Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ  ΧΡΙΣΤΟΥ

Μία εικόνα από το πώς θα εξελιχθεί η ανθρωπότητα

Επιλογή από τα έργα του Γιάκομπ Λόρμπερ και του Γκότφριντ Μαγερχόφερ

christ

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Πρόλογος

1.Η μεγάλη ροδαυγή – Προμήνυμα του ερχομού του Κυρίου

2.Σχετικά με την προσωπική επιστροφή του Κυρίου

3.Μία εικόνα από το πώς θα εξελιχθεί η ανθρωπότητα

4.Ερμηνείες κειμένων της Γραφής

5.Ο «αντίχριστος»

6.Ο τωρινός πνευματικός κατακλυσμός

7.Οι ουράνιες δυνάμεις θα σεισθούν

8.Η χιλιόχρονη βασιλεία

9.Σχετικά με τον έβδομο ερχομό του Κυρίου

10.Η μεγάλη και Νέα Ιερουσαλήμ

11.Ερμηνεία του τρίτου κεφαλαίου του Ησαΐα

12.Ο αριθμός666

13.Η Αποκάλυψη του Ιωάννη κεφ. 12, στίχοι 1,2, 5…

14.Ερμηνεία της Αποκάλυψης του Ιωάννη

ΠΡΟΛΟΓΟΣ

Διαλέξαμε τον τίτλο «Η επιστροφή του Χριστού», γιατί βρι­σκόμαστε ήδη μέσα στο λυκαυγές που πρέπει να προηγηθεί από την ανατολή του νέου πνευματικού ήλιου. Ακόμη και οι χαοτικές μέρες που ζούμε, όπου βαριά σύννεφα πυκνώνουν στον ορίζοντα, δεν μπορούν να το διαψεύσουν.

Όσο πιο έντονα προβάλλουν οι αντιθέσεις ανάμεσα στο φως και στο σκοτάδι, τόσο πιο φανερά εξελίσσεται ο διαχω­ρισμός των πνευμάτων μέσα στους κόλπους ολόκληρης της ανθρωπότητας. Και τόσο πιο καθαρά όλα τα σημάδια της ε­ποχής μας υποδεικνύουν μία πολύ κοντινή έσχατη πάλη, ό­που η θέληση για το καλό και η θέληση για το κακό θα στα­θούν αντιμέτωπες, για να παρθεί η οριστική απόφαση.

Μόνο ένα μεγάλο ξύπνημα της ανθρωπότητας έχει τη δύ­ναμη να δώσει στο θεϊκό Πνεύμα τη νίκη απέναντι σε κάθε τι δαιμονικό και εχθρικό στη ζωή στοιχείο, στο οποίο θα επιτρα­πεί γι’ άλλη μια φορά -λόγω της ελευθερίας της θέλησης-να αποχαλινωθεί, για να ξοδέψει έτσι τις τελευταίες του δυ­νάμεις.

Το περιεχόμενο αυτού του βιβλίου αποτελούν οι μεγάλες προφητείες του Ιησού, όπως τις έλαβαν και τις κατέγραψαν μέσα από την εσωτερική φωνή, ο Γιάκομπ Λόρμπερ και ο Γκότφριντ Μαγερχόφερ. Στον αναγνώστη που διαθέτει ευρύτητα πνεύματος, δεν αφήνουν καμία αμφιβολία για την τελική νίκη του Πνεύματος απέναντι στο αντι-πνεύμα και χαρίζουν εκείνη την εσωτερική γαλήνη η οποία απελευθερώνει το σημερινό άνθρωπο από το υπαρξιακό του άγχος, δίνοντας του τη δύνα­μη ν’ αντικρύζει μ’ εμπιστοσύνη ό,τι κι αν πρόκειται να συμβεί.

Η θεϊκή αγάπη μετατρέπει σ’ ευλογία την ημέρα της κρίσης που ακολουθεί πάντοτε, σαν συνέπεια, την ανθρώπινη ανο­μία.

Δεν πρόκειται για τη συντέλεια του κόσμου αλλά για μια μεγάλη κάθαρση της ανθρωπότητας η οποία θα προηγηθεί, και πρέπει να προηγηθεί, εκείνης της «επιστροφής του Χρι­στού μέσα στο ανθρώπινο πνεύμα», με την οποία θα εκπλη­ρωθεί ο λόγος από την Αποκάλυψη του Ιωάννη για μία «νέα γη και ένα νέο ουρανό».

Όποιος βάλει μ’ εμπιστοσύνη στην καρδιά του αυτά εδώ τα προφητικά λόγια σχετικά με τους έσχατους καιρούς που ζού­με, κερδίζει την είσοδο σε μια πνευματική κιβωτό, η οποία τον μεταφέρει πάνω από τα γιγάντια κύματα των μελλοντι­κών παγκόσμιων γεγονότων και φυσικών καταστροφών, Τον μεταφέρει σε μία νέα εποχή, η οποία θα σημαδεύεται από την πνευματική επιστροφή του Χριστού και όλες τις μα­κάριες συνέπειές της. Μακάρι αυτό το βιβλίο να χαρίσει φως, δύναμη και την κατανόηση του νοήματος του μεγάλου γίγνε­σθαι, στη μέση του οποίου βρισκόμαστε σήμερα.

Εκδοτικός Οίκος

ΛΟΡΜΠΕΡ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΡΟΔΑΥΓΗ -ΠΡΟΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΕΡΧΟΜΟΥ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ

Red Sky Apocalypse(Μήνυμα που δόθηκε μέσω του Γιάκομπ Λόρμπερ το 1849)

Όποιος έχει στην κατοχή του ένα φως, ας μην το κρύψει κάτω από ένα σκεπασμένο τραπέζι όπου θα φωτίζει άδικα. Ο καθένας που είναι προικισμένος έστω και με λίγο φως, ας βάλει το λυχναράκι του πάνω στο τραπέζι και ας το αφή­σει να κάψει και να φωτίσει τραπέζι και δωμάτιο. Κι όταν μ’ αυτό τον τρόπο ανάψουν πολλά λυχνάρια στο τραπέζι, γίνε­ται τέτοιο φως, που κάθε επισκέπτης που μπαίνει θα λέει ξαφνιασμένος: «Τι φωτεινά που είναι εδώ μέσα και τι καλό που κάνει τούτο το φως σ’ εμάς, που πορευόμαστε ολόκλη­ρη τη νύχτα! Ας είναι καλά, μας φαίνεται σαν το φως που φέγ­γει πριν τη ροδαυγή».

Το φως δίνει δύναμη στη ζωή και την αφυπνίζει αληθινά, ακόμη και αν έχει παραχθεί με τεχνητό τρόπο, δηλαδή μέσα από την καθαρή λογική και την εξαγνισμένη νοημοσύνη. Πό­σο απαραίτητο είναι συνεπώς σ’ αυτούς τους καιρούς, ο κα­θένας που κατέχει ένα οποιοδήποτε καλό και χρήσιμο λυχνά­ρι να το βγάλει έξω. Ας το καθαρίσει καλά, ας το γεμίσει α­πλόχερα με λάδι και ας το βάλει τότε αναμμένο πάνω στο τραπέζι της καθαρότερης κατανόησης, για να φωτίζει όλους όσους παρακάθονται σε τούτο το τραπέζι ή παρευρίσκονται απλά σε τούτο το δωμάτιο.

Οι εξελίξεις τούτων των καιρών μαρτυρούν ξεκάθαρα τι λείπει από τους πιο πολλούς ανθρώπους, και αυτό είναι το φως. Τι ωφελεί να μιλάει κανείς για την Αγάπη ή για την τήρηση των εντολών του Θεού, όταν οι αποδέκτες του κηρύγ­ματος βρίσκονται μέσ’ στο πιο βαθύ σκοτάδι! Θα γυρίσουν να πουν κατάφατσα στους κήρυκες: «Ε, σεις, οι μαθητές της νύχτας, τι φλυαρείτε εκεί και θέλετε να με κάνετε να πιστέ­ψω πράγματα που ούτε τα είδατε κι ούτε τα νοιώσατε ποτέ; Βάλτε καλύτερα ένα φως πάνω στο τραπέζι και περιγράψτε με ακρίβεια τι βλέπετε και τι παρατηρείτε. τότε κι εγώ θα σας πιστέψω πιο εύκολα, γιατί το φως από τη λάμπα σας θα φω­τίζει και το δικό μου το δωματιάκι! Πρώτα-πρώτα λοιπόν, ά­ναψε εσύ ο ίδιος ένα φως πριν αρχίσεις το κήρυγμα, και τότε θα πιστέψουμε κι εμείς αυτά που θέλεις να μας κάνεις να πιστέψουμε μεσονυκτίς».

Ας ακούσουν λοιπόν αυτά τα λόγια, όχι μόνο όσοι έχουν την καλή θέληση και νοιώθουν πως χρειάζονται τη διδασκαλία για την αληθινή ζωή, αλλά και οι δάσκαλοι- μόλις γεμίσουν καλά με λάδι τα λυχνάρια, πρέπει να αναφθούν αμέσως και να τοποθετηθούν πάνω στο φιλόξενο τραπέζι της αληθινής κατανόησης και γνώσης. Διότι πλησιάζει η ημέρα που θα εκ­πληρωθεί η τελευταία μεγάλη επαγγελία! Είναι γραμμένο πώς θα είναι φτιαγμένη τούτη η εποχή. Και δέστε, τα φαινό­μενα που είχαν προαναγγελθεί είναι εδώ ήδη σε όλη τους την έκταση. Ποιος μπορεί να τα παραγνωρίσει;

Και αν χωρίς αμφιβολία έχουν ήδη εμφανισθεί τα προφητευμένα φαινόμενα, ποιος μπορεί να αμφιβάλλει στο εξής ότι σύντομα θα ανατείλει και εκείνη η μεγάλη ημέρα που θα φέρει μαζί της τον ερχομό του ΚΥΡΙΟΥ για τελευταία φο­ρά, και αυτή τη φορά για πάντα! Δεν είπαν οι δύο άγγελοι από τους Ουρανούς σ’ αυτούς που έκλαιγαν στο σημείο απ’ όπου Αυτός αναλήφθηκε στο βασίλειο του: «Τι κάθεσθε εκεί θλιμ­μένοι και θωρείτε Αυτόν που ανέβηκε στο βασίλειό του; Πη­γαίνετε παρηγορημένοι στα σπίτια σας, γιατί αυτός ο Ιησούς: που τον είδατε τώρα να υψώνεται στον Ουρανό των ουρα­νών, μια μέρα θα γυρίσει ακριβώς όπως έφυγε τώρα, και θα κρίνει όλες τις φυλές της γης. Χαρά σ’ αυτούς που θα τους βρει δίκαιους. Εκείνοι θα είναι τα παιδιά του κι Αυτός ο Κύριος και Πατέρας Τους! Αλίμονο όμως σ’ όλους που ε­πιμένουν στο άδικο. ειλικρινά, το φταίξιμο τους θα γίνει μυ­λόπετρα γύρω απο το λαιμό τους!»

Αυτά που προανήγγειλαν οι δύο άγγελοι του Θεού και Εγώ ο Ίδιος ως Κύριος και Θεός, για τη μελλοντική επιστροφή του Χριστού, έχουν φθάσει τώρα στην ωρίμανση τους και σύντο­μα θα φανούν μπρος στα μάτια σας. Έχουν ήδη μπει μπροστά όλες οι σχετικές προετοιμασίες.

Οι καρδιές των ανθρώπων τώρα μοιάζουν με τα τρομακτικά φαινόμενα αυτών των καιρών. Είναι γεμάτες αρχομανία, φι­λαργυρία, φθόνο, λαιμαργία, κραιπάλη και πορνεία, γεμάτες φιλονικία, έριδα, κακογλωσσιά, γεμάτες ληστεία, πόλεμο, φονικό και κάθε λογής επιδημία! Διχόνοια, παντελής έλλει­ψη αγάπης και άκρατη ασπλαγχνία τις έχουν κατακυριεύσει και γι’ αυτό έχει εξαπλωθεί μια τέτοια κατάθλιψη πάνω από τους ανθρώπους, που όμοια της η γη δεν σήκωσε και δεν γεύτηκε ποτέ. Γι’ αυτό είναι απαραίτητο να μπει σύντομα τέ­λος σ’ αυτή τη θλιβερή εποχή, γιατί αλλιώς, μπορεί να κατα­ποντισθούν κι εκείνοι ακόμη που μέχρι τώρα συγκαταλέγο­νται ανάμεσα στους εκλεκτούς.

Πριν όμως μπορέσω να επιστρέψω σαν ο Κύριος και Δη­μιουργός όλης της ζωής, πρέπει πρώτα το έδαφος της γης να καθαρισθεί τέλεια από όλα τα ζιζάνια, κι αυτό συμβαί­νει όλο και πιο πολύ σε όλες τις γωνιές της γης. Όποιος λοι­πόν γνωρίζει ότι η ψυχή του είναι άρρωστη και δεν φροντίζει να γιατρευθεί, δεν θα αργήσει να δει το χαμό του.

Ο καιρός της κάθαρσης όμως θα κρατήσει τουλάχιστον τέσσερις εβδομάδες, γιατί θα υπάρξουν ώρες όπου θα συμ­βαίνουν περισσότερα απ’ ό,τι σε έναν αιώνα ολόκληρο. Μία μεγαλύτερη περίοδος έχει ορισθεί στους τέσσερις μήνες-γιατί θα υπάρξουν τώρα ημέρες, που η κάθε μια τους θα με­τράει πιο πολύ απ’ όσο άλλοτε ένας ολόκληρος αιώνας. Μία ακόμη μεγαλύτερη περίοδος έχει ορισθεί στα τέσσερα τέ­ταρτα του χρόνου γιατί θα συμβαίνουν πιο πολλά σε μία ε­βδομάδα, απ’ όσα συνέβαιναν πρωτύτερα μέσα σ’ έναν ολόκληρο αιώνα. Και η πιο μεγάλη περίοδος έχει ορισθεί στα τέσσερα και κάτι χρόνια γιατί θα έρθουν φεγγάρια όπου θα συμβαίνουν περισσότερα απ’ όσα συνέβαιναν πρωτύτερα μέσα σε επτά αιώνες!

Τούτη η εποχή όμως είναι σαν τη ροδαυγή εκείνης της η­μέρας που θα έρθει για τη σωτηρία των δικαίων και για όλους όσους έχουν πονετική και αγαθή καρδιά και αγαπούντι τ’ αδέλ­φια τους επειδή αγαπούν Εμένα.

Αλλά τούτη η μέρα θα έρθει σαν κλέφτης σε όσους δεν Με υπολογίζουν, έχουν σκληρή και περήφανη καρδιά και θεω­ρούν τον εαυτό τους καλύτερο και σπουδαιότερο από τα α­δέλφια τους.

Όποιος θεωρεί τον εαυτό του καλύτερο από τον αδελφό του, αυτή την ημέρα που έρχεται θα δεινοπαθήσει πολύ. Διό­τι από αυτή την ημέρα και στο εξής θα πάψει να υπάρχει κάθε εξωτερική διαφορά. Μεγάλες τιμές θα απολαμβάνουν απο­κλειστικά όσοι τώρα καταφρονούνται για χάρη Μου ή τους ανέχονται απλά από οίκτο, σαν τίμιους ανθρώπους. Τέτοιοι τίμιοι άνθρωποι όμως θα φανούν μεγάλοι και δοξασμένοι ε­κείνη την ημέρα, ενώ αυτοί που κυνηγούν τώρα τις διακρί­σεις, θα έχουν μικρή απολαβή.

Οι εκλεκτοί Μου όμως θα λάμπουν πιο πολύ κι από τον ήλιο το καταμεσήμερο! Στη φύση, το κόκκινο χρώμα της αυγής δεν προμηνύει καλή μέρα. Ο λαός λέει γι’ αυτό: «Κόκκινο της αυγής, δυστυχία ολημερίς, θάνατος αποβραδίς!»

Δεν θα είναι όμως το ίδιο με την πνευματική ροδαυγή, παρά ακριβώς το αντίθετο.

Γιατί ενώ η ροδαυγή στη φύση ζωντανεύει κάθε καρδιά, αυτή η πνευματική αυγή θα γεμίσει όλες τις καρδιές με με­γάλο φόβο και τρόμο. Γιατί θα πάρει το χρώμα της από το αίμα και τη μεγάλη φωτιά που θα πυρπολεί τον κόσμο, τους μικρούς και τους μεγάλους πολέμους, με άλλα λόγια.

Όπως όμως στη φύση το κόκκινο της ροδαυγής είναι κακός οιωνός για την ημέρα που ξημερώνει, το κόκκινο της πνευ­ματικής αυγής, αν και είναι αυτό καθαυτό κακό, θα το δείτε σαν έναν πολύ ευοίωνο πρόδρομο της μεγάλης σωτήριας μέρας. Όλ’ αυτά τα έχω Εγώ ορίσει έτσι και τώρα τα αφήνω να έρθουν όπως έρχονται.

Ποιος όμως θα σηκωθεί μπροστά Μου για να Μου πει: «Κύ­ριε, είσαι ένας σκληρόκαρδος Θεός, χαίρεσαι με το αίμα των σκοτωμένων και συμπεριφέρεσαι πάντοτε σαν τύραννος!» Ας ακούσει αυτός λοιπόν: Ο Κύριος δεν είναι εδώ για να τον κρίνουν τα έργα του, αλλά ΑΥΤΟΣ θα τα κρίνει σωστά και δίκαια. Γι’ αυτό και δεν πρέπει να λέτε, κοίτα, αυτός ο λαός έχει δίκιο κι εκείνος άδικο, μήτε αυτός ή εκείνος ο στρατάρ­χης κάνει πιο αξιοκατάρατα πράγματα από τον προκάτοχα του. Ούτε και πρέπει να χαίρεσθε ή να λυπάσθε όταν θα κερ­δίζει ή θα χάνει η μία ή η άλλη παράταξη.

Γενικά, δεν πρέπει να σας απασχολεί ιδιαίτερα αν είναι δί­καιο ή άδικο ό,τι συμβαίνει τώρα. Διότι Εγώ τ’ αφήνω να συμ­βούν όλα έτσι και πιστεύω ότι είμαι αρκετά κύριος για να το κάνω, και σοφός και αγαθός! Αν όμως κάποιος θεωρεί τον εαυτό του σοφότερο, ας δαμάσει τα στοιχεία της φύσης, ας σχεδιάσει στ’ αστέρια την τροχιά τους κι ας προστάξει τον άνεμο, τη θάλασσα και την ισχυρή φωτιά που καίει μέσα στα σπλάχνα της γης!

Γι’ αυτό σας λέω, μην ανακατεύεσθε σε τίποτα και μείνετε ήσυχοι στα σπίτια σας, ώστε να σας βρω εκεί όταν θα έρθω στο κοντινό μέλλον, για να σας δυναμώσω και να σας πάρω στο καινούργιο Βασίλειο Μου που θα ιδρύσω πάνω στη γη και πάνω σε όλα τα αστέρια! Αν όμως δεν σας βρω στο σπίτι σας, θα φταίτε εσείς οι ίδιοι αν θα έχετε μόνο πολύ μικρό ή και απολύτως κανένα μερίδιο στην πιο μεγάλη και τελευταία ε­πιστροφή Μου.

Κατά βάθος για Εμένα υπάρχει μόνο μία αμαρτία, η οποία είναι η μητέρα όλων των άλλων, και αυτή η αμαρτία λέγεται: περηφάνεια!

Από την περηφάνεια προκύπτει κάθε τι άλλο που λέγεται αμαρτία, εγωισμός, αρχομανία, φιλαυτία, φθόνος, φιλαργυ­ρία, τοκογλυφία, απάτη, κλοπή, ληστεία, οργή, φόνος, φυγοπονία μπροστά στη σωστή δουλειά, νωθρότητα και τάση για καλοπέραση, κομπασμός, λαγνεία, ακολασία, πορνεία και τέλος απομάκρυνση από το θεό. Κι ακόμα συχνά μία παντε­λής αθεΐα που τη συνοδεύει η πλήρης απείθεια σ’ όλους τους νόμους θεϊκής προέλευσης.

Παρατηρήστε κάθε μία από αυτές τις κύριες αμαρτίες χωρι­στά, και θα δείτε στο βάθος της κάθε μιας την περηφάνεια. Όποιος λοιπόν θέλει να απαλλαγεί μία και καλή από τις χίλιες μύριες πιθανές αμαρτίες του, ας φροντίσει να αποβάλει την περηφάνεια του, όποιας μορφής και αν είναι. Μ’ αυτό τον τρό­πο θα απαλλαγεί κι από όλες τις άλλες αμαρτίες του, διότι η περηφάνεια είναι η μοναδική αιτία γι’ αυτές τις αμαρτίες. Οι αμαρτίες που διαπράττονται χωρίς περηφάνεια δεν είναι α­μαρτίες, διότι δεν έχουν μέσα τους την αιτία για την αμαρτία.

Ας αφήσει λοιπόν ο καθένας να τον φωτίσει αυτή η ροδαυγή, κι ας ψάξει προσεκτικά στις γωνιές και στα δωμάτια της ζωής του, μήπως βρει κάτι που να έχει οποιασδήποτε μορφής ομοιότητα με την περηφάνεια. Αν βρει λοιπόν κάτι σχετικό στο εσωτερικό του, ας πασχίσει αμέσως με όλες τις δυνά­μεις του να απαλλαγεί από την περηφάνεια του, όσο μικρή κι αν φαίνεται. Διαφορετικά, με τον καιρό θα μεγαλώσει και θα πνίξει πνευματικά τον ως προς τ’ άλλα ακέραιο άνθρωπο, όπως το παρασιτικό φυτό πνίγει το κατά τ’ άλλα ολότελα υγιές δένδρο, Η περηφάνεια, οποιασδήποτε μορ­φής, είναι για την ψυχή και το πνεύμα το πιο δηλητηριώδες αέριο της κόλασης, που καταστρέφει αστραπιαία κάθε ζωή. Γι’ αυτό λοιπόν, γι’ άλλη μια φορά σας λέω:

Φυλάγεσθε πάνω απ’ όλα από την περηφάνεια, αν θέλετε να εμφανισθείτε εμπρός Μου δικαιωμένοι και να χαρείτε την ορατή παρουσία Μου τη μεγάλη ημέρα που έρχεται! Αλ­λά αν παραμένει μέσα σας ακόμα κι ένα χιλιοστημόριο ο­ποιασδήποτε περηφάνειας, δεν πρόκειται να έρθω σε σας, γιατί δεν θα έχετε αποβάλει αυτή τη θεμελιώδη αμαρτία. Μπορεί να γνωρίζετε πολλά, που εκατομμύρια άνθρωποι ού­τε να φαντασθούν δεν μπορούν. Αλλά δεν είστε γι’ αυτό το λόγο ούτε στο παραμικρό καλύτεροι από εκείνους που δεν έχουν καμία ιδέα από όλα τούτα τα πράγματα του πνεύματος, που για σας έχουν γίνει εμπεδωμένη γνώση, σε μερικές πε­ριπτώσεις ακόμη και βιωμένη μυστικιστική ενατένιση. Μόνο αν συνδυάσετε τη γνώση σας με τη σωστή ταπεινοφροσύνη, θα σας αποφέρει η βαθιά γνώση από τη σφαίρα του καθαρού Πνεύματος πραγματικά ανυπολόγιστα μεγάλο όφελος.

Σας το λέω: μην ψάχνετε ποτέ τις τιμές από τον κόσμο, όπου και να είναι! Οι τιμές αυτές είναι πανούκλα για την ψυ­χή και το πνεύμα και οι συνέπειες τους αποδεικνύονται, αργά ή γρήγορα, καταστροφικές. Κοιτάξτε τους πολέμους, όπου εκατομμύρια σφάζονται για την τιμή. Αν ηγέτες, στρατάρχες και οι λαοί τους, αντί για την περηφάνεια υπηρετούσαν την ουράνια ταπεινοφροσύνη, θα μπορούσαν ποτέ να υποδαυλι­σθούν οι λαοί σε μια τέτοια αμοιβαία λύσσα; Ειλικρινά, για τους λαούς που θα είχαν ταπεινοφροσύνη, ένας πόλεμος θα ήταν εντελώς αδύνατος. Επειδή όμως σ’ όλους τους λα­ούς ευδοκιμεί αποκλειστικά ή περηφάνεια και συνεπώς ο κά­θε λαός θεωρεί τον εαυτό του καλύτερο, επιφανέστερο, αρ­χαιότερο και με περισσότερα δικαιώματα από τον άλλο, γι’ αυτό και οι καταστροφικοί πόλεμοι είναι η φυσική συνέπεια της επικράτησης της περηφάνειας.

Τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά όμως αν ένας άπληστος ή θρασύς εχθρός επιτίθετο σε μία ειρηνική χώρα με ταπει­νούς και καλόβολους κατοίκους, για να την κάνει λεία του. Εννοείται ότι σ’ αυτή την περίπτωση οι κάτοικοι ενός τέ­τοιου κράτους θα είχαν το δικαίωμα να υποδεχθούν με κάθε αυστηρότητα έναν τέτοιο ολέθριο εχθρό και να τον τιμωρή­σουν παραδειγματικά, όπου σ’ αυτήν την περίπτωση θα έ­μπαινα αμέσως σαν Κύριος επικεφαλής τους. Ο άρπαγας ε­χθρός θα μάθαινε αστραπιαία ποια ανταμοιβή θα άξιζε στην πράξη του! Δύσκολα θα έβρισκε πάλι το θάρρος να επιτεθεί σε μία τέτοια χώρα. Δυστυχώς όμως δεν συμβαίνει έτσι. Ο ένας λαός θέλει να είναι μεγαλύτερος από τον άλλο, το ένα κράτος ισχυρότερο από το άλλο.

Η περηφάνεια των λαών έχει ξεπεράσει κάθε μέτρο, οι α­ναθυμιάσεις της κόλασης έχουν φθάσει ως τον πιο ψηλό ου­ρανό!

Η ίδια η γη Μού ζήτησε να ξεριζώσω επιτέλους τη μοχθηρή σπορά του σατανά! Και δέστε, ο καιρός έφθασε και φανερώ­νεται μπρος στα μάτια σας: ο ένας λαός πολεμάει τον άλλο! Αν αναρωτιέσθε το γιατί, σας το λέω Εγώ: από καθαρή περηφάνεια Σας λέω και κάτι άλλο ακόμα: έχουν περάσει οι επο­χές όπου το σπαθί έκανε το διαιτητή ανάμεσα στην τιμή και την ατιμία, ανάμεσα στην αρετή και την κακία. Διότι το σπαθί δεν ήταν ποτέ το όπλο της ταπεινοφροσύνης, αντίθετα, υπη­ρετούσε πάντα μόνο την τιμή, και μάλιστα τις πιο πολλές φο­ρές την τιμή μίας τυραννικής εξουσίας.

Από εδώ και εμπρός δεν θα είναι πια έτσι! Στο μέλλον μόνο η ταπεινοφροσύνη θα κυριαρχεί τους λαούς με τα όπλα της α­γάπης. Βεβαίως μόνο σ’ εκείνους τους λαούς που θα κριθούν από τους Ουρανούς άξιοι γι’ αυτά τα όπλα. Αντίθετα, οι ανά­ξιοι θα πάρουν αυτό τον καιρό την ανταμοιβή που τους αξίζει από καιρό. Θα αφήνω βέβαια πάντα να νικά η παράταξη η οποία είναι καλύτερη και δικαιότερη1 αλίμονο όμως και σ’ αυ­τήν αν ξιπαστεί γι’ αυτό!

Από εδώ και εμπρός κανένας που έχει έστω και ένα χιλιοστημόριο περηφάνειας σαν κίνητρο για τις πράξεις του, δεν πρόκειται ν’ αποφύγει τις συνέπειες τους. Κάθε πράξη που αφήνει να διαφανεί το παραμικρό ίχνος φιλοδοξίας, θα μένει αυλόγητη, από εδώ και στο εξής. Αντίθετα, κάθε πράξη που γίνεται με σκοπό την ωφελιμότητα και με ταπεινή καρδιά, Θα την ευλογήσω με το παραπάνω. Τώρα πρέπει να εισαχθεί μία νέα τάξη ανάμεσα στους ανθρώπους. Όσοι όμως δεν θα δεχθούν με όλη τους την καρδιά αυτή την τάξη. και ταυτόχρονα διατηρούν μέσα τους ακόμη δισταγμούς από τα παλιά, θα μάθουν σύντομα από τις πικρές συνέπειες αν ήταν υπέρ ή κατά της τάξης Μου.

Σ’ αυτούς τους καιρούς σας λέω πως όποιος για χάρη του κόσμου παραμελεί να κάνει το ένα ή το άλλο καλό, ας κάνει για χάρη του κόσμου ό,τι νομίζει για καλό. Όταν όμως έρθει μετά σε Εμένα με το καλό πιστοποιητικό ταυ κόσμου, Εγώ θα του πω: «Πήγαινε σε όποιον σου έδωσε τούτο το καλό πιστοποιητικό και ζήτησε του την αμοιβή σου· διότι το δικό Μου όνομα δεν είναι γραμμένο σ’ αυτό το πιστοποιητικό! Για χά­ρη ταυ κόσμου έκανες τούτο και εκείνο, και δεν θέλησες να πορευθείς στους μόνους δρόμους που Μ’ ευχαριστούν, τους δρόμους της αληθινής ταπεινοφροσύνης. Σου εκολάκευε τη ματαιοδοξία σου όταν ο κόσμος έλεγε για σένα: “κοίτα, να ένας αξιότιμος άνθρωπος!” Γι’ αυτό δεν πρέπει να σου κακοφανεί που στο δικό Μου βασίλειο πραγματικά λίγες θα είναι οι τιμές σου».

Με αυτό όμως δεν θέλω να πω ότι κανένας πρέπει να ενερ­γεί με τέτοιο τρόπο που ο κόσμος να τον δακτυλοδείχνει με περιφρόνηση. Όχι, μια τέτοια απαίτηση δεν την έχω ποτέ! Αλλά από σας απαιτώ ένα, πως θα κάνετε ό,τι είναι πραγματικά καλό χωρίς τον παραμικρό ενδοιασμό για τον κόσμο, και ας λέει αυτός ό,τι θέλει. Κι ο λόγος, γιατί αυτό είναι καλό και γιατί έτσι το θέλω να γίνει Εγώ!

Έχετε ξεχάσει λοιπόν ότι Εγώ, ο Προαιώνιος, Παντοδύνα­μος Πλάστης συμπάντων των ουρανών και των κόσμων, όλων των αγγέλων και των ανθρώπων, ήρθα ο Ίδιος σ’ αυτή τη γη, ντυμένος με την πιο μεγάλη ταπεινότητα; Δίδαξα στους αν­θρώπους με ζωντανά λόγια και πεντακάθαρες πράξεις πως οφείλουν να αποφεύγουν τον κόσμο με τη μεγαλομανία του και τα μεγαλεία του, όπως έκανα και Εγώ, αν θέλουν να είναι παιδιά Μου, και πως δεν πρέπει να βαδίζουν στην πλατιά λεωφόρο της γήινης λάμψης, η οποία είναι πάντα εφήμε­ρη, αλλά στο στενό μονοπάτι της ταπεινοφροσύνης, το οποίο οδηγεί στην αιώνια Ζωή!

Και δεύτερον, πως ό,τι μετράει για μεγάλο επίτευγμα στον κόσμο, στα δικά Μου μάτια είναι αποτρόπαιο! Πως τιμώ μόνο τον μικρό, τον καταφρονεμένο από τον κόσμο, τον μεγαλόσχημο όμως το διώχνω πάντα μακριά Μου!

Δεν πρόκειται να Με δείτε καταπρόσωπο αν δεν φύγει από την καρδιά σας και το τελευταίο ίχνος περηφάνειας. Αληθινά, έτσι θα γίνει! Θα φερθώ με μεγαλύτερη επιείκεια στον κάθε αμαρτωλό, παρά σε κάποιον που δεν αποβάλλει τη φανερή περηφάνεια του για πάντα από την καρδιά του με αληθινή μετάνοια και βαθιά αποστροφή!

Αν είχατε αμαρτίες αμέτρητες σαν τα χορτάρια της γης και την άμμο της θάλασσας αλλά κανένα ίχνος περηφάνειας, όλες αυτές οι αμαρτίες θα ήταν ανύπαρκτες για Εμένα! Διότι όπου δεν υπάρχει περηφάνεια, υπάρχει η αγάπη, που κρύβει μέσα της την ταπεινοφροσύνη- η αγάπη και η ταπεινοφροσύνη πα­ραγράφουν όλα τα λάθη και τα αμαρτήματα, όσα και να είναι. Αλλά αν κρύβεται έστω και ένα χιλιοστημόριο περηφάνειας πίσω από τις άλλες αμαρτίες που διαπράττουν οι άνθρωποι τον καιρό που δοκιμάζονται στην χρήση της ελευθερίας τους, τούτο το χιλιοστημόριο θρέφει όλες τις αμαρτίες, ακό­μη και τις πιο μικρές. Τέτοια πνεύματα θα αγωνισθούν πολύ σκληρά μία ημέρα, όπως άλλωστε και εδώ ήδη, για να απαλλα­γούν από έστω κι έναν κόκκο της περηφάνειας τους.

Αρκεί και ένα ίχνος περηφάνειας για να μην μπορώ να μπω μέσα στους ανθρώπους, όσο αξιόλογοι και αν είναι κατά τ1 άλλα, αν δεν υποχωρήσει και το τελευταίο ίχνος περηφά­νειας από την καρδιά τους. Εδώ βρίσκεται και ο λόγος που ειδικά αυτό τον καιρό τόσο λίγοι άνθρωποι Με βλέπουν καταπρόσωπο και μπορούν να γίνουν παιδιά Μου, μαθαίνοντας από Εμένα τον Ίδιο.

