτι τέτοιο αντίκειται στην αιώνια Τάξη Μου, αφού έχει ανυπολόγιστες συνέπειες, οι οποίες δεν πλήττουν μόνο τους υπεύθυνους ανθρώπους, αλλά και τα άλλα πλάσματα, γιατί μπορεί να οδηγήσει στην καταστροφή τους.

Αυτό θα το καταλάβετε καλά μόνο εάν συλλογισθείτε ποια και ποσά διαφορετικά στοιχεία χρειάζεστε για να ζήσετε…. Σκεφθείτε τη σύσταση του αέρα και του νερού καθώς και τι σας προσφέρουν αυτά τα δυο αγαθά, αφού σας χαρίζουν τέλεια υγεία.

Από την άλλη όμως μπορούν να οδηγήσουν στη φθορά ή και την καταστροφή των οργάνων του σώματος, όταν ο άνθρωπος με τη θέλησή του μολύνει τον αέρα και το νερό, γεγονός που προξενεί ανυπολόγιστες βλάβες….

Ο αέρας και το νερό είναι θεία δώρα που είναι απαραίτητα για τον κάθε άνθρωπο, γι’ αυτό και τα παίρνει απευθείας από το χέρι Μου.

Η ηθική διαφθορά των ανθρώπων είναι εμφανέστατη ήδη από το γεγονός ότι δεν διστάζουν να μολύνουν αυτά τα τόσο σημαντικά για τη ζωή τους αγαθά με έναν τόσο ασύστολο τρόπο, ώστε βάζουν σε κίνδυνο τη ζωή των συνανθρώπων τους…. Όπως όμως ο κάθε άνθρωπος αγαπάει τη ζωή του, γι’ αυτό αμαρτάνει όταν υποβιβάζει τα απαραίτητα για την επιβίωση των ανθρώπων του και συμβάλλει στο να υποσκάπτεται η ζωή τους….

Έτσι η ζωή κινδυνεύει μεταξύ άλλων, όταν αλλοιώνεται η φυσική σύσταση των προϊόντων της γης που σκοπό έχουν να θρέψουν ανθρώπους και ζώα. Όταν διαφοροποιείται με τεχνητά μέσα η σύσταση του εδάφους πάνω στο οποίο ευδοκιμούν, έτσι ώστε τελικά τα παραγόμενα προϊόντα να περιέχουν ουσίες οι οποίες δεν είναι καθόλου ωφέλιμες για το ανθρώπινο σώμα.

Οι άνθρωποι επεμβαίνουν στους νόμους της φύσης, θέλουν να «βελτιώσουν» τα δημιουργήματά Μου, τα κρίνουν με άλλα λόγια σαν ατελή. Θέλουν να κάνουν το έδαφος πιο εύφορο, αλλά χρησιμοποιούν τα λανθασμένα μέσα για να το πετύχουν…. Γιατί αρκεί απλά να Μου ζητήσουν την ευλογία Μου και θα έχουν αληθινά ευλογημένες σοδειές….

Άλλο ένα ανόμημα σε αυτόν τον τομέα είναι ότι οι καρποί συλλέγονται πριν ωριμάσουν…. όταν η απληστία και η υλιστική νοοτροπία δεν περιμένουν τη φυσική διαδικασία ωρίμανσης, με συνέπεια να εξαναγκάζεται το ανθρώπινο σώμα να παλέψει ενάντια σε ουσίες οι οποίες δεν έχουν ακόμη ωριμάσει…. και αυτό δεν αποτελεί απλά μια σωματική, αλλά και μια πνευματική επιβάρυνση, πράγμα που συνήθως οι άνθρωποι αγνοούν.

Όμως όλα αυτά οφείλονται στην περιφρόνηση των νόμων που στηρίζουν την αιώνια Τάξη Μου. Ο ένας άνθρωπος βλάπτει τον άλλον, δεν του συμπεριφέρεται δίκαια και συμβάλλει επιπλέον στο να μεγαλώνει διαρκώς το χάος στη γη.

Γιατί προκειμένου η επίγεια ζωή να φέρει το σωστό αποτέλεσμα για το σώμα και για την ψυχή, πρέπει να εξελίσσεται εντελώς μέσα στα πλαίσια των φυσικών νόμων και της Τάξης.

Ο κάθε άνθρωπος δε έχει δικαιωματικά την αξίωση να διατηρείται ακέραιη η φυσική τάξη, διότι Εγώ τα πάντα μέσα στην πλάση τα έφτιαξα όχι μόνο για έναν, αλλά για όλους τους ανθρώπους.

Ο καθένας χρειάζεται καθαρό αέρα, καθαρό νερό και καλή τροφή για τη σωματική του ζωή, επομένως κανένας άνθρωπος δεν έχει το δικαίωμα να προκαλεί στο συνάνθρωπο του βλάβες, τις οποίες δεν επιθυμεί ούτε για τον εαυτό του.

Αλλά στο τελευταίο διάστημα πριν από το τέλος, επικρατεί πλέον απόλυτη αδιαφορία για τη ζωή του συνανθρώπου. Γίνονται απερίσκεπτα κάθε λογής πειράματα, τα κίνητρα των οποίων είναι αποκλειστικά η φιλοδοξία, η απληστία και η δίψα για εξουσία, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η υγεία όλων.

Αλλά έτσι θριαμβεύει τελικά εκείνος, ο οποίος επιδιώκει να καταστρέψει όλα τα δημιουργήματα με την πρόθεση να αποδεσμεύσει τα πνευματικά στοιχεία που περιέχονται μέσα τους, επειδή νομίζει εσφαλμένα ότι με αυτόν τον τρόπο θα γίνουν όλα πάλι δικά του…. Έχουν λοιπόν παραδοθεί στην εξουσία του, όλοι εκείνοι οι άνθρωποι οι οποίοι παραβιάζουν τη θεία Τάξη. Γιατί υπακούουν στα κελεύσματά του, ενώ δεν σέβονται τις δικές Μου εντολές, οι οποίες απαιτούν αγάπη και δικαιοσύνη….

Ο καθένας σκέφτεται μόνο τον εαυτό του και το ατομικό του συμφέρον και αδιαφορεί εντελώς για τη μοίρα του συνανθρώπου του. Άλλωστε η ζωή του συνανθρώπου δεν θεωρείται πια ιερή, αλλιώς δεν θα μπορούσαν να φθάσουν τα πράγματα σε τέτοιο σημείο, όπως είναι σίγουρο ότι θα φθάσουν, όπου θα μπει σε κίνδυνο η ζωή όλης της ανθρωπότητας, γιατί καταστρατηγούνται οι θεϊκοί νόμοι στη φύση…. Διότι κάποια στιγμή τα στοιχεία της φύσης θα εξαπολυθούν με τρομακτική βία και θα ευθύνονται οι ίδιοι οι άνθρωποι γι’ αυτό, οι οποίοι αμαρτάνουν ενάντια στη θεία Τάξη, ενάντια στην εντολή Μου να αγαπούν το Θεό και τον πλησίον τους….

Αμήν

Αρ. 1888-14.4.1941 (Μπέρτα Ντούντε)

Η μείωση της χλωρίδας και τα καταστροφικά καιρικά φαινόμενα

Δεν είναι καθόλου τυχαίο το ότι η βλάστηση στην επιφάνεια της Γης έχει αλλάξει στις περιοχές εκείνες όπου έχει επέμβει καθοριστικά η ανθρώπινη δραστηριότητα και η ανθρώπινη θέληση. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τα δάση ή τις δεντρόφυτες εκτάσεις οι οποίες έπεσαν θύματα της καταστροφικής θέλησης των ανθρώπων, πράγμα βέβαια που έχει επίδραση τόσο στο κλίμα όσο και στη σύσταση του εδάφους.

Μια τέτοια αποψίλωση των δασών συνιστά κατ’ αρχήν έναν μεγάλο κίνδυνο για τους ανθρώπους, όταν συμβαίνει πρόωρα, με άλλα λόγια προτού το πνευματικό στοιχείο που περικλείεται μέσα στα φυτά ωριμάσει αρκετά ώστε να μπορεί να συνεχίσει τη ζωή του μέσα στην επόμενη υλική μορφή.

Διότι αυτό το πνευματικό στοιχείο που ελευθερώθηκε πρόωρα, δεν εγκαταλείπει τον τόπο που έμενε πριν διακοπεί η διαμονή του εκεί, χωρίς να εκδικηθεί. Αυτό γίνεται με το να βλάπτει τα όντα που ζουν στην περιοχή και όντας αδέσμευτο εκδηλώνεται πολλές φορές με ανεπιθύμητους τρόπους, πράγμα που ο Θεός δεν το εμποδίζει να κάνει.

Σαν συνέπεια, οι κάτοικοι τέτοιων περιοχών πλήττονται από εντελώς ασυνήθιστες θεομηνίες και καταστροφές, οι οποίες επίσης επιδρούν αρνητικά στην ανάπτυξη όλων των φυτών. Όπου όμως η βλάστηση είναι ασθενική, εμφανίζονται και άλλες διαταραχές στη φύση.

Οι υδάτινοι πόροι εκλείπουν, πράγμα που σημαίνει ότι η επιφάνεια της γης μετατρέπεται σε αμμώδη έρημο έλλειψη σταθερού εφοδιασμού με νερό. Έτσι αυτές οι εκτάσεις μπορούν να μετατραπούν σε ερήμους και μολονότι οι άνθρωποι πιστεύουν ότι δεν ασκούν καμία επίδραση σ’ αυτό, στην πραγματικότητα είναι οι ίδιοι οι υπαίτιοι που ολόκληρες τέτοιες περιοχές γίνονται άγονες και τις πλήττει υπερβολική ξηρασία.

Ο κίνδυνος λοιπόν είναι ότι αυτό δεν γίνεται συνειδητό και ότι οι άνθρωποι θυσιάζουν απερίσκεπτα διαρκώς νέες εκτάσεις στην απληστία τους, αφού αυτή είναι κυρίως η αφορμή για την αποψίλωση ολόκληρων περιοχών. Όταν ο άνθρωπος καταστρέφει την πλάση για χάρη του υλικού οφέλους, αυτό σημαίνει ότι εκχωρεί τη θέλησή του στη δύναμη του κακού.

Για τα χρήματα και για ό,τι μπορεί να αγοράσει με αυτά, επεμβαίνει στο θεϊκό σχέδιο της Δημιουργίας, σύμφωνα με το οποίο το κάθε πράγμα έχει τον προορισμό του και βέβαια το ίδιο ισχύει ιδιαίτερα και για όλο το φυτικό κόσμο που καλύπτει την επιφάνεια της γης.

Όμως μια τέτοια επέμβαση φέρνει αναγκαστικά και τις ανάλογες επιπτώσεις, παρόλο που αυτές οι επιπτώσεις δεν είναι αμέσως εμφανείς, παρά απαιτούν ένα ορισμένο διάστημα για να εκδηλωθούν. Οι θύελλες και οι κακοκαιρίες θα πολλαπλασιασθούν, η ξηρασία θα κάνει προβληματικές τις καλλιέργειες, πράγμα που θα έχει σαν επακόλουθο τον περιορισμό της χλωρίδας.

Ταυτόχρονα όμως αυτό συνεπάγεται ότι περιορίζονται οι δυνατότητες πνευματικής εξέλιξης για τα στοιχεία των όντων τα οποία, ανάλογα με το βαθμό ωριμότητάς του, ζητούν να βρουν το αντίστοιχο κατάλυμα μέσα στο φυτικό κόσμο, αλλά εμποδίζονται από το να το κάνουν, με συνέπεια να εμφανίζονται συνεχώς σοβαρές κακοκαιρίες και θεομηνίες.

Αμήν

 Αρ. 8542-28.6.1963 (Μπέρτα Ντούντε)

Η συνεχής ανάπτυξη θα φέρει σύντομα την κατάρρευση

Από εγκόσμια άποψη θα παρατηρείτε μια διαρκή ανάπτυξη, γιατί οι άνθρωποι κυνηγούν με ακατάσχετη μανία την υλική βελτίωση της κατάστασής τους και την επίγεια ευημερία τους.

Όλες τους οι βλέψεις και οι επιδιώξεις είναι προσανατολισμένες αποκλειστικά προς τα επίγεια ενδιαφέροντά τους και φαινομενικά δείχνουν να έχουν κάνει τα πάντα υποτελή τους με σκοπό να βελτιώσουν τις βιοτικές τους συνθήκες.

Κι όμως, πρόκειται για μια διαρκή οπισθοδρόμηση – από την πνευματική σκοπιά – γιατί όλο πιο πολύ αποξενώνονται από τον Θεό, χάνουν την πίστη τους σ’ Αυτόν και κατά συνέπεια τον οποιοδήποτε σύνδεσμο είχαν μαζί Του. Κι αυτό σημαίνει ότι ο αντίμαχος του Θεού τους κυριεύει ολοκληρωτικά, γι’ αυτό σημειώνει την πιο μεγάλη επιτυχία με τέτοιους υλιστές ανθρώπους, οι οποίοι ενδιαφέρονται μόνο για τον κόσμο της ύλης, με αποτέλεσμα να γίνονται εντελώς υποτελείς του.

Υλική ευμάρεια, τιμές και δόξα, είναι οι στόχοι των ανθρώπων. Πνευματικούς στόχους δεν γνωρίζουν και ούτε αισθάνονται κάποιο αίσθημα κενού και τέλματος στις καρδιές τους, γιατί είναι εντελώς γεμάτες με επίγειες σκέψεις και σχέδια. Και σπάνια μόνο μπορούν κάποιες εμπειρίες να συνταράξουν την τωρινή νοοτροπία τους ή να την αλλάξουν. Σπάνια κουράζονται οι άνθρωποι τις επίγειες ενασχολίες τους ώστε να αναζητήσουν και να επιδιώξουν έναν άλλο στόχο στη ζωή τους.

Γι’ αυτό το λόγο πρέπει να τους δοκιμάσει σκληρά το πεπρωμένο ώστε οι σκέψεις τους να αλλάξουν αναγκαστικά προσανατολισμό. Όταν δε οι ίδιοι είναι ανίκανοι από μόνοι τους να αποτρέψουν ένα τέτοιο πεπρωμένο είτε αναγκάζονται μάλιστα να αγωνισθούν, τότε υπάρχει μια δυνατότητα να αναλογισθούν πόσο ανώφελη είναι τελικά η ζωή τους στη γη.

Μπορεί να αναγνωρίσουν τότε ότι υπάρχει μία ανώτερη Δύναμη από πάνω τους, η οποία είναι ισχυρότερη από τη δική τους θέληση να ζήσουν και η οποία κάνει τους ανθρώπους να παραδεχθούν τη δική τους αδυναμία. Ωστόσο κάθε γερό κτύπημα της μοίρας είναι απλά ένα μέσον για να ταρακουνήσει τους ανθρώπους από την αδράνεια της επίγειας ύπαρξής τους.

Πρόκειται για ένα μέσον το οποίο χρησιμοποιεί ο Θεός προκειμένου να πετύχει μια αλλαγή στον ανθρώπινο τρόπο του σκέπτεσθαι, πράγμα που είναι δυνατό όταν υποχρεωθούν να αναγνωρίσουν πόσο ανώφελες είναι οι γήινες επιδιώξεις τους, όταν στη συνέχεια μπαίνουν σε σκέψεις συνειδητοποιώντας τη δική τους ανεπάρκεια και αδυναμία να αντιμετωπίσουν τέτοια πλήγματα, όταν δηλαδή υποχρεωθούν να παραδεχτούν ότι εξαρτώνται από μια ανώτερη Δύναμη.

Μόνο τότε υπάρχει δυνατότητα να αλλάξει η νοοτροπία τους και να κατευθύνουν τις προσπάθειές τους προς έναν άλλο στόχο. Παρ’ όλα αυτά, θα είναι πάντα μεμονωμένοι αυτοί που αλλάζουν δρόμο στη ζωή τους, που κατορθώνουν να αποδεσμευθούν από τον κόσμο και τα επίγεια υπάρχοντά τους χωρίς να εντυπωσιάζονται πλέον από την πρόοδο και τις επιτυχίες στον κόσμο.

Παράλληλα οι εγκόσμιες επιτυχίες θα γίνονται όλο πιο καταπληκτικές, γιατί κι αυτό είναι ένα γνώρισμα του επικείμενου τέλους, ότι δηλαδή οι άνθρωποι καταστρώνουν και εκτελούν όλο πιο μεγαλεπήβολα σχέδια τα οποία όμως απομακρύνονται όλο και περισσότερο από αυτό που απαιτεί ο Θεός από τους ανθρώπους και που είναι το μόνο που έχει αιώνια αξία.

Όπου έχει την προτεραιότητα η γήινη ύλη, συμμετέχει και ο αντίμαχος του Θεού. Γιατί εκείνοι οι οποίοι κυνηγούν αποκλειστικά την ύλη και πραγματοποιούν μόνο σχέδια για το πώς να βελτιώσουν τις βιοτικές τους συνθήκες, είναι πλέον δικοί του.

Κι αυτοί οι άνθρωποι θα είναι πρόθυμοι να τον υπηρετήσουν. Θα εμπλέκονται όλο και περισσότερο με την ύλη, καθορίζοντας έτσι από μόνοι τους τη μελλοντική τους μοίρα. Διότι, παρ’ όλο που διαβλέπετε μια διαρκή ανάπτυξη και σταθερή πρόοδο, για λίγο καιρό θα μπορείτε να τα χαίρεσθε, σύντομα θα καταστραφούν τα πάντα και θα χάσετε όλα τα επίγεια υπάρχοντα που έχετε αποκτήσει. Γιατί ο ίδιος ο Θεός θέλει να σας αποδείξει την προσωρινότητα όλων αυτών των πραγμάτων που διεγείρουν τις σκέψεις σας, μολονότι δεν έχουν καμία απολύτως αξία.

Γι’ αυτό, όσοι βρίσκεστε ήδη στο σωστό δρόμο μην αφήνετε να σας εξαπατήσουν. Μην πλανάσθε με τη σκέψη ότι μπορεί η Γη να υφίσταται για πολύ καιρό ακόμη, επειδή πραγματοποιούνται πολλά ανθρώπινα σχέδια, τα οποία σημαίνουν επίγεια πρόοδο και υψηλό βιοτικό επίπεδο.

