Ο Ηχηρός Εσωτερικός Λογός

Ο Ηχηρός Εσωτερικός Λογός

slide2Η πιο εξαίσια στιγμή στη γήινη ζωή του ανθρώπου είναι όταν ακούσει εσωτερικά τον ήχο του Λόγου Μου, όταν συλλάβει σαν λόγια ηχηρά την έκφραση της αγάπης Μου μέσα στην καρδιά του.

Γιατί τότε Με νιώθει κοντά του σαν έναν κατακλυσμό από φως, ο οποίος, αντιληπτός και με τις φυσικές αισθήσεις, πλημμυρίζει την καρδιά.

Η μορφή που θα ηχήσει η εσωτερική φωνή εξαρτάται από την ψυχική του ωριμότητα. Εάν η ψυχή του είναι ήδη πολύ προχωρημένη, μπορεί να παραδοθεί ανεμπόδιστα στο αίσθημα της ανάτασης που συνεπάγεται, ενώ αντίθετα μπορεί να έχει να παλέψει με εσωτερικά εμπόδια ακόμη εάν ο βαθμός της ωριμότητάς του είναι χαμηλός. Ωστόσο θα πρέπει να έχει κατακτήσει ήδη μία ορισμένη ψυχική ωριμότητα γιατί αλλιώς δεν θα του δινόταν η χάρη να λάβει το Λόγο εσωτερικά.

Πρόκειται επομένως για μία μετάδοση φωτός και δύναμης σε άμεση μορφή όπου ένας άνθρωπος βρίσκεται σε τόσο στενή επαφή μαζί Μου, ώστε και Εγώ μπορώ να εκδηλωθώ και να γίνω κατανοητός, πράγμα που αποκλείεται με μία ανώριμη ψυχή. Αλλά παράλληλα είμαι υποχρεωμένος να βάζω φραγμούς στη δύναμη της Αγάπης Μου για να μπορεί το άτομο αυτό να ζήσει και στη συνέχεια στη Γη χωρίς να χάσει την επαφή του με τον κόσμο εξαιτίας της ευτυχίας που τον κατακλύει.

Άλλωστε για το λόγο αυτό οι στιγμές που θα ακούγεται ο ήχος της φωνής Μου θα είναι πάντοτε σύντομες μέχρι που να τερματίσει τη γήινη διαδρομή του αυτός ο άνθρωπος ο οποίος στέκεται τόσο κοντά Μου, ώστε κι Εγώ τον τιμώ με την ομιλία Μου. Όμως στην εποχή του τέλους χρειάζομαι δραστήριους υπηρέτες στη Γη που θα δουλεύουν εντατικά για Μένα.

Έτσι και Εγώ ανταμείβοντας το ζήλο τους θα τους αποκαλυφθώ με τέτοιον τρόπο που να μη μείνει καμία αμφιβολία πια στην καρδιά τους, επειδή Μου είναι τόσο αφοσιωμένοι ώστε πιστεύουν μολονότι δεν Με βλέπουν, και με την πίστη αυτή εργάζονται για Μένα.

Πρόθεσή Μου είναι να τους παρακινήσω σε όλο πιο εντατική δραστηριότητα. Για να ακούσουν όμως τον ήχο της φωνής Μου πρέπει η πίστη τους να έχει γίνει τόσο ισχυρή που να πιστεύουν άνευ όρων στην ενέργειά Μου, να έχουν διδαχθεί ήδη από τη φωνή του Πνεύματος και να έχουν αναγνωρίσει ότι είναι η δική Μου φωνή.

Γιατί δεν επιτρέπεται σε καμία περίπτωση ο ηχηρός εσωτερικός Λόγος να εξαναγκάσει κάποιον να πιστέψει, απεναντίας αποτελεί την επιβράβευση μίας σθεναρής πίστης. Είναι μάλιστα αυτό που αξίζει να επιδιώκει κανείς στη Γη πάνω απ’ όλα, μια και προσφέρει απαράβλητη ευδαιμονία στον άνθρωπο, αφού και μόνο η σκέψη του τον κάνει απρόσβλητο απέναντι στους οποιασδήποτε μορφής γήινους πόνους και δεινά.

Η μακαριότητα και η εμπεδωμένη, βέβαιη πίστη ενός τέτοιου ανθρώπου ενισχύουν την πίστη και των συνανθρώπων του, με αποτέλεσμα η δράση του ανάμεσά τους να έχει ευλογημένα αποτελέσματα και να φέρει σε πέρας οποιοδήποτε έργο αναλαμβάνει με επιτυχία.

Οι άλλοι μπορεί βέβαια να του διατυπώσουν τις αμφιβολίες τους, όμως όποιος ακούει τον ήχο της φωνής Μου αποκλείεται πια να αμφιβάλει. Κι Εγώ ανταμείβω έτσι την αγάπη και την πίστη εκείνου που Με υπηρετεί αφοσιωμένα και του προσφέρω ήδη πάνω στη Γη μία τέτοια ευδαιμονία που ο κόσμος δεν μπορεί ποτέ να του δώσει.

Αμήν

2.10.1948 (Μπερτα Ντουντε)

Οι προϋποθέσεις για να ακουστεί ο Λόγος του Θεού

jesus gangΑν θέλετε να ακούσετε τη φωνή Μου να ηχεί μέσα σας, πρέπει να δίνετε προσοχή και στην παραμικρή αίσθηση που αναδύεται μέσα στην καρδιά σας.

Γι’ αυτό είναι απαραίτητο να είσαστε τελείως απομονωμένοι από τον κόσμο προκειμένου να δεχθείτε το Λόγο Μου.

Βέβαια δεν παύετε να ζείτε μέσα στον κόσμο κι ωστόσο είναι δυνατό τα πάντα γύρω σας να εξαφανιστούν και τίποτα να μην αποσπάει την προσοχή σας, εφόσον οι σκέψεις σας είναι στραμμένες εσωτερικά και Με αναζητούν. Τότε περνάτε σε σφαίρες που δεν είναι γήινες και βρίσκεστε ήδη στο πνευματικό βασίλειο, η ψυχή αιωρείται ψηλά ενώ το σώμα παραμένει στο έδαφος χωρίς ωστόσο να έχει χάσει τη σύνδεση μαζί της.

Όποιος κατορθώσει να σβήσει κάθε εγκόσμια σκέψη και να συγκεντρωθεί, σύντομα θα ακούσει σιγανά λόγια μέσα στην καρδιά του.

Τούτο γίνεται όλο και πιο καθαρά όσο προχωράει η αποδέσμευση της ψυχής από το σώμα, όσο περισσότερο δηλαδή η ψυχή τείνει προς το βασίλειο απ’ όπου προέρχεται ο Λόγος Μου, όπου βρίσκομαι Εγώ ο Ίδιος ανάμεσα στις οντότητες οι οποίες σας διδάσκουν κατ’ εντολή Μου, εφόσον βέβαια δεν σας διδάσκω άμεσα Εγώ.

Είναι γεγονός ότι ο κόσμος δεν θέλει να δεχθεί ότι μπορεί να υφίσταται μία άμεση επικοινωνία του Θεού με τους ανθρώπους. Προφανώς τέτοιοι άνθρωποι δεν μπορούν να το πιστέψουν, αφού οι ίδιοι δεν θα είναι ποτέ σε θέση να ακούσουν αυτή την αιθέρια Φωνή, μια και το μόνο που τους ενδιαφέρει μόνιμα είναι τι ζητάει και τι πετυχαίνει το σώμα.

Η ψυχή είναι γι’ αυτούς μία χωρίς υπόσταση λέξη που απαξιούν να πιστέψουν και επειδή δεν την αναγνωρίζουν, δεν παραδέχονται ούτε αυτά που προσλαμβάνει από τον κόσμο του πνεύματος και θέλει να μεταδώσει στο επίπεδο της Γης.

