Ο ΘΕΟΣ ΜΙΛΑΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΗΜΕΡΑ

«Ο ΘΕΟΣ ΜΙΛΑΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΗΜΕΡΑ»

slide2(Μπέρτα Ντούντε αρ. 8341-28.11.1962)

Εισαγωγή στην πνευματική Γνώση

Θέλω να δώσω στους ανθρώπους μια απλή κατανοητή διδασκαλία.

Θέλω να τους διαφωτίσω με ένα απλούστατο τρόπο, εφόσον μεν δεν έχουν απολύτως καμιά γνώση, αλλά είναι πρόθυμοι να δεχθούν μία αληθινή ερμηνεία.

Μπορείτε να το καταλάβετε και από μόνοι σας, ότι Εγώ δεν σας έπλασα έτσι όπως είσαστε, αφού θα διαπιστώσετε πολλές ατέλειες στους ανθρώπους.

Αν το συλλογισθείτε καλά, θα σας φανεί απίστευτο ότι μπορεί ένα απόλυτα τέλειο Ον, το οποίο ονομάζετε Θεό, να έχει δημιουργήσει μια τόσο ατελή ανθρωπότητα.

Ωστόσο επειδή δεν είναι δυνατό να έχετε γίνει από μόνοι σας, όπως ούτε εξάλλου τα άλλα έργα της δημιουργίας που βλέπετε γύρω σας, πρέπει να έχει ενεργήσει μία “Δύναμη”, την οποία σας ζητούν να πιστέψετε.

Θα πρέπει να υπάρχει ένας Θεός, ένας Δημιουργός όλων αυτών που βλέπετε και ο οποίος δημιούργησε και εσάς.

Αυτός ο Δημιουργός είναι προφανώς απόλυτα τέλειος, πράγμα για το οποίο θα μπορείτε να έχετε πολλές αποδείξεις στην επίγεια ζωή σας. Αυτός λοιπόν δημιούργησε και εσάς τους ανθρώπους, όμως όχι στην κατάσταση που βρίσκεστε σήμερα. Από Αυτόν προήλθατε εξίσου απόλυτα τέλειοι, είσαστε προϊόντα της ύψιστης δημιουργικής Δύναμης, η οποία είναι ένα νοήμον Ον, όπως και εσείς, αλλά στο μέγιστο βαθμό τελειότητας.

Δημιουργηθήκατε λοιπόν τέλειοι, αλλά δεν διατηρήσατε αυτή την τελειότητα, γιατί διαθέτατε μια ελεύθερη θέληση η οποία μπορούσε να στραφεί προς οποιαδήποτε κατεύθυνση. Γι’ αυτό είχε και τη δυνατότητα να απορρίψει την τελειότητα και να μετατραπεί στο αντίθετο της.

Και αυτό ακριβώς εκάνατε! Εγκαταλείψατε το πατρικό σας σπίτι, απομακρυνθήκατε από Εμένα, το Θεό και Δημιουργό σας, αποκρούσατε την πατρική Μου Αγάπη. Έτσι γίνατε δυστυχισμένα πλάσματα, γιατί η προϋπόθεση για την Ευτυχία είναι η απεριόριστη Αγάπη Μου.

Όμως η Αγάπη Μου είναι ατέλειωτη και σας ακολουθεί ακόμη και στα βάθη τα οποία επιλέξατε εθελοντικά. Η Αγάπη Μου θέλει να επιτύχει την επιστροφή σας μια μέρα κοντά Μου. Γι’ αυτό δεν σας εγκαταλείπει στη δυστυχισμένη σας μοίρα, παρά σας βοηθάει να ξαναέλθετε στα ύψη από τα βάθη στα οποία βρισκόσαστε.

Για να επιστρέψετε από το σκοτεινό βασίλειο στο βασίλειο του Φωτός και στην αλλοτινή σας μακαριότητα, γιατί η αγάπη έχει μόνιμα την επιθυμία να χαρίζει την ευτυχία. Γι’ αυτό δεν πρόκειται να σας εγκαταλείψει η Αγάπη Μου πριν ολοκληρώσετε το δρόμο της επιστροφής σ’ Εμένα.

Και ένας πολύ μικρός σταθμός σ’ αυτό το δρόμο της επιστροφής, είναι η ενανθρώπισή σας σ’ αυτή τη Γη. Είσαστε προικισμένοι με λογική, ελεύθερη θέληση και νοημοσύνη. Μπορείτε να σκεφθείτε, να αισθανθείτε και να επιθυμείτε και να ενεργείτε ανάλογα. Αν είναι λοιπόν σωστή η σκέψη και η θέλησή σας, τότε κατευθύνονται πάντα από την αγάπη.

Σε αυτή την περίπτωση η αγάπη θα καθορίζει τη σκέψη και τη θέλησή σας, επειδή τη θέληση που βρίσκεται στη σωστή κατεύθυνση, μπορώ να την κατευθύνω προς πράξεις αγάπης. Και επειδή οι πράξεις αγάπης σημαίνουν την προσέγγιση σ’ Εμένα, που είμαι η “Αιώνια Αγάπη”. Σημαίνουν ακόμη επιστροφή από την τωρινή εσφαλμένη ύπαρξη στο αρχέγονο σας είναι, το οποίο ξεπήδησε κάποτε από Εμένα σε πλήρη τελειότητα.

Συνεπώς εσείς οι άνθρωποι έχετε ένα μόνον καθήκον, να ζείτε μια ζωή αγάπης. Έτσι εκπληρώνετε το σκοπό της ζωής σας στη γη, ο οποίος είναι η επανασύνδεση με την “Αιώνια Αγάπη”. Με αυτό τον τρόπο η “Αιώνια Αγάπη” μπορεί να σας κάνει ανείπωτα ευτυχισμένους και να ξαναγίνετε μακάριοι όπως ήσασταν αρχικά.

Αυτός είναι ο μοναδικός στόχος που θα πρέπει να επιδιώκετε στη Γη. Και για να το κάνετε αυτό, σας διδάσκω Εγώ ο Ίδιος, μέσα από τη φωνή της συνείδησης, μέσα από τη φωνή του πνεύματος, το οποίο φέγγει σαν ένας σπινθήρας μέσα σε κάθε ανθρώπινη καρδιά.

Το μόνο που χρειάζετε για να αναφλεχθεί είναι έργα αγάπης. Έτσι θα σας φανερώνει τι οφείλετε να κάνετε ή τι να αποφύγετε και θα σας παρακινεί διαρκώς σε νέες πράξεις αγάπης.

Η αγάπη είναι η αρχική ουσία της ύπαρξής σας και αν θέλετε να είσθε και να παραμείνετε τέλειοι, η αγάπη θα πρέπει να πλημμυρίζει το είναι σας. Αν όμως παραμελείτε την αγάπη, παραμένετε γεμάτοι ελαττώματα, όπως οι περισσότεροι άνθρωποι που βλέπετε σήμερα στον κόσμο: δηλαδή ψυχροί, εγωιστές, που σκέφτονται μόνο τον εαυτό τους και ποτέ το διπλανό τους που ζει δυστυχισμένος πλάι τους.

Ωστόσο έλλειψη αγάπης σημαίνει έλλειψη ευτυχίας. Σημαίνει σκοτισμένο πνεύμα, άγνοια, αδυναμία και έλλειψη ελευθερίας. Γιατί τότε ο άνθρωπος δεν αναγνωρίζει Εμένα, το Θεό και Δημιουργό του, και δεν παίρνει το δρόμο που οδηγεί κοντά Μου. Όμως μόνο η ένωση μαζί Μου μπορεί να ξαναδώσει την ευδαιμονία.

Για να πραγματοποιήσετε αυτήν την ένωση είσαστε στη Γη. Οφείλετε να ξαναβρείτε την τελειότητα την οποία χάσατε εκούσια κάποτε, οφείλετε να μεταμορφωθείτε πάλι σε αγάπη, η οποία ήταν η αρχική σας υπόσταση.

Με αυτή τη μεταμόρφωση θα κατορθώσετε να επανασυνδεθείτε μαζί Μου. Θα μπορείτε τότε να δίνετε οι ίδιοι αγάπη και να τη λαμβάνετε απεριόριστα. Θα μπορείτε να εισέλθετε στην αληθινή ζωή που διαρκεί αιώνια. Θα είσαστε τέλειοι και γι’ αυτό απεριόριστα μακάριοι.

Αμήν

(Μπέρτα Ντούντε αρ. 8872-23.10.1964)

ΕΓΩ σας οδηγώ στην Αλήθεια!

Η Αλήθεια δεν έμεινε πολύ καιρό το ίδιο αμόλυντη όπως όταν προήλθε από ΕΜΕΝΑ. Γι’ αυτόν το λόγο όσο περπατούσα ακόμα στη γη σας είπα ότι “θα σας οδηγήσω στην Αλήθεια”. Γιατί εγνώριζα ότι ούτε και ο Λόγος Μου, που σας έφερα ΕΓΩ Ο ΙΔΙΟΣ δεν θα έμενε αμόλυντος.

Αυτό θα γίνεται πάντα εφόσον θα μπαίνει στη μέση η ανθρώπινη αναξιοπιστία, εφόσον ο καθαρός Λόγος θα γίνεται έρμαιο ανθρώπων που είναι ατελείς και προσπαθούν μόνο με τη λογική τους να τον καταλάβουν. ΕΓΩ έφερα επανειλημμένα το Λόγο Μου από τον Ουρανό στη Γη και κάθε Φορά παραμορφώθηκε.

Εσείς οι άνθρωποι δεν έχετε καμία εγγύηση ότι και η Βίβλος είναι προστατευμένη και ασφαλής από μετατροπές. Διότι ΕΓΩ δεν περιορίζω ποτέ την ανθρώπινη ελεύθερη βούληση. Μπορώ να προστατέψω όποιον κηρύττει το Λόγο Μου μόνο όταν αυτός ο ίδιος έρθει κάτω από τη σκέπη Μου και ΜΟΥ ζητήσει να τον προστατέψω από την πλάνη.

Όποιος παρακαλεί μέσα στο πνεύμα του και αληθινά να τον φωτίσω ΕΓΩ, δεν κινδυνεύει από λανθασμένες σκέψεις. Θα μπορέσει και να καταλάβει που έχει παρεισφρύσει η πλάνη. Είναι εσφαλμένο όμως να υποστηρίζετε ότι ΕΓΩ ο Ίδιος προστατεύω τον αγνό Λόγο Μου από τη βεβήλωση, γιατί τότε θα ήταν αμφίβολη η ελεύθερη θέληση των ανθρώπων, οι οποίοι μπορούν να χρησιμοποιούν όπως θέλουν τα πνευματικά αγαθά που τους χαρίζω.

Γι’ αυτό θα πρέπει να αναλογισθείτε ότι με την πάροδο του καιρού έγιναν μεταβολές και στη Βίβλο και ότι ΕΓΩ δεν τις εμπόδισα, ακριβώς λόγω της ελεύθερης βούλησης των ανθρώπων. Για τούτο το λόγο έπρεπε κάθε φορά να γίνεται μία νέα Αποκάλυψη για να ξεκαθαρίσει τα λάθη που είχαν παρεισφρύσει.

Αρκεί λοιπόν να το θέλετε για να κατέχετε την Αλήθεια αλλά μην είσαστε σίγουροι ότι την έχετε, επειδή την βρήκατε στην Βίβλο, γιατί αλλιώς δεν θα χρειαζόταν να σας πω ολοφάνερα ότι “ΕΓΩ θα σας οδηγήσω στην Αλήθεια”.

Αναλογισθείτε όμως ότι το Πνεύμα Μου πάντα μόνο πνευματικό περιεχόμενο έχει, όπου εμφανίζεται, και ότι αυτό που ΜΕ ενδιαφέρει είναι η σωτηρία της ψυχής την οποία προσπαθώ να προσελκύσω κοντά ΜΟΥ με το κάλεσμά Μου. Συνεπώς κάθε φορά που σας έχω μιλήσει, έχει γίνει για την πνευματική τελειοποίηση σας.

Στις πνευματικές Μου υποδείξεις όμως έγιναν συχνά ανθρώπινες προσθήκες που όταν αποδείχθηκαν εσφαλμένες έκαναν πολλούς να αμφιβάλλουν για την αλήθεια.

Από την άλλη μεριά προστέθηκαν συχνά ανθρώπινα κατασκευάσματα στα θεϊκά Μου λόγια Αγάπης και τώρα οι άνθρωποι επιμένουν και προσκολλούνται στα ανθρώπινα λόγια.

Έτσι έννοιες που ίσχυαν για τους ανθρώπους εκείνης της εποχής, συμπεριλήφθηκαν στο θείο Λόγο Μου, όπως π.χ. ότι οι γυναίκες δεν επιτρέπεται να διδάσκουν.

Ποτέ δεν έδωσα τέτοια εντολή, απλά είχα λάβει υπ’ όψη μου τις συνθήκες εκείνης της εποχής. Δεν υπάρχει λοιπόν καμία δικαιολογία να ισχύει σαν θεϊκός Λόγος, πράγμα που φαίνεται και από τα λόγια Μου ότι “θα χύσω το Πνεύμα Μου πάνω από κάθε σάρκα και οι δούλοι Μου και οι υπηρέτριές Μου θα προφητέψουν”.

Ό,τι λοιπόν έκρινα απαραίτητο πως έπρεπε να διορθωθεί, το ανασκεύασα με νέες Αποκαλύψεις και προφητείες, οι οποίες όμως και αυτές με τη σειρά τους μολύνθηκαν και πρέπει να καθαρισθούν. Σας έχω δώσει όμως την υπόσχεση ότι “θα σας οδηγήσω στην Αλήθεια”!

Γι’ αυτό μπορείτε να είσαστε βέβαιοι πως όποιος επιθυμεί διακαώς την Αλήθεια, θα την βρει οπωσδήποτε. Δεν αφήνω κανέναν άνθρωπο να χαθεί μέσα στην πλάνη, όταν δεν θέλει να πέσει θύμα του αντιπάλου και λαχταρά την καθαρή Αλήθεια με όλη την καρδιά του.

Δεν μπορώ να εμποδίσω τους ανθρώπους να παραμορφώνουν το Λόγο που προέρχεται από ΕΜΕΝΑ λόγω της ελευθερίας της βούλησής τους και γι’ αυτό μόνο με νέες Αποκαλύψεις μπορώ να διορθώνω τα λάθη. Και αυτά οφείλονται στο χαμηλό πνευματικό επίπεδο των ανθρώπων που δεν αντιστέκονται στην επιρροή του αντίθεου. ΕΓΩ όμως θα φροντίζω πάντα το φως της Αλήθειας να φθάνει ως αυτούς που τη λαχταρούν.

Αμήν

(Μπέρτα Ντούντε αρ. 8025- 24.10.1961)

Η διαφορά ανάμεσα στη γνώση και την κατανόηση

Ο βαθμός της κατανόησης εξαρτάται από το βαθμό της ψυχικής σας ωριμότητας. Δεν πρέπει να συγχέετε την κατανόηση με τη σκέτη γνώση, γιατί τη δεύτερη μπορείτε να την αποκτήσετε με τη νοημοσύνη σας. Δεν αποκλείεται μάλιστα να ανταποκρίνεται όντως στην αλήθεια, στην περίπτωση που σας τη μεταδίδουν άνθρωποι οι οποίοι έχουν ήδη φθάσει στην κατανόηση. Όμως αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι έχετε κατανοήσει βαθύτερα αυτή τη γνώση.

Μόνο όταν θα έχετε καλλιεργήσει την αγάπη σας ως ένα ορισμένο σημείο, θα είσαστε σε θέση να διεισδύσετε στη “γνώση”. Τότε η γνώση σας θα γίνει ζωντανή και θα σας φωτίσει και εσωτερικά. Με αυτόν τον τρόπο θα επανέλθετε σ’ εκείνη την κατάσταση από την οποία βγήκατε εκούσια κάποτε, ανταλλάσοντας το φως με το σκοτάδι, και χάνοντας έτσι κάθε κατανόηση.

Επομένως δεν αρκεί η “σχολική” γνώση για να κατανοήσετε Εμένα και την ύπαρξή Μου, τον προορισμό σας ως ανθρώπων και το σχέδιο σωτηρίας που έχω εξυφάνει για την επάνοδο των πεσμένων πνευμάτων. Γιατί όλα αυτά δεν τα συλλαμβάνετε όσο δεν κατέχετε εκείνο το βαθμό της αγάπης, ο οποίος σας εξασφαλίζει ένα εσωτερικό φως, τη δράση του Πνεύματος Μου μέσα σας.

Όμως η κατανόηση είναι το σημάδι ότι ξαναζωντάνεψαν οι θεϊκές ιδιότητες, οι οποίες ήταν θαμμένες όσο καιρό ήσασταν χωρίς αγάπη. Η κατανόηση είναι το φως το οποίο πρέπει να ξανακερδίσετε για να γίνετε μακάριοι, με την προϋπόθεση ότι εσείς οι ίδιοι αποζητάτε το φως, όσο στη γη.

Γιατί μπορείτε να ακολουθείτε μια ζωή αγάπης, χωρίς ωστόσο να αισθάνεστε την παραμικρή δίψα για γνώση. Όμως σε αυτή την περίπτωση, το φως της κατανόησης θα απλωθεί μέσα σας, όταν αφήσετε το γήινο σώμα και περάσετε στο υπερκόσμιο βασίλειο.

Ένας πνευματικά αφυπνισμένος άνθρωπος οφείλει να μπορεί να ξεχωρίζει ανάμεσα στη γνώση και την κατανόηση. Θα πρέπει να μη συγχέει την εγκεφαλική γνώση με την κατανόηση και να γνωρίζει ότι η ορθή κατανόηση απαιτεί έναν εξίσου υψηλό βαθμό αγάπης.

Όλα αυτά αποδεικνύουν ότι εσείς οι άνθρωποι θα πρέπει να θεωρείτε τον εαυτό σας τυχερό όταν η αγάπη σας οδηγεί σε μία βαθύτερη “γνώση” και έτσι φθάνετε στην κατανόηση. Γιατί αυτό σημαίνει ότι περνάτε στην πρωταρχική σας κατάσταση, όπου ήσασταν πλημμυρισμένοι από φως και αγάπη, όπου δεν είχατε πέσει ακόμη στο σκοτάδι. Σαν άνθρωποι παραμένετε ωστόσο στο σκοτάδι όσο καιρό είσαστε ανώριμοι, δηλαδή το πνεύμα σας δεν έχει αφυπνισθεί.

Παρ’ όλα αυτά ΕΓΩ δεν μπορώ να κάνω κάποιον ευτυχισμένο δίνοντάς του το φως της κατανόησης, εάν αυτός δεν εκπληρεί την προϋπόθεση η οποία είναι απαραίτητη για να εκδηλωθεί μέσα του το Πνεύμα Μου. Γιατί είναι το Πνεύμα Μου, το τμήμα του Εαυτού Μου, το οποίο σας μεταδίδει αυτήν την κατανόηση.

Αυτό δίνει σε εσάς τους ανθρώπους την πρόσβαση σε μια γνώση, την οποία κατανοείτε, η οποία σας κάνει ευτυχισμένους, φωτίζει την πνευματική σας κατάσταση, σας επιτρέπει να κατανοήσετε όλες τις αιτίες. Γι’ αυτό το λόγο μπορεί να θεωρηθεί σαν μια απόδειξη ανεπτυγμένης ψυχικής ωριμότητας.

Η σωστή κατανόηση δίνει πάντα μακαριότητα και δεν μπορεί να συγχέεται με έναν όγκο από γνώσεις οι οποίες παραμένουν ακατανόητες, επειδή το Πνεύμα Μου δεν μπορεί να ενεργήσει, παρ’ όλο που η νόηση αφομοίωσε αυτή τη γνώση. Τότε παραμένει μια νεκρή γνώση, η οποία δεν έχει καμία αξία για την ωρίμανση της ψυχής. Ίσα-ίσα, είναι κάθε άλλο παρά ωφέλιμη η απόκτηση μιας τέτοιας γνώσης, διότι για να γίνει ζωντανή αυτή η γνώση, απαιτείται κατ’ αρχήν μια ζωή με αγάπη.

Η αγάπη είναι απαραίτητη, γιατί αφυπνίζει και ζωντανεύει το πνεύμα μέσα στον άνθρωπο. Τότε μόνο αυτό θα ανάψει το κατάλληλο φως και τότε μόνο η γνώση θα μετατραπεί σε κατανόηση. Και τότε πλέον η ψυχή έχει αποκτήσει το βαθμό ωριμότητας ο οποίος καταργεί το σκοτάδι. Μόνο τότε μπορεί να πει κανείς ότι τον άνθρωπο το φωτίζει ένα εσωτερικό φως και του κάνει κατανοητές όλες τις πνευματικές διαδικασίες, σχετικά με την αρχή και τον προορισμό των πάντων, όπως και για το νόημα και το σκοπό της ανθρώπινης ύπαρξης στη γη.

Κι όταν ο άνθρωπος διαθέτει αυτή την κατανόηση, όταν μπορεί από μόνος του να τα καταλάβει όλα αυτά, θα συλλάβει επίσης το Είναι Μου. Τότε θα καταλάβει απόλυτα το προαιώνιο σχέδιο σωτηρίας που έχω εξυφάνει, γιατί τότε θα κατανοεί τις αιτίες γι’ αυτό.

Θα τα βλέπει όλα καθαρά και ο αποκλειστικός του σκοπός θα είναι να επανέλθει στην αρχική του κατάσταση, όπου ήταν ευτυχισμένος. Τότε θα επιζητεί με όλο του το είναι την επανένωση μαζί Μου, από όπου γεννήθηκε κάποτε.