Επίσης σταματήστε να λέτε: «Τούτο το σπίτι, τούτο το χω­ράφι και αυτή η περιουσία ανήκουν σ’ εμένα Στο δικά μου σπίτι είμαι εγώ αφεντικό και εγώ ορίζω». Προσέξτε- σε τέ­τοιες εκφράσεις κρύβεται μία μεγάλη δόση περηφάνειας! Ει­λικρινά, όσους σκέφτονται, μιλούν και ενεργούν έτσι, δεν πρόκειται ποτέ να τους κάνω δικούς Μου. Γιατί δεν θεωρούν Κύριο Εμένα, στον οποίο και μόνο ανήκουν στην πραγματικό­τητα τα πάντα, αλλά θεωρούν κύριο τον εαυτό τους σε πράγ­ματα που τους έχω δανείσει μόνο για λίγο καιρό. Εδώ απα­ντιέται μία μεγάλη αλαζονεία, που είναι και η μοναδική προξενήτρια κάθε πολέμου σε μικρό και σε μεγάλο επίπεδο. Στο μελλοντικό Μου Βασίλειο θα πρέπει να διαμορφωθούν όλα διαφορετικά: δεν θα υπάρχει πια κανείς ιδιοκτήτης σπιτιού, ούτε γης, διότι Εγώ θα είμαι τα πάντα. Και στην καλύτερη μοί­ρα απ’ όλους θα βρίσκεται αυτός που θα κατοικώ μέσα του! Ένα σας λέω επίσης, ότι θα εξολοθρευθούν ακόμα πολλά ζιζάνια και ξερόχορτα με την πιο μεγάλη δριμύτητα μέχρι να έρθω σ’ αυτή τη γη! Όπου είναι δύο, ο ένας θα γίνει δεκτός και ο άλλος θα απορριφθεί, δηλαδή, θα γίνει ένα τρομερό κοσκίνισμα για περισσότερο από τους μισούς ανθρώπους! Σας προειδοποιώ όμως σοβαρά γι’ άλλη μια φορά να μη λά­βετε θέση ούτε δεξιά ούτε αριστερά τούτο τον καιρό! Από το χέρι Μου μόνο εξαρτάται ποιος πρέπει να νικήσει και θα νι­κήσει! Να μην πει κανείς σας: “αυτός πολεμάει με το δίκιο απ’ την πλευρά του, εκείνος με το άδικο» αντίθετα. το δικό σας καθήκον είναι να προσεύχεσθε για φίλους και εχθρούς. Οτι­δήποτε από εκεί και πέρα, είναι αμαρτία. διότι με μια τέτοια μεροληψία ενστερνίζεσθε την αλαζονεία της παράταξης που σύμφωνα με τη δική σας επιθυμία πρέπει να νικήσει και με αυτό τον τρόπο εύχεσθε την ολοκληρωτική καταστροφή του αντιπάλου. Ρωτήστε όμως την καρδιά σας, και αυτοί που θα πρέπει να εξολοθρευθούν, μήπως δεν είναι και τού­τοι αδέλφια σας, όπως εκείνοι στους οποίους εύχεσθε τη νίκη;

Πώς συμβιβάζεται όμως με τον Λόγο Μου μία τέτοια επιθυ­μία, όλο κρυφή εκδικητικότητα και χαιρεκακία; Εγώ ο Ίδιος δίδαξα ρητά σε όλους τους ανθρώπους να προσεύχεσθε γι’ αυτούς που σας μισούν, να ευλογείτε όσους σας κατα­ριούνται και να κάνετε καλό σε όσους θέλουν να σας βλά­ψουν!

Γι’ αυτό αφήστε τους να πολεμούν όσοι πολεμούν! Να προ­σεύχεσθε για όλους και μη χαίρεσθε ποτέ για την ήττα των άλλων, και έτσι θα γίνετε σαν τους αγγέλους Μου στους Ου­ρανούς, οι οποίοι σκεπάζουν το πρόσωπο τους όταν αλληλοσφάζονται τ’ αδέλφια τους στη γη.

Λάβετε υπ’ όψη σας όμως πως τούτη η ροδαυγή πριν τον ερχομό Μου, θα κοκκινίσει ακόμη πιο πολύ απ’ ό,τι είναι τώ­ρα. Και μόνο στο τέλος όλης της σφαγής θα φανεί ότι καμιά παράταξη δεν θα κερδίσει την πραγματική νίκη, διότι ο πραγ­ματικός νικητής θα έρθει κατόπιν. Όπου τώρα πολεμά η περηφάνεια, θ’ αρχίσει τότε να πολεμά η ταπεινοφροσύνη.

Από το σπαθί της δεν θα γλιτώσει κανένας τύραννος και κανένας δικαστής που φρόντιζε ν’ αποκτήσει φήμη με το αί­μα αθώων φυλακισμένων.

Εγώ, ως ο αιώνιος Πατέρας σας, που σας έχω δώσει ήδη τόσα πολλά, σας δίνω τώρα και αυτό το Λόγο, ένα Λόγο πο­λύ σημαντικό για το μελλοντικό καλό σας και τη σωτηρία σας. Αν τον τηρήσετε πιστά και με ακρίβεια, θα βρείτε όλα τα κα­λά, τώρα και αιώνια. Αν όμως τον εκλάβετε σαν κάτι το συ­νηθισμένο και συνεχίσετε να ενεργείτε σύμφωνα με τις πα­λιές σας συνήθειες και ήθη, θα φέρετε εσείς οι ίδιοι την ευ­θύνη αν θα έχετε πολύ μικρό ή και καθόλου μερίδιο στην ε­πιστροφή Μου.

Όσα έχει καταγράψει εδώ ο δούλος Μου, θα εκπληρωθούν αμετάκλητα.

Μακάριοι εσείς και όποιος δεν παραπετάξει αυτές τις νου­θεσίες. αληθινά, θα μπω στο σπίτι αυτού του ανθρώπου, εδώ και παντού!

Όποιος όμως δείξει πολύ λίγη προθυμία και θέληση ακού­γοντας τη νουθεσία τούτη και άλλες τέτοιες διδασκαλίες σε πολλά άλλα μέρη, το σπιτικό του σύντομα θα μείνει έρημο, θλιβερό και εγκαταλειμμένο. Διότι όταν έρθω, θα έρθω μόνο στους αληθινά δικούς Μου και θα ευλογήσω το σώμα τους για τον αιώνα τον άπαντα!

Αλίμονον όμως σ’ αυτόν που τα πόδια Μου δεν θα αγγίξουν την είσοδο του σπιτιού του. Μερίδιο του θα είναι και θα μείνει μόνο το θλιβερό και δυσοίωνο κόκκινο της αυγής, αλλά δεν πρόκειται να δει τις άγιες ακτίνες της μεγάλης ημέρας που ξημερώνει!

Και τούτο σας το λέω Εγώ, Αυτός που θα έρθει τότε. Αμήν.

Σχετικά με την προσωπική επιστροφή του Κυρίου

Μήνυμα που δόθηκε μέσω του Γιάκομπ Λόρμπερ.

Ένα απόσπασμα από τις αποκαλύψεις σχετικά με τη διδασκαλία και τη δράση του Ιησού κατά τη διάρκεια του δημόσιου έργου Του, που προέρχονται από το Μεγάλο Ευαγγέ­λιο του Ιωάννη. Ο ΚΥΡΙΟΣ εξηγεί στους μαθητές Του το πα­ραπάνω θέμα ως εξής:

Τους έδειξα πώς θα καταδικασθεί σύντομα ο κρυφός άρ­χοντας του κόσμου και αμέσως κατόπιν ολόκληρη η ακολου­θία του. Ταυτόχρονα τους έδειξα και το τέλος του κόσμου και την κρίση, όπου θα κριθούν όλοι όπως τον καιρό του Νώε. Τότε Με ρώτησαν όλο δέος πότε και πώς θα συμβεί αυτό. Εγώ όμως τους αποκρίνομαι: Όπως ήταν τον καιρό του Νώε, έτσι θα είναι και τότε η αγάπη θα μειωθεί και θα σβήσει ολότελα. Η πίστη σε μία καθαρή διδασκαλία ζωής και γνώσης του Θεού που έχει αποκαλυφθεί από τους Ουρανούς στους ανθρώπους, θα έχει μετατραπεί σε μία ολοσκότεινη, άψυχη δεισιδαιμονία, όλο ψέμα και απάτη. Οι ηγέτες θα χρησιμο­ποιούν και πάλι τους ανθρώπους σαν τα ζώα και θα τους σφά­ζουν εν ψυχρώ και ασυνείδητα, αν δεν υποτάσσονται χωρίς αντίρρηση στα τερτίπια των ενδόξων εξουσιαστών τους.

Οι ισχυροί θα βασανίζουν με κάθε λογής τυραννικά μέτρα τους φτωχούς, θα καταδιώκουν και θα καταπιέζουν κάθε ε­λεύθερο πνεύμα με όλα τα μέσα. Το αποτέλεσμα θα είναι μια τέτοια δυστυχία ανάμεσα στους ανθρώπους, που όμοια της δεν έχει ξαναδεί η γη. Τότε όμως θα μικρύνουν οι μέρες για χάρη των πολλών εκλεκτών που θα συγκαταλέγονται ανάμε­σα στους φτωχούς διότι αν δεν γίνει αυτό, θα κινδύνευαν και οι εκλεκτοί να αφανισθούν!

Από τώρα μέχρι τότε θα περάσουν χίλια χρόνια και περίπου άλλα χίλια χρόνια ακόμη! Τότε θα στείλω τους ίδιους αγγέ­λους που βλέπετε εδώ με μεγάλες εγερτήριες σάλπιγγες ανάμεσα στους φτωχούς ανθρώπους. Αυτοί θα ξυπνήσουν από τον τάφο της νύχτας τους τους ανθρώπους της γης που είναι πνευματικά νεκροί.

Κι αυτοί οι εκατομμύρια αφυπνισμένοι θα πέσουν πάνω στις εγκόσμιες δυνάμεις, σαν τη φωτιά που πηδάει από το ένα άκρο της γης στο άλλο, και κανένας δεν θα είναι πια σε θέση να τους προβάλει αντίσταση!

Από τότε κι εμπρός η γη θα γίνει πάλι παράδεισος κι Εγώ θα καθοδηγώ για πάντα στο σωστό δρόμο τα παιδιά Μου. Από εκεί και στο εξής, ύστερα από μια πάροδο χιλίων χρόνων, ο άρχοντας της νύχτας θα μείνει και πάλι ελεύθερος για ένα μικρό χρονικό διάστημα εφτά χρόνων και μερικών φεγ­γαριών και ημερών, για δική του χάρη, ώστε είτε να πέσει ολοκληρωτικά είτε ενδεχόμενα να γυρίσει πίσω.

Στην πρώτη περίπτωση η γη θα μετατραπεί ως προς το ε­σωτερικό της μέρος σε μία αιώνια φυλακή, αλλά η εξωτερική γη θα παραμείνει ένας παράδεισος. Στη δεύτερη περίπτωση όμως η γη θα μεταμορφωνόταν σε ουρανό και θα εξαφανιζό­ταν για πάντα ο θάνατος της σάρκας και της ψυχής! Πώς ό­μως και τι θα γίνει; Αυτό δεν δικαιούται να το γνωρίζει εκ των  προτέρων ούτε ο πρώτος άγγελος στους Ουρανούς- αυτό το γνωρίζει μόνον ο Πατέρας!…

Όταν κάποτε η γη θα έχει γεμίσει ηδονιστές, σύντομα θα ακολουθήσει μία γενική και παγκόσμια ημέρα της κρίσης πά­νω απ’ όλους τους ανθρώπους αυτής της γης, που θα την έχει αφήσει να έρθει ο Θεός.

Τότε θα δούμε αν θα θελήσουν ύστερα να σηκωθούν πάλι εκείνοι που τολμούσαν να λένε στους συνανθρώπους τους με το μέτρο στο χέρι:«Δες αυτό το μεγάλο κομμάτι γης. το μέτρησα εγώ, έβαλα τις πέτρες για ορόσημο και το ανακηρύσσω αποκλειστικά δική μου, κι απαραβίαστη ιδιοκτησία. Και όποιος θα έχει το θράσος να μου φέρει αντίρρηση ή και να μου πει μόνο: ¨Φίλε, ο καθένας έχει το ίδιο δικαίωμα να σου αρπάξει μέσα από τα χέρια το δικαίωμα που φαντά­ζεσαι πως έχεις, αρκεί να έχει τη δύναμη και τα κατάλληλα μέσα¨ , θα τον τιμωρήσω με το θάνατο!» Σας το λέω, δεν πρόκειται να υπάρξουν ξανά τέτοιοι άνθρωποι! Διότι όταν θα έρ­θω στη γη την επόμενη φορά, για να κρίνω αυτούς τους οπαδούς του Επίκουρου, αλλά και για να δώσω την αμοιβή της ζωής στον κάθε ένα που έχει βαστάξει υπομονετικά δυστυ­χίες και βάσανα από αγάπη για τον θεό και τον πλησίον, δεν πρόκειται να αφήσω πια να μετριέται η γη με το μέτρο για το αποκλειστικό όφελος κάποιου. Όπου θα στέκεται κανείς, εκεί και θα θερίζει και θα μπορεί να ικανοποιεί τις ανάγκες του. Και οι άνθρωποι θα υποστηρίζουν ο ένας τον άλλον, αλ­λά κανένας δεν θα πει: «πρόσεξε, αυτό είναι ιδιοκτησία μου και εγώ είμαι εδώ αφεντικό!»

Οι άνθρωποι θα αναγνωρίσουν τότε ότι ο μοναδικός Κύριος είμαι Εγώ, κι ότι αυτοί είναι όλοι αδέλφια. Θα έπρεπε βέβαια και τώρα να είναι έτσι ανάμεσα στους ανθρώπους. Ωστόσο, τα πράγματα θα παραμείνουν έτσι σ’ αυτή τη μεσαία περίοδο διάπλασης της ανθρωπότητας, η οποία δεν έχει ακόμη καθαρθεί από τη μεγάλη φωτιά της ζωής, αλλά από τώρα μέχρι τότε δεν θα συμπληρωθούν 2000 χρόνια. Στη συνέχεια όμως θα επικρατήσει το Πνεύμα στους ανθρώπους και δεν θα υπάρχει πια το «μετρημένο» δικό μου και δικό σου. Για το Θεό, ολό­κληρη η γη ανήκει εξίσου σε όλους τους ανθρώπους, όπως ήταν και στην αρχή της ανθρωπότητας. Οι σοφοί οφείλουν να τη μοιράζουν ανάλογα με τις ανάγκες των ανθρώπων και να τους διδάσκουν πώς να την καλλιεργούν. Και ένα μέ­ρος των καρπών πρέπει να μοιράζεται από τους σοφούς και το περίσσευμα να φυλάγεται σε ειδικές αποθήκες για να μην έχει έλλειψη κανένας στην κοινότητα…».

Η φωτιά πριν τον ερχομό Μου, σημαίνει: μεγάλη και γενική ένδεια, αθλιότητα και δυστυχία, που μεγαλύτερη δεν έχει δει η γη. Η πίστη θα σβήσει, η αγάπη θα παγώσει κι όλοι οι φτωχοί λαοί θα θρηνούν και θα στενάζουν. Όμως οι μεγάλοι, οι ισχυ­ροί και οι βασιλιάδες τούτου του κόσμου δεν θα βοηθούν στα παρακάλια τους, γιατί η μεγάλη αλαζονεία θα έχει κάνει τις καρδιές τους πέτρινες! Και έτσι θα ξεσηκωθεί ο ένας λαός και θα πολεμάει τον άλλον με πύρινα όπλα.

Γι’ αυτό οι δυνάστες θα πνιγούν στα χρέη και θα βασανίζουν τους υπηκόους τους με αβάστακτους φόρους- Έτσι θα προ­κύψει μια υπέρμετρη ακρίβεια, λιμός, πολλές κακοήθεις αρ­ρώστιες, επιδημίες και πανώλη σ’ ανθρώπους, ζώα, ακόμη και φυτά. Επιπλέον θα ενσκήψουν μεγάλες θεομηνίες σε στεριά και θάλασσα, και σεισμοί. Η θάλασσα θα πλημμυρίσει σε πολ­λά σημεία τις ακτές- τότε τους ανθρώπους θα τους κυριεύσει φόβος και τρόμος εν αναμονή των πραγμάτων που θα συμ­βούν πάνω στη γη! Όλα αυτά θα επιτραπούν για να αποτρέ­ψουν τους ανθρώπους από την περηφάνεια, τον εγωισμό και την οκνηρία τους. Αυτό θα είναι το πρώτο είδος φωτιάς που θα εξαγνίσειτους ανθρώπους για την τότε επάνοδο Μου.

Τον ίδιο καιρό όμως και η φυσική φωτιά θα έχει ένα γιγά­ντιο έργο να εκτελέσει, γιατί θα κινεί τα πλοία σε όλες τις θάλασσες με την ταχύτητα του ανέμου. Επιπλέον οι άνθρω­ποι, χάρη στην οξύνοιά τους, θα φτιάξουν σιδερένια οχήματα και δρόμους, αντί για ζώα θα ζεύξουν τη φωτιά μπροστά από την άμαξα και με την ορμή της θα ταξιδεύουν πάνω στη γη με την ταχύτητα του βέλους. Όμοια, θα είναι ικανοί να δαμάσουν την αστραπή (ηλεκτρισμό) και να την κάνουν ταχύτατο μεταφορέα της θέλησης τους από το ένα άκρο της γης.  Και όταν οι ξιπασμένοι και άπληστοι βασιλιάδες θα κάνουν πόλεμο μεταξύ τους, η φωτιά θα έχει να εκτελέσει πιο αποφασιστική λειτουργία.

Διότι με την ορμή της θα εκσφενδονίζουν με αστραπιαία ταχύτητα σιδερένιες μάζες με σφαιρικό (και κυλινδρικό) σχήμα και υπέρογκο βάρος ενάντια στον εχθρό, ενάντια στις πόλεις και στα οχυρά, και θα προκαλούν μεγάλες καταστροφές. Οι εφευρετικοί άνθρωποι θα το παρακάνουν τόσο πολύ με αυτά τα όπλα, που γρήγορα δεν θα μπορεί πια κανέ­να έθνος να πολεμήσει το άλλο. Διότι αν θα πολεμήσουν δυο λαοί με τέτοια όπλα, σύντομα θα εξολοθρευθούν μέχρι τον τελευταίο άνδρα, πράγμα που αναμφισβήτητα δεν θα φέρει αληθινή νίκη και όφελος σε καμιά πλευρά. Οι βασιλιάδες και Οι στρατάρχες τους θα το αντιληφθούν σύντομα αυτό και γι’ αυτό θα προτιμήσουν να ομονοήσουν και να κλείσουν ειρήνη και φιλία. Και αν κάποιος υπερβολικά υπερήφανος και φιλόδοξος ταραχοποιός ξεσηκωθεί και κινήσει ενάντια στο γείτο­να του, θα ενωθούν μεταξύ τους οι φιλειρηνιστές, και θα τον τιμωρήσουν. Με αυτό τον τρόπο θα εγκαθιδρυθεί σιγά-σιγά η παλιά ειρήνη ανάμεσα στα έθνη της γης και θα παγιωθεί. Βέβαια θα υπάρχουν ακόμη πόλεμοι ανάμεσα στους πιο ά­γριους λαούς της γης, αλλά γρήγορα θα γίνουν, αδύνατοι ακόμα και γι’ αυτούς. Θα τους ενώσω με τη βοήθεια από ιούς δίκαιους βασιλείς και στρατάρχες Μου και θ’ αφήσω να χυθεί το φως Μου ανάμεσα τους, και έτσι θα μεταμορφω­θούν κι αυτοί σε ειρηνικούς λαούς που θα αγαπούν το φως. Δέστε, αυτό είναι το δεύτερο είδος φωτιάς που θα εξαγνίσει τους ανθρώπους!

Ένα τρίτο είδος φωτιάς θα αποτελεί το γεγονός ότι αρκετούς αιώνες πριν θα αφυπνίσω όλο και πιο φωτισμένους μάντεις, προφήτες και εργάτες, οι οποίοι θα διδάξουν τα πάντα καθαρά και αληθινά στο όνομα Μου και σε όλους τους λαούς της γης.

Έτσι θα τους απελευθερώσουν από κάθε λογής φαντασιώ­σεις, απάτη και ψέμα, τα οποία διαδίδουν ψευτοπροφήτες και ιερείς, ακόμα και στο όνομα Μου, και τα οποία θα ανοί­ξουν το δρόμο για τον αφανισμό τους. Γι’ αυτό δεν θ’ αργήσουν να πυροδοτήσουν με τις απάτες τους το ξεκίνημα του κακού και ήδη έχουν αρχίσει να το κάνουν εδώ κι εκεί στις μέρες Μου κιόλας.

Αυτοί θα κάνουν ψεύτικα σημάδια και θαύματα όπως και οι ειδωλολάτρες ιερείς. Θα παραπλανήσουν πολύ κόσμο και παράλληλα θα συσσωρεύσουν μεγάλα γήινα πλούτη, θησαυ­ρούς, εξουσία και δόξα. Αλλά χάρη στην τρίτη φωτιά και το αστραφτερό φως της θα τα χάσουν όλα και θα εξολοθρευθούν ολοκληρωτικά. Οι βασιλιάδες και οι ηγέτες που θα θε­λήσουν να τους βοηθήσουν, θα χάσουν μ’ αυτό τον τρόπο όλη την εξουσία, την περιουσία και το θρόνο τους. Διότι θα ξεση­κώσω εναντίον τους τους δικούς Μου βασιλείς και στρατάρ­χες, και θα τους χαρίσω τη νίκη. Έτσι θα πάρει τέλος η παλιά νύχτα της κόλασης και των απεσταλμένων της (πάνω στη γη).

Όσο μπορεί στη φύση να αντισταθεί η νύχτα στον ήλιο που ανατέλλει, άλλο τόσο θα μπορέσει το ψέμα να νικήσει στον αγώνα με το φως της Αλήθειας όταν θα έρθει από τους Ου­ρανούς το τρίτο είδος της φωτιάς! Το ψέμα θα κρυφθεί στις ολοσκότεινες σπηλιές και αβύσσους· και όσοι δουν μια φορά το φως, δεν πρόκειται πια να στέρξουν τη νύκτα. Τώρα θέλω να σου δείξω και ένα τέταρτο είδος φωτιάς που θα εξαγνίσει τη γη, τους ανθρώπους και όλη την πλάση όταν θα έρθω για δεύτερη φορά. Τούτο το είδος της φωτιάς θα συνίσταται σε κάθε μορφής και είδους μεγάλες φυσικές εξεγέρσεις της γης, και συγκεκριμένα σ’ εκείνα τα σημεία της γης όπου οι άνθρωποι θα έχουν ανεγείρει μεγάλες και μεγαλοπρεπείς πόλεις.

Διότι εκεί θα επικρατεί η πιο μεγάλη περηφάνια, η παντελής έλλειψη αγάπης, τα διεφθαρμένα ήθη, η ψεύτικη δικαιοσύνη,  εξουσία, η δόξα, η φυγοπονία, και παράλληλα η πιο μεγάλη φτώχεια, κάθε λογής συμφορά και μιζέρια που θα έχουν προ­καλέσει οι δυνατοί και οι μεγάλοι με τον ανεξέλεγκτο ευδαι­μονισμό τους. Σ’ αυτές τις πόλεις επίσης θα ανεγερθούν σε μεγάλη κλίμακα κάθε λογής εργοστάσια όπου αντί για αν­θρώπινα χέρια, θα δουλεύουν η φωτιά με το νερό συνδυασμένα με χίλια-μύρια πολύπλοκα μηχανήματα φτιαγμένα από σίδερο. Καύσιμη ύλη θα προμηθεύουν οι πανάρχαιοι γαιάνθρακες, τους οποίους θα βγάζουν οι τότε άνθρωποι σε γιγάντιες ποσότητες από τα βάθη της γης.

Όταν αυτή η εκμετάλλευση της δύναμης της φωτιάς θα έχει φθάσει στο αποκορύφωμα της, σ’ εκείνα τα μέρη της γης η ατμόσφαιρα θα γεμίσει σε τρομερό βαθμό με εύφλεκτα είδη αερίων, τα οποία θα αναφλέγονται εδώ κι εκεί, οπόταν εκεί­νες οι πόλεις και οι περιοχές, μαζί με τους αναρίθμητους κατοίκους τους, θα μετατρέπονται σε ερείπια και στάχτες. Κι αυτός θα είναι πάλι ένας μεγάλος και δραστικός εξαγνισμός! Ό,τι όμως δεν καταφέρει η φωτιά μ’ αυτό τον τρόπο, θα το καταφέρουν άλλες μεγάλες θεομηνίες -εννοείται βέ­βαια, όπου αυτό θα είναι απαραίτητο- διότι αν δεν χρειάζεται, δεν θα καεί και δεν θα καταστραφεί το παραμικρό. Με αυτό τον τρόπο όμως θα απαλλαγεί και η ατμόσφαιρα της γης από τις κακές αναθυμιάσεις και τα κακά πνεύματα της φύσης, πράγμα που θα έχει ευνοϊκή επίδραση σε όλα τα άλ­λα πλάσματα της γης. Επιπλέον τούτο θα ευνοήσει τη φυσική υγεία των ανθρώπων, επειδή θα πάψουν οι πολλές κακοήθεις αρρώστιες του σώματος και οι άνθρωποι θα μπορούν να φθάσουν σε μεγάλη ηλικία υγιείς και ρωμαλέοι.

Αυτοί οι εξαγνισμένοι άνθρωποι θα βρίσκονται μέσα στο φως Μου και θα τηρούν ζωντανά και αληθινά τις εντολές της Αγάπης για πάντα, γι’ αυτό και η ιδιοκτησία της γης θα μοιρασθεί έτσι στους ανθρώπους, που ο κάθε ένας θα κατέ­χει τόσο, όσο χρειάζεται, ώστε, καταβάλλοντος ένα λογικό κόπο, να μην υποφέρει ποτέ από καμιά έλλειψη.

Όσοι θα προεδρεύουν στις διάφορες κοινότητες, όπως και οι βασιλιάδες, οι οποίοι θα είναι απόλυτα διαποτισμένοι από το φως και τη θέληση Μου, θα φροντίζουν να μην υπάρχει ποτέ έλλειψη σε κανένα λαό της χώρας τους. Και Εγώ ο Ί­διος θα επισκέπτομαι πότε εδώ και πότε εκεί τους ανθρώ­πους, θα τους δυναμώνω και θα τους ενθαρρύνω, όπου θα έχουν τη μεγαλύτερη λαχτάρα και αγάπη για Εμένα. Η αλή­θεια είναι ότι αυτή η προφητεία αφορά ένα σχετικά απόμακρο μέλλον, αλλά δεν θα μείνει ανεκπλήρωτη.

Διότι όλα μπορούν να χαθούν, ακόμη και τούτη η γη κι όλος ο ορατός ουρανός, αλλά ο Λόγος Μου και οι υποσχέσεις Μου θα εκπληρώνονται πάντα!

Εκείνο τον καιρό θα ξεπροβάλλουν πολλοί νέοι τόποι, χώ­ρες και λαοί που δεν έχουν ακόμη όνομα. Μπορείς όμως να είσαι βέβαιος ότι θα εμφανισθώ πάλι στη γη σ’ έναν τέτοιο τόπο μοναχά όπου μεταξύ των ανθρώπων θα υφίσταται η πιο βαθιά και ζωντανή πίστη και παράλληλα η πιο μεγάλη και αληθινή αγάπη για τον Θεό και τον πλησίον.

Όμως όταν θα ξανάρθω, δεν θα έρθω μόνος Μου, αλλά κι όλοι οι δικοί Μου, που θα είναι από καιρό κοντά Μου στο ουράνιο Βασίλειο, θα έρθουν σε τεράστιες στρατιές μαζί Μου και θα ενισχύσουν τα αδέλφια τους που θα ζουν ακόμα ενσαρκωμένα πάνω στη γη. Και θα υπάρχει μια τέτοια αληθι­νή κοινωνία ανάμεσα στα ήδη ευδαίμονα πνεύματα των Ου­ρανών και τους ανθρώπους αυτής της γης, που η παρηγοριά για τους τότε ανθρώπους θα είναι σίγουρα πολύ μεγάλη. Και τώρα γνωρίζετε όλα όσα χρειαζόταν να ξέρετε. Αν πράττετε σύμφωνα μ1 αυτά, θα απολαύσετε την αιώνια ζωή- γιατί θα είμαι Εγώ που θα σας ξυπνήσω στη δευτέρα Παρουσία!

Το χρόνο, τη μέρα και την ώρα της επιστροφής Μου δεν μπορώ να σας την προκαθορίσω, διότι τα πάντα σ’ αυτή τη γη εξαρτώνται από την απόλυτα ελεύθερη θέληση του αν­θρώπου. Για τούτο το λόγο δεν το ξέρει ούτε ένας άγγελος στον Ουρανό, παρά μόνον ο Πατέρας κι όποιος στον οποίο Αυτός θέλει να του το αποκαλύψει. Εκτός αυτού δεν εξυπη­ρετεί απαραίτητα τη σωτηρία της ψυχής να το γνωρίζει κανείς προκαταβολικά με ακρίβεια. Για πολύ λίγους αναγεννη­μένους στο πνεύμα, ναι. αλλά για αναρίθμητους άλλους, θα ήταν μεγάλο κακό!

Γι’ αυτό είναι καλύτερα για τον άνθρωπο να μη γνωρίζει εκ των προτέρων με ακρίβεια τι, πώς και πότε μπορεί και πρέπει vu του συμβεί σ1 αυτό τον κόσμο.

Αυτό σας λέω: Θα έρθει η ημέρα που θα ρωτάτε (μέσα από ιούς συνεχιστές της πίστης σας), όπως τώρα εδώ, πότε θα έρθει  η ημέρα του Υιού του ανθρώπου. Θα λαχταρούν να Τον δουν, αλλά δεν πρόκειται να Τον δουν όπως το επιθυ­μούν. Κι εκείνους τους καιρούς θα σηκωθούν πολλοί και θα πουν με πολύξερη όψη: «Δες εδώ, δες εκεί, και στις τόσες του μηνός θα είναι η Ημέρα!» Αλλά εσείς να μην τους πλησιάζετε και μην ακολουθείτε τέτοιους προφήτες! Η ημέρα της νέας επιστροφής Μου θα είναι σαν μία αστραπή που διασχίζει το συννεφιασμένο ουρανό από την ανατολή ως τη Λύση, και φωτίζει όλα όσα βρίσκονται κάτωθέ του.

Πριν γίνει όμως αυτό, ο Υιός του ανθρώπου θα υποφέρει πολλά. Θα αποδιωχθεί εντελώς από αυτή τη φυλή, δηλαδή ιούς Ιουδαίους και τους Φαρισαίους, και στους μετέπειτα καιρούς από εκείνους που θα ονομασθούν νέοι «Ιουδαίοι και Φαρισαίοι». Και όπως έγινε τον καιρό του Νώε, έτσι θα συμβεί και τον καιρό που θα επιστρέψει και πάλι ο Υιός του ανθρώπου. Έτρωγαν και έπιναν με μεγάλη ευδιαθεσία, και ζευγάρωναν ο ένας με τον άλλο, μέχρι την ημέρα που ο Νώε μπήκε στην κιβωτό και μετά ήρθε ο κατακλυσμός και έπνιξε τα πάντα. Παρόμοια συνέβηκε και τον καιρό του Λωτ έτρωγαν και έπιναν, φύτευαν και έκτιζαν. Την ημέρα όμως που ο Λωτ έφυγε από τα Σόδομα, ο ουρανός έβρεξε φωτιά και θειάφι και εξολοθρεύθηκαν όλοι.

Κοιτάξτε λοιπόν, το ίδιο θα συμβεί και εκείνο τον καιρό που θα αποκαλυφθεί και πάλι ο Υιός του ανθρώπου. Όποιος εκεί­νη την ημέρα βρίσκεται πάνω στη σκεπή και σκέφτεται τα σκεύη του σπιτιού του, να μην κατέβει από την οροφή για να τα πάρει.

Αυτό όμως πρέπει να το καταλάβετε ως εξής: όποιος έχει κατανοήσει κάτι αληθινά, ας παραμείνει πιστός σ’ αυτό που κατάλαβε και ας μην κατέβει παρακάτω από φόβο ότι θα μπο­ρούσε να χάσει π.χ. τα εγκόσμια προνόμια του! Διότι άνθρω­ποι σαν αυτόν θα καταστραφούν! Άλλη μια παρόμοια εικόνα: όποιος βρίσκεται στο χωράφι (της ελευθερίας της γνώσης), ας μη στραφεί ο1 αυτά που είναι πίσω του, (τις παλιές λαθε­μένες διδασκαλίες και τις επιταγές τους), αλλά ας συλλογι­σθεί τη γυναίκα του Λωτ κι ας πασχίσει να προχωρήσει μπρο­στά, προς την Αλήθεια. Σας λέω και κάτι άλλο ακόμα: τον ίδιο καιρό θα βρίσκονται δύο ο1 ένα μύλο και θα εκτελούν την ίδια εργασία. Ο ένας, δηλαδή ο δίκαιος εργάτης, θα γίνει δεκτός, και ο άδικος και εγωιστής θ’ απορριφθεί. Διότι όποιος προ­σπαθεί να διατηρήσει την ψυχή του για χάρη του κόσμου, αυτός θα τη χάσει, ενώ αυτός που θα τη χάσει για χάρη του κόσμου, θα τη διατηρήσει στη ζωή και θα τη βοηθήσει να βρει την αληθινά αιώνια ζωή.

Και σας λέω ένα ακόμα: στη μία και την αυτή νύχτα της ψυ­χής θα κείτονται δύο σε ένα και το αυτό κρεβάτι- ο ένας θα γίνει δεκτός κι ο άλλος θ1 απορριφθεί.

Αυτό σημαίνει ότι εξωτερικά οι δυο θα ανήκουν στον ίδιο χώρο ομολογίας της πίστης. Όμως ο ένας θα πιστεύει ζωντα­νά στην πράξη και γι’ αυτό θα γίνει δεκτός στη ζωντανή ολοφώτεινη Βασιλεία του Θεού. Ο άλλος όμως θα είναι προ­σκολλημένος μόνο στην εξωτερική λατρεία, η οποία δεν έ­χει καμία εσωτερική αξία ζωής για την ψυχή και το πνεύμα.

Αυτός δεν πρόκειται να γίνει δεκτός στη ζωντανή και ολοφώτεινη Βασιλεία του Θεού, γιατί η πίστη του θα είναι άψυχη, χωρίς έργα αγάπης για τους συνανθρώπους του.

Και παρακάτω δυο θα βρίσκονται στο χωράφι των εργατών ο ένας ο οποίος θα εργάζεται με ζωντανή πίστη, από αγάπη για το Θεό και από αγάπη για τον διπλανό του, χωρίς ιδιοτέ­λεια, θα γίνει δεκτός στην αληθινή Βασιλεία του Θεού.

Αυτός όμως που θα εργάζεται στο ίδιο χωράφι σαν τους Φαρισαίους, χωρίς ζωντανή εσωτερική πίστη και από καθαρή ιδιοτέλεια, θα εγκαταλειφθεί και δεν θα περάσει στη ζωντανή, ολοφώτεινη Βασιλεία του θεού. Κοιτάξτε, έτσι θα έχουν κι πράγματα στο μελλοντικό ερχομό του Υιού του ανθρώπου!

Όταν όμως αργότερα σας διαποτίσει βαθύτερα το Πνεύμα Μου, θα καταλάβετε απόλυτα όλα όσα σας έχω πει σχετικά. Προς το παρόν όμως δεν μπορώ να σας τα εξηγήσω καθαρότερα και σαφέστερα.

Αν όμως θέλετε να ξέρετε με μεγαλύτερη ακρίβεια το πότε και το πού, δώστε προσοχή: όπου υπάρχει το πτώμα ενός ζώ­ου, γρήγορα μαζεύονται και οι ελεύθεροι αετοί εκεί κοντά. Κοιτάξτε πώς είναι οι σαπροί και άπιστοι Φαρισαίοι, και θα δείτε το πτώμα. Εγώ και όλοι όσοι Με πιστεύουν, Ιουδαίοι και ειδωλολάτρες, είμαστε οι αετοί που σύντομα θα κατασπαράξουν το πτώμα του ζώου. Κατά τον ίδιο τρόπο η αμαρτωλή νύχτα της ψυχής είναι ένα πτώμα που γύρω του αρχίζει να φέγγει το φως της ζωής και να εξαφανίζει το πτώμα, όπως το πρωί εξαφανίζει τη νύχτα με τις ομίχλες και τα φαντάσματα της. Όπως όμως συμβαίνει μπροστά στα μάτια μας με τους μικρούς, άπιστους και ψεύτες Ιουδαίους, που αναμφισβήτητα έχουν καταντήσει ένα τεράστιο πτώμα το οποίο θα εξαφανισθεί σε 50 περίπου χρόνια, το ίδιο θα συμβαίνει σε μία μεταγενέστερη εποχή με τη διδασκαλία και την εκκλησία που ιδρύω Εγώ τώρα.