Δεν το πιστεύουν επειδή από αυτούς τους ίδιους λείπει η θέληση να συγκεντρώσουν τις προϋποθέσεις που κάνουν δυνατό να ακουστεί η Φωνή Μου. Καθώς δεν αποσπούν ποτέ τις σκέψεις τους από τον κόσμο, παρά αντίθετα είναι αδιάκοπα στραμμένοι προς αυτόν, δεν τους μένει καθόλου χρόνος για ενδοσκόπηση και περισυλλογή και επομένως δεν έχουν καμία εσωτερική ζωή χωρίς την οποία αποκλείεται να ακουστεί ποτέ ο Λόγος Μου.

Εγώ δεν πλησιάζω τους ανθρώπους από έξω, αλλά έρχομαι να τους βρω μέσα στην καρδιά τους. Βέβαια ενεργώ και φανερά επίσης, ώστε να γίνεται αντιληπτό με ποιους ανθρώπους είμαι και ποιοι δέχονται δύναμη από Μένα…

Αλλά αυτό το κάνω μόνο εκεί που υπάρχει ζωή με αγάπη, όπου μπορώ να βρω κατάλυμα μέσα σε μια καρδιά που Με καλεί από μόνη της κοντά της. Γι’ αυτό εκεί που Εγώ ενεργώ πρόκειται πάντοτε για ένα άνθρωπο που πιστεύει ακλόνητα σε Μένα και Με αγαπάει βαθιά, δύο αισθήματα που νιώθει η ψυχή, χωρίς να συμμετέχει το σώμα.

Όποιος θέλει επομένως να Με ακούσει, πρέπει να έρθει να Με βρει, όχι μέσα στον κόσμο αλλά στο βασίλειο του πνεύματος. Βέβαια προΐσταμαι του κόσμου με τη Βούλησή Μου, αλλά αυτό συμβαίνει με αποκλειστικό σκοπό να κερδίσω και τους ανθρώπους των γήινων.

Συστηματικά τους δελεάζω να αφήσουν τη δίνη του κόσμου και να προτιμήσουν την απομόνωση για να τους κάνω να ποθήσουν τα μόνα αγαθά που έχουν αιώνια αξία… Αναζητείστε λοιπόν την απομόνωση και τη σιωπή και αν αφουγκρασθείτε μέσα σας, θα Με ακούσετε καθαρά και με σαφήνεια.

Φθάνει να προσέχετε την κάθε σκέψη που συλλαμβάνετε, εφόσον δεν ακούτε ακόμη το Λόγο Μου να ηχεί δυνατά μέσα σας, πράγματα που προϋποθέτει ιδιαίτερη ψυχική ωριμότητα και στενή σύνδεση μαζί Μου. Το βέβαιο είναι ότι Εγώ αποκαλύπτομαι στον καθένα που εκπληροί το θέλημά Μου και ποθεί να Με ακούσει…

Αμήν

1.11.1947 (Μπερτα Ντουντε)

Ο Λόγος που ακούγεται εσωτερικά

Το να ακούσει κανείς το Λόγο Μου μέσα στην καρδιά του είναι το πιο αναμφισβήτητο σημάδι της αγάπης Μου. Ηχεί στην καρδιά του σαν μία χαμηλόφωνη ομιλία, απαλή και αιθέρια, αλλά παράλληλα διαυγής και ευκρινής.

Σας κατακλύζει με τέτοια εγκάρδια χαρά καθώς είναι τόσο ασυνήθιστα και ευεργετικά ευχάριστος που θα θέλατε μετά να τον ακούτε συνέχεια, εάν δεν σας προσγείωνα για να μπορείτε να ανταπεξέλθετε στις επίγειες υποχρεώσεις σας. Γιατί η ευδαιμονία να Με νιώθετε κοντά σας, σας κλέβει κάθε γαλήνη και γι’ αυτό αναγκάζομαι να σας πλησιάζω πάντα καλυμμένα είτε είναι με το Λόγο Μου είτε με την παρουσία Μου.

Πρέπει να σας προφυλάσσω δηλαδή για να μη σας απορροφήσει η έκσταση τελείως, πράγμα που δεν ενδείκνυται για τον κόσμο αυτό. Η αγάπη σας για Μένα έχει γίνει εκείνη την ώρα ισχυρή σαν ακατάσβεστη φωτιά, όμως για χάρη σας δεν την αφήνω να φουντώσει άλλο.

Άλλωστε το ξέρω πότε η καρδιά σας είναι ικανή να νιώσει βαθιά, αγνή αγάπη για Μένα, ώστε τότε να μπορώ να μιλήσω και να Με ακούσετε μέσα σας.

Εσείς όμως δεν ξέρετε πόσο μεγάλη πρέπει να είναι η αγάπη σας για να γίνετε άξιοι να λάβετε αυτό το πιο ασφαλές δείγμα της δικής Μου αγάπης.

Για το λόγο αυτό πρέπει να σας παρακινώ να αναπτύσσετε μεγαλύτερη αγάπη συχνά μάλιστα χρησιμοποιώντας ως μέσο τη δυστυχία, η οποία σκοπό έχει να σας οδηγήσει κοντά Μου. Γιατί όταν αγκαλιάζω κάποιον με την αγάπη Μου δεν τον αφήνω ποτέ πια, ούτε τον αφήνω να μείνει στάσιμος στο ίδιο επίπεδο εξέλιξης, παρά θέλω να Με πλησιάζει διαρκώς, να γίνεται διαρκώς πιο τέλειος, έτσι που στο τέλος να ποθεί αποκλειστικά και μόνο Εμένα… Αλλά αυτό προϋποθέτει μία καρδιά εντελώς αψεγάδιαστη και ορθάνοικτη για Μένα…

Το καταλαβαίνετε όμως ότι το μόνο που θέλω είναι να σας σπρώξω προς αυτή την κατεύθυνση και ότι γι’ αυτό πρέπει να περάσετε από ορισμένα σχολεία εξαγνισμού, προκειμένου να μπορέσετε τελικά να ευτυχήσετε κατά Μου; Αντιλαμβάνεσθε ότι αυτό που επιδιώκω είναι να μπορέσετε να Με ακούσετε να σας μιλώ και άρα να είσαστε απόλυτα πεισμένοι για την παρουσία Μου; Καταλαβαίνετε λοιπόν γιατί πρέπει να περάσετε από πόνους και δοκιμασίες, γιατί σας παροτρύνω να ασκείτε συνεχώς την αγάπη και σας προσφέρω συνεχώς ευκαιρίες να το κάνετε; Καταλαβαίνετε γιατί πρέπει να υπηρετήσετε για να μπορέσετε κάποτε να άρχετε, γιατί πρέπει να σκύψετε ταπεινά το κεφάλι για να ανυψωθείτε κάποτε από Μένα;

Όταν θα ακούσετε το Λόγο Μου να ηχεί μέσα σας θα τα καταλάβετε όλα αυτά και θα Με ευχαριστείτε ολόψυχα, γιατί τότε η γνώση σας θα είναι προϊόν ωριμότητας, με αποτέλεσμα να καταλαβαίνετε όλα όσα συμβαίνουν στον κόσμο, γύρω σας ή σε σας τους ίδιους. Τα πάντα πηγάζουν από την τεράστια αγάπη Μου, το καθετί έχει ένα μόνο σκοπό, να σας ξυπνήσει τον πόθο να Με πλησιάσετε και να σας βοηθήσει να τον πραγματώσετε.

Γιατί μονάχα ενωμένοι μαζί Μου μπορείτε να γνωρίσετε τη μακαριότητα. Η ενοποίηση μαζί Μου είναι ο προορισμός σας, επειδή ήσασταν ανέκαθεν ένα μέρος από Μένα, το οποίο δεν πρόκειται να εγκαταλείψω ποτέ ή να το παραχωρήσω στον αντίπαλό Μου.

Εάν έχετε έστω και την παραμικρή θέληση να ενωθείτε μαζί Μου, τότε είναι βέβαιο πως θα το πετύχετε. Γιατί η Αγάπη Μου αδράχνει γερά οποιονδήποτε τη βάζει σαν στόχο και ο υπέρτατος στόχος της αγάπης είναι η τελειωτική συνένωση με Μένα για τους αιώνες των αιώνων.