Αμήν

(Μπέρτα Ντούντε αρ. 7399-27.8.1959)

Γιατί έγινε η δημιουργία

Στην αρχή ήσασταν ελεύθερα όντα, προικισμένα με φως και δύναμη. Είχατε τη δυνατότητα να δημιουργείτε και να ενεργείτε μακάριοι, σύμφωνα με το Θέλημά Μου, όπως και κάνατε. Στην αρχή ήσασταν ομοιώματα του Θεού, πλασμένα με κάθε τελειότητα. Αυτή η τελειότητα σας χαρακτήριζε σαν όντα όμοια με το Θεό και σας γέμιζε με ευδαιμονία.

Όμως αυτήν την κατάσταση δεν την είχατε κατακτήσει από μόνοι σας. Εγώ σας είχα δημιουργήσει έτσι γιατί μέσα από Εμένα δεν μπορεί να προέλθει τίποτα το ατελές. Το κάθε όν που είχα δημιουργήσει, ήταν ίδιο με εκείνο το αρχέγονο ον που είχα θέσει μέσα στο σύμπαν ως πρώτο.

Εγώ ήμουν ο Δημιουργός όλων αυτών των όντων, γι’ αυτό τα πλάσματά Μου ήταν απόλυτα τέλεια, όπως είναι ο Δημιουργός τους.

Ωστόσο δεν Μου αρκούσε αυτή η Δημιουργία. Αυτά τα πλάσματα δεν Με ικανοποιούσαν γιατί ήταν αναγκαστικά όπως τα είχα πλάσει Εγώ. Ήθελα να έχω γύρω Μου όντα, που θα είχαν διαμορφωθεί από μόνα τους για να γίνουν εκούσια σαν και Εμένα.

Αυτό είναι δύσκολο να το καταλάβουν οι άνθρωποι που δεν έχουν ασχοληθεί σε βάθος μ’ αυτό το θέμα και δεν έχουν σκεφθεί ιδιαίτερα για ποιο λόγο έγινε η Δημιουργία. Είναι κατανοητό μόνο στους ανθρώπους που είναι πνευματικά αφυπνισμένοι. Σε αυτούς τους ανθρώπους μπορούν να δοθούν εξηγήσεις που θα τους διαφωτίσουν σχετικά με τις αιτίες αυτών των πραγμάτων.

Ένα ον που είχε δημιουργηθεί τέλειο, δεν μπορούσε παρά να κάνει το καλό. Δεν μπορούσε παρά να ενεργεί σύμφωνα με το Θέλημά Μου, δηλαδή να προσλαμβάνει τις σκέψεις του από Εμένα και να τις επεξεργάζεται κατά τη δική Μου θέληση. Ένα τέτοιο ον όμως ήταν απλά ένα “δημιούργημα”, ένα “πλάσμα”, γι’ αυτό δεν Με ικανοποιούσε, παρ’ όλη την τελειότητά του.

Παράλληλα όμως είχα προικίσει το κάθε ον με ελευθερία της θέλησης, η οποία είναι απαραίτητη προϋπόθεση της τελειότητας ενός όντος.

Με τη βοήθεια αυτής της ελεύθερης θέλησης έπρεπε να ολοκληρωθεί το έργο που είχα αρχίσει, από το ίδιο το ον. Ο σκοπός Μου ήταν από “πλάσματα” να γίνουν εκούσια “παιδιά” Μου, τα οποία θα δημιουργούσαν μαζί Μου και στο πλευρό Μου μέσα σε πλήρη ευδαιμονία.

Η ελευθερία της θέλησης δεν έχει όρια, προς τα πάνω ή προς τα κάτω. Αυτή η θέληση έπρεπε να περάσει τις εξετάσεις της ελευθερίας της, δηλαδή τα πλάσματα είχαν τη δυνατότητα να απομακρυνθούν από Εμένα, ή να μείνουν εθελοντικά κοντά Μου. Στην τελευταία περίπτωση θ’ απεδείκνυαν στην πράξη τη θεϊκότητά τους.

Ήταν σε θέση να το κάνουν αυτό, γιατί διέθεταν άπλετο φως και γνώριζαν ότι ήμουν ο Θεός και Δημιουργός τους.

Ταυτόχρονα όμως είχαν και ένα άλλο στόχο μπροσ’ στα μάτια τους. Αυτόν το στόχο μπορούσαν να το δουν, ενώ Εμένα, αν και το ήθελαν, δεν μπορούσαν να Με δουν γιατί ήμουν ένας αόρατος Θεός για αυτά τα πλάσματα. Αυτό το ορατό αγγελικό πνεύμα ήταν ο Εωσφόρος, το πρώτο δημιούργημά Μου.

Έλαμπε από ομορφιά και αυτή η ομορφιά ήταν ορατή για τα όντα. Κι αυτός επίσης έπρεπε να περάσει τις εξετάσεις της ελευθερίας του. Έπρεπε ν’ αποδείξει τη θεϊκότητά του υποτάσσοντας εκούσια τη θέλησή του στη δική Μου, ακολουθώντας την αιώνια Τάξη Μου, όπως άρμοζε στη θεϊκή του υπόσταση.

Αυτή τη δυνατότητα την είχε χάρη στην ελευθερία του και Εγώ δεν του έβαλα κανένα φραγμό όταν αντέστρεψε τη θέλησή του και έγινε ο αντίποδάς Μου.

Δεν τον εμπόδισα ούτε όταν επηρέασε όλα τα άλλα όντα προς αυτήν την κατεύθυνση. Έδωσα και σε αυτά πλήρη ελευθερία να αποφασίσουν αν ήθελαν Εμένα ή εκείνον. Αυτή η απόφαση θα καθόριζε την εξέλιξη των όντων εκείνων τα οποία είχαν προέλθει από την Αγάπη Μου.

Η Αγάπη Μου ήθελε να τα κάνει πραγματικά παιδιά Μου, αλλ’ αυτό έπρεπε και πρέπει να το καταφέρουν μόνα τους. Άφησα λοιπόν σε όλους την ελευθερία να επιλέξουν. Μια μερίδα επέρασε μ’ επιτυχία τη δοκιμασία και έμεινε κοντά Μου, ενώ μία άλλη μερίδα ακολούθησε τον Εωσφόρο και παρασύρθηκε στην πτώση του μαζί του.

Έτσι έχασαν το φως, τη δύναμη και την ελευθερία που διέθεταν. Τώρα πρέπει να περάσει ένα ατέλειωτο χρονικό διάστημα για να ξανακερδίσουν αυτά που έχασαν. Όμως τότε θα μπορούν να σταθούν δίπλα Μου, απόλυτα μακάρια, σαν αληθινά “παιδιά” Μου. Και θα έχουν γίνει από μόνα τους, εκούσια, παιδιά Μου, όπως ήταν το σχέδιο Μου εξαρχής. Γι’ αυτό δεν θα αναπαυθώ πριν ολοκληρώσω το σκοπό Μου.

Αμήν

(Μπέρτα Ντούντε αρ. 7625-25.1.1959)

Η ψυχή εισέρχεται συνειδητά στην επίγεια ζωή

Πριν ενσαρκωθείτε ως άνθρωποι, σας έγινε γνωστή η εξέλιξη της ζωής σας και έτσι προχωρήσατε σ’ αυτήν την τελευταία ενσάρκωση με πλήρη επίγνωση του τι σας περιμένει στη γήινη ζωή. Και αυτό γιατί ταυτόχρονα σας φανερώθηκε ο τελικός στόχος στον οποίο μπορείτε να φθάσετε και διότι ακόμα ήταν δική σας θέληση να ελευθερωθείτε από την τελευταία ενσάρκωση κάνοντας αυτήν την πορεία πάνω στη γη.

Μετά όμως σας αφαιρείται η μνήμη και ζείτε την ζωή σας χωρίς να έχετε επίγνωση του στόχου που μπορείτε να επιτύχετε. Δεν είναι δυνατόν διαφορετικά, διότι αλλιώς δεν θα μπορούσατε να αναπτύξετε την ελεύθερη βούληση, η οποία είναι απαραίτητη για να επιτύχετε την τελευταία τελειοποίησή σας. Ένα πράγμα όμως είναι βέβαιο, πως έχετε την δυνατότητα να ξεπεράσετε όποιο κτύπημα της μοίρας και να σας βρει, διότι σε κανέναν άνθρωπο δεν δίνεται ένα βάρος το οποίο δεν μπορεί να σηκώσει, με την δύναμη και την βοήθεια βέβαια του Θεού, η οποία είναι πάντα στη διάθεσή σας.

Αν όμως ο άνθρωπος βασισθεί μόνο στις δικές του δυνάμεις, μπορεί να λυγίσει κάτω από τα βάρη που του επιφυλάσσει η ζωή.

Έχει όμως ανά πάσα στιγμή την δυνατότητα να ζητήσει την δύναμη από τον Θεό, έχει τη δυνατότητα να προσευχηθεί. Αυτό όμως προϋποθέτει την πίστη σε έναν προαιώνιο Θεό και Πατέρα, διαφορετικά ο άνθρωπος δεν πρόκειται να ζητήσει βοήθεια και δύναμη από τον Θεό.

Κάθε άνθρωπος που δεν έχει ακόμα πίστη, μπορεί να τη βρει, αν συλλογισθεί γύρω από την ζωή του, την μοίρα του και όλα όσα τον περιτριγυρίζουν. Ένας άνθρωπος που σκέφτεται δεν θα δυσκολευθεί να καταλήξει στην πίστη σε έναν ισχυρό και σοφό Πλάστη, μόνο που συχνά δεν θέλει να παραδεχθεί ότι και ο ίδιος είναι συνδεδεμένος με αυτό τον Πλάστη και ότι ετούτος είναι πρόθυμος να του συμπαρασταθεί σε κάθε δυσκολία, φθάνει να του ζητηθεί κάτι τέτοιο.

Αυτοί οι άνθρωποι δεν πιστεύουν στο σύνδεσμο ανάμεσα στον Πλάστη και τα πλάσματά Του, και ένας “Θεός της Αγάπης” τους φαίνεται ελάχιστα πιστευτός, γι’ αυτό μένουν απομονωμένοι απ’ Αυτόν. Αυτός όμως θέλει να τον καλούν τα πλάσματά Του, για να δείξουν ότι νιώθουν ενωμένοι μαζί Του.

Γι’ αυτό το λόγο οι άνθρωποι υποφέρουν συνέχεια από τα κτυπήματα της μοίρας, τα οποία θα έπρεπε να υποχρεώσουν τους ίδιους, αλλά και τους συνανθρώπους τους, να συλλογισθούν για τη στάση τους απέναντι σ’ ένα Θεό και Δημιουργό, ο οποίος επιθυμεί να είναι ο Πατέρας των παιδιών Του, στα οποία χάρισε τη ζωή.

Ο καθένας είναι σε θέση να ξεπεράσει ακόμη και τα πιο σκληρά χτυπήματα της μοίρας με την βοήθεια του Θεού. Και ο καθένας πριν ενσαρκωθεί έδωσε την συγκατάθεσή του, γιατί κανένας δεν βρέθηκε ενάντια στην θέλησή του, στην μία ή στην άλλη ενσάρκωση.

Ήρθε να πορευθεί στην γη εκούσια, με την προοπτική να απαλλαγεί τελειωτικά από κάθε μελλοντική ενσάρκωση και επίσης με την πεποίθηση και την εμπιστοσύνη ότι θα τα βγάλει πέρα όπως πρέπει με την επίγεια ζωή.

Σαν άνθρωπος όμως αποτυχαίνει συχνά και τα εμπόδια του φαίνονται ανυπέρβλητα όσο δεν επωφελείται της βοήθειας του Θεού και Δημιουργού του, Τον οποίο πρέπει απαραίτητα να αναγνωρίσει αν δεν θέλει να περάσει μάταια την ζωή του στην γη, χωρίς κανένα όφελος για την ψυχή του.

Γι’ αυτό το πρώτιστο και πιο σημαντικό πράγμα είναι η πίστη σ’ έναν Θεό, ο οποίος είναι η ίδια η Αγάπη, η Σοφία και η Παντοδυναμία. Για να φθάσει όμως κανείς σ’ αυτήν την πίστη, πρέπει πρώτα να ανάψει την Αγάπη μέσα του. Η Αγάπη όμως είναι η ίδια η δύναμη, και έτσι αναμφισβήτητα ακόμα και ο άνθρωπος με την πιο σκληρή μοίρα θα ανταπεξέλθει στην οποιαδήποτε δοκιμασία, εφόσον ζει μία ζωή Αγάπης, διότι αντλεί την δύναμή του από τον Θεό.

Γι’ αυτό και η πίστη του θα είναι ζωντανή και θα καλεί τον Θεό σαν “Πατέρα” του σε κάθε γήινη ή πνευματική δοκιμασία. Και ο Θεός πραγματικά θα τον βγάλει από την δοκιμασία, διότι αυτός είναι η ίδια η Αγάπη και έχει την Δύναμη να επαναφέρει την τάξη όπου έχει προκύψει αταξία. Ο Θεός βοηθάει τον άνθρωπο να υπερνικήσει με την Δύναμή Του και τις πιο σκληρές συνθήκες της ζωής, και είναι πάντα έτοιμος να του συμπαρασταθεί σε κάθε δοκιμασία

Αμήν

(Μπέρτα Ντούντε αρ. 7732- 28.10.1960)

Η αγάπη και τα βάσανα καθαρίζουν την ψυχή

ΜΕ ακολουθείτε πραγματικά στα βήματά Μου όταν σηκώνετε το σταυρό σας με υπομονή και αφοσίωση στο θέλημά Μου. Εγώ βέβαια σήκωσα στους ώμους Μου τις αμαρτίες ολόκληρης της ανθρωπότητας όταν πήρα τον δρόμο του σταυρού και σας απάλλαξα από το μεγάλο βάρος των αμαρτιών, το οποίο θα έπρεπε να σηκώσετε εσείς για τα οφειλήματά σας.

Εγνώριζα ότι ήταν πολύ βαρύ για σας και ότι ποτέ δεν θα μπορούσατε ν’ απαλλαγείτε από αυτό το μεγάλο βάρος, και γι’ αυτό το κουβάλησα Εγώ στη θέση σας.

Πρέπει όμως να ξέρετε ότι η ψυχή σας είναι ακόμη πολύ ανώριμη, όσο η Αγάπη δεν φουντώνει μέσα σας. Εκεί πάνω υστερείτε εσείς οι άνθρωποι, ακόμα και αν προσπαθείτε να ζείτε σύμφωνα με το θέλημά Μου. Γι’ αυτόν τον λόγο σας δίνω την δυνατότητα να ωριμάσετε ψυχικά με τα βάσανα.

Τα βάσανα καθαρίζουν πραγματικά την ψυχή έτσι που γίνεται όλο πιο καθάρια και διαυγής για να περάσει εξαγνισμένη στο υπερκόσμιο βασίλειο όταν έρθει η ώρα της. Η αγάπη και τα βάσανα καθαρίζουν την ψυχή, σας το λέω επανειλημμένα, και έτσι σας λέω ακόμη ότι χρειάζεσθε τα βάσανα διότι η αγάπη μέσα σας δεν έχει φθάσει ακόμα σ’ εκείνο το βαθμό που επιτρέπει στην ψυχή να γίνει πεντακάθαρη σαν το κρύσταλλο, ώστε η Αγάπη Μου να μπορεί να την διαπεράσει με τις ακτίνες της χωρίς να προσκρούσει σ’ οποιοδήποτε εμπόδιο.

Η ζωή σας δεν θα διαρκέσει πολύ και κάποτε θα Με ευγνωμονείτε που σας βοήθησα να πνευματοποιήσετε την ψυχή σας στέλνοντάς σας ατυχίες, βάσανα και δοκιμασίες και κάθε είδους αρρώστιες. Μόνο που δεν πρέπει να εξεγείρεσθε απέναντι στην μοίρα σας, οφείλετε να δέχεσθε τα πάντα από τα χέρια Μου και να αναλογίζεσθε συνέχεια ότι Εγώ θέλω να σας βοηθήσω να φθάσετε στην τελειότητα, όσον είναι δυνατόν, πάνω στη γη.

Μπορείτε ν’ αποβάλλετε ακόμα πολλές ακαθαρσίες από την ψυχή σας και έτσι να κατακτήσετε την ευτυχία να περάσετε στο άπλετο Φως, γιατί η ψυχή θα είναι κατάλληλα “επεξεργασμένη” ώστε να δεχθεί μέσα της το άπλετο ουράνιο φως, χωρίς να κινδυνεύει να διαλυθεί.

Μπορείτε βέβαια να απαλλαγείτε από κάθε αμαρτία χάρη στην άφεση που σας εξασφάλισε ο Ιησούς Χριστός, αν Με παρακαλέσετε Εμένα τον Ίδιο στο όνομα του Ιησού. Το πόσο δυνατό θα είναι το Φως που θα σας κάνει ευτυχισμένους και πόσο βαθιά θα είναι η μακαριότητα που θα απολαμβάνετε, ποικίλει και εξαρτάται από την καθαρότητα και την τελειότητα της ψυχής, ανάλογα με την δουλειά που έχετε κάνει πάνω στην ψυχή σας πάνω στην γη.

Κι αν είσασθε αμελείς, παρ’ όλη την καλή σας θέληση, τότε σας βοηθάει η Αγάπη Μου δημιουργώντας συνέχεια ευκαιρίες να μεγαλώσετε την ωριμότητα της ψυχής σας, με το να σας φορτώνει ένα μικρό σταυρό, τον οποίο οφείλετε να σηκώνετε με υπομονή και καρτερικότητα.

Σας βοηθάει όταν από καιρό σε καιρό σας πιέζουν τα βάσανα για να προωθήσουν την δουλειά στην ψυχή, για να διαλύσουν τις ακαθαρσίες και ν’ αφήσουν την ψυχή να βγει από τα βάσανα τόσο καθάρια και εξαγνισμένη που να είναι δεκτική σε υψηλό βαθμό φωτεινότητας, ώστε να μπορέσει να εισχωρήσει στην Αλήθεια, στο βασίλειο του Φωτός και της Μακαριότητας.

Η ζωή είναι σύντομη και κάποτε θα Με ευχαριστείτε για τον δρόμο που σας άφησα να βαδίσετε πάνω στη γη, όταν θα έχει προσδώσει στην ψυχή σας την ωριμότητα που επιτρέπει στο φως της Αγάπης να χυθεί μέσα σας σε πολύ μεγάλο βαθμό, και να σας κάνει ανείπωτα ευτυχισμένους. Γι’ αυτό σηκώστε τo σταυρό σας και ακολουθείστε Με, γιατί κάποτε τελειώνει η πορεία σας και τότε θα είσασθε αληθινά ευδαίμονες.

Αμήν

(Μπέρτα Ντούντε αρ. 7533-27.2.1960)

Ζωή που περνάει άσκοπα

Όταν έρχεσθε στη γη δεν έχετε συνείδηση του ποιος είναι ο σκοπός σας σε αυτή την επίγεια ζωή. Σιγά-σιγά γνωρίζετε τον εαυτό σας και πρέπει τότε πια να διδαχθείτε για το νόημα και το σκοπό της ύπαρξής σας.

Όμως συνήθως αυτή η διδασκαλία αφορά μόνο τη σωματική σας ευεξία. Συχνά πρέπει να περάσει πολύς καιρός ώσπου να αντιληφθείτε ότι διαθέτετε μια πνευματική ζωή, ώσπου να σκεφθείτε για την ψυχή σας και τις ανάγκες της. Αν έχετε διδαχθεί σωστά, αν δηλαδή το βλέμμα σας έχει καθοδηγηθεί προς την πνευματική σας εξέλιξη, τότε μπορεί η ψυχή σας να στραφεί και αυτή προς τα εκεί και να επιβάλλει τη θέλησή της.

Τότε μπορείτε να ζείτε μία πνευματική ζωή παράλληλα με την καθαρά σωματική, πράγμα που αποφέρει ασύγκριτο πνευματικό όφελος στην ψυχή.

Αντίθετα ο άνθρωπος ο ποιος λαμβάνει υπ’ όψη του μόνο την επίγεια ζωή του, ο οποίος καλύπτει τις ανάγκες του σώματος, αλλά δεν δίνει σημασία στην ψυχή του, θα σημειώσει ελάχιστες πνευματικές επιτυχίες. Η πνευματική του ζωή θα αρχίσει μόνο όταν συνειδητοποιήσει ότι το νόημα και ο σκοπός της ζωής στη γη δεν είναι απλά το να αισθάνεται καλά το σώμα του.

Μέχρι τότε όμως η ζωή κυλάει άσκοπα, και είναι άχρηστη για την ψυχή και την πνευματική εξέλιξη του ανθρώπου. Ωστόσο ο καθένας έχει την ευκαιρία να διαφωτισθεί σχετικά με το νόημα και το σκοπό της ύπαρξης. Μόνο που μια τέτοια διαφώτιση δεν γίνεται συνήθως πιστευτή και τότε η ψυχή υστερεί σημαντικά.

Συχνά πρέπει να περάσει μεγάλο διάστημα ώσπου να αρχίσει ο άνθρωπος να αντιλαμβάνεται τη ματαιότητα των γήινων επιδιώξεων και να επιδιώξει έναν άλλο, πνευματικό στόχο. Πρέπει όμως να διατηρήσει την ελευθερία του ως προς τα που θα στρέψει τις σκέψεις και τη θέλησή του.

Βέβαια θα του δίνεται πάντα κάποια καθοδήγηση, αλλά εξαρτάται από τον ίδιο, αν αυτά τα μηνύματα τον βοηθούν στη συνειδητοποίησή του, αν αποσπά οφέλη από τη γνώση που του προσκομίζεται.

Θα πρέπει να συνειδητοποιηθεί εθελοντικά, θα πρέπει απλά να θέλει να εκπληρώσει το σωστό σκοπό της ζωής του. Σε αυτή την περίπτωση θα στραφεί από μόνος του για συμπαράσταση προς τη Δύναμη, την οποία αναγνωρίζει ως ανώτερή του.