Τούτη μάλιστα θα γίνει ένα ακόμη χειρότερο πτώμα απ’ ό,τι είναι τώρα ο ιουδαϊσμός. Γι’ αυτό τότε θα πέσουν πάνω της απ’ όλες τις μεριές οι ελεύθεροι αετοί του φωτός και της ζωής, και θα την κατασπαράξουν σαν ένα πτώμα που μολύνει τον κόσμο, με τη φωτιά της αληθινής αγάπης και με τη δύναμη από το φως της Αλήθειας. Κι αυτό θα γίνει πριν συμπληρωθούν δύο χιλιάδες χρόνια από τώρα, που είμαι σω­ματικά ανάμεσα σας, πράγμα που έχω υποδηλώσει και σε άλλες ευκαιρίες.

Ήδη όμως αυτό τον καιρό που είμαι ακόμα με σάρκα ανάμεσά σας πάνω σ’ αυτή τη γη και σας διδάσκω, υπάρχουν ορισμένοι που έχουν αρχίσει να τριγυρίζουν επ’ ονόματι Μου και να διαδίδουν τη διδασκαλία Μου για το προσωπικό υλικό τους όφελος. Από κοντά όμως ανακατεύουν και το δικό τους ακάθαρτο σπόρο, απ’ όπου σύντομα, μαζί με το αραιό σιτάρι, θα ξεφυτρώσουν και πολλά κακά ζιζάνια Γι’ αυτό δεν θα είναι να απορεί κανείς αν στις μετέπειτα εποχές σηκωθούν ακόμα περισσότεροι ψευδείς και απρόσκλητοι δάσκαλοι και προ­φήτες και φωνάζουν στους ανθρώπους με ορμητικά λόγια και το σπαθί στο χέρι: «Κοιτάξτε, εδώ είναι ο Χριστός» ή «εκεί είναι!»

Όταν θα τ’ ακούσετε αυτά αργότερα, εσείς και οι αληθινοί διάδοχοι σας, μην τους πιστεύετε αυτούς τους τελάληδες! Διότι θα τους αναγνωρίσετε εύκολα από τα έργα τους όπως τα δένδρα από τους καρπούς τους. Ένα καλό δένδρο παρά­γει και καλούς καρπούς, αλλ’ από τα βάτα δεν φυτρώνουν σταφύλια, ούτε σύκα απ’ τα αγκάθια.

Σε τι όμως συνίσταται η Βασιλεία του Θεού, πώς και πού, και ότι μόνο μέσα στον ίδιο τον άνθρωπο αναπτύσσεται, σας το έχω πει από καιρό. Ως εκ τούτου, καταλαβαίνετε γιατί δεν θα πρέπει να πιστεύετε όσους θα φωνάζουν, δες εδώ και δες εκεί! Διότι όπως το Πνεύμα είναι στο εσωτερικό του αν­θρώπου κι απ’ αυτό πηγάζει όλη η ζωή, η σκέψη, το συναίσθη­μα, η γνώση και η θέληση, και η Βασιλεία του Θεού, που είναι το αληθινό Βασίλειο όπου ζει το Πνεύμα, είναι και αυτή μόνο μέσα στον άνθρωπο και όχι κάπου εξωτερικά απ’ αυτόν.

Όποιος μπορεί να το συλλάβει αυτό σε όλη του τη ζωντανή αλήθεια, δεν πρόκειται να τον ξεγελάσει ένας ψευδοπροφήτης, στον αιώνα τον άπαντα. Όποιου όμως η καρδιά μοιάζει με ανεμοδείκτη ή με καλαμιά, ειλικρινά, Θα δυσκολευθεί πο­λύ να βρει το αληθινό και γαλήνιο λιμάνι της ζωής! Γι’ αυτό να είστε πραγματικοί βράχοι στη ζωή, που δεν τους τσακίζουν τρικυμίες και καταιγίδες!

Βέβαια μέσα σ’ Εμένα ήρθε κοντά σας η Βασιλεία του Θεού και βρίσκεται μαζί σας και αναμεταξύ σας. Αλλ’ αυτό δεν αρ­κεί για να φθάσετε και να κρατήσετε απόλυτα την αιώνια ζωή της ψυχής, καθότι ναι μεν ήρθε η Βασιλεία του Θεού σε σας μέσα σε Εμένα, αλλά δεν έχει διεισδύσει ακόμη στο βάθος της καρδιάς σας. Τούτο μπορεί να γίνει και θα συμβεί από τη στιγμή που χωρίς να λάβετε καθόλου υπόψη σας τον κόσμο, θα έχετε υιοθετήσει εντελώς με τη θέληση σας τη διδασκαλία Μου και θα την έχετε κάνει ταυτόχρονα πράξη, ζώντας την καθημερινά στη ζωή σας.

Όταν κάποτε θα γίνει αυτό, δεν θα λέτε πια: «μας ήρθε ο Χριστός και μαζί του η Βασιλεία του Θεού και κατοικεί ανάμεσά μας». Θα λέτε αντίθετα: «Τώρα δεν ζω εγώ, ο Χριστός ζει μέσα μου»! Όταν θα σας συμβεί αυτό, θα καταλάβετε ζωντανά και τέλεια πως η Βασιλεία του Θεού δεν έρχεται με εξωτερικά σημάδια και επίδειξη στον άνθρωπο, αλλά αναπτύσσεται μόνο εσωτερικά στον άνθρωπο και έλκει την ψυχή στην αιώνια ζωή της.

Όσον αφορά τα λόγια Μου σχετικά με την πίστη των ανθρώ­πων στο απώτερο μέλλον, όταν θα ξαναέλθει ο Υιός του ανθρώπου σ’ αυτή τη γη, μπορώ να σας πω, ότι γενικά θα βρει ακόμη πιο λίγους που θα πιστεύουν ζωντανά σε σχέση με τώρα εκείνο τον καιρό οι άνθρωποι, χάρη στην ακαταπόνητη  έρευνα και στους υπολογισμούς που θα κάνουν μέσα στα εκτεταμένα κλαδιά του δένδρου της γνώσης, θα προχω­ρήσουν πολύ σε πολλές επιστήμες και τεχνολογίες. Με τις δυνάμεις από τη φύση της γης που τώρα είναι ακόμη άγνωστες στον άνθρωπο, θα καταφέρουν πολλά και θαυμαστά, και θα λένε: “Κοιτάτε, αυτά είναι ο Θεός και δεν υπάρχει άλλος κα­νένας»! Γι’ αυτό τότε οι άνθρωποι δεν θα έχουν πια σχεδόν καθόλου πίστη. Στην επιστροφή Μου δεν πρόκειται πλέον να βρω πίστη σ’ αυτούς τους ανθρώπους.

Όμως ένα άλλο επίσης μεγάλο τμήμα της ανθρωπότητας θα βρίσκεται σε ακόμα βαθύτερο σκοτάδι και δεισιδαιμονία απ’ ό,τι  όλοι οι ειδωλολάτρες μαζί σήμερα στη γη. Για ένα μεγά­λο χρονικό διάστημα θα έχουν για δασκάλους, αντιπροσώπους και προστάτες τους τους μεγάλους και ισχυρούς της γης.

Αλλά τα παιδιά του κόσμου που θα είναι καλά εξοπλισμένα με κάθε λογής επιστήμες και τεχνολογίες, θα καταπολεμήσουν με σφοδρότητα αυτή τη σκοτεινή δεισιδαιμονία, και έτσι θα φέ­ρουν σε πολύ δύσκολη Θέση τους μεγάλους και ισχυρούς της γης. Διότι χάρη στις κάθε λογής επιστήμες και τεχνολογίες, ο λαός που κρατιόταν με τη βία τυφλός για πολύ καιρό, θ’ αρχίσει να καταλαβαίνει ότι έμενε σκλαβωμένος μόνο για την εγκόσμια δόξα και την καλοπέραση των μεγάλων και ι­σχυρών, αλλά στην πραγματικότητα και οι ίδιοι δεν πίστευαν καθόλου. Και έτσι όταν θα έρθω και τότε, δεν θα βρω καθό­λου πίστη στους ανθρώπους εκείνης της εποχής! Όταν οι τυφλοί βρουν το φως τους χάρη στην επιστήμη, θα γίνουν οπαδοί εκείνων που θα τους έχουν απελευθερώσει στο με­γαλύτερο μέρος από τη σκληρή δουλεία των μεγάλων και ισχυρών. Και έτσι και ερχόμουν και έλεγα: «Ακούστε λαοί της γης! Ήλθα πάλι κοντά σας και θέλω να σας ξαναδείξω το σωστό δρόμο για την αιώνια ζωή της ψυχής σας»! Τι θα έλεγαν σ’ αυτό οι παντελώς άπιστοι άνθρωποι; Θα Μου έδι­ναν για απάντηση: «Φίλε, όποιος και να είσαι, παράτησε αυ­τές τις παλιές και τετριμμένες ανοησίες, που ευτυχώς έχουν πια ξεπεραστεί.

Από τον καιρό που πρωτοεμφανίστηκαν, για χάρη τους χύ­θηκαν πολλά ποτάμια αίμα, τις πιο πολλές φορές μάλιστα, των εντελώς αθώων. Τώρα πιστεύουμε στις κάθε λογής επι­στήμες και τεχνολογίες, και έτσι ζούμε ήρεμα και ειρηνικά, με ε­μπιστοσύνη στο μέλλον, έστω και αν είναι περιορισμένο χρο­νικά. Προτιμούμε χίλιες φορές μια ζωή χρονικά περιορισμένη αλλά ήρεμη και ειρηνική, παρά έναν παράδεισο με όλα τα καλά του, που θα τον έχουμε εξαγοράσει με αμέτρητα βάσα­να και δεν θα είμαστε σίγουροι πως υπάρχει»!

Λέτε εσείς: «Κύριε, μην επιτρέψεις λοιπόν ποτέ να έλθουν ψευτοπροφήτες στο όνομα Σου! Αν όμως Εσύ ο Ίδιος θέλεις να γίνει έτσι, δεν θα πρέπει να Σου κακοφανεί αν δεν βρεις πια καθόλου πίστη ανάμεσα στους ανθρώπους όταν κάποτε επιστρέψεις στη γη!» Σ’ αυτό όμως εγώ σας αντιλέγω: «Σωστά κρίνει εδώ η κοντόφθαλμη λογική του ανθρώπου, σύμφωνα με τη διορατικότητα της βέβαια, και από την σκοπιά  αυτού του κόσμου δεν έχει κανείς πολλά να αντιτάξει. Όμως ο Θεός, σαν Δημιουργός και αιώνιος συντηρητής όλων των πραγμάτων και των όντων, έχει απ’ τη μεριά του άλλα σχέδια και προοπτικές με όλα όσα δημιούργησε μέσα από τον Εαυτό Του! Για τούτο το λόγο, Αυτός γνωρίζει πιο καλά από όλους για γιατί επιτρέπει να συμβεί το ένα ή το άλλο πράγμα στους ανθρώπους αυτής της γης. Μόνο στο τέλος πια τα όπλα της επιστήμης και της τεχνολογίας θα σαρώσουν κάθε δεισιδαιμονία από τη γη, χωρίς όμως να επηρεαστεί στο παραμικρό η ελεύθερη θέληση του ανθρώπου. Με τον καιρό βέβαια θα προκύψει μια παντελής έλλειψη πίστης, αλλά αυτή η κατάσταση θα κρατήσει ένα πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Τότε θα ευλογήσω το παλιό δένδρο της γνώσης, και το δένδρο της ζωής μέσα στον άνθρωπο θα ξαναποκτήσει την παλιά του δύναμη. Τότε θα υπάρχει πια μόνο Ένας Ποιμένας και Ένα Ποίμνιο! Αναμφίβολα, δεν πρόκειται να ξαναβρώ μια τέτοια πίστη όπως τώρα σ’ εκείνη τη μελλοντική εποχή αλλά μία άλλη! Από τι όμως θα υφίσταται αυτή η πίστη, τώρα δεν μπορεί να το βάλετε στο νου σας. Όπως και να είναι, μια ημέρα θα γίνει όπως σας το έχω προαναγγείλει!»

Η διδασκαλία που σας δίνω τώρα είναι Λόγος Θεού και παραμένει αιώνια. Γι’ αυτό και εκείνοι οι άνθρωποι θα λάβουν την ίδια διδασκαλία από Εμένα, που λάβατε και εσείς. Όμως εκείνον τον καιρό δεν θα τους δοθεί καλυμμένη αλλά φανε­ρωμένη εντελώς ως προς το ουράνιο και πνευματικό νόημά της.

Εκεί επάνω θα στηριχθεί η Νέα Ιερουσαλήμ που θα κατέβει στη γη από τον Ουρανό. Κάτω από το φως της οι άνθρωποι θα καταλάβουν για πρώτη φορά πως οι προγονοί τους εξαπατήθηκαν από τους ψευτοπροφήτες, ακριβώς όπως τώρα εξαπατήθηκαν οι Ιουδαίοι από τους Φαρισαίους! Τότε δεν θα ρίχνουν πια την ευθύνη σ’ Εμένα και στη διδασκαλία Μου για κι αμέτρητα δεινά της ανθρωπότητας αλλά στους υπέρμετρα εγωιστές και φίλαρχους ψευτοδιδασκάλους και προφή­τες, για τους οποίους θα έχουν καταλάβει καλά ποιανού πα­τέρα παιδιά ήταν και ποιανού παπά ευαγγέλιο εκήρυτταν. Ό­ταν όμως το αστραφτερό φως της Νέας Ιερουσαλήμ φωτίσει όλη τη γη, θα ξεσκεπαστούν οι ψεύτες και οι απατεώνες, και θα λάβουν το δίκαιο μισθό τους. Όσο πιο ψηλά θα φαντάζεται ότι στέκεται κανείς τους, τόσο πιο μεγάλη θα είναι η πτώση του».

Θα είχα πολλά ακόμη να σας πω και να σας αποκαλύψω, αλλά δεν μπορείτε ακόμη να τα βαστάξετε. Όταν όμως θα σας έλθει το Πνεύμα της Αλήθειας από Εμένα, αυτό θα σας οδηγήσει στην πλήρη Αλήθεια και τη σοφία, και τότε θα βρεθείτε απόλυτα μέσα στο φως της Νέας Ιερουσαλήμ. Αν θα είστε όμως και σε θέση να μεταδώσετε το φως στους μαθητές σας, είναι ένα ερώτημα που δύσκολα απαντιέται. Τώρα δεν μπορείτε καν να φανταστείτε τι μεγάλη και πολύ­πλευρη εξέλιξη θα έχει η ανθρωπότητα μια μέρα στις επιστή­μες και στις τέχνες, και πώς έτσι θα ξεσκεπαστεί κάθε δει­σιδαιμονία των ανθρώπων. Πού όμως σ’ όλο τον κόσμο γίνε­ται λόγος τώρα για μια καθαρή επιστήμη που να είναι θεμε­λιωμένη πάνω στις αρχές μιας καλά υπολογισμένης αλή­θειας; Και πού για μια τεχνική που να βασίζεται σε μια τέτοια επιστήμη; Όπου στην ανθρωπότητα σήμερα υπάρχει επιστή­μη και μια τεχνική που να προέρχεται απ’ αυτήν, τα τρία τέταρ­τα και παραπάνω είναι τυφλή δεισιδαιμονία. Στο σάπιο καρπό του δένδρου της γνώσης που είναι ακόμη αυλόγητο, δεν στηρίζεται καμιά ανώτερη ουράνια Αλήθεια. Αν Θέλετε να τη στηρίξετε πάνω του, θα φυτρώσει ένας καρπός, που μπο­ρεί να είναι κατάλληλος για τροφή των δράκων αλλά όχι των ανθρώπων. Κοιτάξτε και προσέξτε καλά: από τέτοιους καρ­πούς θα προέλθουν και οι ψευτοπροφητες με τις πλανερές διδασκαλίες τους και τα ψεύτικα θαύματα τους και θα δια­φθείρουν πάνω από τα τρία τέταρτα της γης! Διότι θα προ­σπαθήσουν να παντρέψουν τη δική Μου πεντακάθαρη διδα­σκαλία της Αλήθειας με τις επιστήμες των ανθρώπων, που είναι ανακατωμένες με δεισιδαιμονίες και με τις ελάχιστα αποδοτικές τέχνες, πιστεύοντας ότι έτσι θα την κάνουν πιο εύκολα αποδεκτή από τους ανθρώπους. Εννοείται ότι |it: αυτό τον τρόπο θα μολύνουν όλο και πιο πολύ τη διδασκαλία Μου. Και παράλληλα οι επιστήμες και οι τέχνες, κάτω απ’ το βάρος των δεισιδαιμονιών, θα βυθιστούν ακόμη πιο βαθιά στο σκοτάδι απ’ όσο ήταν απ’ την αρχή της ανθρωπότητας ως τώρα. Για ένα διάστημα θα είναι αποκλειστική ιδιοκτησία των ψευτοπροφητών, που με τη βοήθεια τους θα κρατούν το λαό τυφλό και υποχείριο τους. Αλλά αυτή η κατάσταση δεν θα κρατήσει πολύ. Διότι την κατάλληλη στιγμή θ’ αφυπνίσω ανθρώπους με αποστολή να καθαρίσουν τις επιστήμες και τις τέχνες, οι οποίοι θα διαλαλήσουν από τις στέγες στους ανθρώπους πώς έκαναν τα θαύματα τους οι υπηρέτες του Βαλαάμ! Με αυτό τον τρόπο η καθαρή επιστήμη και από κοντά και οι καθαρές τέχνες θα γίνουν ακαταμάχητοι πρόδρομοι και πρόμαχοι στο πλευρό Μου ενάντια στην παλιά δεισιδαι­μονία.

Όταν θα έχουν καθαρίσει την κόπρο από τους στάβλους του Αυγεία, η επιστροφή Μου στη γη θα είναι πιο εύκολη και πιο αποτελεσματική. Διότι και η δική Μου πεντακάθαρη διδασκαλία της ζωής θα παντρεύεται πιο εύκολα με την καθαρή επιστήμη των ανθρώπων και θα τους φωτίζει με το άπλετο φως της ζωής, αφού η μία καθαρότητα δεν μπορεί ποτέ να μολύνει την άλλη.

Για να επιτευχθεί μια πλήρης κάθαρση στους ανθρώπους με την πάροδο του χρόνου μέσα από τις επιστήμες και τις συναφείς τέχνες, θα πρέπει πρώτα να ακούσουν τη διδασκαλία Μου και θα πρέπει να καταστραφούν τ’ αμέτρητα είδωλα μαζί με τους ιερείς και τους ναούς τους! Όταν αυτό θα έχει γίνει και το Ευαγγέλιο Μου θα έχει κηρυχθεί στους ανθρώπους, έστω και από πολλούς ψευτοπροφήτες, τότε πια θα είναι σε θέση να φωτισθούν από τις επιστήμες και τις τέ­χνες. Τούτες θα είναι τότε σαν μια αστραπή που φωτίζει τα πάντα πάνω στη γη από την ανατολή ως τη δύση. Σαν ανα­τολή εννοούμε κάθε τι το πνευματικό και σαν δύση κάθε τι το φυσικό! Ο άνθρωπος δεν μπορεί ποτέ να συλλάβει σε όλο τους το βάθος τις βαθύτερες μεταφυσικές αλήθειες, αν δεν γνωρίζει το ίδιο το έδαφος όπου στέκεται και κινείται ως φυσικός άνθρωπος!

Γι’ αυτό το λόγο Εγώ ο Ίδιος σας έχω ήδη εξηγήσει πολλά γύρω από τα ιδιαίτερα φαινόμενα τούτου του φυσικού κό­σμου και σας έχω δείξει τη σελήνη, τον ήλιο, όλους τους πλανήτες και ολόκληρο τον απέραντο έναστρο ουρανό. Σας είπα ακόμη ότι ένας άνθρωπος μπορεί να αγαπήσει πραγματικά to Θεό μόνο όταν θα τον αναγνωρίζει όλο και πιο πολύ, και όλο και πιο καθαρά, μέσα απ’ τα αμέτρητα έργα Του. Αλλά ο κύριος σκοπός είναι και παραμένει η ακαταπό­νητη προσπάθεια να αναγεννηθεί απόλυτα το πνεύμα μέσα στην ψυχή. Μόνον αυτή η αναγέννηση μπορεί να ανυψώσει τον άνθρωπο σε όλη την Αλήθεια και τη Σοφία. Τότε αποκτά ένα ολοκληρωμένο φως για τις διασυνδέσεις που υ­πάρχουν από τα γήινα πράγματα μέχρι τα καθαρά πνευματικά και ουράνια, και μαζί μ’ αυτό το φως και την αιώνια ζωή. Τούτο όμως αξίζει ασύλληπτα περισσότερο απ’ όσο όλες οι επιστή­μες μαζί για όλα τα πράγματα της φύσης! Τι όφελος θα είχε κανείς αν θα γνώριζε ακριβέστατα και με πάσα λεπτομέρεια και θα ήταν σε θέση να κρίνει όλα τα πράγματα και τα φαινό­μενα στο φυσικό κόσμο, από το πιο μεγάλο ως το πιο μικρό, αλλά ήταν ταυτόχρονα τόσο μακριά από την αναγέννηση του πνεύματος μέσα στην ψυχή του, όσο αυτή η γη από τον ου­ρανό! Θα μπορούσαν ποτέ οι πολλές επιστήμες να του προ­σφέρουν την αιώνια ζωή;

Η παλιά, εσωτερική επιστήμη των αντιστοιχιών όμως είναι μια επιστήμη ανοικτή για εκείνους και κατακτιέται μόνο από εκείνους τους ανθρώπους οι οποίοι δεν ταλαντεύτηκαν και δεν λιγοψύχησαν ποτέ ως προς στην πραγματική πίστη και εμπιστοσύνη στον Έναν αληθινό Θεό, Τον αγαπούσαν πάντα σαν Πατέρα τους πάνω απ’ όλα, και τον πλησίον σαν τον εαυτό τους. Και τούτο, διότι η παραπάνω επιστήμη των αντιστοιχιών είναι η εσωτερική γραφή και η γλώσσα της ψυχής και του πνεύματος που είναι μέσα στην ψυχή. Όποιος έχει χάσει αυτή τη γλώσσα, είναι αδύνατον να καταλάβει τη γραφή, και η γλώσσα της του φαίνεται ασυνάρτητη μέσα από το άψυχο εγκόσμιο φως του. Διότι οι συνθήκες ζωής του πνεύματος και της ψυχής είναι άλλου είδους απ’ αυτές του σώματος. Γι’ αυτό και η πνευματική ακοή, όραση, συναίσθηση, σκέψη, ο­μιλία και γραφή είναι εντελώς διαφορετικής υφής απ’ ό,τι εδώ στο φυσικό κόσμο. Ως εκ τούτου, ο υλικός άνθρωπος μόνο μέσα από την παλιά επιστήμη των αντιστοιχιών μπορεί να συλλάβει όσα κάνει και λέει ένα πνεύμα. Οι άνθρωποι έ­χουν χάσει από δικό τους φταίξιμο αυτή την επιστήμη.

Έτσι έχασαν από μόνοι τους την επαφή με τα πνεύματα από όλες τις σφαίρες και από όλους τους ουρανούς, και γι’ αυτό δεν μπορούν πια να συλλάβουν και να καταλάβουν το πνεύμα  στη Γραφή. Διαβάζουν τα γραμμένα λόγια μόνο σαν φθόγ­γους των άψυχων γραμμάτων που έχουν μάθει τυφλά, και ούτε μπορούν να συλλάβουν ότι το γράμμα είναι άψυχο και δεν μπορεί να ζωντανέψει κανέναν, και πως μόνο το νόημα, που είναι κρυμμένο εσωτερικά, όντας το ίδιο ζωή, ζωοποιεί τα πάντα.

Αν το καταλαβαίνετε αυτό, τότε επιδιώκετε πάνω απ’ όλα την αναγέννηση του πνεύματος, για να ζωντανέψει και να ενεργοποιηθεί πλήρως μέσα σας η Βασιλεία του Θεού. Κατ’ αυτό τον τρόπο θα φθάσετε πάλι στην επιστήμη των αντιστοιχιών που υπάρχουν ανάμεσα στην ύλη και στο πνεύμα, χωρίς την οποία δεν μπορείτε ποτέ να συλλάβετε σε όλο το βάθος της ζωντανής αλήθειας ούτε το Μωυσή, ούτε οποιονδήποτε άλλον προφήτη και γι’ αυτό πέφτετε στην απιστία, την αμφιβολία και την αμαρτία, αντί να αποφύγετε τις μυριάδες κινδύνους που απειλούν να σας συνθλίψουν!

Σας έχω δείξει αρκετά καθαρά πια, πώς και με ποιο τρόπο θα ξαναέλθω στους ανθρώπους αυτής της γης.

Στο δεύτερο ερχομό Μου δεν πρόκειται να ξαναγεννηθώ σαν παιδί από κάποια γυναίκα. Διότι το σώμα μου θα μείνει εξαϋλωμένο, όπως θα μείνω και Εγώ σαν Πνεύμα για όλη την αιωνιότητα, γι’ αυτό δεν πρόκειται να χρειαστώ ποτέ πια ένα δεύτερο σώμα όπως έχω τώρα στη γη. Όμως θα έλ­θω αόρατος πρώτα μέσα στα σύννεφα του ουρανού, πράγμα που θέλει να πει πως πρώτα θ’ αρχίσω να πλησιάζω τους αν­θρώπους μέσα από αληθινούς προορατικούς, σοφούς και νέους προφήτες. Εκείνη την εποχή θα προφητεύουν ακόμη και οι γυναίκες, καθώς και παλικάρια θα βλέπουν αποκαλυπτικά ό­νειρα με τα οποία θα προαναγγέλλουν στους ανθρώπους τον ερχομό Μου. Θα υπάρχουν πολλοί που θα τους ακούσουν και θα βελτιωθούν, αλλά ο κόσμος θα τους βρίζει σαν τρελούς φαντασιοκόπους, και δεν θα τους πιστεύει, όπως έγινε εξάλ­λου και με τους προφήτες. Παρόμοια, θα αφυπνίζω από καιρό σε καιρό ανθρώπους, στους οποίους θα υπαγορεύσω μέσα από την καρδιά τους να γράψουν όλα όσα γίνονται και λέγο­νται εδώ σ’ αυτή την παρουσία Μου. Οι άνθρωποι εκείνης της εποχής που θα γνωρίζουν σχεδόν όλοι γραφή και ανάγνωση, θα μπορούν να διαβάσουν και να καταλάβουν τα καινούργια βιβλία. Μ’ αυτό τον τρόπο διάδοσης, η διδασκαλία Μου, που θα δοθεί πάλι νέα και καθαρή από τους Ουρανούς, θα μπορεί να φθάσει στους ανθρώπους όλης της γης πολύ ταχύτερα και αποτελεσματικότερα, απ’ ό,τι γίνεται τώρα στο όνομα Μου από τους αποστόλους στόμα με στόμα.

Όταν κατ’ αυτό τον τρόπο η διδασκαλία Μου θα έχει φθάσει στους ανθρώπους που επιδεικνύουν καλή θέληση και έμπρα­κτη πίστη, και τουλάχιστον ένα τρίτο της ανθρωπότητας θα έχει λάβει γνώση απ’ αυτή, τότε θα έρθω και Εγώ προσωπικά εδώ και εκεί ορατός σωματικά σ’ αυτούς που θα Με αγαπούν και θα έχουν τη μεγαλύτερη επιθυμία και ζωντανή πίστη για την επιστροφή Μου. Εγώ ο Ίδιος θα τους ενώσω σε κοινότη­τες στις οποίες δεν θα μπορεί ν’ αντιταχθεί και ν’ αντισταθεί καμία δύναμη στον κόσμο. Διότι θα είμαι Εγώ ο στρατάρχης τους και ο παντοτινά ανίκητος ήρωάς τους και θα δικάσω τους άψυχους και τυφλούς ανθρώπους του κόσμου. Και έτσι θα καθαρίσω τη γη από τις παλιές ακαθαρσίες της.

Τον καιρό όμως που θα εμφανισθούν οι καινούργιοι προορατικοί και προφήτες, θα επικρατεί μεγάλη δυστυχία και καταπίεση μεταξύ των ανθρώπων, που όμοια της δεν έχει ξαναδεί αυτή η γη. Αλλά αυτή θα κρατήσει ένα σύντομο διάστημα μόνο  για χάρη των εκλεκτών Μου, ώστε να μπορέσουν να φθάσουν σώοι και ακέραιοι στη μακαριότητα. Σ’ αυτή τη χώρα όμως, όπου τώρα καταδιώκομαι από τους Ιουδαίους του ναού σαν εγκληματίας από το ένα μέρος στο άλλο και που εκεί­νο τον καιρό θα καταπατηθεί από βάρβαρους και ειδωλολάτρες, δεν πρόκειται κατ’ αρχήν να εμφανισθώ πάλι προσωπικά.

Στις χώρες μιας άλλης ηπείρου, που τώρα κατοικούνται από ειδωλολάτρες, θα ιδρύσω ένα νέο βασίλειο, ένα βασίλειο ειρήνης, ομόνοιας, αγάπης και αδιάλειπτης ζωντανής πίστης. Και δεν θα φοβούνται πιάτο σωματικό θάνατο οι άν­θρωποι που θα πορεύονται στο φως Μου και θα είναι σε διαρ­κή επαφή και επικοινωνία με τους αγγέλους του Ουρανού.

Η γη είναι παντού δική Μου και Εγώ γνωρίζω πού θα είναι πιο αποτελεσματική για ολόκληρη τη γη η επιστροφή Μου. Επιπλέον εκείνο τον καιρό οι άνθρωποι θα επικοινωνούν μεταξύ τους από το ένα άκρο της γης στο άλλο με την ταχύτητα της αστραπής και θα διανύουν πολύ μεγάλες αποστάσεις ταχύτερα από την πιο δυνατή θύελλα, χρησιμοποιώντας τα πνεύματα που είναι φυλακισμένα μέσα στη φωτιά και το νε­ρό. Και τα πλοία, με τη βοήθεια των ίδιων δυνάμεων θα διασχίζουν τον ωκεανό σε συντομότατο χρόνο, και έτσι η αναγγελία της προσωπικής επιστροφής Μου θα μπορεί να διαδοθεί εύκολα και ταχύτατα σε ολόκληρη τη γη, ακόμη και στην Ασία. Προβάλλει όμως το ερώτημα, αν θα πιστέψουν αυτή την αναγγελία και οι τυφλοί και κουφοί ειδολωλάτρες αυτής της ηπείρου. Και Εγώ απαντώ: πολύ δύσκολα, αν δεν εξαγνιστεί πρώτα από μια μεγάλη παγκόσμια κρίση!

Στη μακρινή Δύση όμως υπάρχει μια χώρα η οποία βρέχεται από όλες τις πλευρές από τον τεράστιο ωκεανό και δεν συν­δέεται πουθενά πάνω από τη θάλασσα με τον παλιό κόσμο. Από αυτή τη χώρα (την Αμερική), οι άνθρωποι θα ακούσουν για πρώτη φορά μεγαλειώδη πράγματα και τα ίδια θα εμφα­νισθούν στη δυτική Ευρώπη. Το αποτέλεσμα θα είναι μια λαμπερή ακτινοβολία και ένα αντιφέγγισμα. τα φώτα του ου­ρανού θα συναντηθούν, θα αναγνωρισθούν και θα υποστηρι­χθούν μεταξύ τους.

Από αυτά τα φώτα θα σχηματισθεί ο ήλιος της ζωής, δηλαδή η τέλεια Νέα Ιερουσαλήμ, και μέσα σ’ αυτόν τον ήλιο θα ε­πιστρέψω σ’ αυτή τη γη. Αυτός ο ουρανός που βλέπετε και αυτή η γη θα χαθούν μια ημέρα των ημερών, αλλά τα λόγια που σας είπα δεν θα χαθούν ποτέ.

ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΕΞΕΛΙΧΘΕΙ Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ

Ο Ιησούς μιλάει στους μαθητές Του για τα γεγονότα πριν την επιστροφή Του

Ήδη με τη γέννηση Μου άρχισε παντού η κρίση των ειδω­λολατρών. Από εδώ και πέρα θα προχωράει σε όλο και μεγα­λύτερη έκταση και θα διαρκέσει κοντά 2000 χρόνια, μέχρι να γίνει άπλετο φως ανάμεσα στους ανθρώπους αυτής της γης! Όπως βλέπετε όμως τώρα διάφορα σύννεφα να πυκνώνουν στον ορίζοντα προς τη μεριά της ανατολής, σαν να ήθελαν να εμποδίσουν την ανατολή του ήλιου, έτσι θα συσσωρευθούν βαριά σύννεφα από κάθε είδους εμπόδια για να παρακωλύ­σουν τη μεγάλη ανατολή του πνευματικού αιώνιου ήλιου της Αλήθειας μια μέρα και θα προξενήσουν πολλές καταστροφές και φθορές μεταξύ των ανθρώπων. Όμως δεν θα μπορέσουν να εμποδίσουν την τελική μεγάλη ανατολή του ήλιου της Αλήθειας. Λίγο πριν είδατε αμέτρητα όμορφα αστέρια να φέγ­γουν στο στερέωμα. Αλλά και πρωτύτερα, από τη δύση και μετά, είδατε αστέρια που έφεγγαν όλη τη νύχτα. Αυτά τα α­στέρια της δύσης, προηγήθηκαν σαν καλοί αγγελιαφόροι από τους αγγελιαφόρους του πρωινού, που τους βλέπουμε ακόμη, και φώτιζαν με το φως τους σ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας. Αυτή είναι λοιπόν τώρα η δουλειά σας!

Όταν λοιπόν στον πνευματικό πρωινό ορίζοντα ανατείλουν οι ακόμη πιο λαμπεροί αγγελιαφόροι της χαραυγής, τούτο θα είναι το σημάδι ότι σύντομα θα τους ακολουθήσει ο μεγάλος  ολοκληρωτικός ήλιος της  Ζωής και της Αλήθειας. Το εκτυ­φλωτικό φως του θα είναι μια ανηλεής κρίση για όλα τα ψέματα και τις πλάνες από τα οποία αποτελείται η πόρνη της Βαβέλ. Και θα εκσφενδονισθεί στην άβυσσο της καταφρό­νιας, της δίκαιης οργής και της λήθης μαζί με τους μαθητές και τους μνηστήρες της και τα εγκόσμια μεγαλεία της. Από εκεί και εμπρός οι φωτισμένοι άνθρωποι δεν πρόκειται να θυμηθούν πια την πλάνη και την κρίση που θα έχει διαρκέσει πάρα πολύ καιρό. Τώρα όμως μπορείτε να δείτε κιόλας πως τα απειλητικά μαύρα σύννεφα άρχισαν να χρυσαφίζουν στις άκρες τους. Έτσι θα δείτε και εκείνο τον καιρό, πως οι άν­θρωποι που μέχρι πριν λίγο ήταν πραγματικοί εχθροί του φω­τός της Αλήθειας, θα φωτίζονται όλο και πιο πολύ και πιο έντονα από τις ακτίνες της Αλήθειας, μέχρι να γίνουν και οι ίδιοι φωτεινοί και εχθροί των παλιών ψεμάτων. Για όλους του δίκαιους ανθρώπους της γης τούτο το λαμπύρισμα πριν από την πλήρη ανατολή του ήλιου τής Αλήθειας που πλησιά­ζει από τους Ουρανούς, θα είναι το δικό Μου σημάδι, το ση­μάδι του Υιού του ανθρώπου, και η αρχή του τέλους της με­γάλης κρίσης για την πόρνη της νέας Βαβέλ (Ματθ. ΚΔ’, 30). Τότε ο: εραστές της Αλήθειας θα αγαλλιάσουν και θα Με υμνολογήσουν που τους έστειλα προκαταβολικά σημάδια της ανατολής Μου στο στερέωμα της εσωτερικής πνευματι­κής ημέρας! Αντίθετα, οι εχθροί της Αλήθειας θα ολοφύρονται και θα αρχίσουν να τρίζουν τα δόντια Θα προσπαθούν όσο μπορούν να κρυφτούν σε σκοτεινές κρυψώνες μαζί με τους όλο και λιγότερους πιστούς τους, μάταια όμως. Για­τί όταν θα ανατείλει πλέρια ο ήλιος της Αλήθειας, το φως του θα φωτίσει κάθε σκοτεινή τρύπα, γωνιά και σπηλιά και οι ε­χθροί του φωτός δεν πρόκειται να βρουν πουθενά πια κατα­φύγιο στη γη.