Εάν ξέρατε πόσο βαθιά είναι η αγάπη Μου, θα σας κατέκλυζε μία μακάρια γαλήνη… Οφείλετε όμως να αγωνίζεσθε και να προσεύχεσθε να σας δίνεται δύναμη, πρέπει να είσαστε ακαταπόνητα δραστήριοι και να δουλεύετε πάνω στον εαυτό σας προκειμένου να κατακτήσετε την υπέρτατη ολοκλήρωση. Και τότε θα κατοικίσω εγώ ο Ίδιος στην καρδιά σας, θα σας μιλάω και σεις θα μπορείτε να Με ακούτε οποτεδήποτε και οπουδήποτε, όσο συχνά και για όσο διάστημα το αντέχει η ψυχή σας, για όσο καιρό θα βρίσκεσθε ακόμη στη Γη.

Μα κάποτε θα μπορείτε να παραμένετε συνέχεια κοντά Μου και να απολαμβάνετε ευτυχισμένοι την αγάπη Μου, έτσι που η ευδαιμονία σας δεν θα έχει τέλος… Θα είσαστε μακάριοι στην αιωνιότητα….

Αμήν 18.2.1950 (Μπερτα Ντουντε)

Αληθινοί μαθητές είναι οι εμπνευσμένοι από το Πνεύμα

Οι μαθητές Μου ήταν εμπνευσμένοι από το Πνεύμα Μου και γι’ αυτό ήταν σωστά αυτά που δίδασκαν.

Όταν μιλούσαν για Μένα και για το βασίλειό Μου δεν μπορούσαν να πουν άλλα από εκείνα που Εγώ τους έβαζα στο στόμα, ό,τι δηλαδή τους αποκάλυπτε το Πνεύμα Μου. Άρα δίδασκαν τα ίδια με αυτά που δίδασκα κι Εγώ όταν ήμουν στη Γη, διαφώτιζαν επ’ ονόματί Μου, μιλούσαν αντί για Μένα και έτσι έφερναν αληθινά την καλή αγγελία στους ανθρώπους, όπως ήταν η θέλησή Μου.

Επομένως αληθινοί διάδοχοί τους θα είναι αυτοί που εμπνέονται επίσης από το Πνεύμα Μου, καθώς μόνο αυτοί θα λένε την αλήθεια και μόνο αυτοί θα είναι οι πραγματικοί αντιπρόσωποί Μου στη Γη. Όποιος όμως διδάσκει τους άλλους χωρίς να εμπνέεται από το Θείο Πνεύμα δεν πρόκειται να αντιπροσωπεύει την αγνή αλήθεια.

Γιατί εκείνος στον οποίο δεν μπορεί να ενεργήσει το Πνεύμα Μου αναγκαστικά θα τη διαστρεβλώνει δεδομένου ότι θα ερμηνεύει εσφαλμένα το Λόγο που δίδαξα Εγώ κάποτε. Κατά συνέπεια αυτά που θα διδάσκει θα είναι λαθεμένα μολονότι τη γνώση του μπορεί να την έχει αποκτήσει από τις σπουδές και ο ίδιος να πιστεύει για τον εαυτό του ότι έχει την ικανότητα να κάνει το δάσκαλο στους συνανθρώπους του.

Η πιο απλή εξήγηση γι’ αυτό το γεγονός είναι ότι όπου δεν μπορεί να λειτουργήσει το Πνεύμα Μου, εκεί ενεργεί το πνεύμα του αντιπάλου Μου και μάλιστα με τρόπο που όντως αντιστρατεύεται την αλήθεια. Από αυτό λοιπόν μπορεί να συμπεράνει κανείς πόσο εύκολο ήταν τελικά να διαβρωθεί η καθαρή διδασκαλία Μου, ώστε να προσφέρεται σήμερα στην ανθρωπότητα υπό τη μορφή μιας παραμορφωμένης εικόνας.

Το να καταλάβει κάποιος το πνευματικό νόημα των Λόγων Μου όπως το εννοώ πραγματικά, προϋποθέτει την ενέργεια του Πνεύματος μέσα του, δηλαδή προϋποθέτει μία φωτισμένη σκέψη η οποία πάλι προκύπτει από μία ζωή εναρμονισμένη με το θέλημά Μου. Αυτή όμως δεν συνίσταται στην τήρηση εκκλησιαστικών εντολών, αλλά αποκλειστικά και μόνο στην εκπλήρωση των δικών Μου εντολών της αγάπης για τον Θεό και για τον πλησίον.

Μια ζωή πλημμυρισμένη από αγάπη είναι που κάνει κάποιον δεκτικό για το Πνεύμα Μου και μόνο ένας τέτοιος άνθρωπος είναι ικανός να διδάξει τους άλλους, γιατί μόνο αυτός κατέχει τη γνώση για το πνευματικό νόημα των Λόγων Μου. Και τούτη η γνώση είναι απολύτως αναγκαία προκειμένου να αναγνωρίσει κανείς τα βαρύνοντα λάθη με τα οποία οι άνθρωποι παραμόρφωσαν τα λόγια Μου.

Μόνο η γνώση η οποία μεταδίδεται με αυτόν τον τρόπο από το Πνεύμα Μου δίνει σε εκείνον που θέλει να Με υπηρετήσει το δικαίωμα να διδάξει. Και τότε κάθε φορά που διδάσκει αυτό γίνεται πάλι επίσης με τη βοήθεια του Πνεύματός Μου. Όποιος εργάζεται για Μένα δεν θα πει κάτι διαφορετικό από αυτό που θέλω Εγώ, καθώς είναι βούλησή Μου να δοθεί στους ανθρώπους η αλήθεια.

Η αιτία όμως που κυριαρχεί το πνεύμα του ψεύδους είναι ότι το Πνεύμα Μου, που είναι ο εμπνευστής της αλήθειας δεν μπορεί πια να εκφραστεί σε εκείνους που πιστεύουν ότι είναι οι διάδοχοι των μαθητών Μου. Και ενώ κατέχουν μία θέση από την οποία διδάσκουν, αυτοί οι ίδιοι δεν έχουν σύνδεση με το χορηγό της αλήθειας.

Ερμηνεύουν βέβαια το Λόγο Μου, όμως αγνοούν πλήρως το πνευματικό του νόημα. Διδάσκουν αυτά που διδάχτηκαν από τους παλαιότερους και υιοθετώντας χωρίς δεύτερη σκέψη τη διδασκαλία εκείνων τη μεταδίδουν απερίσκεπτα παραπέρα, χωρίς να συλλογίζονται ότι κάποτε θα χρειαστεί να λογοδοτήσουν για κάθε τους λέξη.

Όντας οι ίδιοι τυφλοί στο πνεύμα είναι τυφλοί οδηγοί και των συνανθρώπων τους, αντί να τους οδηγούν προς την αλήθεια τους απομακρύνουν όλο και περισσότερο, αφού παρουσιάζουν σαν διδασκαλία του Χριστού μια διδασκαλία που ποτέ δεν δίδαξα Εγώ. Κι αυτό επειδή ακολουθούν το γράμμα χωρίς να καταλαβαίνουν το αληθινό νόημα, επειδή το Πνεύμα Μου δεν μπορεί να μπει μέσα τους και να τους φωτίσει.

Δεν αναζητούν την αλήθεια επειδή πιστεύουν ότι την κατέχουν. Κι επομένως δεν αναζητούν ούτε Εμένα, με αποτέλεσμα ούτε κι Εγώ να μπορώ να τους κατευθύνω προς την αλήθεια. Γιατί εάν Με αναζητούσαν πραγματικά τότε θα ζούσαν με αγάπη και επίσης τότε θα Με αναγνώριζαν για το λόγο ότι αποκαλύπτομαι στον καθένα που Με πιστεύει και τηρεί τις εντολές Μου. (Κατά Ιωάννη 14,21).

