Ο Λόγος που Ενανθρωπίστηκε ο Θεός

Ο Λόγος που Ενανθρωπίστηκε ο Θεός

slide2Κι ο Λόγος Μου δεν θα πάψει να ακούγεται για να σας υπενθυμίζει μ’ επιμονή τον Ιησού Χριστό, το θεϊκό Ελευθερωτή μέσα στον Οποίο ενσαρκώθηκα Εγώ ο Ίδιος για να σας ανοίξω την πύλη προς το φωτεινό βασίλειο, το οποίο ήταν κλειστό για σας εξαιτίας της αποστασίας σας από τον Θεό.

Ο λόγος που πορεύεσθε πάνω σ’ αυτήν τη γη, είναι για να απαλλαγείτε από εκείνη την πρώτη ενοχή.

Κι επειδή πρέπει να επιδιώξετε με τη δική σας θέληση αυτήν την απαλλαγή, είναι απαραίτητο επίσης να σας δοθεί μια εξήγηση που ν’ αντιπροσωπεύει την Αλήθεια, σχετικά με την αιτία και τη σημασία του εξιλαστήριου έργου του Ιησού.

Πρέπει να σας δοθεί η σχετική γνώση, έτσι ώστε να μπορείτε στη συνέχεια ν’ αποφασίσετε ελεύθερα αν θα Τον ακολουθήσετε ή αν θα Τον απορρίψετε.

Κι ανάλογα με αυτήν την απόφαση θα διαμορφωθεί η μοίρα σας παρακάτω, όταν θα πρέπει ν’ αφήσετε πάλι τη γη αυτή για να περάσετε στον άλλο κόσμο.

Γι’ αυτό το λόγο άλλωστε σας έχει δοθεί επανειλημμένα η γνώση αυτή, αλλά εσείς ως επί το πλείστον παραείσαστε αδιάφοροι για να αλλάξετε τα πράγματα στη ζωή σας… Κι ωστόσο το πιο αναγκαίο που έχετε να κάνετε στη γη, είναι να πάρετε το δρόμο για το σταυρό προκειμένου να βρείτε τον Ιησού Χριστό και να ζητήσετε τη βοήθειά Του στην επίγεια πορεία σας, ώστε να μπορέσετε και εσείς να φθάσετε στο σωστό προορισμό.

Γιατί το διάστημα που σας παραχωρείται για να ζήσετε πάνω στη γη περνάει πολύ γρήγορα και δεν θα βρείτε άλλες ευκαιρίες να πετύχετε ό,τι παραμελήσατε να καταφέρετε κατά την επίγεια ζωή, ακόμη και αν δεν χαθείτε για αιώνες. Όμως ο άνθρωπος Ιησούς πέθανε για χάρη σας στο σταυρό, ώστε να μπορείτε και εσείς να φθάσετε στον υπέρτατο στόχο, να γίνετε δηλαδή ένα «παιδί του Θεού»…

Ο Ιησούς Χριστός με τα δεινά που πέρασε και με το θάνατο Του σας εξασφάλισε προνόμια και χάρες, που αρκεί να τις αξιοποιήσετε για να φθάσετε στον προορισμό σας ήδη κατά τη ζωή σας στη γη, γιατί θυσίασε τον Εαυτό Του για να εξαγοράσει πάλι τη Ζωή για σας. Προϋπόθεση ωστόσο για να έχει κανείς τη Ζωή είναι ο δεσμός μαζί Μου, ο οποίος είναι δυνατός μοναχά όταν είσαστε απαλλαγμένοι πλέον από την ενοχή που σας βαραίνει από τότε που αποστατήσατε από Μένα …

Έπρεπε λοιπόν να ελευθερωθείτε πρώτα από κάθε ενοχή, έπρεπε να θυσιασθεί ένας άνθρωπος για την απαλλαγή σας, ώστε να δοθεί ικανοποίηση στη Δικαιοσύνη Μου. Διότι δεδομένου ότι είμαι καθ’ όλα τέλειος, δεν μπορούσα να παρακάμψω τις απαιτήσεις της Δικαιοσύνης Μου, έστω κι αν η Αγάπη Μου για σας είναι απέραντη….

Αυτήν την θυσία εξιλέωσης την πραγματοποίησε ο άνθρωπος Ιησούς απ’ αγάπη για τους πεσμένους αδερφούς του και έτσι άνοιξε πάλι το δρόμο για την επιστροφή τους κοντά Μου…

Όταν λοιπόν βρίσκεστε ως άνθρωποι στη γη, οφείλετε να φέρετε την παλιά σας ενοχή κάτω από το σταυρό και να την παραδώσετε σ’ Εκείνον που πέθανε εξαιτίας της…. Οφείλετε και πρέπει να βρείτε τον Ιησού, για να λυτρωθείτε κάποτε από την πρώτη μεγάλη ενοχή σας. Διότι αλλιώς ζείτε μάταια αυτή τη ζωή στη γη, επειδή η ενοχή εκείνη σας αποκλείει την είσοδο στο Βασίλειο του Φωτός και θα πρέπει να βασανισθείτε για αιωνιότητες ακόμη μέσα στο σκοτάδι.

Γιατί εκείνη η πρώτη πτώση σας εμποδίζει να λάβετε οποιοδήποτε φως από Μένα, επειδή σας κρατάει μακριά Μου, αφού Εγώ δεν μπορώ ποτέ να ενωθώ με ένα πλάσμα που έχει αμαρτήσει.