Τα πάντα θα πάρουν το δρόμο όλων των γήινων πραγμάτων, το τέλος θα έρθει πολύ πιο γρήγορα από ότι σκέφτεστε, και οι άνθρωποι θα καταλήξουν σε τέτοιες συνθήκες ζωής που ούτε μπορείτε καν να διανοηθείτε. Διότι μια επέμβαση του Θεού μέσω των δυνάμεων της φύσης θα επιφέρει μια ολοκληρωτική αλλαγή των συνθηκών στη Γη.

Με αυτές τις νέες συνθήκες θα πρέπει να τα βγάλουν πέρα τότε οι άνθρωποι, πράγμα που μπορούν μόνον εάν είναι στενά δεμένοι με το Θεό και παρακαλέσουν για την απαραίτητη δύναμη, την οποία και θα λάβουν με βεβαιότητα, δεδομένου ότι δίνεται βοήθεια σε όλους όσους βρίσκουν και βαδίζουν το δρόμο που οδηγεί σ’ Εκείνον.

Τότε μόνο πια θα συνειδητοποιήσετε πόσο παροδική είναι η γήινη ύλη. Και καλό θα είναι για όποιον βγάλει τα σωστά συμπεράσματα από αυτή τη διαπίστωση και έχοντας τη δύναμη να αποστασιοποιηθεί από τα γήινα πράγματα, επιδιώξει να κατακτήσει μόνο πνευματικά αγαθά. Θα μπορεί πάντα να υπολογίζει στην ευλογία και στην υποστήριξη του ίδιου του Θεού, γιατί θα αφεθεί σ’ Αυτόν ο οποίος θα τον οδηγήσει μέσα από όλους τους κινδύνους.

Αμήν

Αρ. 1508-6.7.1940 (Μπέρτα Ντούντε)

Η βίαιη επέμβαση του ανθρώπου στη φύση θα ευθύνεται για τη μεγάλη φυσική καταστροφή

Η ανθρωπότητα οδεύει προς μια κρίση η οποία δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητη δεδομένου ότι διατρέχει ένα πολύ μεγάλο κίνδυνο, εάν δεν επισημανθεί έγκαιρα και δεν αντιμετωπισθεί ανάλογα. Πολύ λίγοι άνθρωποι μπορούν να φανταστούν πόσο τρομακτικό αντίκτυπο έχει το πνευματικό τέλμα που επικρατεί μεταξύ άλλων και στη διαμόρφωση της επιφάνειας της γης.

Κάτι τέτοιο παραμένει ακατανόητο όσο ο άνθρωπος δεν ξέρει ποια αποστολή έχει ολόκληρη η φύση στη διαδικασία της ανοδικής εξέλιξης όλων των πνευμάτων. Το κάθε πλάσμα λαμβάνει υποχρεωτικά δύναμη από τον Θεό, επομένως η δύναμη αυτή εισρέει σε όλα τα δημιουργήματα που βλέπει ο άνθρωπος.

Κατ’ αρχήν αυτό είναι απαραίτητο για να συντηρηθούν όλα αυτά που δημιούργησε ο Θεός. Όμως η καθαυτή αποστολή τους είναι να συνενωθούν μεταξύ τους τα διάσπαρτα πνευματικά στοιχεία, ώστε χάρη σε αυτή την αύξηση που προκύπτει από τη συνένωση, να φθάσουν σε έναν πιο ψηλό βαθμό ωριμότητας.

Η συνένωση αυτή των πνευματικών στοιχείων συμβαίνει φυσιολογικά από μόνη της, υπό την έννοια ότι η θεϊκή θέληση καθορίζει στο κάθε μεμονωμένο στοιχείο να συνδεθεί με άλλες υπάρξεις. Γιατί ο Θεός έχει δώσει στο κάθε δημιούργημά Του έναν προορισμό, ο οποίος πρέπει να εκπληρωθεί, αφού όλα τα όντα είναι υποχρεωμένα να κάνουν αυτό που ο Θεός τους όρισε ως καθήκον τους.

Όμως για τα όντα αυτά που βρίσκονται ακόμη σε μια κατάσταση όπου η θέλησή τους είναι δεσμευμένη από τη νομοτέλεια των νόμων της φύσης, η ελευθερία της θέλησης σημαίνει ένα μεγάλο κίνδυνο. Υπό την έννοια ότι οι άνθρωποι μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη θέλησή τους αντίθετα προς το θέλημα του Θεού και επομένως να θέσουν σε μεγάλο κίνδυνο τα δεσμευμένα πλάσματα, με το να τα εξαναγκάζουν να τερματίσουν πρόωρα την παραμονή τους μέσα σε μια φυσική μορφή. Τα απελευθερώνουν δηλαδή από την εκάστοτε φυσική φόρμα που τα περιέχει, αλλά τα πνευματικά στοιχεία δεν έχουν ακόμη φθάσει σε εκείνο το βαθμό της ωρίμανσης που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να περάσουν σε μια άλλη ανώτερη φόρμα.

Επομένως τα αδέσμευτα πλέον πνευματικά στοιχεία μένουν χωρίς τη δραστηριότητα που ήταν υποχρεωμένα να έχουν ως τότε μέσα στη φύση , όμως δεν μπορούν να δώσουν ζωή στην επόμενη υλική φόρμα ακόμη, με συνέπεια να μένουν αναγκαστικά αδρανή.

Αυτό όμως αποτελεί μια κατάσταση μαρτυρίου για το κάθε ον, διότι έτσι εμποδίζεται να εξελιχθεί, αφού μπαίνει ένα εμπόδιο στην εξέλιξή του που δεν μπορεί να παραμερίσει από μόνο του.

Θα πρέπει τώρα να αγωνισθεί πολύ σκληρά για να μπορέσει να ενσωματωθεί ξανά μέσα σε μια νέα φυσική μορφή. Κι αυτός ο αγώνας σημαίνει ότι πιέζει έντονα τις υπάρξεις που βρίσκονται ακόμη μέσε σε κάποια υφιστάμενη φυσική μορφή. Με άλλα λόγια τις ωθεί να είναι πιο δραστήριες, δηλαδή το απελευθερωμένο πνευματικό στοιχείο μεταδίδει τη δική του ανάγκη να είναι δραστήριο στα πνευματικά στοιχεία που είναι ακόμη δεσμευμένα μέσα στις υλικές μορφές, έτσι ώστε και εκείνα γίνονται υπερδραστήρια, πράγμα που εκδηλώνεται με έναν αφύσικο τρόπο, δηλαδή με αυξημένες λειτουργίες στη φύση.

Πρόκειται δηλαδή για κάτι το φαινομενικά αντικανονικό, για μια παρέκκλιση ή μετατροπή των υφιστάμενων νόμων της φύσης εντούτοις είναι σύμφωνη με το θείο θέλημα, εφόσον η αντικανονικότητα που προκάλεσε η λανθασμένη θέληση του ανθρώπου, πρέπει να εξισταθμιστεί και τα όντα που εμποδίστηκαν στην εξέλιξή τους να προχωρήσουν…. Αλλά οι επιπτώσεις από αυτή την αυξημένη δραστηριότητα των πνευμάτων είναι αισθητές και για τον άνθρωπο και μάλιστα με όχι ιδιαίτερα ευχάριστο τρόπο.

Οι φυσικές μορφές που είχαν κατ’ αρχή σκοπό να προσφέρουν ένα περίβλημα για ένα μακρύ διάστημα στις πνευματικές υπάρξεις, τώρα αφήνουν να ελευθερωθεί το πνευματικό τους περιεχόμενο σε χρόνο εκτός του κανονικού, εξαιτίας αυτής της αυξημένης δραστηριότητας. Συνεπώς τα αφύσικα φαινόμενα στη φύση, θα έχουν αποτελέσματα που είναι εκτός του κανονικού….

Κι αυτά είναι οι διάφορες καταστροφές, οι οποίες ξεκινούν μεν από τη φύση, δηλαδή δεν εξαρτώνται άμεσα από την ανθρώπινη θέληση, έμμεσα όμως οφείλονται στη λανθασμένη θέληση του ανθρώπου.

Όμως η πνευματική κατάσταση των ανθρώπων είναι σε τόσο χαμηλό σημείο, ώστε δεν έχουν καμία επαφή με τον Θεό, δεν αναγνωρίζουν ούτε τον επίγειο προορισμό τους ούτε το νόημα ή το σκοπό της Δημιουργίας ούτε την ανοδική εξέλιξη που πραγματοποιούν όλα τα όντα ούτε και τη δική τους ατελείωτα μακριά επίγεια πορεία.

Γι’ αυτό δεν διστάζουν να επεμβαίνουν αυθαίρετα σε αυτή τη Δημιουργία, η οποία έχει έναν άλλο σκοπό από το να αποτελεί αντικείμενο εκμετάλλευσης για τον άνθρωπο. Κι αυτή η επέμβαση, η οποία έχει τρομερές επιπτώσεις στις πρόωρα απελευθερωμένες υπάρξεις, συνεπιφέρει άλλες αναπόφευκτες συνέπειες κι όπως είναι δε δίκαιο, είναι πάλι οι άνθρωποι που πρέπει να φέρουν το κόστος αυτών των συνεπειών, μολονότι συνήθως δεν θέλουν να καταλάβουν ότι είναι οι ίδιοι οι πραγματικοί υπεύθυνοι για κάθε ολέθρια καταστροφή, επειδή ακριβώς χρησιμοποιούν τη θέλησή τους λάθος και ενάντια στο θέλημα του Θεού.

Τώρα λοιπόν η γη βρίσκεται μπροστά σε μια τέτοια βίαιη απελευθέρωση των πνευμάτων της φύσης. Η διαγωγή των ανθρώπων επιταχύνει αυτή τη διαδικασία, όπου τα απελευθερωμένα πνευματικά στοιχεία πιέζουν για να υπάρχει όλο πιο έντονη δραστηριότητα τόσο έξω όσο και μέσα στο εσωτερικό της γης. Και ο Θεός δεν εμποδίζει τη δραστηριότητα αυτή, εφόσον έχει επέμβει ο άνθρωπος από μόνος του, χωρίς να έχει αυτό το δικαίωμα. Έχει μάλιστα δώσει πρόωρα τέλος, ενάντια στο θείο θέλημα, στην περίοδο ενσάρκωσης που η αγάπη του Θεού έχει καθορίσει για το κάθε ον.

Όλα τα πνεύματα που υφίστανται μια αδικία έχουν το δικαίωμα να βρουν επανόρθωση, γι’ αυτό οι διάφορες καταστροφές ανταποκρίνονται στο θέλημα του Θεού, παρ’ όλο που φαίνεται να αντίκεινται στους νόμους της φύσης. Πρέπει δηλαδή κανείς να τις θεωρεί σαν θεόσταλτες και να τις ερμηνεύει ανάλογα.

Αλλά οι άνθρωποι που ζουν σ’ αρμονία με το θείο θέλημα, υποτάσσοντας τη θέλησή τους στη δική Του και επομένως γνωρίζουν καλά την αγάπη, τη σοφία και την παντοδυναμία του Θεού, αυτοί μπορούν να αντιμετωπίσουν γαλήνιοι οτιδήποτε έρχεται από ψηλά. .. Ακόμη και αν η καταστροφή σημαίνει το σωματικό τους τέλος, δεν πρόκειται να χάσουν τίποτα πάνω στη γη, αλλά αντίθετα θα τους αποκαλυφθεί η Λαμπρότητα του Θεού και γι’ αυτό θα υμνούν και θα ευχαριστούν το Δημιουργό τους σε όλη την αιωνιότητα….

Αμήν

Αρ. 2785-24.6.1943 (Μπέρτα Ντούντε)

Πίσω από οποιαδήποτε καταστροφή υπάρχει η ανθρώπινη θέληση

Μια γενική αθυμία θα καταλάβει τους ανθρώπους εν όψει των διάφορων καταστροφών που προέρχονται από ανθρώπινη θέληση. Θα έρθει μια εποχή όπου κανείς δεν θα είναι πια σίγουρος για τα υπάρχοντά του, γεγονός που αποτελεί επίσης ένα σημάδι της εποχής του τέλους με το οποίο οι άνθρωποι παίρνουν μια αυστηρή προειδοποίηση να αγνοήσουν τα αγαθά του κόσμου, και να επιδιώξουν μόνο πνευματικά αγαθά, προκειμένου να προετοιμαστούν για το τέλος, που είναι τόσο κοντά για όλους.

Θα είναι μια περίοδος γεμάτη φόβο, όπου οι άνθρωποι δεν θα έχουν σχεδόν καμία επιθυμία πια να αλλάξουν τη ζωή τους, γιατί θα αναγνωρίζουν τη ματαιότητα της οποιασδήποτε προσπάθειας και η ζωή θα τους φαίνεται αβάστακτη. Είναι όμως απαραίτητη γι’ αυτούς αυτή η βασανιστική κατάσταση, εν όψει του γεγονότος ότι το τέλος είναι κοντά, γιατί μόνον έτσι μπορούν να συνειδητοποιήσουν πως η επίγεια ζωή δεν είναι ο αυτοσκοπός της ανθρώπινης ύπαρξης.

Το κάθε πλάσμα στη φύση θα νιώσει επίσης την πάλη που θα διεξάγεται στην εποχή του τέλους, δεδομένου ότι θα έχει αντίκτυπο και στο ζωικό και στο φυτικό βασίλειο, με αποτέλεσμα να γίνεται όλο πιο σύντομη η μετάβαση από τη μια μορφή στην άλλη.

Συνάμα και οι άνθρωποι θα αναγκαστούν να εγκαταλείψουν πρόωρα τη ζωή, εν μέρει εξαιτίας της καταστροφής που θα προκαλέσουν οι άνθρωποι με τη θέλησή τους, εν μέρει εξαιτίας της επέμβασης του Θεού, η οποία θα προκαλέσει εξίσου αμέτρητα θύματα.

Όλα αυτά τα θύματα θα πρέπει να βοηθήσουν τους επιζήσαντες να συνειδητοποιήσουν και να αναγνωρίσουν πόσο απότομα μπορεί ο θάνατος να τερματίσει τη ζωή, ώστε να αναλογισθούν τη μοίρα της ψυχής τους και τη ζωή πέρα από το θάνατο. Είναι αναγκαίο να δουν το θάνατο με τα μάτια τους, γιατί αλλιώς δίνουν υπερβολική αξία στη ζωή και έτσι διατρέχουν τον κίνδυνο να ξεχάσουν ποιος είναι ο πραγματικός σκοπός της επίγειας ζωής τους.

Γι’ αυτό χρειάζονται πια τώρα εξαιρετικά οδυνηρές εμπειρίες, αφού προσπερνούν αδιάφοροι τον πόνο και τη δυστυχία των άλλων, εάν δεν πρόκειται για κάτι το ασυνήθιστα μεγάλο και δραματικό.

Οι άνθρωποι δεν μπορούν ακόμη να ξεχωρίσουν το σωστό από το λάθος, υπολογίζουν μόνο το συμφέρον τους και γι’ αυτό θεωρούν καλό οτιδήποτε ευνοεί τα συμφέροντά τους. Και δεν σκέπτονται το διπλανό τους και τις ανάγκες του.

Έτσι λοιπόν όμως ο αντίπαλος του Θεού έχει κερδισμένο το παιχνίδι, αφού δεν τον αναγνωρίζουν ούτε στις πιο αισχρές πράξεις του, παρά αντίθετα βρίσκει επιπλέον συγκατάθεση και επιείκεια. Εντούτοις εάν ο άνθρωπος δεν συνειδητοποιήσει ότι τον κατευθύνουν κακές δυνάμεις και δεν αποστραφεί τη δράση τους, δεν πρόκειται να βρει το σωστό δρόμο.

Για το λόγο αυτό λοιπόν πρέπει να μάθει από κοντά τι είναι άδικο, να νιώσει πάνω του τι κακό φέρνει η αστοργία, ώστε με αφορμή το δικό του πόνο να αλλάξει νοοτροπία και να αποστασιοποιηθεί από τη συμπεριφορά της πλειοψηφίας η οποία επηρεάζεται από το Σατανά….

Αυτό όμως θα το κάνει μόνο όταν συνειδητοποιήσει πια τη μηδαμινότητα των γήινων πραγμάτων, τα οποία πυροδοτούν μοναχά επιθυμίες και πάθη που είναι αιτία για τα μεγαλύτερα εγκλήματα. Γιατί πρόκειται μόνο για τα επίγεια πράγματα που για χάρη τους οι άνθρωποι υποβάλλουν στα μεγαλύτερα δεινά τον εαυτό τους….

Δεν πρόκειται να περάσει πολύς καιρός ακόμη ώσπου να εκραγούν τα πάντα κι αυτή η σύντομη περίοδος θα είναι αναγκαστικά μια περίοδος απερίγραπτης δυστυχίας για την ανθρωπότητα, γιατί δεν κάνει απολύτως καμία προετοιμασία και ελάχιστα σκέφτεται τη ζωή που συνεχίζεται μετά το θάνατο. Ωστόσο ο Θεός χρησιμοποιεί κάθε μέσον για να στρέψει τις σκέψεις τους σε αυτή την κατεύθυνση. Για το λόγο αυτό επιτρέπει στους ανθρώπους να κάνουν ό,τι θέλουν, ώστε να μπορέσει να σώσει ορισμένους, με το να τους δείξει πόσο προσωρινά είναι τα επίγεια υπάρχοντα και η ζωή του σώματος και να τους οδηγήσει έτσι στη συνειδητότητα….

Αμήν

Αρ. 4493-23.11.1948 (Μπέρτα Ντούντε)

Ο θάνατος ενός ισχυρού άνδρα της γης και η τροπή που θα ακολουθήσουν τα γεγονότα

Όταν πληροφορηθείτε για το θάνατο ενός ηγέτη της γης, τότε θα έχετε φθάσει στο σημείο που θα μπορείτε να ονομάσετε αρχή του τέλους. Τότε η υφήλιος θα μεταβληθεί σε μια εστία πυρκαϊάς, οι φωτιές θα αναζωπυρωθούν, το μίσος θα μαίνεται ανεξέλεγκτα, η δε ανθρωπότητα θα αγωνιά και θα τρέμει γιατί δεν θα βλέπει καμία διέξοδο από τον κίνδυνο που είναι αναπόδραστος.