Εγώ ο Ίδιος, ως η αιώνια Αλήθεια θα είμαι μέσα σ’ αυτό τον ήλιο και μέσα από το φως του θα είμαι κοντά στους ανθρώ­πους, σαν κύριος και οδηγός της ζωής τους και τής μοίρας τους, αυτής, της χρονικά περιορισμένης, και της αιώνιας. Με αυτά λοιπόν σας φανέρωσα ολοκληρωμένα, ευκολονόητα και αληθινά τη μεγάλη κρίση από την οποία θα περάσουν οι παλιοί και οι νέοι ειδωλολάτρες. Αυτές οι αποκαλύψεις ήταν για σας αποκλειστικά.  θα σας δώσω όμως αργότερα   και άλλη μια εικόνα για τους ανθρώπους, την οποία θα μπορείτε να διαδώσετε παρακάτω, μαζί βέβαια με την αληθινή ερμηνεία. Ας παρατηρήσουμε τώρα πάλι το ξημέρωμα. Δώστε μεγάλη προσοχή σε όλα όσα θα φανούν ακόμη αλληγορικά πριν την πλήρη ανατολή του ήλιου! Γιατί θέλω να δείτε κι εσείς με τα δικά σας μάτια πώς θα διαμορφωθούν τα πράγματα τον τελευταίο καιρό της νέας ειδωλολατρείας.

(Κατ’ αρχήν φάνηκε μια πυκνή, κατάμαυρη κι εκτεταμένη ομίχλη να σηκώνεται από τον ορίζοντα. Αυτή η ομίχλη, όταν ξεπέρασε επτά φορές περίπου το ύψος της μακρινής οροσειράς στο βάθος του ορίζοντα, φάνηκε σαν πυρακτωμένη από τις αμέτρητες αστραπές που την ξέσκιζαν. Τότε στο πά­νω – πάνω περίγραμμα της ομίχλης, που ήταν μαύρο και πυρωμένο από τις αμέτρητες αστραπές, φάνηκε μια μεγάλη πόλη).

Και Εγώ είπα: «Κοιτάξτε την εικόνα της νέας Βαβέλ! Αυτό είναι το βασίλεμα της παλιάς ειδωλολατρείας και συνάμα η αρχή της καινούργιας. Σε πεντακόσια με εξακόσια χρόνια από τώρα περίπου θα έχει κυριολεκτικά αυτή τη μορφή. Τώ­ρα όμως προσέξτε παρακάτω το σχηματισμό!» Όλοι έστρε­ψαν πάλι την προσοχή τους στην εικόνα, που οι σκηνές της αλληλοδιαδέχονταν με ταχύτητα η μια την άλλη. Μπο­ρούσε κανείς να διακρίνει μεταναστεύσεις ολόκληρων λα­ών, και πολλές σκληρές μάχες και πολέμους. Στο μέσον της πόλης φάνηκε να υψώνεται κάτι σαν βουνό, όπου βρισκόταν ένας ψηλός και μεγάλος θρόνος σαν από πυρακτω­μένο χρυσάφι. Στο θρόνο καθόταν ένας άρχοντας με μια τρι­πλή κορώνα στο κεφάλι και κρατούσε ένα σκήπτρο που την πάνω άκρη του στόλιζε ένας τριπλός σταυρός. Από το στόμα του εκτινάζονταν αμέτρητα βέλη. Από τα μάτια του και το στήθος του ξεπηδούσαν άλλες τόσες αστραπές της οργής και της υπέρμετρης αλαζονείας. Βασιλιάδες έρχονταν να τον συναντήσουν και πολλοί απ’ αυτούς υποκλίνονταν βαθιά μπροστά του. Όσους το έκαναν, τους αντιμετώπιζε φιλικά και επικύρωνε την εξουσία τους. Αντίθετα, τα βέλη και οι αστραπές του καταδίωκαν και πλήγωναν όσους δεν υποκλίνονταν μπροστά του.

Και είπα Εγώ: «Αυτό δεν παριστάνει κάποιο συγκεκριμένο κυρίαρχο πάνω σε πολλές χώρες και λαούς αλλά την ορατή προσωπικότητα του Αντίχριστου! Ο τριπλός σταυρός συμβο­λίζει τη διδασκαλία Μου, η οποία θα επιβληθεί τριπλά δια­στρεβλωμένη στους βασιλιάδες και τους λαούς τους. Δια­στρεβλωμένη ως προς τα λόγια, διαστρεβλωμένη ως προς την Αλήθεια και διαστρεβλωμένη ως προς τη ζωντανή εφαρ­μογή. Αντίθετα, οι βασιλείς που δεν υποκλίνονται μπροστά του και που τους καταριέται, είναι εκείνοι που παραμένουν λίγο ως πολύ πιστοί στην παλιά διδασκαλία. Βέβαια τους αγ­γίζουν τα βέλη και οι αστραπές του, αλλά δεν μπορούν να τους προκαλέσουν καμία σημαντική ζημιά. Παρατηρήστε ό­μως τώρα τούτο το σχηματισμό παρακάτω. ωστόσο, μέσα σ’ αυτό το σχηματισμό τις κορυφαίες στιγμές μοναχά μπορώ να σας δείξω. Τότε κοίταξαν όλοι με ακόμη μεγαλύτερη προσο­χή. Και να, πολλοί βασιλιάδες που προηγουμένως είχαν υπο­κλιθεί βαθιά μπροστά στο θρόνο, συγκεντρώνουν τα στρα­τεύματα τους και εκστρατεύουν εναντίον του. Στη συνέχεια ακολουθεί μια ανήλεη μάχη και ο υπερυψωμένος θρόνος του κλονίζεται, κατρακυλώντας μέχρι κάτω στην πόλη. Τώρα βλέπετε αρκετούς βασιλιάδες οι οποίοι κατά τα φαινόμενα μόνο τον προσκυνούν, ενώ οι άλλοι αποστάτες βασιλιάδες του επιστρέφουν πολλά από τα βέλη και τις αστραπές. Και τώρα δεν φαίνεται πια καθόλου. τούτο θα συμβεί ήδη μετά από 1000, 1500, 1600 και 1700 χρόνια.

Κοιτάξτε τώρα. προσπαθεί να ανυψωθεί και πάλι, περιτρι­γυρισμένος από μαύρα στίφη. Και μερικοί βασιλιάδες τού απλώνουν το χέρι για να τον βοηθήσουν. Όσοι όμως το κά­νουν, θα χάσουν σύντομα τη δύναμη τους και οι λαοί τους θα τους βγάλουν με βία την κορώνα από το κεφάλι και θα τη δώσουν στους δυνατούς βασιλιάδες! Και να! Τώρα βουλιάζει ο θρόνος του και οι δυνατοί βασιλιάδες έρχονται με βιάση και τον κομματιάζουν σε πολλά κομμάτια. Και έτσι καταποντίζεται τώρα όλη η εξουσία, το μεγαλείο και η υψηλοφροσύνη του. Εκσφενδονίζει βέβαια ακόμη βέλη και άκαπνες αστραπές γύρω του, αλλά δεν πειράζουν πια κανέναν διότι οι πιο πολλές επιστρέφουν πάνω του και πληγώνουν τον ίδιο και τις ανίσχυρες και σκοτεινές ορδές του.

Τι όμως παριστάνουν τα «φωτεινά σύννεφα»; Είναι ενώσεις ανθρώπων που έχουν φωτισθεί από τη θεϊκή Αλήθεια. Τώρα αυτές οι ενώσεις σμίγουν όλο και πιο πολύ και σχηματίζουν μια τεράστια ένωση και τούτη είναι η νέα γη πάνω από την οποία απλώνεται ένας νέος ουρανός γεμάτος διαύγεια και φως! Μη νομίσετε όμως ότι αυτή η φυσική γη θα χαθεί και θα μεταμορφωθεί σε μια νέα. Απλά οι άνθρωποι, χάρη στην πλήρη αποδοχή της θεϊκής Αλήθειας μέσα στην καρδιά τους, θα δημιουργήσουν, σαν αληθινά αδέλφια μεταξύ τους, μια νέα πνευματική γη στο όνομα Μου.

Σ’ αυτή τη νέα γη θα είμαι τότε και Εγώ ο Ίδιος και θα κυ­βερνώ τους δικούς Μου, οι οποίοι θα συναναστρέφονται μαζί Μου και δεν θα Με χάσουν ποτέ πια από τα μάτια τους. Δείτε, τα φώτα της νέας γης χύνονται σαν πυκνοί χείμαρροι πάνω από την παλιά, την πυρπολούν και την κάνουν να φαίνεται παρανάλωμα της φωτιάς! Βλέπετε εκεί αμέτρητους νε­κρούς πως σηκώνονται από τους τάφους τους και πηγαί­νουν στο φως, πως φορούν το φόρεμα της Αλήθειας και α­νεβαίνουν αιωρούμενοι ως το βασίλειο της νέας γης. Ταυτό­χρονα όμως βλέπετε πως μια ακόμα μεγάλη σκοτεινή ομάδα πασχίζει να φορέσει το φωτεινό φόρεμα πάνω από το μαύρο το δικό της, για να ξαναφτιάξει από ιδιοτέλεια και αρχομανία μια νέα αντιχριστιανική ειδωλολατρεία. Όμως Εγώ ο Ίδιος θ’ αφήσω να ξεσπάσει η οργή Μου πάνω της, με άλλα λόγια, η φωτιά της Αλήθειας Μου. Οι άγγελοι μου της επιτίθενται με φλεγόμενα ξίφη και σπρώχνουν κάθε άλλη σκοτεινή προσπά­θεια στην άβυσσο του ολοκληρωτικού ολέθρου. Αυτή είναι η τελειωτική και πιο μεγάλη κρίση περίπου 1000 χρόνια αργό­τερα. Τούτη η εποχή θα ονομαστεί η χιλιόχρονη βασιλεία Μου πάνω στη γη, την οποία θα διακόψει για ένα σύντομο διάστημα αυτή η τελευταία κρίση με μια πολεμική αντιπαρά­θεση.

Αλλά η νίκη θα έρθει γρήγορα και οριστικά για όλες τις κατοπινές εποχές. Από εκεί και εμπρός, ο Ουρανός θα είναι Ένας Ποιμένας και η γη Μία Ποίμνη. Ο Ποιμένας θα είμαι Εγώ, όπως ήμουν πάντα, και την Ποίμνη θα την αποτελούν οι άνθρωποι της γης σε πλήρη συναδέλφωση με τους μακά­ριους που βρίσκονται στους Ουρανούς Μου. Οι τελευταίοι θα επικοινωνούν και πάλι ορατοί με τους ανθρώπους της γης, όπως γινόταν και στους πρώτους χρόνους της ανθρω­πότητας. Αλλά πριν συμβεί αυτό, και η φυσική γη θα υποστεί γιγάντιες μεταβολές. Απέραντες χώρες και βασίλεια, που τώρα τα σκεπάζει ακόμα η μεγάλη βαθιά θάλασσα, θα προβά­λουν στην επιφάνεια σχηματίζοντας ευφορότατα εδάφη. Πολλά βουνά που σήμερα ακόμα είναι πανύψηλα, θα χαμηλώ­σουν και τα συντρίμμια από τις βουνοκορφές θα γεμίσουν τα φαράγγια και τις κοιλάδες και θα γίνουν καρπερή γη.

Επειδή εκείνη την εποχή οι άνθρωποι δεν θα επιζητούν και δεν θα λαχταρούν τα γήινα και εφήμερα πλούτη, θα μπορούν να ζήσουν πάνω στη γη τόσοι άνθρωποι, όσοι ζουν και τώρα, ευτυχισμένοι και καλοζωισμένοι. Συνάμα, θα εξαφανιστούν από προσώπου γης εκείνη την εποχή όλες οι κακοήθεις α­σθένειες που βασανίζουν τη σάρκα. Οι άνθρωποι θα φθά­νουν υγιείς και χαρωποί σε μεγάλες ηλικίες και θα μπορούν να κάνουν πολλά καλά. Κανένας δεν θα φοβάται το θάνατο του σώματος, διότι θα βλέπει ολοκάθαρα μπροστά στα μάτια του την αιώνια ζωή της ψυχής.

Εκείνη την εποχή η σημαντικότερη ευεργεσία θα είναι η σωστή διαπαιδαγώγηση των παιδιών και ότι ο δυνατότερος θα υποστηρίζει με όλες του τις δυνάμεις τη σωματικά πιο αδύνατη ηλικία. Θα γίνονται επίσης γάμοι πάνω στην ευτυχι­σμένη γη, αλλά όπως γίνονται και στον Ουρανό, δηλαδή σύμ­φωνα με την τάξη Μου. Θα γεννιούνται πολλά παιδιά, όχι όμως από σκέτη λαγνεία αλλά από αληθινή, σοβαρή αγάπη, και τούτο μέχρι το τέλος όλων των χρόνων αυτής της γης. Τώρα έχετε λοιπόν μια πιστή εικόνα από το πώς θα κριθούν στο τέλος οι ειδωλολάτρες ολόκληρης της γης, την οποία μπο­ρείτε να καταλάβετε εύκολα και σωστά.

Σ’ αυτό το σημείο Με ρώτησαν οι μαθητές: «Κύριε και Δι­δάσκαλε! Θα μπορούμε και εμείς να τα βλέπουμε και να τα νιώθουμε όλα αυτά από το Βασίλειο των πνευμάτων; Και πό­σο καιρό θα υπάρχει η ευτυχισμένη γη μέχρι να τελειώσουν οι μέρες της;» Και Εγώ τους αποκρίθηκα: «Όσον αφορά την ερώτηση σας, είναι αυτονόητο ότι όχι μόνο θα βλέπετε, θ’ ακούτε και θα νιώθετε καθαρότατα από τον Ουρανό, αλλά θα είσαστε και οι οδηγοί για εκείνη την περίοδο αλλά και για όλη την αιωνιότητα. Και μάλιστα όχι μόνο στη νέα γη αλ­λά και σε ολόκληρο τον γιγάντιο «άνθρωπο της δημιουρ­γίας», όπως και σε όλες τις αμέτρητες ενώσεις όλων των ουρανών, οι οποίοι δεν έχουν ποτέ και πουθενά όρια Γι’ αυ­τό σας λέω ότι κανένας άνθρωπος δεν είδε, δεν άκουσε και ούτε ένοιωσε με τις αισθήσεις του, τι επιφυλάσσει ο Θεός σ’ αυτούς που Τον αγαπούν αληθινά! Θα μπορούσα να σας πω και να σας δείξω και άλλα πολλά, αλλά δεν μπορείτε να τα καταλάβετε ακόμη. Όταν όμως έρθει από πάνω σας το Πνεύ­μα όλης της Αλήθειας και όλης της Ζωής, και θα αναγεννη­θείτε μέσα του, θα σας οδηγήσει στα βάθη του φωτός Μου και θα σας ανυψώσει. Τότε μόνο θα αντιληφθείτε πόσο με­γάλα είναι τα λόγια που σας είπα, και μέσα από εσάς σε ό­λους τους ανθρώπους!

Όσον αφορά όμως τη δεύτερη ερώτηση σας, ειλικρινά εί­ναι ακόμη αρκετά αφελής. Διότι δεν υπάρχει κανένας αριθ­μός για να αποδώσει το υπέρογκο άθροισμα των γήινων χρό­νων που θα κυλήσουν μέχρι το τέλος της γης. Και να ήταν δυνατόν να μετρηθούν με κάποιον τρόπο, γι’ αυτούς που θα ζουν αιώνια στο Πνεύμα, δεν μπορεί παρά να είναι το ένα και το αυτό.

Αν παρατηρήσετε στο βάθος την εντολή Μου σχετικά με την αγνή και αληθινή αγάπη για τον διπλανό σας, θα αντιλη­φθείτε αμέσως ότι αυτό που πονάει πιο πολύ τον κάθε γνήσιο και αληθινό άνθρωπο, είναι η περηφάνια των συνανθρώπων του.

Γι’ αυτό ας είναι ο καθένας σας γεμάτος πραότητα και τα­πεινοφροσύνη. Έτσι θα αποδίδετε ο ένας στον άλλον τη με­γαλύτερη δυνατή ανθρώπινη τιμή και θα ζείτε ήσυχα και ει­ρηνικά αναμεταξύ σας. Αντίθετα, η ματαιοδοξία και η περη­φάνια γεννούν δυσθυμία, θυμό, περιφρόνηση, μνησικακία, οργή, και στο τέλος εκδίκηση, πόλεμο με τα κακά συνεπακό­λουθα του. Ο περήφανος και φιλόδοξος άνθρωπος είναι πά­ντα εγωιστής και πλεονέκτης. Και επειδή τα θέλει όλα δικά του μόνο και μόνο για ν’ αυξήσει την εγκόσμια δόξα του, η θλιβερή συνέπεια είναι ότι χιλιάδες άλλοι γύρω του πρέπει να ζουν μέσα στην πιο μεγάλη φτώχεια και δυστυχία, όπως συνέβαινε την εποχή του Νώε και όπως θα συμβαίνει ακόμα πιο τραγικά τον τελευταίο καιρό της νέας ειδωλολατρείας. Αλλά η καταχθόνια και κολασμένη αυτή κατάσταση μεταξύ των ανθρώπων, θα είναι ακριβώς αυτή η κρίση που θα προ­καλέσουν οι άνθρωποι από μόνοι τους! Οι αμέτρητοι φτωχοί και καταπιεσμένοι θα εξεγερθούν τελικά ενάντια στους αλα­ζόνες καταπιεστές τους και θα τους εξοντώσουν. Θα είναι ένας δεύτερος κατακλυσμός που θα προκαλέσει η φωτιά της οργής των φτωχών που δεν θ’ αντέχουν πια τη σκληρή και αβάστακτη καταπίεση. Ταυτόχρονα όμως και μια φυσική φωτιά θα ερημώσει πολλά μέρη εκείνο τον καιρό. Διότι εκεί­νη την εποχή οι άνθρωποι, από υπερβολική μανία για γήινα κέρδη, θα τρυπώνουν μέσα στη γη, όμοια με κακά σκουλή­κια, και θα ψάχνουν και θα βρίσκουν κάθε λογής θησαυ­ρούς. Όταν όμως φθάσουν στα γιγάντια αποθέματα από θαμ­μένα προϊστορικά δάση της γης και τα χρησιμοποιήσουν για ανάφλεξη, τήξη των μετάλλων και πολλά άλλα πράγματα, η έσχατη κρίση που θα έχουν προκαλέσει μόνοι τους θα βρίσκεται προ των πυλών. Περισσότερο απ’ όλους θα υποφέρουν εκείνοι που θα κατοικούν στις μεγαλουπόλεις των τότε ισχυρών της γης. Γι’ αυτό να είστε πάντα πράοι και ταπει­νοί και να ζείτε στην πράξη την αληθινή αγάπη για τον διπλα­νό σας, και δεν θα επισύρετε την κρίση πάνω από τα κεφάλια σας. Διότι όπου εκείνο τον καιρό οι άνθρωποι θα ζουν σε αρμονία με το θεϊκό Νόμο Μου, δεν πρόκειται να περάσουν από την έσχατη κρίση.

ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΓΡΑΦΗΣ

«Δεν θα σας αφήσω ορφανούς. θα ξαναέλθω κοντά σας!»

(Ιωάν. ΙΔ΄, 18)

Από πού θα φανεί η επίδραση του Αγίου Πνεύματος εκείνη την εποχή στην οποία αναφερόμαστε; Μήπως στους νόμους της πολιτείας και του πολέμου οι οποίοι θα είναι στο μέτρο της ανθρώπινης σοφίας; Ή μήπως άραγε στους διάφορους εκκλησιαστικούς νόμους και στα δόγματα; Όχι βέβαια! Διότι το υπόβαθρο σε όλα τούτα, είναι μόνο τα εγκόσμια προνόμια της εξουσίας και όχι Εγώ. Όλοι θέλουν να εξουσιάζουν ο αυτοκράτορας, ο βασιλιάς, ο ηγέτης και από εκεί και κάτω όλοι λίγο ως πολύ. Βέβαια πρέπει να υπάρχουν αυτοκράτο­ρες, βασιλιάδες και ηγέτες- όμως όχι για χάρη της εξουσίας, αλλά για να καθοδηγούν τους λαούς σ’ Εμένα. Αντί γι’ αυτό όμως τους απομακρύνουν από Εμένα και τους στρέφουν προς τα εγκόσμια, και τους κάνουν αδύναμους αντί για δυ­νατούς, ώστε να μπορούν να τους εξουσιάζουν πιο εύκολα μέσα στην αδυναμία τους. Είναι άραγε η επίδραση του Αγίου Πνεύματος όταν ένας ηγέτης θεωρεί κατά μία έννοια τους υπηκόους του σκλάβους, που αν το επιθυμούσε, θα έφθανε ένας λόγος του ανά πάσα στιγμή για να τους καταστρέψει; Ο ηγέτης οφείλει να είναι ταγός και παρηγορητής του λαού του και να του δίνει νόμους οι οποίοι εκπορεύονται φανερά από τους δικούς Μου! Τότε θα ήταν σωστός κυβερνήτης και το Άγιο Πνεύμα θα δρούσε μαζί του, όπως δρούσε κάποτε με τους άξιους κυβερνήτες. Αλλά το Άγιο Πνεύμα ποτέ δεν ε­πιδρά με την εφεύρεση κάθε λογής μηχανών που καθιστούν περιττά τ’ ανθρώπινα χέρια, ούτε με την υπερβολική ανάπτυ­ξη της βιομηχανίας, ούτε με την παρασκευή μεγάλης πολε­μικής δύναμης! Και πριν τον κατακλυσμό, τον καιρό του Νώε. ήταν όλ’ αυτά διαδεδομένα, γιατί επικρατούσε και τότε το εγκόσμιο πνεύμα, που είναι ο διάβολος στο σύνολο του. Τα ίδια ακριβώς συνέβαιναν στα Σόδομα και στα Γόμορρα και στη Βαβέλ. Ποιος όμως μπορεί να ισχυρισθεί ότι όλ’ αυτά ήταν επίδραση του Αγίου Πνεύματος; Γι’ αυτό ακολουθούσε πάντα μια μεγάλη κρίση σε τέτοιου είδους δραστηριότητες που είναι αντίθετες στο Άγιο Πνεύμα. Μια τέτοια κρίση έχω ήδη έτοιμη, για να δείξω ότι το Άγιο Πνεύμα Μου δεν έχει απολύτως καμία σχέση με τη σημερινή πορεία του κόσμου, γι’ αυτό και αυτός ο κόσμος έχει μείνει πεντάρφανος. Θα τον αφήσω όμως να ανέβει και άλλο, μέχρι να φθάσει στο κατάλληλο ύψος για την πτώση του. Τότε θα γίνει μια αστρα­πή από την ανατολή ως τη δύση, και στο φως της θα φανεί πόσοι άνθρωποι είναι ακόμα στον κόσμο! Αν όμως γίνουν έτσι τα πράγματα, όπως τα λέω, πού είναι τότε εκείνοι που δεν θα τους αφήσω ορφανούς; Θα σας το πω. υπάρχουν με­ρικοί εδώ και εκεί, αλλά έχουν γίνει πια σχεδόν πιο σπάνιοι από τα διαμάντια της κορώνας. Ζουν απλά, όσο γίνεται πιο αποτραβηγμένοι από τον κόσμο. η χαρά και το αντικείμενο των συζητήσεων τους είμαι Εγώ! Διότι όταν κάποιου η καρδιά είναι γεμάτη, ξεχειλίζει από το στόμα.

Ειλικρινά, αυτοί δεν έχουν μείνει ορφανοί, γιατί Είμαι ανάμεσά τους και τους διδάσκω Εγώ ο Ίδιος. Ακούν ανά πάσα στιγμή τη φωνή Μου και την αναγνωρίζουν σαν τη φωνή του σωστού Ποιμένα. Την ξεχωρίζουν δε απο τη φωνή του ανδρείκελου και δεν την ακολουθούν, γιατί είναι η φωνή ε­νός ψευτοπροφήτη. Γι’ αυτούς έχει δοθεί και ο Λόγος Μου. Ως εκ τούτου δεν χρειάζομαι σπουδαγμένους και νομοθέτες στα εγκόσμια πράγματα αλλά μόνον ταπεινές καρδιές που Με αγαπούν. Όπου τις βρω, θα συμπληρώσω Εγώ και όλα τ’ άλλα και αυτό σίγουρα με πολύ καλύτερο τρόπο απ’ ό,τι προσφέρει ο κόσμος. Τότε θα επιδρά παντού το Άγιο Πνεύ­μα και δεν θα υπάρχουν πια ορφανοί στον κόσμο. Η αλήθεια είναι όμως πως πολύ λίγοι υπάρχουν πια που το αυτί τους έχει την ευαισθησία να ακούσει τη φωνή Μου!

«Τότε θα φανεί στον ουρανό το σημάδι του Υιού του ανθρώπου»

 (Ματθ. ΚΔ 30)

Δεν ξέρετε λοιπόν ποια διαφορά επικρατεί ανάμεσα στο σημάδι και τον Υιό του ανθρώπου; και δεν ξέρετε τι σημαίνει  εδώ ο «ουρανός»;

Ειλικρινά, θα ήταν εντελώς ανόητο, αν περιμένετε να δείτε ένα σταυρό στο έναστρο στερέωμα. Ρωτήστε και μόνοι σας τον εαυτό σας, σε τι θα ωφελούσε τον κόσμο αν φαινόταν στο στερέωμα όχι μόνον ένας, αλλά μια λεγεώνα ολόκληρη από σταυρούς; Μήπως θα γίνονταν γι’ αυτό το λόγο οι άνθρωποι καλύτεροι στην καρδιά τους; Όχι βέβαια! Μήπως δεν θα ήταν έτοιμοι στο πι και φι οι διανοούμενοι να εξηγήσουν πως οι σταυροί ετούτοι είναι καθαρά και απλούστατα προϊόντα πλά­νης, και να αποδείξουν ότι όλοι αυτοί οι σταυροί που αιωρούνται στο στερέωμα δεν έχουν παρά αεροστατική αιτία! Το βλέπετε κι εσείς πως οι αντιδράσεις του σπουδαγμένου κόσμου σ’ ένα τέτοιο φαινόμενο θα ήταν αυτές και παρόμοιες. Οι πιο προχωρημένοι στα μαθηματικά μάλιστα θα προσπαθούσαν να εξηγήσουν αυτά τα φαινόμενα με τους νόμους της οπτικής. Τι θα έλεγε όμως γι’ αυτά ο κοινός άνθρωπος; Σας βεβαιώνω ότι θα έμενε βουβός και άπραγος από τον τρόμο του. Διότι σύμφωνα με τη λανθασμένη διδασκαλία που του έχουν εμφυτεύσει, θα ήταν σίγουρος ότι καταφθάνει η δευτέρα παρουσία. Κι αυτό θα ήταν όλο κι όλο το όφελος από ένα τέτοιο φαινόμενο. Αρκεί να εξετάσετε λίγο προσε­κτικά εκείνες τις εποχές για τις οποίες κάποιοι προφήτες που εμπορεύονταν την Αλήθεια, είχαν προαναγγείλει όχι μία, αλλά πολλές συντέλειες του κόσμου, για να συμπεράνε­τε και μόνοι σας ότι έτσι θα εξελίσσονταν τα πράγματα. Πως τότε άλλοι άνθρωποι τρελαίνονταν από την απόγνωση, άλλοι κορόιδευαν και άλλοι πάλι παραδίνονταν στην πολυφαγία και στην ασωτία! Αν όμως ήδη οι κενές προφητείες προξενού­σαν τέτοια θλιβερά φαινόμενα, πόσο μάλλον ένας γιγάντιος σταυρός ανάμεσα στ’ αστέρια; Στην πραγματικότητα ο «Ου­ρανός» σημαίνει ολόκληρη την αλήθεια της πίστης που πη­γάζει από το Λόγο, ο οποίος Λόγος είναι και η μόνη αυθεντι­κή Εκκλησία. Το σημάδι του Υιού του ανθρώπου είναι η αγάπη που αυτή η Εκκλησία την έχει ξυπνήσει και πάλι, μαζί με όλες τις ουράνιες ιδιότητες της, όπως είναι η φιλευσπλαχνία, η υπομονή, η πραότητα, η ταπεινοφροσύνη, η υποταγή, η υπα­κοή και η καρτερία σε όλα τα βάσανα του σταυρού. Βλέπετε αυτό το ζωντανό σημάδι του Υιού του ανθρώπου θα εμφανι­σθεί στον ουρανό της εσωτερικής αιώνιας ζωής, και δεν θα σκοτώσει- αντίθετα, θα χαρίσει μόνο ζωή. Η αλήθεια είναι ότι σ’ αυτή την περίπτωση, οι φυλές της γης που είναι προσκολ­λημένες στα εγκόσμια, θα οδύρονται, θα θρηνούν και θα μοι­ρολογούν, γιατί θα ξεσκεπασθεί η καταχθόνια πλάνη τους. Όσοι ανήκουν στο σημάδι Μου δεν θα ανακατεύονται πια με τους μεσίτες και τους χρηματιστές και τους πραματευτάδες του κόσμου. Διότι θα έχουν τα μάπα τους στραμμένα μόνο εκεί όπου θα βλέπουν να έρχεται ο Υιός του ανθρώπου πάνω στα σύννεφα του Ουρανού, με μεγάλη δύναμη και λαμπρότητα- δηλαδή στο λόγο που ζει μέσα στις καρδιές των ανθρώπων, ο οποίος Λόγος είναι η αιώνια αγάπη μου στην ολοκληρωμένη έκφραση της και γι’ αυτό είναι προικι­σμένος με μεγάλη δύναμη και λαμπρότητα. Τα «σύννεφα του Ουρανού» συμβολίζουν την ατέλειωτη σοφία που κρύ­βει μέσα του αυτός ο ζωντανός Λόγος. Να λοιπόν η σύντομη  εξήγηση αυτού του κειμένου της Γραφής. Αυτά τα σύννεφα στον άλλο κόσμο θα σας υποδεχθούν στο βασίλειο Μου και  θα είναι η αιώνια κατοικία σας. Πράγμα που σημαίνει ότι εκεί μόνο πια, μέσα στην άκρατη ευδαιμονία, θ’ αναγνωρίσετε καθαρά κι ολόπλευρα τη μεγάλη δύναμη και λαμπρότητα του Υιού του ανθρώπου.

«Κι Εγώ θα είμαι πάντα μαζί σας ως το τέλος του κόσμου»

(Ματθ. ΚΗ’, 20).

Όχι μόνο ένα σημάδι αλλά πολλά σημάδια θα έχετε αδιάκοπα, ότι είμαι παρών πνευματικά μαζί σας, αναμεταξύ σας και μέσα σας. Αυτά τα σημάδια που δεν πρόκειται ποτέ να σας εξαπατήσουν, θα είναι πάντα τ’ ακόλουθα: Κατ’ αρχήν, ότι Με αγαπάτε πιο πολύ από κάθε τι άλλο στον κόσμο. Γιατί αν κάποιος αγαπάει κάτι τι στον κόσμο περισσότερο από Εμένα, δεν είναι άξιος Μου. Όποιος όμως Με αγαπά αληθινά πάνω απ’ όλα, με αυτή την αληθινή αγάπη βρίσκεται μέσα Μου και Εγώ βρίσκομαι μέσα του.

Ένα δεύτερο σημάδι της παρουσίας Μου κοντά σας, είναι ότι από αγάπη για Μένα αγαπάτε τους διπλανούς και τους συνανθρώπους σας, σαν τον εαυτό σας, γέρους-νέους το ίδιο. Όποιος δεν αγαπά τον διπλανό του που τον βλέπει, πώς Θα αγαπήσει το Θεό μέσα Μου, που δεν τον βλέπει; Τώ­ρα Με βλέπετε και Με ακούτε ακόμα, αλλά δεν θα Με βλέπετε από εδώ κι εμπρός σ’ αυτό τον κόσμο. Κι όταν δεν θα Με βλέπετε πια, θα μείνει ίδια η αγάπη σας όπως είναι τώρα που Με βλέπετε; Σίγουρα με εσάς θα μείνει ίδια η αγάπη· αλλά Φροντίστε να παραμείνει έτσι και με τους απογόνους σας! Σε όποιον θα Με αγαπά αληθινά με την καρδιά του και πάνω απ’ όλα, με το να ζει και να ενεργεί σύμφωνα με το θέλημα Μου όπως θα του το έχω αποκαλύψει, θα έρθω πνευματικά  κοντά του και θα του φανερωθώ σαν να ήμουν ο Ίδιος εκεί παρών.

Ένα τρίτο σημάδι της παρουσίας Μου κοντά σας, μαζί σας και μεταξύ σας, είναι πως θα σας δίνεται πάντα ό,τι ζητάτε με σοβαρότητα από τον Πατέρα στο όνομα Μου! Εξυπακούεται πως δεν θα Με παρακαλείτε για μηδαμινά πράγματα αυτού του κόσμου. Γιατί αν το κάνετε αυτό, δείχνετε ολοφάνερα ότι αγαπάτε πιο πολύ αυτά τα πράγματα από Εμένα, και τού­το ειλικρινά δεν μπορεί να είναι σημάδι πως είμαι παρών α­νάμεσα σας. Ένα τέταρτο σημάδι της δυνατής παρουσίας μου θα είναι επίσης πως όταν θ’ ακουμπάτε τα χέρια σας στο όνομα Μου και από αληθινή αγάπη για το συνάνθρωπο πάνω στους άρρωστους σωματικά ανθρώπους, η κατάσταση τους θα βελτιώνεται, εφόσον η βελτίωση θα είναι ωφέλιμη για τη γιατρειά της ψυχής τους. Εξυπακούεται κι εδώ πως ταυ­τόχρονα θα λέτε πάντα μέσα στην καρδιά σας: «Κύριε, ας γίνει το δικό Σου θέλημα, όχι το δικό μου!» Διότι εσείς δεν μπορείτε να ξέρετε αν και πότε η βελτίωση της σωματικής υγείας είναι για το καλό της ψυχής ή όχι. Για κανέναν άνθρω­πο δεν είναι γραμμένο να ζήσει αιώνια με το σώμα του σ’ αυτή τη γη. Επιπλέον, το άγγιγμα με τα χέρια δεν μπορεί ν’ απαλ­λάσσει κάθε φορά και κάθε άνθρωπο από τα δεινά του κορ­μιού του. Ωστόσο, δεν διαπράττετε καμία αμαρτία αν δείχνε­τε αυτή την αγάπη στον καθένα που είναι άρρωστος. Κι αν είναι καλό για την ψυχή του ανθρώπου, πράγμα που μόνο Εγώ μπορώ να το ξέρω, θα σας κάνω Εγώ θεράποντες και αρωγούς. Έτσι και μάθετε από μακριά πως κάποιος φίλος σας κείτεται άρρωστος, προσευχηθείτε γι’ αυτόν και ακου­μπήστε πνευματικά τα χέρια σας επάνω του, και θα βελτιω­θεί και η δική του κατάσταση. Θα προσεύχεσθε μόνο μέσα στην καρδιά σας, λέγοντας τα λίγα παρακάτω λόγια: «Ο Κύ­ριος, ο Ιησούς ας σε βοηθήσει! Είθε να σε δυναμώσει και να σε θεραπεύσει χάρη στο έλεος, την αγάπη και τη φιλευσπλαχνία Του!» Αν Μου απευθύνετε αυτά τα λόγια για τον άρρω­στο, όσο μακριά και να είναι, με ακλόνητη πίστη και εμπιστοσύνη σ’ Εμένα, και ταυτόχρονα κρατάτε νοερά τα χέρια σας πάνω του, η κατάσταση του θα βελτιωθεί αμέσως, αν αυτό είναι ωφέλιμο για τη σωτηρία της ψυχής του.