Όποιος θέλει να είναι μαθητής Μου πρέπει να Με ακολουθήσει σαν τους αποστόλους Μου. Πρέπει να ζει γεμάτος με ανιδιοτελή αγάπη τη ζωή του για να αφυπνισθεί το εσωτερικό του πνεύμα, ώστε συνδεόμενος μαζί Μου μέσω της αγάπης του θα διδαχθεί από Μένα τον ίδιο, όπως ακριβώς είναι γραμμένο: «Θα διδαχθείτε όλοι από τον Θεό!» (Κατά Ιωάννη 6,45). Το Πνεύμα Μου θα τον οδηγήσει στην αλήθεια και τότε μόνο μπορεί να είναι ο εκπρόσωπός Μου στη Γη.

Αμήν

15.11.1963 (Μπερτα Ντουντε)

Η επίκληση του «Αγίου Πνεύματος»

Εσείς οι άνθρωποι επικαλείσθε συχνά να σας έρθει το «Άγιο Πνεύμα» αλλά δεν ξέρετε ότι αυτό είναι μέσα σας και ότι εξαρτάται μόνο από την ελεύθερη θέλησή σας το να μπορέσει να σας εκδηλωθεί. Το πνεύμα σας είναι ένα μέρος από Μένα, αδιάρρηκτα δεμένο με το Πνεύμα του Πατέρα, πρόκειται δηλαδή για ένα θεϊκό σπινθήρα, με τον οποίο εφοδιάστηκε η ψυχή σας όταν ενσαρκώθηκε σαν άνθρωπος σε αυτή τη Γη. Ή με άλλα λόγια, κάποτε εκπορευθήκατε από Μένα σαν μία ακτινοβολία της αγάπης Μου και ως εκ τούτου είσαστε από την ίδια πρωταρχική ουσία όπως Εγώ.

Στη συνέχεια όμως όταν αποστατήσατε η ουσία αυτή σκλήρυνε κι έτσι γίνατε νεκρά όντα, εσείς που κάποτε ήσασταν γεμάτοι ζωή. Γιατί όσο ήσασταν κοντά Μου σας ακτινοβολούσε η αγάπη Μου, της οποίας η δύναμη δεν μπορούσε παρά να είναι αέναα ενεργή.

Επειδή όμως στη συνέχεια αποκρούσατε αυτή τη δύναμη της αγάπης Μου, το αποτέλεσμα ήταν να γίνετε ανίκανοι για οποιαδήποτε δραστηριότητα. Και σε αυτή την κατάσταση αδυναμίας βρίσκεστε ακόμη όταν έρχεστε ως άνθρωποι στη Γη. Για να μπορέσετε λοιπόν να εκπληρώσετε το καθήκον που σας ανατέθηκε για την επίγεια ζωή σας, ακτινοβολώ μέσα στην καρδιά του καθενός ένα σπινθήρα από την αιώνια δύναμη της αγάπης Μου, ο οποίος ως εκ τούτου είναι πάλι ένα μέρος από Μένα, είστε δηλαδή εμψυχωμενοι με την ίδια δύναμη την οποία εξέπεμψα κάποτε υπό τη μορφή άπειρων όντων.

Αυτό σημαίνει μεταξύ άλλων ότι διαθέτετε ζωτική δύναμη για να μπορείτε να είστε δραστήριοι στη Γη και έτσι να εκπληρώσετε την ανθρώπινη αποστολή σας.

Η καθαυτό αποστολή σας όμως είναι και παραμένει η πνευματοποίηση, η μεταμόρφωση της φύσης σας και η επιστροφή στην αρχέγονη κατάσταση. Την αποστολή δε αυτή μπορείτε να την εκπληρώσετε μόνο εάν μεταμορφώσετε το είναι σας σε αγάπη. Για να το μπορείτε λοιπόν αυτό, πρέπει πρώτα να τοποθετηθεί πάλι μέσα σας υπό τη μορφή ακτινοβολίας ένας σπινθήρας αγάπης, γιατί λόγω της απομάκρυνσής σας από Μένα δεν έχετε πια καθόλου αγάπη.

Αυτός ο σπινθήρας αγάπης είναι επομένως μία ακτινοβολία του Εαυτού Μου, δηλαδή μία ακτινοβολία που εκπέμπει το Πνεύμα Μου στην ψυχή σας, που όμως χρειάζεται τη δική σας θέληση για να σας ζωντανέψει πραγματικά. Άρα όλοι σας διαθέτετε εσωτερικά ένα πνευματικό σπινθήρα, δηλαδή ένα μέρος από τον Εαυτό Μου.

Κατά συνέπεια δεν χρειάζεται να «σας έρθει το Πνεύμα», αφού είναι ήδη μέσα σας. Για να εκδηλωθεί όμως πρέπει να του δώσετε εσείς τη δυνατότητα ζώντας με αγάπη στην πράξη, επειδή ο ίδιος δεν επιβάλλεται ούτε σας επηρεάζει με κανένα τρόπο παρά τη θέλησή σας.

Επομένως μπορείτε ανά πάσα στιγμή να αφυπνίσετε και να ζωντανέψετε το πνεύμα μέσα σας, όμως κανείς δεν σας το επιβάλλει. Προσευχόμενοι ωστόσο να σας έρθει το Άγιο Πνεύμα, αποδεικνύετε ότι αγνοείτε πώς έχουν στην ουσία τους τα πράγματα. Και επιπλέον αποδεικνύετε ότι έχετε δημιουργήσει μια λαθεμένη έννοια, αφού ουσιαστικά το προσωποποιείτε και το επικαλείσθε σαν να ήταν ένα ον.

Στην πραγματικότητα όμως είναι η ακτινοβολία Μου, διότι Εγώ ο Ίδιος είμαι το Αγιότατο Πνεύμα από την αιωνιότητα και έρχομαι πάντοτε στον καθένα που Με καλεί. Ποτέ δηλαδή το Πνεύμα που επικαλείσθε δεν μπορεί να θεωρηθεί σαν ξέχωρο από Μένα. Άλλωστε δεν πρόκειται αλλά ούτε και μπορεί να εισακούσει το κάλεσμά σας, όσο εσείς οι ίδιοι δεν μεταβάλλεσθε σε όντα γεμάτα με αγάπη.

Γιατί παρόλο που η δύναμη της αγάπης Μου όσον αφορά τη δική Μου πλευρά δεν μπορεί να περιορισθεί από τίποτα, ωστόσο όμως δεν έχει σε καμία περίπτωση τη δυνατότητα να διεισδύσει σε μία κλειστή καρδιά. Και βέβαια η καρδιά παραμένει κλειστή όσο δεν είναι πρόθυμη να αγαπήσει, διότι την ικανότητα να αγαπάει την έχει ούτως ή άλλως, χάρη ακριβώς σε αυτό το σπινθήρα πνεύματος ή αγάπης που προέρχεται από Μένα.

Άρα η προθυμία σας να επιδείξετε αγάπη είναι που δίνει τη δυνατότητα στο Πνεύμα να σας φανερωθεί εσωτερικά, ακόμη κι αν εσείς δεν το καλείτε να το κάνει. Υπάρχει δηλαδή μέσα σας μόνιμα μα όσο εσείς δεν ασκείτε την αγάπη παραμένει αδρανές, γιατί όντας αγάπη στην ουσία του, μόνο απέναντι στην αγάπη μπορεί να εκδηλωθεί.

Επειδή δε είναι αδιαχώριστα δεμένο με το προαιώνιο Πνεύμα του Πατέρα σας, γι’ αυτό μπορεί το «Πνεύμα Μου» ή το πυρ της θείας Αγάπης, να πλημμυρίσει με όλη του την πληρότητα εσάς τους ανθρώπους και έτσι να πυροδοτήσει τον πνευματικό σας σπινθήρα ώστε να σας διδάσκει διαρκώς από το εσωτερικό σας. Γιατί τότε το φως της θεϊκής Αγάπης πρέπει επακόλουθα να φωτίσει και τις καρδιές σας.

Και αυτό σημαίνει διαυγέστατη συνείδηση και κατάκτηση μίας γνώσης η οποία ανταποκρίνεται πλήρως στην αλήθεια, καθώς το Πνεύμα Μου που γνωρίζει τα πάντα μπορεί να σας δώσει την καθαρή αλήθεια και μόνο αυτή.