Τότε θα σας οδηγήσω Εγώ να μιλήσετε στους συνανθρώπους σας, γιατί ενώ οι πάντες γύρω σας βρίσκονται σε αναταραχή, εσάς αντίθετα θα σας καταλάβει μια μεγάλη γαλήνη, μια και αντιλαμβάνεσθε καθαρά ότι πλησιάζει ο καιρός όπου θα κάνω την εμφάνισή Μου και Εγώ ο Ίδιος, πράγμα που θ’ αναφέρετε σε όσους σας ακούνε.

Οι άνθρωποι θα είναι από όλες τις πλευρές περιτριγυρισμένοι από εχθρούς, γι’ αυτό δεν θα έχουν καμία ελπίδα για μια ειρηνική λύση. Για τούτο το λόγο ο φόβος θα είναι τεράστιος όπου δεν θα υπάρχει μια πίστη στον Έναν που είναι ο μόνος που μπορεί να βοηθήσει.

Θα παρακολουθούν όλοι τότε τις εξελίξεις στον κόσμο. Θα προσπαθούν τρομοκρατημένοι να μαζέψουν προμήθειες επειδή βλέπουν να έρχεται το κακό, θα επιχειρούν έντρομοι να εξασφαλίσουν επίγεια αγαθά και θα προετοιμάζουν τη φυγή τους, μολονότι μια φυγή τους φαίνεται άσκοπη. Και μόνο όσοι πιστεύουν παραμένουν νηφάλιοι, γι’ αυτό τους χρησιμοποιώ τότε για να επιδράσουν πάνω στους συνανθρώπους τους που εξαιτίας της απιστίας τους είναι δυστυχείς και απεγνωσμένοι.

Για άλλη μια φορά τότε επιχειρώ να τους φέρω κοντά Μου, αφήνω τους υπηρέτες Μου να μιλήσουν και μέσα από εκείνους τους λέω λόγια αγάπης και ενθάρρυνσης. Τους παροτρύνω να μη σκέφτονται μόνο τη φυγή και το πως θα είναι καλά από σωματική άποψη, τους δείχνω πόσο μάταια είναι τα σχέδιά τους και τους προτρέπω να δείξουν καρτερία και να αφήσουν τη μοίρα τους στα χέρια Μου και έτσι όλα θα πάνε κατ’ ευχήν.

Η πυρκαγιά θα έχει εξαπλωθεί και δεν θα μπορεί πια να σβησθεί από τους ανθρώπους, όμως θα φροντίσω Εγώ να σβήσει, αντιπαραθέτοντας άλλα στοιχεία και αντιμετωπίζοντας ο Ίδιος αυτούς που προσπαθούν να κατασπαράξει ο ένας τον άλλον…. Τέλος είναι που θα ακουσθεί η Φωνή Μου από ψηλά…. Μια φυσική καταστροφή θα πλήξει τη γη και θα χωρίσει βίαια τους εμπόλεμους.

Θα αντιμετωπίσουν μια Δύναμη που κανένας από τους αντιμαχόμενους δεν μπορεί να τα βάλει μαζί της. Αυτή η διαδικασία δεν θα κρατήσει παρά λίγες ώρες, όμως θα δημιουργήσει μια εντελώς διαφορετική κατάσταση στον κόσμο, τελείως διαφορετικές συνθήκες και αρχικά ένα ανυπέρβλητο χάος, τεράστια επίγεια προβλήματα και ανείπωτα μεγάλη θλίψη και δυστυχία ανάμεσα στους ανθρώπους.

Κι όμως πρέπει να τα περάσετε όλα αυτά, γιατί πηγαίνετε προς το τέλος…. Γι’ αυτό πρέπει να υπάρξουν πολλές δυνατότητες κάθαρσης για τους ανθρώπους, δεδομένου ότι η ζωή που τους απομένει είναι λίγη και πρέπει να ωριμάσουν μέσα σε ελάχιστο χρόνο. Το τέλος είναι κοντά και μόλις αρχίσει αυτή η φάση, μπορείτε με βεβαιότητα να περιμένετε την τελευταία ημέρα και την τελική κρίση, όπου θα εκπληρωθούν όσα έχουν προφητευθεί με το λόγο και τη γραφή.

Αμήν

Αρ. 6313-16.7.1955 (Μπέρτα Ντούντε)

Ασυνήθιστα φαινόμενα στο σύμπαν

Σύντομα θα έχετε τη βεβαιότητα ότι στο κοσμικό σύμπαν προετοιμάζεται κάτι ιδιαίτερο, διότι θα σας αναστατώσουν κάποια ασυνήθιστα φαινόμενα για τα οποία εσείς οι άνθρωποι δεν θα μπορείτε να βρείτε καμία ερμηνεία. Πολλές και διάφορες υποθέσεις θα ακουστούν, οι γνώμες θα συγκρούονται.

Όμως κοντά στην αλήθεια θα βρίσκονται μόνο εκείνες οι απόψεις οι οποίες θα υποθέτουν ότι όλα αυτά συσχετίζονται με τα όσα έχουν προαγγελθεί με τη γραφή ή με τον προφορικό λόγο, όσα δηλαδή προφήτευαν πάντα στους ανθρώπους ενορατικοί και προφήτες.

Όποιος βλέπει με τα μάτια του πνεύματος, μπορεί να εξηγήσει όλα τα γεγονότα, διότι τα πάντα έχουν πνευματικό νόημα και οφείλουν να εκπληρώσουν έναν πνευματικό σκοπό: να εφιστήσουν την προσοχή των ανθρώπων στον πραγματικό σκοπό της ζωής τους, ώστε να προετοιμασθούν για την επικείμενη Κρίση.

Ακόμη και οι επιστήμονες θα συμβάλλουν σ’ αυτό, αφού πρώτοι εκείνοι θα διαπιστώσουν ασυνήθιστες αλλαγές στη φύση, ορισμένες εξελίξεις δηλαδή στο σύμπαν, οι οποίες θα τους βάλουν σε σκέψεις, καθώς και άλλα σημαντικά φαινόμενα, τα οποία δεν μπορούν να εξηγηθούν με τις γνώσεις τους. Θα παρατηρούν έκπληκτοι, αλλά δεν θα είναι πρόθυμοι να δεχτούν το μόνο σωστό συμπέρασμα, ότι δηλ. η γη θα σεισθεί ως τα θεμέλιά της, κι αυτά τα φαινόμενα θα είναι η αιτία.

Κάτι τέτοιο όμως δεν θέλουν να το πιστέψουν και ως εκ τούτου θα αντιδρούν αρνητικά κάθε φορά που θα τους υποδεικνύονται αυτά που γράφονται στη Γραφή, οι παλαιές δηλαδή προφητείες, όταν θ’ αναφέρονται από τους πιστούς ή τους κήρυκες του Λόγου Μου που θα προαγγέλουν το επικείμενο τέλος.

Γι’ αυτό το λόγο θα είναι δύσκολο να πεισθούν οι άνθρωποι του κόσμου και να πιστέψουν ότι όντως πρόκειται για μια δική Μου επέμβαση, διότι προσπαθούν να ερμηνεύσουν τα πάντα βασιζόμενοι αποκλειστικά στην επιστήμη.

Και μόνο λίγοι θα δώσουν τη δέουσα προσοχή σε αυτά τα ασυνήθιστα φαινόμενα και θα μιλούν με όλο μεγαλύτερη βεβαιότητα για το επικείμενο τέλος. Εγώ δε από την πλευρά Μου θα υποστηρίζω τις προειδοποιήσεις και τις νουθεσίες τους με τέτοιο εμφανή τρόπο, ώστε σύντομα οι επιστήμονες θα παραδεχθούν περίφροντεις ότι οι γνώσεις τους είναι ανεπαρκείς.

Γιατί θα ανακαλύψουν ένα άστρο το οποίο πλησιάζει διαρκώς τη Γη, ακολουθώντας, κατά τα φαινόμενα εντελώς ακατάστατη πορεία. Παρακολουθώντας την πορεία του αυτή, θα διαπιστώνουν συνέχεια νέες ιδιορρυθμίες του.

Και τότε θ’ αναγνωρίσουν ότι αποτελεί όντως κίνδυνο για τη Γη, χωρίς όμως και πάλι να θέλουν να το πιστέψουν ότι θα μπορούσε να σημάνει την καταστροφή της, γιατί κάτι τέτοιο δεν έχει ξαναγίνει ποτέ….

Ο λόγος που ΕΓΩ το επιτρέπω, είναι επειδή το προαιώνιο σχέδιο Μου για τη λύτρωση των ανθρώπων απαιτεί κάτι το εντελώς ασυνήθιστο για να βρουν τη σωτηρία τους. Επίσης πρέπει να αποτελέσει έναν προάγγελο για το επικείμενο τέλος, για το έργο της καταστροφής που θ’ ακολουθήσει κατά πόδας, ένα έργο το οποίο θα τερματίσει αυτήν την περίοδο σωτηρίας της ανθρωπότητας.

Όσο πιο κοντά πλησιάζει το τέλος τόσο μεγαλύτερα παράδοξα φαινόμενα που αντίκεινται στους νόμους της φύσης, θα βιώνουν οι άνθρωποι.

Κι αυτό, επειδή οφείλουν να προσέξουν και να διερωτηθούν για το γεγονός ότι συμφωνούν με αυτό που οι πιστοί πιστεύουν σαν «Λόγο του Θεού», τον οποίοι οι ενορατικοί και οι προφήτες έχουν προαγγείλει και υποστηρίξει σαν Αλήθεια.

Και το Πνεύμα Μου θα μιλήσει τώρα πάλι μέσα από τους υπηρέτες Μου στη Γη, για το επικείμενο τέλος και για τη Φωνή Μου που θα ηχήσει δυνατά σαν κεραυνός πριν έρθει αυτό το τέλος. Κι αυτά τα φαινόμενα θα μαρτυρούν την Αλήθεια του Λόγου μου.

Δώστε τη δέουσα προσοχή, άνθρωποι, και αντιληφθείτε ότι τα πάντα είναι προμηνύματα του τέλους, που δίνω σε όλους σας, για να μην καταστραφείτε. Γιατί όλα όσα συμβαίνουν είναι τόσο συγκλονιστικά, που αν έχετε λίγη μόνο καλή θέληση, θα πεισθείτε για την αλήθεια. Το πλήρωμα του χρόνου ήρθε, και το τέλος είναι κοντά.

Αμήν

Αρ. 6405-18.11.1955 (Μπέρτα Ντούντε)

Αινιγματικές μεταβολές στο διάστημα

Μέσα σε τακτικά διαστήματα θα επαναλαμβάνονται κάποια φαινόμενα τα οποία θα σας ανησυχήσουν σοβαρά, διότι δεν μπορείτε να τα ερμηνεύσετε και φοβόσαστε δυνάμεις ενάντια στις οποίες δεν μπορείτε να αμυνθείτε.

Ούτε πρόκειται να καταλήξετε σε μια σωστή ερμηνεία, διότι είναι θέλησή Μου να λογαριάζετε με όλες τις πιθανότητες, ώστε το κάθε άτομο να λάβει αντίστοιχα θέση, γιατί θέλω ο κάθε μεμονωμένος άνθρωπος να αποκομίσει από αυτά όλα ένα όφελος για τον εαυτό του, δηλαδή για την ψυχή του.

Εκεί όπου θα εκλείπει εντελώς η πίστη, η ανησυχία θα είναι ιδιαίτερα έντονη. Αντίθετα όσοι πιστεύουν θα εμπιστεύονται λίγο ή πολύ Εμένα και θα ξέρουν ότι είναι ασφαλείς υπό την προστασία Μου.

Αυτά τα φαινόμενα στο διάστημα θα προκαλέσουν μια τεράστια δημόσια συζήτηση, έτσι ώστε ο κάθε άνθρωπος θα κάνει από μόνος του τους συλλογισμούς του και θα τους συζητήσει με τους συνανθρώπους του.

Κατά περίοδο τα εγκόσμια ενδιαφέροντα θα περνούν στο παρασκήνιο. Όμως μόλις σταματήσουν αυτά τα φαινόμενα, οι άνθρωποι του κόσμου θα επιδίδονται με ακόμη μεγαλύτερη θέρμη στις εγκόσμιες απολαύσεις τους. Και μόνο σε ελάχιστους παραμένουν ορισμένες εντυπώσεις οι οποίες τους παρακινούν σε κάποιες ώρες περισυλλογής, ίσως και σε αλλαγή της σκέψης τους.

Κι αυτό, μέχρι να επαναληφθούν τα ίδια φαινόμενα στο κοσμικό διάστημα και να σπείρουν εκ νέου τον πανικό, διότι οι επιστήμονες φοβούνται έναν σοβαρό κίνδυνο για τον πλανήτη Γη, δεδομένου ότι παρατηρούν ορισμένες μυστηριώδεις αλλαγές στο αστρικό σύστημα, οι οποίες δεν είχαν παρατηρηθεί ποτέ πριν και είναι δυνατό να αποτελέσουν μια σοβαρή απειλή για τη Γη.

Και οι απόψεις των ανθρώπων θα διίστανται σημαντικά μεταξύ τους ως προς την εκτίμηση των συνεπειών. Ορισμένοι θα τις προσπερνούν με ελαφρά καρδιά και θα απολαμβάνουν απροβλημάτιστα τη ζωή τους. Άλλοι θα λάβουν μέτρα προστασίας, τα οποία είναι όμως εντελώς άχρηστα, ενώ κάποιοι άλλοι θα στραφούν μέσα τους για να επικοινωνήσουν νοητά με τον Θεό και Δημιουργό τους.

Εγώ αφήνω στον καθένα την ελευθερία της βούλησής του, το μόνο που κάνω είναι να προσπαθώ διαρκώς να επιδράσω στις σκέψεις των ανθρώπων για να πάρουν τη σωστή κατεύθυνση και να ασχοληθούν με τον πραγματικό προορισμό του ανθρώπου, ώστε να πάρουν γαλήνη από Μένα και να αφεθούν να τους καθοδηγήσω προς τη σωτηρία της ψυχής τους.

Τι όμως θα συμβεί ακριβώς; Η εικόνα των αστερισμών θα μεταβληθεί. Ορισμένα άστρα θα τεθούν σε μια διαφορετικά τροχιά ώστε θα αλλάξουν οι υφιστάμενες σχέσεις μεταξύ τους. Το αποτέλεσμα θα είναι να γίνουν για πρώτη φορά ορατά κάποια άστρα, ένα εκ των οποίων θα αποτελέσει άμεσο κίνδυνο για τη Γη, διότι λόγω της πορείας του υπάρχει ο φόβος ότι θα διασταυρωθεί με αυτήν.

Κανένας δεν θα θέλει να πιστέψει πως μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο, ούτε κανένας θα πιστέψει ότι μπορεί ν’ αλλάξουν οι νόμοι της φύσης, όμως εσείς οι άνθρωποι έχετε φθάσει στο τέλος. Εσείς οι ίδιοι προετοιμάζεστε να κάνετε κάτι, το οποίο θα έχει πολύ χειρότερα επακόλουθα, γιατί αυτό που σχεδιάζετε εσείς βάζει σε κίνδυνο ολόκληρη τη γη.

Αυτό που θα συμβεί από δική Μου θέληση, είναι απλά ένα προμήνυμα του τέλους και αποτελεί μια σοβαρή προειδοποίηση. Όλα τα σημάδια που σας δίνω για την ύπαρξη μιας ανώτερης Δύναμης είναι εξίσου εμφανή, ώστε να μπορείτε να αποτανθείτε σε αυτήν και έτσι να έχετε τη δυνατότητα να αποφύγετε για σας προσωπικά τον άμεσο κίνδυνο, εφόσον κάνετε το σωστό για την ψυχή σας.

Για το λόγο αυτό λοιπόν θα κάνω προηγούμενα την εμφάνισή Μου, χωρίς όμως να σας εξαναγκάσω να αναγνωρίσετε ότι Εγώ είμαι ο αυτουργός αυτού του συμβάντος το οποίο θα έχει μεν τρομακτικά αποτελέσματα, αλλά παρ’ όλα αυτά δεν θα πλήξει όλη τη γη.

Γιατί Εγώ γνωρίζω όλους τους φυσικούς νόμους και τα αποτελέσματά τους, ξέρω πως να αποτρέψω οποιοδήποτε επικείμενο συμβάν ή πως να περιορίσω τα επακόλουθά του. Ωστόσο οτιδήποτε αφήνω να συμβεί, δεν εξυπηρετεί άλλο από τη σωτηρία σας, γιατί σκοπός του είναι να σας σπρώξει κοντά Μου και να σας κάνει να αναγνωρίσετε ένα «Θεό», στον οποίο μπορείτε να καταφύγετε, γιατί είναι ο Πατέρας σας.

Αυτό είναι το τελευταίο σημάδι πριν έρθει το τέλος. Είναι η τελευταία προσπάθεια από την Αγάπη και την Ευσπλαχνία Μου για να σώσουν όποιον μπορεί ακόμη να σωθεί.

Αμήν

Αρ. 3258-16.9.1944 (Μπέρτα Ντούντε)

Η αιτία των πρόωρων θανάτων

Συνεχώς βρίσκονται οι άνθρωποι αντιμέτωποι με την παροδικότητα των γήινων πραγμάτων και ανελλιπώς έρχονται σ’ επαφή με το θάνατο π.χ. κάθε φορά που αμέτρητοι άνθρωποι φεύγουν πρόωρα από τη ζωή ενώ οι υπόλοιποι στέκονται ανίσχυροι μπροστά σε γεγονότα τέτοια που σημαίνουν πόνο και δυστυχία για τον οποιοδήποτε. Παρ’ όλα αυτά δεν αλλάζουν μυαλό ούτε σκέφτονται ποια είναι η πραγματική αιτία που ορισμένοι τυραννιούνται και πεθαίνουν πριν από την ώρα τους.

Γι’ αυτό το λόγο η δυστυχία παίρνει όλο οδυνηρότερες μορφές και τελικά η ανθρωπότητα θα παρακολουθήσει γεμάτη φρίκη τα παγκόσμια γεγονότα, όπου θα μείνει απολιθωμένη από τον τρόμο μπρος στο μέγεθος της καταστροφής που θα τη βρει. Όμως οι ίδιοι άνθρωποι το θέλουν έτσι, αφού δεν τους κάνει καμία εντύπωση η δυστυχία που υπάρχει σήμερα και έτσι όλη αυτή η δυστυχία δεν τους ωφελεί στην ψυχική τους ωρίμανση.