Και ένα πέμπτο σημάδι της παρουσίας Μου θα είναι πως, αν θα ενεργείτε πάντα σύμφωνα με το θέλημα Μου, θα κατορ­θώσετε την αναγέννηση του Πνεύματος μέσα σας. Θα είναι ένα πραγματικό βάπτισμα ζωής, γιατί θα σας πλημμυρίσει το Πνεύμα Μου, κι έτσι θα οδηγηθείτε στην απόλυτη σοφία Ο καθένας σας ας πασχίσει να κατακτήσει πάνω απ’ όλα αυτό το πέμπτο σημάδι! Όποιος θ’ αξιωθεί να το κερδίσει, θ’ απο­κτήσει ήδη σ’ αυτό τον κόσμο την αιώνια ζωή. Θα έχει τη δύ­ναμη να κάνει και να δημιουργεί, ό,τι κάνω και δημιουργώ και Εγώ, διότι θα έχει γίνει πια ένα μαζί Μου. Αυτά είναι λοιπόν τα σημάδια της παρουσίας Μου, Πράττετε ανάλογα, και σύντο­μα θα νοιώσετε πραγματικά το Πνεύμα Μου μαζί σας, μέσα σας και μεταξύ σας.

Θα παραμείνω μαζί με τους δικούς Μου με το Πνεύμα, με το Λόγο και με την Αλήθεια! Και εκείνοι που Με αγαπούν πο­λύ, θα Με βλέπουν και προσωπικά κάποιες στιγμές. Όσοι θα ζουν σύμφωνα με το Λόγο Μου και θα αναζητούν με θέρμη, με επιμονή την εσωτερική Αλήθεια, με αυτούς θα μιλώ μέσα απ1 τη νοημοσύνη της καρδιάς τους και θα βάλω τα λόγια Μου στην ψυχή τους. Παλικάρια και γυναίκες που θα έχουν ανα­τραφεί συνετά στο όνομα Μου, θα έχουν οράματα με τα ο­ποία θα τους εξηγούνται η οντότητα Μου, οι Ουρανοί και η αιώνια Ζωή, όπως εξάλλου και η μοίρα που περιμένει τους αποστάτες και τους φαύλους. Και μ’ αυτό τον τρόπο θα μεί­νω μαζί με τους δικούς Moυ ως το τέλος αυτής της γης!»

Ο «ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ»

(Μήνυμα που δόθηκε μέσω του Γκότφριντ Μαγερχόφερ το 1871)

Κείμενο: Η Αποκάλυψη του Ιωάννη, κεφ. 11 .

Πρώτα απ’  όλα θέλω να σας κάνω να καταλάβετε ότι οι δι­δασκαλίες και τα λόγια Μου, αν ζείτε σύμφωνα με τις επιτα­γές τους, θα σας δώσουν πολύ μεγαλύτερη λύτρωση και ευ­λογία, παρά αν δεν τα τηρείτε, αλλά μπορείτε να ερμηνεύσε­τε όλα τα ποτήρια οργής που προφήτευσε ο Ιωάννης. Αυτό που μπορώ να σας πω είναι πως η γη με όλη την ανθρωπότητα έχει μπει ήδη στη διαδικασία του διαχωρισμού. Και όλα όσα θα συμβούν σύντομα, είναι μεν γραμμένα σ’ αυτές τις προ­φητείες, αλλά δεν θα εκπληρωθούν με την έννοια που θα θέλατε να δώσετε εσείς. Το ότι «θα μικρύνουν οι μέρες» σημαίνει – επειδή ακριβώς θα διαδοθεί ο Λόγος Μου – ότι επιταχύνεται ο καθαρισμός της γης από τα κακά στοιχεία της, πράγμα που συμβαίνει εδώ και πολύ καιρό. Επίσης, δια­βάζετε συνέχεια για τον «αντίχριστο» και οι πιο πολλοί φα­ντάζονται ότι πρόκειται για μια ξεχωριστή προσωπικότητα. Αν παρατηρούσαν τον κόσμο λίγο πιο προσεκτικά, θα έβρι­σκαν πάμπολλους «αντίχριστους». Μια που πραγματικοί οπα­δοί του Χριστού ή της διδασκαλίας Μου είναι πολύ λίγοι, και τούτοι ακόμα δεν είναι όπως θα έπρεπε να είναι πραγματικά. Ο πραγματικός «αντίχριστος» είναι η μανία που επικρατεί γενικά, μια μανία για εντελώς αλλιώτικα πράγματα απ’ αυτά που κηρύττει η διδασκαλία Μου. Είναι η τάση που επικρατεί στους περισσότερους ανθρώπους, που δουλεύει μόνο το κεφάλι, ενώ η καρδιά είναι καταδικασμένη σε νεκρική σιω­πή. Γι’ αυτό πρέπει να εννοήσετε το «κεφάλι» ή το νου που υπολογίζει τα πάντα (σαν πνευματική έννοια), σαν τον «αντίχριστο», ο οποίος ραδιουργεί εδώ και καιρό στη γη και προσπαθεί με πλανερά επιχειρήματα να αποδείξει στους ανθρώπους πως αληθινό είναι μοναχά ό,τι μπορεί να συλλά­βει και να ερμηνεύσει ο νους. Αντίθετα, ό,τι νιώθει ή διαισθά­νεται η καρδιά, δεν είναι παρά το περαστικό θόλωμα μιας διεγερμένης φαντασίας! Γι’ αυτό και η υλιστική θεωρία είναι το τελευταίο σκαλοπάτι στη σοφία των ορθολογιστών. Γι’ αυ­τό και η περιφρόνηση για κάθε τι το ευγενικό, το καλό, το ανώτερο, γι’ αυτό και η «γνώση και όχι η πίστη!» Και όμως οι άνθρωποι ξεχνούν αυτό που είπα κάποτε: «Όλη σας η γνώ­ση είναι αποσπασματική!» Όλες αυτές οι εικόνες στην Απο­κάλυψη του Ιωάννη είναι πνευματικά σχήματα, είναι οι κυ­ρίαρχες επιδημικές ασθένειες του πνεύματος, οι οποίες πα­ρακινούν και κυβερνούν τους ανθρώπους. Για να μπορέσει κανείς να αποκωδικοποιήσει αυτές τις αποκαλύψεις, θα πρέ­πει να φανταστεί μια πολύ ψηλότερη βαθμίδα απο αυτήν για την οποία είναι τώρα ικανός.

Θα πρέπει να δει και να καταλάβει από τη δική Μου Βαθμί­δα, τις ψυχές που είναι ενσαρκωμένες σ’ αυτή τη γη και τον εσωτερικό πνευματικό τους κόσμο. Θα πρέπει να δει πως μεταβάλλεται η πνευματική κατεύθυνση, πως τη χρησιμο­ποιώ για τους δικούς Μου σκοπούς, και πως το μόνο που επιδιώκεται είναι ο μεγάλος Μου στόχος, αντί γι’ αυτό που Θα ήθελαν οι άνθρωποι! Αν μπορέσει ν’ ανυψωθεί ως αυτήν τη βαθμίδα, τότε θα συλλάβει τι σημαίνει: «Σκότωσαν τους προφήτες και τους άφησαν να κείτονται 3 1/2 ημέρες στο δρόμο». Αυτό θέλει να πει πως όταν η ανθρωπότητα άκουσε τις διδασκαλίες των εκλεκτών Μου, δεν ήθελε να τις αποδε­χθεί και χλεύαζε τους γραφιάδες και τους δούλους Μου, ή τους θεωρούσε σαν ανυπόστατους, σαν νεκρούς. Αρνήθηκε τη διδασκαλία Μου ή την άφησε να κείτεται «στο μέσο του δρόμου», χωρίς να την πιστεύει, αλλά και χωρίς να την απορ­ρίπτει εντελώς. Μέχρι που νίκησε και πάλι η Αλήθεια, μετά από ένα σύντομο χρονικό διάστημα (συμβολικά 3 1/2 ημέ­ρες), ή αυτός που τον νόμιζαν νεκρό, ζωντάνεψε και πάλι και επέστρεψε στην πατρίδα του, απο όπου είχε έλθει, με άλ­λα λόγια αναλήφθηκε σ’ Εμένα. Όποιος καταλαβαίνει το νόη­μα των λέξεων, δηλαδή τι σημαίνουν πνευματικά, εύκολα θα βρει και τι σημαίνει η «πόλη Βαβυλώνα» ή ο «τόπος της πνευ­ματικής παραπλάνησης». Όποιος αφεθεί στην αγκαλιά Μου, μπορεί να παρακολουθήσει ήσυχος ό,τι κι αν έρθει, γιατί θα ξέρει τότε πως τούτο είναι για το καλό των παιδιών που έ­χουν παραστρατήσει από το δρόμο τους. Όταν θα διαισθανθεί από τα λόγια Μου πως ο κόσμος δεν μπορεί να υφίσταται μ’ αυτό τον τρόπο, διότι δεν τον δημιούργησα για έναν τέτοιο σκοπό, τότε θα κατανοήσει ότι είναι ανάγκη να επιστρέψω για να σώσω ό,τι μπορεί ακόμα να σωθεί! Γι’ αυτό δεν πρέπει να έχει άλλο στόχο στη ζωή του από το να προετοιμάζεται για να συγκαταλεχθεί επάξια ανάμεσα στα «παιδιά» Μου, και να μη σαρωθεί και εξαφανιστεί από προσώπου γης μαζί με τα υπόλοιπα βδελύγματα!

Ο ΤΩΡΙΝΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΚΑΤΑΚΛΥΣΜΟΣ

(Μήνυμα που δόθηκε μέσω του Γιάκομπ Λόρμπερ το 1849)

Τούτο έχει να σας πει αυτός που σας δημιούργησε, σας λύτρωσε και σας άνοιξε τις πύλες της αγιοσύνης με το Λόγο Του και το Πνεύμα Του. Πάνω στη γη απλώνεται τώρα ένας πνευματικός κατακλυσμός, όπως τον καιρό του Νώε, πριν 1000 χρόνια, απλώθηκε ένας φυσικός κατακλυσμός. Εκεί­νος σκότωνε τη σάρκα, όμως αυτός σκοτώνει την ψυχή και το σώμα σας. Αυτός ο κατακλυσμός σκοτώνει την ψυχή με το πνεύμα της αρχομανίας, το οποίο αναβλύζει, όπως ανάβλυζαν τότε τα κύματα από τα έγκατα της γης και τον αέρα, δηλαδή αναβλύζει από τα κακά πνεύματα αυτών των δύο και διαφθείρει με μέσο την αρχομανία, τις ψυχές τις οποίες κατακλύζει. Αυτός ο κατακλυσμός είναι σαν μια φωτιά, και είναι η ίδια η φωτιά, για την οποία έχει γραφτεί πως με αυτήν θα κριθεί ολόκληρος ο κόσμος για δεύτερη φορά (Β’ επιστολή Πέτρου, κεφ. 3). Αν Θέλετε λοιπόν να σωθείτε από τούτο τον τρομερό πύρινο κατακλυσμό, μείνετε όσο πιο πολύ γίνεται κοντά Μου. Μην κρίνετε μία έτσι και μία αλ­λιώς και μη λέτε, τούτος ή εκείνος, τούτη ή εκείνη η παράταξη, οι μεγάλοι ή οι μικροί έχουν δίκιο. Διότι ένα σας λέω: κανένας δεν έχει τώρα δίκιο, εκτός απ’ αυτόν που δεν κλίνει ούτε δεξιά ούτε αριστερά, αλλά μένει δίπλα Μου ίσιος και ακλόνητος σαν βράχος και εμπιστεύεται τα πάντα στα χέρια Μου. Ό,τι ξεφεύγει απ’ αυτό το μέτρο, είναι αμαρτία! Όλ’ αυτά έπρεπε να γίνουν έτσι, επειδή αυτός είναι ο Λόγος του Θεού, που είναι ο Λόγος Μου, ο Λόγος τον οποίο είπα μπρο­στά στην Ιερουσαλήμ, για την Ιερουσαλήμ, και για ολόκληρο τον κόσμο. Θα συμβούν σπουδαία πράγματα ακόμα, θα δείτε πολλά τρομερά ακόμα και θ’ ακούσετε να μιλούν γι’ αυτά. Ο ένας λαός θα καταδικάζει τον άλλον και η μια παράταξη θα στήνει ικρίωμα στην άλλη. Αυτοί που χαιρετιόντουσαν ως χθες σαν φίλοι, θα προδίνουν ο ένας τον άλλον: ο γιος τον πατέρα και ο πατέρας το γιο! Μην κρίνετε κανέναν και εμπιστευτείτε τα πάντα μόνο σ’ Εμένα.

Μ’ αυτό τον τρόπο θα βρεθείτε στην ειρηνική κιβωτό Μου, όπου δεν θα μπορεί να σας βρει κανένα κακό αυτό τον καιρό. Ποιος από σας έχει τη δύναμη να επηρεάσει σε κάτι τον κό­σμο; Αν κάποιος κατακρίνει τη μια παράταξη και τούτη νική­σει, δεν θα τον πιάσει μετά να του ζητήσει το λογαριασμό; Αν πάλι συνταχθεί με την άλλη παράταξη και νικήσει η πρώτη, δεν θα κάνει και αυτή τα ίδια όπως η άλλη, μ’ αυτόν που ήταν εναντίον της; Επειδή έως τώρα δεν έχω επιφυλάξει τη νίκη για καμία παράταξη, παρά μόνο γι’ αυτήν που συντάσσεται μαζί Μου, γι’ αυτό αποφεύγετε κάθε επιδοκιμασία και κάθε κατάκριση! Μόνο Εγώ γνωρίζω ποιον θα έπρεπε να επιδοκι­μάσετε και ποιον να κατακρίνετε και Εγώ θα ανταμείψω τον καθένα σύμφωνα με τα έργα του! Όμως, όταν μια δύναμη πάρει τη νίκη, υπακούστε τη αυτή τη δύναμη που έχει νική­σει. Διότι δεν θα ήταν καμία δύναμη, αν δεν προερχόταν από Εμένα! Εφόσον Εγώ αποδέχθηκα την κρίση του Πιλάτου και δεν αντιστάθηκα, εκεί που επρόκειτο για την ίδια Μου τη ζωή, εσείς που είσαστε ασφαλείς, μη βαρυγκομάτε γι’ αυτά που συμβαίνουν τώρα. Χωρίς τη θέληση Μου δεν πέφτει ούτε ένα σπουργίτι από τη στέγη και ακόμη και οι τρίχες της κε­φαλής σας είναι μετρημένες. Πώς λοιπόν μπορούν να συμ­βούν αυτά τα πράγματα εντελώς χωρίς τη θέληση Μου; Και αν η θέληση Μου είναι αυτή, είναι επειδή οι ίδιοι οι άνθρωποι το θέλησαν και το θέλουν έτσι ακόμα. Είναι όμως και φροντί­δα Μου να προστατέψω εκείνους οι οποίοι Με κρατούν σφικτά και εμπιστεύονται τα πάντα σ’ Εμένα. Δεν γνωρίζετε λοιπόν ότι οι βουλές Μου είναι ανεξιχνίαστες και οι δρόμοι Μου ανεξερεύνητοι; Δεν χρειάζεται να σας επαναλάβω όλ’ αυτά που θα συμβούν στο μέλλον. Διότι πολλά μπορούν να γίνουν ακόμη, ή και λίγα, ανάλογα με το αν οι άνθρωποι θα στραφούν προς Εμένα ή αν θ’ απομακρυνθούν από Εμέ. Το σπαθί έχει ήδη οργιάσει, αλλά αν οι άνθρωποι εξακολουθήσουν να παραδέρνουν μέσα στον κατακλυσμό της αρχομανίας, θα στείλω έναν άλλο άγγελο, τον άγγελο της πείνας και της πανώ­λης συνάμα. Αυτά τα μαθήματα που θα πάρουν απ’ αυτόν τον άγγελο, ασφαλώς θα διδάξουν στους ανθρώπους τελείως αλλιώτικες έννοιες απ’ αυτές που τώρα τους εμψυχώνουν. Το δικό σας σύνθημα όμως πρέπει να είναι «δώστε στον Καίσαρα ό,τι είναι δικό του, αλλά πάνω απ’ όλα, δώστε σ’ Εμένα ό,τι είναι δικό Μου». Μ’ αυτό τον τρόπο θα τα βγάζετε πέρα θαυμάσια και με τον κόσμο και μ’ Εμένα, και θα είσαστε σε όλα τα πράγματα αληθινά παιδιά Μου. Αμήν.

ΟΙ ΟΥΡΑΝΙΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΘΑ ΣΕΙΣΘΟΥΝ

Παιδιά Μου! Είναι γραμμένο πως «και οι ουράνιες δυνάμεις που κρατούν την τάξη του σύμπαντος θα σεισθούν».

Γι’ αυτό πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι θα πέσουν τα άστρα από τον ουρανό. όμως αυτό δεν πρόκειται να συμβεί· τούτη η φράση έχει ένα νόημα εντελώς διαφορετικό. Πάνω στη γη είναι ενσαρκωμένες τώρα ψυχές από πολλούς πλα­νήτες και ήλιους. Πολλές απ’ αυτές τις ψυχές βυθίστηκαν μέσα σ’ ένα χονδροειδέστατο υλισμό, όπου έχουν χάσει πα­ντελώς την πιστή σ’ ένα ύψιστο, προσωπικό θείο Ον, ενώ ήρθαν εδώ στη γη ακριβώς μ’ αυτόν το σκοπό, για ν’ αναζητή­σουν δηλαδή αυτό το θείο Ον. Οι συγγενείς τους και μαζί τους όλοι οι κάτοικοι εκείνων των κόσμων προσεύχονται αδιάκοπα γι’ αυτές τις ψυχές οι οποίες ξεκίνησαν για να βρουν, το «μεγάλο Πνεύμα», τον «αγαθό και στοργικό Πατέ­ρα» και να τους φέρουν ειδήσεις Του. Τι θα έχει να πει όμως μια τέτοια ψυχή όταν θα επιστρέψει εκεί; Πολλές ψυχές δεν επιστρέφουν καν εκεί μετά το θάνατο του κορμιού τους, διό­τι έχουν προσκολληθεί υπερβολικά στην ύλη. Αυτές οι ψυχές χάρη στην φιλευσπλαχνία Μου, έρχονται τότε σ’ ένα μέ­ρος όπου εξαγνίζονται σταδιακά και απελευθερώνονται. Όμως οι ψυχές που έρχονται από επάνω οφείλουν να βρουν το δρόμο που οδηγεί σ’ Εμένα και να τον δείξουν και σ’ εκείνες που έρχονται από κάτω, από τη γη. Ωστόσο, ακριβώς αυτές οι ψυχές που ήρθαν από επάνω προκάλεσαν επανειλημμένα κάθε ανόμημα και κάθε συμφορά σ’ αυτή τη γη.

Πλησιάζει τώρα ο καιρός που θ’ αφήσω τους κατοίκους από αυτούς τους πιο μεγάλους πλανήτες και ήλιους να κοιτάξουν στη γη και να διαπιστώσουν την κατάσταση εκείνων που ήρ­θαν στη γη για να Με βρουν. Το αποτέλεσμα θα είναι βέβαια να ταραχθούν πολύ και η ταραχή τους αυτή θ1 απλωθεί από την Αφροδίτη ως την Ούρκα. Και έτσι εξηγείται ότι τότε «θα σεισθούν οι ουράνιες δυνάμεις» και απ’ όλες τις μεριές θ’ αντηχήσει ένα βροντερό κάλεσμα προς τους κατοίκους της γης. Ένα Πνεύμα θα περιβάλλει τους ανθρώπους όλους, ένας θυελλώδης άνεμος θα καλπάσει από την ανατο­λή ως τη δύση, και θα λυγίσει κάθε αλύγιστο και σκληροτρά­χηλο πνεύμα. Τίποτα δεν θα μπορεί να αντισταθεί σ’ αυτή τη δυνατή θύελλα. Και τότε Εγώ, σαν άγιος Πατέρας, θα έρθω κοντά στους δικούς Μου. Αμήν!

Η ΧΙΛΙΟΧΡΟΝΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑ

(Μήνυμα που δόθηκε μέσω του Γιάκομπ Λόρμπερ το 1864)

«Έχω προνοήσει να είμαι Εγώ εκείνος που θα υπερισχύσει τελικά στην αληθινή, εσωτερική ζωή των ανθρώπων, σαν ο μοναδικός αληθινός Μεσσίας. Κι αυτός θα είναι ο αληθινός βράχος, που δεν θα μπορέσουν να τον γκρεμίσουν οι δυνά­μεις της κόλασης. Εγώ θα είμαι το αγκωνάρι που οι διάφοροι χτίστες το έχουν πετάξει δεξιά και αριστερά.

Αλλίμονο σ’ εκείνον που θα σκοντάψει πάνω σ’ αυτό το αγκωνάρι. θα γίνει αμέσως συντρίμμια σαν ένα πήλινο τσου­κάλι. Και όποιος πέσει πάνω του το αγκωνάρι, θα συνθλιβεί και θα γίνει σκόνη και στάχτη! Και μ’ αυτό τότε θα έρθει η χιλιόχρονη Βασιλεία Μου που μέχρι τώρα είναι εντελώς πα­ρεξηγημένη. Όποιος παρατηρήσει με προσοχή το σχήμα των παλιών αραβικών αριθμών, μέσα από τη μέθοδο των αντι­στοιχιών, θα διακρίνει στη μορφή τους κάτι εντελώς διαφο­ρετικό από απλά χίλιες μονάδες στον αριθμό χίλια. Η μονάδα στον αριθμό 1000 παριστάνει Εμένα στην ανθρώπινη προσω­πικότητα Μου’ και τα τρία μηδενικά που ακολουθούν τη μο­νάδα, Με παριστάνουν στην πληρότητα της θεϊκής τριαδικότητάς Μου. Συνεπώς και η έκφραση «χίλια χρόνια» σημαίνει ότι ο αριθμός 1000 παριστάνει αντίστοιχα Εμένα τον Ίδιο στην πλήρη θεϊκότητά Μου. Η λέξη «χρόνια» παριστάνει όλο το διάστημα που μέχρι και το τέλος του θα παραμείνω στην κορυφή της εξουσίας και θα οδηγώ και θα κατευθύνω τους λαούς αυτής της γης, εν μέρει ο Ίδιος και εν μέρει χρησιμοποιώντας πολλούς υπηρέτες Μου που θα τους έχω αφυπνίσει εκ νέου ειδικά γι’ αυτόν τον σκοπό. Κι αυτοί ακόμη, (οι άνθρωποι σ’ εκείνη την ευλογημένη εποχή), θα πρέπει βέβαια να περάσουν από τη δοκιμασία μιας ζωής με ελευθερία της βούλησης. Ακριβώς όπως γίνεται τώρα, και θα χρειαστεί να παλέψουν σκληρά με την ύλη. Αλλά όταν θα έχουν νικήσει στον αγώνα, θα τους φορεθεί το φόρεμα της αθανασίας. Βρισκόσαστε συνεπώς στη μεγάλη μεταβατική περίοδο. Μακάριος αυτός που ανοίγει με πίστη την καρδιά του σε τέτοια μηνύματα και δεν εξοργίζεται με όσα σατανικά συμβαίνουν σ’ αυτό τον κόσμο. Αυτά δεν θα κρατήσουν πολύ καιρό, διότι θα τα συντομέψω δραστικά για χάρη των εκλεκτών Μου, που θα Με δοξάσουν και θα αγαλλιάσουν γι’ αυτό. Τους δίκαιους ηγέτες δεν θα τους ρίξω από το θρόνο τους, αλλά θα τους διαποτίσω με το Πνεύμα Μου, και έτσι θα γίνει ένα ποίμνιο και ένας Ποιμένας, ώστε να εκπληρωθούν όλα όσα προανήγ­γειλα στους ανθρώπους όταν έζησα στη γη αυτή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΒΔΟΜΟ ΕΡΧΟΜΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ

(Από την «Οικονομία του Θεού», κεφ. 46)

Προϊστορία της ανθρωπότητας (Μήνυμα που δόθηκε μέσω του Γιάκομπ Λόρμπερ το 1840)

Θα έρθω επτά φορές την έβδομη όμως φορά θα έρθω μέσ’ στη φωτιά της αγιοσύνης Μου. Αλίμονο τότε σ’ αυτούς που θα βρεθούν ακάθαρτοι από εκεί κι ύστερα, γιατί δεν θα υπάρ­χουν πια παρά μοναχά μέσα στην αιώνια φωτιά της οργής Μου! Κοιτάτε, την πρώτη φορά ήμουν ήδη εδώ στην αρχή του κόσμου, για να δημιουργήσω όλα τα πράγματα για χάρη σας και να δημιουργήσω εσάς για χάρη δική Μου. Σύντομα θα έρθω και πάλι με μεγάλες πλημμύρες, για να πλύνω τη γη από την πανώλη- γιατί τα χαμηλώματα της γης έχουν γίνει απο­τρόπαια για Μένα, καθώς είναι όλο βούρκο και όλο πανώ­λη, η οποία γεννήθηκε από την ανυπακοή σας. Θα έρθω για χάρη σας, για να μην αφανισθεί ολόκληρος ο κόσμος και για να διατηρηθεί ένα γένος του οποίου τελευταίος από­γονος θα είμαι Εγώ. Την τρίτη φορά θα έρθω πολλαπλά, (-μέσω του Αβραάμ, του Μωυσή και των προφητών), όπως έρ­χομαι τώρα αμέτρητες φορές σ’ εσάς, πότε ορατός και πότε αόρατος μέσα στα λόγια του Πνεύματος, για να προετοιμάσω τους δρόμους Μου. Την τέταρτη φορά θα έρθω σωματικά όταν θα υπάρχει μεγάλη δυστυχία, στη μεγαλύτερη εποχή όλων των εποχών. Και θα έρθω αμέσως κατόπιν για πέμπτη φορά μέσα στο Πνεύμα της αγάπης και του εξαγιασμού όλων (την Πεντηκοστή). Την έκτη φορά θα έρθω εσωτερικά στον καθένα που θα έχει μέσα στην καρδιά του έναν αληθινό και έντονο πόθο για Μένα, και θα γίνω οδηγός σ’ εκείνον που γεμάτος αγάπη και πίστη θα θέλει να τον τραβήξω κοντά Μου στην αιώνια ζωή. Όμως ύστερα θα κρατηθώ μακριά απ’ τον κόσμο.

Όποιος όμως θα γίνει δεκτός τότε, πρόκειται να ζήσει, και το βασίλειο Μου θα είναι παντοτινά μαζί του. Και όπως το έχω ξαναπεί, θα έρθω για άλλη μια τελευταία φορά. Ωστόσο αυ­τός ο τελευταίος ερχομός θα είναι για όλους ένας παντοτι­νός ερχομός, είτε έτσι είτε αλλιώς! Ακούστε και καταλάβετε Με καλά: εμμείνετε στην αγάπη, διότι αυτή θα είναι ο σωτή­ρας σας. Αγαπάτε Εμένα πάνω απ’ όλα· έτσι θα είναι η ζωή σας αιώνια. Αγαπάτε όμως και ο ένας τον άλλον, για να σωθείτε από την κρίση. Η χάρη Μου και η πρώτη Μου αγάπη είναι μαζί σας μέχρι το τέλος όλων των αιώνων! Αμήν.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΙ ΝΕΑ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ

(Ο Κύριος): «Η φωτεινή στήλη που επέστρεψε από τους ουρανούς στη γη είμαι Εγώ μέσα στο πνεύμα του ζωντανού Μου Λόγου, τον οποίο θα φυτέψω στο μέλλον στην καρδιά εκείνων που θα Με αγαπούν και θα τηρούν τις εντολές Μου. Σ’ αυτούς θα έρθω προσωπικά και θα τους αποκαλυ­φθώ. Και έτσι θα διδαχθούν όλοι από την αρχή από το Θεό τον ίδιο. Ο κατακερματισμός της στήλης σε αμέτρητα κομμά­τια σημαίνει την αποκάλυψη του εσωτερικού πνευματικού νοήματος όλης της διδασκαλίας και των λόγων Μου, που έχω δώσει στο ανθρώπινο γένος από την αρχή της ανθρωπό­τητας μέσα από το στόμα των προπατόρων, των προφητών, των μάντεων, και τώρα από Εμένα τον Ίδιο. Από πολλές τέ­τοιες μερικές αποκαλύψεις του εσωτερικού, πνευματικού νοήματος του θείου Λόγου, θα σχηματιστεί μια αληθινή και μεγάλη διδασκαλία που είναι φως και ζωή. Αυτή η διδασκα­λία θα είναι τότε η μεγάλη, νέα Ιερουσαλήμ που θα κατέβει στους ανθρώπους από τους Ουρανούς. Και όσοι θα βρίσκο­νται και θα ζουν μέσα στο πνεύμα της νέας διδασκαλίας, θα βαδίζουν και θα κατοικούν αιώνια μέσ’ στη νέα Ιερουσαλήμ και η ευδαιμονία τους δεν θα έχει μέτρο, στόχο και τέλος. Διότι θα είμαι Εγώ ο Ίδιος κοντά τους και θα θωρούν τα χίλια μύρια θαύματα της αγάπης, της σοφίας και της παντοδυνα­μίας Μου. Στο διάστημα όμως από την καταστροφή της πα­λιάς πόλης της Ιερουσαλήμ μέχρι την εγκαθίδρυση της νέας πόλης του Θεού πάνω στη γη, το φως ανάμεσα στους ανθρώπους θα είναι λιγοστό. Διότι πολύ γρήγορα θα σηκωθούν κάμποσοι ψευδοπροφήτες και ιερείς στο όνομα Μου, θα κάνουν ψεύτικα θαύματα, θα εξαπατούν και θα τυφλώνουν τους ανθρώπους. Ο Αντίχριστος θα διαπράττει με τη βοή­θεια των βασιλιάδων της γης τέτοια πράγματα, που αν το ε­πέτρεπα, ακόμα και οι εκλεκτοί Μου θα μπορούσαν να μπουν στον πειρασμό να προσκυνήσουν το νέο Βεελζεβούλ. Αλλά Εγώ θα αφήσω να έρθει πάλι μια μεγάλη δοκιμασία στους ανθρώπους που όμοια της δεν έχει δει ο ήλιος. Τότε ο Βε­ελζεβούλ θα γκρεμισθεί όπως η μεγάλη πόρνη της Βαβέλ και στις καρδιές πολλών ανθρώπων 8α έρθει το φως του ζω­ντανού Λόγου, θα ανορθώσει και θα λυτρώσει τους καταπιε­σμένους και τους τσακισμένους ανθρώπους. Και τότε θα ευ­φρανθούν όλοι με το νέο φως και θα δοξάζουν το όνομα Μου.

Εκείνον τον καιρό οι άνθρωποι θα επικοινωνούν με πολ­λούς τρόπους με τα καθαρά πνεύματα από τον ουρανό Μου και τούτα θα είναι οι δάσκαλοι τους που θα τους μυή­σουν σε όλα τα μυστικά της αιώνιας ζωής μέσα στο Θεό, κα­θώς σας έδειξε το τρίτο όραμα, όπου είδατε ανθρώπους να μπαινοβγαίνουν από τις δώδεκα πύλες. Οι δώδεκα πύλες δεν σημαίνουν όμως πια πως η νέα πόλη θα κτισθεί από τις δω δέκα φυλές του Ισραήλ, αλλά από τις δώδεκα βασικές αρχές της διδασκαλίας Μου, που περιέχονται στις δέκα εντολές του Μωυσή και στις δύο νέες εντολές της αγάπης που σας έδωσα. Διότι αυτές είναι οι πύλες από όπου θα εισέρχο­νται μελλοντικά οι άνθρωποι στη νέα κατάφωτη και ολοζώ­ντανη πόλη του Θεού. Μόνον όποιος τηρήσει αυτές τις εντο­λές Μου, θα εισέλθει σ’ αυτήν την πόλη και θα λάβει φως και ζωή. Όποιος όμως δεν τηρήσει τις εντολές Μου, δεν πρόκει­ται να φθάσει σ’ αυτή τη νέα πόλη. Τα δώδεκα είδη από πο­λύτιμα πετράδια απ’ τα οποία ήταν κτισμένα τα τείχη της πό­λης, παριστάνουν και πάλι αυτές τις δώδεκα εντολές. Κατά συνέπεια, αυτές Οι δώδεκα εντολές δεν θα αποτελούν μόνο τις πύλες πρόσβασης στο φως και στη ζωή για τον άνθρωπο, αλλά και την άτρωτη προστασία και ασπίδα του, που δεν μπο­ρούν να τη νικήσουν και να την καταστρέψουν οι πύλες και οι δυνάμεις της κόλασης ή ο ψεύτικος κόσμος της ύλης. Πα­ράλληλα όμως είδατε στο όραμα πως αστραποβολούσαν δυ­νατά οι πέτρες του τείχους στα διάφορα χρώματα. Αυτό σας έδειξε ότι μέσα στις δώδεκα εντολές που έχετε λάβει, περιέ­χονται όλοι οι βαθμοί της θεϊκής σοφίας, και συνεπώς ο άν­θρωπος μπορεί να φθάσει στην απόλυτη σοφία μόνον τηρώ­ντας τις δώδεκα εντολές. Διότι οι εντολές περιέχουν ολό­κληρη τη σοφία του Θεού, και επειδή εκεί μέσα περιέχεται ολόκληρη η σοφία του Θεού, περιέχεται επίσης όλη η θεϊκή δύναμη και εξουσία. Κι αυτό, επειδή αυτές οι εντολές περι­κλείουν την πανσοφότατη και πανίσχυρη θέληση και μέσα απ’ αυτή την υπέρτατη ελευθερία. Όποιος λοιπόν με την τήρηση των εντολών έχει κάνει τη θέληση του Θεού δική του, έχει κάνει δική του και τη θεϊκή δύναμη καθώς και τη θεϊκή ελευ­θερία. Τότε έχει φθάσει στην αληθινή πνευματική αναγέννη­ση, και σαν αληθινό παιδί του Θεού είναι τέλειος όπως είναι και ο ίδιος ο Πατέρας στον Ουρανό. Και λέω λοιπόν σε όλους εσάς, ότι πριν απ’ όλα οφείλετε, με το να τηρείτε επακριβώς τις εντολές να επιδιώκετε να γίνετε ήδη εδώ στη γη τόσο τέλειοι, όπως τέλειος είναι και ο Πατέρας στον Ουρανό. Τό­τε θα είσθε σε θέση και εσείς να κάνετε ό,τι κάνω και Εγώ τώρα, και ακόμα μεγαλύτερα πράγματα. Και αν φθάσετε σ1 αυτή την κατάσταση, ήδη θα είσθε προκαταβολικά πολίτες της «νέας Ιερουσαλήμ».