Και θα του δοθεί ανελλιπώς η βοήθεια για να αποκτήσει την κατάλληλη επίγνωση και να ζήσει συνειδητά τη ζωή του στη γη. Γιατί στον άνθρωπο έχει δοθεί η νοημοσύνη, μπορεί να συλλογισθεί, να αντιπαραθέσει τα υπέρ και τα κατά με τη σκέψη του και να αποφασίσει. Και από την απόφασή του αποκλειστικά εξαρτάται αν ζει μόνο εγκόσμια ή επιδιώκει και πνευματικούς στόχους.

Το αν σκέφτεται σωστά από εκεί και εμπρός εξαρτάται από τη θέληση του. Ωστόσο θα του προσφέρεται διαρκώς η δυνατότητα να αποκτήσει σωστή επίγνωση της Αλήθειας.

Δεν θα μείνει αβοήθητος και θα έχει πάντα τη δυνατότητα να βρει και να ακολουθήσει το σωστό δρόμο. Έτσι η ζωή του δεν θα είναι πλέον άσκοπη, παρά θα μπορεί να ολοκληρώσει την πνευματική του εξέλιξη.

Σε τελευταία ανάλυση όμως, πάντα θα είναι αποφασιστική η θέλησή του, γιατί αυτή είναι ελεύθερη και δεν επιτρέπεται να καθορισθεί η κατεύθυνση που θα πάρει. Παρ’ όλα αυτά ο Θεός θα κάνει τα πάντα για να καθοδηγήσει αυτή τη θέληση ώστε να στραφεί από μόνη της προς Αυτόν. Και τότε θα της προσφέρει κάθε βοήθεια για να φθάσει στο στόχο που πρέπει.

Αμήν

(Μπέρτα Ντούντε αρ. 8796- 2.4.1964)

Κάθε άνθρωπος πρέπει ν’ αποκτήσει με δική του ευθύνη τη γνώση για το Θεό

Θα σας το ξαναπώ ότι για ΜΕΝΑ δεν μετράει τίποτα το εξωτερικό, ότι ΕΓΩ εκτιμώ μόνο αυτά που προέρχονται απ’ τα βάθη της καρδιάς σας. Αν πιστεύετε ότι ΜΕ τιμάτε με τις τυπικές πράξεις λατρείας, ασκείτε μια μορφή ειδωλολατρίας, την οποία πρέπει να εγκαταλείψετε για να ενωθείτε ακόμα πιο σφικτά με ΕΜΕΝΑ – για να γίνει δυνατή η παρουσία ΜΟΥ στην καρδιά σας, η οποία είναι ανεξάρτητη από τα εξωτερικά τυπικά και συνήθειες και γι’ αυτό μπορεί να γίνει μοναχά αισθητή εκεί όπου μιλάει η καρδιά.

Σας το έχω πει επανειλημμένα ότι έχετε παραμορφώσει την αγνή διδασκαλία του Ιησού, ότι την αναμείξατε με ανθρώπινες ιδέες. Και σ’ αυτές τις ανθρώπινες ιδέες δίνετε μεγαλύτερη σημασία απ’ ό,τι στο Ευαγγέλιο Μου – το οποίο περιλαμβάνει μόνο τις δύο εντολές της Αγάπης – γιατί μόνο όποιος ζει μέσα στην Αγάπη έχει και την εγγύηση ότι ζει σύμφωνα με τη διδασκαλία Μου.

Όσο ευσυνείδητα λοιπόν και να συμμορφώνεσθε με τις ανθρώπινες επιταγές που έχετε προσθέσει στο Ευαγγέλιο Μου, αν λείπει η Αγάπη που ΕΓΩ σας δίδαξα, απ’ την καρδιά σας, τότε αυτές οι πράξεις είναι χωρίς καμιά αξία και δεν προσφέρουν κανένα κέρδος στην ψυχή σας.

Αντίθετα σας αποπροσανατολίζουν κιόλας, γιατί πιστεύετε ότι έχετε εκπληρώσει το καθήκον σας απέναντι Μου.

Κάθε πράξη όμως που γίνεται επειδή την επιβάλλει το καθήκον, δεν έχει καμιά απολύτως αξία, γιατί αποκλείει την ανθρώπινη θέληση. Και αν κάποιος συμμορφώνεται από καθαρά δική του θέληση στις ανθρώπινες αξιώσεις, αυτές οι πράξεις του δεν θα έχουν ποτέ την ευλογία που έχει ένα και μοναδικό έργο Αγάπης.

Όποιος όμως νοιώθει βαθειά Αγάπη για ΜΕΝΑ, στρέφει όλες τις σκέψεις του σε ΜΕΝΑ, ΜΟΥ μιλάει απ’ την καρδιά του, και αυτό μπορεί να το κάνει κάθε στιγμή και σε κάθε μέρος, χωρίς να χρειάζεται ένα ιδιαίτερο περιβάλλον, που πιο πολύ εμποδίζει παρά βοηθάει να ΜΟΥ στείλει τις πιο ενδόμυχες σκέψεις του.

Σ’ όποιον δεν γνωρίζει και από άγνοια κάνει ό,τι κάνει, δεν μπορούν να καταλογισθούν ευθύνες λόγω της άγνοιάς του. Όποιος όμως κατέχει την αλήθεια, όποιος γνωρίζει πόσο ασήμαντες είναι μπροστά στα μάτια ΜΟΥ οι εξωτερικές πράξεις και οι συνήθειες – ιδίως όταν παραπλανούν τις σκέψεις των ανθρώπων – θα πρέπει να προσπαθεί να απαλλαγεί απ’ αυτές.

Όλα τα εσωτερικά του βιώματα και όλες του τις γνώσεις θα τις αξιοποιήσει μετατρέποντάς τες σε έργα Αγάπης και έτσι το δέσιμο του μαζί ΜΟΥ, που έτσι κι αλλιώς μόνο μέσα στην καρδιά μπορεί να πραγματοποιηθεί, θα γίνεται διαρκώς πιο στενό.

ΕΓΩ ο ίδιος ίδρυσα μεν επί της γης την Εκκλησία Μου, που είναι θεμελιωμένη πάνω στο βράχο της πίστης, αλλά δεν ίδρυσα καμιά εξωτερική οργάνωση. Κι είναι ολοφάνερο ότι αυτές που υπάρχουν δεν έχουν το σωστό δεσμό μαζί μου, γιατί προσπαθούν να επιβληθούν μόνο προς τα έξω, ενώ το εσωτερικό του ανθρώπου που αναζητεί επίμονα να βρει ΕΜΕΝΑ και την Αλήθεια, δεν το αγγίζουν και το αφήνουν ανικανοποίητο.

Ο Λόγος Μου μοναχά θάπρεπε να είναι το περιεχόμενο μιας κοινότητας πιστών και εμπνευσμένοι από τα Λόγια Μου θάπρεπε οι άνθρωποι να τηρούν τις εντολές της Αγάπης. Με την Αγάπη η πίστη τους θα ζωντάνευε και θα ενώνονταν αδιάσπαστα μαζί ΜΟΥ. Έτσι γίνονται μέλη της Εκκλησίας που ίδρυσα ΕΓΩ ο ίδιος επί γης.

Προσπαθώ να φέρω την Αλήθεια σ’ όλους τους ανθρώπους, λίγοι όμως την δέχονται. Όποιος όμως τη δεχτεί, αποκτά σύντομα μια πολύ βαθειά Γνώση. Και σύμφωνα μ’ αυτή τη Γνώση θα πρέπει να πάρει τις ευθύνες των πράξεών του, γιατί κανένας δεν μπορεί να είναι “υπηρέτης δύο αφεντάδων”. Όπου λοιπόν υπάρχει ένα κατασκεύασμα το οποίο αντιμάχεται αυτή τη Γνώση, είναι προφανές ότι το έργο αυτό γεννήθηκε με την επίδραση του Αντιπάλου Μου.

Κάθε εξωτερική πράξη που δίνει στους ανθρώπους μια εντελώς λανθασμένη εντύπωση του τι είναι πραγματικά το θέλημα ΜΟΥ είναι απόδειξη γι’ αυτό το πράγμα. Και ο άνθρωπος που γνωρίζει πια αυτήν την πραγματικότητα, πρέπει να απαλλαγεί από τις εξωτερικές πράξεις που είναι έργο του Αντιπάλου Μου.

Όποιος δεν μπορεί να δεχτεί την Αλήθεια που ΕΓΩ του προσφέρω, είτε γιατί του λείπει η Αγάπη μέσα του, είτε λόγω του χαμηλού βαθμού ωριμότητας που έχει, είναι ευνόητο ότι δεν θα θέλει να εγκαταλείψει την πλάνη του. Αυτός όμως που γνωρίζει την Αλήθεια διακρίνει την πλάνη και ξέρει ότι η πλάνη είναι λανθασμένη διδασκαλία, δηλαδή έργο του Αντίθεου.

Όταν λοιπόν ο γνώστης υπακούει σ’ αυτές τις γήινες αξιώσεις, αυτό δεν είναι “θεία λειτουργία”, απλά και μόνο μία γήινη υπόθεση στην οποία συμμετέχει επειδή τον νοιάζει τι θα πουν και τι θα σκεφθούν οι συνάνθρωποι του. Τους συνανθρώπους μας όμως θα πρέπει να τους κατευθύνουμε στην Αλήθεια και όχι να τους ενισχύουμε στην πλάνη τους.

Αναμφισβήτητα είναι πολύ δύσκολο να αντιταχθεί κανείς στην παράδοση, και έχει ελάχιστες προοπτικές επιτυχίας, γιατί μόνο λίγοι θα απαγκιστρωθούν από την συνήθεια, επειδή ο πόθος τους για την Αλήθεια είναι ακόμα ιδιαίτερα ισχυρός μέσα τους.

Όμως ΕΓΩ δεν μπορώ να κάνω συμβιβασμούς. Μπορώ μόνο να σας δώσω καθαρές εξηγήσεις για το τι είναι πλάνη και τι είναι Αλήθεια και εσείς πρέπει να αποφασίσετε μόνοι σας και να πράξετε σύμφωνα με την απόφασή σας.

Αναλογισθείτε ότι είναι ένα ασυνήθιστο δώρο της Ευσπλαχνίας Μου ότι σας καθοδηγώ στην ανόθευτη Αλήθεια – ότι ναι μεν κάθε άνθρωπος μπορεί να αποκτήσει αυτό το δώρο, αλλά ότι είναι συνάμα μια μεγάλη πράξη Αγάπης από πλευράς Μου, όταν το Πνεύμα Μου μιλάει τόσο δυνατά μέσα σ’ έναν άνθρωπο, έτσι που να υποχρεώνεται να καταλάβει ότι ανάλογα με το πόσο διψάει για την Αλήθεια, θα τη λάβει από ΕΜΕΝΑ.

Και αυτό το δώρο της Ευσπλαχνίας μπορεί μόνο να αξιοποιηθεί όταν ο άνθρωπος αποδεχτεί την Αλήθεια και τη μεταδώσει και σ’ αυτούς που είναι ακόμα δεμένοι στις παραδοσιακές ή οργανωτικές επιταγές. Μόνο όταν κάποιος αποδεσμευθεί από αυτές τις επιταγές, είναι ελεύθερος και από τον Αντίπαλο Μου.

Αλλιώς υπάρχει πάντα ο κίνδυνος ο Αντίπαλος να προσπαθεί να τον ξανακερδίσει και να αδυνατίσει τη θέλησή του – αν και ΕΓΩ δεν εγκαταλείπω ποτέ τον άνθρωπο που έχει αποφασίσει να Μου αφοσιωθεί. Γιατί ΕΓΩ δεν αφήνω κανένα άνθρωπο στα χέρια του Αντιπάλου Μου, που έχει αποφασίσει στα σοβαρά και έχει διαλέξει ΕΜΕΝΑ.

Αμήν

(Μπέρτα Ντούντε αρ. 8254-27.8.1962)

Πώς θα καταλάβετε τη λειτουργία του πνεύματος

Η γνώση που παίρνετε εσείς οι άνθρωποι μεσ’ από ένα επιλεγμένο από Εμένα φερέφωνο, προέρχεται από Εμένα τον Ίδιο, την Αιώνια Αλήθεια, και συνεπώς πρέπει να είναι επίσης αλήθεια. Με καλή θέληση θα αναγνωρίσετε ότι πρόκειται για μια απευθείας Αποκάλυψή Μου, δεδομένου ότι η μετάδοση πνευματικών γνώσεων σε τέτοια έκταση, πιστοποιεί μια ασυνήθιστη ικανότητα, μια ικανότητα την οποία ο άνθρωπος δεν μπορεί ποτέ να αποκτήσει από μόνος του.

Αντίθετα μαρτυρεί τη δράση μιας Δύναμης, η οποία κατέχει από μόνη της αυτή τη Γνώση και έχει τη δυνατότητα να τη μεταδώσει στους ανθρώπους. Είναι το πνεύμα που προέρχεται από το Θεό το οποίο μιλάει μέσα στον άνθρωπο. Με άλλα λόγια, το πνεύμα που έχει μέσα του ο άνθρωπος, το οποίο είναι μόνιμα συνδεδεμένο με το ΠΝΕΥΜΑ του ΠΑΤΕΡΑ, διδάσκει τον άνθρωπο από μέσα του.

Συνεπώς δεν πρόκειται για μια διδασκαλία που γίνεται από τον ένα άνθρωπο στον άλλο, παρά για μια δική Μου Αποκάλυψη, όπως εξάλλου είχα υποσχεθεί στους ανθρώπους όταν βάδιζα στη γη. Κανένας άνθρωπος δεν μπορεί να ισχυρισθεί ότι μπορεί να διεισδύσει από μόνος του στην Αλήθεια με τη νοημοσύνη του.

Και γι’ αυτό το λόγο συχνά αμφισβητούνται πνευματικές γνώσεις οι οποίες πηγάζουν από Εμένα τον Ίδιο. Διότι όσο ο άνθρωπος δεν έχει αφυπνίσει το πνεύμα του, δεν μπορεί να συλλάβει μια τέτοια εκδήλωση του Πνεύματος, η οποία αποδεικνύει ότι αποκαλύπτομαι Εγώ ο Ίδιος στους ανθρώπους για να τους δώσω την καθαρή Αλήθεια.

Μόνο η ίδια η Αιώνια Αλήθεια μπορεί να προσφέρει την Αλήθεια. Σε εσάς τους ανθρώπους μόνο εναπόκειται να εξετάζετε καθεμία πνευματική γνώση χωριστά για να εξακριβώσετε αν είναι όντως Αλήθεια που προέρχεται από το Θεό. Δεν υπάρχουν ποτέ αποδείξεις για τις πνευματικές γνώσεις.

Ο άνθρωπος όμως που διδάσκεται από μέσα του, δεν χρειάζεται εξωτερικά βοηθήματα ούτε πληροφόρηση από τους συνανθρώπους τους. Θα πάρει ένα άπλετο φως από τις εσωτερικές διδασκαλίες και μόνο. Θα αναγνωρίσει ότι η γνώση που του παρέχεται είναι αλήθεια. Γιατί στο κάθε φερέφωνο με το οποίο μεταφέρω την Αλήθεια στη Γη, δίνω ταυτόχρονα την κριτική ικανότητα και την πλήρη κατανόηση για όλα όσα αφορούν την πνευματική σφαίρα, τα οποία δεν μπορούν να ερμηνευθούν ή να εξηγηθούν από τη γήινη σκοπιά.

Με άλλα λόγια αυτά τα οποία πρέπει και μπορούν να γίνουν πιστευτά, διότι αποπνέουν Σοφία. Και έτσι προσδίδουν διαυγή συνείδηση και εκτεταμένη γνώση σε όποιον αποδέχεται αυτές τις Αποκαλύψεις. Όταν οι άνθρωποι ανταλλάσουν τις απόψεις τους μεταξύ τους, δεν είναι εξασφαλισμένοι ότι δεν κάνουν λάθη, γιατί όπου δραστηριοποιείται η ανθρώπινη νοημοσύνη, μπορεί να παρεισφρύσουν και λάθη, χάρη στην παρεμβολή του αντίθεου. Και αυτοί οι άνθρωποι δεν θα πεισθούν ποτέ απόλυτα για την Αλήθεια.

Όμως Εγώ θέλω οι άνθρωποι να γνωρίζουν την Αλήθεια, επειδή μόνο μέσα από την Αλήθεια μπορούν να γίνουν μακάριοι. Η μετάδοση της Αλήθειας μπορεί να γίνει μόνο μέσα από ένα παιδί Μου στη γη που Με υπηρετεί εθελοντικά και που μέσα του μπορεί να εισρέει το Πνεύμα Μου.

Και εσείς οι άνθρωποι μπορείτε να είσθε βέβαιοι ότι σας μιλά η ίδια η “Αιώνια Αλήθεια”, ότι σας μεταδίδει εκτεταμένες γνώσεις τις οποίες δεν μπορείτε να αποκτήσετε ποτέ παρά μόνο μέσα από το Πνεύμα Μου.

Το γεγονός ότι αμφισβητείται συνέχεια πως ΕΓΩ σας αποκαλύπτομαι, είναι απόδειξη ότι οι άνθρωποι βρίσκονται ακόμη πολύ μακριά Μου. Είναι απόδειξη ότι οι ίδιοι δεν έχουν κανένα πια δεσμό μαζί Μου και γι’ αυτό το πνεύμα τους βρίσκεται στο σκοτάδι.

Πρόκειται για μια κατάσταση στην οποία επιδιώκει να τους κρατήσει ο αντίπαλος Μου, ώστε να μη Με αναγνωρίζουν και στρέφονται προς Εμένα. Ξέρω όμως παράλληλα, πόσο απαραίτητη είναι η Αλήθεια για τους ανθρώπους. Ξέρω πως πορεύονται σε λανθασμένους δρόμους, όσο δεν τους διδάσκω Εγώ ο Ίδιος, που τους φανερώνω ολόκληρη την Αλήθεια και τους εξηγώ το νόημα και το σκοπό της επίγειας ζωής τους.

Κι επειδή ποθώ να επιστρέψουν κοντά Μου, τους δείχνω το δρόμο που τους οδηγεί σ’ Εμένα. Τους μεταδίδω μια αληθινή γνώση χάρη στην οποία οδηγούνται από το σκοτάδι της νύχτας στο Φως της ημέρας.

Η Αλήθεια μπορεί να προέλθει μόνο από Εμένα, το Θεό σας. Γι’ αυτό το λόγο θα πρέπει εσείς οι άνθρωποι να τη ζητήσετε από Εμένα, διότι θα πρέπει να ενεργοποιηθεί η ελεύθερη θέλησή σας και να ζητήσει την Αλήθεια, γιατί τότε ο άνθρωπος αναζητά Εμένα τον Ίδιο.

Και δεν πρόκειται να αρνηθώ κανέναν, από κάνεναν άνθρωπο δεν θα αποκρύψω την Αλήθεια, όταν την επιθυμεί πραγματικά. Εφόσον οι άνθρωποι θέλουν να ξεφύγουν από το σκοτάδι, εφόσον αναζητούν την Αλήθεια, θα γνωρίσουν πότε τους αποκαλύπτομαι Ενώ ο Ίδιος. Και θα ξέρουν ότι δεν σας μεταδίδω άλλο από την αγνή Αλήθεια, έτσι και έχετε την καλή θέληση γι’ αυτή.

Αμήν

(Μπέρτα Ντούντε αρ. 8228-30.7.1962)

Πώς να εξετάζετε τις αποκαλύψεις

Να είσαστε βέβαιοι εσείς οι άνθρωποι, ότι σας στέλνω επανειλημμένα την αλήθεια για τον Ιησού Χριστό και το λυτρωτικό Του έργο, γιατί Αυτόν τον θεϊκό Λυτρωτή, θα πρέπει να Τον γνωρίσετε και να Τον αναγνωρίσετε σαν τον ΥΙΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΣΩΤΗΡΑ του κόσμου, ο οποίος έκρυβε μέσα Του Εμένα τον Ίδιο.

Δεν μπορούν προφανώς να σας δοθούν αποδείξεις για το τι αποστολή είχε να εκπληρώσει στη γη. Ωστόσο θα σας μεταδώσω ΕΓΩ ο Ίδιος μέσα από το Πνεύμα Μου την αληθινή, σχετική γνώση και αυτό μπορείτε να το δείτε σαν απόδειξη. Γιατί ό,τι δεν μπορεί να αποδειχθεί ιστορικά, αυτό σας το διδάσκει το Πνεύμα Μου.

Γι’ αυτό να ξέρετε ότι είμαι ΕΓΩ ο Ίδιος ο οποίος σας το αποκαλύπτει, μπορείτε λοιπόν να εξετάσετε με ήσυχη τη συνείδηση αυτή την αποκάλυψη. Γιατί όποτε σας δίνονται διευκρινίσεις νια τον Ιησού Χριστό και το λυτρωτικό Του έργο, είναι το Πνεύμα από το Θεό που σας τις προσφέρει και το οποίο μπορεί να πει μόνο την Αλήθεια.

Έχετε το δικαίωμα να εξετάζετε την προέλευση κάθε πνευματικής γνώσης και Εγώ ο Ίδιος σας έδωσα το κριτήριο με το οποίο θα το κάνετε. Γιατί σε καμία περίπτωση δεν θα ομολογήσει ένα αντίθεο πνεύμα ότι ο Ιησούς Χριστός ενσαρκώθηκε νια τη λύτρωση σας.

Εφόσον λοιπόν έχετε την απόδειξη αυτή ότι είναι το “Πνεύμα Θεού” που εκδηλώνεται, μπορείτε τότε να δεχθείτε σαν αλήθεια και όλα τα άλλα που σας αποκαλύπτει αυτό το Πνεύμα.

Το ότι ενεργώ μέσα από έναν άνθρωπο, με το να του μεταδίδω με σαφή τρόπο το Λόγο Μου, δεν μπορεί να εξηγηθεί ή να ερμηνευθεί σαν προϊόν της δικής του νόησης. Αλλά ακόμη λιγότερο μπορεί να χαρακτηρισθεί σαν ενέργεια του αντιπάλου Μου.