Σκεφθείτε λοιπόν ότι έρχεστε ως άνθρωποι στον κόσμο επιβαρυμένοι με την ενοχή για την απόκρουσή Μου και ότι η παραμονή σας στη γη είναι πολύ σύντομη. Μπορείτε ωστόσο και σ’ αυτό το σύντομο διάστημα να γίνετε τελείως ελεύθεροι και να επιστρέψετε ως μακαριότατες οντότητες στο Βασίλειο του Φωτός, εφόσον θα έχετε βρει στη γη τον Ιησού που θα σας ανοίξει την πύλη για κει, εφόσον θα Τον έχετε εμπιστευθεί και θα έχετε πάρει το δρόμο προς το σταυρό …. όπου μπορείτε να απαλλαγείτε από κάθε ενοχή για να έχετε το δικαίωμα να επιστρέψετε πάλι στο Βασίλειο Του, το οποίο δεν βρίσκεται στο σκοτάδι, παρά είναι μέσα στο Φως….

Σκεφθείτε ότι πρέπει να Του αφοσιωθείτε εντελώς εθελοντικά και γι’ αυτό ακριβώς είναι απαραίτητο να ξέρετε την αλήθεια. Γιατί από τη στιγμή που θ’ αναγνωρίσετε ότι υπέφερε και πέθανε από την αγάπη Του για σας, προκειμένου να σας φέρει πάλι πίσω σε Μένα, τότε θα κάνετε και σεις τα πάντα για να συγχωρεθεί η ενοχή σας.

Διότι έτσι θα Του ανταποδώσετε την αγάπη Του που σας την απέδειξε με το θάνατο Του στο σταυρό και επειδή η αγάπη αυτή είμαι Εγώ ο Ίδιος, τότε θ’ αναγνωρίσετε επίσης και Εμένα τον Ίδιο, τον προαιώνιο Πατέρα σας, στο πρόσωπο του Ιησού και έτσι θα αποκαταστήσετε το δεσμό ανάμεσά μας, τον οποίο λύσατε κάποτε θεληματικά….

Για το λόγο αυτό λοιπόν πρέπει να σας απευθύνω επανειλημμένα το λόγο και να σας μεταδίδω την Αλήθεια …. Πρέπει επανειλημμένα να σας δίνεται η αληθινή γνώση σχετικά με τον Ιησού Χριστό, Λυτρωτή του κόσμου, ο Οποίος πέθανε απ’ αγάπη για σας και έτσι δέχτηκε μέσα Του Εμένα τον Ίδιο, επειδή Εγώ είμαι Η Αιώνια Αγάπη.

.. Γιατί Εγώ ο Ίδιος ήθελα να σας ελευθερώσω από την ενοχή σας και γι’ αυτό το σκοπό έπρεπε να χρησιμοποιήσω μια ανθρώπινη μορφή μέσα στην οποία μπόρεσα να κατοικήσω, επειδή ο άνθρωπος Ιησούς ήταν όντως γεμάτος αγάπη και προετοίμασε το κατάλληλο κατοικητήριο μέσα του… Το ανθρώπινο περίβλημα περιέκλειε την Αγάπη Μου, Με περιέλαβε δηλαδή μέσα του, έτσι ώστε ο Θεός έγινε «άνθρωπος» και ο άνθρωπος Ιησούς έγινε «Θεός»….

Διότι είμαι βέβαια ένα Πνεύμα το οποίο δεν γνωρίζει όρια, αλλά δημιούργησα ένα περιορισμένο περίβλημα για Μένα, για να μπορέσω να γίνω ορατός στα πλάσματα που είχα δημιουργήσει κάποτε. Γιατί αλλιώς δεν θα μπορούσαν ποτέ ν’ αντικρύσουν ολόκληρη πυρ της Αγάπης Μου, χωρίς να εξοντωθούν.

Εγώ ο Ίδιος λοιπόν ενσαρκώθηκα μέσα στον Ιησού ο Οποίος πνευματοποίησε εντελώς τον εαυτό Του ώστε έτσι έγινε αποκλειστικά η ορατή μορφή του Αιώνιου Θείου Πνεύματος. Αυτή δε τη μορφή μπορούν τώρα όλα τα όντα, που βρίσκονται σ’ ένα συγκεκριμένο βαθμό ωριμότητας, να την δουν πρόσωπο με πρόσωπο…

Μόνο όταν θα είσαστε πλημμυρισμένοι μ’ αγάπη και σεις οι ίδιοι, θα μπορείτε να καταλάβετε έστω κατά προσέγγιση αυτό το μεγάλο μυστήριο της ενανθρώπισής Μου. Ωστόσο και σ’ έναν άνθρωπο που έχει αγάπη μπορούν επίσης να εξηγηθούν όλα αυτά μέσα στο πνεύμα της αλήθειας.

Γι’ αυτό δεν θα πάψω να φέρνω ένα φως ανάμεσα στους ανθρώπους και θα σας δίνω πάντα εξηγήσεις γύρω από τα πνευματικά μυστήρια, τα οποία δεν μπορεί ποτέ να συλλάβει από μόνο του το ανθρώπινο μυαλό…. Για το λόγο αυτό μπορώ να απευθυνθώ στο μόνο στο πνεύμα του ανθρώπου, το οποίο όμως πρέπει προηγούμενα να είναι αφυπνισμένο και ζωντανό χάρη στην αγάπη του….

Αυτός είναι ο λόγος που σας παροτρύνω επισταμένα να ακολουθείτε τις εντολές Μου για την αγάπη, ώστε να είσαστε σε θέση να συλλάβετε τις πνευματικές αλήθειες που σας προσφέρονται. Γιατί τότε θα βρείτε το σωστό δρόμο, θ’ ακολουθήσετε και οι ίδιοι την ατραπό που πάει στο σταυρό και θα λυτρωθείτε από την αμαρτία και από το θάνατο….

Αμήν

Αρ.8486 3.5.1963 (Μπέρτα Ντούντε)

Ανγγέλος 2

Ανγγέλος 1