Ερμηνεία του δεύτερου κεφαλαίου από τον Ησαΐα

(Ο Κύριος): «Να τι είδε από την Ιουδαία και την Ιερουσαλήμ ο Ησαΐας, ο γιος του Αμώς. Τον τελευταίο καιρό το όρος, όπου βρίσκεται ο Οίκος του Κυρίου, θα είναι πιο ψηλό από τα άλλα Όρη και θα υψωθεί πάνω απ’ όλα τα υψώματα και όλοι οι ειδωλολάτρες θα προσφεύγουν εκεί». Κοιτάξ­τε, Εγώ είμαι το Όρος πάνω απ’ όλα τα όρη όπου βρίσκε­ται ο Οίκος του Θεού. Τι είναι όμως αυτός ο Οίκος; Είναι ο Λόγος μου, τον οποίο έδινα σε σας τους Ιουδαίους πολλούς  αιώνες συνέχεια, μέσα από τους προφήτες, και τώρα σας το δίνω Εγώ ο Ίδιος από το στόμα ενός Υιού του ανθρώπου. Εγώ είμαι συνεπώς το Όρος και ο Λόγος Μου είναι ο φιλόξενος Οίκος πάνωθέ του. Τριγύρω μας στέκονται οι ειδωλολάτρες απ’ όλα τα μέρη της γης, που ήρθαν ως εδώ για ν’ ατενίσουν το Όρος, και να βρουν στέγη μέσ’ στο πραγματικά ευρύχωρο οίκο του. Για τους Ιουδαίους όμως, όπως είναι τώρα, είναι πραγματικά ο τελευταίος καιρός, διότι απομακρύνονται απ’ το Όρος και τον Οίκο του. Οι ψηλά στεκούμενοι μάλιστα απει­λούν να το καταστρέψουν. Όμως ο Ησαΐας λέει παρακάτω: «Πολλοί λαοί θα πάνε εκεί (δηλαδή στο μέλλον), και θα πουν: Ελάτε να πάμε στο Όρος του Κυρίου, στον Οίκο του Θεού του Ιακώβ, για να μας διδάξει τους δρόμους Του ώστε να πορευθούμε κατόπιν στα μονοπάτια Του. Διότι από τη Σιών θα προέλθει ο Νόμος και από την Ιερουσαλήμ ο Λόγος Του!» Δεν πρέπει να υπάρχει πια καμιά αμφιβολία ότι με τη Σιών (ΣΊ ον = Αυτός θέλει), εννοείται το Όρος, δηλαδή ο Κύριος ή Εγώ, και με την Ιερουσαλήμ, ο Οίκος του Θεού πά­νω στο Όρος, με άλλα λόγια ο Λόγος Μου και η διδασκαλία Μου, για τώρα και για πάντα. Ποιοι είναι λοιπόν αυτοί οι λαοί που λένε: ελάτε να πάμε στο Όρος του Κυρίου, δηλαδή στον Υιό του ανθρώπου ή τον Θεάνθρωπο και στον Οίκο του Θεού του Ιακώβ, για να μας διδάξει τους δρόμους Του ώστε να πορευθούμε κατόπιν στα μονοπάτια Του; Κοιτάτε, αυτοί οι λαοί είναι εκείνοι οι άνθρωποι οι οποίοι στο μέλλον θα πιστέ­ψουν σ’ Εμένα, θα κάνουν το Λόγο Μου κτήμα τους και θα εκτελούν το θέλημα Μου. Γιατί ο Λόγος Μου δείχνει τους δρόμους για τη ζωή και τα μονοπάτια είναι το θέλημα Μου, όπως έχει γίνει γνωστό στους ανθρώπους με το Λόγο Μου. Βέβαια, το να ακολουθεί κανείς το θέλημα Μου είναι σημαντικά δυσκολότερο από το ν’ ακούει απλά το Λόγο Μου, όπως άλλωστε είναι σίγουρα πολύ πιο άνετο το περπά­τημα σε έναν ίσιο και φαρδύ δρόμο απ’ το βάδισμα σ’ ένα στενό και συχνά απότομο μονοπάτι. Εκείνος όμως που θέλει από μέσα του να έλθει στο πιο ψηλό απ’ όλα τα όρη και από εκεί στο ζωντανό Λόγο Μου, που είναι ο Οίκος του Θεού πά­νω στο Όρος, δεν μπορεί να περπατήσει μόνο στο δρόμο που οδηγεί στο Όρος και να σταματήσει στα ριζά, αλλά πρέ­πει να σκαρφαλώσει και στα στενά και πολλές φορές απότο­μα μονοπάτια.

Γιατί μόνο αυτά τον οδηγούν τελείως στο Όρος και από εκεί στον Οίκο του Θεού που είναι ζωντανός. Τι σημαίνει αυ­τό, σας το έχω τώρα πια εξηγήσει, όπως επίσης τι εννοεί ο Προφήτης με τη Σ΄ιον και την Ιερουσαλήμ. Γι’ αυτό και λέει ότι ο Νόμος, δηλαδή το Θέλημα Μου, θα προέλθει από τη Σ΄ιον και ο Λόγος Μου από την Ιερουσαλήμ, ή από το στόμα Μου σε φυσική μορφή. Όποιος λοιπόν ακούει, αποδέχεται και α­κολουθεί το Λόγο Μου που απηύθυνα σ’ όλες τις εποχές στους ανθρώπους μέσα από τους προφήτες, φθάνει από ε­κεί μέσα σ’ Εμένα και συνάμα στο ζωντανό Λόγο και τη δύ­ναμη του. Διότι βέβαια ο ζωντανός Λόγος και η δύναμη του είμαι Εγώ ο Ίδιος, και όλα όσα περικλείει ο ατέλειωτος χώρος δεν είναι άλλο από το ζωντανό Μου Λόγο και την αιώ­νια δύναμη και ισχύ του». Σ’ αυτό το σημείο μου είπε ένας φαρισαίος από εκείνους που είχαν έρθει να Με βρουν στο Όρος των Ελαίων, ο οποίος γνώριζε τη Γραφή: «Κύριε και δάσκαλε, η ερμηνεία Σου για τους δύο στίχους ήταν πεντα­κάθαρη σαν τον ήλιο το πρωινό και τα κατάλαβα όλα πολύ καλά. Όμως μετά ακολουθεί ο τέταρτος στίχος, που λέει τα εξής:

«Και ο Κύριος θα δικάσει τους ειδωλολάτρες και θα τιμω­ρήσει τους λαούς. Τότε αυτοί θα κάνουν τα σπαθιά τους α­λέτρια και τις λόγχες τους δρεπάνια. Διότι κανένας λαός δεν θα σηκώνει το σπαθί του ενάντια στον άλλον και από εκεί και εμπρός οι άνθρωποι δεν θα μαθαίνουν πια να πολεμούν». Ποιοι είναι εδώ οι ειδωλολάτρες και ποιοι οι λαοί οι ο­ποίοι, αφού τιμωρηθούν μια φορά, δεν θα μπορούν να κά­νουν πόλεμο πια μεταξύ τους; Τέτοιοι λαοί πρέπει να γεννη­θούν ακόμη στο πολύ απόμακρο μέλλον, διότι οι παρούσες γενιές με τους ξιπασμένους, άπληστους και αρχομανείς βασιλιάδες, θα κάνουν πολέμους μέχρι το τέλος του κόσμου». Είπα Εγώ: “Μπορεί να γνωρίζεις τις Γραφές, με το να ξέρεις απέξω κι ανακατωτά τους νόμους και όλους τους Προφήτες, αλλά δεν σε απασχόλησε ποτέ να καταλάβεις το πραγματικό τους πνεύμα! Βάδιζες στο φαρδύ και ίσιο δρόμο όμως στο στενό μονοπάτι που οδηγεί στο Όρος της αληθινής γνώ­σης, δεν έχεις βάλει ακόμη το πόδι σου.

Όποιος δεν φθάσει στην κορυφή του Όρους του Κυρίου και μέσα στον Οίκο του Θεού, ή με άλλα λόγια στον εσωτερι­κό ζωντανό Λόγο που προέρχεται από το Θεό και σ’ αυτόν το ζωντανό Λόγο του Θεού μέσα στον ίδιο του τον εαυτό, με το να ακολουθεί το Νόμο, δεν αναγνωρίζει ούτε το εσωτερικό, αληθινό και ζωντανό πνεύμα του Νόμου και των Προφητών».

Ερμηνεία των προφητικών εικόνων του Ησαΐα

Ρώτησε πάλι ο γραμματέας: «Αλλά γιατί όλοι οι Προφήτες μιλούσαν και έγραφαν τόσο συμβολικά; Κανονικά, θα έπρεπε να τους ενδιαφέρει να καταλαβαίνουν οι άνθρωποι τα λεγό­μενα τους!»

Του απάντησα: «Πριν λίγες ημέρες, στο Όρος των Ελαιών μου αντιτείνατε παρόμοια επιχειρήματα, και Εγώ σας έδειξα γιατί δεν ευσταθούν γι’ αυτό δεν χρειάζεται να επαναλάβω εδώ τα ήδη ειπωμένα. Πώς μπορεί όμως ο Λόγος του Θεού να μην έχει ένα εσωτερικό νόημα; Ή μήπως γνωρίζεις εσύ κανέναν άνθρωπο χωρίς σπλάχνα; Μάθετε επιτέλους όλοι σας να σκέφτεσθε πραγματικά σοφά! Θα σας δείξω όμως τώ­ρα το αληθινό νόημα του τέταρτου στίχου του Ησαΐα, που είναι πασιφάνις, και δώστε προσοχή! «Ο Κύριος, ο οποίος είμαι Εγώ μέσα στο Λόγο, θα δικάσει τους ειδωλολάτρες και θα τιμωρήσει πολλούς λαούς». Ποιοι είναι οι ειδωλολάτρες και ποιοι είναι οι λαοί; Οι ειδωλολάτρες είναι όλοι εκείνοι που δεν γνωρίζουν τον έναν και αληθινό Θεό, στη θέση Του προσκυνούν και δοξάζουν άψυχα είδωλα και τον Μαμμωνά αυτού του κόσμου. Ο ιουδαϊσμός είναι περιτριγυρισμένος από τέτοιους απ’ όλες τις πλευρές, και όπου και να πάτε στον κόσμο – προς την ανατολή, προς το νότο, προς τη δύση ή προς το βορρά – δεν θα συναντήσετε παρά ειδωλολάτρες κάθε μορφής και είδους! Είδατε όμως τώρα πως απ’ όλα τα μέρη της γης, οι ειδωλολάτρες προσήλθαν σ’ Εμένα, από κοντά και από μακριά, πλούσιοι και φτωχοί. Άκουσαν το Λόγο Μου και είδαν τα θαύματα Μου, επίστεψαν απόλυτα και υιο­θέτησαν τη διδασκαλία Μου. Ο Λόγος Μου τους δίνει τώρα την κατεύθυνση και το δίκαιο, γι’ αυτό και παύουν να είναι ειδωλολάτρες και προσχωρούν στους ευλογημένους του Θεού και στον αληθινό λαό Του. Αλλά ούτε και αυτοί θα μεί­νουν για πολύ όπως έχουν διδαχθεί και έχουν μάθει τώρα. σύντομα θα εμφανισθούν ανάμεσα τους υποτιθέμενοι χρισμένοι, θα κάνουν κι αυτοί θαύματα, θα εξαπατήσουν βασι-λιάδες και άρχοντες, θ’ αποκτήσουν γρήγορα μεγάλη κοσμι­κή εξουσία και θα καταδιώκουν με φωτιά και τσεκούρι τους ανθρώπους που δεν θα θέλουν να προσηλυτισθούν σ’ αυτούς. Στο τέλος θα διασπασθούν σε πολλές αιρέσεις και παρατέξεις και αυτές ακριβώς είναι οι πολλοί λαοί που Εγώ, σαν Κύριος, θα τιμωρήσω, γιατί δεν θα έχουν αγάπη, γιατί θα είναι ψευδείς, συμφεροντολόγοι, αλαζόνες, ισχυρογνώμονες, αρχομανείς, εριστικοί και γιατί θ’ αλληλο-καταδιώκονται και θ’ αλληλοσπαράζονται. Μέχρι να έρθει όμως αυτή η εποχή, θα περάσει ακόμη τόσος καιρός, όσος πέρασε από τον καιρό του Νώε μέχρι τώρα. Όπως όμως έγινε και στον καιρό του Νώε, όπου οι άνθρωποι ζευγαρώνονταν χωρίς κανένα χαλινό, οργάνωναν μεγάλα ξεφαντώματα και φαγοπότια. επιδίωκαν τις μεγάλες τιμές και διεξήγαγαν εξοντωτι­κούς πολέμους ενάντια σ’ εκείνους που δεν ήθελαν να προσκυνήσουν τα είδωλα τους, μέχρι που ήρθε ο μεγάλος κατα­κλυσμός και έπνιξε όλους τους δράστες του κακού, έτσι ακριβώς θα γίνει και σ’ αυτή τη μακρινή εποχή. Θα έρθει τότε ο Κύριος με τη φωτιά του ζήλου Του και της οργής Του και θα σαρώσει όλους αυτούς τους δράστες του κακού από τη γη. Τότε είναι που οι αγνοί και αγαθοί και οι αληθινοί φίλοι της Αλήθειας και του θεϊκού φωτός που θα μείνουν απείραχτοι, θα φτιάξουν αλέτρια απ’ τα σπαθιά τους, δρεπάνια από τις λόγχες τους και θα παρατήσουν εντελώς την τέχνη του πολέμου. Κι από εκεί και εμπρός κανένας αληθινά ευλογημένος λαός δεν θα σηκώσει όπλο ενάντια στον άλλο, εκτός από τους ελάχιστους ειδωλολάτρες που θα έχουν απομείνει εδώ και εκεί στις έρημους της γης – αλλά και αυτοί ακόμα θα λάβουν προειδοποιήσεις και μετά θα σαρωθούν από τη γη. Τότε η γη θα γίνει ευλογημένη και πάλι.

Το χώμα της θα παράγει το εκατονταπλάσιο απ’ όλους τους καρπούς, και στους γεροντότερους θα δοθεί το χάρισμα να κυριαρχούν στα στοιχεία της φύσης. Και τώρα βλέπεις πώς πρέπει να γίνει κατανοητός πνευματικά ο τέταρτος στίχος γι’ αυτήν τη γη, τον οποίο εσύ θεωρούσες τόσο δυσνόητο! Η αλήθεια είναι όμως πως μέσα σ’ αυτό το φυσικά αληθινό πνευματικό νόημα κρύβεται ένα άλλο βαθύτερο νόημα, κα­θαρά πνευματικό και ουράνιο, το οποίο όμως δεν μπορείτε να συλλάβετε τώρα με την καθαρά εγκόσμια αντίληψη σας, γιατί ένα τέτοιο νόημα δεν μπορεί ν’ αποδοθεί με λόγια. Ό­ταν όμως θα έχετε πάει στον Οίκο του Θεού πάνω στο Όρος του Κυρίου και θα έρθετε απ’ αυτόν τον Οίκο του Ιακώβ, όπως αναφέρει ο Προφήτης στον ολιγόλογο πέμπτο στίχο, τότε θα πορεύεσθε με το αληθινό φως του Πνεύματος του Θεού. Πες Μου λοιπόν, αν τα καταλαβαίνεις όλα τώρα καλύτερα από πριν!»

Ερμηνεία του Ησαΐα 2, 6-22

(Ο Κύριος): «Λέει όμως ο Προφήτης παρακάτω: «Εσύ ό­μως. Κύριε, άφησες το λαό Σου ν’ απομακρυνθεί απ’ τον Οίκο του Ιακώβ και τώρα οι λαοί Σου είναι χειρότεροι από τους ειδωλολάτρες της ανατολής!

Οιωνοσκοπούν σαν τους Φιλισταίους και πήραν πολλά ξένα παιδιά και τα έκαναν δικά τους. Η χώρα τους είναι γεμάτη ασήμι και χρυσό και οι θησαυροί τους δεν έχουν τέλος. Κι η χώρα τους είναι γεμάτη άλογα και οι άμαξες τους δεν έ­χουν τέλος. Κι η χώρα τους είναι γεμάτη είδωλα και οι άν­θρωποι λατρεύουν τα έργα των χεριών τους που έχουν κά­νει με τα δάκτυλα τους. Μπροστά τους ταπεινώνονται και εξευτελίζονται λαός και άρχοντες. Δεν θα τους το συγχωρέ­σεις αυτό, Κύριε. Άπιστε λαέ, τράβηξε πέρα στα βράχια των βουνών και κρύψου μέσ’ στο χώμα από φόβο για τον Κύριο και το μεγαλείο Του!» Αυτοί οι πέντε στίχοι ανήκουν σε ένα πεδίο, διότι δείχνουν τη θλιβερή κατάσταση της εκκλησίας ή του Οίκου του Θεού στη γη, τόσο στην περίπτωση των Ιου­δαίων εκείνης της εποχής, όσο και εκείνων που θα έρθουν μετά από μας.

Η απροθυμία των ανθρώπων να εκτελέσουν τις εντολές του Θεού είναι ο λόγος που αφήνω ν’ απομακρυνθεί ο λαός Μου από τον Οίκο του Ιακώβ στο Όρος του Κυρίου και να αντιγράφει πιστά τα καμώματα που έχουν οι οκνηρές και τρα­χιές φυλές που ζουν στην ανατολή όμοια με τ’ άγρια θηρία. Αυτό που κάνουν τώρα οι φαρισαίοι και οι όμοιοι τους ιου­δαίοι, θα το κάνουν και οι απόγονοι μας: Θα επιβάλουν στο λαό ένα σωρό αργίες στις οποίες θα αποδίδουν μία υποτιθέμενη ιδιαίτερη δύναμη και επίδραση. Κι όποιος θα δια­μαρτύρεται γι’ αυτή την πλάνη, θα τον καταδιώκουν με φωτιά και ρε τσεκούρι. Θα ερμηνεύουν τους οιωνούς, θα προ­λέγουν για χρήματα στους ανθρώπους την τύχη ή την ατυχία και θα ζητούν να τους δοξάζουν και να τους ακριβοπληρώ­νουν γι’ αυτή τη δουλειά. καθότι μια τέτοια οκνηρή εργασία αποδίδει πολύ περισσότερο τελικά απ’ όσο η δουλειά με τ’ αλέτρι και το δρεπάνι. Για ν’ αυξήσουν το οκνηρό εισόδημά τους, θα στείλουν τους αποστόλους τους ο’ όλες τις γωνιές της γης, όπως κάνουν τώρα οι φαρισαίοι, και θα κάνουν τους ξένους παιδιά τους. Σαν ειδωλολάτρες που ζούσαν στο σκοτάδι ήταν ήδη άχρηστοι όταν όμως γίνουν και αυτοί σαν τους αληθινούς φιλισταίους του κόσμου, θα είναι εκατό φορές χειρότεροι απ’ ό,τι ήταν πριν! Μ’ αυτό τον τρόπο η σκοτεινή τους χώρα θα γεμίσει ασήμι και χρυσάφι και η απληστία τους για θησαυρούς αυτής της γης δεν θα έχει ούτε σκοπό ούτε τέλος, το ίδιο και η αρχομανία τους και η πολεμοφιλία τους — πράγμα που ο Προφήτης εκφράζει με την εικόνα απ’ τ’ αμέτρητα άλογα και τις άμαξες. Συνάμα όμως η επικράτεια τους θα είναι γεμάτη είδωλα και ναούς, όπως έχει αρχίσει ήδη από την εποχή του σοφού Σολομώντα, ο οποίος, παρ’ όλο που ο Θεός τον είχε προειδοποιήσει αυτοπροσώπως, έκτισε ειδωλολατρικούς ναούς στην Ιερου­σαλήμ για χάρη των ξένων γυναικών του. Κι οι άμυαλοι τυ­φλοί θα γονατίζουν μπρος σε τέτοια είδωλα και θα λατρεύουν τα έργα των ίδιων των χεριών τους, με την ανόητη πεποίθηση ότι έτσι ευχαριστούν το Θεό. Και όποιος δεν θα κάνει το ίδιο, θα τον καταδιώκουν για να τον εξοντώσουν. Διότι πολλοί βασιλείς θα δίνουν μεγάλη σημασία στις ηλιθιότητες που θα πρεσβεύουν οι εγκόσμιοι φιλισταίοι για να προσδώσουν μεγαλύτερη αίγλη στο θρόνο τους. Γι’ αυτό και θα καταδιώκουν με φωτιά και με τσεκούρι τους φίλους του φωτός και της ζωντανής Αλήθειας, που θα είναι πάντα λιγοστοί. Και δες, τότε θα έρθει ο Κύριος και θα τιμωρήσει αυτούς τους λαούς που θα έχουν παραπλανήσει τόσους ανθρώπους στο όνομα Του! Μεμιάς θα ξεπηδήσει από παντού το αληθινό, ζωντανό φως, και οι φίλοι της νύχτας θα κατατροπωθούν για πάντα. Εκείνοι, (οι μεγάλοι και ισχυροί της γης), θα τρέξουν στα βράχια για να κρυφτούν κάτω απ1 την άγονη γη, από τρόμο για την αλήθεια και το μεγαλείο του Κυρίου, όμως δεν θα τους ωφελήσει καθόλου. Μιλάει πάλι ο Προφήτης και λέει δυνατά: «Τότε όλα τα υπερήφανα μάτια (η υπεροψία της εξουσίας), θα ταπεινωθούν και όλοι οι υπερυψωμένοι άνθρωποι θα αναγκασθούν να σκύψουν, διότι μόνο ο Κύριος θα ανυψωθεί εκείνο τον καιρό και για όλη την αιωνιότητα. Διότι η ημέρα (το φως) του Κυρίου Σαβαώθ θα ανυψωθεί πάνω από τον κάθε περήφανο και αλαζόνα και πάνω απ’ ό,τι στέκει ψηλά στην εκτίμηση του κόσμου για να ταπεινωθεί το ίδιο και πάνω απ’ τους υπεροπτικούς κέδρους του Λιβάνου (τους ιερείς) και πάνω απ’ όλες τις βελανιδιές της Βασάν (τα βασικά στηρίγματα του ειδωλολατρικού κλή­ρου σ’ όλες τις εποχές)· πάνω απ’ όλα τα ψηλά όρη (τους κυβερνήτες) και πάνω απ’ όλα τα υπερυψωμένα βουνά (-τους υπερόπτες αυλικούς). Πάνω απ’ όλους τους ψηλούς πύργους (τους στρατάρχες) και πάνω απ’ όλα τα ενισχυμένα τείχη (τα πολεμικά στρατεύματα) και πάνω απ’ όλα τα καράβια στη θάλασσα (αυτούς που κρατούν το πηδάλιο της πολιτείας) και πάνω από κάθε έργο που γίνεται για το γήινο υλικό κέρδος (η μεγάλη βιομηχανία).

Κι αυτό θα γίνει για να κατέβει ό,τι στέκει ψηλά στην εκτί­μηση των ανθρώπων και για να ταπεινωθούν όλοι οι αλαζόνες και μοναχά ο Κύριος θα υψωθεί τότε. Τα είδωλα θα κατα­στραφούν μέχρις ενός εκείνη την εποχή. Θα υπάρχουν μερι­κοί που θα πάνε να κρυφθούν στις σπηλιές των βράχων και στα βάραθρα της γης (οι κρυψώνες του Μαμμωνά), από φόβο για τον Κύριο και την ένδοξη μεγαλειότητα Του (το φως της αιώνιας αλήθειας), όταν θα έρθει να τρομάξει (να τιμωρήσει) τη γη. Μάλιστα εκείνη την εποχή, ο καθένας θα πετάξει τα ασημένια και χρυσά είδωλα του στις τρύπες των αρουραίων και των νυχτερίδων, εκείνα τα είδωλα που έφτιαξε για να τα προσκυνάει, για να μπορέσει πιο εύκολα να χωθεί μέσα στις σχισμές των βράχων και τις ρωγμές των γκρεμών από φόβο για τον Κύριο και την ένδοξη μεγαλειότητα Του, όταν θα έρ­θει για να τρομάξει τη γη, αλλά κανέναν δεν θα τον ωφελήσει στο παραμικρό. Γι’ αυτό απομακρυνθείτε τώρα απ’ όποιον έχει ακόμα έστω και ίχνος αέρα στη μύτη του (ο αέρας στη μύτη σημαίνει την εγκόσμια αλαζονεία), διότι δεν ξέρε­τε πόσο ψηλά στέκει στον κόσμο!»

Να λοιπόν ολόκληρη η ευκολονόητη ερμηνεία όλου του δεύτερου κεφαλαίου του προφήτη Ησαΐα, το οποίο αξίζει ι­διαίτερης προσοχής! Οι τελευταίοι στίχοι ερμηνεύονται από μόνοι τους όταν κανείς έχει καταλάβει το νόημα των πρώτων. Σας βεβαιώνω όμως ότι έτσι θα συμβεί πραγματικά, τώρα κιόλας στο άμεσο μέλλον και μετά από χίλια εννιακόσια χρό­νια περίπου σε πλήρη μορφή, διότι ακόμη και η σοφία Μου δεν διαθέτει άλλο μέσαν αν θα πρέπει σι άνθρωποι να διατηρήσουν την πλήρη ελευθερία της θέλησης, απ’ αυτό το ένα και μοναδικό, με το οποίο από καιρό σε καιρό μπορεί να αντί μετωπισθεί αποτελεσματικά η ανθρώπινη οκνηρία. Αυτή είναι η ρίζα κάθε αμαρτίας και κάθε ελαττώματος. Τα καταλάβατε όλα καλά λοιπόν;

Χωρίς αμφιβολία η χαρά σας είναι τώρα λιγότερη, όμως τόσο μεγαλύτερη θα είναι η χαρά στους μελλοντικούς λαούς όταν θα λάβουν ξανά αυτό το μήνυμα την ώρα της μεγάλης αγωνίας τους και τον καιρό που ο ένας λαός θα ξεσηκώ­νεται για να εξολοθρεύσει τον άλλο. Όμως το επόμενο κε­φάλαιο θα μας φωτίσει περισσότερο σχετικά!

Πείτε Μου όμως τώρα τι καταλάβατε απ’ αυτό το ζήτημα υψίστης σημασίας! Λέω υψίστης σημασίας, διότι θέλω ε­σείς, οι μελλοντικοί Μου συνεχιστές, να το εντυπώσετε κα­λά στην καρδιά σας πως πρέπει να προφυλάγετε από την οκνηρία εσάς τους ίδιους κι όλους τους μαθητές σας».

ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΟΥ ΤΡΙΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΤΟΥ ΗΣΑΪΑ

Οι συνθήκες μίας εύνομης κοινότητας

(Ο Κύριος): «Κι αυτό το κεφάλαιο που ακολουθεί έχει μία προφητική σημασία για το παρόν αλλά και για το μέλλον ε­κείνης της εποχής που σας έχω προαναγγείλει.

Αυτός είναι λοιπόν ο πρώτος και ιδιαίτερα σημαντικός στίχος του Προφήτη:

«Και να, ο Κύριος Σαβαώθ θα πάρει όλα τα εφόδια από την Ιερουσαλήμ και τα εφόδια από όλη την Ιουδαία, όλα τα εφόδια σε ψωμί και όλα τα εφόδια σε νερό!»

Η «Ιερουσαλήμ» εδώ σημαίνει τους Ιουδαίους, όπως είναι τώρα και όπως έχουν γίνει από καιρό. η Ιουδαία συμβολίζει τις μελλοντικές γενιές που θα συμπεριληφθούν στο ιουδαϊκό γένος με την υιοθέτηση της διδασκαλίας Μου. Λόγω της ο­κνηρίας τους θα έχουν ένα πεπρωμένο ακόμα πιο σκληρό απ’ αυτό που θα έχουν τώρα οι Ιουδαίοι.

Το ότι ο Θεός θα αφαιρέσει τα εφόδια του ψωμιού, σημαί­νει την απομάκρυνση της αγάπης και της φιλευσπλαγχνίας· και ότι θα αφαιρέσει τα εφόδια του νερού, σημαίνει την απο­μάκρυνση της αληθινής σοφίας του Θεού. Το αποτέλεσμα θα είναι πως όλοι θα παραπαίουν με πλάνη και σκοτάδι στην ψυ­χή τους και κανένας δεν θα μπορεί να συμβουλεύσει τον άλ­λον. Κι αν κάποιος συμβουλεύσει έναν άλλον, εκείνος, παρ’ όλη την ανάγκη του για συμβουλή και για φως, δεν θα τον εμπιστευθεί, και θα του πει: «Τι μου μιλάς εσύ για φως ενώ βρίσκεσαι στο ίδιο σκοτάδι με μένα!» Στους επόμενους στίχους ο Προφήτης αναπαριστάνει πιοτά πώς οι άνθρωποι λόγω της οκνηρίας τους θα μένουν παντελώς αβοήθητοι από δικό τους φταίξιμο:

«Θα απομακρυνθούν οι ισχυροί και οι πολεμιστές, οι δικαστές και οι προφήτες, οι μάντεις και οι γεροντότεροι, οι σύμβουλοι και οι σοφοί τεχνίτες, οι εύστροφοι ομιλητές και οι αρχηγοί, πάνω από τα πενήντα, καθώς και οι τίμιοι άνθρωποι». Βάζω εν γνώσει Μου τελευταίους εδώ τους αρχηγούς και τους τίμιους ανθρώπους αντί στην αρχή του τρίτου στίχου, γιατί έχω το λόγο Μου γι’ αυτό. Ακούστε λοιπόν την εξήγηση!

Ποιοι είναι λοιπόν οι ισχυροί και οι πολεμιστές; Τούτοι εί­ναι όπως ο Δαυίδ κάποτε, γεμάτοι πίστη και εμπιστοσύνη σε Εμένα, και οι πολεμιστές είναι άνθρωποι που εμπνέονται από την πίστη και την εμπιστοσύνη του Δαυίδ, και γι’ αυτό κατά βάλλουν πάντα τους αμέτρητους εχθρούς που έχει κάθε τι καλό και αληθινό, το οποίο προέρχεται απ’ το Θεό.

Κι όταν στους ανθρώπους εκλείψει παντελώς το ζωντανό Ύδωρ από τους Ουρανούς και η σάρκα με τις ψυχές της θα βρίσκεται στο πιο βαθύ σκοτάδι, ποιος θα είναι σωστός και δίκαιος δικαστής ανάμεσα στους ανθρώπους; Ποιος θα έχει το χάρισμα της προφητείας; Και στην περίπτωση που κάποιος το είχε, ποιος θα τον πίστευε ότι είναι πραγματικά έτσι αφού δεν θα καταλάβαινε το εσώτερο νόημα;

Ποιος θα μπορεί να προφητεύσει για τους τυφλούς και τους κωφούς στο πνεύμα;

Πώς θα μπορεί η ανθρωπότητα που παραπαίει στο σκοτάδι να εκλέξει για ποιμένα της ένα γέροντα που να είναι πραγματικά και εξαιρετικά σοφός; Καταλάβετε λοιπόν τα πράγματα σωστά!

Όποιος έχει χάσει το ψωμί και το νερό στο πνευματικό τους νόημα, έχει χάσει τα πάντα, διότι αυτός που τον τιμωρεί και τον σωφρονίζει ο Θεός κάνοντας τον τυφλό στο πνεύμα, υφίσταται τη μεγαλύτερη δυνατή τιμωρία και σωφρονισμό Γιατί κοντά μ’ αυτό του έχουν πάρει τα πάντα και μένει αβοήθητος και χαμένος. Κι αυτό είναι το πιο δραστικό μέσον για να αντιμετωπισθεί αποτελεσματικά η υπερβολική ανθρώπινη οκνηρία και όλα τα πάθη που πηγάζουν απ’ αυτήν.

Το ότι όμως οι άνθρωποι πρέπει να βρίσκονται στη μεγα­λύτερη δυνατή δυστυχία όταν τους αφαιρεθεί το πνευματικό ψωμί και το νερό και πως χάνουν μαζί μ’ αυτά και όλα τα άλλα, το μαρτυρεί ο Προφήτης παρακάτω, στον τρίτο στίχο, όπου λέει ξεκάθαρα: θα τους παρθούν οι σύμβουλοι και οι σοφοί τεχνίτες από κάθε κλάδο των ανθρώπινων αναγκών καθώς και εύστροφοι ομιλητές οι οποίοι πριν με τη σοφία τους πρό­σφεραν πολλά καλά.

Το χειρότερο στην υπόθεση όμως είναι η συνακόλουθη α­πώλεια των πενήντα αρχηγών! Ποιοι είναι τούτοι και τι σημαί­νει εδώ ο αριθμός πενήντα; Θα το δούμε αμέσως παρακάτω.

Αν φαντασθούμε μία πολυάριθμη και απολύτως ευνομού­μενη ανθρώπινη κοινότητα, αν θέλει να είναι καλά εφοδια­σμένη με τα πάντα, πρέπει να διαθέτει συνολικά, από την αρ­χαιότητα κιόλας, πενήντα κύριους κλάδους για να φροντίζει και να καλύπτει τις βιοτικές της ανάγκες. Περισσότεροι από πενήντα κλάδοι είναι αμετρέπεια και αλαζονεία και λιγότεροι είναι ήδη αδυναμία, έλλειψη και φτώχια. Όμως, για να είναι αποδοτικά εφοδιασμένος και λειτουργικός ο κάθε κλάδος ξεχωριστά των αναγκών που έχουν καταμετρηθεί, θα πρέπει να έχει και έναν έμπειρο αρχηγό σαν προϊστάμενο και οδηγό στην κορυφή, ο οποίος να γνωρίζει καλά τον τομέα του απ’ την αρχή ως το τέλος. Αν αυτός εκλείψει και στη θέση του μπει ένας άπειρος, αυτός ο κλάδος των αναγκών ολόκληρης της κοινότητας θα αρχίσει σύντομα να χωλαίνει ή και να μην αποφέρει πια καθόλου καρπούς.

Πώς θα μπορεί όμως να υπάρξει μία μεγάλη κοινότητα, η οποία θα έχει χάσει στο τέλος και τους πενήντα αρχηγούς της από την οκνηρία και την αβλεψία της; Σας το λέω, ακρι­βώς όπως υπάρχει τώρα η μεγάλη ιουδαϊκή κοινότητα, όπου μόνο κάποιοι κλέφτες και ληστές έχουν κάτι στην κατοχή τους, πλουταίνουν σε βάρος των φτωχών και νοιάζονται μό­νο για την κοιλιά τους, ενώ χιλιάδες λιώνουν μες στην πιο μεγάλη φτώχια. Διότι, πού είναι ένας συνετός αρχηγός να τους φροντίσει και να τους δώσει δουλειά και ψωμί στον έ­ναν ή στον άλλο κλάδο της οικονομίας; Βλέπετε, ένας τέ­τοιος αρχηγός λείπει από πολλούς κλάδους και γι1 αυτό ε­κλείπουν και όλα τα άλλα! Μπορεί να υπάρχουν ακόμη κά­ποιοι υπεύθυνοι που να προΐστανται στους διάφορους κλά­δους, αλλά όχι για το καλό του λαού αλλά για το δικό τους συμφέρον. Γι1 αυτό είναι κλέφτες και ληστές και όχι αληθι­νοί αρχηγοί, όπως ήταν τον καιρό των Κριτών Μου.