Γιατί σε αυτή την περίπτωση αποδεικνύεται απλά ότι οι ίδιοι άνθρωποι δεν αναγνωρίζουν τη φωνή του Πατέρα τους, και ότι δεν ανήκουν σε αυτούς που Μου αφοσιώνονται ολοκληρωτικά. Παρά είναι απόδειξη ότι οι ίδιοι λειτουργούν ακόμη πολύ εγκεφαλικά, γιατί αλλιώς θα συναισθάνονταν ότι είμαι Εγώ, ο προαιώνιος Πατέρας τους που τους απευθύνει το Λόγο. Διότι όταν ο Λόγος Μου φθάνει σε μία ανθρώπινη καρδιά, είτε άμεσα είτε μέσω των απεσταλμένων Μου, έχει πάντα αποτέλεσμα.

Αγγίζει την κάθε καρδιά, εφόσον αυτή είναι ανοικτή και πρόθυμη να Με ακούσει, πράγμα που σημαίνει ότι ο άνθρωπος Με ακούει χωρίς προκαταλήψεις Είναι δηλαδή πρόθυμος να το φωτίσω με το Πνεύμα Μου, με το Φως της Αγάπης Μου.

Όταν όμως κανείς εξετάζει μόνο εγκεφαλικά τις πνευματικές γνώσεις που του προσφέρω, τότε είναι σχεδόν αδύνατο να αναγνωρίσει τη Φωνή του Πατέρα του. Γιατί η Φωνή αυτή δεν μπορεί να αγγίξει την καρδιά του, η οποία είναι η μόνη ικανή για μια τέτοια έρευνα.

Δεν πρέπει να πιστεύετε τυφλά και να υιοθετείτε κάτι το οποίο απορρίπτετε μέσα σας. Ωστόσο δεν θα έχετε ποτέ το συναίσθημα της απόρριψης όταν σας μεταδίδουν τις Αποκαλύψεις Μου, με την προϋπόθεση ότι θέλετε πραγματικά να σας μιλήσω ΕΓΩ ο Ίδιος.

Τουναντίον θα σας αγγίξουν τόσο βαθιά τα Λόγια Μου, που δεν θα θέλετε πια να κάνετε χωρίς αυτά Θα είσαστε παράλληλα εντελώς πεπεισμένοι για την Αλήθεια τους, γιατί θα συναισθάνεστε Εμένα τον Ίδιο μέσα τους.

Οι θεϊκές Αποκαλύψεις θα έχουν πάντα σαν περιεχόμενο την ενανθρώπιση του ΘΕΟΥ μέσα στον ΙΗΣΟΥ και το λυτρωτικό Του έργο. Αυτή είναι η σαφέστερη απόδειξη νια την αλήθεια, γιατί ποτέ δεν θα σας το κάνει γνωστό ο αντίπαλος Μου, ότι ο Ιησούς Χριστός θυσιάστηκε για εσάς στο σταυρό και ότι ΕΓΩ ο Ίδιος επετέλεσα μέσα από Αυτόν το έργο της σωτηρίας.

Ποτέ ο αντίπαλος Μου δεν θα προσπαθήσει να σας πείσει να πιστέψετε στον Ιησού. Και ποτέ δεν θα σας κηρύξει την Αγάπη, η οποία είναι επίσης πάντα βασικό συστατικό των Αποκαλύψεων Μου.

Γιατί η Αγάπη μοναχά σας ενώνει μαζί Μου, ενώ αυτός επιδιώκει να εμποδίσει οτιδήποτε μπορεί να πραγματοποιήσει αυτή την ένωση.

Θα πρέπει να γνωρίζετε την υπόστασή του, που είναι όλο μίσος και επιδιώκει να σας εξοντώσει. Από αυτό θα αναγνωρίσετε τη δράση του, ότι κάνει τα πάντα για να μειώσει τις θεϊκές Αποκαλύψεις Μου και να συσκοτίσει το πνεύμα σας, ώστε να μην μπορείτε να Με αναγνωρίσετε.

Το μόνο που χρειάζεται είναι να απευθυνθείτε σε ΕΜΕΝΑ τον Ίδιο για να φωτίσω το πνεύμα σας. Κι Εγώ θα σας βοηθήσω στ’ αλήθεια, θα μετατρέψω κάθε ασάφεια που έχετε μέσα σας σε φωτεινή γνώση, αρκεί να το επιθυμείτε πραγματικά.

Ο αντίπαλος Μου προσπαθεί πάντα να προκαλέσει σύγχυση και το επιτυγχάνει μόνο εκεί όπου δεν επικρατεί ακόμη ο πόθος για την αγνή Αλήθεια. Όπου όμως υπάρχει αυτός ο πόθος εκεί έχει χάσει κάθε δύναμη. Γιατί ΕΓΩ ο Ίδιος ακτινοβολώ εκεί το Φως και ετούτο αγγίζει ευεργετικά τον καθένα που θέλει να το βρει.

Αμήν

(Μπέρτα Ντούντε αρ. 7834-23.2.1961)

Η τυφλή πίστη δεν έχει καμία αξία

Ο άνθρωπος πρέπει βέβαια να πιστεύει, αλλά δεν πρέπει να πιστεύει τυφλά. Οφείλει να πάρει νοητικά θέση απέναντι στο καθετί που του ζητούν να πιστέψει, και τότε να αφήσει την καρδιά του να αποφασίσει αν θα το απορρίψει ή θα το αποδεχθεί. Αυτό είναι το μόνο που απαιτώ από τον άνθρωπο, αλλά δεν Με ικανοποιεί μια τυφλή πίστη. Γιατί το να απαιτεί κανείς τυφλή πίστη, σημαίνει άσκηση βίας και εξαναγκασμού πάνω στη θέληση του ανθρώπου, ενώ Εγώ την έχω αφήσει απόλυτα ελεύθερη.

Αρκεί να σκέφθεσθε πάντοτε την ελεύθερη βούληση των ανθρώπων και τότε θα αναγνωρίζετε αμέσως αν μία διδασκαλία προέρχεται από Εμένα.

Γιατί Εγώ σας έχω δώσει πλήρη ελευθερία. Δεν σας έδωσα καμία εντολή, εκτός από τις δύο εντολές της Αγάπης. Αλλά και η εκπλήρωση αυτών των εντολών προϋποθέτουν την ελευθερία της θέλησης.

Η μόνη Μου επιθυμία είναι να σας οδηγήσω στη μακαριότητα, γι’ αυτό σας προσφέρω επανειλημμένα το Λόγο Μου. Σας διδάσκω και σας κάνω προσιτή μια πνευματική αλήθεια, και πάλι παραμένετε ελεύθεροι να την πιστέψετε ή όχι. Ωστόσο θα πρέπει να λάβετε θέση, θα πρέπει να κάνετε κάποιες σκέψεις και να έχετε την καλή θέληση να αναγνωρίσετε και να αποδειχτείτε το σωστό.

Δεν απαιτώ να πιστέψετε τυφλά ό,τι σας αποκαλύπτει ο Λόγος Μου. Όμως απαιτώ να ελέγχετε πριν κρίνετε.

Μετά από ένα επισταμένο έλεγχο θα αναγνωρίσετε ότι είναι αλήθεια αυτά που σας προσφέρονται, και δεν θα πιστεύετε πλέον τυφλά. Όμως δεν μπορώ να απαλλάξω τους ανθρώπους για το ότι υιοθέτησαν χωρίς έλεγχο κάποιες πνευματικές γνώσεις και τώρα τις υποστηρίζουν ανεπιφύλακτα. Ωστόσο με λίγη σοβαρή σκέψη θα είχαν οπωσδήποτε καταλάβει ότι είναι αναλήθειες.

Πάρα πολλοί άνθρωποι αρκούνται σε αυτά που διδάχθηκαν παραδοσιακά. Ακόμη και το να σκεφτούν γύρω από αυτά τα πράγματα, το θεωρούν σαν σφάλμα, γιατί έτσι τους έχουν διδάξει. Πώς όμως θα δικαιολογηθούν μια μέρα; Ο κάθε άνθρωπος έχει λάβει από Εμένα το χάρισμα του νου, το χρησιμοποιεί όμως άραγε; Γιατί ελέγχει την αξία των επίγειων πραγμάτων, αλλά παραμελεί τον έλεγχο των πνευματικών;

Γιατί αδιαφορεί τόσο πολύ για τη σωτηρία της ψυχής του, ώστε να μην αναρωτιέται και να μην αγωνιά καθόλου, αν είναι όντως αλήθεια αυτά που του προσφέρουν; Γιατί δεν ενδιαφέρεται καθόλου για την Αλήθεια;

Γιατί αληθινά, όποιος ποθεί να βρει την Αλήθεια, δεν πορεύεται στο σκοτάδι. Κι όμως, αυτή η αδιαφορία είναι διαδεδομένη όπου κανείς υιοθετεί κάθε πνευματική γνώση ανεπιφύλακτα και χωρίς έλεγχο, επειδή αυτή η γνώση προέρχεται από μια συγκεκριμένη πηγή και ακριβώς αυτή η πηγή δεν πηγάζει από ΕΜΕΝΑ, γιατί διαφορετικά ο άνθρωπος θα γνώριζε την Αλήθεια και θα αναγνώριζε αμέσως τα λάθη, μόλις θα λάμβανε θέση απέναντι σε αυτά τα θέματα.

Εσείς όμως υιοθετείτε τα πάντα ασυλλόγιστα και πιστεύετε τυφλά. Έτσι ενισχύετε την εξουσία εκείνου που είναι ο αντίπαλος Μου, ο οποίος θέλει να σας σπρώξει ή να σας κρατήσει στο σκοτάδι. Έχετε υποταχθεί σε μία οργάνωση, όχι όμως σε ΕΜΕΝΑ, που θέλω να σας οδηγήσω αληθινά στο Φως.

Η θέλησή σας είναι ελεύθερη. Για αυτό το λόγο δεν χρησιμοποίησα βία ποτέ, παρά σας άφησα πάντα να αποφασίσετε μόνοι σας. Όμως αν ΜΕ αναζητάτε στα σοβαρά, τότε σας βοηθάω να ΜΕ βρείτε και σας ανάβω ένα άπλετο φως το οποίο σας φανερώνει τη δράση του αντιπάλου Μου.

Και ο κάθε άνθρωπος μπορεί να αποκτήσει αυτό το φως, αρκεί να το αποζητά. Η απαραίτητη προϋπόθεση ωστόσο είναι να θέλει ειλικρινά να απελευθερωθεί από τον αντίπαλο Μου, πράγμα που απαιτεί ένα στενό δεσμό μαζί ΜΟΥ. Ρωτήστε λοιπόν τον εαυτό σας, εσείς που πιστεύετε τυφλά, όπως σας έμαθαν να πιστεύετε, αν αισθάνεσθε την ακαταμάχητη παρόρμηση να ενωθείτε μαζί ΜΟΥ.

Κανένας από όσους αναζήτησαν αυτή τη στενή ένωση μαζί ΜΟΥ δεν έμεινε με άδεια χέρια, γιατί φανερώνομαι στον καθένα και του χαρίζω ένα φως που του φέγγει παραπέρα. Διότι το ότι ΜΕ αναζητά, σημαίνει πως έχει αγάπη μέσα του, πράγμα που του αποκομίζει σύντομα και τη σωστή γνώση.

Έτσι θα μπορεί να ξεχωρίζει το λάθος από την Αλήθεια και δεν θα πιστεύει τυφλά. Ο σύνδεσμος μαζί Μου θα τον απελευθερώσει από τον αντίπαλο Μου, ώστε αυτός να μην έχει πια τη δυνατότητα να κρατήσει στο σκοτάδι ετούτο τον άνθρωπο, τον οποίο άγγιξε μια φορά το Φως.

Γιατί το Φως τον έκανε ευτυχισμένο και ο πόθος του για το Φως μεγάλωσε ακόμη περισσότερο. Κι αυτός ο άνθρωπος θα απαλλαγεί από την επιρροή εκείνων που αυτοπαρουσιάζονται ως οι “αλάθητοι αντιπρόσωποι Μου επί της γης”, που όμως δεν κατέχουν οι ίδιοι την Αλήθεια και γι’ αυτό δεν μπορούν να την προσφέρουν παρακάτω.

Εξασκούν πνευματική βία πάνω στους πιστούς τους, πράγμα που σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνεται στο Θέλημά Μου. Ο σκοπός της ζωής στη γη είναι ο άνθρωπος να αποφασίσει ελεύθερα, εκείνη η πλευρά όμως τον εμποδίζει να το κάνει.

Αμήν

(7.1.1962)

Είναι Αλήθεια αυτά που πιστεύετε;

Αν θέλει κανείς να βρει την Αλήθεια θα την βρει, πόσο σπάνια όμως είναι μια τέτοια ακλόνητη θέληση! Οι άνθρωποι δέχονται ασυλλόγιστα ό,τι τους προσφέρεται ως αλήθεια και σ’ αυτό προσαρμόζουν τις σκέψεις τους, βρίσκονται δηλαδή στο φως ή στο σκοτάδι ανάλογα με τις γνώσεις που τους έχουν προσφερθεί. Μόνο η καθαρή Αλήθεια μπορεί να χαρίσει το Φως, ενώ η πλάνη σκοτεινιάζει πάντα το πνεύμα!

Πρόκειται εδώ για πνευματικές γνώσεις, και όχι για ανθρώπινες, οι οποίες μπορούν μεν να επαληθευθούν με αποδείξεις, αλλά δεν έχουν καμία επιρροή στην ψυχική ζωή του ανθρώπου. Και η ζωή στην γη δόθηκε στον άνθρωπο για να ωριμάσει η ψυχή του Γι’ αυτό να αναζητάτε μόνο την καθαρή αλήθεια και είναι σίγουρο ότι θα τη βρείτε! Ποιος όμως σας εγγυάται ότι αυτά που σας παρουσιάζουν σαν αλήθεια είναι πραγματικά η Αλήθεια;

Αυτό το ερώτημα θα πρέπει να το θέτετε πάντα. Πρέπει να γνωρίζετε ότι υπάρχουν πολλές πνευματικές κατευθύνσεις και όλες πρεσβεύουν πως οι δικές τους αλήθειες είναι η Αλήθεια και όλες διδάσκουν κάτι διαφορετικό. Η Αλήθεια όμως είναι μόνο μία. Δεν πρέπει λοιπόν να πιστεύετε “χωρίς ενδοιασμούς” κανέναν, αλλά να απευθύνεσθε πάντα στην “Ανώτατη Αρχή” στην ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΑΙΩΝΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑ!

Πρέπει να απευθύνεσθε σ’ ΑΥΤΟΝ που στέκει πάνω απ’ όλα, ο ΟΠΟΙΟΣ εδημιούργησε τα πάντα, ΑΥΤΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ είναι τέλειος και παντογνώστης και η ΙΔΙΑ Η ΑΓΑΠΗ. Ο ΟΠΟΙΟΣ θέλει να προσφέρει φως, σε σας, τα πλάσματά Του, γιατί σας αγαπάει. ΑΥΤΟΣ που αληθινά δεν δημιούργησε τους ανθρώπους με σκοτισμένο το πνεύμα τους, αλλά και δεν τους εμπόδισε όταν με την ελεύθερη θέλησή τους στράφηκαν προς το σκοτάδι και ακολούθησαν τον άρχοντα του σκότους, τον Εωσφόρο, στο βασίλειό του.

Ο ΘΕΟΣ, ΑΥΤΟΣ που σας έδωσε την ζωή όμως, δεν θέλει να μείνετε στο σκοτάδι! ΑΥΤΟΣ θέλει να σας δώσει φως και μπορείτε να το πάρετε από τα χέρια Του ανά πάσα στιγμή. Ανά πάσα στιγμή είναι πρόθυμος να φωτίσει τις σκέψεις σας και να σας δώσει καθαρές απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις που σας απασχολούν – για όλα τα πνευματικά θέματα, για τον λόγο της ύπαρξής σας και τον σκοπό της ζωής σας.

Και όταν είναι η ΙΔΙΑ Η ΑΙΩΝΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑ που σας διδάσκει, δεν μπορεί παρά να σας μεταδώσει την πιο καθαρή Αλήθεια – και τότε μπορείτε να πιστεύετε χωρίς ενδοιασμούς. Θα ξέρετε με σιγουριά ότι βρίσκεσθε μέσα στην Αλήθεια. Μπορείτε να είσθε βέβαιοι ότι θα λάβετε την Αλήθεια αν την επιθυμείτε πραγματικά.

Τούτη είναι n πρώτη προϋπόθεση, γιατί αν ο άνθρωπος πιστεύει όντως ότι ο ΘΕΟΣ είναι η ΑΙΩΝΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑ, τότε οφείλει να απευθυνθεί σ’ ΑΥΤΟΝ τον ΙΔΙΟ και να ΤΟΝ παρακαλέσει να τον οδηγήσει στην Αλήθεια. Με αυτό τον τρόπο ο άνθρωπος ανοίγεται συνειδητά στην λάμψη του φωτός και αποκαθιστά τον δεσμό με τον Θεό. Αυτός ο δεσμός που είναι ο στόχος και ο σκοπός συνάμα της επίγειας ζωής, διακόπηκε κάποτε εθελοντικά και γι’ αυτό τα όντα έπεσαν στα απύθμενα βάθη, στο έρεβος.

Έτσι λοιπόν ανοίγεται συνειδητά ο άνθρωπος και αφήνει να λάμψει μέσα του η Αγάπη του Θεού, πράγμα που σημαίνει πως από το σκοτάδι περνάει στο φως και αποκτάει γνώσεις στις οποίες μέχρι τότε δεν είχε καμία πρόσβαση. Μπορείτε να είσαστε βέβαιοι ότι αυτή η διαδικασία μπορεί να συμβεί και ότι όντως συμβαίνει. Και μπορείτε ακόμα να πιστέψετε ότι κάθε άνθρωπος είναι σε θέση να την ζήσει.

Απαιτεί όμως προϋποθέσεις που δεν μπορεί να εκπληρώσει ο καθένας, γι’ αυτό δεν μπορούν όλοι να λάβουν απευθείας Μόνοι τους την Αλήθεια από τον Θεό, μπορούν όμως να την λάβουν έμμεσα. Γιατί ειλικρινά, όποιος αναζητάει την Αλήθεια, θα την λάβει.

Αλλά ο καθένας μπορεί να διαμορφώσει τον εαυτό του έτσι που να μπορεί να λάβει απ’ ευθείας την Αλήθεια αν εφαρμόζει στην ζωή του την αγάπη για τον πλησίον χωρίς καμιά ιδιοτέλεια. Έτσι ζωντανεύει το πνεύμα μέσα του που είναι κρυμμένο μέσα στον κάθε άνθρωπο, και που η Αγάπη το κάνει να μιλήσει και να εκφρασθεί.

Αυτό το πνεύμα, όντας η συμμετοχή και η παρουσία του Θεού μέσα στον άνθρωπο, γνωρίζει τα πάντα και γι’ αυτό μπορεί να διδάξει τον καθένα “από μέσα του”.

Γι’ αυτό πάρτε τον δρόμο που οδηγεί στην “Ανώτατη Αρχή” και μην αρκείσθε σ’ αυτά που σας προσφέρουν οι άνθρωποι – ακόμα και αν πιστεύουν ότι εκπροσωπούν την αλήθεια. Αν η Αλήθεια είχε όντως βρει το δρόμο της μέσα στους ανθρώπους δεν θα υπήρχε τέτοιο σκοτάδι πάνω στη γη.

Είναι όμως πασιφανές ότι επικρατεί βαθύ σκοτάδι, αλλιώς στην γη θα υπήρχε αρμονία και ειρήνη. Συμβαίνει όμως το αντίθετο.

Αμήν

(Μπέρτα Ντούντε αρ. 7629-22.6.1960)

Αν κανείς επιθυμεί ειλικρινά την Αλήθεια, είναι σίγουρο ότι θα τη βρει

Θα πρέπει να καταλάβετε ότι αρκεί η ειλικρινής επιθυμία για την Αλήθεια για να μπορεί να τη λάβει κανείς. Ωστόσο αυτή η ειλικρινής επιθυμία είναι σπάνια, παρόλο που ο καθένας ισχυρίζεται πως αναζητά την αλήθεια. Κι όμως είναι απλά ένας τρόπος του λέγειν που οι άνθρωποι συνηθίζουν, χωρίς να το σκέφτονται ιδιαίτερα.

Γιατί ο πόθος για την Αλήθεια θα πρέπει να ξυπνήσει στα βάθη της καρδιάς του κάθε ανθρώπου και να μην τον αφήνει πια σε ησυχία. Δεν θα πρέπει να φοβάται τίποτα άλλο τόσο πολύ, όσο τον κίνδυνο να υποπέσει σε πλάνη. Και γι’ αυτό θα πρέπει να στραφεί σ’ Εμένα μέσα από την καρδιά του και να Με παρακαλέσει να του δώσω την Αλήθεια, και η Αλήθεια θα του δοθεί.

Όταν όμως κάποιος έχει αγκιστρωθεί στη γνώση που έχει πάρει, χωρίς να έχει ελέγξει ποτέ στα σοβαρά κατά πόσον είναι αληθινή, τότε δύσκολο να του προσφέρει κανείς την Αλήθεια, όταν αυτή δεν συμφωνεί με αυτά που ξέρει.

Γιατί όσο δεν είναι πρόθυμος να εγκαταλείψει αυτά που ξέρει και να τα ανταλλάξει με την καθαρή Αλήθεια, αντιστέκεται και αντιδρά. Σε αυτή την περίπτωση του λείπει η εσωτερική αναζήτηση της αλήθειας. Ως εκ τούτου θα είναι ανίκανος να προβεί σε κάποιο έλεγχο, εφόσον δεν ζητά από ΕΜΕΝΑ να του φωτίσω το πνεύμα του, ώστε να μπορεί να κρίνει σωστά.