Για το λόγο αυτό ο Θεός χρησιμοποιεί τα πιο σκληρά μέσα για να τους ταρακουνήσει από το λήθαργο τους, γιατί ακόμη και αν υποφέρουν σωματικά ως προς τις επίγειες ανάγκες τους, οι ψυχές τους παραμένουν απαθείς και αδιάφορες απέναντι στα χτυπήματα της μοίρας, γιατί αλλιώς θα προσπαθούσαν να αλλάξουν νοοτροπία, αφού θα συνειδητοποιούσαν ότι η αιτία για την αυξανόμενη δυστυχία στη γη είναι η ίδια η πνευματική τους τοποθέτηση.

Και γι’ αυτό πρέπει τόσοι πολλοί άνθρωποι να φύγουν πρόωρα από τη ζωή, δεδομένου ότι το να μείνουν περισσότερο στον κόσμο θα σήμαινε μάλλον οπισθοδρόμηση παρά όφελος για την ψυχή τους, γιατί θα έχαναν εντελώς την οποιαδήποτε πίστη τους και θα νοιάζονταν αποκλειστικά για την επίγεια ζωή τους. Αυτός είναι ο λόγος που ο Θεός αφήνει να χάνουν τόσοι αμέτρητοι άνθρωποι τη ζωή του σώματος τους, παρ’ όλη την ανεπαρκή ωριμότητά τους, με σκοπό να εμποδισθεί η οπισθοδρόμησή τους.

Στο επέκεινα έχουν τη δυνατότητα να ωριμάσουν παραπέρα δεδομένου ότι από εκεί είναι σε θέση να δουν την κατάσταση στη γη και να παρακολουθήσουν τις επίγειες εξελίξεις στη συνέχεια. Έτσι μπορούν να αναγνωρίσουν ότι οι ίδιοι οι άνθρωποι είναι υπαίτιοι για τα βάσανά τους, επειδή αδιαφορούν για το μέλλον της ψυχής τους, αφού παίρνουν εντελώς στραβό δρόμο στη ζωή τους, δεν πιστεύουν και στις σκέψεις τους δεν υπάρχει αγάπη πια.

Από την άλλη πάλι, οι άνθρωποι που ο Θεός ανακαλεί πρόωρα από τη γη, μπορούν μπροστά στο θάνατο να συνειδητοποιηθούν, μπορούν ακόμη να βρουν την ολόψυχη επαφή με τον Θεό. Επίσης μπορεί ο μεγάλος πόνος να τους εξαγνίσει, πράγμα που τους εξασφαλίζει έναν υψηλότερο βαθμό ωριμότητας, τον οποίο δεν θα είχαν πετύχει αν ζούσαν για πολύ καιρό ακόμη στη γη, οπόταν το να φύγουν νωρίς από τον κόσμο, σημαίνει γι’ αυτούς μεγάλη ευλογία.

Όσο μεγάλη και αν είναι η δυστυχία στη γη, δεν είναι παρά ένα μέσο για να σωθούν ψυχές, αλλά αυτό πολύ λίγοι άνθρωποι το καταλαβαίνουν. Η δυστυχία είναι τόσο μεγάλη, για να τους παρακινήσει να βρουν το δρόμο προς τον Θεό, ο Οποίος μπορεί να υπερνικήσει οποιαδήποτε δυστυχία και αναμφισβήτητα θα το κάνει, εφόσον ο άνθρωπος περιμένει καρτερικά και με πίστη ότι όντως θα τον βοηθήσει.

Όπου όμως μια τέτοια μεγάλη δυστυχία δεν φέρνει κανένα αποτέλεσμα, όπου οι άνθρωποι ξεχνούν τον Θεό και τους παραμονεύει ο σοβαρότατος κίνδυνος να οδεύσουν εντελώς προς την καταστροφή τους, εκεί ο Θεός τερματίζει καμιά φορά τη ζωή, κάποιων ανθρώπων, αφήνοντας να συμβούν τραγωδίες που φαίνονται απάνθρωπες, γιατί διαρκώς νοιάζεται για τις ψυχές των ανθρώπων και προσπαθεί εκείνες να σώσει κυρίως ακόμη και αν το σώμα παρέρχεται…. Γιατί τίποτα που κάνει ο Θεός δεν είναι λάθος, παρά όλα είναι καλά και σημαίνουν πάντα ευλογία για την ψυχή του ανθρώπου….

Αμήν

Αρ. 2086-25.9.1941 (Μπέρτα Ντούντε)

Ο σκοπός των φυσικών καταστροφών

Μπορεί κανείς να μιλάει χωρίς δισταγμό για το γεγονός ότι η γη θα πληγεί από τρομακτικές φυσικές καταστροφές, μάλιστα οφείλει να αναφερθεί σε αυτές τις καταστροφές, για να ξέρουν οι άνθρωποι ότι δεν είναι τυχαίο που συμβαίνουν τέτοια γεγονότα. Τυχαίο δεν είναι τίποτα, τα πάντα είναι προκαθορισμένα και όλα ακολουθούν μια πορεία ανοδικής εξέλιξης. Η δε επικείμενη φυσική καταστροφή θα ελευθερώσει αμέτρητες πνευματικές οντότητες και θα τους δώσει νέες δυνατότητες για να πάρουν μορφή.

Ταυτόχρονα όμως οι διάφορες καταστροφές σκοπό έχουν να επιδράσουν έτσι πάνω στους ανθρώπους ώστε να αναζητήσουν την επαφή με τον Θεό.

Αυτό το δεύτερο πολλοί λίγοι άνθρωποι το λαμβάνουν υπ’ όψιν τους, γι’ αυτό θέλει ο Θεός να τους φέρει κοντά Του, έστω και αν είναι με έναν τρόπο που αναγκαστικά θα τους καταλάβει φόβος και τρόμος, ωστόσο, εφόσον τα γεγονότα έχουν ήδη αναγγελθεί εκ των προτέρων, κανείς μπορεί να αναγνωρίζει τις αιτίες από πίσω τους, οπόταν εμπιστεύεται τη Δύναμη εκείνη που μπορεί να τον βοηθήσει.

Οι δυνάμεις της φύσης αποτελούν το μόνο πράγμα που μπορεί να ταράξει ακόμη και τους πιο άθεους ανθρώπους και να τους οδηγήσει να πιστέψουν πάλι. Αλλά δεν διαρκούν ποτέ για πολύ τα αποτέλεσματά τους, οπότε και η προθυμία να πιστέψουν οι άνθρωποι διαρκεί όσο ακριβώς υπάρχει ο κίνδυνος να χάσει κανείς τη ζωή του.

Όμως ποτέ η αιώνια Θεότητα δεν επεμβαίνει έτσι στη ζωή ενός ανθρώπου, που να εξαναγκάζεται να πιστέψει…. Ακόμη και στα πιο μεγάλα σωματικά βάσανα ο Θεός τον αφήνει στην ελευθερία του, γιατί μπορεί μεν να αγωνίζεται για τις ψυχές που δεν έχουν ακόμη τελειοποιηθεί, αλλά ποτέ δεν τις εξαναγκάζει.

Για το λόγο αυτό πρέπει επομένως να συμβαίνουν οι φυσικές καταστροφές με μια ορισμένη κανονικότητα, άλλοτε πολύ και άλλοτε λιγότερο τραγικές, ανάλογα με το τι απαιτείται για τους ανθρώπους που διατρέχουν κίνδυνο , επειδή τους λείπει η σωστή γνώση.

Και γι’ αυτό πρέπει να γίνεται λόγος για τα επερχόμενα γεγονότα…. Πρέπει η ανθρωπότητα να βρεθεί σε κατάσταση ανάγκης, όπου θα είναι εντελώς αβοήθητη και θα επικαλεσθεί τον Θεό για βοήθεια με την εμπιστοσύνη ενός παιδιού.

Είναι αναγκαίο να μάθουν οι άνθρωποι από πριν ποια τρομακτική περίοδος τους περιμένει, παρ’ όλο που εαν δεν πιστεύουν ιδιαίτερα, θα αντιμετωπίσουν με αδιαφορία όλες τις προαγγελίες, αφού θεωρούν σαν πιο πιθανό να μην συμβούν τα προφητευμένα γεγονότα. Παρ’ όλα αυτά, θα τα θυμηθούν ξανά όταν θα βρεθούν πλέον μέσα στον κίνδυνο σωματικά και ψυχικά.

Εκεί ακριβώς σκοπεύουν οι φυσικές καταστροφές, γιατί ακόμη και αν είναι τρομακτικές οι επιπτώσεις τους, πάντοτε συγκλονίζουν την ανθρώπινη σκέψη. Το αποτέλεσμα μπορεί να είναι ευνοϊκό για την πίστη των ανθρώπων, με την προϋπόθεση ότι γνώριζαν από πριν σχετικά μ’ αυτά. Γιατί αυτή την στιγμή όλη η ανθρωπότητα βρίσκεται σε μια καμπή της ζωής της.

Και μακάριος είναι όποιος αναγνωρίζει το θέλημα του Θεού σε οτιδήποτε συμβαίνει και έρχεται από ψηλά. Γιατί αυτός ο άνθρωπος θα ενεργεί πραγματικά σε κάθε περίπτωση σύμφωνα με το θέλημά Του και θα βλέπει μόνο το μεγάλο κίνδυνο που διατρέχουν οι συνάνθρωποι του. Τη δε φυσική καταστροφή θα τη βλέπει σαν ένα μέσον που μπορεί να αποτρέψει τον κίνδυνο αυτό. Κι αυτή η καταστροφή είναι πολύ κοντά…. θα έρθει σαν τον κλέφτη τη νύχτα…. και θα περάσει το ίδιο γρήγορα, όμως οι συνέπειές της θα είναι αδιανόητες….

Αμήν

Αρ. 4441-24.9.1948 (Μπέρτα Ντούντε)

 Η έκταση της καταστροφής

Η έκταση της καταστροφικής πράξης που θα γίνει με θέλημα Θεού είναι για σας τους ανθρώπους εντελώς αδιανόητη ακόμη, γιατί θα υπερβαίνει κάθε προηγούμενο. Στεριές και θάλασσες θα μεταβληθούν, οι ποταμοί θα ξεφύγουν από την κοίτη τους, αλλάζοντας έτσι την εικόνα της γης, ώστε κανείς θα νομίζει ότι έχει μεταφερθεί σε άλλη περιοχή.

Το αποτέλεσμα θα είναι ένα απερίγραπτο χάος, γιατί οι άνθρωποι δεν θα μπορούν να έρθουν σε επαφή με τους άλλους ανθρώπους. Σαν χαμένοι θα περιπλανώνται χωρίς ανάπαυλα ώσπου να βρεθούν ορισμένοι με ισχυρή θέληση, οι οποίοι θα προσπαθήσουν να φέρουν κάποια τάξη και θα μεριμνήσουν για τους αδύνατους συνανθρώπους τους.

Η συμφορά θα είναι τόσο μεγάλη, ώστε μόνον η αγάπη θα μπορεί να την κάνει υποφερτή και όπου ο ένας θα βοηθάει έμπρακτα τον άλλον, σύντομα θα έρχεται φανερά από ψηλά ανακούφιση και βοήθεια. Όποιος αποτείνεται αποκλειστικά στο Θεό και Τον παρακαλεί μέσα από την καρδιά του, θα λαμβάνει βοήθεια, γιατί ο Θεός δείχνει τώρα τόσο φανερά την Αγάπη και την Παντοδυναμία Του, ώστε όσοι δεν πίστευαν μέχρι τώρα με δύναμη, μπορούν εύκολα να αποκτήσουν μια ακράδαντη πίστη.

Και αυτή η περίοδος είναι μια περίοδος χάριτος για όσους δεν πιστεύουν, γιατί μπορούν ακόμη με ευκολία να μεταστραφούν, επειδή θα βλέπουν διάφορα φαινόμενα τα οποία οφείλονται αποκλειστικά στη δύναμη της πίστης.

Αυτά τα φαινόμενα θα βάλουν τους πάντες σε σκέψεις, όμως μόνον όποιος θέλει να πιστέψει, θα ωφεληθεί από αυτές τις σκέψεις, ενώ οι υπόλοιποι τα θεωρούν μόνο σαν σύμπτωση και αντιμετωπίζουν με πικρία τη συμφορά, απορρίπτοντας την ύπαρξη ενός Δημιουργού ή καταδικάζοντας τις πράξεις Του.

Ακόμη και το μέγεθος της καταστροφής δεν μπορεί να τους συνετίσει γιατί προσπαθούν να αποδώσουν τα πάντα σε φυσικά αίτια, απορρίπτοντας εξ ολοκλήρου κάθε πνευματική αιτία. Επί πλέον παραμένουν σκληροί και αναίσθητοι απέναντι σε αυτά που τραβάει ο διπλανός τους και δεν διστάζουν να βελτιώσουν τη δική τους κατάσταση σε βάρος των συνανθρώπων τους που είναι πολύ αδύναμοι για να αμυνθούν.

Ένδεια θα υπάρχει παντού όπου θα έχει μιλήσει ο Θεός και θα μιλήσει εκεί όπου υπάρχει η μεγαλύτερη πνευματική ένδεια, ώστε όσοι επιζήσουν να λάβουν το προειδοποιητικό μήνυμα και να εκμεταλλευθούν σωστά το χρόνο που απομένει ως το τέλος.

Ο σκοπός είναι επίσης να παραδειγματισθούν και οι άνθρωποι των χωρών που δεν θα έχουν πληγεί, βλέποντας την καταστροφή, η οποία θα είναι τόσο τρομακτική που κανείς δεν θα μπορεί να την αγνοήσει. Διότι ολόκληρη η ανθρωπότητα θα κυριαρχείται από το φόβο ότι μπορεί να επαναληφθεί αυτή η καταστροφή με αποτέλεσμα τον ολοκληρωτικό αφανισμό της Γης….

Αυτό θα γίνει βέβαια, όχι όμως αμέσως μετά τη φυσική καταστροφή. Αλλά ένας τέτοιος φόβος θα είναι για πολλούς σωτήριος, επειδή η σκέψη πως μπορούν να πεθάνουν ξαφνικά και πως υπάρχει μια ζωή μετά το θάνατο θα αναδυθεί σε πολλούς ανθρώπους και θα τους οδηγήσει ν’ αλλάξουν τη ζωή τους.

Ο κόσμος θα προσφέρει πρόθυμα επίγεια βοήθεια, αλλά δεν θα μπορεί να βοηθήσει στο βαθμό που θα είναι απαραίτητο αυτό. Εντούτοις ο Θεός θα ευλογεί τον κάθε άνθρωπο που έχει αγάπη και τη διάθεση να βοηθήσει, γιατί ο λόγος που θα συμβεί η μεγάλη τραγωδία, είναι για να μαλακώσουν οι καρδιές των ανθρώπων και να εκπληρώσουν τον πραγματικό προορισμό τους, να ζήσουν δηλαδή την επίγεια ζωή τους με αγάπη, προκειμένου να κατακτήσουν την ψυχική ωριμότητα.

Όσο οι άνθρωποι φροντίζουν μόνο για τον εαυτό τους, παραμένουν προσκολλημένοι στη φιλαυτία τους και δεν προχωράνε πνευματικά παρακάτω. Η δυστυχία των συνανθρώπων τους όμως μπορεί να ξυπνήσει την αγάπη μέσα τους έμπρακτα και τότε εκπληρώνουν το θέλημα του Θεού και επομένως και τον επίγειο προορισμό τους…. Τότε ακόμα και η πιο μεγάλη δυστυχία σημαίνει ευλογία και έχει εκπληρώσει το σκοπό της….

Αμήν

 Αρ. 3346-25-26.11.1944 (Μπέρτα Ντούντε)

Η πνευματική κατάρρευση πριν το τέλος

Είναι αναμφισβήτητο ότι η ανθρωπότητα βαδίζει προς την πνευματική κατάρρευση, αφού ακολουθεί πλέον μόνο επίγειους στόχους, να βελτιώσει δηλαδή τη ζωή του σώματος και τις βιοτικές συνθήκες της, όπως και να αυξήσει όσα επίγεια υπάρχοντα κατέχει. Όλα αυτά όμως αντίκεινται στον πραγματικό προορισμό του ανθρώπου, γιατί ο προορισμός του είναι να ξεπεράσει την επιθυμία για τα γήινα πράγματα και να επιδιώκει αποκλειστικά πνευματικούς στόχους, δηλαδή να εξελιχθεί πνευματικά προς τα πάνω.

Επειδή ωστόσο είναι ολοφάνερος ο πνευματικός ξεπεσμός, είναι αναγκαίο να χρησιμοποιηθούν τα έσχατα μέσα για να σταματήσουν ή για να συγκρατήσουν κάποιους μεμονωμένους ανθρώπους από την καθοδική πορεία τους. Και για το λόγο αυτό θα ζήσει η γη μια πάρα πολύ μεγάλη τραγωδία προκειμένου να εγκαταλείψουν τις εγκόσμιες βλέψεις και επιθυμίες τους και αντί γι’ αυτές να επιδιώξουν πνευματικούς στόχους.

Εφόσον η τραγωδία πετύχει το στόχο αυτό, τότε δεν βρήκε μάταια τους ανθρώπους, η δε ευλογία που θα προκύψει θα είναι αδιάψευστη. Διότι τότε πλέον ο άνθρωπος ακολουθεί με συνέπεια το στόχο του και η ψυχή πλέον ωριμάζει, πράγμα που σημαίνει ότι αναζητεί να συνδεθεί με τον Θεό και να αυτοδιαμορφωθεί σ’ αρμονία με το Θέλημά Του…. Εντούτοις μόνο μια μικρή μερίδα της ανθρωπότητας θα επιδιώξει συνειδητά να πετύχει αυτή τη σύνδεση και θα εξελιχθεί ανοδικά παρ’ όλη τη γενική πνευματική κατάπτωση. Αλλά η πλειοψηφία των ανθρώπων δεν είναι δεκτικοί και αρνούνται κάθε καθοδήγηση που τους δείχνει πως μπορούν να φθάσουν στο στόχο και ποιος είναι ο προορισμός του κάθε ατόμου χωριστά.