Αρκεί επομένως να προσεύχεσθε κάθε φορά να είμαι Εγώ ο ίδιος ζωντανά παρών, πράγμα ωστόσο που απαιτεί επίσης να μεταμορφωθείτε σε υπάρξεις αγάπης, γιατί ειδαλλιώς είναι αδύνατο να είναι παρούσα η Αιώνια Αγάπη στο εσωτερικό σας.

Σαν συμπέρασμα λοιπόν, μπορείτε να προσεύχεστε μόνο για να έχετε δύναμη να τηρείτε τις εντολές Μου. Και τότε θα νιώσετε κι εσείς εσωτερικά την παρουσία Μου, διότι με κάθε πράξη αγάπης Με ελκύετε κοντά σας, επειδή είμαι η ίδια η Αγάπη. Και τότε Εγώ θα ενεργήσω μέσα σας με το Πνεύμα Μου, όπως σας το έχω υποσχεθεί.

Αμήν

24.5.1953 (Μπερτα Ντουντε)

Θεραπευτική ικανότητα, θαύματα και άλλες μορφές της έκχυσης του Πνεύματος

Όταν βρισκόμουν στη Γη σας υποσχέθηκα το Πνεύμα Μου. Σας έδωσα την υπόσχεση να είμαι κοντά σας πνευματικά και μετά την ανάληψή Μου στον Ουρανό, επιπλέον σας διαβεβαίωσα ότι θα είμαι διαρκώς μαζί σας, και επίσης ότι επιθυμία Μου είναι να ενεργώ μέσα σας με το Πνεύμα Μου.

Διότι ήθελα να μείνω μαζί σας ως το τέλος του κόσμου, αλλά όχι με μία μορφή που θα ήταν ορατή στους ανθρώπους, γι’ αυτό και σας υποσχέθηκα το Πνεύμα Μου. Αφού είμαι ο ίδιος Πνεύμα, κατ’ επέκταση, εάν βρίσκομαι μαζί σας πνευματικά, τότε ο Θεός είναι αληθινά και πραγματικά μαζί σας και μέσα σας.

Αυτή είναι βέβαια μία πολύ μεγάλη διαβεβαίωση την οποία σεις οι άνθρωποι δεν πρόκειται να τη συλλάβετε ποτέ, εάν δεν μπορέσει προηγούμενα το Πνεύμα Μου να ενεργήσει στο εσωτερικό σας.

Γι’ αυτό το λόγο άλλωστε σε κάποιον που δεν πιστεύει δεν είναι ποτέ δυνατό να εξηγηθεί αυτό το μυστήριο. Αλλά ακόμη κι εκείνοι που αυτοαποκαλούνται πιστοί χριστιανοί δεν μπορούν να συλλάβουν ότι μπορεί πράγματι να είμαι Εγώ ο Ίδιος παρών και να έχει κάποιος μία απόδειξη της παρουσίας Μου που να δηλώνεται από την εμφανή ενέργεια του Πνεύματος στο εσωτερικό του.

Γιατί για να καταλάβει κανείς αυτή τη διαδικασία πρέπει να έχει ζωντανή πίστη, η οποία πάλι είναι προϊόν της αγάπης. Αρα το Πνεύμα Μου μπορεί να ενεργήσει μόνο μέσα σε εκείνον που η καρδιά του είναι γεμάτη αγάπη και γι’ αυτό πιστεύει τόσο βαθιά και ζωντανά, ώστε ποθεί την παρουσία Μου για να τον εφοδιάσω με τη δύναμή Μου.

Σε αυτή την περίπτωση η δύναμή Μου ρέει απεριόριστα και του δίνει την ικανότητα να δράσει με τρόπο που ξεπερνά τις συνηθισμένες ανθρώπινες δυνατότητες ανάλογα με το τι κρίνει η θέληση, η σοφία και η αγάπη Μου ως επωφελέστερο για τον ίδιο και τους συνανθρώπους του. Η βαθιά πίστη Με καλεί να ενεργήσω, ενώ η αγάπη Με ωθεί να εκδηλώσω και Εγώ τη δική Μου.

Αυτή είναι επομένως η έκχυση του Πνεύματος, ότι δηλαδή εφοδιάζω με τη δύναμή Μου ένα άνθρωπο που έχει ζωντανή πίστη. Η δύναμη βέβαια μπορεί να εκδηλωθεί με διάφορες μορφές όπως επίσης αυτός που πιστεύει και επικαλείται το Πνεύμα Μου μπορεί να τη χρησιμοποιήσει όπως θέλει. Γιατί έχει ήδη υποτάξει τη θέλησή του στη δική Μου και επομένως είναι σαν να τον κατευθύνω Εγώ ώστε να θέλει αυτό που Εγώ ο Ίδιος κρίνω σαν ωφέλιμο.

Αυτός τότε θα μπορεί να κάνει θαύματα, να θεραπεύει αρρώστους, να διεισδύει σε πνευματικά μυστήρια, με λίγα λόγια η σκέψη του θα είναι φωτισμένη. Σαν αποτέλεσμα θα μπορεί να μιλάει την αλήθεια, να διακρίνει το ψέμα και την πλάνη, ενώ θα αισθάνεται επίσης την παρόρμηση να μεταδώσει και στους άλλους το καλό μήνυμα του Ευαγγελίου λέγοντας αυτά που του βάζω στο στόμα, γιατί είμαι Εγώ ο Ίδιος που μιλώ από μέσα του.

Ένας τέτοιος άνθρωπος θα προφητεύει το μέλλον αλλά με σκοπό βέβαια να δοθεί ώθηση στην πνευματική τελειοποίηση. Θα μιλά δε με τρόπο που να τον καταλαβαίνει οποιοσδήποτε, φθάνει να τον ακούει καλοπροαίρετα. Γιατί Εγώ ο Ίδιος είμαι μέσα σε εκείνον που είναι πλήρης από το Πνεύμα Μου και ασφαλώς γίνομαι πάντα κατανοητός, με την προϋπόθεση ότι όσοι ακούνε θέλουν να μάθουν την αλήθεια και να επιβε- βαιώσουν την πίστη τους.

Θέλησή Μου είναι να εκχύω το Πνεύμα Μου πάνω από κάθε σάρκα. Ο κόσμος ακούγοντας αυτά τα λόγια περιμένει να γίνονται κάποια ιδιαίτερα θαύματα, όμως τα πάντα έρχονται αβίαστα ώστε να μην εξαναγκασθεί κανείς να πιστέψει εξαιτίας τους. Το αποτέλεσμα είναι ότι οι περισσότεροι δεν δίνουν καμία προσοχή σε αυτούς τους λίγους που είναι πλημμυρισμένοι από το πνεύμα Μου και οι σκέψεις τους εμπνέονται από Μένα.

Τέτοιοι εμπνευσμένοι άνθρωποι κηρύσσουν ουσιαστικά το ευαγγέλιο και επιδεικνύουν μεγάλη δύναμη πίστης για να δώσουν μαρτυρία για Μένα στους συνανθρώπους τους και να δοξάσουν το Όνομά Μου. Ο κόσμος όμως δεν δίνει τη σημασία που πρέπει στους λίγους εκείνους στους οποίους είμαι Εγώ ο Ίδιος παρών, καθώς τους αποκαλύπτομαι μέσω του πνεύματος και τους προικίζω με δύναμη που είναι έξω από το ανθρώπινο μέτρο για να τη χρησιμοποιήσουν προς όφελος των άλλων προκειμένου να ενισχυθεί η πίστη τους. Γιατί βέβαια δεν σας εγκατέλειψα όταν αναλήφθηκα στον Ουρανό, απεναντίας είμαι και θα παραμείνω κοντά σας ως το τέλος του κόσμου.