Γι’ αυτό το λόγο δεν είναι πάντα δυνατό να φθάσει η αγνή Αλήθεια στη γη, γι’ αυτό το λόγο υπάρχει ένα τεράστιο πνευματικό υλικό που θεωρείται σαν αληθινό, χωρίς να δικαιούται αυτό το χαρακτηρισμό.

Παρ’ όλ’ αυτά παρουσιάζεται σαν αλήθεια ιδίως μάλιστα όταν προέρχεται από το πνευματικό βασίλειο, επειδή κανείς πιστεύει ότι είναι εγγυημένα αλήθεια αυτά που μαθαίνει από εκεί.

Ωστόσο, ενώ η ειλικρινής επιθυμία του παραλήπτη για την Αλήθεια είναι η προϋπόθεση για να τη λάβει, εν τούτοις, η “προέλευση από το πνευματικό βασίλειο” δεν αποτελεί καμία εγγύηση ότι είναι αληθινά αυτά που φθάνουν στη γη.

Αντίθετα είναι πάντα απαραίτητο να γίνεται ένας σοβαρός έλεγχος. Αυτός ο έλεγχος θα πρέπει να διεξάγεται μαζί ΜΟΥ, δηλ. με τη συμπαράστασή Μου. Γιατί και το πνευματικό Βασίλειο εμπεριέχει οντότητες οι οποίες ανήκουν ακόμη στο σκοτάδι.

Ή επειδή και οι ίδιες είναι ακόμη ατελείς, αγκιστρώνονται στις λανθασμένες γνώσεις τις οποίες προσκόμισαν μαζί τους από τη γη και τις υπερασπίζονται το ίδιο φανατικά στον άλλο κόσμο, όπως έκαναν πάνω στη γη. Γιατί ό,τι αγαπάει ο άνθρωπος δεν μπορεί να το αποχωριστεί ούτε στο υπερκόσμιο βασίλειο.

Κι αυτό είναι σημαντικό για την εξέλιξή του, γιατί μπορεί να περάσουν αιωνιότητες ολόκληρες ώσπου να ελευθερωθεί μία τέτοια ψυχή και ν’ αρχίσει τελικά να αποδέχεται την Αλήθεια. Μπορεί ωστόσο να βλάψει από το πνευματικό βασίλειο τους ανθρώπους στη γη, όταν βρει πρόθυμους αποδέκτες στους οποίους μπορεί να μεταβιβάσει τη λανθασμένη γνώση της μέσω της μεταβίβασης της σκέψης.

Ή μπορεί επίσης να μιλήσει μέσα από ανθρώπους, που έχουν ικανότητες μέντιουμ και οι οποίοι επιδιώκουν συνειδητά ένα σύνδεσμο με το πνευματικό βασίλειο.

Ένας τέτοιος σύνδεσμος μπορεί να έχει την ευλογία Μου μόνο στην περίπτωση που γι’ αυτόν τον άνθρωπο προηγείται η αναζήτηση της Αλήθειας και ζητά πάντα τη βοήθεια γι’ αυτό από το Πνεύμα Μου. Τότε δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος, γιατί ο άνθρωπος περιβάλλει τον εαυτό του με ένα γερό τείχος, το οποίο δεν μπορούν να κυριεύσουν άφρονες οντότητες.

Τότε μόνο ο κόσμος του Φωτός βρίσκει πρόσβαση σ’ αυτόν και του μεταφέρει αποκλειστικά την αλήθεια, γιατί ενεργεί κατ’ εντολή Μου και γιατί είναι Θέλησή Μου να διδαχθείτε την καθαρή Αλήθεια.

Ο καθένας λοιπόν θα πρέπει να ελέγξει τον εαυτό του κατά πόσον αναζητά την Αλήθεια. Θα πρέπει να φοβάται την πλάνη και να Με παρακαλεί πάντα να τον προστατέψω από κάτι τέτοιο. Και η παράκλησή του θα εισακουσθεί γιατί και Εγώ ο Ίδιος θέλω να πρεσβεύει την Αλήθεια. Εγώ ο Ίδιος θέλω να λάβετε την Αλήθεια, και γι’ αυτό θα σας δώσω κάθε δυνατότητα να τη βρείτε.

Με την προϋπόθεση όμως ότι και εσάς σας διακατέχει η ίδια επιθυμία για την Αλήθεια. Αυτή η επιθυμία σας εξασφαλίζει από λανθασμένες γνώσεις, σκέψεις και εσφαλμένη ερμηνεία αυτών που σας προσφέρονται.

Γιατί ο άνθρωπος που αναζητεί την Αλήθεια, θα διαθέτει παράλληλα τη σωστή ικανότητα κρίσης, επειδή θα του δώσω και αυτή μαζί με την Αλήθεια. Έτσι θα είναι ικανός να ελέγχει την αξία της κάθε πνευματικής γνώσης. ΕΓΩ Ο ΙΔΙΟΣ είμαι η ΑΛΗΘΕΙΑ. ΕΓΩ Ο ΙΔΙΟΣ θέλω να συνδεθώ με τα πλάσματά Μου και επομένως θέλω τα πλάσματά Μου να γνωρίζουν την Αλήθεια.

Και θα τα προστατέψω από την επίδραση εκείνων των πνευματικών οντοτήτων, οι οποίες επιδιώκουν να παραπλανήσουν εμφανιζόμενες ως δήθεν φωτεινές οντότητες, για να εξαπατήσουν τους ανθρώπους και να τους παρασύρουν σε λάθη.

Ο στενός δεσμός μαζί ΜΟΥ σας εγγυάται ότι σκέφθεσθε και διδάσκεσθε σωστά, σας εγγυάται ότι λαμβάνετε την Αλήθεια από το Πνεύμα. Γιατί ο πνευματικός σπινθήρας που έχετε μέσα σας είναι ένα μερίδιο από Εμένα και αυτός σας διδάσκει σωστά στ’ αλήθεια. Θα πρέπει λοιπόν όλοι σας να επιδιώξετε να διδαχθείτε από το ίδιο σας το πνεύμα.

Έτσι δεν θα χρειάζεσθε τέτοιες αναφορές από τον πνευματικό κόσμο, τις οποίες δεν μπορείτε να ελέγξετε δεδομένου ότι δεν γνωρίζετε την πνευματική κατάσταση αυτών των ανθρώπων που λαμβάνουν ως μέντιουμ τέτοια μηνύματα.

Γιατί εκεί υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να παρεμβληθούν άλλα όντα, τα οποία τα ίδια δεν διαθέτουν αληθινή γνώση. Όπου όμως είναι ενεργό το Πνεύμα, εκεί ξέρετε ότι ΕΓΩ ο Ίδιος σας μιλώ και σας προσφέρω μόνο την αγνή Αλήθεια.

Γιατί ΕΓΩ θέλω τα πλάσματά Μου στη γη να γνωρίζουν την Αλήθεια, επειδή μόνο μέσω της Αλήθειας θα φθάσουν σ’ Εμένα και συνεπώς και στη μακαριότητα.

Αμήν

(Μπέρτα Ντούντε αρ. 3697-26.2.1946)

Οι εντολές των ανθρώπων και η εντολή του Θεού

Δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να αυξήσετε την ωριμότητα της ψυχής σας με βάση εντολές ή διδασκαλίες που είναι προϊόν της ανθρώπινης βούλησης. Γιατί ΕΓΩ αξιολογώ τους ανθρώπους αποκλειστικά με βάση τη θέλησή τους να ζουν μια ζωή αρεστή σ’ Εμένα. Με άλλα λόγια να εκπληρώνουν τις εντολές που τους έχω δώσει ΕΓΩ, κρίνοντας με σοφία τη σκοπιμότητά τους.

Αν οι εντολές ανθρώπινης προέλευσης συμβιβάζονται με τη δική Μου εντολή της Αγάπης, αν δηλαδή επιδιώκουν αποκλειστικά να παρακινήσουν τον άνθρωπο σε πράξεις αγάπης, ώστε η εκπλήρωσή τους να είναι έκφραση φιλαλληλίας, τότε έχουν την έγκρισή Μου.

Γιατί σε αυτή την περίπτωση οι εμπνευστές αυτών των εντολών είναι προφανώς καθοδηγημένοι από το Πνεύμα Μου. Κάθε άλλη εντολή όμως είναι άχρηστη για Εμένα και δεν δίνω καμία σημασία στην εκπλήρωσή της. Γιατί την ενέργεια ζωής που σας παρέχεται θα πρέπει να τη χρησιμοποιείται εξ ολοκλήρου σε έργα αγάπης ώστε να μπορέσετε να κατακτήσετε την ψυχική ωριμότητα όσο ζείτε στη γη.

Ο σκοπός σας θα πρέπει να είναι να γίνετε τέλειοι. Πώς μπορείτε όμως να γίνεται τέλειοι χωρίς αγάπη; Πώς μπορείτε να περιμένετε να σας δοθεί έλεος επειδή υπακούετε σε κάποιες εντολές που αν τις παραμελούσατε δεν θα διαπράττατε κανένα αμάρτημα ενάντια στην αγάπη;

Η αγάπη για τον πλησίον Μου αποδεικνύει την αγάπη σας σε Εμένα, το Θεό και προαιώνιο Πατέρα σας. Όποιος δεν αγαπάει το διπλανό του, δεν αγαπάει πραγματικά ούτε Εμένα, γιατί αυτή η αγάπη θα τον παρακινούσε να δείξει αγάπη και στο συνάνθρωπο του.

Εάν λοιπόν ισχυρίζεστε ότι υπακούτε σε αυτές τις εντολές οι οποίες απαιτούν από εσάς κάποιες εξωτερικές, τυπικές πράξεις, από αγάπη σε Εμένα. Εγώ δεν την αναγνωρίζω αυτή την αγάπη. Γιατί δεν είναι παρά τυπικότητες με τις οποίες συμμορφώνεστε για να εξασφαλίσετε την ανταμοιβή που σας έχουν υποσχεθεί άλλοι άνθρωποι.

Δεν πρόκειται για πράξεις που τις υπαγορεύει η αγάπη, η μόνη η οποία Μου αποδεικνύει την αγάπη της καρδιάς σας, η μόνη που μπορεί να σας κάνει ευτυχισμένους. Κάθε εξωτερικός τύπος, καθετί που φαίνεται προς τα έξω, δεν έχει σαν εμπνευστή του Εμένα, αλλά την ανθρώπινη θέληση.

Το μόνο που αξίζει την ευαρέσκειά Μου είναι η ανιδιοτελής αγάπη για τον πλησίον, παρ’ όλο που και αυτή εκφράζεται με εξωτερικές πράξεις. Εγώ δεν απαιτώ τίποτε απ’ όλα αυτά που ισχυρίζεσθε ότι κάνετε από αγάπη για Εμένα, εάν δεν έχουν σαν κίνητρο την εντολή της Αγάπης.

Το μόνο που ζητώ είναι να εκπληρώνετε αυτή την εντολή και να προσεύχεσθε ενδόμυχα για να Μου δείξετε ότι η θέλησή σας είναι στραμένη προς Εμένα.

Μόνο τότε μπορείτε να έχετε έλεος και δύναμη, γιατί δεν υπάρχει άλλο μέσο για την εξασφάλιση του ελέους από την προσευχή και την ανιδιοτελή αγάπη.

Τότε όμως απολαμβάνετε απεριόριστη χάρη. Ολόκληρη η ζωή σας οφείλει να είναι εσωτερική, χωρίς καμία επιδεικτικότητα. Προς τα έξω θα πρέπει να ομολογείτε την πίστη σας σε Εμένα, θα πρέπει να ασπάζεσθε τη Διδασκαλία Μου και να καταβάλλετε προσπάθεια να την ακολουθήσετε στην πράξη.

Θα πρέπει να ομολογείτε ανοικτά μπροστά στον κόσμο την πίστη σας σε Εμένα, στο Όνομά Μου και στο σωτήριο έργο Μου. Να μιλάτε έτσι στους συνανθρώπους σας ώστε να αναγνωρίζουν και αυτοί αυτά που πιστεύετε και επιδιώκετε, ότι δηλαδή δεν αφορούν τον αισθητό κόσμο, αλλά το πνευματικό βασίλειο. Θα πρέπει να αποδείξετε ότι είσαστε οι πιστοί Μου, σωστά παιδιά Μου, με το να διαμορφώνετε τη ζωή σας σύμφωνα με αυτά που απαιτώ από εσάς.

Κι αυτές τις απαιτήσεις σας τις έχω φανερώσει και σας τις φανερώνω επανειλημμένα μέσω του Λόγου Μου, τον οποίο λαμβάνουν από ψηλά εκείνοι που έχουν την αποστολή να σας αποκαλύψουν ως μεσάζοντες το Θέλημά Μου.

Κι αν θέλετε να εκπληρώσετε το Θέλημά Μου, θα πρέπει οι ενέργειες σας να είναι διαρκώς στην υπηρεσία της αγάπης. Με βάση αυτές θα σας κρίνω μια ημέρα στην αιωνιότητα, και όχι με βάση εξωτερικές χειρονομίες και πράξεις, οι οποίες δεν προσκομίζουν κανένα όφελος για την ψυχή σας.

Αντίθετα παρασύρουν τους ανθρώπους να παραμελούν τη μοναδική εντολή, να κάνουν δηλ. πράξεις ανιδιοτελούς αγάπης.

Αμήν

(Μπέρτα Ντούντε αρ. 3272-27.9.1944)

Αγάπη για τον πλησίον – αγάπη για τον εαυτό

Η εντολή της αγάπης για τον πλησίον έχει το σκοπό να περιορίζει την εγωλατρία, γιατί μια τέτοια αγάπη για τον εαυτό συνεπάγεται το θάνατο της ψυχής. Ο άνθρωπος οφείλει ν’ αγαπάει τον εαυτό του ως ένα περιορισμένο βαθμό. Αυτό σημαίνει ότι οφείλει να σέβεται αυτό το θείο δώρο που είναι η ζωή, να αποφεύγει ό,τι μπορεί να τη βλάψει και να κάνει ό,τι χρειάζεται για να τη διατηρήσει.

Γιατί η ζωή δεν είναι τυχαία, παρά του έχει δοθεί για ένα συγκεκριμένο σκοπό. Όταν όμως αγαπάει υπερβολικά το εαυτό του, δεν εκπληρώνει το σκοπό της ύπαρξής του, γιατί η φιλαυτία αποκτηνώνει τον άνθρωπο, αντί να τον εξευγενίζει. Γι’ αυτό πρέπει σε κάθε περίπτωση η φιλαλληλία να περιορίζει τη φιλαυτία και μάλιστα στο μέτρο που αυξάνει η μια, να μειώνεται η άλλη.

Στον καθένα προσφέρονται άπειρες ευκαιρίες να δείξει την αγάπη του και να ξεπεράσει έτσι την εγωιστική του αγάπη. Ωστόσο η απαραίτητη προϋπόθεση είναι μία ορισμένη αυταπάρνηση, γιατί είναι δύσκολο να κάνει το καλό όσο η αγάπη στην καρδιά του δεν έχει γίνει δυνατή φλόγα.

Γι’ αυτό ο Θεός έδωσε τούτη την εντολή, γιατί όποιος έχει έτσι και αλλιώς την αγάπη μέσα του, δεν χρειάζεται εντολές για να την πραγματώσει. Όπου όμως υπερισχύει η φιλαυτία, οι εντολές χρειάζονται για να παρακινούν τον άνθρωπο να την καταπολεμήσει.

Ο καθένας πρέπει να μάθει κατά κάποιο τρόπο να νοιάζεται λιγότερο για τον εαυτό του, και περισσότερο για τους συνανθρώπους του. Αν επιβάλλει στον εαυτό του να κάνει πράξεις αγάπης, ακόμα και αν δεν αισθάνεται στην αρχή την εσωτερική παρόρμηση για κάτι τέτοιο, γρήγορα θα ξυπνήσει και το γνήσιο συναίσθημα μέσα του.

Τότε θα κάνει έργα αγάπης από τη διάθεση να βοηθήσει και να δώσει χαρά. Έτσι περιορίζεται η φιλαυτία, ωστόσο το μεγαλύτερο όφελος το έχει πάλι ο εαυτός του, γιατί σώζει την ψυχή του, αν και δεν το κάνει από υπολογισμό. Εξασκεί απλά την αγάπη για χάρη της ίδιας της αγάπης και του καλού που βλέπει να πηγάζει απ’ αυτήν.

Με αυτό τον τρόπο αναπτύσσεται μέσα του και η αγάπη για το Θεό, η οποία εκφράζεται σαν αγάπη για τον πλησίον. Το να αγαπάει κανείς το Θεό ολόψυχα, σημαίνει να ακολουθεί τις εντολές του. Και οι εντολές του απαιτούν αγάπη, αγάπη προς όλα τα πλάσματά του.

Πάντα όμως χωρίς ιδιοτέλεια, γιατί η εγωιστική αγάπη που επιδιώκει το ατομικό όφελος, δεν είναι πραγματικά θεϊκή. Όσο ο άνθρωπος δεν καταπολεμά την εγωιστική αγάπη μέσα του, θα οπισθοδρομεί αντί να προχωρεί στην εξέλιξή του, διότι η θεϊκή αγάπη παραμένει άγνωστη γι’ αυτόν. Όμως μόνο η θεία αγάπη οδηγεί στη λύτρωση.

Η εγωιστική αγάπη θέλει να κατέχει, ανθρώπους και πράγματα. Έτσι όμως εμποδίζει την ψυχική του εξέλιξη, γιατί μόνο όποιος δίνει, έχει το δικαίωμα να λαμβάνει. Όποιος αγαπάει τον εαυτό του περισσότερο από το διπλανό του, δεν θέλει να μοιρασθεί τίποτα, γι’ αυτό ούτε πρόκειται να λάβει τίποτα.

Οι θείες εντολές παροτρύνουν τον καθένα να δίνει. Όσο πιο πιστά τις εφαρμόζει, τόσο πιο πολύ θα τον ανταμείψει ο Θεός, γιατί εκείνο που εκτιμά είναι η προθυμία να μοιρασθεί κανείς με τους άλλους αυτά που έχει.

Μ’ αυτό τον τρόπο ο άνθρωπος διαπαιδαγωγείται και μαθαίνει να ασκεί την αγάπη. Κι όσο καταπολεμά κανείς τον εγωισμό του τόσο αγνότερη, ανιδιοτελέστερη γίνεται η αγάπη του.

Τότε πια αναγνωρίζει τι ευλογία αποτελεί η αγάπη για τους άλλους, γιατί όσο πιο εγκάρδια και αυθεντική είναι η αγάπη, τόσο περισσότερο τον κάνει ευτυχισμένο.

Και στο ίδιο μέτρο ο άνθρωπος αφυπνίζεται και ανοίγει τα μάτια του στην αληθινή ζωή, ενώ ο εγωισμός τον αφήνει να καταπέσει στον πνευματικό θάνατο.

Για να ζωντανέψει το πνεύμα μέσα στον άνθρωπο, πρέπει να καλλιεργήσει την αγάπη. Γι’ αυτό το λόγο ο Θεός έδωσε τις εντολές γιατί ο άνθρωπος διατρέχει πάντα τον κίνδυνο να χαθεί μέσα στο αντίθετο ρεύμα αν μέσα του επικρατήσει ο εγωισμός.

Αντίθετα όσο περισσότερο ξεπερνά τον εαυτό του, τόσο περισσότερο πλησιάζει το Θεό.

Αμήν

(Μπέρτα Ντούντε αρ. 8738-28.1.1964)

Πώς πρέπει να είναι η προσευχή για να εισακουσθεί;

Είμαι πάντα κοντά σας, κάθε φορά που Με φωνάζετε. Ακούω κάθε κρυφή σας παράκληση, κάθε ήχο που βγαίνει από την καρδιά σας και έρχομαι κοντά σας, γιατί η φωνή του παιδιού διαπερνά και φθάνει πάντα στ’ αυτιά του Πατέρα.

Και είμαι πάντα έτοιμος να σας βοηθήσω, αν χρειάζεσθε βοήθεια ή σας εφοδιάζω με πνευματική δύναμη, αν αυτό ζητάτε. Σκύβω επάνω σας και ακούω τις παρακλήσεις σας γιατί η αγαλλίασή Μου είναι να κάνω ευτυχισμένα τα πλάσματά Μου, να δώσω στα παιδιά Μου ό,τι χρειάζονται και ό,τι Μου ζητούν.

Δεν θα αγνοήσω ποτέ καμιά φωνή που θα Μου απευθύνετε πνευματικά και αληθινά. Κάθε εγκάρδια προσευχή που Μου απευθύνετε φέρνει πάντα ευλογία και πρόοδο στις ψυχές σας.

Μόνο που το κάλεσμά σας δεν πρέπει να γίνεται μόνο με τα χείλη. Τις πιο πολλές φορές όμως γίνεται το αντίθετο, γιατί οι άνθρωποι έχουν μάθει να προσεύχονται με έναν τρόπο που δεν μπορεί ποτέ να φτάσει στ’ αυτιά Μου. Προσεύχονται συχνά ομαδικά και παπαγαλίζουν λόγια που έχουν μάθει.

Λόγια που δεν έρχονται ποτέ από τα βάθη της καρδιάς, που είναι και παραμένουν άδειες λέξεις και γι’ αυτό καλύτερα να μην ειπώνονται ποτέ.

Μια αληθινή προσευχή πρέπει να πηγάζει από τα βάθη της καρδιάς και να προέρχεται από το στενό δέσιμο μαζί Μου, έτσι που να είναι σαν να μιλάει το παιδί με τον πατέρα του. Και ακόμα και αν ψελλίζει και δεν μιλάει με όμορφα λόγια, Εγώ θα καταλάβω το ψέλλισμά του και θα το νιώσω σαν τη φωνή της αγάπης του παιδιού προς τον πατέρα και γι’ αυτό θα τ’ ακούσω και θα του απαντήσω.