Ο Θεός πάντως μέχρι το οριστικό τέλος τους δίνει επανειλημμένα ευκαιρίες να μεταστραφούν, τους δείχνει δε αρκετά συχνά πόσο πρόσκαιρα είναι τα επίγεια υπάρχοντα, ώστε ένας άνθρωπος που σκέφτεται μπορεί να αφήσει τις σκέψεις του να πλανηθούν ως το πνευματικό βασίλειο, από όπου και μπορεί και να πάρει διαφώτιση. Έτσι αρκετοί άνθρωποι θα βρεθούν χωρίς περιουσία, οπότε θα μάθουν να μην εκτιμούν πια τόσο ιδιαίτερα τα επίγεια αγαθά. Κάθε βήμα δε αποδέσμευσης από αυτά, τους φέρνει πιο κοντά στο πνευματικό βασίλειο, το οποίο αρχίζει πλέον να τους υποκαθιστά αυτά που έχασαν όταν η μοίρα είναι φειδωλή μαζί τους και τα επίγεια πλούτη τους έχουν γίνει πια σκόνη.

Και τότε είναι που αρχίζει μια νέα φάση στη ζωή του ανθρώπου, ο οποίος έχοντας φθάσει μπροστά στο σταυροδρόμι, διαλέγει τη σωστή κατεύθυνση, γιατί προσπαθεί να βρει την Αλήθεια και μαζί μ’ αυτήν και την αιώνια Θεότητα, την οποία συναντά πλέον τώρα σε όλα μπροστά του παρ’ όλο που αρχικά δεν την αναγνωρίζει αμέσως.

Τότε η ψυχή του θα έχει γλυτώσει από τον πνευματικό αφανισμό, γιατί κάθε προσπάθεια που έχει στόχο της τον Θεό έχει εξασφαλισμένη την επιτυχία και προφυλάσσει τον άνθρωπο από την πνευματική κατάπτωση, οπότε το τέλος δεν θα τον βρει απροετοίμαστο…. Γιατί το τέλος είναι πάρα πολύ κοντά…. Και γι’ αυτό είναι πολύ πιο σημαντικό να μεριμνήσει κανείς για την ψυχή του, παρά να θέλει να φτιάξει την επίγεια ζωή του κατά πως τον βολεύει.

Η ζωή κάτω στη γη πρέπει πια να χρησιμεύει αποκλειστικά για να καλλιεργήσει κανείς την ψυχή του, θα πρέπει να επιδιώξει πνευματικούς δεσμούς, να παίρνει μέρος σε πνευματικές συζητήσεις και να μην ξεχνάει εκείνες τις ψυχές που έχουν χάσει τον δρόμο τους. Ο καθένας οφείλει να μετατρέψει το είναι του σε αγάπη και να ζει σαν να ήταν η κάθε μέρα η τελευταία.

Θα πρέπει να διατηρήσει το σύνδεσμο με τον πνευματικό κόσμο, με άλλα λόγια να κατευθύνει τις αναζητήσεις και τις ερωτήσεις του προς το πνευματικό βασίλειο, από όπου και θα του δοθεί απάντηση μέσα από τις σκέψεις του…. Ο καθένας πρέπει να λάβει τα μέτρα του έχοντας κατά νου ότι μπορεί να φύγει σύντομα από τη ζωή.

Αλλά να λάβει μέτρα μόνο αναφορικά με την πνευματική συνέχιση της ζωής του και όχι για τα εγκόσμια πράγματα, γιατί ο κόσμος δεν θα υπάρχει για πολύ ακόμη, οπότε οποιαδήποτε φροντίδα για την καλοπέρασή του ή για να αποκτήσει επίγεια πράγματα είναι μάταιη…. Γιατί το τέλος πλησιάζει….

Το αν πρέπει τώρα να περιμένει κανείς το μέλλον περισσότερο ή λιγότερο γρήγορα δεν έχει καμία σημασία, δεδομένου ότι η κάθε μέρα είναι σημαντική, ώστε δεν πρέπει να την αντιμετωπίζει κανείς επιπόλαια. Κανείς δεν πρέπει να αναβάλλει για αύριο αυτό που μπορεί να κάνει σήμερα, γιατί δεν ξέρει εάν θα ζήσει το τέλος, που είναι κοντά έτσι και αλλιώς.

Για αυτόν το λόγο σας προειδοποιεί και σας επισημαίνει τον κίνδυνο από πολύ πρωτύτερα ο Θεός, για να μη σας αιφνιδιάσει το τέλος όταν έρθει, και ώστε να μη σας βρει εντελώς απροετοίμαστους, με αποτέλεσμα να το φοβάστε και να το τρέμετε. Γιατί ο Θεός θέλει να σας σώσει και θέλει να σας προφυλάξει από το να ξαναπεράσετε από τη γη. Θέλει να σας βοηθήσει για να μην είσαστε από εκείνους οι οποίοι θα καταδικαστούν στο τέλος, γιατί θα ανήκουν στο Σατανά αφού θα έχουν γίνει εντελώς άκαρδοι.

Αυτός είναι ο λόγος που σας στέλνει εκ των προτέρων τους απεσταλμένους Του και σας πληροφορεί γι’ αυτά που σας περιμένουν. Ο Θεός δεν σας αφήνει απροειδοποίητους, δεν σταματάει να σας μιλάει μέσω των αγγελιοφόρων Του και σας παροτρύνει να σκεφθείτε την ψυχή σας, γιατί δείχνοντάς σας πόσο προσωρινά είναι τα επίγεια πράγματα, σας βοηθάει να αποκολληθείτε από την ύλη.

Σας προσφέρει από κοντά το Λόγο Του, διαφωτίζοντάς σας έτσι για το θέμα της αμαρτίας και τις επιπτώσεις της, για τα επακόλουθα που έχει μια κακή θέληση και μια ζωή χωρίς αγάπη…. Ταυτόχρονα σας διδάσκει τι ευλογία σημαίνει μια θέληση που επενδύεται σωστά, ποιος είναι ο τελικός σας στόχος, καθώς και τις χάρες της αιώνιας ζωής…. Πρόθεσή Του είναι να σας τραβήξει προς το πνευματικό βασίλειο, όπου υπάρχει φως και μακαριότητα, γι’ αυτό το λόγο σας μεταδίδει με το Λόγο Του τη Γνώση. Αλλά εξαρτάται από σας τους ίδιους εάν θα αξιοποιήσετε την όλο αγάπη, φροντίδα Του και θα ζήσετε και εσείς με αγάπη….

Εντούτοις το τέλος θα έρθει αμετάκλητα, γι’ αυτό μακάριος είναι όποιος προετοιμάζεται για τούτο, όποιος αδιαφορεί για τον κόσμο και προσπαθεί να κατακτήσει μόνο το πνευματικό βασίλειο…. Γιατί ένας τέτοιος άνθρωπος δεν θα χρειασθεί να φοβάται το τέλος, αφού τη ζωή του θα τη συνεχίσει στην αιωνιότητα μέσα στο Φως και την Ευδαιμονία….

Αμήν

Αρ. 4472-24.10.1948 (Μπέρτα Ντούντε)

Η κατάργηση των φυσικών νόμων

Θα πρέπει να διδαχθείτε από Μένα εάν θέλετε να βρείτε την Αλήθεια, επομένως θα πρέπει και να Με ακούσετε όταν θέλω να σας μιλήσω. Έχω πάντα τη θέληση να σας μιλήσω προκειμένου να σας διαφωτίσω, γιατί όλοι σας κάνετε ακόμη τεράστια λάθη και χρειάζεστε πολλή διαφώτιση σε πολλά θέματα.

Ο προαιώνιος Νομοθέτης έχει αναμφισβήτητα την ελευθερία και να ανατρέψει τους νόμους, εάν αυτό προωθεί το προαιώνιο σχέδιο Του για τη σωτηρία σας, εάν δηλαδή με αυτό τον τρόπο μπορούν να κερδηθούν ορισμένες ψυχές για την αιωνιότητα.

Εντούτοις σπανίως κάνω χρήση αυτού του δικαιώματος Μου, γιατί η Σοφία Μου γνωρίζει από αιώνων το πόσο ευνοϊκά επιδρούν οι νόμοι Μου στις ψυχές των ανθρώπων με τον απώτερο στόχο να κερδηθούν για το Βασίλειο Μου, ώστε επομένως δεν έχω κανένα λόγο να τους αναιρέσω.

Ωστόσο στην τελευταία εποχή πριν το τέλος θα αναιρέσω κάποιους νόμους…. όπως έχω ήδη προαγγείλει μέσω των προφητών ότι θα σαλευτούν οι δυνάμεις του ουρανού προκειμένου οι άνθρωποι να αναγνωρίσουν ότι είναι η εποχή του τέλους από τα σημάδια που θα βλέπουν…. Σ’ αυτή την εποχή θα ζήσετε πράγματα τα οποία φυσιολογικά είναι αδύνατα και είναι μια απόδειξη για τους ερευνητές και τους επιστήμονες ότι Εγώ κυβερνώ τη φύση και ότι ανάλογα με την κρίση Μου μπορώ ν’ αφήσω να προκύψουν και αφύσικα φαινόμενα.

Αλλά την ίδια περίοδο την εκμεταλλεύεται επίσης και ο αντίπαλος Μου, χρησιμοποιώντας και αυτός τη δύναμή του και κάνοντας ομοίως θαύματα, τα οποία όμως είναι εντελώς διαφορετικής μορφής. Γιατί πρόθεσή του είναι να κάνει τους ανθρώπους να απομακρυνθούν από Μένα, οπότε προσπαθεί να εμφανισθεί σαν να είναι το ίδιο δυνατός και ισχυρός με Μένα…. Κι εσείς οι άνθρωποι είσαστε τότε έρμαιο στα χέρια του, εαν δεν έχετε ήδη γνώση για Μένα και το προαιώνιο σχέδιό Μου….

Ο Σατανάς θα προσπαθεί πάντα να επηρεάσει τις σκέψεις σας ώστε να στραφείτε μακριά από Μένα. Θέλει να σβήσει κάθε γνώση που έχετε για Μένα γιατί πρόθεσή του είναι να κυριαρχεί μόνον αυτός επάνω σας, αλλά σκοπός του δεν είναι να σας ωφελήσει, αλλά να σας καταστρέψει. Κι έτσι και το επέτρεπα αυτό, θα ήσασταν όλοι χαμένοι.

Ωστόσο εγώ δεν περιορίζω με κανέναν τρόπο την εξουσία του, παρά σας αφήνω ελεύθερους να του δώσετε ή όχι αυτή την εξουσία, ή αν θα του την αρνηθείτε και θα ’ρθετε μαζί Μου. Δηλαδή παλεύω και Εγώ για να σας κερδίσω, όμως με όπλο την Αλήθεια. Εγώ σας φέρνω το Φως και σας αφήνω να διαλέξετε μόνοι σας μετά το δρόμο που θέλετε να πάρετε, ωστόσο το δρόμο αυτό σας τον φωτίζω, γιατί δεν θέλω να βαδίζετε στο σκοτάδι και να μην μπορείτε να βρείτε τη σωστή κατεύθυνση.

Αλλά και ο αντίπαλός Μου ανάβει κάποια φώτα, όμως δεν είναι παρά ψεύτικα φώτα, τα οποία σας τυφλώνουν και σας ρίχνουν σε ακόμη μεγαλύτερο σκοτάδι, έτσι ώστε διατρέχετε μεγάλο κίνδυνο να χάσετε το σωστό δρόμο και να πέσετε στον γκρεμό.

Αντίθετα η Αλήθεια φέγγει δυνατά και με διαύγεια και αυτή την Αλήθεια θέλω να σας δώσω, γι’ αυτό θέλω να σας μιλήσω και εσείς πρέπει να Με ακούσετε. Άμα γνωρίζετε την Αλήθεια, δεν πρόκειται ποτέ να παραχωρήσετε δικαιώματα πάνω σας στον αντίπαλο Μου, γιατί τότε τον βλέπετε ολόγυμνο και ξέρετε το ποιόν του, τα ποταπά του σχέδια και τι σας περιμένει στην αιωνιότητα, έτσι και του υποταχθείτε.

Τότε θα τον αποφύγετε και θα καταφύγετε στα χέρια Μου, γιατί η Αλήθεια σας φανερώνει μεταξύ άλλων το Είναι Μου, που είναι μόνο Αγάπη προς όλα τα πλάσματά Μου….

Δεν πρόκειται ουδέποτε να επιτρέψω να σας εμποδίσουν εντελώς να έχετε οποιαδήποτε γνώση για τον προορισμό σας ούτε ποτέ θα σας αφήσω αμαχητί στα χέρια του αντιπάλου Μου. Και δεν πρόκειται ποτέ να μπορέσει να αναρριχηθεί στην εξουσία, επειδή θα μπορεί να σας καθυποτάξει ολοκληρωτικά και να σας αποσπάσει με τη βία από μένα.

Εντούτοις δεν πρόκειται να σας κατευθύνω με τη βία, θα είσαστε πάντα ελεύθεροι να διδαχθείτε από Μένα, να αποδεχθείτε τη Διδασκαλία Μου και να οδηγηθείτε έτσι στη σωστή Γνώση.

Αλλά αν Με ακούτε, θα ξεφεύγετε από την εξουσία του, γιατί ούτε και αυτός μπορεί να σας εξαναγκάσει, εκείνο όμως που μπορεί, είναι να σας κάνει υποχείριά του, εάν εσείς δεν του προβάλλετε αντίσταση. Και για να αντισταθείτε σε αυτόν, θέλω να σας δώσω την καθαρή Αλήθεια, γιατί αυτή σας μεταδίδει δύναμη και ενισχύει τη θέλησή σας να στραφείτε σε Μένα και να ξεφύγετε από κείνον….

Είναι μεγάλη επομένως η εξουσία του Σατανά και στα τέλη των καιρών θα ζήσετε καταστάσεις που θα σας αποδείξουν τη δύναμή του. Όμως η εξουσία του δεν περιλαμβάνει τα δημιουργήματα τα οποία φέρουν μέσα τους τα δεσμευμένα πνευματικά στοιχεία.

Μπορεί δηλαδή ο Σατανάς να επιδρά πάνω στους ανθρώπους με το να προσπαθεί να επηρεάσει τη θέλησή τους και θα υπάρξουν πολλοί που θα καταφέρουν να πραγματοποιήσουν εντελώς ασυνήθιστα πράγματα με τη δική του υποστήριξη. Αλλά η δύναμή του ισχύει μόνο πάνω στους ανθρώπους.

Για το λόγο αυτό λοιπόν θα παρουσιασθώ και Εγώ εντελώς εξαιρετικά στο τέλος, προκειμένου να δράσω ενάντια στην εξουσία του, με το να δώσω δηλαδή στους ανθρώπους μια απόδειξη της ύπαρξής Μου, στο βαθμό που μπορεί να γίνει αυτό χωρίς να αναγκασθούν να Με πιστέψουν. Γι’ αυτό θα επέμβω ολοφάνερα στους νόμους της φύσης….

Πρόκειται να ακυρώσω μεν φυσικούς νόμους, αλλά το αναγγέλλω εκ των προτέρων, όπως είχα κάνει πάντα, προκειμένου να αποδείξω στους ανθρώπους την Αλήθεια των Λόγων Μου και να τους αποκαλυφθώ ως Δημιουργός και Κυβερνήτης, ως παντοδύναμος Θεός, ώστε να πιστέψουν και να ξέρουν ότι η εποχή του τέλους έχει πια έρθει.

Γι’ αυτό προαναγγέλλω τον ερχομό Μου και όταν έρθει η ώρα θα κάνω την εμφάνισή Μου. Ό,τι δεν έχει ειδωθεί ποτέ μέχρι τώρα, θα βγει στο φως της ημέρας, ό,τι ήταν εντελώς αδύνατο, θα γίνει χάρη στο θέλημά Μου δυνατό και η επιστήμη θα βρίσκεται αντιμέτωπη με αινίγματα που δεν μπορεί να λύσει. Το τι σημαίνει ότι θα θέσω εκτός ισχύος τους νόμους της φύσης, κανένας άνθρωπος δεν μπορεί να το φανταστεί, γιατί ποτέ κανείς ως τώρα δεν έχει ξαναζήσει κάτι τέτοιο.

Ωστόσο και αυτό αποτελεί μέρος του προαιώνιου σχεδίου Μου, να αντιταχθεί δηλαδή η Εξουσία και η Δύναμή Μου με την εξουσία του Σατανά την τελευταία εποχή, ώστε να μπορούν ελεύθερα τότε οι άνθρωποι να αποφασίσουν σε ποια εξουσία θέλουν να υπόκεινται. Γιατί θα βρεθούν για άλλη μια φορά αντιμέτωπες ανθρώπινες δυνάμεις με ανεξήγητες υπερφυσικές δυνάμεις…. Οι πρώτες προκαλούν καταστροφές, οι οποίες είναι έργο του Σατανά, αφού προέρχονται από το μίσος, την απονιά, τη πλεονεξία και όλες τις κακές ροπές. Ενώ οι δικές Μου ενέργειες δεν είναι δυνατόν να αναχθούν σε έναν ανθρώπινο παράγοντα, άρα αναγκαστικά η αιτία τους δεν μπορεί να είναι ανθρώπινες δυνάμεις, πράγμα που για τους πιστούς θα είναι μια ορατή απόδειξη ότι έχει έρθει το τέλος….

Όποιος λοιπόν έχει διδαχθεί εκ των προτέρων την Αλήθεια, θα έχει μεγαλύτερη ευκολία να πιστέψει. Γι’ αυτό το λόγο πρέπει να προσφύγετε σε Μένα, για να ζητήσετε την Αλήθεια από Μένα και να τη δεχθείτε είτε θα σας τη δώσω απευθείας ή μέσω των απεσταλμένων Μου….

Αμήν

Αρ. 1081-4.9.1939 (Μπέρτα Ντούντε)

Ένας σχηματισμός νεφών θα αναπαριστάνει το πάθος του Χριστού

Ένα ορατό σημείο θα σας δώσει ο Θεός, ο Κύριος του ουρανού και της γης, που θα πιστοποιήσει τη δύναμη και τη δόξα Του. Το σημάδι αυτό είναι από αιώνων καθορισμένο και θα εμφανιστεί τόσο φανερά στα μάτια σας, που θα μείνετε άναυδοι παρατηρώντας αυτό το σχήμα που δημιούργησε η θειική παντοδυναμία και αγάπη.