Διότι είμαι Πνεύμα το οποίο κατέρχεται στον καθένα που του ανοίγεται, που με την αγάπη και την πίστη του έχει γίνει ένα σκεύος για το Θείο Πνεύμα, έτσι που μέσα του μπορώ να ενεργήσω τότε κι Εγώ, όπως το είχα υποσχεθεί. Άρα τέτοιοι άνθρωποι μπορούν να κάνουν τα ίδια με Μένα όταν ήμουν στη Γη, να θεραπεύουν δηλαδή αρρώστους, να ζωντανεύουν τους πνευματικά νεκρούς και να διδάσκουν την αλήθεια στους αδαείς.

Έτσι βοηθούν όλους τους ανθρώπους να βρουν την αιώνια ζωή, αφού μπορώ μέσα από το στόμα τους να επικοινωνήσω Εγώ ο Ίδιος μαζί τους. Γιατί όπου ενεργεί το Πνεύμα Μου είμαι κι Εγώ και βέβαια τίποτα δεν είναι αδύνατο για τη δύναμή Μου. Επομένως λοιπόν όταν σας δοθεί το Πνεύμα Μου, ενεργείτε για λογαριασμό Μου αφού Με αφομοιώνετε πλήρως, ώστε μιλάτε κι ενεργείτε μαζί Μου.

Αμήν

26.12.1951 (Μπερτα Ντουντε)

Η δύναμη του Πνεύματος θα δίνει αντοχή, πίστη κι αφοβία πριν από το τέλος

Η δύναμη του Πνεύματος θα ξεχυθεί με ακαταμάχητη ορμή σπάζοντας κάθε φραγμό. Τότε οι δικοί Μου άνθρωποι θα δίνουν μαρτυρία για Μένα και για το μεγαλείο Μου, ενώ παράλληλα θα στηλιτεύουν την αμαρτία και το σκοτάδι των συνανθρώπων τους. Γιατί όσο κι αν αυτοί προσπαθούν να το κρύ- ψουν, το Πνεύμα που θα ενεργεί μέσα στους δικούς Μου θα το ξεσκεπάζει αμείλικτα. Το Πνεύμα Μου θα δρα σε τέτοια έκταση που ακόμη και τους αντιπάλους του θα τους εκπλήξει το πόσο ασυνήθιστα ενεργεί μέσω αυτών που υπηρετούν το Φως.

Αλλά και αυτή η διαπίστωση θα καταφέρει απλά να εντείνει την αντίδρασή τους γιατί ο σατανάς τούς υποκινεί να κινητοποιηθούν ενάντια στους δικούς Μου. Το Φως παλεύει ανοιχτά με το σκοτάδι κι αυτό είναι το σημάδι του τέλους, ότι δηλαδή η πάλη δεν διεξάγεται πια κρυφά, αλλά απροκάλυπτα, καθώς οι περισσότεροι επικροτούν απόλυτα τον πόλεμο που γίενται ενάντια στην πίστη σε Μένα.

Τότε ο αντίπαλός Μου πιστεύει ότι έχει κερδίσει το παιχνίδι με αποτέλεσμα εκείνη την περίοδο η πάλη να διεξάγεται με τέτοια βιαιότητα που αναγκαστικά επεμβαίνει πλέον και ο κόσμος του Φωτός. Έτσι είναι φανερή μία αδιάκοπη ροή δύναμης από το φωτεινό βασίλειο προς τη Γη και οι δικοί Μου δεν δειλιάζουν ούτε φοβούνται μπροστά στις απειλές και στα διατάγματα της κοσμικής εξουσίας.

Θα είναι τόσο πλημμυρισμένοι από τη δύναμη του Πνεύματός Μου που θα δίνουν ζωντανή μαρτυρία και θα μιλούν με μια τέτοια πειθώ που θα καταπλήσσει τον καθένα, με αποτέλεσμα να μεταστραφούν κάποιοι λίγοι ακόμη και την τελευταία στιγμή.

Γιατί για τους δικούς Μου δεν είμαι πια ένας απομακρυσμένος Θεός, καθώς έχω γίνει ο αληθινός Πατέρας τους που στην αγκαλιά του καταφεύγουν με παιδική εμπιστοσύνη για να Του ζητήσουν βοήθεια. Έτσι ανά πάσα στιγμή ομολογούν με θάρρος δημόσια την ακλόνητη πίστη τους σε Αυτόν. Το Πνεύμα Μου θα ενεργεί εντελώς φανερά και η δύναμή του θα πλημμυρίζει τους δικούς Μου ώστε όχι μόνο δεν πρόκειται να λυγίσουν, απεναντίας θα έχουν χάσει κάθε φόβο ή δειλία μπροστά στη χαρούμενη, βέβαιη προοπτική του ερχομού Μου.

Και Εγώ θα έρθω κοντά τους, ορατά ή αισθητά για να τους ενισχύσω, να τους παρηγορήσω και να τους εμψυχώσω. Θα είμαι στο πλάι τους δίνοντας διαρκώς νέα σημάδια της παρουσίας Μου, γιατί ο τελευταίος αγώνας για την πίστη απαιτεί από τους δικούς Μου τεράστια δύναμη, την οποία μόνο Εγώ ο Ίδιος μπορώ να τους δώσω με έναν ιδιαίτερα ξεχωριστό τρόπο.

Τότε θα συμβούν σημεία και θαύματα όπως έχει προφητευθεί, τα οποία θα γίνονται από τη δύναμη του Πνεύματός Μου μια και στην τελευταία εποχή αυτά τα θαύματα δεν εξαναγκάζουν κανένα να πιστέψει. Αποτελούν μονάχα ενίσχυση για τους δικούς Μου και καταδίκη για τους αντιπάλους Μου, οι οποίοι δεν αλλάζουν νοοτροπία ούτε πρακτική ούτε καν μπροστά σε τέτοιες φανερές αποδείξεις της θεϊκής Μου δράσης.

Αντίθετα, για χάρη των υλικών αγαθών παραδίνονται εντελώς συνειδητά στο σατανά, οπότε για να τον υπηρετήσουν καταδιώκουν τους δικούς Μου. Αλλά θα λάβουν επίσης το μισθό τους καθώς θα αναγκαστούν να μοιραστούν τη μοίρα εκείνου που Με εχθρεύεται, ο οποίος θα μπει σε δεσμά την Ημέρα της Κρίσης, όταν Εγώ θα περισυλλέξω τους δικούς Μου στο βασίλειό Μου…

Αμήν

Γνωρίσματα του εσωτερικού Λόγου

29. 5. 1952 (Μπερτα Ντουντε)

Ένας σφοδρός πόλεμος έχει ξεσπάσει ανάμεσα στις δυνάμεις του φωτός και σε κείνες του σκότους, γιατί διανύετε την τελευταία εποχή αυτής της Γης, όπου θα συμβεί μία τεράστια μεταβολή για χάρη του πνευματικού στοιχείου το οποίο βρίσκεται στο επίκεντρο αυτής της διαμάχης.

Ο άρχοντας του σκότους έχει συνειδητοποιήσει ότι διακυβεύεται η εξουσία του κι ότι έχει μόνο λίγο χρόνο πλέον, γι’ αυτό κάνει τα πάντα για να ενισχύσει τη δύναμή του.

Πρόκειται για μία μάχη ανάμεσα στο φως και στο σκοτάδι η οποία από την πλευρά του σκότους διεξάγεται με πανουργία και κακοήθεια. Γι’ αυτό το λόγο πολλοί είναι εκείνοι που υποκύπτουν σε αυτή τη μάχη επειδή αφήνουν να τους γελάσουν τα φαινόμενα και τα προσωπεία του κακού.

Όπου μπορούν να παρέμβουν οι άγγελοι του φωτός δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος βέβαια, όμως και ο σατανάς φοράει κατά καιρούς φωτεινή περιβολή, έτσι είναι δύσκολο να τον αναγνωρίσουν όσοι είναι ανίδεοι. Ανίδεοι είναι δε εκείνοι οι οποίοι έχουν μία φαινομενική μόνο σύνδεση μαζί Μου, ενώ εσωτερικά βρίσκονται τόσο μακριά Μου που δεν μπορώ να τους συμπαρασταθώ φανερά. Σαν συνέπεια υποκύπτουν πρόθυμα στα δολώματα και στις απάτες του αντιπάλου Μου που επειδή βρίσκει ανταπόκριση σε κάποια εγκόσμια πλευρά τους, τους κάνει να πέφτουν στην παγίδα του.