Η προσευχή σε Εμένα είναι μία γέφυρα που μπορείτε να βαδίσετε ανά πάσα στιγμή, είναι όμως ένας δρόμος που σπάνια πατιέται. Η προσευχή έχει καταντήσει ένας σκέτος τύπος, ένα παπαγάλισμα από λόγια που κανείς δεν σκέφτεται το νόημά τους και τις πιο πολλές φορές εμποδίζει τις σκέψεις να αφωσιωθούν αποκλειστικά σε Εμένα.

Μ’ αυτόν τον τρόπο όμως ο άνθρωπος στερείται από μόνος του μία μεγάλη ευλογία γιατί δεν αξιοποιεί τη δύναμη της προσευχής, γιατί δεν μπορεί να λάβει καμία ενίσχυση αν δεν βρει την πιο ενδόμυχη επαφή μαζί Μου, η οποία δεν χρειάζεται πολλά λόγια, μόνο μία καρδιά που είναι ολοκληρωτικά αφοσιωμένη σε Μένα.

Όταν προσεύχεσθε η πόρτα της καρδιάς σας πρέπει να είναι ορθάνοιχτη για να μπορέσω να περάσω μέσα και να σας γεμίσω φως και ευλογία. Γι’ αυτό οι σκέψεις σας πρέπει να είναι στραμμένες με όλη την αγάπη σας προς Εμένα. Η καρδιά πρέπει να είναι ελεύθερη από άλλες σκέψεις και να μου μιλάτε σιγανά.

Μπορείτε να μου εμπιστεύεστε όλες τις έγνοιες και τις επιθυμίες σας ή όταν δεν έρχεσθε με έγνοιες σε Μένα, πρέπει να Μου διαβεβαιώνετε την αγάπη σας. Γι’ αυτό το σκοπό πραγματικά δεν χρειάζεσθε εκδηλώσεις και προσκυνήματα, ούτε ομαδικές προσευχές ή άλλες ομαδικές πράξεις.

Εξαίρεση αποτελεί όταν μία ιδιαίτερη περίπτωση ωθεί περισσότερους ανθρώπους να ζητήσουν τη βοήθειά Μου. Και σ’ αυτήν την περίπτωση όμως η προσευχή πρέπει να γίνεται σιωπηλά και προς τα μέσα γιατί τα λόγια που λέγονται δυνατά εμποδίζουν το ολοκληρωτικό δέσιμο μαζί Μου και ο προσευχόμενος δεν μπορεί να βυθισθεί τόσο που να μπορεί να αισθανθεί ολοζώντανη την παρουσία Μου.

Πρέπει επανειλημμένα να σας κάνω την υπόδειξη ότι δεν θα καταφέρετε πολλά πράγματα μαζί Μου με τις συνήθεις προσευχές, γιατί Εγώ δίνω μόνο σημασία σ’ αυτά που νοιώθει η καρδιά και όχι σ’ αυτά που προφέρει το στόμα, όσο μεγάλος και να είναι ο αριθμός των ανθρώπων που προσεύχονται μαζί.

Αυτό θα Μου δημιουργεί πάντα αποστροφή γιατί αποδεικνύει πόσο απερίσκεπτα παίρνετε τη δυνατότητα να μιλήσετε με τον προαιώνιο Πατέρα σας και από πάνω προσδοκάτε και βοήθεια από τέτοιες προσευχές, βοήθεια όμως που δεν θα λάβετε ποτέ.

Και έτσι αρχίζετε πάλι να αμφισβητείτε την Αγάπη και τη Δύναμη του Θεού επειδή δεν νοιώθετε τη βοήθεια Του.

Με μια σιωπηλή και σοβαρή προσευχή όμως, που πηγάζει από την καρδιά, μπορείτε να κατορθώσετε πάρα πολλά, γιατί Εγώ δεν θα την παρακούσω ποτέ, ίσα-ίσα Μ’ ευχαριστεί και είμαι πάντα πρόθυμος να σας ικανοποιήσω και να σας αποδείξω την αγάπη και τη δύναμη ενός Πατέρα που θέλει να σας κάνει ευτυχισμένους.

Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να Μου αποδείξετε την αφοσίωσή σας από ένα σιγανό διάλογο της καρδιάς σας μαζί Μου, γιατί αυτόν δεν μπορείτε να τον απαγγείλετε χωρίς σκέψη, μόνο τυπικά. Τότε θ’ ακούγεται κάθε λέξη που Μου απευθύνετε, παιδική και γεμάτη εμπιστοσύνη. Θα αποκαταστήσετε αληθινά τη σχέση του παιδιού με τον Πατέρα και το παιδί θα κατορθώσει τα πάντα γιατί η Αγάπη Του Πατέρα δεν απαρνιέται τίποτα και θέλει να ευχαριστεί αδιάκοπα το παιδί Του.

Όσο όμως οι άνθρωποι πιστεύουν ότι μπορούν να επιτύχουν τη βοήθειά Μου με τις τυπικές προσευχές, θα επιτυγχάνουν λίγα αποτελέσματα και γι’ αυτό θα αμφιβάλλουν διαρκώς ότι υπάρχει ένας Θεός που λόγω της αγάπης Του μπορεί να βοηθήσει και έχει τη δύναμη να το κάνει.

Αυτή η πίστη ωστόσο είναι η προϋπόθεση για να αδειάσω το κέρας της φιλευσπλαχνίας Μου πάνω απ’ όλους τους ανθρώπους. Μια τέτοια πίστη απαιτεί μία ζωντανή σχέση μαζί Μου, που μόνο η Αγάπη μπορεί να γεννήσει και γι’ αυτόν το λόγο, ο άνθρωπος που αγαπά θα επιτύχει τα πάντα από Μένα.

Αμήν

(Μπέρτα Ντούντε αρ. 5744-11.8.1953)

Για τους αρνητές της ύπαρξης του Θεού

και τους εγκεφαλικά σκεπτόμενους

Θέλω να απευθυνθώ σε εκείνους τώρα, οι οποίοι δεν μπορούν ακόμη να αποφασίσουν, που ναι μεν δεν δείχνουν απροθυμία να πιστέψουν, αλλά δεν μπορούν να πεισθούν και να παραδεχτούν την ύπαρξή Μου. Σ’ εκείνους οι οποίοι ακόμη αντιπαραθέτουν την εγκεφαλική τους γνώση στη γνώση την οποία προσπαθούν να τους προσκομίσουν οι αντιπρόσωποι Μου στη γη. Σ’ εκείνους οι οποίοι θέλουν κατ’ αρχήν αποδείξεις για όλα. Σ’ εκείνους οι οποίοι πιστεύουν ότι μπορούν να εξακριβώσουν ή να αντιστρατευθούν τα πάντα με εφόδιο έναν οξύ νου. Αλλά η γνώση τους σκοτώνει το πνεύμα.

Γιατί αυτό το οποίο χαρακτηρίζεται σαν μία ανώτερη αλήθεια, αυτό που δεν μπορεί να αποδειχθεί πάνω στη γη, επειδή στην επίγεια ζωή δεν επιτρέπεται ν’ ασκηθεί οποιαδήποτε πίεση επάνω στους ανθρώπους νια να πιστέψουν, δεν μπορεί να εξακριβωθεί επιστημονικά. Ως εκ τούτου ακόμα και η πιο οξεία ανθρώπινη διάνοια δεν αποτελεί καμία εγγύηση για την ορθότητα της σκέψης στον πνευματικό τομέα.

Θέλω να σας θέσω ένα ερώτημα, σε ποια κατηγορία ανάμεσα στα έργα της Δημιουργίας τοποθετείτε τον εαυτό σας, εσείς οι άνθρωποι; Δεν διαπιστώνετε ότι εσείς είσαστε τα μόνα σκεπτόμενα όντα, τα οποία μπορούν να καταλήξουν σε συμπεράσματα, ενώ όλα τα άλλα δημιουργήματα δεν μπορούν να επιδείξουν αυτή τη διανοητική ικανότητα; Από αυτό και μόνο μπορείτε να συμπεράνετε ότι σας έχει δημιουργήσει μία δύναμη, η οποία είναι επίσης σκεπτόμενη και εκτός τούτου απεριόριστα πανίσχυρη, γιατί εσείς οι ίδιοι παρ’ όλη τη νοημοσύνη σας, δεν είστε ικανοί να παράγετε πλάσματα με την ίδια ικανότητα σκέψης.

Δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σαν απόδειξη τους απογόνους σας, δεδομένου ότι αυτούς δεν τους “δημιουργείτε”, παρά ακολουθείτε απλά τους ισχύοντες νόμους της φύσης. Όμως και αυτοί με τη σειρά τους σας αποδεικνύουν ότι υπάρχει ένας ανώτατος Νομοθέτης.

Παραπέρα, αναλογισθείτε εάν μια φυσική δύναμη έχει την ικανότητα της σκέψης. Μπορεί να παράγει σκεπτόμενα όντα, των οποίων ο οργανισμός μαρτυρεί μια ανώτατη σοφία; Δεν πρέπει και αυτή η φυσική δύναμη να θεωρηθεί και να αναγνωρισθεί σαν ένα Όν, το οποίο μπορεί να σκέφτεται και να επιθυμεί με τελεία σοφία, και συνεπώς να δημιουργεί και να δίνει ζωή σε μορφές που έχουν γίνει για συγκεκριμένους σκοπούς; Αν τα δει έτσι κανείς τα πράγματα, δεν είναι το έργο της Δημιουργίας από μόνο του απόδειξη, ακόμη και για τον πιο οξύνοο διανοητή; Ή μήπως μπορείτε να αποδείξετε ότι δεν υπάρχει ένα τέτοιο παντοδύναμο Όν; Ή μήπως μπορείτε να αναφέρετε μια έστω κατά προσέγγιση παρόμοια περίπτωση όπου μια “δύναμη” παράγει τακτικές δημιουργίες, εκτός από την ανθρώπινη θέληση;

Δοκιμάστε για παράδειγμα να αφήσετε μια δύναμη να δράσει ανεξέλεγκτα. Θα αντικρύσετε τότε τρομερά πράγματα, αλλά δεν πρόκειται να δείτε δημιουργίες αξιοθαύμαστες για τη σκοπιμότητα και την τάξη που τις χαρακτηρίζει!

Με τη νοημοσύνη σας μπορείτε συνεπώς να αναγνωρίσετε ότι υπάρχει ένα ανώτατο Ον, το οποίο θα πρέπει να το θεωρήσετε σαν τον προαιώνιο Δημιουργό. Πραγματικά δεν σας τιμά, εάν αρνείσθε αυτό το Όν, εάν ερμηνεύετε τη δράση του, η οποία σας είναι ορατή στη Δημιουργία Του, σαν την επενέργεια μίας ανεξέλεγκτης δύναμης, αν δηλαδή ανάγετε τη γένεση της Δημιουργίας σε κάτι ασυνείδητο και τυφλό.

Μία τέτοια ερμηνεία είναι κάθε άλλο παρά δείγμα ότι χρησιμοποιείτε σωστά τη νοημοσύνη σας. Πρόκειται πιο πολύ για μια δικαιολογία για εσάς που πεισματικά δεν θέλετε να αναγνωρίσετε την ύπαρξη του Θεού. Γιατί όπου υπάρχει έστω και αμυδρά η καλή θέληση, εκεί λαμβάνονται υπ’ όψη και οι δύο δυνατότητες. Και τότε ο άνθρωπος αποφασίζει αν θα αποδεχθεί – πράγμα που συνήθως συμβαίνει – ή θα απορρίψει την ύπαρξη μιας Δύναμης με συγκεκριμένη υπόσταση, η οποία δηλώνει την παρουσία της μέσα από την πλάση.

Αν γνωρίζατε τι βαριές συνέπειες έχει για την ψυχή σας η άρνηση της ύπαρξης μιας θεότητας, θα καταλαβαίνατε γιατί θέλω να σας διαφωτίσω, ώστε να διορθώσετε από μόνοι σας τα λάθη της σκέψης σας. Ώστε να έχετε τη δυνατότητα να πιστέψετε ό,τι σας φαίνεται απίστευτο όσο κρίνετε μονομερώς, όσο δηλαδή πιστεύετε ότι μπορείτε να εξιχνιάσετε την Αλήθεια με μόνο εφόδιο τη νοημοσύνη σας.

Όμως η πίστη σε ένα Θεό και Δημιουργό είναι απαραίτητη για να μπορέσει κανείς να συνδεθεί μαζί Του. Και αυτή η σύνδεση είναι ο ουσιαστικός σκοπός και προορισμός της επίγειας ζωής σας.

Ειδάλλως δεν θα είχατε το δικαίωμα να ενσαρκωθείτε σε αυτή τη γη, η οποία δημιουργήθηκε με τον αποκλειστικό σκοπό να βρει ο άνθρωπος εδώ την επανασύνδεση με το Θεό, την οποία εθελοντικά έχασε κάποτε.

Αν όμως απορρίπτει την ύπαρξη του Θεού, αυτό σημαίνει ακόμη μεγαλύτερη απομάκρυνση από Εμένα. Έτσι διαιωνίζετε εθελοντικά την αντίστασή σας, που σημαίνει μια σκληρή μοίρα στον άλλο κόσμο, ή ακόμη και φυλάκιση ξανά μέσα στην ύλη, όταν έρθει το τέλος αυτής της γης.

Γι’ αυτό σας μιλώ και θέλω να σας παρακινήσω να αναλογισθείτε, πριν είναι πολύ αργά. Ακόμη και αν οι εγκόσμιες γνώσεις σας είναι πολύ μεγάλες, είναι βέβαιο ότι θα διεισδύσετε σε πολύ βαθύτερη γνώση, αν εμπιστευθείτε ΑΥΤΟΝ, ο οποίος σας έχει πλάσει και ο οποίος θέλει να Τον αναγνωρίσετε σαν τον προαιώνιο Θεό και Πλάστη, για να μπορεί να σας προσφέρει τη βοήθειά Του.

Αμήν

(Μπέρτα Ντούντε αρ. 7816-4.2.1961)

Ποιος είναι αληθινά ο Θεός

Και αυτό επίσης θα σας το φανερώσει το Πνεύμα Μου, ότι υπάρχει δηλαδή μόνο ένας Θεός και ότι Εγώ, ο Θεός σας, εκδηλώθηκα μέσα από τον Ιησού Χριστό, επειδή είμαι Πνεύμα. Στα όντα που είχα δημιουργήσει δεν μπορούσα να εμφανισθώ ορατά σαν ένα περιορισμένο ον. Όμως με τον Ιησού Χριστό έγινα ένας ορατός Θεός για όλα τα πλάσματά Μου.

Κατά συνέπεια δεν μπορείτε να μιλάτε για τον Ιησού Χριστό και τον Πατέρα, γιατί είμαι ένα μαζί Του. Όταν επομένως μιλάτε για τον Ιησού Χριστό, μιλάτε για Εμένα, το Θεό και Δημιουργό σας, τον προαιώνιο Πατέρα σας. Ο Ιησούς είχε ήδη σαν βρέφος το Πνεύμα Μου μέσα Του.

Μετά τη γέννησή Του ήδη, έδωσα ασυνήθιστα σημάδια μέσα από Αυτόν για να καταλάβουν οι άνθρωποι του περιβάλλοντος Του ότι το Πνεύμα Μου ήταν μέσα σε αυτό το παιδί. Ο άνθρωπος Ιησούς άφησε την ζωή Του στο σταυρό. Το σώμα του Ιησού όμως πνευματοποιήθηκε και αναστήθηκε από τους νεκρούς, γιατί όλα Του τα στοιχεία ενώθηκαν μαζί Μου. Το Πνεύμα Μου διαπέρασε σώμα και ψυχή και έτσι δεν έμεινε τίποτα το ανθρώπινο επάνω του.

Αυτό που αναστήθηκε την τρίτη μέρα από τους νεκρούς ήμουν ΕΓΩ Ο ΙΔΙΟΣ, το προαιώνιο Πατρικό Πνεύμα, Ο ΘΕΟΣ, τον οποίον λαχταρούσαν να δουν τα πλάσματά Του και ο οποίος φανερώθηκε μέσα από τη μορφή του Ιησού Χριστού.

Ο Ιησούς Χριστός είναι ο Θεός σας, γιατί Εγώ είμαι Πνεύμα και μόνο με τη μορφή του Ιησού Χριστού έγινα ορατός για όλα τα πλάσματά Μου. Συνεπώς η μόνη εικόνα που μπορείτε να σχηματίσετε για Εμένα, είναι αυτή του θεϊκού Σωτήρα Ιησού Χριστού.

Κι όταν θέλετε να Με καλέσετε, όταν θέλετε να συνδεθείτε μαζί Μου, θα πρέπει να καλείτε τον Ιησού Χριστό. Με Αυτόν θα πρέπει να ανοίξετε το διάλογο, Αυτόν θα πρέπει να αναγνωρίσετε σαν τον προαιώνιο Πατέρα σας. Τότε θα ξέρετε ποιος είναι στ’ αλήθεια ο Θεός, γιατί θα σφάλλετε όσο προσεύχεσθε χωριστά σ’ εμένα σαν “Θεό” και στον Ιησού Χριστό σαν “Υιό του Θεού”.

Ο άνθρωπος Ιησούς είχε κατοικηθεί από μία ψυχή η οποία ήταν ο “Υιός” Μου, ένα απόλυτα τέλειο ον, δημιουργημένο από Εμένα, το οποίο παρέμεινε κοντά Μου όταν έγινε η μεγάλη πτώση των πνευμάτων. Κι αυτός ο “Υιός του Θεού” Μου έδωσε τη δυνατότητα να ενσαρκωθώ μέσα σε ένα ανθρώπινο περίβλημα.

Με αυτόν τον τρόπο μπορούσε να ολοκληρωθεί η πλήρης συνένωση του προαιώνιου πατρικού Πνεύματος με τον Ιησού Χριστό. Και έτσι στη συνέχεια δεν ήταν πλέον δυο χωριστά όντα, παρά μόνο ένας Θεός, γιατί το θείο Πνεύμα, η αρχέγονη Οντότητά Μου διαπέρασε εντελώς το ανθρώπινο περίβλημα και το μεταμόρφωσε εξίσου σε πνεύμα.

Επομένως όλα ήταν θεϊκό Πνεύμα, ήταν Το Πνεύμα το οποίο διαποτίζει την απεραντοσύνη και το οποίο εμφανίστηκε με μια ορατή μορφή στους ανθρώπους, ώστε να μπορούν αυτοί να σχηματίσουν μια εικόνα του και να συνδεθούν μαζί του.

Γιατί η αιτία της πτώσης των πνευμάτων ήταν αυτή η εκούσια απομάκρυνση από Εμένα, γιατί δεν είχαν τη δυνατότητα να ΜΕ δουν.

Και έτσι τους έδωσα τη δυνατότητα να συνδεθούν και πάλι αν το θέλουν μαζί Μου, με το που έγινα ορατός σαν Ιησούς Χριστός. Γι’ αυτό δεν πρέπει ποτέ κανείς να ξεχωρίζει τον “Ιησού Χριστό” από “Εμένα τον Ίδιο”, γιατί Αυτός και Ενώ είμαστε ένα. Όποιος καλεί Αυτόν, καλεί και Εμένα τον Ίδιο, όποιος Τον βλέπει, βλέπει Εμένα τον Ίδιο, ο οποίος είμαι και ήμουν προαιώνια και θα είμαι σε όλη την αιωνιότητα.

Αμήν

(Μπέρτα Ντούντε αρ. 7781-25.12.1960)

Το λυτρωτικό έργο του Ιησού Χριστού

Χάρη στο λυτρωτικό Μου έργο εξασφαλίστηκε η επάνοδος σ’ ΕΜΕΝΑ. Κάποια μέρα θα μπορέσουν όλα τα πνεύματα να βρεθούν πάλι κοντά Μου, κάποια μέρα θα διαπεράσω με τις ακτίνες της Αγάπης Μου όλα τα όντα που προήλθαν κάποτε από Εμένα, όπως γινόταν στην Αρχή.

Γιατί με τη θυσία του θανάτου Μου στο σταυρό έστησα τη γέφυρα που ενώνει την άβυσσο με τα ύψη, από το βασίλειο του Σκότους, στο βασίλειο του Φωτός και της ευδαιμονίας.

Με το θάνατο Μου στο σταυρό εξοφλήθηκε η βαρύτατη οφειλή και εξαλείφθηκε η ενοχή που χώριζε από ΕΜΕΝΑ όλα εκείνα τα όντα τα οποία ακολούθησαν τον αντίπαλο Μου στην πτώση του. Μέχρι τον ερχομό Μου στη γη, ανάμεσα στους ανθρώπους και σε Εμένα υφίστατο ένα αγεφύρωτο χάσμα, το οποίο είχαν δημιουργήσει από μόνοι τους.

Από μόνοι τους δεν μπορούσαν να το γεφυρώσουν, επειδή ήταν πολύ αδύναμοι, επειδή το βάρος της αμαρτίας τους ήταν πολύ βαρύ και επειδή εμποδίζονταν από τον αντίπαλο Μου να κάνουν προσπάθεια να γεφυρώσουν αυτό το χάσμα.

Και έτσι έχτισα ΕΓΩ μια γέφυρα, κατεβαίνοντας ΕΓΩ Ο ΙΔΙΟΣ στη γη. Και εξόφλησα το μεγάλο χρέος παίρνοντας το βάρος του κρίματος στους ώμους Μου και πηγαίνοντας με αυτό ως το σταυρό. Αυτό που ήταν πριν αδύνατο, είχε γίνει τώρα δυνατό: οι άνθρωποι που έχουν καλή θέληση συντάσσονται μαζί ΜΟΥ και παίρνουν το δρόμο του Σταυρού. Στηρίζονται αποκλειστικά σ’ Εμένα και δεν Με εγκαταλείπουν ποτέ πια. Θέλουν να ανήκουν σε εκείνους για τους οποίους ΕΓΩ πέθανα στο Σταυρό και έχοντας την τέλεια άφεση της ενοχής τους, μπορούν να επιστρέψουν κοντά ΜΟΥ, στο βασίλειο του Φωτός.