Χωρίς οντότητα φαντάζεσθε τα σύννεφα στον ουρανό και όμως κρύβουν την ίδια ζωή μέσα τους που συνιστά και το δικό σας είναι. Και ο Θεός κατευθύνει αυτή τη ζωή κατά το θέλημά Του και κατά τις σοφές προθέσεις του, δίνοντας τέτοια μορφή στους σχηματισμούς των νεφών, που θα παριστάνουν ευδιάκριτα το πάθος και το θάνατο του Κυρίου πάνω στο σταυρό.

Και τότε θα αναγνωρίσετε στο σταυρό εκείνον που ο κόσμος θέλει να αρνηθεί. Θα μείνετε τότε απολιθωμένοι από τον τρόμο ή αντίθετα θα δοξολογείτε, ανάλογα με το αν Τον αρνείσθε ή αν Τον κλείνετε μέσα στην καρδιά σας. Όσοι νιώθουν το δεύτερο, θα σταθούν με αίσθημα λατρείας, ενώ όσοι βρίσκονται μακριά από τον Ιησού Χριστό θα προσπαθήσουν να αγνοήσουν αυτήν την εικόνα.

Κι αυτό είναι θέλημα του Θεού, γιατί θέλει να δώσει στους ανθρώπους άλλο ένα δείγμα του Ελέους και της Αγάπης Του, επειδή έτσι διευκολύνονται να πιστέψουν, να επαναποκτήσουν δηλαδή την πίστη στο Ιησού Χριστό ως Λυτρωτή του κόσμου, εφόσον την έχουν χάσει ή στην άλλη περίπτωση, η πίστη τους να δυναμώσει τόσο που να γίνει ακράδαντη…. Ωστόσο η ανθρωπότητα θα προσπαθήσει πάλι να αμφισβητήσει και αυτό το θαύμα της θείας αγάπης. Θα το ερμηνεύσει σαν ένα φαινόμενο που προέκυψε τυχαία, χωρίς καμία σημασία, γιατί θέλει να εκμηδενίσει τη θεία θέληση.

Αλλά σε πείσμα κάθε ανθρώπινης ερμηνείας, η μορφή στον ουρανό θα μείνει απαράλλακτη για να μπορεί να τη δει όλος ο κόσμος. Το αποτέλεσμα θα είναι να μπουν σε σκέψεις και να αναρωτηθούν άνθρωποι που η νοοτροπία τους τους απαγορεύει κανονικά να θεωρήσουν αξιόπιστο οποιοδήποτε μυστικιστικό φαινόμενο.

Έχει έρθει η εποχή όπου μπορούν να παρουσιασθούν στους ανθρώπους εντελώς ασυνήθιστα φαινόμενα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αναγκαστικά θα το πιστέψουν. Γιατί η ανθρωπότητα έχει γίνει εντελώς ψυχρά ορθολογιστική στη σκέψη της. Γι’ αυτό, το οποιοδήποτε φαινόμενο, όσο παράδοξο και αν είναι, το ερμηνεύει επιστημονικά, δηλαδή με τη λογική, με αποτέλεσμα να αρνείται την οποιαδήποτε πνευματική δράση ανεξερεύνητων δυνάμεων.

Γι’ αυτόν το λόγο τέτοια φαινόμενα δεν βάζουν σε κίνδυνο την ελεύθερη βούληση του ανθρώπου. Αντίθετα είναι πολύ πιο πιθανό ότι πιο εύκολα θα πιστέψουν αυτήν την επιστημονική εξήγηση, παρά ότι το φαινόμενο αυτό είναι ένα σημείο από ψηλά. Πάλι θα είναι μόνο οι αναζητητές του Θεού, οι άνθρωποι που ζουν με αγάπη, που θα αναγνωρίσουν την εμφανή δράση της αιώνιας Θεότητας, και θα είναι πάλι ένα χάρισμα και μια απόδειξη της θείας αγάπης στους ανθρώπους, την οποία όμως ελάχιστοι θα την αναγνωρίσουν σαν τέτοια.

Ο Κύριος καταλύει για ένα σύντομο διάστημα τους νόμους της φύσης και αυτό ακριβώς το γεγονός θα έπρεπε να βάλει τους ερευνητές σε σκέψεις. Όμως όπου δεν υπάρχει η θέληση να αναγνωρίσει κανείς την καθαρή Αλήθεια, μπορεί ακόμη και τα άστρα ν’ αλλάξουν τη συνήθη πορεία τους και οι ήλιοι να χάσουν τη λάμψη τους, αλλά ούτε και μ’ αυτό δεν θα μαλάκωνε η σκληρότητα της θέλησης του ανθρώπου.

Αντίθετα μάλιστα τόσο πιο επίμονα θα επιδίωκε να ερευνήσει τους νόμους της φύσης και τελικά θα απομακρυνόταν όλο πιο πολύ από τη σωστή Γνώση.

Για το λόγο αυτό, το σημάδι, όσο ασυνήθιστο και αν είναι, αποτελεί σίγουρα μια άμεση χάρη, αλλά μόνον για εκείνον που η ψυχή του αντιλαμβάνεται ότι το φαινόμενο αυτό πρόκειται για ένα θαύμα ή αρχίζει να κάνει κάποιους συλλογισμούς.

Αυτήν τη χάρη την αφήνει όμως ανεκμετάλλευτη, όποιος κοιτάζει χωρίς ψυχή την εικόνα που παρουσιάζει ο ουρανός, χωρίς να μπαίνει στον κόπο να καταλήξει σε κάποιο συμπέρασμα, γιατί για εκείνον το φαινόμενο αυτό παραμένει απλά ένα πολύ παράξενο σχήμα που δημιουργήθηκε από τα καπρίτσια της τύχης. Ένας τέτοιος άνθρωπος δεν μπορεί να καταλάβει ακόμη, επειδή η καρδιά του δεν είναι ακόμη δραστήρια στην αγάπη, επομένως ούτε μπορεί να προσλάβει βαθύτερες σοφίες.

Αμήν

Αρ. 5004-21.11.1950 (Μπέρτα Ντούντε)

Ένας βράχος θα κλονισθεί…

Η ανθρωπότητα θα βιώσει ένα μεγάλο πνευματικό τράνταγμα για να της δοθεί η δυνατότητα να συνειδητοποιήσει μία πλάνη την οποία μέχρι τώρα πίστευε σαν αλήθεια. Θα θυμίσω με έναν ολοφάνερο τρόπο στους ανθρώπους το Λόγο Μου, κάνοντας να κλονισθεί ένας βράχος, ώστε να μπορούν να αποφασίσουν από μόνοι τους, τι θέλουν να απορρίψουν, το Λόγο Μου ή αυτό το οικοδόμημα που στηρίχθηκε πάνω σε αυτό το Λόγο.

Θα κάνω το βράχο να κλονισθεί και όταν ταρακουνηθούν τα θεμέλια, θα καταρρεύσει ολόκληρο το κτίσμα, με άλλα λόγια οι άνθρωποι δεν θα νιώθουν πια δέσμιοι, παρά θα σκέφτονται και θα ενεργούν ελεύθερα κατά το πώς κρίνουν οι ίδιοι. Δεν θα φοβούνται πλέον την εξουσία εκείνη πίσω από την οποία νομίζουν ότι βρίσκεται ο Θεός, διότι τώρα πλέον θα αναγνωρίσουν ότι είμαι ισχυρότερος από αυτή την εξουσία και ότι δεν στέκομαι στο πλευρό της.

Βέβαια αυτό θα σημάνει ένα τεράστιο χάος από πνευματική άποψη. Στην αρχή η πλάνη θα επιχειρήσει να επανέλθει δριμύτερη, όμως η αλήθεια θα φωτίσει σαν αστραπή τις ψεύτικες διδασκαλίες που δεν θα αντέξουν στο διαπεραστικό φως της. Γιατί τότε θα εμφανιστούν παντού άνθρωποι που θα διαλαλούν την αλήθεια και θα μεταδίδουν το φως και όλοι θα τους ακούνε, παρόλο που οι οπαδοί αυτής της εξουσίας που έχει καταρρεύσει θα τους αντιμετωπίζουν με μεγάλη εχθρικότητα.

Σας αποκαλύπτω τι πρόκειται να συμβεί και μπορείτε να το περιμένετε να συμβεί σύντομα. Όμως όλα χρειάζονται τον καιρό τους για να γίνουν. Και αυτό το συμβάν επίσης υποδεικνύει το επικείμενο τέλος, διότι οραματιστές και προφήτες έχουν προαγγείλει το τέλος μιας μεγάλης πόλης.

Πρόκειται για ένα γεγονός που θα συνταράξει όλον τον κόσμο, το οποίο ωστόσο έχει πνευματικά αίτια και ο σκοπός του είναι να φέρει ένα πνευματικό αποτέλεσμα. Σκοπός του είναι να δώσει στα μάτια του κόσμου μαρτυρία για Μένα, που όντας η Αιώνια Αλήθεια, δεν μπορώ ποτέ να ανεχθώ την αναλήθεια και τη καταπολεμώ όταν έχει έρθει ο καιρός γι’ αυτό.

Αμήν

Αρ. 8338- 25.11.1962 (Μπέρτα Ντούντε)

Ο Θεός πραγματώνει το λυτρωτικό του σχέδιο

Τίποτα δεν θα Με εμποδίσει να πραγματώσω το προαιώνιο σχέδιο που έχω καταστρώσει για τη λύτρωση σας. Γιατί η Αγάπη και η Σοφία Μου έχουν αναγνωρίσει εδώ και αιωνιότητες πότε θα έχει έρθει ο καιρός όπου θα πρέπει να φανερώσω την Παντοδυναμία Μου και χάρη στην Παντοδυναμία Μου αυτή να φέρω συγκεκριμένες μεταβολές επάνω σε αυτό το δημιούργημά Μου που λέγεται γη.

Αυτά τα χρονικά πλαίσια θα τα τηρήσω, διότι πάντα φέρνω σε πέρας ο,τιδήποτε έχω αναγνωρίσει σαν αναγκαίο να γίνει. Επιπλέον, η πνευματική κατάπτωση της ανθρωπότητας επιβάλλει αυτή τη μεταβολή, γιατί σύντομα θα έχει φθάσει στο απροχώρητο. Γι’ αυτό δεν είναι πια μακριά αυτή η ημέρα, η οποία έχει προκαθορισθεί από αιώνων. Το μόνο που απομένει, είναι να παραχθεί η μεγαλύτερη δυνατή βοήθεια στους ανθρώπους, ώστε να μπορέσουν να σωθούν όσοι την αποδέχονται.

Ας μην πιστεύσει κανείς όμως πώς μπορεί να Με πείσει να εγκαταλείψω το προαιώνιο σχέδιο Μου, μολονότι πάντα εισακούω τις προσευχές που έρχονται από την καρδιά σας, όπως το έχω υποσχεθεί. Ωστόσο δεν πρέπει να προσεύχεσθε να αποτραπεί η τελευταία Κρίση, διότι αυτή η πράξη είναι καθαρά μια πράξη αγάπης από την πλευρά Μου και δεν σας επιτρέπεται σε καμία περίπτωση να Με εμποδίσετε να εκδηλώσω την Αγάπη Μου.

Διότι Εγώ γνωρίζω ότι είναι απαραίτητη μία ολοκληρωτική μεταβολή, τόσο για σας τους ανθρώπους, όσο και για όλο το πνευματικό στοιχείο που βρίσκεται ακόμη δέσμιο μέσα στα δημιουργήματα, το οποίο έχει χρέος να ανέλθει υψηλότερα.         Εάν λοιπόν προσεύχεσθε να αποτρέψω την Κρίση, το κάνετε μόνο από φιλαυτία, επειδή δεν θέλετε να χάσετε την επίγεια ζωή σας και τα γήινα υπάρχοντά σας.

Εάν όμως η αγάπη σας έχει το σωστό προσανατολισμό, ώστε να είναι αφιερωμένη σ’ Εμένα και στο διπλανό σας, τότε το πνεύμα σας είναι ήδη τόσο φωτισμένο, ώστε μπορείτε να αναγνωρίσετε πως η τελευταία Κρίση αποτελεί μία πράξη αγάπης από πλευράς Μου. Τότε αναγνωρίζετε από μόνοι σας τον πνευματικό ξεπεσμό των ανθρώπων και συνειδητοποιείτε πως πρέπει να φέρω μία μεταβολή προκειμένου να σώσω ό,τι μπορεί ακόμη να σωθεί.

Πάντοτε βέβαια σας υπενθύμιζα αυτό το έσχατο τέλος, όμως ποτέ δεν σας αποκάλυψα μία συγκεκριμένη χρονολογία και ούτε τώρα σας φανερώνω τον ακριβή χρόνο. Μπορείτε ωστόσο να είσαστε βέβαιοι ότι σύντομα θα εκπληρωθούν οι ειδοποιήσεις Μου, ότι δηλαδή δεν σας μένει πλέον πολύς χρόνος ως αυτό το τέλος αυτής της γης, το οποίο επίκειται πολύ σύντομα.

Κι όταν προσεύχεστε, να παρακαλείτε μόνο να συνειδητοποιηθούν όσο το δυνατό πιο πολλοί άνθρωποι και να πάρουν το δρόμο προς το σταυρό, ώστε η ώρα του τέλους να μη σημαίνει γι’ αυτούς τον αφανισμό, αλλά τη μακαριότητα.

Προσπαθείστε να κάνετε κατανοητές τις εντολές της αγάπης σε όλους τους ανθρώπους, προσπαθείστε να τους παροτρύνετε να μεταμορφώσουν και αυτοί την εγωιστική τους αγάπη σε ανιδιοτελή αγάπη για τον πλησίον. Κι αυτή θα είναι αληθινά η καλύτερη προσευχή, όταν προσεύχεστε ζητώντας βοήθεια για τους συνανθρώπους σας που δεν έχουν φθάσει ακόμη στη συνειδητότητα.

Αλλά μην πιστεύετε ότι μπορείτε με οργανωμένες προσευχές να Με αποτρέψετε από το να εκτελέσω το σχέδιο Μου για την τελείωσή σας, διότι κάτι τέτοιο κάθε άλλο παρά πράξη ευσπλαχνίας θα ήταν. Αντίθετα, ο αντίμαχος Μου θα αποκτούσε με αυτό τον τρόπο ακόμη περισσότερη ακολουθία και ακόμη και οι δικοί Μου θα κινδύνευαν να τους σπρώξει στην καταστροφή τους. Πιστέψετε ότι η Αγάπη και η Σοφία Μου θέλουν πάντα το καλύτερο για τα πλάσματά Μου.

Έτσι και αυτή η τελευταία κρίση δεν αποτελεί μία τιμωρία από πλευράς Μου, παρά μόνο θα κριθούν όσοι έχουν ξεφύγει εντελώς από την Τάξη. Θέλω να επαναφέρω την Τάξη την οποία έχει ανατρέψει η ανθρώπινη θέληση με τον επηρεασμό από τον αντίμαχο Μου, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει επίσης και η διαδικασία της επιστροφής των πλασμάτων Μου σ’ Εμένα. Κι αυτό το σχέδιο Μου για τη σωτηρία και την τελείωσή σας σκοπεύει αποκλειστικά στην επαναφορά των πεσμένων όντων κοντά Μου.

Από σας τους ανθρώπους σας λείπει η ολοκληρωμένη εποπτεία, η σωστή γνώση, ούτε ξέρετε επίσης, πόσο βαθιά έχει βυθισθεί πια η ανθρωπότητα και ότι γι’ αυτό το λόγο έχει έρθει η ώρα όπου θα πρέπει να σταματήσει η πτώση της, όπου θα πρέπει να αποσπασθούν οι ψυχές από την κυριαρχία του αντιμάχου Μου.

Θα πρέπει να εγκλεισθούν πάλι μέσα στην ύλη, ώστε να έχουν πάλι τη δυνατότητα να πάρουν το δρόμο της επιστροφής τους σ’ Εμένα. Γιατί στην τωρινή επίγεια ζωή τους έχασαν αυτή τη δυνατότητα, αφού δεν την εκμεταλλεύθηκαν σωστά, με αποτέλεσμα να είναι πάλι δυστυχισμένοι κι αυτό αποκλειστικά από δική τους ευθύνη.

Αλλά έτσι ο αντίμαχος Μου δεν διατηρεί την εξουσία που έχει επάνω τους, πράγμα που είναι ήδη πολύ θετικό για τα έκπτωτα πνευματικά στοιχεία, τα οποία πρέπει πάλι διαλυμένα στα εξ ων συνετέθησαν, να περάσουν μέσα από τα δημιουργήματα της Νέας Γης.

Οι άνθρωποι δεν ξέρετε ότι το μοναδικό κίνητρο Μου είναι πάντοτε η αγάπη για το λόγο ότι ο προορισμός σας είναι κάποτε να γίνετε όλοι δικοί Μου. Εσείς βλέπετε όμως σ’ Εμένα αποκλειστικά έναν Θεό τιμωρό. Όμως αυτή την «τιμωρία» την έχετε δημιουργήσει μόνοι σας, από μόνοι σας αποκτήσατε αυτή τη μοίρα, με τη ροπή σας προς την ύλη, η οποία σας έχει διαβρώσει. Γιατί η ύλη ανήκει στον αντίμαχο Μου, επομένως υποταχθήκατε εθελοντικά πάλι στην κυριαρχία του.

Κι αυτός θα σας κρατήσει υποτελείς του μέχρι να σας αποσπάσω πάλι Εγώ ο ίδιος από την εξουσία του. Αυτό συμβαίνει με τον εγκλεισμό μέσα στη συμπαγή ύλη, που είναι όμως ταυτόχρονα η αρχή για να ανέλθετε πάλι από τα βάθη στα ύψη.

Όλα αυτά σας έχουν ειπωθεί επανειλημμένα, επομένως προετοιμαστείτε για το τέλος αυτής της γης και κάντε όλα τα δυνατά για να αποδεσμευτείτε από αυτόν που θέλει να σας καταστρέψει. Ελάτε σ’ Εμένα και αληθινά, θα σας βοηθήσω να του αντισταθείτε. Και τότε δεν θα χρειάζεται να φοβάστε το τέλος, το οποίο θα έρθει αμετάκλητα, όπως σας το έχω προαναγγείλει».