Σε εποχές που κυριαρχεί πνευματικό σκοτάδι μία φωτεινή ακτίνα είναι ιδιαίτερα ευεργετική γιατί το φως που έρχεται από πάνω, από το βασιλειό Μου, διαχέει πάντοτε μία λάμψη η οποία μέσα στη σκοτεινιά δίνει ένα αίσθημα χαράς.

Το πρόβλημα είναι όμως ότι ο αντίπαλός Μου συχνά μιμείται τη δική Μου δράση, δηλαδή θέλει να καταφέρει τα ίδια με αυτά που κάνω Εγώ, μα η δύναμη που έχει δεν είναι αρκετή.

Επειδή ξέρει ότι οι άνθρωποι αναζητούν το φως γι’ αυτό τους παρουσιάζεται και εκείνος μέσα στο φως.

Ωστόσο πρόκειται για ένα φως που δεν δίνει λάμψη, είναι απλά μια οφθαλμαπάτη, σαν ένα φάντασμα το οποίο εξαφανίζεται όταν το παρατηρήσει κανείς προσεκτικά. Εντούτοις είναι γεγονός ότι ο σατανάς μεταμφιέζεται συχνά με μία φωτεινή περιβολή προκειμένου να φέρει σύγχυση στους ανθρώπους. Αλλά αυτό μπορεί να το κάνει μόνο όπου του προσφέρουν με τη βούλησή τους ένα έρεισμα πάνω στο οποίο μπορεί να πατήσει.

Κάτι τέτοιο ασφαλώς δεν πρόκειται ποτέ να συμβεί σε όποιον έχει μία τόσο βαθιά αγάπη που να του εξασφαλίζει την παρουσία Μου. Μπορεί όμως εύκολα να συμβεί εκεί όπου η αγάπη απουσιάζει σε τέτοιο βαθμό που εμποδίζει την παρουσία Μου, ενώ ανοίγει δίοδο στον αντίπαλό Μου.

Άρα κάποιος που Με υπηρετεί με πλήρη αφοσίωση δεν χρειάζεται να φοβάται μία τέτοια δράση του κακού. Αντίθετα πρέπει να επιδείξει πολύ μεγάλη προσοχή εκείνος που τον κρατούν ακόμη αιχμάλωτο εγκόσμια δεσμά, όσο ελαφρά κι αν είναι.

Διότι το πνεύμα του κακού διεισδύει μόνο εκεί όπου δεν βρίσκομαι Εγώ καθώς δεν μπορεί ποτέ να φωλιάσει εκεί όπου είναι σίγουρη η παρουσία Μου.

Ο αντίπαλός Μου επιχειρεί με αναλήθειες, απάτες και ψέματα να συσκοτίσει το πνεύμα του ανθρώπου. Αντίθετα όπου ενεργώ Εγώ ρίχνω, με μέσο την καθαρή αλήθεια, φως, δίνω διαύγεια και κατανόηση για όλα τα πνευματικά προβλήματα, όπως επίσης για τη διακυβέρνηση, τη δράση Μου και για το αιώνιο σχέδιο σωτηρίας των όντων που έχω καταστρώσει ….

Ωστόσο υπάρχει ένα πράγμα που δεν είναι στις δυνατότητες του πνεύματος του κακού κι αυτό είναι να εκφράζεται μέσω του εσωτερικού Λόγου. Προσέξτε λοιπόν ποιά είναι τα γνωρίσματα του εσωτερικού Λόγου, της έκφρασης της αγάπης Μου για σας, μία μετάγγιση δύναμης η οποία σας αγγίζει υπό τη μορφή του Λόγου.

Ο Λόγος Μου αγγίζει την καρδιά και απευθύνεται στην καρδιά, επομένως μόνο να τον αισθανθεί μπορεί ο άνθρωπος.

Στη συνέχεια δίνει έκφραση στην αίσθηση αυτή μέσω του εγκεφάλου του, εφόσον είναι πρόθυμος να δεχθεί τις θετικές ακτινοβολίες, όταν δηλαδή αφουγκράζεται συνειδητά μέσα του για να ακούσει τι έχω να του πω …Αλλά υπάρχει επίσης η δυνατότητα, η γλώσσα ενός ανθρώπου να μιλάει κινούμενη από μία ξένη δύναμη, όπου δηλαδή ο δικός του νους έχει τεθεί εκτός λειτουργίας ενώ αυτή η δύναμη χρησιμοποιεί το στόμα του για να ακουσθεί.

Υπάρχει τότε μεν μία πιθανότητα να είναι μία φωτεινή οντότητα που μεταδίδει πνευματική γνώση με αυτό τον τρόπο.

Αλλά μπορεί επίσης σκοτεινές δυνάμεις να εκμεταλλευθούν την ευκαιρία όταν κάποιος ανοίγεται για να έρθει σε επαφή με υπερφυσικές δυνάμεις.

Σε αυτή την περίπτωση εξαρτάται αποκλειστικά από τη θέλησή του ποια δύναμη θα τον καταλάβει, οπότε η γλώσσα του τίθεται σε κίνηση και μιλάει κινούμενη από την αντίστοιχη οντότητα.

Όμως δεν είμαι Εγώ αυτός που μιλάει, παρ’ όλο που είναι επίσης δυνατό να πρόκειται για καλές δυνάμεις που μεταδίδουν στους ανθρώπους γνώσεις οι οποίες έχουν την έγκρισή Μου. Ο δικός Μου Λόγος ωστόσο είναι μία άμεση ακτινοβολία Μου, η οποία μπορεί βέβαια να μεταβιβασθεί πρώτα μέσω μιας φωτεινής οντότητας για να περάσει μετά στην καρδιά του ανθρώπου.

Αλλά αυτό συμβαίνει με τέτοιο τρόπο που σε κάθε περίπτωση είναι το πνευματικό αυτί του που συλλαμβάνει το Λόγο Μου, άρα είμαι Εγώ που του μιλώ, αυτός δε ακούει Εμένα χωρίς το φυσικό του αυτί να ακούει τι λέει το στόμα του.

Το καταλαβαίνετε αυτό; Όταν μιλώ Εγώ, ο ακροαζόμενος Με ακούει με την πνευματική ακοή και αντιλαμβάνεται μέσα στην καρδιά του τη φωνή Μου. Ενώ εάν εκφράζεται ένα άλλο ον μέσω ενός ανθρώπου, τότε αυτός ακούει τον εαυτό του να μιλάει και μάλιστα σαν να μιλούσε το στόμα του μηχανικά, πράγμα που είναι άλλωστε γεγονός, αφού στην ουσία χρησιμοποιείται από αυτό το ον που θέλει να εκφρασθεί. Υπάρχει λοιπόν [σ.τ.μ. κατ’ εξαίρεση] μία δυνατότητα το ον αυτό να μιλάει κατ’ εντολή Μου, οπότε κάποιος μπορεί και από τέτοιες μεταδόσεις να αποκομίσει μεγάλο όφελος.

Υφίσταται όμως και η δυνατότητα να παρεμβληθεί ένα κακό πνεύμα, γεγονός που συμβαίνει όταν ο άνθρωπος απασχολείται με ατομικές του σκέψεις που αποσκοπούν σε εγκόσμιους στόχους ή επίσης όταν παραδίδεται εντελώς άβουλα στην επίδραση του πνευματικού όντος που θέλει να τον χρησιμοποιήσει για να εκφρασθεί.

Τότε περνάει σε μία κατάσταση όπου λειτουργεί αναγκαστικά μπορεί να πει κανείς, ως διάμεσο, αφού ο ίδιος δεν ελέγχει πλέον αυτά που προφέρει το στόμα του. Σε αυτή την περίπτωση αποτελεί απλά ένα μηχανικό φερέφωνο ξένων πνευματικών δυνάμεων, οπότε πρέπει να προσέξει κανείς πολύ προ- τού αποδεχθεί σαν αληθινές αυτές τις μεταδόσεις. Τότε απαιτείται ένας πολύ επισταμένος έλεγχος ώστε να μην υπάρξει κίνδυνος τα ψέματα να θεωρηθούν αλήθεια.