Είδατε λοιπόν πώς εξαρτάται η εξωτερική και εσωτερική ευημερία των ανθρώπων μιας μεγάλης κοινότητας απ’ τους επικεφαλής των διαφόρων τομέων της λειτουργίας της. Ό­μως σε μια χώρα που κυβερνάται από έναν άρχοντα ή ένα βασιλιά, από ποιον εξαρτάται κατά κύριο λόγο σε μια μεγάλη κοινότητα η σωστή καθοδήγηση των προϊσταμένων που ανα­φέραμε; Προφανώς, από ένα σοφό βασιλιά!

Τι λέει όμως σχετικά ο Προφήτης μας πως θα επιβάλει α­κόμη ο Κύριος στις φυγόπονες και άθεες κοινωνίες; Λένε λοιπόν τα λόγια του:

«Εγώ, λέει ο Κύριος, θα τους δώσω έφηβους για άρχοντες και παιδιά για ηγέτες! Κι ο λαός θα ανομεί, ο ένας άνθρωπος θα καταδυναστεύει τον άλλον, ο καθένας θα συμπεριφέρεται βάναυσα στον διπλανό του και ο έφηβος θα σηκώσει αλαζο­νικά το κεφάλι απέναντι στο γέροντα και ο άτιμος απατεώνας απέναντι στον τίμιο!»

Τα λόγια του Προφήτη σ’ αυτή την περίπτωση είναι τόσο σαφή και αληθινά, που περιττεύει κάθε άλλη εξήγηση. Εγώ το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να σας επιστήσω την προ­σοχή στις σοβαρές και προφανώς δυσάρεστες συνέπειες, αν και είναι αυτονόητες.

Όταν σε μία χώρα προκύψει μία τέτοια αναστάτωση και ό­λες οι συνθήκες της ζωής καταλήξουν στην πλήρη αναρχία και η ανάγκη κάνει όλους τους ανθρώπους μιας κοινότητας δυσαρεστημένους, τότε έρχεται η μία αδιάλλακτη εξέγερση μετά την άλλη.

Ο λαός ξυπνάει, ξεσηκώνεται και τρέπει τους άρχοντες και τους εγωιστές ηγέτες σε φυγή ή και τους εξοντώνει. Και τότε είναι που λένε: «Ο ένας λαός ξεσηκώνεται ενάντια στον άλλον».

Διότι ο άνθρωπος, χάρη στην φυγόπονη φύση του, υπο­μένει παθητικά κάθε καταπίεση, όσο μέσα στην άγνοια του μπορεί να γεμίζει με τροφή το στομάχι του, όσο φτωχή και να είναι. Όταν όμως μια μέρα κοπεί και αυτή και δεν βλέπει παρά το θάνατο από την πείνα μπροστά του, τότε είναι βέβαιο πως θα ξυπνήσει και θα γενεί σαν ύαινα που λυσσάει από την πείνα. Και τα πράγματα πρέπει να φθάσουν μέχρι εκεί, ώστε να ξυπνήσει η ανθρωπότητα».

Η ερμηνεία της κατάρρευσης του ψεύτικου θρησκευτικού οικοδήματος, όπως την περιγράφει

 ο Ησαΐας, κεφ. 3, 6-27

(Ο Κύριος): «Να λοιπόν που όλοι και όλα έχουν καταρρεύ­σει και καταστραφεί. Ο καθένας στον οποίον μπορεί να επιρριφθεί η οποιαδήποτε ευθύνη πως συνέβαλε στη γενική δυ­στυχία του πληθυσμού με τον άσπλαγχνο εγωισμό του, καταλήγει τραγικό θύμα της γενικής εκδίκησης του λαού. Και τι επακολουθεί; Οι άνθρωποι δεν έχουν πια κανέναν, μα κανέναν αρχηγό, μήτε καλό μήτε κακό. Βρίσκονται σε πλή­ρη αναρχία, όπου στο τέλος ο καθένας μπορεί να κάνει ό,τι θέλει. Όμως ένας άλλος, ισχυρότερος, μπορεί να τον τιμω­ρήσει σύμφωνα με το κέφι του!

Τότε λοιπόν συνεδριάζουν οι πιο συνετοί και λένε: «Έτσι δεν γίνεται και δεν πάει άλλο έτσι! Εμείς, σαν πιο συνετοί και πιο ισχυροί, θέλουμε να συμφωνήσουμε μεταξύ μας και να προτείνουμε στο λαό να εκλέξει μαζί μας ένα σοφό ηγέτη. Και είναι μεγάλο το σπίτι που έχει δύο αδελφούς με αναγνω­ρισμένη πείρα!»

Και τι συμβαίνει τώρα και τότε; Ο Προφήτης θα μας το πει ξεκάθαρα! Και τι λέει ο Προφήτης;

Ακούστε! Λέει: «Τότε θα Πιάσει ο ένας τον αδελφό του από το σπίτι του και θα του πει: εσύ που έχεις φορέματα (γνώσεις και πείρα), γίνε ο ηγέτης μας και βοήθα μας σ’ αυτή την ανά­γκη! Κι εκείνο τον καιρό αυτός θα απαντήσει και θα ορκισθεί: ακούστε με, εγώ δεν είμαι γιατρός και στο σπίτι μου δεν υ­πάρχει ούτε ψωμί (το καλό μέσα απ’ την πίστη), ούτε ρούχα (το αληθινό μέσα στην πίστη)! Γι’ αυτό μη με ορίζετε ηγέτη του λαού! Γιατί η Ιερουσαλήμ είναι ώριμη και έτοιμη να πέ­σει, και η Ιουδαία (η κατοπινή εποχή), το ίδιο· γιατί ή γλώσσα και τα καμώματα τους είναι ενάντια στον Κύριο, εφόσον απο­φεύγουν τα μάτια της εξοχότητάς Του (το φως της σοφίας Του). Είναι γνωστό και ολοφάνερο σε ολόκληρο τον κό­σμο. Δεν έχουν καθόλου αιδώ, αφού κομπάζουν για τις αμαρ­τίες τους, όπως στα Σόδομα και στα Γόμορρα, είναι θρασείς και δεν τις κάνουν στα κρυφά. Αλίμονο στις ψυχές τους, γιατί έτσι οδηγούνται από μόνοι τους στην καταστροφή!»

Και συνεχίζει ο εκλεγμένος ηγέτης, που θα μπορούσε να είμαι κι Εγώ ο ίδιος: «Πηγαίνετε πρώτα να μηνύσετε στους δίκαιους να γίνουν καλοί, και τότε θα απολαύσουν τους καρ­πούς των έργων τους! Αλίμονο όμως στους τεμπέληδες και στους ασεβείς γιατί είναι πάντα κακοί και θα ανταμειφθούν σύμφωνα με τα έργα τους όπως τους αξίζει! Ακούστε, γι’ αυ­τό το λόγο είναι νήπια οι ηγέτες τους και τους κυβερνούν και οι γυναίκες. Λαέ μου, οι (ψεύτικοι) παρηγορητές σου σε πα­ραπλανούν (βλέπε τη Ρώμη!) και χαλούν το δρόμο που όφει­λες να πάρεις!

Και ο Κύριος σηκώνεται για να δικάσει και έρχεται (τώρα) για να κρίνει τους λαούς. Και ο Κύριος έρχεται να δικάσει με τους πρεσβύτερους του λαού Του (τη Γραφή) και με τους άρχοντες του (τους αφυπνισμένους της νεώτερης επο­χής). γιατί εσείς (Φαρισαίοι και Ρωμαίοι) χαλάσατε το αμπέ­λι, και τα κλοπιμαία απ’ τους φτωχούς βρίσκονται στα σπίτια σας.

Με ποιο δικαίωμα καταπιέζετε το λαό Μου και γιατί ατιμά­ζετε ακόμη πιο πολύ το πρόσωπο των φτωχών»; Έτσι μιλάει  (τώρα) ο Κύριος με ύψιστη σοβαρότητα.

Και ο Κύριος λέει παρακάτω: «Επειδή οι θυγατέρες της Σιών είναι περήφανες (οι ψεύτικες διδασκαλίες της πόρνης της Βαβέλ) και περπατούν με το κεφάλι ψηλά όλο έπαρση και με τα βαμμένα πρόσωπα, περιδιαβάζουν περήφανες στο δρόμο (γεμάτες ξιπασιά), κουνούν την ουρά τους (σαν το πεινασμένο σκυλί) και φορούν πανάκριβα παπούτσια στις πα­τούσες τους, γι’ αυτό ο Κύριος θ’ αφήσει φαλακρά τα κεφά­λια των θυγατέρων της Σιών (θα τους πάρει τη νοημοσύνη) και θα τους αφαιρέσει τα μοναδικά και ακριβότερα στολίδια τους.

Εκείνο τον καιρό ο Κύριος θα τους αφαιρέσει επίσης τα στολίδια απ1 τα ακριβά υποδήματα (αυτοί που πιστεύουν τυ­φλά) και τις καρφίτσες (τους πιστούς οπαδούς) και τις α­γκράφες (τα διάφορα τάγματα), τις αλυσίδες, τα βραχιόλια και τις καλύπτρες (όλη τη δεισιδαιμονική συντεχνία), τα φτη­νά κοσμήματα, τα γυαλιστερά στολίδια, όλα τα χρυσά κορδό­νια, τις μυροθήκες, τα σκουλαρίκια, τα δαχτυλίδια και τις κορδέλλες των μαλλιών, τα γιορτινά φορέματα, τα επανωφόρια, τα πέπλα και τα (μεγάλα) πουγγιά, τα καθρεφτάκια, τα γιλέκα, τα κρόσσια και τις ποδιές (όλη τη χλιδή των τελετών της πόρνης της Βαβέλ).

Τότε θα υπάρξει αποφορά αντί γι’ αρώματα, ένα σκοινί στη θέση της ακριβής ζώνης, φαλάκρα στη θέση των βοστρύχων (η φιδίσια πανουργία της πόρνης της Βαβέλ), κι αντί για τον φαρδύ χιτώνα ένα στενό σακκί. όλα αυτά θα παραλάβει σε αντικατάσταση της υποτιθέμενης ομορφιάς της.

Ο όχλος σου θα πάει απ’ το μαχαίρι και οι πολεμιστές σου θα πέσουν στη μάχη. Και οι πύλες της Σιών θα πενθήσουν και θα θρηνήσουν (γιατί κανένας πια δεν θα θέλει να τις διαβεί) και θα καθήσει αξιοθρήνητη στο χώμα. Όμως εκείνο τον και­ρό οι πόλεμοι θα θερίσουν τόσο πολύ τους άνδρες, που επτά γυναίκες μαζί θα πιάνουν έναν άνδρα (ή από τα επτά μυστή­ρια θα γίνει μόνο ένα) και θα λένε: θα ντυνόμαστε και θα τρε­φόμαστε από μόνες μας, άφησε μας μόνο να ονομαζόμαστε με τ’ όνομα σου, ώστε να εξαλειφθεί η ντροπή μας!»

Βλέπετε, λοιπόν, φίλοι μου, όσα προφητεύει εδώ ο Προφή­της θα εκπληρωθούν με βεβαιότητα, όσο βέβαια και αληθινά σας τα ερμήνευσα Εγώ ο Ίδιος τώρα. Γιατί οι άνθρωποι δεν αντέχουν την αλήθεια για πολύ καιρό, κουράζονται και πάντα κατρακυλούν στην παλιά οκνηρία τους και πάλι αυτή τους φέρνει την κρίση και το θάνατο. Και ειλικρινά, δεν μένει άλ­λη επιλογή, απ’ το να ξυπνήσουν τα έσχατα μέτρα ξανά τους ανθρώπους και να τους παρακινήσουν να πορευθούν και πάλι στους δρόμους και στα μονοπάτια του φωτός και της ζωής. Γι’ αυτό σας το επαναλαμβάνω γι’ άλλη μία φορά: πάνω απ’ όλα να αποτρέπετε τους ανθρώπους από την πνευματική ο­κνηρία· γιατί μαζί μ’ αυτήν εμφανίζονται κι όλα τα άλλα τα κακά, τα οποία αναφέρει ο Προφήτης, κι Εγώ πρέπει δυστυ­χώς να τα αφήσω να έρθουν! Συλλογισθείτε το αυτό καλά λοιπόν!

Ο ΑΡΙΘΜΟΣ 666

(Ο Κύριος): «Θα σου δώσω τώρα ένα μέτρο και σταθμά, για να ξέρεις εσύ αλλά και ο καθένας, πώς πρέπει να έχουν τα πράγματα με την αγάπη για τον εαυτό σου, για τον πλησίον και με την αγάπη του Θεού.

Πάρε τον αριθμό 666, ο οποίος, ανάλογα με την περίπτωση, καλή ή κακή, παριστάνει έναν τέλειο άνθρωπο ή έναν τέλειο διάβολο.

Μοίρασε την αγάπη του ανθρώπου σε 666 ίσα μέρη. Δίνο­ντας τα 600 στο Θεό, τα 60 στον πλησίον και τα 6 στον εαυτό σου, έχεις τον τέλειο άνθρωπο. Αν θέλεις όμως να είσαι ένας τέλειος διάβολος, δίνε 6 στο Θεό, 60 στον πλησίον και 600 στον εαυτό σου!»

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ

Κείμενο: «Και φάνηκε στον ουρανό μεγάλο σημείο και θαυμαστό. Εμφανίσθηκε μια γυναίκα που φορούσε τον ή­λιο, τη σελήνη κάτω απ’ τα πόδια της και στο κεφάλι στεφάνι από δώδεκα αστέρια. Κι η γυναίκα αυτή ήταν έγκυος και φώ­ναζε απ’ τους πόνους του τοκετού και βασανιζόταν να γεν­νήσει. Και γέννησε ένα αρσενικό παιδί, ένα γιο, ο οποίος μέλ­λει να κυβερνήσει όλα τα έθνη με σιδερένιο σκήπτρο. Και το παιδί της εξυψώθηκε ως το Θεό και ως το θρόνο Του». (Κεφ. 12, στίχοι 1, 2, 5).

(Μήνυμα που δόθηκε μέσω του Γιάκομπ Λόρμπερ)

Τι μπορεί να είναι η «γυναίκα» που εμφανίζεται στον ουρα­νό φορώντας τον ήλιο; Η «γυναίκα» είναι η εξευγενισμένη αναπαράσταση ενός ανθρώπου χωρίς γονιμοποιητική δύνα­μη μεν, αλλά ικανού να συλλάβει και να γεννήσει. Άρα με αυ­τή την έννοια η γυναίκα τούτη είναι μια τέλεια ομοίωση και συμμετρία του ανθρώπου, δεν είναι παραμόρφωση, ούτε ασυμμετρία του. Όμοια λοιπόν είναι και η διδασκαλία Μου, η οποία ασφαλώς εμφανίζεται στον πιο τέλειο ουρανό, αφού είναι μέσα Μου και αναβλύζει από Εμένα, και είναι ακριβώς όπως και η γυναίκα, μία τελειότατη ομοίωση του πνευματικού ανθρώπου, από μόνη της μεν χωρίς γονιμοποιητική ικανότη­τα, αλλά καθιστά τον άνθρωπο δεκτικό για κάθε τι καλό που προέρχεται από την αγάπη. Η αγάπη που είναι η αγνή, ουράνια αγάπη του Θεού, η αιώνια πνευματική ζωή που πηγάζει από Εμένα αυτό είναι το «παιδί» με το οποίο η διδασκαλία Μου γονιμοποιείται και καρποφορεί στην καρδιά του ανθρώπου.

Εδώ βέβαια ο λόγος αφορά τη διδασκαλία Μου στην καθα­ρή μορφή της, σαν μία τέλεια ουράνια γυναίκα. Δεν αφορά δηλαδή τις παραμορφώσεις της και ούτε τον θηλυκό πίθη­κο. Τι πιο φυσικό από το να φοράει αυτή η τέλεια γυναίκα, ή με άλλα λόγια η καθαρή διδασκαλία Μου, τον ήλιο, δηλαδή απ’ όλα Μου τα φώτα το πιο λαμπρό, επειδή πηγάζει από Ε­μένα τον Ίδιο!

Κι επειδή ακριβώς αυτή η τελειότατη ουράνια γυναίκα, ή η καθαρότατη διδασκαλία Μου, είναι ικανή να συλλάβει μονάχα την ουράνια αγάπη που προέρχεται από Εμένα, γι’ αυτό πα­τάει με τα πόδια της πάνω στη σελήνη, η οποία, σαν το σύμβολο της αστάθειας, συμβολίζει την εγωλατρεία και τη λα­τρεία για τον κόσμο και παριστάνει έτσι τον διαμετρικά αντί­θετο πόλο στην αγνή, ουράνια ύπαρξη της. Συνάμα, είναι στε­φανωμένη με δώδεκα «αστέρια», δηλαδή με τις δέκα εντο­λές του Μωυσή και στην κορυφή με τις δύο εντολές της (χριστιανικής) αγάπης και όχι με τους δώδεκα αποστό­λους, ούτε και με τις δώδεκα φυλές του Ισραήλ, αλλά, όπως είπαμε, τα κοσμήματα της είναι όλοι μαζί οι δώδεκα νόμοι της αιώνιας ζωής.

Η γυναίκα ή η διδασκαλία Μου η οποία έχει γίνει πράξη μέσα στον άνθρωπο, θα μείνει έγκυος, αλλά και εγκυμονεί κιόλας. Τι εγκυμονεί; Δεν έχετε ακούσει ποτέ για την ανα­γέννηση; Δεν λέει εκεί κατά λέξη: «Όποιος δεν ξαναγεννη­θεί στο πνεύμα, δεν μπορεί να εισέλθει στη βασιλεία του θε­ού»;

Κοιτάξτε, το παιδί που εγκυμονεί η γυναίκα, είναι η αγνή αγάπη του Θεού. Αυτή η αγάπη πονάει πολύ τον εξωτερικό άνθρωπο, γιατί απαιτεί να απαρνηθεί το εγώ του, μέχρι αυτή η ουράνια αγάπη να ωριμάσει από μόνη της μέσα στο πνεύμα του και να μπορέσει ο άνθρωπος να αναγεννηθεί στην αιώνια ζωή.

Μη φαντασθείτε όμως πως είναι η σκέτη διδασκαλία που την παρομοιάσαμε με τη γυναίκα που εγκυμονεί. Η διδασκα­λία η οποία έχει γίνει ζωή και πράξη μέσα στην πίστη του ανθρώπου, αυτή είναι η εγκυμονούσα γυναίκα από την οποία θα γεννηθεί η θεία αγάπη σαν ένα νεογέννητο παιδί. Κι αυτή ακριβώς είναι η αναγέννηση στην αιώνια ζωή.

Το παιδί όμως είναι αγόρι. Και γιατί δεν είναι κορίτσι, δη­λαδή μια μελλοντική γυναίκα; Διότι σ’ αυτή την αγάπη εμπεριέχε­ται, και πρέπει να εμπεριέχεται, η γονιμοποιητική δύναμη της δη­μιουργίας, όπως εμπεριέχεται στον άνδρα και όχι στη γυναίκα. Τούτο το παιδί, με άλλα λόγια η αγάπη του Θεού (δηλαδή η θεία αγάπη), την οποία γεννάει η διδασκαλία Μου μέσα στο πνεύμα του ανθρώπου, θα δαμάσει με σιδερένιο σκήπτρο ή με αλύγιστη θεία δύναμη, όλα τα έθνη ή όλες τις απαιτήσεις και τα αισθησιακά πάθη του κόσμου. Έτσι, με τη δική Μου δύναμη της αγάπης θα ανυψώσει το πνεύμα του και όλες τις αναζητήσεις του σε Εμένα, και θα βρει την ευδαιμονία στο θρόνο Μου, ο οποίος είναι η αληθινή και αιώνια σοφία Μου!

Να λοιπόν η απλή και ευκολονόητη σημασία αυτών των στί­χων. Κάτω από αυτό το φως, όμως, που είναι το μόνο αληθινό, πρέπει να εξετάζετε και να αντιλαμβάνεστε τα πάντα.

Η ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ

(Μήνυμα που δόθηκε μέσω του Γκότφριντ Μαγερχόφερ το 1875)

Η Αποκάλυψη του Ιωάννη, είναι μία εικονογραφία των ηθών όλης της περιόδου από το πέρασμά Μου στο βασίλειο του Πνεύματος μέχρι τώρα και μέχρι την επιστροφή Μου στη γη σας. Αυτή η Αποκάλυψη έχει ήδη ερμηνευθεί, ερευνηθεί και αναλυθεί από πολλούς μέχρι τώρα. Κι ωστόσο κανένας δεν έχει βρει το σωστό κλειδί για να ανοίξει την πύλη σ’ αυτά τα άγια λόγια, ούτε για να κρίνει σωστά τα γεγονότα και τις χρονικές περιόδους οι οποίες έπρεπε να ακολουθήσουν υ­ποχρεωτικά την Ανάληψή Μου, εφόσον ο άνθρωπος, σαν ε­λεύθερο ον, ήταν κύριος των πράξεών του. Τώρα που βρισκό­μαστε σχεδόν στο τέλος της όλης προφητείας και τα πιο πολ­λά έχουν ήδη συμβεί, θα σας εξηγήσω αυτή την αποκάλυψη βήμα προς βήμα. Έτσι, θα διαπιστώσετε από μόνοι σας πόσο μακριά απέχουν από το πραγματικό νόημα όλοι όσοι προσπά­θησαν να της δώσουν μια κυριολεκτική ερμηνεία, γιατί η Αποκάλυψη μόνο με αντιστοιχίες μπορεί να ερμηνευθεί.

Όσο ο άνθρωπος δεν καταλαβαίνει την εξήγηση ή την πνευματική έννοια των λέξεων -αυτό που λέμε αντιστοι­χία- είναι μάταιο να περιμένει να συλλάβει το βαθύτερο νόημα των λόγων Μου.

Ακόμη και η πληθώρα από τα νέα λόγια που σας έχω δώσει έως τώρα αποδεικνύει το ίδιο πράγμα. Διότι όσο πιο πολλές φορές τα διαβάζετε, τόσο πιο πνευματικό σας φανερώνεται το περιεχόμενό τους, συχνά μάλιστα και πολύ πιο διαφορε­τικό από πριν. Θα πρέπει να λάβετε σαν αρχή πως Εγώ, όντας το ύψιστο Πνεύμα, μπορώ να σκεφθώ και να μιλήσω μόνο πνευματικά και επίσης πως ντύνω τις πνευματικές σκέψεις και ιδέες με λόγια κατανοητά σε σας, ανάλογα με την ωριμό­τητα του ανθρώπινου πνεύματος. Γι’ αυτό άλλωστε δεν είναι οριστική αυτή η εξήγηση τούτων των λέξεων όπως τις διαβάζετε και τις καταλαβαίνετε τώρα.

Έτσι έγινε και όταν έδωσα στον Ιωάννη να καταγράψει αυ­τή την ιστορία· προσάρμοσα και τότε τις ιδέες Μου στη δική του ικανότητα αντίληψης. Αν του είχα μιλήσει διαφορετικά, δεν θα Με είχε καταλάβει ή θα είχε παρερμηνεύσει τα λόγια Μου ή δεν θα είχε καν τολμήσει να τα καταγράψει, από το φόβο να μην πέσει θύμα πλάνης.

Γι’ αυτό το λόγο αυτή η Αποκάλυψη περιέχει μόνο συμβο­λικές εικόνες! Θα βρείτε εκεί την «οργή του Θεού», τις «μά­στιγες» και πολλές άλλες εκφράσεις τις οποίες εκείνη την εποχή χρησιμοποιούσαν συχνά και οι προφήτες, αλλά δεν ήταν απαραίτητο να γίνουν κατανοητές κυριολεκτικά. Εγώ, ο Θεός της Αγάπης, δεν μπορώ να φανερώνω οργή, μίσος ή εκδίκηση, γιατί κάτι τέτοιο είναι εντελώς αδύνατο, αν και σαν Θεός θα μπορούσα στη στιγμή να επαναφέρω την τάξη στα πάντα, με μία ξαφνική καταστροφή ή με έναν ηθικό εξα­ναγκασμό.

Ή μήπως θα έπρεπε να εξοργισθώ για πράγματα τα οποία δημιούργησα μόνος Μου έτσι κι όχι αλλιώτικα; Ή μήπως να καταρασθώ τα πλάσματά Μου, τα οποία -ακριβώς επειδή τα προίκισα με την ελευθερία της θέλησης- έπρεπε να σφάλ­λουν και να πέσουν, για να μπορέσουν να αναγνωρίσουν τις μεγάλες θεϊκές ιδιότητες και την αξία τους, μέσα από τον αντίποδά τους! Πώς θα μπορούσατε να εκτιμήσετε το φως, αν δεν γνωρίζατε τη σκιά και το σκοτάδι! Πόσο καλό κάνει η ζέστη, αν δεν ξέρατε το κρύο! Πώς θα καταλαβαίνατε την υπέρτατη αρετή, την ηθικότητα, τα αγνά και ηθικά αισθή­ματα, αν δεν υπήρχαν τα αντίθετά τους! Πώς θα καταλαβαί­νατε την έννοια μιας πνευματικής ανόδου, αν δεν γνωρίζατε το δρόμο που πάει προς τα κάτω;

Απ’ όλα αυτά προκύπτει πως σε όλη την Παλαιά και την Και­νή Διαθήκη εμπεριέχονται πολλά τα οποία δεν ερμηνεύονται κατά γράμμα. Είναι γραμμένα μεν σύμφωνα με τη νοοτροπία και την αντίληψη εκείνων των καιρών, αλλά παράλληλα πε­ριέχουν το μεγάλο σπόρο του Πνεύματος για όλη την αιωνιό­τητα. Γι’ αυτό και τα πνεύματα στην πιο ψηλή σφαίρα του παραδείσου και ακόμη και οι άγγελοι, θα βρίσκουν συνέχεια κάτι ανώτερο σ’ αυτά τα κείμενα, όσο οι ίδιοι ανεβαίνουν και μεγαλώνει η πνευματική τους διαύγεια. Τα λόγια Μου είναι παντοτινά ένα ορυχείο γεμάτο πνευματικούς θησαυ­ρούς, οι οποίοι δεν τελειώνουν ποτέ, αφού ό,τι σκέφτομαι, ό,τι λέω και ό,τι υπαγορεύω Εγώ σαν το ατελεύτητο Πνεύμα στους δούλους Μου, είναι και αυτό χωρίς τέλος. Τώρα όμως να προχωρήσουμε παρακάτω και ν’ αρχίσουμε με τα πρώτα κεφάλαια της Αποκάλυψης.

Αυτά τα πρώτα κεφάλαια ασχολούνται με τις επτά κοινότη­τες οι οποίες υφίσταντο μετά την Ανάληψή Μου και οι ο­ποίες, όντας οι πρώτες και οι καλύτερες, είχαν την αποστο­λή να χρησιμεύσουν σαν βάσεις για να διατηρηθεί η θρησκεία Μου ή η ερμηνεία και ο φωτισμός της ιουδαϊκής θρησκευ­τικής λατρείας, όπως την είχα δώσει Εγώ. Όφειλαν να δεί­ξουν πως πρέπει κανείς σιγά-σιγά να περάσει από το τυπικό και τελετουργικό μέρος στην πνευματική κατανόηση, για να επαναπροσδώσει στις βασικές αλήθειες της ιουδαϊκής θρη­σκείας, τη σωστή και πραγματική τους αξία.

Αυτές οι κοινότητες, οι οποίες αποτελούντο από μόνο λί­γους επίλεκτους, σαν αρχάριες διέτρεχαν τον κίνδυνο -πέρα από το καταδιωγμό από μεριάς των αλλόπιστων- να παρερμηνεύσουν τα λόγια Μου. Γι’ αυτό και η συμβολική υπόμνηση πως τα μέλη της κάθε κοινότητας οφείλουν να α­κολουθούν τους αρχηγούς τους, οι οποίοι θα τους έδειχναν, σαν αστέρια ή σαν φώτα, το δρόμο που θα έπρεπε να πάρουν. Και πως οι κοινότητες (αλλά και τα άτομα χωριστά), θα μπο­ρούσαν και οι ίδιες, σε συμφωνία με τους αρχηγούς, να γίνουν «λυχνάρια» ή οδηγοί για εκείνους που πορεύονταν α­κόμη στο σκοτάδι.

Στα επόμενα κεφάλαια ακολουθούν οι συμβουλές προς την κάθε μία κοινότητα. Όπως γίνεται πάντα, εμφανίσθηκαν κι εκεί ψευδοπροφήτες, κήρυκες με υπερβάλλοντα ζήλο και κάθε άλλη δυνατή πλάνη της ανθρώπινης καρδιάς, επειδή ακριβώς κάθε διαφορετικός άνθρωπος αντιλαμβανόταν διαφορετικά το νόημα των λόγων Μου. Επιπλέον δεν επικρα­τούσαν σ’ όλες τις κοινότητες οι σωστές χριστιανικές σχέ­σεις, είτε μεταξύ των μελών τους, είτε με τους συνανθρώ­πους τους, κι γι’ αυτό ήταν εκτεθειμένες σε κάθε λογής πει­ρασμούς.

Σ’ αυτές τις επτά κοινότητες θα συναντήσετε όλες τις δυ­νατές περιπτώσεις οι οποίες υπάρχουν αναγκαστικά ανάμε­σα στους ελεύθερα σκεπτόμενους ανθρώπους: από τον φλο­γερό ενθουσιασμό για μία διδασκαλία πίστης μέχρι τη μερική απομάκρυνση απ’ αυτήν, από την εμπνευσμένη σύλληψη μέ­χρι την παρερμηνεία και την ταλάντευση ανάμεσα στην πνευματική και στην εγκόσμια κατεύθυνση. Όπως μπορείτε να διαπιστώσετε και μόνοι σας, αφού κι εσείς αποτελείτε μια κοινότητα, το να μην είναι κανείς «ούτε κρύος, ούτε ζε­στός» ισχύει και για σας, καθώς ίσχυε πάνω από χίλια χρόνια πριν. Θα καταλήξετε και εσείς σε διάσταση με το περιβάλλον σας όσο πιο πιστά θα ακολουθείτε τη διδασκαλία Μου και οι πράξεις σας και η συμπεριφορά σας θα βρίσκονται σε αντί­θεση με τον υπόλοιπο κόσμο. Το ίδιο γινόταν με κάθε θρη­σκευτική ανανέωση η οποία πίστευε πως ακολουθούσε το σωστό δρόμο. Το ίδιο συμβαίνει και με σας τώρα και θα συμ­βεί με πολλούς ακόμη που θα θελήσουν να ωφελήσουν τον κόσμο με το Λόγο Μου.

Κάτι ακόμα είναι σημαντικό σ’ αυτά τα πρώτα κεφάλαια και συγκεκριμένα ο αριθμός επτά που χρησιμοποιείται σαν πνευ­ματικό σύμβολο (επτά αστέρια, επτά κοινότητες κ.λπ.).

Για να μπορέσω να σας εκθέσω καλύτερα μπροστά στα πνευματικά σας μάτια τον αριθμό επτά, θα πρέπει να παρα­τηρήσετε πιο προσεκτικά όλους γενικά τους μονούς αριθ­μούς, για να καταλάβετε καλύτερα τη σπουδαιότητά τους και κυρίως του τρία και του επτά.

Αν παρατηρήσετε προσεκτικά το επτά ή το τρία, αν θέλετε να δείτε μια συμμετρία, θα διαπιστώσετε πως στον αριθμό τρία τα δύο (χωριστά) μέλη και στον αριθμό επτά τα τρία, πα­ρατάσσονται συμμετρικά στην κάθε πλευρά:

*** “***

Διότι με την πνευματική έννοια μια αρμονία είναι δυνατή μόνο όταν υπάρχει μια βάση ή ένα κεντρικό σημείο όπου όλα κινούνται γύρω του, εξαρτώνται απ’ αυτό και βασίζονται πάνω του. Στο τρία, λοιπόν, θα πρέπει να θεωρήσετε το μεσαίο αριθμό ως το κεντρικό σημείο, απ’ το οποίο εξαρτώνται κατά κάποιον τρόπο οι άλλοι, και από το οποίο προέρχονται ή απο­κτούν τη σημασία τους. Το ίδιο συμβαίνει και με το επτά, όπου τρία μέρη από κάθε πλευρά αποτελούν τους αθροιστικούς, συμπληρωματικούς και ενωτικούς παράγοντες του συνόλου.

Πάρτε για παράδειγμα τις επτά ιδιότητές Μου. Στη μέση θα συναντήσετε την τάξη, καθ’ ότι χωρίς τάξη δεν μπορεί να υπάρξει τίποτα και είναι η τάξη ο θεμέλιος στύλος κάθε υ­παρκτού για όσο διάστημα πρέπει να υπάρχει. Βλέπετε σ’ αυτό το παράδειγμα πως αν και η τάξη προέρχεται από την αγάπη, τη σοφία και τη θέληση, ταυτόχρονα όμως είναι υπο­χρεωτικά η βάση για τις τρεις πρώτες και τις τρεις επόμενες ιδιότητες, και συγκεκριμένα η βάση της σοβαρότητας, της υπομονής και της φιλευσπλαχνίας.

Πάρτε τις τρεις πρώτες ιδιότητες, αγάπη, σοφία και θέλη­ση, και πάλι η σοφία είναι όπως η τάξη, η κολώνα που στηρίζει τις πρώτες ιδιότητες. Κι αν πάρετε και τις τρεις τελευταίες, η υπομονή είναι η βάση ανάμεσα στη σοβαρότητα και στη φιλευσπλαχνία. Διότι εφόσον δημιούργησα ελεύθερα πλά­σματα όμοια μ’ Εμένα, πρέπει προφανώς να προηγείται η υ­πομονή, για να μην υπάρχει ο κίνδυνος να καταστρέψω τα ίδια Μου τα έργα.

Αυτά που σας παραθέτω εδώ σχετικά με τις ιδιότητές Μου, μπορείτε να τα διαπιστώσετε και στο νόμο των επτά χρωμά­των, καθώς και των επτά τόνων, γιατί είναι κι αυτά υλικές αντιστοιχίες των πνευματικών Μου ιδιοτήτων.

Ας προχωρήσουμε τώρα στα επόμενα κεφάλαια. Όπως η Αποκάλυψη αναπαριστάνει με μεγαλοπρεπείς εικόνες όλες τις φάσεις της διδασκαλίας Μου, έτσι και οι εξηγήσεις που σας δίνω πρέπει να σας δείξουν πώς εξελίχθηκαν τα πράγ­ματα. Και να σας δείξουν πως σύντομα η χιλιόχρονη βασιλεία που έπεται, θα φέρει μαζί της εκείνη την αρμονία που επικρα­τούσε τότε ανάμεσα σ’ Εμένα και στους μαθητές Μου και η οποία μια μέρα θα θεμελιωθεί ανάμεσα σ’ Εμένα και σε όλη την οικουμένη, ώστε να υπάρχει ένας ποιμένας κι ένα ποί­μνιο μόνο.