Αμήν

Αρ. 5136 -24-25.5.1951(Μπέρτα Ντούντε)

Η εξουσία του Σατανά

Έχει μεγάλη εξουσία αυτός που θέλει την καταστροφή σας όμως την εξουσία αυτήν την έχει μόνον όταν εσείς οι ίδιοι του την παραχωρείτε. Γιατί άμα του φέρετε αντίσταση και στρέφεστε σε Μένα, τότε σας ακτινοβολεί το Φως της Αγάπης Μου, το οποίο τον εξουδετερώνει εντελώς. Γιατί την αγάπη δεν μπορεί να την αντιμετωπίσει.

Η αγάπη θα τον νικήσει κάποτε άλλωστε, όταν θα έρθει ο καιρός του. Ο Σατανάς προσπαθεί πραγματικά ασταμάτητα να τραβήξει στην τροχιά του τα πλάσματα που προήλθαν μεν από τη θέλησή του, αλλά με τη δική Μου Δύναμη, με σκοπό να τα κάνει για πάντα υποτελή του. Για το λόγο αυτό θα πιέσει ως τα άκρα όποιον φοβάται ότι μπορεί να του διαφύγει, επειδή αποκόβεται απ’ αυτόν εκούσια και τείνει προς Εμένα, με σκοπό να ενωθεί για πάντα μαζί Μου.

Δεν διστάζει μπροστά σε κανένα μέσον προκειμένου να επηρεάσει αυτά τα πνεύματα και θα σκορπίσει τη σύγχυση οπουδήποτε έχει τη δυνατότητα. Θα εισχωρεί πάντα εκεί όπου συνευρίσκονται οι δικοί Μου και θα προσπαθεί να παρέμβει στις σκέψεις τους με σκοπό να τους υποβάλλει τη δική του θέληση, μολονότι γνωρίζει ότι έχει χάσει την εξουσία πάνω τους.

Παρ’ όλα αυτά εξακολουθεί να Με αντιμετωπίζει σαν εχθρός, επειδή η ματαιοδοξία του είναι τόσο τεράστια και είναι τόσο αποτυφλωμένος ώστε να νομίζει ότι η δύναμή του είναι ακατανίκητη. Όμως γνωρίζει ότι η αγάπη είναι το μόνο όπλο στο οποίο είναι τρωτός και γι’ αυτό την αποφεύγει όπου τη βρίσκει μπροστά του ενώ υποθάλπει την αστοργία, οποτεδήποτε του προσφέρεται η παραμικρή δυνατότητα.

Το νιώθει ότι η εξουσία του μειώνεται και παρ’ όλα αυτά δεν θέλει να χάσει τη μάχη. Για το λόγο αυτό κανείς μπορεί ως επί το πλείστον να διακρίνει τη δράση του, δεδομένου ότι χρησιμοποιεί πάντα τέτοια μέσα ώστε να προκύπτει εχθρότητα μεταξύ ανθρώπων οι οποίοι έχουν καλές σχέσεις ή που προκαλούν σύγχυση όπου προηγούμενα επικρατούσε καθαρότητα σκέψης.

Αλλά η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στους ίδιους τους ανθρώπους, γιατί με τα μικρά δείγματα αστοργίας από μεριάς τους, απλώνουν ένα δάχτυλο στο Σατανά από το οποίο πιάνεται και προσπαθεί να αρπάξει όλο το χέρι, με την έννοια ότι τους ωθεί σε όλο πιο άστοργες πράξεις.

Έχει όντως μεγάλη εξουσία όμως μόνον εκεί όπου του την παραχωρούν…. γιατί εσείς οι άνθρωποι δεν χρησιμοποιείτε εκείνο το όπλο που τον κάνει ανίσχυρο, γιατί έχετε πολύ λίγη αγάπη στη ζωή σας…. γιατί η φιλαυτία παραείναι μεγάλη μέσα σας και του προσφέρει ένα καλοδεχούμενο πάτημα. Τότε δεν μπορείτε να τον αναγνωρίσετε όταν παρουσιάζεται στο δρόμο σας, γιατί τότε τα μάτια σας δεν βλέπουν καλά, οπότε τον βλέπετε σαν φίλο και του χαρίζετε την εμπιστοσύνη σας.

Όμως φίλος σας δεν είναι, για όσο παραμένει αντίπαλος Μου…. Και παραμένει αντίπαλος Μου, για όσο δεν έχει καθόλου αγάπη μέσα του. Μέχρι τότε θα πρέπει να τον φοβάστε, όσο δεν έχετε και σεις οι ίδιοι αγάπη, γιατί τότε είσαστε δικοί του και πολύ μακριά από Μένα.

Αλλά έτσι και πάρει φωτιά ο σπινθήρας αγάπης που έχετε μέσα σας, τότε λύνετε από μόνοι σας τα δεσμά, τα οποία σας κρατούν δεμένους μαζί του, οπότε αλλάζετε κύριο, αφού συνδέεστε με Μένα και αυτός χάνει οποιαδήποτε εξουσία έχει επάνω σας.

Για το λόγο αυτό, δεν χρειάζεται να τον φοβάστε εσείς που ανήκετε σε Μένα με τη θέλησή σας, η οποία σας ωθεί κοντά σε Μένα, ενώ αυτόν τον απωθεί. Τότε πλέον δεν μπορεί πια να σας βλάψει, όμως εσείς μπορείτε να τον βοηθήσετε κάνοντάς τον να ντραπεί, με το να συμπεριλάβετε σ’ αυτούς που αγαπάτε και εκείνους που διάκεινται εχθρικά απέναντι σας, με το να απαντάτε με αγάπη στην κακία.

Γιατί σε αυτή την περίπτωση πρέπει να αναγνωρίσει ότι έχετε φθάσει στη θέωση και στέκεστε πάνω από αυτόν μέσα σε αστραφτερό φως και απεριόριστη δύναμη. Γιατί όποτε ένα πλάσμα ξεφεύγει από την επιρροή του, αυτός νιώθει τη δύναμή του και το αφήνει ελεύθερο στις σκέψεις του, δηλαδή δεν το κατατρέχει πια, επειδή όντας ενωμένο μαζί Μου, για εκείνον είναι πλέον απρόσιτο.

Ο δρόμος προς την καρδιά του Πατέρα είναι βατός για όλους τους ανθρώπους και τα δεσμά που την κρατούν δέσμια μπορούν να τα λύσουν όλοι οι άνθρωποι μέσω της αγάπης, η οποία είναι ταυτοχρόνως το μέσο που λύνει και δένει τα πάντα, η αγάπη που σας μετατρέπει σε παιδιά Μου, τα οποία απολαμβάνουν αιώνια την αμοιβαία Αγάπη του Πατέρα και είναι γι’ αυτό αιώνια ευτυχισμένα….

Αμήν

Αρ. 3703 – 3.3.1946 (Μπέρτα Ντούντε)

Η επίκληση στο Θεό για βοήθεια είναι ζήτημα ζωής στην εποχή του τέλους

Από εδώ και στο εξής θα είσαστε αναγκασμένοι να παρακαλείτε μόνιμα και συνεχώς να σας δώσω τη βοήθεια Μου, εάν δεν θέλετε να χάσετε στη μάχη της ζωής, όταν θα δοκιμάζεστε τόσο σωματικά όσο και πνευματικά. Βέβαια μπορείτε να βγείτε νικητές από αυτή τη δοκιμασία και χωρίς να επικαλεσθείτε τη βοήθειά Μου, όμως σ’ αυτήν την περίπτωση βρισκόσαστε ήδη υπό την εξουσία του αντιμάχου Μου, ο οποίος σας δίνει τη δύναμη να ξεπεράσετε τις δυσκολίες, όμως για αντάλλαγμα παίρνει στην κατοχή του την ψυχή σας.

Το να πάρετε αυτή τη δύναμη για να αντιμετωπίσετε τα χρόνια που έρχονται, είναι το μεγαλύτερο κακό που μπορεί να σας συμβεί, γιατί το επακόλουθο θα είναι να χαθείτε για αιωνιότητες στο βασίλειο του σκότους. Ανταλλάσσετε δηλαδή αυτό το σύντομο διάστημα δύναμης με μία αιωνιότητα σε κατάσταση πλήρους αδυναμίας, όπου θα πρέπει να πληρώσετε πολύ σκληρά γι’ αυτή σας την παράλειψη, να μην έχετε δηλαδή αποτανθεί σ’ Εμένα για βοήθεια.

Την ερχόμενη περίοδο μπορείτε να την βαστάξετε μόνο με τη δική Μου υποστήριξη και παροχή δύναμης χωρίς κίνδυνο για την ψυχή σας. Παρ’ όλα αυτά εναπόκειται σε σας το εάν θέλετε να Με επικαλεσθείτε. Το μέγεθος της δυστυχίας θα πρέπει κανονικά να σας παρακινήσει να το κάνετε, ωστόσο Εγώ δεν σας πιέζω, παρά μόνο προσπαθώ να σας ωθήσω μέσα από τη δυστυχία να συνδεθείτε μαζί Μου, διότι ειδαλλιώς δεν μπορώ να σας μεταβιβάσω δύναμη.

Σκληρή και μαρτυρική θα είναι η ζωή για το κάθε άτομο που δεν Με έχει κλεισμένο στην καρδιά του. Αντίθετα, ο καθένας σας θα βρει ανακούφιση εάν στραφεί σ’ Εμένα για βοήθεια. Γιατί η Αγάπη Μου σας βοηθάει να βαστάξετε, βοηθάει τον καθένα που Με εμπιστεύεται με πίστη. Αλλά είναι απαραίτητο να έρθει αυτή η περίοδος της δοκιμασίας για χάρη των ανθρώπων. Πρέπει να τους αγγίξει όλους μία πολύ μεγάλη δυστυχία – σαν τελευταίο μέσο – προκειμένου να κερδηθούν για Εμένα και το Βασίλειό Μου.

Θέλω να ανοίξω τις καρδιές τους για να δεχθούν το Λόγο Μου. Η μεγάλη δυστυχία έχει αυτό το σκοπό, να ξυπνήσει μέσα τους τη δίψα για το Λόγο Μου που παρηγορεί και φωτίζει, ώστε να καταλάβουν τα αίτια της συμφοράς τους, για να ζυγίσουν στα σοβαρά μέσα στην καρδιά τους τα λόγια Μου και να μπορέσουν να Με αναγνωρίσουν, εφόσον έχουν καλή προαίρεση. Γιατί υπάρχουν πάρα πολλές παραπλανημένες ψυχές, οι οποίες έχουν χάσει το σωστό δρόμο, που όμως θα πρέπει να τον ξαναβρούν με τη βοήθεια του Λόγου Μου, γιατί αυτός τους αποκαλύπτει με κάθε πληρότητα την Αλήθεια.

Αναμφισβήτητα η δυστυχία θα κάνει πολλές καρδιές να κλείσουν απέναντι στο Λόγο Μου και βέβαια δεν μπορούν να ανοίξουν με τη βία. Όμως θα αποβεί σε καλό του, όποιου θα βαστάξει αυτή τη δυστυχία χωρίς να επικαλεσθεί τη βοήθεια του αντιπάλου Μου, υπό τη μορφή κακών σκέψεων και λόγων ή φερόμενος χωρίς αγάπη στο συνάνθρωπο. Γιατί την ίδια στιγμή συνεργεί ο αντίθεος προσφέροντάς του διάφορες διευκολύνσεις προκειμένου να τον κάνει ολοκληρωτικά δικό του.

Μην προσπαθήσετε με άλλες πράξεις που βλάπτουν τους άλλους να βελτιώσετε τη δική σας ζωή, βαστάξτε με υπομονή και καρτερία τη μοίρα σας και για το καθετί απευθυνθείτε σ’ Εμένα. Γιατί Εγώ βρίσκομαι πάντα στο πλευρό σας, μόλις Μου ζητήσετε τη βοήθειά Μου, όταν βρείτε το δρόμο που οδηγεί κοντά Μου και υποκλινόμενοι ταπεινά μπροστά Μου, επικαλείσθε το Έλεός Μου.

Ποτέ δεν αφήνω κάποιον που Με παρακαλεί θερμά να φύγει αβοήθητος και αυτή την εμπιστοσύνη θα πρέπει να την αποκτήσετε όλοι σας, αν θέλετε να περάσετε υποφερτά την περίοδο της μεγάλης δυστυχίας.

Μπορείτε να είσαστε βέβαιοι ότι θα έχετε ανά πάσα στιγμή τη γεμάτη αγάπη φροντίδα Μου, φθάνει να αφήνεστε σ’ Εμένα, φθάνει να Με αναγνωρίζετε και να μη Με αποβάλλετε από τις σκέψεις σας. Αλλά όποιος παραλείπει να το κάνει, αυτός αντιμετωπίζει μεγάλες ψυχολογικές δυσκολίες, από όπου μόνο η ίδια του η θέληση μπορεί να τον βοηθήσει να ξεφύγει.

Διότι οι καιροί ου μαινετοί, ο χρόνος πιέζει και όσο ο καιρός περνάει, φαίνεται όλο πιο πολύ ότι είναι η εποχή του τέλους, αφού ο Σατανάς πλέον δρα ολοφάνερα, παρακινώντας τους ανθρώπους σε ενέργειες απίστευτης βαναυσότητας, οι οποίες επιφέρουν πάντα δυστυχία και δεινά στη γη. Όπου η θέληση των ανθρώπων δεν είναι στραμμένη σ’ Εμένα, για να μπορούν να του φέρουν αντίσταση, δηλητηριάζει τις σκέψεις τους συνεχώς.

Γι’ αυτό οι άνθρωποι οφείλουν να είναι υπερπροσεκτικοί, διότι το αιτούμενο είναι να περάσουν μ’ επιτυχία την τελευταία δοκιμασία που τους μέλλεται ζώντας στη γη. Θα πρέπει να παρακολουθούν προσεκτικά τα φαινόμενα των καιρών, τις πράξεις των ανθρώπων, οι οποίες κατευθύνονται εμφανώς από κάτω.

Παράλληλα όμως θα πρέπει επίσης να δίνουν προσοχή στη δράση του ουράνιου βασιλείου και να παρακολουθούν τους αγγελιοφόρους του Λόγου Μου. Αυτοί είναι σε θέση να τους διαφωτίσουν πλήρως γύρω από τα αίτια και το σκοπό της τελευταίας μεγάλης δοκιμασίας καθώς και σχετικά με το προαιώνιο σχέδιο για την τελείωσή τους, το οποίο πρέπει να ακολουθήσει την προκαθορισμένη πορεία του και όπως έχει κρίνει σαν σκόπιμο η Σοφία Μου από αιωνιότητες. Πρέπει να προσέχουν τις προειδοποιήσεις και τις υποδείξεις τους και τότε οι δύσκολοι καιροί θα είναι υποφερτοί για τον καθένα ο οποίος έχει καλή θέληση και Με επικαλείται στις επικείμενες δοκιμασίες.

Αμήν

Αρ. 754-24.1.1939 (Μπέρτα Ντούντε)

Τα τρία χρόνια της δοκιμασίας της πίστης και οι χριστιανοί που προσεύχονται μόνο με τα χείλη….

Θα περάσουν τρία ολόκληρα χρόνια μέχρι να δοκιμασθεί στην πίστη της ολόκληρη η χριστιανοσύνη, έτσι ώστε είτε θα πιστεύουν ακράδαντα ή θα έχουν χάσει εντελώς την πίστη τους στον Ιησού Χριστό σαν λυτρωτή του κόσμου. Σε αυτά τα τρία χρόνια δε θα φανεί καθαρά ένας διαχωρισμός, διότι ο κόσμος και όσοι τον ακολουθούν θα επιχειρήσουν να επιβάλλουν την πλήρη απομάκρυνση από την πίστη, ενώ οι άλλοι θα ενώνονται όλο και πιο πολύ μεταξύ τους, νιώθοντας όλο πιο θερμή αφοσίωση στο Σωτήρα και Λυτρωτή τους.

Ο αριθμός των τελευταίων θα είναι βέβαια πολύ μικρότερος και γι’ αυτό θα πρέπει να βρει ακόμη μια μεγάλη συμφορά τη γη, ώστε να σωθούν όσοι δεν είναι εντελώς δέσμιοι του Σατανά. Το μεγάλο πλήθος που αρνείται τον Κύριο το περιμένει ένα εφιαλτικό μέλλον.

Ο Κύριος είναι χωρίς έλεος όταν δεν δίνουν σημασία στα λόγια και στις προειδοποιήσεις Του, παρά αντίθετα τα λοιδορούν και τα ειρωνεύονται. Είναι πολύ σημαντικό να αναγνωρίσει κανείς πως ο Θεός προσπαθεί επανειλημμένα να πλησιάσει τους ανθρώπους με αγάπη και πραότητα, αλλά συναντάει όλο πιο σκληρές καρδιές…. πως η επιδίωξή Του είναι σταθερά να επιτύχει την επιστροφή των αποστατημένων παιδιών Του, αλλά αυτό δεν αναγνωρίζεται. Και έτσι μένει μόνο ένας τρόπος για να μαλακώσουν οι καρδιές, γιατί η πιο μεγάλη ηπιότητα και επιείκεια είναι μάταιες αφού δεν λαμβάνονται υπ’ όψιν.

Μόνο στη μεγάλη συμφορά και στον κίνδυνο βρίσκουν οι άνθρωποι το δρόμο του γυρισμού προς το Δημιουργό τους. Όμως θα πρέπει τότε να μιλήσει και η καρδιά τους, γιατί τις προσευχές που γίνονται μόνο με τα χείλη, δεν θα τις λάβει υπ’ όψιν Του ο Κύριος. Γιατί θα συμβεί επίσης ένας διαχωρισμός, όπου όσοι δεν γνωρίζουν πώς να προσευχηθούν στον Κύριο, την τελευταία στιγμή μπορεί να ξεγελαστούν.