Κάποιος που ακούει το Λόγο Μου, τον συλλαμβάνει μέσω του εσωτερικού του πνεύματος, το οποίο είναι ένα μέρος του Εαυτού Μου. Όταν λοιπόν εκφράζεται το πνεύμα μέσα στον άνθρωπο, μόνο με την πνευματική ακοή μπορεί να γίνει αντιληπτό κι όχι με τη φυσική. Η δε πνευματική ακοή είναι στην ουσία μία αίσθηση, δηλαδή ο άνθρωπος αισθάνεται μέσα στην καρδιά του την ομιλία Μου, ακόμη και αν δεν μπορούν να την ακούσουν οι συνάνθρωποί του.

Εάν όμως είναι θέλησή Μου να μεταφέρει και σε άλλους το Λόγο Μου, τότε είναι ικανός να μεταβιβάσει την αίσθηση από την καρδιά στον εγκέφαλό του, ο οποίος συγκρατεί το Λόγο και τον διατυπώνει με ένα κατανοητό τρόπο. Διότι η ομιλία Μου είναι μία ακτινοβολία δύναμης, είναι ένα άγγιγμα της ανθρώπινης ψυχής, όπου η δύναμη αυτή παίρνει χάρη στη θέλησή Μου μία μορφή, η οποία για σας είναι ο Λόγος ….

Εξυπακούεται ότι όλοι οι άνθρωποι μπορούν να αισθανθούν ότι τους μιλώ, εφόσον φυσικά Με αγαπούν και επιθυμούν να επικοινωνήσουν μαζί Μου, γιατί τότε περιμένουν μία εκδήλωση της αγάπης Μου. Ασφαλώς πλησιάζω όλα τα παιδιά Μου που Με καλούν κοντά τους και ακούω αυτά που έχουν να Μου πουν.

Κι επίσης τους δίνω απάντηση, τα παρηγορώ, τους δίνω συμβουλές, παραινέσεις ή προειδοποιήσεις, αλλά και τα βε- βαιώνω για τη βοήθειά Μου. Εάν τότε αφουγκρασθούν προσεκτικά μέσα τους, θα συλλάβουν και αυτά την απαλή εσωτερική φωνή, με έναν τέτοιο τρόπο όμως που να πιστεύουν ότι δίνουν μόνοι τους τις απαντήσεις που έψαχναν.

Εάν κάποιος ωστόσο έχει επιλεγεί για να φέρει την αλήθεια στον κόσμο και να κάνει γνωστή την καλή αγγελία στους συνανθρώπους του, πρέπει να τη λάβει πρώτα από Μένα κι αυτό συμβαίνει μέσω του εσωτερικού Λόγου.

Πρόκειται για μία διαδικασία η οποία κατά πρώτο προϋποθέτει ότι η πνευματική ακοή του συγκεκριμένου ανθρώπου έχει εξελιχθεί έτσι ώστε να ακούει ως «πνευματικό Λόγο» αυτά που του μεταδίδω Εγώ ως αίσθηση. Δεν περιμένει δηλαδή να Με ακούσει με τα φυσικά του αυτιά, αλλά με βαθιά πίστη στην Αγάπη Μου αναμένει υπομονετικά να αφουγκρασθεί την ομιλία Μου.

Αυτό σημαίνει με άλλα λόγια ότι είναι ανοικτός στη ροή της δύναμης που εκπέμπει η Αγάπη και το άγγιγμά της το αισθάνεται σαν έναρθρες λέξεις, τις οποίες στη συνέχεια η καρδιά του διαβιβάζει στον εγκέφαλο, δηλαδή του δίνει κατά ένα κατανοητό τρόπο τις αναγκαίες εξηγήσεις για να μπορεί να επεξεργασθεί τη γλώσσα του Πνεύματος.

Μία τέτοια μετάδοση του Λόγου συνεπάγεται υποχρεωτικά ότι ο δέκτης του έχει να εκπληρώσει μία αποστολή αφού παραλαμβάνει από το δικό Μου χέρι πνευματικό πλούτο μια και Εγώ ο Ίδιος επικοινωνώ μαζί του. Μα αυτό συμβαίνει με τόσο απλό τρόπο που οι συνάνθρωποι δεν παρατηρούν τίποτα το παράξενο.

Η μοναδική δε απόδειξη της ακτινοβολίας που στέλνει η Αγάπη Μου είναι οι σοφίες που καταγράφονται από το δέκτη τους, οι οποίες δίνουν μαρτυρία για την Οντότητά Μου.

Επομένως δεν θα πρέπει να είναι δύσκολο να αναγνωρίσει κανείς το δικό Μου το Λόγο, μια που με τη διοχέτευσή του στη Γη σκοπός Μου είναι να παρουσιάσω του Εαυτό Μου στους ανθρώπους ώστε να μάθουν να Με αγαπούν.

Αυτό όμως είναι δυνατό μόνο όταν τους αποκαλυφθώ σαν ένας πολύ στοργικός πατέρας, όταν τους εξηγήσω ότι η αγάπη είναι ο μοναδικός παράγοντας που καθορίζει τη δράση και τη διακυβέρνησή Μου και επιπλέον τους κάνω γνωστό το προαιώνιο σχέδιό Μου για τη σωτηρία τους.

Σαν συμπέρασμα λοιπόν, όταν ο Λόγος Μου μεταδίδεται σε έναν άνθρωπο οφείλει να είναι καθ’ όλα διαφωτιστικός, δεν επιτρέπεται να φέρνει σύγχυση ή να είναι ακατανόητος, όπως και δεν πρέπει να είναι εξεζητημένος. Πρέπει να είναι εναργής και καθαρός, να ακούγεται κατανοητά και γι’ αυτό το λόγο ευχάριστα από όλους.

Επιπλέον στους ανθρώπους στους οποίους μεταδίδεται πρέπει να επενεργεί σαν μία ακτινοβολία αγάπης που να αγγίζει τις καρδιές τους και να βρίσκει απήχηση όπου του ανοίγονται. Πρέπει ο άνθρωπος να αισθάνεται ότι του μιλώ Εγώ και αυτό να του αφήνει βαθύτατη εντύπωση. Πρέπει να αναγνωρίζει ότι είμαι Εγώ ο Ίδιος που διοχετεύω αυτό το Λόγο, διότι μέσω του Λογου Μου αποκαλύπτω τον ίδιο τον Εαυτό Μου.*

Αμήν

*σ.τ.μ. Επομένως η θεία ομιλία στην ουσία συλλαμβάνεται σαν μία λιγότερο ή περισσότερο έντονη αίσθηση μέσα στην καρδιά.

Για να διατυπωθεί κατόπιν σε λέξεις πρέπει να περάσει πρώτα από τον εγκέφαλο. Ανάλογα δε με το βαθμό πνευματικής ωριμότητας γίνεται αντιληπτή είτε νοερά (δηλαδή «η φωνή της συνείδησης») είτε έναρθρα.

Στη δεύτερη περίπτωση, η οποία προϋποθέτει ένα πολύ υψηλό επίπεδο πνευματικότητας του ανθρώπου, πρέπει να γίνει η διάκριση ανάμεσα στην «άηχη φωνή» (που μεταδίδεται μεσω σκέψεων) και στη «φωνή με ήχο».

Μόνο η τελευταία είναι ο γνωστός ως «ηχηρός Λόγος» κι αποτελεί ένα από τα χαρίσματα του Αγίου Πνεύματος σε ανθρώπους πολύ μεγάλης αγάπης και πίστης.

Το πόσο δυνατά ή χαμηλόφωνα ακούγεται αυτός ο Λόγος ποικίλει πάλι και μπορεί να είναι τόσο ισχυρός ώστε να καλύπτει κάθε άλλο ήχο, όπως κατέθετε ο Γιάκομπ Λόρμπερ.

Ανγγέλος 2