Δεν άφησα τους ανθρώπους μόνους τους, στη δοκιμασία τους, ήλθα να τους βοηθήσω περιβαλλόμενος τη μορφή, το περίβλημα ενός ανθρώπου. Μέσα από αυτόν τον άνθρωπο, τον ΙΗΣΟΥ, ολοκλήρωσα το έργο της λύτρωσης, γιατί ήθελα να ανοίξω το δρόμο που οδηγεί από την άβυσσο πίσω στα ύψη.

Μέχρι το θάνατο Μου, η πορεία Μου πάνω στη γη ήταν μια πορεία αγάπης, γιατί από τους ανθρώπους έλειπε η αγάπη. Και Εγώ τους την έδειξα ζωντανά με το παράδειγμά Μου, γιατί μόνο η αγάπη λυτρώνει, γιατί η αγάπη είναι ο Νόμος της αιώνιας Τάξης. Και γιατί όποιος θέλει να επιστρέψει σ’ ΕΜΕΝΑ, θα πρέπει απαραίτητα να μετατρέψει το είναι του σε αγάπη, για να μπορέσει να ενωθεί ξανά με ΕΜΕΝΑ, που είμαι η ίδια η ΑΓΑΠΗ.

Έτσι ορθώθηκε μια γέφυρα από το βασίλειο του Φωτός ως τη γη, όταν κατέβηκα ΕΓΩ ο Ίδιος στη γη. Και αυτή τη γέφυρα θα πρέπει να την περάσετε όλοι οι άνθρωποι, για να έλθετε πάλι σ’ Εμένα, ο οποίος μέχρι τότε ήμουν απρόσιτος σε εσάς λόγω της ενοχής σας.

Αλλά η Αγάπη Μου είναι μεγαλύτερη από την ενοχή σας και βρήκε μία διέξοδο. Ζήτησε δηλαδή να αποκαταστήσετε το δεσμό ανάμεσά μας, τον οποίο είχατε διακόψει εσείς.

Και έτσι βρήκα έναν τρόπο: η ΙΔΙΑ Η ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ εξόφλησε το χρέος και άνοιξε το δρόμο της επιστροφής προς ΕΜΕΝΑ. Δημιουργήθηκε μία επαφή ανάμεσα στο φωτεινό βασίλειο και τη γη, γιατί κατέβηκε στη γη μια φωτεινή ψυχή μέσα στην οποία μπορούσα να ενσαρκωθώ ΕΓΩ Ο ΙΔΙΟΣ. Αφού αυτή η ψυχή περιβλήθηκε με σάρκα, γεννήθηκε ο άνθρωπος Ιησούς. Αυτός εβάδισε το δρόμο από τον οποίο μπορείτε να φθάσετε στο βασίλειο του Φωτός για να ολοκληρωθεί η επιστροφή σας σ’ ΕΜΕΝΑ.

Αυτή τη γέφυρα την έκτισε η Αγάπη Μου για εσάς, γιατί ήταν η Αγάπη Μου που περιβλήθηκε αυτό το περίβλημα και εβάδισε για σας το δρόμο του Σταυρού. Αυτό σημαίνει ότι η Αγάπη Μου εξόφλησε το ανυπολόγιστο χρέος, δηλαδή την απομάκρυνσή σας από Εμένα, η οποία δημιούργησε ένα αγεφύρωτο για σας χάσμα ανάμεσα στο βασίλειο του Φωτός και του Σκότους.

Η Αγάπη που έχω για σας είναι απεριόριστη και θέλει να σας κερδίσει και πάλι, εσάς που είσαστε τα πλάσματά Μου. Αλλά η Δικαιοσύνη Μου δεν επέτρεπε να σας ξαναπάρω κοντά Μου, χωρίς να έχει εξοφληθεί το χρέος σας. Γι’ αυτό το λόγο η Αγάπη Μου ανέλαβε να ξεπληρώσει το χρέος, ένας “άνθρωπος” προσφέρθηκε σαν εξιλαστήριο θύμα και μέσα σε αυτόν τον άνθρωπο ήμουν ΕΓΩ Ο ΙΔΙΟΣ.

Αυτό που ήταν αδύνατο πριν το σταυρικό Μου θάνατο, έγινε δυνατό με το θάνατο στο Σταυρό. Έχετε πάλι τη δυνατότητα να Με πλησιάσετε και να επιστρέψετε στην αληθινή σας Πατρίδα, στο βασίλειο του Φωτός, όπου μπορείτε να δημιουργείτε μέσα σε μια κατάσταση φωτός, δύναμης και ελευθερίας, όπως ήταν στην Αρχή.

Ο δρόμος που οδηγεί σ’ Εμένα έγινε και πάλι ελεύθερος. Μπορείτε να αφήσετε το κρίμα σας κάτω από το Σταυρό, μπορείτε να αφεθείτε στην Αγάπη και τη Χάρη του Ιησού, του Λυτρωτή σας, γιατί Αυτός σας ανοίγει την πύλη για τη μακαριότητα, για το βασίλειο του Φωτός.

Παράλληλα όμως αυτή η λύτρωσή σας εναπόκειται στην ελεύθερη θέλησή σας. Διαφορετικά θα μπορούσαν όλα τα πνεύματα να μεταφερθούν με μιας στο βασίλειο του Φωτός, όμως τότε δεν θα ήταν εφικτός ο στόχος Μου, δηλαδή να σας διαπλάσω έτσι ώστε να γίνετε παιδιά Μου.

Θα πρέπει να πάρετε εθελοντικά το δρόμο προς το Σταυρό, θα πρέπει να παρακαλέσετε εθελοντικά για την άφεση της αμαρτίας σας και θα πρέπει να επιθυμείτε εθελοντικά να λυτρωθείτε και να ΜΕ αναζητήσετε στον Ιησού Χριστό. Και τότε θα σας δοθεί η λύτρωση, θα γυρίσετε πίσω και θα γίνετε δεκτοί με χαρά από Εμένα, τον Πατέρα σας, που κατέβηκε ο Ίδιος στη γη για να σας σώσει.

Αμήν

(Μπέρτα Ντούντε αρ. 4484-11.11.1948)

Η τριαδικότητα του Θεού

Έχετε το χάρισμα να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη νοημοσύνη σας και αυτό το χάρισμα θα πρέπει να το επωφεληθείτε. Η ζωή σας εξαναγκάζει διαρκώς να κάνετε κάτι τέτοιο σε σχέση με τις καθημερινές φροντίδες σας και συμμορφώνεσθε με αυτόν τον εξαναγκασμό χωρίς να προβάλλετε καμιά αντίσταση.

Είναι αυτονόητο για σας ότι πρέπει να συλλογισθείτε πάνω στο καθετί που αντιμετωπίζετε, να ερευνήσετε και να αναρωτηθείτε. Έτσι λοιπόν πλουτίζετε νοητικά τις ανθρώπινες γνώσεις σας.

Αλλά τη νοημοσύνη σας δεν τη χρησιμοποιείτε πάρα πολύ λίγο ως καθόλου, για να αποκτήσετε από εσωτερική παρόρμηση και πνευματικές γνώσεις.

Βέβαια δέχεσθε, και συχνά αποδέχεσθε, τέτοιες γνώσεις να σας έρθουν από έξω. Συνήθως όμως αυτό γίνεται χωρίς να έχετε βάλει σε λειτουργία τη νοημοσύνη σας, χωρίς να ελέγξετε ή να κάνετε κάποιες σκέψεις, δηλαδή δεν τις επεξεργάζεσθε με τη νοημοσύνη σας.

Άρα κάνετε κακή χρήση του νου σας, με το να τον αφήνετε να οδηγείται σε λανθασμένα συμπεράσματα, αφού δεχθήκατε πνευματικές γνώσεις χωρίς να τις ελέγξετε πριν.

Αυτός που σας έδωσε τη νοημοσύνη, μία μέρα σας ζητάει να λογοδοτήσετε για το πώς την χρησιμοποιήσατε. Αμέτρητοι άνθρωποι παραπαίουν, γιατί δεν χρησιμοποιούν το μυαλό τους για να σκεφθούν γύρω από διδασκαλίες που θα έπρεπε να τους προβληματίζουν, αφού είναι μη παραδεκτές με τη μορφή που προσφέρονται στους ανθρώπους.

Βέβαια αρνείσθε τον έλεγχο με το επιχείρημα ότι σαν άνθρωποι δεν είσαστε ικανοί να κρίνετε σωστά, και έχετε δίκιο από την άποψη ότι η νοημοσύνη σας μόνο δεν αρκεί. Ωστόσο έχετε μάθει επανειλημμένα ότι ο καθένας μπορεί και πρέπει να ζητήσει ανά πάσα στιγμή τη διαφώτισή του από το Πνεύμα για να λύσει ακόμη και τα πιο δύσκολα προβλήματα σύμφωνα με την αλήθεια.

Και ότι ο Θεός δεν αρνείται ποτέ τη συνδρομή Του σε όποιον επιθυμεί στα σοβαρά να βρει την αλήθεια.

Γι’ αυτό το λόγο ο κάθε άνθρωπος μπορεί να διαφωτισθεί σχετικά με ερωτήματα στα οποία δεν μπορεί να απαντήσει η νοημοσύνη του από μόνη της. Όταν λοιπόν κανείς αισθάνεται ανίκανος να κρίνει, έχει ένα λόγο παραπάνω να ζητά τη συμπαράσταση του Θεού.

Αυτό είναι προτιμότερο από το να αποδέχεται διάφορες διδασκαλίες που του φαίνονται αποδεκτές. Γιατί κανείς θα πρέπει να γνωρίζει σε βάθος ό,τι πρέπει να πρεσβεύσει σαν αλήθεια. Για τούτο το λόγο μεταξύ άλλων, φθάνουν αδιάκοπα διδασκαλίες από τον Ουρανό στη γη, για να ρίξουν Φως στο σκοτάδι του πνεύματος.

Και σκοτάδι είναι παντού όπου η αλήθεια καταπιέζεται ή παραμορφώνεται, όπου επικρατούν λανθασμένες διδασκαλίες και οι άνθρωποι τις υποστηρίζουν σαν αλήθεια.

Κι αυτό το σκοτάδι θα πρέπει να διαπερασθεί από το Φως, η Αλήθεια θα πρέπει να διώξει το ψέμα και το λάθος, θα πρέπει να ξεσκεπασθούν τα σημεία όπου οι άνθρωποι διδάσκονται εσφαλμένα.

Γιατί μόνο η αλήθεια οδηγεί στην αιώνια Ζωή, δεδομένου ότι η αλήθεια είναι από το Θεό ενώ οι λανθασμένες δοξασίες είναι αντίθετες με Εκείνον.

Γι’ αυτό μας ενδιαφέρει τώρα να διασαφηνίσουμε μια διδασκαλία η οποία περιπλέχτηκε και διαστρεβλώθηκε εντελώς από τον εχθρό των ψυχών, αλλά διείσδυσε μεταξύ των ανθρώπων.

Και ο λόγος ήταν ότι δεν χρησιμοποίησαν τη νοημοσύνη τους και αποδέχτηκαν ανεξέλεγκτα αυτό που τους μεταβίβασαν, δηλαδή τη διδασκαλία για την τριαδικότητα του Θεού.

Αυτή η διδασκαλία είναι πραγματικά εντελώς ακατανόητη, δηλαδή είναι αδύνατο να τη συλλάβει και να την καταλάβει κανείς νοητικά. Είναι μια παρουσίαση της αιώνιας Θεότητας, η οποία όντας παράλογη είναι αστήρικτη και απαράδεκτη.

Με άλλα λόγια όποιος την ασπάζεται, δεν έχει πια το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει την κρίση του, και όποιος χρησιμοποιεί την κρίση του, δεν μπορεί να την ασπασθεί.

Η προσπάθεια να περιορισθεί η αιώνια Θεότητα σε μια περιορισμένη μορφή, είναι ένα δείγμα της ατέλειας εκείνων των ανθρώπων που αποδέχτηκαν αυτή τη διδασκαλία. Το είναι του Θεού είναι απεριόριστο αφού είναι κάτι το απόλυτα τέλειο.

Και κάτι που είναι απόλυτα τέλειο δεν διασπάται. Γιατί η τελειότητα είναι μια πνευματική κατάσταση, και κάτι το πνευματικό δεν μπορεί να διασπασθεί στα τρία.

Γι’ αυτό το λόγο είναι αδύνατο να μιλάει κανείς για μια “τριπρόσωπη Θεότητα”, πράγμα που είναι μια αδιανόητη έννοια, η οποία οδηγεί σε εντελώς λανθασμένες αντιλήψεις γύρω από το είναι του Θεού.

Θεός – Πατέρας, Θεός – Υιός και Θεός – Άγιο Πνεύμα αυτές οι έννοιες οδηγούν δικαιολογημένα στο συμπέρασμα, ότι τρία πρόσωπα ενώθηκαν σε μια αιώνια Θεότητα, δηλαδή αυτά τα τρία αποτελούν ένα Θεό! Όμως αυτή η παρουσίαση είναι λανθασμένη.

Για να καταλάβουν οι άνθρωποι την Οντότητα του Θεού μέσα από αυτές τις τρεις έννοιες, το μόνο σωστό είναι να ερμηνευθεί ο “Πατέρας” ως Αγάπη, ο “Υιός” ως Σοφία και το “Πνεύμα” ως Δύναμη. Αυτή είναι η μόνη σωστή ερμηνεία, την οποία έχει εξάλλου σαν βάση η διδασκαλία για την τριαδικότητα του Θεού.

Όμως αδυνατώντας να την κατανοήσει, την παρερμήνευσε και προέκυψε η λανθασμένη αντίληψη ότι η Θεότητα εμπεριέχει τρία πρόσωπα.

ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, το σύνολο της θεϊκής Οντότητας, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να προσωποποιηθεί. Είναι αδύνατο να παρουσιασθεί με μία μορφή σύμφωνα με την ανθρώπινη έννοια. Πρόκειται για ένα άπειρο ΦΩΤΟΣ και ΔΥΝΑΜΗΣ, το οποίο κατευθύνει και αξιοποιεί η ΘΕΛΗΣΗ της ΑΓΑΠΗΣ.

Το Φως είναι Θεός, η Δύναμη είναι Θεός και η Θέληση της Αγάπης είναι Θεός. Το ένα δεν υφίσταται χωρίς το άλλο, αυτή η τριάδα εμπερικλείει όλη τη Θεότητα. Συνάμα αυτή η τριάδα είναι το γνώρισμα της τελειότητας, όταν ένα πλάσμα του Θεού διαθέτει Αγάπη, Σοφία και Δύναμη, έχει γίνει δηλαδή ομοίωμά Του.

Αλλά και σε αυτήν την περίπτωση αποτελεί μόνο ένα Ον. Δεν είναι κάποια μορφή, παρά κάτι το Πνευματικό, το οποίο δεν χρειάζεται μια μορφή για να υπάρξει. Και κάθε μορφή θα διαλυόταν αυτόματα από Αυτό το Ον, αν δεν είχε προηγουμένως μεταμορφωθεί σε πνεύμα, ώστε να μπορεί να περιλάβει την πληρότητα της Αγάπης, της Σοφίας και της Δύναμής Του.

Και μια τέτοια μορφή ήταν ο άνθρωπος ΙΗΣΟΥΣ, ο οποίος είχε επιλεχθεί απ’ το Θεό για να είναι φορέας όλης της πληρότητας σε Αγάπη, Σοφία και Δύναμη. Ο σκοπός ήταν να προσφέρει μια ορατή Θεότητα στους ανθρώπους, ώστε να μπορούν να πιστέψουν σε ένα ΟΝ. Ένα Ον το οποίο αποτελεί την ύψιστη τελειότητα και παρ’ όλα αυτά είναι συνδεδεμένο με τα ατελή πλάσματα, τους ανθρώπους.

Αυτή η μορφή όμως ήταν μόνο γήινη, ήταν κατά κάποιο τρόπο υπαρκτή μόνο για όσους έβλεπαν με τα μάτια του σώματος. Γιατί το πνεύμα δεν χρειάζεται καμία μορφή για να γίνει ορατό από ένα άλλο πνεύμα.

Η εικόνα “Πατέρας”, “Υιός” και “Άγιο Πνεύμα”, σαν τρία ξεχωριστά όντα, είναι παραπλανητική, ακόμη και αν μπαίνει η προσθήκη πως “είναι ένα”. Γιατί τότε οι άνθρωποι διατρέχουν τον κίνδυνο να κάνουν ένα διαχωρισμό, επικαλούμενοι το κάθε πρόσωπο χωριστά και έτσι να ενισχύσουν την άποψη μέσα τους ότι πρόκειται για τρία πρόσωπα.

Έτσι όμως κινδυνεύουν να χάσουν τη σωστή αίσθηση, αυτή που ανταποκρίνεται στην αλήθεια, για ένα Θεό, στον οποίο θα πρέπει να απευθύνονται σε κάθε εγκόσμια ή πνευματική δοκιμασία.

Ακόμη, ο άνθρωπος Ιησούς, ο οποίος πορεύθηκε στη γη σαν άτομο, για να κατοικήσει μέσα Του ο Θεός με όλη Του την πληρότητα, έγινε ένα μαζί Του, πράγμα που αποδεικνύει η ανάληψή Του. Γιατί το σώμα Του είχε πνευματικοποιηθεί εντελώς και όλα του τα συστατικά έγιναν μέλη αιώνιας Θεότητας.

Έτσι δεν υφίσταντο πια δύο ξεχωριστά, τέλεια, Όντα, παρά υπήρχε μόνο μία Θεότητα, η οποία αντιπροσώπευε την Αγάπη, τη Σοφία και τη Δύναμη στον ύψιστο βαθμό τελειότητας: ΘΕΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ, ΘΕΟΣ ΥΙΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥ, το οποίο γεμίζει το Σύμπαν, και το οποίο πραγματοποιεί το καθετί που ορίζει η θέλησή Του.

Με αυτές τις έννοιες, Πατέρας Υιός και Άγιο Πνεύμα, χαρακτηρίζεται το είναι της Αιώνιας Θεότητας. Η Σοφία, – “Ο Υιός”-, εκπορεύεται από τον “Πατέρα”, – την Αγάπη -, και η Δύναμη που διαπερνά τα πάντα, εκτελεί αυτά που αποφασίζουν Πατέρας και Υιός. Με άλλα λόγια, ο Θεός είναι παντοδύναμος και υπέρμετρα σοφός και στοργικός.

Αυτή η έννοια είναι πιο κατανοητή και λύνει με τον πιο απλό τρόπο το πρόβλημα της τριαδικής Θεότητας. Και μόνο τυφλοί πνευματικά άνθρωποι δεν μπορούν να συλλάβουν ή να αναγνωρίσουν αυτήν την απλή λύση. Κι αυτό γιατί τους καθοδηγούν στραβά ηγέτες που είναι πνευματικά τυφλοί, οι οποίοι δεν έχουν φώτιση αλλά και αρνούνται να διδαχθούν.

Αμήν

(Μπέρτα Ντούντε αρ. 8035-7.11.1961)

Η παραμορφωμένη εικόνα του Θεού και οι λανθασμένες δοξασίες

Είναι παραμορφωμένη η εικόνα που αποκτάτε για το Είναι Μου όταν Με παριστάνουν σαν ένα Θεό οργής και εκδίκησης, σαν ένα αυστηρό δικαστή δίχως συμπόνια, ο οποίος δεν κάνει άλλο από το να τιμωρεί και να καταδικάζει, χωρίς να δείχνει ποτέ έλεος. Έναν τέτοιο Θεό θα Το φοβάστε μόνο, θα Τον υπακούτε από φόβο και θα τηρείτε τις εντολές Του αποκλειστικά για το φόβο της τιμωρίας. Όμως δεν πρόκειται ποτέ να Τον αγαπήσετε έτσι, όπως θέλει Αυτός να Τον Αγαπάτε.

Όσο λοιπόν σας μεταφέρουν μια τέτοια εικόνα του Εαυτού Μου, απέχετε από την αλήθεια και παραμένετε σε βαθύ πνευματικό σκοτάδι. Έτσι όμως δύσκολα θα βρείτε το στόχο σας και την επανασύνδεση μαζί Μου. Γιατί μόνο η αγάπη καθιστά δυνατή αυτή την επανασύνδεση, όμως μια τέτοια αγάπη είναι σχεδόν αδύνατον να την αισθανθείτε για ένα Ον που σας το παρουσιάζουν με αυτόν τον τρόπο.

Αλλά Εγώ θέλω να κερδίσω την αγάπη σας και την πλήρη εμπιστοσύνη σας. Θέλω να Με αναγνωρίσετε σαν ένα πιστό Πατέρα ο οποίος επιθυμεί να Τον ενώνει η Αγάπη με τα παιδιά Του. Γι’ αυτό το λόγο θα πρέπει να σχηματίσετε μια σωστή εικόνα για Μένα, θα πρέπει να σας προσφερθεί η Αλήθεια για το Είναι Μου, το οποίο στην ουσία του είναι Αγάπη, Σοφία και Δύναμη. Το οποίο είναι απόλυτα τέλειο και το οποίο μπορείτε επίσης ν’ αγαπήσετε, εάν νιώσετε το μέγεθος της Αγάπης Μου, που θα έχετε δική σας παντοτινά.

Ένα Θεό που σας τιμωρεί όταν αμαρτάνετε, σίγουρα θα Το φοβάστε, αλλά δεν θα μπορείτε να Τον αγαπήσετε. Εγώ όμως δεν σας τιμωρώ, παρά μόνο σας βοηθώ να ξεφύγετε από την αμαρτωλή σας κατάσταση, και σας χαρίζω δύναμη και χάρη για να το κατορθώσετε.

Σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να στείλω στην καταστροφή όποιον έχει αμαρτήσει και δεν πρόκειται ποτέ να τον καταδικάσω. Αντίθετα θα προσπαθώ συνέχεια να το γλυτώσω από την άβυσσο, γιατί το λυπάμαι που έχει πάρει από μόνος του τον κατήφορο.

Και όλα τα μέσα που χρησιμοποιώ για να σηκώσω ξανά όποιον έπεσε και αμάρτησε, είναι καθαρά αποδείξεις της ΑΓΑΠΗΣ Μου. Σε καμιά περίπτωση δεν είναι τιμωρία, γιατί αυτή είναι ασυμβίβαστη με την ατέλειωτη Αγάπη Μου. Άρα δεν πρέπει να πιστεύετε αυτές τις δοξασίες οι οποίες Με παριστάνουν σαν έναν εκδικητικό και τιμωρό Θεό.

Για τον ίδιο λόγο επίσης μπορείτε να απορρίψετε τη διδασκαλία της αιώνιας καταδίκης σαν μια λανθασμένη δοξασία. Γιατί Εγώ δεν καταδικάζω ποτέ τα πλάσματά Μου. Αυτά από μόνα τους διαλέγουν τον κατήφορο χάρη στην ελεύθερη θέλησή τους και Εγώ επιδιώκω κάθε φορά να τα γλυτώσω.

Παράλληλα όμως δεν επιτρέπεται να παραβλεφθεί η Δικαιοσύνη Μου, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορώ να κάνω ευτυχισμένο ένα πλάσμα, το οποίο απομακρύνθηκε εθελοντικά από Εμένα και έχει πάρει κατηφορική πορεία.

Ωστόσο όταν σκέφτεσθε Εμένα, θα πρέπει πάντα να φαντάζεσθε έναν αγαθό, υπερβολικά στοργικό Πατέρα, ο οποίος είναι μόνιμα πρόθυμος να σας προσφέρει την Αγάπη Του. Όμως λόγω της τελειότητάς Του δεν μπορεί να ενεργήσει χωρίς να λαμβάνει υπ’ όψη του την αιώνια Τάξη.

Ωστόσο ο δρόμος προς Εμένα είναι ανοικτός ανά πάσα στιγμή για το κάθε πλάσμα. Ακόμη και όποιος έχει πέσει πολύ βαθιά, δεν έχει παρά να απλώσει το χέρι του και Εγώ θα τον πιάσω και θα τον τραβήξω στα ύψη. Γιατί η Αγάπη και η Ευσπλαχνία Μου είναι τόσο μεγάλες, που παραβλέπω κάθε ενοχή όταν κανείς αφήνεται εθελοντικά στα χέρια Μου.

Σε αυτή την περίπτωση διαγράφω κάθε ενοχή, γιατί γι’ αυτό έχυσα το αίμα Μου μέσα από τον άνθρωπο Ιησού, δηλαδή εξάλειψα έτσι την ενοχή, όπως απαιτεί η Δικαιοσύνη. Και αφού σας παρουσιάζω τον αληθινό Μου Εαυτό με κάθε αλήθεια, δεν θα δυσκολευτείτε να βρείτε εθελοντικά το δρόμο που οδηγεί σ’ Εμένα.

Αντίθετα, δυσκολεύεστε να αγαπήσετε ένα Θεό, τον οποίο είσαστε υποχρεωμένοι να φοβάστε. Γι’ αυτό το λόγο θα πρέπει να σας δοθεί η καθαρή αλήθεια, μία πνευματική γνώση που θα σας δώσει σαφή εικόνα για Εμένα, το Θεό και Δημιουργό σας, που θέλει να είναι ο Πατέρας σας. Γιατί οι λανθασμένες δοξασίες δεν μπορούν να σας οδηγήσουν στη μακαριότητα.

Για ετούτο ακριβώς το λόγο θα πρέπει να στιγματισθούν. Γιατί προήλθαν από τον αντίπαλο Μου, ο οποίος θέλει να σας κρατήσει στο σκοτάδι του πνεύματος, που κάνει τα πάντα για να σας εμποδίσει να βρείτε το δρόμο σας ως Εμένα. Ο οποίος φυτεύει το φόβο στις καρδιές των ανθρώπων, ώστε να μη φυτρώσει η αγάπη η οποία ενώνει το παιδί με τον Πατέρα. Εγώ όμως θέλω να κερδίσω την αγάπη σας και γι’ αυτό σας φέρνω την αλήθεια.

Αμήν

(Μπέρτα Ντούντε αρ. 5049-25.1.1951)

Οι δρόμοι είναι πολλοί, ο στόχος είναι ένας

Πρέπει να αλληλοσυμπληρώνεσθε μεταξύ σας και να μη διασπάσθε. Να πορεύεσθε από κοινού και να μην πηγαίνετε από διαφορετικούς δρόμους, εάν έχετε όλοι τον ίδιο σκοπό, να φθάσετε σ’ Εμένα, να δείτε το Πρόσωπο Μου και να είσαστε αιώνια μακάριοι. Να ξέρετε ότι αξιολογώ τον κάθε άνθρωπο ανάλογα με το εσωτερικό του είναι και δεν απορρίπτω κανέναν, ακόμη και εάν δεν στρέφεται σε Εμένα. Γιατί πρόκειται απλά για ένα παιδί που κάνει λάθος, που χρειάζεται μόνο το έλεος και τη φιλευσπλαχνία Μου και όχι την οργή Μου.

Γι’ αυτό παραστέκομαι σε όποιον σφάλλει και τον σπρώχνω μαλακά να βρει το σωστό δρόμο που οδηγεί σε Εμένα. Για τον καθένα ισχύει μια διαφορετική φροντίδα, αλλά μη νομίσετε ότι γι’ αυτό το λόγο δεν έχει τη δυνατότητα να φθάσει στο στόχο. Αρκεί να ΜΕ αναζητήσει κανείς και Εγώ θα τον τραβήξω κοντά Μου.

Γι’ αυτό μην αντιμάχεσθε μεταξύ σας και μη διασπάσθε, παρά μάχεσθε από κοινού στην τελευταία μάχη πάνω σε αυτή τη γη. Για Εμένα υπάρχει μόνο μια στρατιά και αρχηγός της είμαι Εγώ. Είναι εκείνοι που πιστεύουν στον Ιησού Χριστό και για αυτό έχουν το Όνομά Του στο μέτωπο τους…

Μόνο ένα πράγμα λαμβάνω υπ’ όψη Μου και έχει σημασία, κατά πόσον η πίστη τους είναι ζωντανή. Το να αναγνωρίζουν με το στόμα το Χριστό, δεν τους κάνει αυτόματα μέλη της στρατιάς των δικών Μου.

Αλλά το αποφασιστικό κριτήριο για να καταμετρηθούν με τη μικρή Μου ποίμνη, που ο Ποιμένας της είμαι Εγώ, είναι το ότι ζουν στα ίχνη του Ιησού και με αυτό τον τρόπο έχει ζωντανέψει η πίστη τους. Και όσο οι εκκλησιαστικές κοινότητες αλληλομάχονται, τους λείπει αυτή η ζωντανή πίστη. Διότι τους λείπει και η επίγνωση του τι εννοώ Εγώ σαν την Εκκλησία που ίδρυσα Εγώ.

Τα αληθινά μέλη της δικής Μου Εκκλησιάς καταλαβαίνοννται μεταξύ τους, σε όποιο θρήσκευμα ή πνευματική κατεύθυνση και να ανήκουν. Τα αληθινά μέλη της Εκκλησίας Μου αναζητούν το ένα το άλλο και χαίρονται όταν βρεθούν. Τα αληθινά μέλη είναι στενά συνδεδεμένα μαζί Μου, γιατί αποζητούν το Λόγο Μου και τον αναγνωρίζουν σαν την αληθινή τροφή και το αληθινό ποτό.

Τα αληθινά μέλη της Εκκλησίας Μου δεν προσκόπτουν στους τύπους και δεν αποδίδουν καμία αξία στους τύπους.

Παρά τους γεμίζει η αγάπη που έχουν για Εμένα όπως και για το διπλανό τους. Και σαν αποτέλεσμα το πνεύμα τους είναι αφυπνισμένο και τους διδάσκει σωστά, έτσι ώστε να αναγνωρίζονται μεταξύ τους και να μην τους χωρίζει τίποτα . Τότε επιδιώκουν από κοινού να ανέβουν, βοηθώντας το ένα το άλλο εάν η άνοδος είναι δύσκολη.

Γιατί πορεύονται προς ένα υψηλό στόχο, επιστρέφουν στο πατρικό τους. Και Εγώ έρχομαι να τους προϋπαντήσω και τους δείχνω τον Εαυτό Μου. Γιατί πλησιάζω όποιον Με αναζητά στα σοβαρά, τον προϋπαντώ σαν φίλο και αδελφό. Και παίρνω όλα Μου τα παιδιά στην πατρική Μου καρδιά και δεν τα αφήνω πια ποτέ μακριά Μου…

Αμήν

(Μπέρτα Ντούντε αρ. 4431-10.9.1948)

Πνευματικός σεισμός (στη Ρώμη;)

Η αληθινή Εκκλησία του Χριστού

Τους ανθρώπους της γης τους περιμένει ένας μεγάλος πνευματικός σεισμός, γιατί θέλω να σας δείξω ότι το χέρι Μου φθάνει ακόμη και εκεί που πιστεύετε ότι έχετε χτίσει πάνω σε ακράδαντα θεμέλια. Θέλω να σας βγάλω από τη ναρκισσιστική σας απάθεια.

Θέλω να ξυπνήσετε και να αναρωτηθείτε στα σοβαρά σε τι αποβλέπω και τι επιδιώκω, δείχνοντας φανερά τη δυσαρέσκειά Μου για ένα οικοδόμημα που εσείς θεωρείτε ότι αντιπροσωπεύει την αρετή και την ανωτερότητα.

Χρειάζομαι στο τέλος των καιρών εργάτες που θα δουλέψουν εντατικά για Εμένα και το Βασίλειο Μου. Χρειάζομαι υπηρέτες που έχουν ζωντανή πίστη, που ζουν με αγάπη σύμφωνα με το θέλημά Μου και έτσι το Πνεύμα Μου μπορεί να ενεργήσει μέσα από αυτούς. ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΚΑΛΟΥΣ ΠΟΙΜΕΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΜΝΗ Μου και ένθερμους αντιπροσώπους του Λόγου Μου.

Ο Λόγος Μου πρέπει να δοθεί στους ανθρώπους πεντακάθαρος. Γι’ αυτό μιλώ απευθείας στους υπηρέτες που έχω στη γη, ώστε ο Λόγος Μου να φθάσει χωρίς παραμορφώσεις στους ανθρώπους.

Αυτή είναι η δουλειά που έχουν να κάνουν οι υπηρέτες Μου στον αμπελώνα Μου, γιατί ήρθε η ώρα του τρύγου, όπως έχει προαναγγελθεί γραπτά και προφορικά. Και γι’ αυτή τη δουλειά χρησιμοποιώ ολοφάνερα άλλους, και όχι εκείνους που πιστεύουν ότι είναι οι αντιπρόσωποι Μου επί γης. Έχω επιλέξει μόνος Μου αληθινούς αντιπροσώπους της Διδασκαλίας Μου. Οι πρώτοι όμως δε θέλουν να τους αναγνωρίσουν και γι’ αυτό δε θέλουν ν’ ακούσουν το Λόγο Μου.

Γι’ αυτό είναι αναγκαίο να μιλήσω με ένα εξωτερικό σημάδι, που θα παραξενέψει τους ανθρώπους και θα τους κάνει να σκεφθούν. Είναι εντελώς απαραίτητο να αναλογισθεί ο καθένας πόσο άχρηστο είναι αυτό το ανθρώπινο οικοδόμημα, εφόσον δεν ανταποκρίνεται στο θέλημά Μου.

Πρέπει να αναλογισθεί με ποια μορφή θέλω να εκπληρώνουν το θέλημά Μου οι άνθρωποι, ποιες πράξεις έχουν πραγματική αξία και αιώνιο όφελος για την ψυχή. θα πρέπει να αποστασιοποιηθεί από προκατασκευασμένες απόψεις, από παραδοσιακές αντιλήψεις και συνήθειες, που δεν έχουν καμία απολύτως αξία.

Γιατί είναι απλά εξωτερικά, επιφανειακά πράγματα που κρύβουν και παραμορφώνουν τον αληθινό πυρήνα.

Θα πρέπει να γίνει συνειδητό ποια είναι τα γνωρίσματα της Εκκλησίας που Εγώ ο Ίδιος ίδρυσα πάνω στη γη. Θα πρέπει να ξεσκεπασθούν οι διδασκαλίες που είναι λανθασμένες γιατί υποστηρίζουν ότι για ν’ ανήκει κανείς στην Εκκλησία Μου, οφείλει ν’ ανήκει σ’ ένα συγκεκριμένο δόγμα. Κάτι τέτοιο όμως δεν μπορεί ποτέ να είναι σύμφωνο με τη Θέλησή Μου.

Το καθετί που παρουσιάζει μια οργανωμένη μορφή, είναι έργο των ανθρώπων, γιατί η δική Μου Εκκλησία είναι ένα καθαρά πνευματικό οικοδόμημα. Τα θεμέλιά της αποτελούν οι σκέψεις, οι προσπάθειες, οι επιθυμίες και οι πράξεις που είναι σύμφωνες με το Θέλημά Μου.

Το μόνο εξωτερικό της γνώρισμα είναι η ακαταπόνητη έμπρακτη αγάπη. Το επακόλουθο αυτής της αγάπης είναι ότι κανείς αναγνωρίζει και κατανοεί όλα όσα θέλω να πιστεύετε, όλα όσα σας διδάσκω και σας αποκαλύπτω μέσω των σκέψεών σας ή του εσωτερικού Λόγου.

Τα αδιαφιλονίκητα σημάδια της Εκκλησίας που Εγώ ίδρυσα φαίνονται στο ότι το Πνεύμα Μου ενεργεί φανερά μέσα σ’ έναν άνθρωπο, στο ότι η σκέψη του είναι φωτισμένη και η πίστη του ακράδαντη. Όμως είναι πιο πιθανό να τα συναντήσει κανείς έξω από τους κόλπους μιας χριστιανικής οργάνωσης, αν και είναι δυνατό και εκεί μέσα οι άνθρωποι να έχουν αυτήν την ευτυχία, όταν βάζουν πάνω από όλες τις άλλες διδασκαλίες, τον πυρήνα, δηλαδή τη διδασκαλία της χριστιανικής αγάπης.

Σ’ αυτήν την περίπτωση όμως θ’ αντιληφθούν και οι ίδιοι πόσο άχρηστες για την εξέλιξη της ψυχής είναι οι τελετουργίες και ολόκληρο το κοσμικό οικοδόμημα.

Πολλές φορές μάλιστα αποτελούν πραγματικό εμπόδιο, γιατί οι εξωτερικές διαδικασίες που αιχμαλωτίζουν την όραση, τις αισθήσεις και τις σκέψεις του ανθρώπου, τον εμποδίζουν να συνδεθεί ενδόμυχα και ολόψυχα μαζί Μου.

Όποιος έχει καταλάβει τι ευλογία αποτελεί αυτή η βαθιά, απευθείας σύνδεση μαζί Μου, όποιος έχει βρει το δρόμο για το πνευματικό Βασίλειο και επικοινωνεί νοερά με τους κατοίκους του, δεν πρόκειται ποτέ πια να ικανοποιηθεί με τέτοιες ορατές, επιφανειακές λειτουργίες.

Θα πάρει τις αποστάσεις του απ’ αυτές, γιατί καταλαβαίνει και αισθάνεται ότι δεν είναι αυτό που εγώ θέλω από τους ανθρώπους.

Μια τέτοια στάση αποτελεί πνευματική πρόοδο, και θέλω να το καταλάβουν όλοι οι άνθρωποι. Γι’ αυτό το λόγο θα τραβήξω την προσοχή τους σ’ ένα γεγονός που θα δείχνει σαφώς ότι έχει προέλθει από το δικό Μου χέρι.

Θέλω να βάλω στις καρδιές των ανθρώπων μια αμφιβολία που θα πρέπει να τους κάνει να σκεφθούν, εφόσον είναι καλοπροαίρετοι και αναζητούν την αλήθεια.

Θα σείσω αυτό το ανθρώπινο οικοδόμημα συθέμελα. Χαρά σ’ αυτόν που θα αναγνωρίσει τη φωνή του Θεού μέσα απ’ αυτό το γεγονός. Αν εγκαταλείψει αυτά που τον κρατούν δέσμιο, θα έχει κέρδος γιατί θα λάβει πολύτιμα αγαθά σε αντάλλαγμα για αυτά τα άχρηστα που θα εγκαταλείψει. Μ’ αυτόν τον τρόπο προσχωρεί στη δική Μου Εκκλησία, η οποία υφίσταται μόνο πνευματικά.

Αμήν

(Μπέρτα Ντούντε αρ. 4544-18.1.1949)

“Ακολουθήστε τα βήματά Μου…”

Ακολουθήστε τα βήματά Μου και θα φθάσετε ήδη πάνω στη γη στο στόχο που σας είχε τεθεί εξ αρχής. Οφείλετε να προσπαθήσετε πάνω από όλα να εφαρμόζετε την αγάπη, που σας φέρνει κοντά σ’ Εκείνον που είναι η Ίδια η αιώνια Αγάπη. Και αν έχετε εμπρός στα μάτια σας την επίγεια πορεία Μου και Μου ζητάτε, χάρη στο έργο της Λύτρωσης, να ενισχύσω τη θέλησή σας, θα σας είναι εύκολο να ζείτε με αγάπη.

Γιατί σας συμπαραστέκομαι και σας προσφέρω διαρκώς δυνατότητες να δείξετε έμπρακτα τη θέλησή σας για αγάπη εφόσον αισθάνεσθε αυτή την παρόρμηση.

Η ζωή Μου στη γη ήταν μόνιμα άσκηση ανιδιοτελούς αγάπης για τους άλλους. Το αποτέλεσμα ήταν η ένωση του Πατέρα, της αιώνιας Αγάπης, με Εμένα. Έτσι μπόρεσα να διαθέτω τη Δύναμη και την Εξουσία Του, το Φως και τη Σοφία σαν να ήταν κτήμα Μου.

Ήμουν πλήρης με το Πνεύμα Του, τη Δύναμη και το Φως Του. Και έτσι τα πάντα Μου ήταν δυνατά, γιατί ο Ίδιος ο Θεός ενεργούσε μέσα Μου.

Σαν άνθρωπος έδωσα την απόδειξη ότι δεν είναι αδύνατο να είναι κανείς πλήρης του θείου Πνεύματος. Ότι συνεπώς ο καθένας είναι ικανός να πραγματοποιήσει τα σημεία και τα θαύματα τα οποία έκανα Εγώ, ότι ο άνθρωπος μπορεί να διαμορφώσει από μόνος του τον εαυτό του ώστε να μπορεί, σαν ομοίωμα του Θεού να εκμεταλλευθεί όλες τις δυνάμεις και συνεπώς να πραγματοποιήσει ό,τι θέλει.

Ακολουθήστε τα βήματά Μου… Στη διάθεσή σας είναι ολόκληρη η δύναμη του Θεού, δεν σας θέτει κανέναν περιορισμό Αυτός, σας δίνει αμέτρητα και μπορείτε να πάρετε όλα όσα θέλει να σας μοιράσει, γιατί σας Αγαπά…

Ακολουθήστε τα βήματά Μου… Ζήστε τη ζωή σας με ανιδιοτελή αγάπη για τους συνανθρώπους σας και θα γίνετε τέλειοι, ικανοί ν’ απολαμβάνετε μόνιμα την Αγάπη και τη Χάρη του Θεού.

Σας μιλώ σαν άνθρωπος, όπως όταν περπατούσα σαν άνθρωπος στη γη. Ένας άνθρωπος που έπρεπε και αυτός με μια ζωή αγάπης να κατακτήσει τη θεία δύναμη, ο οποίος χάρη στην αγάπη μόνο μπόρεσε να ενωθεί με την αιώνια Θεότητα…

Σας δείχνω το δρόμο που αρκεί να πορευθείτε για να αναγνωρίσετε ταυτόχρονα ότι τα Λόγια Μου είναι Αλήθεια. Αφήστε Με να σας σπρώξω προς αυτήν την κατεύθυνση και μη Μου προβάλλετε καμία αντίσταση.

Προσπαθήστε να ενεργείτε με αγάπη και η δύναμή σας θα μεγαλώσει, η θέλησή σας για περισσότερη αγάπη θα τονωθεί, γιατί η ίδια η αγάπη είναι δύναμη, και εάν την ασκείτε, ό,τι δίνετε, γυρίζει σαν δύναμη πίσω σε σας…

Δοκιμάστε να αφήσετε τα Λόγια Μου να φθάσουν στην καρδιά σας, αφήστε Με να σας φωνάξω και ακολουθήστε Με… Είμαι η Φωνή στην έρημο της ζωής σας. Όλα κινδυνεύουν να ξεραθούν γύρω σας, εάν δεν ποτίσετε το στεγνό έδαφος με τον ποταμό της θεϊκής Αγάπης, εάν δεν κάνετε να βλαστήσουν με μέσον την αγάπη όλα τα καλά στοιχεία και να μεγαλώσετε τη δύναμη μέσα σας.

Μην παρακούτε τη Φωνή Μου, προσέξτε την και σκεφθείτε ότι δεν απαιτώ τίποτα το αδύνατο από σας. Γιατί Εγώ ο Ίδιος σας έδωσα σαν άνθρωπος ένα παράδειγμα τι μπορούν να καταφέρουν η αγάπη και η θέληση ενός ανθρώπου… Ακολουθήστε Με, θα γίνετε και θα μείνετε μακάριοι σε όλη την αιωνιότητα.

Αμήν

Ανγγέλος 2