Ένας βαθύς αναστεναγμός που θα έρχεται από την καρδιά και θα απευθύνεται προς τον Πατέρα του σύμπαντος, θα αρκέσει για να σωθεί το κάθε παιδί του από τον έσχατο κίνδυνο. Όμως όσοι δεν προσεύχονται πνευματικά και αληθινά, θα επικαλούνται μάταια τον Θεό, γιατί η επίκλησή τους δεν μπορεί να εισακουσθεί και γι’ αυτό δεν θα είναι πολλοί εκείνοι που έστω την τελευταία στιγμή θ’ αναγνωρίσουν ότι ανήκουν στον Κύριο, όμως για αυτούς τους λίγους αυτό θα φέρει την ευλογία….

Αμήν

Αρ. 8743-3.2.1964 (Μπέρτα Ντούντε)

Διευκρινίσεις σχετικά με τον ερχομό του Χριστού

Θέλω να σας δώσω μία μεγάλη διαφώτιση για το πνεύμα σας, η οποία θα σας βοηθήσει στην τελείωση της ψυχής σας. Θα σας προσφέρω την πρόσβαση σε ένα πεδίο στο οποίο δεν θα μπορούσατε ποτέ να εισχωρήσετε χωρίς την επενέργεια του Πνεύματος Μου. Γιατί θα σας εισάγω σε έναν κόσμο, από τον οποίο μόνο ο πνευματικά αφυπνισμένος άνθρωπος μπορεί να έχει μία άποψη, δεδομένου ότι προϋποτίθεται μια ορισμένη γνώση κάποιων πραγμάτων τα οποία διαφορετικά οι άνθρωποι τα αγνοούν.

Σας έχω δώσει την υπόσχεση ότι θα επιστρέψω στη γη όταν έρθει η Ημέρα του τέλους. Αλλά αυτή η υπόσχεση γέννησε μέσα σας τις πιο διαφορετικές αντιλήψεις χωρίς να βρείτε όμως την ερμηνεία που ανταποκρίνεται στην Αλήθεια. Γιατί ακριβώς αυτό το γεγονός της επιστροφής Μου στη γη – όπως και της ανύψωσης των δικών Μου – ερμηνεύεται με τόσους διαφορετικούς τρόπους και τοποθετείται σε τόσους διαφορετικούς χρόνους ώστε έχουν προκύψει πάρα πολλές λανθασμένες αντιλήψεις και τις οποίες θέλω εδώ να διορθώσω.

Η επιστροφή Μου στη γη δεν θα συμβεί σωματικά ώστε το «πόδι Μου να ακουμπήσει αυτή τη Γη», παρά θα εμφανιστώ με το πνευματικό Μου σώμα, ακολουθούμενος από ανώτατες φωτεινές οντότητες και θα Με δουν όλοι όσοι είναι δικοί Μου.

Αλλά όποιος έχει ταχθεί με τον αντίμαχο Μου, δεν θα μπορεί ποτέ να Με δει μέσα σε όλη Μου τη δόξα, μια και το σκοτάδι δεν έχει ποτέ τη δυνατότητα να δει το Φως, γιατί τότε οι άνθρωποι θα έσβηναν εντελώς, επειδή δεν μπορούν να αντέξουν το Φως που ακτινοβολείται από Εμένα. Θα έρθω έτσι λοιπόν στη γη, κρυμμένος μέσα στα σύννεφα ακόμη και για τους δικούς Μου.

Ωστόσο αυτοί θα είναι σε θέση να αντέξουν την πληρότητα του Φωτός και θα Με ζητωκραυγάσουν απέραντα ευτυχισμένοι όταν θα Με δουν να έρχομαι με τις στρατιές των αγγέλων, γιατί θα τους ανοίξω τα μάτια για να το δουν. Επομένως είναι λάθος να λέει κανείς ότι θα Με δουν όλοι όταν θα έρθω να κρίνω τους ζωντανούς και τους νεκρούς. Διότι η «Κρίση» θα γίνει διαφορετικά, δεν πρόκειται δηλαδή το κάθε άτομο χωριστά να δώσει λόγο σ’ Εμένα, αφού Εγώ γνωρίζω κάθε μεμονωμένη ψυχή και ξέρω σε ποιον ανήκει.

Και η τελική Κρίση πάνω σε αυτή τη γη συνίσταται στο ότι ολόκληρη η γη αναπλάθεται και αποσυντίθενται όλα τα δημιουργήματα εξ ων συνετέθη, ούτως ώστε να απελευθερωθούν όλα τα πνευματικά στοιχεία που είναι φυλακισμένα μέσα τους, προκειμένου να μπορέσουν να λάβουν νέα μορφή. Γι’ αυτό η αποσύνθεση αυτή σημαίνει το θάνατο για τους ανθρώπους εκείνους, οι οποίοι απέτυχαν κατά την τελευταία ευκαιρία που τους δόθηκε για να αποδείξουν τον προσανατολισμό της θέλησής τους στη διάρκεια μιας ζωής πάνω στη γη και υποδουλώθηκαν στον αντίπαλο Μου.

Αυτοί τότε βλέπουν το θάνατο με τα μάτια τους και δεν μπορούν να ξεφύγουν και αυτό φέρνει τους ανθρώπους σε φρίκη και απόγνωση. Ωστόσο πριν συμβεί αυτό το έργο της τελικής καταστροφής οι δικοί Μου θα ανυψωθούν, θα έρθω Εγώ ο Ίδιος για να τους πάρω. Θα μπορέσουν να Με δουν όπως θα κατεβαίνω αιωρούμενος από τα ύψη προς το μέρος τους, θ’ απλώνουν με λαχτάρα τα χέρια τους ο’ Εμένα, με ιαχές ανάτασης και φλογερή αγάπη για Μένα και Εγώ θα τους τραβήξω κοντά Μου, θα τους αρπάξω και θα τους σηκώσω στα ύψη και τότε θα βιώσουν μία εμπειρία η οποία είναι ενάντια σε όλους τους νόμους της φύσης.

Κι αυτή την υμνολογία των δικών Μου θα την αντιληφθούν και οι άλλοι άνθρωποι, χωρίς να μπορούν στην αρχή να την εξηγήσουν, επειδή οι ίδιοι δεν βλέπουν τίποτα, με αποτέλεσμα να τους καταλάβει τότε μία αγωνία, η οποία μετατρέπεται όλο πιο πολύ σε απέραντο τρόμο και πανικό, καθώς διαπιστώνουν την ξαφνική εξαφάνιση των δικών Μου και δεν μπορούν να εξηγήσουν πως όλοι οι δικοί Μου είναι πια μακριά.

Θα υπάρχει γύρω βέβαια ένα αστραφτερό φως, το οποίο όμως για εκείνους θα είναι ανυπόφορο, αλλά δεν θα έχουν πια πολύ χρόνο για να σκεφθούν, γιατί ακολουθεί αμέσως η τελευταία στιγμή του τέλους. Το αστραφτερό φως θα το διαδεχθεί ένα σχεδόν αδιαπέραστο σκοτάδι, το οποίο φέρνει τους ανθρώπους σε απόγνωση. Και τότε ακολουθούν εκρήξεις, φωτιά ξεπηδάει παντού, η γη ανοίγει στα δύο, έτσι που κανένας δεν μπορεί να γλυτώσει και τον καταπίνει η γη.

Ανάμεσα στην ανύψωση των δικών Μου και σε αυτή την τελευταία καταστροφή, δεν μεσολαβεί πολύς χρόνος, γιατί αλλιώς η ανύψωση θα ανάγκαζε τους υπόλοιπους ανθρώπους να πιστέψουν. Μία τέτοια η πίστη όμως θα ήταν χωρίς καθόλου αξία, γιατί θα απόκλειε μία ελεύθερη απόφαση από πλευράς τους.

Οι άνθρωποι είχαν προηγουμένως αρκετό χρόνο στη διάθεσή τους για ν’ αποφασίσουν ελεύθερα, όπως και συνεχείς προειδοποιήσεις και υποδείξεις. Και ο καθένας που συνετίζεται πριν έρθει ακόμη το τέλος, θα γίνει δεκτός. Θα περάσει στο επέκεινα πριν τη διάλυση της γης ώστε να βοηθηθεί να προχωρήσει εκεί παραπέρα.

Αυτή η πράξη της ανύψωσης είναι εντελώς αντίθετη με τους νόμους της φύσης, αλλά μπορώ να τους θέσω εκτός ισχύος σε αυτή την περίπτωση, διότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί πια να βλάψει κανενός την ψυχή. Επίσης, ο «ερχομός Μου μέσα στα σύννεφα» δεν εξαναγκάζει κανένα να πιστέψει, δεδομένου ότι εκείνοι οι άνθρωποι που με βλέπουν, έχουν ήδη κατακτήσει την ανάλογη ψυχική ωριμότητα, ώστε τότε πλέον βιώνουν την εκπλήρωση όσων είχαν ήδη ακλόνητα πιστέψει από πριν και γι’ αυτό το λόγο προσδοκούσαν καθημερινά την επιστροφή Μου.

Γι’ αυτά ακριβώς τα τελευταία γεγονότα σπάνια μπορεί να δοθεί μια σωστή εξήγηση στους ανθρώπους, γιατί όλοι έχουν ήδη σχηματίσει μια εικόνα μέσα στο μυαλό τους και δεν είναι διατεθειμένοι ν’ αλλάξουν γνώμη. Είναι αδύνατο η ανύψωση να συμβεί πολύ πρωτύτερα, επειδή ένα τέτοιο υπερφυσικό γεγονός θα υποχρέωνε αναγκαστικά τους ανθρώπους να αλλάξουν τον τρόπο της σκέψης τους.

Και το τέλος αυτής της γης σημαίνει επίσης το τέλος όλων των ανθρώπων που ζουν ακόμη εκεί. Αυτό το τέλος θα το ζήσουν και οι δικοί Μου, μόνο που θα βρίσκονται σε μια κατάσταση όπου δεν θα αισθάνονται πόνο, παρ’ όλο που θα μπορούν να παρακολουθήσουν την όλη διαδικασία, διότι είναι αυτή η θέλησή Μου. Γιατί αφού τώρα πιστεύουν απόλυτα, τους αξίζει να βιώσουν τη Δύναμη και τη Λαμπρότητά Μου.

Θα μπορούν δε να δουν επίσης την τεράστια στρατιά των αγγέλων που Με περιτριγυρίζουν. Έτσι θα είναι τώρα άξιοι να γίνουν οι πατριάρχες που θα ζωντανέψουν τη Νέα Γη, η οποία βέβαια θα είναι για Μένα το έργο μιας στιγμής, όπου θα δώσω πάλι μια νέα εξωτερική μορφή σε όλα τα απελευθερωμένα πνευματικά στοιχεία για την περαιτέρω ωρίμανσή τους.

Οι ίδιοι οι άνθρωποι όμως δεν έχουν καμία αίσθηση του χρόνου μέχρι να ξανατοποθετηθούν πάνω στη Νέα Γη. Βρίσκονται ακόμη μέσα στο παλαιό σάρκινο σώμα τους, το οποίο όμως είναι πλέον πολύ πνευματοποιημένο. Αυτό το γεγονός θα πρέπει επίσης να αναφερθεί, προκειμένου να αντικρουσθεί η λανθασμένη αντίληψη ότι στη Νέα Γη θα ζουν εντελώς πνευματοποιημένα όντα. Γιατί και η Νέα Γη έχει τον προορισμό να λειτουργεί σαν σταθμός στην ανοδική εξέλιξη τωνόντων, ως εκ τούτου οι παλαιοί νόμοι θα έχουν την ισχύ τους και στη Νέα Γη.

Τα έκπτωτα πνεύματα θα διανύσουν όλη την πορεία μέσα από τη Δημιουργία μέχρι να φθάσουν στη βαθμίδα του ανθρώπου όπου ο καθένας θα πρέπει να περάσει την τελευταία δοκιμασία της θέλησής του. Στην αρχή η δοκιμασία αυτή θα στέφεται πάντα μ’ επιτυχία, επειδή θα εκλείπουν οι πειρασμοί από πλευράς του αντίθεου, δεδομένου ότι θα είναι δέσμιος για μεγάλο διάστημα και αφού οι άνθρωποι είναι γεμάτοι αγάπη, άρα επιτυγχάνουν την άμεση σύνδεση μαζί Μου, με αποτέλεσμα πολύ γρήγορα να φθάνουν στην πλήρη ωριμότητα.

Μην παρασύρεστε από λανθασμένες θεωρίες ώστε να παραμελείτε ή να αναβάλλετε την καλλιέργεια της ψυχής σας, διότι η προθεσμία θα τηρηθεί και η ημέρα που θα έρθω μέσα στα σύννεφα και με αυτή την ημέρα η τελευταία κρίση πάνω σε αυτή τη Γη.

Αμήν

Αρ. 2429-4.3.1963 (Μπέρτα Ντούντε) 

Να προσεύχεστε για τους εχθρούς σας!

Εσείς οι άνθρωποι της έσχατης εποχής είσαστε εκτεθειμένοι σε πολλούς κινδύνους. Θα υποστείτε επιθέσεις οι οποίες θα μεγαλώσουν σε τέτοιον βαθμό, που χωρίς τη βοήθειά Μου θα φθάνατε σχεδόν σε απόγνωση. Για το λόγο αυτό θέλω να σας διδάξω πως μπορείτε με τη Χάρη Μου να αντιμετωπίσετε με ευκολία αυτές τις επιθέσεις.

Ακούστε λοιπόν: όποιος προσεύχεται για τους εχθρούς του, τους αφαιρεί τη δυνατότητα να τον βλάψουν. Εννοείται πως προφανώς πρέπει να είναι μια προσευχή που γίνεται πνευματικά και αληθινά. Γιατί μόνον έτσι έχει εκείνη τη δύναμη που νικάει και το πιο βαθύ σκοτάδι.

Γι’ αυτό να προσεύχεστε με αυτά τα λόγια περίπου: Ιησού, αγαπημένε, άγιε Πατέρα, στείλε την άγια πατρική Σου Αγάπη να κατέβει πάνω από όλα τα σκότη, ώστε χάρη σ’ αυτήν να μεταστραφούν ή να παραμείνουν μέσα στα όρια του δικού τους βασιλείου. Πατέρα, στείλε εδώ κάτω την πατρική Σου Αγάπη, ώστε όλους εκείνους που θέλουν να μας καταδιώξουν, να μας προδώσουν ή να μας κάνουν κακό, να τους εμποδίσει η άγια Παρουσία Σου να το κάνουν.

Πατέρα, στείλε το άγιο πυρ της Αγάπης Σου πάνω από όλους τους ψεύτες, τους συκοφάντες, τους υποκριτές, για να μπορέσουμε να τους αναγνωρίσουμε έγκαιρα και να προφυλαχθούμε από αυτούς. Πατέρα, άδειασε την Αγάπη Σου πάνω από όλους τους εγκληματίες, όλα τα όργανα της βίας, του φόνου, της τυφλής δίψας για εξουσία, για να μην μπορούν να βλάψουν ούτε μας ούτε την ανθρωπότητα.

Άσε, Πατέρα, την άγια Δύναμη της Αγάπης Σου να χτυπήσει τη γη σαν ένας κεραυνός, όταν στη γη θα τριγυρίζουν δολοφόνοι και θα θέλουν να φέρουν τη συμφορά σε όλους τους λαούς.

Να είσαι τότε μαζί μας Πατέρα, να είσαι Εσύ ο Ήρωάς μας, ο Κύριος μας, ο Οδηγός μας, γίνε Εσύ η προστασία μας, η δύναμη και το σθένος μας. Άσε Πατέρα την άγια πατρική Σου Αγάπη να χυθεί πάνω από όλους τους λαούς, πλημμύρισέ τους με την άγια φωτιά Σου για να αναγνωρίσουν τον κίνδυνο των καιρών, τον οποίο προκάλεσε η πονηριά του παλιού φιδιού.

Πατέρα, έλα παντού ως αληθινός Κυρίαρχος, κυριάρχησε πάνω στο σκοτάδι ώστε να υποχωρήσει στο χώρο της κακίας του και να αφήσει απείραχτους τους ανθρώπους. Πατέρα, καλότατε Πατέρα, κάνε αυτό που η πατρική Σου Αγάπη κρίνει σε όλα για το καλό, αληθινό και σωτήριο. Σ’ αυτό ελπίζουμε, σ’ αυτό πιστεύουμε, αυτή είναι η βεβαιότητά μας.

Αγαπημένα Μου παιδιά, μαντεύετε τι δύναμη έχουν αυτά τα λόγια όταν έτσι προσεύχεται μια αγνή ψυχή, που είναι αφοσιωμένη σε Μένα και γεμάτη αγάπη; Σας βεβαιώνω πως μια ψυχή που Με παρακαλεί μέσα στο πνεύμα, είναι ισχυρότερη από έναν ολόκληρο στρατό από διαβόλους, γιατί η δύναμή της είμαι Εγώ και τρέχω σε βοήθειά της μαζί με τις στρατιές Μου.

Δεν προσεύχεστε για τους εχθρούς σας, γι’ αυτό βρίσκεστε στο έλεός τους, στο έλεος της αυθαιρεσίας τους. Εσείς οι ίδιοι φέρνετε την ευθύνη γι’ αυτό. Εσείς μισείτε, εσείς φοβάστε, συκοφαντείτε τους εχθρούς σας (που δεν τους ξέρετε καν), προσπαθείτε να τους κρυφτείτε.

Αλλά Εγώ σας λέω πως οφείλετε να προσεύχεστε γι’ αυτούς για να μπορώ να χύσω την άγια πατρική Μου Αγάπη επάνω τους και Εγώ θα το κάνω. Να με παρακαλείτε όπως είναι το Θέλημά Μου και τότε οι εχθροί σας θα είναι ανίσχυροι απέναντι σας, αφού σας εξαγόρασα και σας πήρα έτσι εντελώς στα χέρια Μου!

Σας λέω πως όποιος δεν προσεύχεται σύμφωνα με τα λόγια Μου για τους μελλοντικούς εχθρούς και συκοφάντες του και για όσους του κάνουν κακό, αυτός θα θρηνήσει τις ώρες της δυστυχίας, γιατί θα είναι αβοήθητος στο έλεος αυτών των δυνάμεων, οι οποίες έχουν εκστρατεύσει για να καταστρέψουν ένα μεγάλο μέρος της ανθρωπότητας. Κι αυτή η προσευχή είναι άλλη μια άγκυρα σωτηρίας για την εποχή της δοκιμασίας.

Αμήν

Ανγγέλος 2