Το παρακάτω κεφάλαιο αναφέρεται σ’ ένα όραμα του Ιωάν­νη όπου βλέπει τον Κύριο και Δημιουργό σαν τον Ύψιστο των Ουρανών. Τον βλέπει με τη μορφή που είχαν συνηθίσει να Τον βλέπουν και οι κάτοικοι του Ουρανού: να κάθεται δηλα­δή σ’ ένα θρόνο, περιτριγυρισμένος από τους πρεσβύτερους κι ανώτερους, στεφανωμένους με χρυσές κορώνες. Βλέπετε και πάλι εδώ, πως για να γίνω κατανοητός, έπρεπε να χρησι­μοποιήσω τη νοημοσύνη του Ιωάννη. Γι’ αυτό π.χ. οι πρεσβύ­τεροι ήταν 24, όπως κι οι ανώτεροι ιερείς στην Ιερουσαλήμ, όπου 25, μαζί με τον ανώτατο ιερέα, αποτελούσαν το συμβούλιο.

Όσον αφορά τα τέσσερα ζώα και τη γυάλινη θάλασσα, τα ζώα είναι ενσαρκωμένες ιδιότητες του Εγώ Μου: το λιοντά­ρι ενσαρκώνει τη δύναμη ή την παντοκρατορία, το μοσχάρι είναι το σύμβολο της πραότητας, ο άνθρωπος είναι το πνευ­ματικό δυναμικό και ο αετός, ο κυρίαρχος του αιθέρα του σύμπαντος. Το ότι αυτά τα ζώα είχαν πολλά μάτια και φτερά σαν των αετών, σημαίνει την απόλυτη κυριαρχία πάνω σε γη και ουρανό. Η γυάλινη θάλασσα, από την άλλη, συμβολίζει την παντογνωσία, πράγμα που θέλει να πει: τα πάντα είναι διάφανα στα μάτια του Θεού και το βλέμμα του διαπερνά όλο το σύμπαν με την ταχύτητα του αετού. Με τη δύναμη του λιονταριού κυβερνάει τα πάντα, με την πραότητα του μοσχαριού επαναφέρει την τάξη. Κι όπως ο άνθρωπος, ο οποίος είναι εικόνα και ομοίωση Του, με το πνεύμα εξευγενίζει και μετουσιώνει τα πάντα σε πνεύμα, ώστε να μπορέσει και η ύλη μια μέρα να επιστρέψει εκεί απ’ όπου ξεκίνησε. Κι αφού πρώ­τα προσκύνησαν τον Παντοκράτορα όλες οι δυνάμεις της πλάσης, συνειδητά και ασυνείδητα, ύστερα έπεσαν στα γό­νατα και οι πρεσβύτεροι, οι οποίοι συμβολίζουν το μεγάλο κόσμο του πνεύματος στο υπερπέραν, για ν’ αποδώσουν στο Δημιουργό τη δέουσα τιμή και δόξα.

Μέσα από την αντιστοιχία των εικόνων φανερώθηκε κατ’ αρχήν στον Ιωάννη ποιο είναι το μεγαλείο του Θεού, πριν να είναι σε θέση ακόμη να συλλάβει τι ήταν Εκείνος τον ο­ποίον είχε στείλει ο Θεός σ’ αυτή τη μικρή γη, για να σώσει τους ανθρώπους από την πλήρη απώλεια της πνευματικής τους αξιοπρέπειας. Με αυτό τον τρόπο εγκαινιάσθηκε μια μεγάλη διαδικασία πνευματικής ζύμωσης και ωρίμασης σ’ αυτή τη γη, όπου για να θεμελιωθεί στην πράξη η καθαρή διδασκαλία, έπρεπε ο Κύριος, σαν ανθρώπινος γιος της γης, με τη βαθύτατη ταπείνωσή Του, να ξαναδώσει στους κατοίκους της την υπέρτατη ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Τα επόμενα κεφάλαια εκθέτουν με τις αντίστοιχες εικόνες τι προέκυψε με το πέρασμα του χρόνου και ποιο θα είναι το τελικό αποτέλεσμα. Έτσι όπως έγινε και στην πραγματικότη­τα, όπου οι άνθρωποι αρχικά ανύψωσαν το Θείο για να το ταπεινώσουν μετά. Στο τέλος όμως, μέσα από τη νίκη του πνεύματος πάνω στην ύλη, το θείο Πνεύμα θα εγκαθιδρύσει οριστικά ένα βασίλειο ειρήνης και γαλήνης.

Το επόμενο κεφάλαιο δείχνει στον Ιωάννη ένα βιβλίο γραμμένο απ’ όλες τις πλευρές και σφραγισμένο με επτά σφραγίδες. Αυτό σημαίνει τη μοναδική και αληθινή διδασκα­λία Μου, την οποία έδωσα εύληπτη και χειροπιαστή στους ανθρώπους με τις δύο εντολές. Ο Υιός του ανθρώπου ως «αμνός» -σύμβολο αθωότητας και καρτερίας- δίνοντας αυτές τις εντολές «ξεσφράγισε» το βιβλίο της ζωής που εί­ναι δεμένο με τις επτά ιδιότητές Μου, για να τις μάθει όλη η πλάση και κυρίως οι κάτοικοι της γης.

Η πρώτη σφραγίδα παρουσιάζει την εικόνα, πώς απ’ το βι­βλίο ξεπήδησε ένα άσπρο άλογο, σαν σύμβολο της αγάπης Μου που αγκαλιάζει τα πάντα στεφανωμένη με όλες τις άλ­λες ιδιότητες και με ένα τόξο για να πληγώνει και τις πιο σκληρές καρδιές, ώστε να μετουσιωθούν όλα μια μέρα σ’ αγάπη. Από αγάπη δημιουργήθηκε ο κόσμος, από αγάπη κα­τέβηκα στη γη και από αγάπη θα αποτελείται η πρώτη πέτρα που θα θεμελιώσει τη θεία διδασκαλία Μου επί γης. Και τούτη την πέτρα δεν πρόκειται να την κλονίσει τίποτα ποτέ!

Η δεύτερη σφραγίδα έφερε ένα κόκκινο άλογο, σύμβολο της σοφίας ή, με ανθρώπινους όρους, της νοημοσύνης, της κριτικής ικανότητας που θέλει να τα ζυγίζει όλα. Αυτή θα συ­γκρίνει τη θεία –ουράνια- διδασκαλία με την υλική ύπαρξη και θα ξεσκεπάσει τις διαφορές τους. Γι’ αυτό το αποτέλεσμα που θα προκύψει δεν πρόκειται να είναι ειρήνη· αντίθετα, θα υπάρξει διαμάχη, επειδή τα ανθρώπινα πάθη και οι αδυναμίες θα έρθουν σε αντιπαράθεση και θα συγκρουστούν με τις αρ­χές του ψυχο-πνευματικού ανθρώπου. Από εκεί θα προκύψει φανατισμός από τη μια και από την άλλη πλευρά, θρησκευτικοί πόλεμοι απ’ έξω και μάχες με τη συνείδηση από μέσα. Αλλά αυτό είναι το αναπόφευκτο επακόλουθο όπου δύο ακραίοι πό­λοι βρίσκονται αντιμέτωποι ως αντιθέσεις.

Το τρίτο άλογο που προβάλλει, ήταν μαύρο και κρατούσε μια ζυγαριά. Ήταν η σταθερή και δίκαιη θέληση να επιτευχθεί ο τελικός στόχος παρ’ όλα τα εμπόδια. Η θέληση αντιστοιχεί στη δικαιοσύνη, η οποία ζυγίζει τις πράξεις και όπου οι καλές πράξεις ανταμείβονται από μόνες τους και οι κακές τιμωρού­νται από μόνες τους. Η δικαιοσύνη πρέπει να επικρατεί πα­ντού, στα ζητήματα της πίστης όπως και στην κοινωνική ζωή. Εγώ ως Χριστός δίδαξα στους ανθρώπους πώς να καταλά­βουν καλύτερα τη διδασκαλία που γνώριζαν ήδη από πα­λιά. Τους δίδαξα την Αγάπη και τη Σοφία, η οποία προσδίδει το σωστό μέτρο στην Αγάπη. Τους δίδαξα να είναι ανεκτικοί ή δίκαιοι με όλους. Και τούτες οι τρεις σφραγίδες είναι το κλειδί, πώς θα ’πρεπε να διαδοθεί η διδασκαλία Μου για να επιτύχει τον εξευγενισμό του ανθρώπινου φύλου.

Η τέταρτη σφραγίδα δείχνει ένα μουντό άλογο, δηλαδή απροσδιορίστου χρώματος, ούτε ζεστό ούτε κρύο ή συμβο­λικά, σ’ αυτή την περίπτωση, το θάνατο. Καθ’ ότι βέβαια ο θάνατος δεν σημαίνει τέλος αλλά μόνο μεταμόρφωση, γι’ αυτό και το χρώμα του αλόγου μεταβάλλεται μαζί με τη με­ταμόρφωση που επιφέρει η διδασκαλία Μου, μία μεταμόρ­φωση που κατευθύνει την πορεία προς τα πάνω ή προς τα κάτω. Προς τα πάνω, προς μία ανώτερη πνευματικότητα, αν υιοθετηθεί η διδασκαλία Μου και προς τα κάτω, όταν οι ευγενικές ιδιότητες τις οποίες φύτεψα σαν Δημιουργός στην ανθρώπινη καρδιά, τείνουν προς την αποκτήνωση. Αυ­τή η σφραγίδα αντιστοιχεί στην τάξη ή στην εξέλιξη κάθε ύπαρξης, όταν γίνεται σύμφωνα με το Νόμο.

Ακολουθεί εντελώς φυσιολογικά η εξήγηση της πέμπτης σφραγίδας, όπου παριστάνονται συμβολικά οι υλικές θυ­σίες τις οποίες για χάρη της διδασκαλίας πρέπει να κάνουν οι άνθρωποι υπερνικώντας τα πάθη τους. Ταυτόχρονα υποδηλώνεται και η νίκη που αποκομίζει όποιος θυσιάζει στο Πνεύμα ό,τι πιο πολύτιμο έχει στη γη, την ίδια του τη φύση και το ίδιο του το υλικό σώμα. Κι όπως προηγουμένως η ζυ­γαριά συμβόλιζε τη δικαιοσύνη, εδώ παριστάνονται αντίστοι­χα η ανταμοιβή και οι ανείπωτες χαρές που θα πάρουν εκεί­νοι οι οποίοι μέσ’ στον αγώνα θα μπορούν να βαστάξουν ψη­λά και να υπερασπίσουν τη σημαία του Θεού και της διδασκα­λίας Του.

Η έκτη σφραγίδα σας δείχνει μία γενική επανάσταση σ’ ο­λόκληρη την υδρόγειο σφαίρα, που σημαίνει αντίστοιχα πως η ροπή προς την πνευματική διδασκαλία θα θέλει να αλλάξει και όλες τις κοινωνικές συνθήκες. Η υπερβολική ορμή προς αυτή την κατεύθυνση θα ωθήσει τους αντιπάλους να είναι εξίσου ορμητικοί απ’ την άλλη. Θα ενσκήψουν πόλεμοι και καταστροφές εσωτερικά και εξωτερικά, οι δυνάστες θα κα­ταδιώκουν τους αδύνατους λαούς και οι λαοί θα επιτίθενται στους δυνάστες όταν τα δικαιώματά τους περιορισθούν υ­πέρμετρα. Κι έτσι η Θρησκεία της αγάπης, της ειρήνης και της εγκαρτέρησης, στον αγώνα για την υπόστασή της, θα προκαλέσει ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα και αυτές οι δυνάμεις θα αλληλομάχονται μέχρι να νικήσει το Πνεύμα. Γι’ αυτό η έκτη σφραγίδα συμβολίζει την υπομονή, που ση­μαίνει με άλλα λόγια: κάθε αντίσταση είναι μάταιη! Όπου ο Θεός θέλει να επιβάλει το θείο Δίκαιο, υποχωρούν ακόμα και οι πέτρες, διότι δικό Του είναι το Δίκαιο και η δόξα στην αιωνιότητα!

Κι αυτοί που φέρουν τη σφραγίδα στο μέτωπο, αντιστοι­χούν σε εκείνους οι οποίοι νίκησαν τα πάθη τους. Τούτοι έ­χουν νιώσει την μακαριότητα, για την οποία είπα κάποτε: «Όσοι πιστεύουν και πράττουν σύμφωνα με το Λόγο Μου, θα νιώσουν μια τέτοια μακαριότητα στον άλλο κόσμο, που δεν έχει ακούσει αυτί και δεν έχει δει ανθρώπινο μάτι». Τούτη τη μακαριότητα μαρτυρεί και το άσπρο φόρεμα, σύμβολο της αθωότητας. Και οι σφραγισμένοι θα λάβουν το τίμημα για όλα τα βάσανα και τις δυστυχίες που θα έχουν υπομείνει για Εμένα και στο όνομα της θρησκείας Μου.

Κι έτσι θα εκτυλιχθεί βήμα προς βήμα ολόκληρη η εικονο­γραφία, στην οποία απεικονίζεται ολοκάθαρα όλη η ιστορία της διδασκαλίας Μου σε ορισμένες χρονικές περιόδους, από τα πρώτα λόγια αγάπης, μέχρι τους θρησκευτικούς πο­λέμους, τις καταδιώξεις και τα θύματα του φανατικού κλήρου.

Το άνοιγμα της έβδομης σφραγίδας, το τέλος δηλαδή της όλης εξέλιξης, όπου παρ’ όλες τις πληγές και τη φρίκη επι­κρατεί τελικά η φιλευσπλαχνία, απεικονίζεται με τις επτά σάλπιγγες και τις πληγές που έπονται. Αυτές οι πληγές ό­μως δεν θα είναι παρά καθαρτήρια μέσα για να επαναφέρουν τον άνθρωπο στο Καλό. Οι σάλπιγγες από την άλλη με­ριά σημαίνουν αντίστοιχα τις ηθικοπνευματικές αλλαγές οι οποίες παρουσιάζονται στην ανθρώπινη καρδιά όταν αρχί­ζει να κόβει το δίκοπο σπαθί της αμφιβολίας και η απιστία κραδαίνει το μαστίγιο της.

Έτσι π.χ. το θυμίαμα (η θυσία) στο βωμό της αγάπης έγινε συμβολικά μία πληγή για την εγωιστική ανθρωπότητα. Όπως όλα καίγονταν και ξεραίνονταν συμβολικά, έτσι και ο άνθρω­πος κλείδωσε την καρδιά του σε όλες τις ευγενικές ιδιότη­τες και δεν ήθελε να ακούσει λέξη για μια θρησκεία η οποία απαιτεί θυσίες και του ζητάει να χαλιναγωγήσει τα γήινα πά­θη του.

Όπως μεταφορικά η φωτιά καταστρέφει τα πάντα, τα εγω­ιστικά πάθη κατέστρεψαν και πάλι κάθε τι καλό. Στα θέμα­τα της πίστης επικράτησαν οι καταδιώξεις στη θέση της ανε­κτικότητας. Οι άνθρωποι προσπάθησαν να σβήσουν με αίμα αυτό που ήταν πνευματικό και άρα ανεξίτηλο. Έτσι έγινε και στους πρώτους χριστιανικούς χρόνους υπό τους Ρωμαίους, όπου οι ειδωλολάτρες ιερείς διατηρούσαν φανατικά θρησκευτικά έθιμα και ευλογούσαν κάθε δυνατή θη­ριωδία. Αυτά που υπέφεραν ορισμένοι άνθρωποι, αργότερα επεκτάθηκαν και στα μεγάλα πλήθη: όσο αυξάνονταν οι πι­στοί, αυξάνονταν και οι καταδιώξεις· όσο μεγάλωνε ο ζήλος για την αγνή διδασκαλία, τόσο πιο πολλά γίνονταν τα θύματα του μαρτυρικού θανάτου. Και μετά την παρακμή της ρωμαϊ­κής αυτοκρατορίας διαμορφώθηκαν νέες συνθήκες, όπου στο θρόνο κάθονταν δύο πατριάρχες· ο ένας στο Βυζάντιο και ο άλλος στη Ρώμη. Αυτοί οι δύο δεν συμφωνούσαν ποτέ μεταξύ τους και καλλιεργούσαν μόνιμα αυτή τη δυσαρμονία για το ατομικό συμφέρον τους. Όπως πρωτύτερα οι ειδωλολάτρες κατεδίωκαν τους Χριστιανούς, τώρα οι πάπες κατεδίωκαν μαζικά τους ανθρώπους οι οποίοι δεν συμφωνούσαν μαζί τους σ’ αυτά που θεωρούσαν εκείνοι σωστά ή τους συ­νέφερε να θεωρήσουν σωστά για εκείνη την ώρα.

Από τον καιρό που διαιρέθηκε η ρωμαϊκή αυτοκρατορία, καθώς αργότερα ο πατριάρχης στη Ρώμη έγινε πάπας, άρχι­σαν σι θρησκευτικοί πόλεμοι, οι διχογνωμίες στις συνόδους, οι καταδιώξεις από την ιερά εξέταση, η υποδούλωση των βα­σιλιάδων στους πάπες και, τέλος, οι σταυροφορίες. Στη συ­νέχεια ακολούθησαν οι προσπάθειες της μεταρρύθμισης με τα αιματηρά επακόλουθά της σε όλες τις χώρες, καθώς και η εξάπλωση διάφορων ασθενειών όπως η πανώλη κ.ά. λόγω της σύμμειξης των ανθρώπινων φυλών. Όλα αυτά παριστά­νονται συμβολικά με τις σάλπιγγες και τις φιάλες της οργής καθώς και με την αντίστοιχη πνευματική εικόνα «της πάλης της γυναίκας με το δράκο». Πρόκειται για την αναπαράστα­ση της πάλης των ανθρώπινων παθών και των συμφερόντων τούτου του κόσμου, με την πνευματική πρόοδο και τη διδα­σκαλία της Αγάπης. Συνάμα είναι οι δυσκολίες του τοκετού, το έργο που άρχισε κάποτε να φθάσει στο τέλος του, καθώς και η άγρια πάλη που υποκίνησε το Κακό ενάντια σ’ όσους στράφηκαν προς το Πνεύμα.

Όλες αυτές οι εικόνες που είδε ο Ιωάννης, εκφράζουν τη σθεναρή αντίσταση την οποία θα συναντούσε και θα προκα­λούσε αναγκαστικά η διδασκαλία Μου και τη φυσιολογική εξέλιξη, όπου ανάμεσα στο Καλό και στο Κακό, πρέπει στο τέλος να νικήσει, και θα νικήσει, το Καλό. Μη σκοντάφτετε στη μορφή των εικόνων, γιατί αυτές ήταν στο μέτρο της α­ντίληψης και του τρόπου γραφής εκείνης της εποχής. Για πολλούς αιώνες δεν υπήρχε άλλος τρόπος επίδρασης πάνω στην ανθρωπότητα, η οποία πολύ λίγη αγάπη γνώριζε και συμμορφωνόταν μόνον από φόβο. Αν Εγώ είχα δώσει να γραφτεί όλη η εξέλιξη μέχρι σήμερα σαν Θεός της Αγά­πης, σε μία βατή για σας γλώσσα, τα λόγια θα είχαν πέσει στο κενό και κανένας δεν θα είχε ενδιαφερθεί για το πνευ­ματικό περιεχόμενο τους.

Οι σκορπιοί, οι δράκοι με τα 7 κεφάλια, τα 10 κέρατα και οι χρυσές κορώνες σημαίνουν την πολύπλευρη ερμηνεία της διδασκαλίας Μου η οποία, πολλές φορές, υποστηριζόμενη και από την κοσμική εξουσία, εξανάγκαζε τους ανθρώπους να υιοθετήσουν συγκεκριμένα θρησκευτικά δόγματα και τελετές, απ’ όπου κατόπιν προήλθαν διάφορες αιρέσεις.

Οι εικόνες δείχνουν την επικράτηση της εκκλησίας, όπως την ξέρουμε από την ιστορία, καθώς και τα μέσα που χρησι­μοποίησε για να κατακτήσει την εξουσία και πως αμέτρητοι άνθρωποι έπεσαν θύμα του φανατισμού της ρωμαιοκαθολι­κής εκκλησίας και της ιεράς εξέτασης. Στα επόμενα κεφά­λαια μπορείτε να διαβάσετε πως τελικά υποχωρεί το θρη­σκευτικό συναίσθημα σιγά-σιγά και πως η ύλη φαίνεται να έχει νικήσει και πάλι, και πως οι άνθρωποι κυνηγούν πιο πο­λύ το χρυσάφι και τ’ ασήμι απ’ τους πνευματικούς θησαυρούς. Τη θριαμβευτική άνοδο του Κακού υπό το μανδύα της θρησκευτικής λατρείας, ακολουθούν οι ανακαλύψεις των επιστημών οι οποίες σηματοδοτούν τον καταποντισμό της θρησκοληψίας, αλλά και κάθε είδους θρησκευτικότη­τας, και το πέρασμα στον υλισμό. Αυτές οι εικόνες λοιπόν προαναγγέλλουν την πτώση της ρωμαιοκαθολικής εκκλη­σίας, όχι όμως επειδή την καταδίκασα Εγώ να πέσει, αλλά όπως ετοίμασε από μόνη της την πτώση της και όπως θα λάβει αναγκαστικά το μισθό της από τα ίδια της τα έργα.

Οι σκοτωμένοι προφήτες υπονοούν τους μάρτυρες στους πρώτους αιώνες, όπου αρκετοί ένθεοι άνθρωποι ανέβηκαν στην πυρά. Σε κανέναν αιώνα δεν παρέλειψα να στείλω προ­φήτες για να αφυπνήσουν την ανθρωπότητα ώστε να μην απο­κοιμηθεί και αποχαυνωθεί εντελώς μέσα στον πνευματικό της ύπνο. Οι φιάλες της οργής και τα ξεχωριστά επακόλουθά τους, σημαίνουν τις επιδημίες και τους πολέμους που προκάλεσε από μόνη της η ανθρωπότητα με τον αφύσικο τρόπο ζωής της ή με τις θηριωδίες για τις οποίες ευθύνεται η ίδια.

Άλλωστε μπορείτε μόνοι σας ακόμη και τώρα να διαπιστώ­σετε πως ο εγωισμός, ο υλισμός και τα αχαλίνωτα πάθη, προ­καλούν κάθε λογής συμφορές στο γενικό και στο ατομικό επίπεδο: συμφορές σε στεριά και θάλασσα, συμφορές από τα στοιχεία της φύσης που προξενούν οι άνθρωποι με την κακή εκμετάλλευση του εδάφους της γης, αυτοκτονίες και ανθρωποκτονίες κάθε μορφής, που είναι αποτέλεσμα της έλλειψης θρησκευτικού αισθήματος, της απιστίας σε μία αιώ­νια ζωή της ψυχής κ.λπ.

Πάρτε τα όλ’ αυτά μαζί και καταγράψτε τα στη συμβολική γλώσσα της ανατολής, όπως έκανε τότε ο Ιωάννης, και σί­γουρα θα είχατε να προσθέσετε και άλλα πολλά στις επτά φιάλες της οργής που θα περιέγραφαν εξίσου τρομακτικές καταστάσεις.

Η διδασκαλία Μου πέρασε απ’ όλες τις φάσεις που μπορεί να ζήσει η ανθρώπινη ψυχή, από την πιο αγνή ευλάβεια, μέχρι την πιο χονδροειδή απιστία και απόρριψη της προσφοράς Μου. Από την αυστηρή υπακοή στις εντολές Μου κι από τη στενόμυαλη ερμηνεία των Λόγων Μου, μέχρι και την ολοκλη­ρωτική απόρριψη του Πνεύματος το οποίο χιλιάδες φωνές στην ορατή και αόρατη φύση διακηρύττουν συνέχεια, όλ’ αυτά τα βλέπετε μπροστά σας σε εικόνες. Αυτή η διακήρυξη του Πνεύματος δόθηκε πολλές φορές με προειδοποιήσεις και με σάλπιγγες, μάταια όμως, και έτσι η πράξη ή η τιμωρία ακο­λουθούσε κατά πόδας. Οι φιάλες της οργής και το άδειασμά τους -σαν σύμβολο πως το κακό καθώς και ό,τι από φυσική και ηθική άποψη είναι παρά φύσιν, υποχρεωτικά αυτοτιμωρείται- το βλέπετε ολοφάνερα μπροστά σας: πως οι επτά ιδιότητές Μου προτρέπουν συνέχεια στο Κα­λό, πως τους αντιστέκεται η ελεύθερη φύση του ανθρώ­που, πως ακολουθούν λάθη πάνω στα λάθη, το παραστράτη­μα στο παραστράτημα. Πως είναι μάταιη κάθε προσπάθεια να ξεριζώσουν οριστικά το Λόγο Μου απ’ τα κεφάλια των ανθρώπων. Και πως παρ’ όλα αυτά, ακόμη και το μεγαλύτερο κακό θα οδηγήσει υποχρεωτικά στο Καλό.

Τώρα βλέπετε ξεκάθαρα τούτη τη μακροχρόνια πάλη του δράκου με τον Ουρανό, την καταδίωξη της γυναίκας με τον μικρό Χριστό σαν ειρηνοποιό. Και συνάμα θα έχετε κα­τανοήσει και εσείς πως πρέπει να τερματισθούν αυτές οι α­διάκοπες παλινδρομήσεις, με μία απόφαση που θα ορίζει ποιος είναι ο νικητής και ποιος ο νικημένος! Σ’ αυτή την επο­χή πλησιάζετε τώρα. Η εικόνα της χιλιόχρονης βασιλείας την παρουσιάζει σαν την ειρηνική πνευματική ζωή που θα απο­λαύσουν εκείνοι που είναι σημαδεμένοι με το σημάδι του Θεού και όχι με το χάραγμα του θηρίου. Ήδη πριν τον ερχο­μό Μου κυριαρχούσε μία πνευματική πάλη σε ήσσονα τόνο ανάμεσα στην ύλη και στο Πνεύμα και καθώς μετά την ανάληψή Μου αυτή η διαδικασία διαχωρισμού θα φθάσει αναγκα­στικά σ’ ένα τέλος, γι’ αυτό πρέπει τώρα να ακολουθήσει μια περίοδος ειρήνης τούτη την πάλη που κράτησε πολύ περισσότερο από 1.000 χρόνια. Οι άνθρωποι θα αρχίσουν πάλι να γίνονται άνθρωποι, όπως τους δημιούργησα και όπως πρέπει να είναι αν θέλουν να ονομάζονται παιδιά Μου.

Αυτή θα είναι η περίοδος της ανταπόδοσης, η περίοδος όπου το Πνεύμα θα έχει νικήσει την ύλη. Όπου ο άνθρω­πος, σαν πολίτης δύο κόσμων, θα αισθάνεται στο σπίτι του στον έναν όπως και στον άλλον κόσμο, ώστε να καταλάβετε τελικά τα λόγια Μου, να εκτιμήσετε τον τότε ερχομό Μου σ’ όλο το Φως της θεϊκής αποστολής του και να ακολουθήσετε με αγάπη το δρόμο Μου, θα είναι η περίοδος που θα νικηθεί και θα δεθεί ο δράκος, που οι δέκα εντολές του Μωυσή και οι δύο δικές Μου θα γίνουν κατανοητές σε όλο τους το βάθος. Σ’ αυτή την περίοδο ειρήνης και γαλήνης, θα δραστηριοποι­ηθεί και το βασίλειο των πνευμάτων. Αυτοί που έχουν μείνει πίσω στην εξέλιξή τους, ενθαρρυμένοι από το παράδειγμα των ζωντανών ανθρώπων, θα εξελιχθούν προς τα εμπρός πιο εύκολα απ’ όσο μπορούσαν έως τώρα.

Αυτή η περίοδος ονομάζεται στην Αποκάλυψη «η χιλιόχρο­νη Βασιλεία» και «η Νέα Ιερουσαλήμ». Γιατί κάποτε η Ιερου­σαλήμ ήταν ο τόπος όπου στο ναό φυλαγόταν η Κιβωτός της Διαθήκης, όπου έκαιγε η αιώνια φωτιά και όπου για τον ΙΕΟΥΑ* γινόταν μια αγνή θεία Λειτουργία στο Βωμό μόνο με ψαλμούς και θυμίαμα. Αυτή η Ιερουσαλήμ που μολύνθηκε και μιάνθηκε από τους ιερείς της, που επέσυρε πάνω της την κατάρα αντί για την ευλογία με το θάνατο Μου σαν ανθρώ­που εκεί – αυτή η Ιερουσαλήμ που την πτώση της προανάγγειλαν οι προφήτες και Εγώ την επιβεβαίωσα – αυτή η Ιερου­σαλήμ θα ξανακατέβει πνευματικά στη γη σας. Θα έρθει μέσ’ στη λαμπρότητα της πρώτης περιόδου, χαρίζοντας ειρήνη και γαλήνη σε όσους πιστεύουν σ’ Εκείνον που κάποτε δίδα­ξε, μαρτύρησε, σταυρώθηκε, αλλά αναστήθηκε και πάλι σε εκείνη την πόλη. Αυτή η πόλη, σαν σύμβολο της πρώτης κοι­νωνίας του Δημιουργού με τα πλάσματά Του θα κατέβει φέρνοντας βάγια ειρήνης σε όσους κατάφεραν με αγώνα και με βάσανα να γίνουν παιδιά Του. Θα υπάρξει και πάλι μόνο μία εκκλησία, όπως τότε οι Ιουδαίοι εγνώριζαν μόνο μία Ιερου­σαλήμ. Θα είναι ένας Ποιμένας και ένα ποίμνιο! Θα εξαφανι­στούν τα θρησκευτικά σχίσματα κι ο Θεός, Δημιουργός και Κύριος, ο οποίος κάποτε πορεύτηκε σαν άνθρωπος στη γη σας, θα αναγνωρισθεί σαν Αυτό που ήταν, είναι και θα είναι αιώνια, δηλαδή ο Ηγέτης και Πατέρας όλων σας. Η κοινότητα του Πνευματικού Κόσμου θα ανυψωθεί κι άλλο, γιατί θα έρ­χομαι Εγώ προσωπικά ορατός στα παιδιά Μου, για να τα πα­ρηγορήσω και να τους αποδείξω στην πράξη, πως όσα είπα κάποτε, αυτά που έγραψαν οι Απόστολοι και αυτά που είπε ο Ιωάννης στην Αποκάλυψή του, θα εκπληρωθούν όλα. Όταν θα παύσουν οι πνευματικοί και οι υλικοί πόλεμοι, θα Με καταλα­βαίνουν όλοι πιο εύκολα και θα εκτελούν πρόθυμα τις εντο­λές Μου, οι οποίες αρχίζουν με την αγάπη για τον διπλανό και τελειώνουν με την αγάπη για το Θεό.

Αλλά κι αυτή τη χιλιόχρονη βασιλεία θα ακολουθήσει μια άλλη περίοδος όπου η ζωώδης φύση του ανθρώπου θα ση­κώσει για τελευταία φορά το κεφάλι και το μεγάλο πνεύμα που είχε πέσει στην αρχή (ο Εωσφόρος) θα επιχειρήσει να ξανακερδίσει τους απογόνους του. Μάταιοι όμως οι κόποι του· και γι’ αυτόν ακόμη θα προβάλει το ερώτημα αν θα κάνει μπροστά ή πίσω και από την απάντηση θα εξαρτηθεί η ύπαρξη ή η ανυπαρξία του!

Όλα αυτά είναι η πρώτη ύλη της Αποκάλυψης του Ιωάννη, δοσμένη συμβολικά· αν διαβασθεί με τα πνευματικά μάτια και τη γλώσσα των αντιστοιχιών, θα σας δείξει πως αυτό το μικρό λουλουδάκι της αγάπης που φύτεψα στις καρδιές των αν­θρώπων, δεν μπορεί να ξεριζωθεί ποτέ. Και πως παρ’ όλα τα σχέδια των κρατούντων, πνευματικής ή υλικής φύσης, τούτος ο θεϊκός σπόρος δεν μπόρεσε να καταστραφεί πο­τέ. Γιατί η Αγάπη είναι η βασική ιδιότητα του Εγώ Μου και η Αγάπη ήταν ο λόγος για τον οποίο δημιούργησα ολόκληρο το σύμπαν! Πώς θα μπορούσε αυτή η φλόγα να χαθεί, να κα­ταστραφεί; Μάταια προσπάθησαν όλοι να υποσκάψουν τα θε­μέλια αυτού του οικοδομήματος, μάταια προσπάθησαν να ερ­μηνεύσουν τα λόγια Μου λανθασμένα. Όλα είχαν αντίκτυπο πάλι πάνω τους και αναγκάστηκαν να θερίσουν ό,τι είχαν σπείρει. Γι’ αυτό βλέπετε τώρα τη μία μετά την άλλη σοφιστι­κή και επιστημονική εξήγηση του μηνύματος της αγάπης που περιέχει η Αγία Γραφή, να λιώνει σαν το χιόνι μπροστά στον ήλιο της Αλήθειας.

Όσο μεγαλύτερη είναι η αντίσταση από τη μία πλευρά, τόσο πιο γρήγορα ολοκληρώνεται η εξέλιξη απ’ την άλλη. Γι’ αυτό η κατάληξη όλου του πολέμου θα είναι να ευνοηθεί και να ερμηνευθεί πιο σωστά η διδασκαλία Μου και να προετοιμάζεται όλο και πιο πολύ το πέρασμα στη χιλιόχρονη βασιλεία. Τότε η Νέα Ιερουσαλήμ, σαν συμβολικός ναός της ειρήνης, θα αποκαταστήσει το σύνδεσμο ανάμεσα σ’ Εμένα, στην αν­θρωπότητα και στον Πνευματικό Κόσμο, όπου δεν θα υπάρ­χουν σάλπιγγες ούτε φιάλες της οργής με καταστροφικά επακόλουθα.

Αντίθετα, ακόμη και η υδρόγειος και τα όντα που ζουν πάνω σ’ αυτήν, από το ζωικό και το φυτικό βασίλειο εξίσου, θα δέ­χονται την ίδια μορφή αγάπης που θα έχουν και οι άνθρωποι. Ολόκληρο το ανθρώπινο γένος θα συνδέεται με δεσμούς αγάπης, ο ένας θα δίνει χέρι βοηθείας στον άλλον. Δεν θα υπάρχει αφέντης και δούλος, αλλά αντίθετα, ολόκληρους λαούς θα τους ενώνει ο δεσμός της αδελφικής αγάπης. Όπου θα έχουν εξαφανισθεί τα εθνικά σύνορα και οι κρατούντες και οι ιεράρχες δεν θα εκμεταλλεύονται πια οι μεν τις φυσικές, οι δε τις πνευματικές δυνάμεις για το συμφέρον τους.

Επειδή θα καθοδηγούνται από μία λογική θρησκεία μέσα στην ψυχή τους, θα είναι πιο εύκολα σε θέση να διακρίνουν και να πιστέψουν τους ψιθυρισμούς των άλλων πνευμάτων και ακόμα και τη δική Μου τη φωνή. Με αυτό τον τρόπο, η επικοινωνία με τον κόσμο των πνευμάτων θα γίνει ένας συν­δετικός κρίκος ο οποίος θα εξαλείψει το φόβο του θανάτου απ’ αυτό τον κόσμο, και θα σας παρουσιάσει τον άλλο κόσμο όπως είναι στην πραγματικότητα.

Να λοιπόν μία πνευματική πλατιά ερμηνεία της Αποκάλυ­ψης του Ιωάννη. Βέβαια όχι όπως την περιμένει ο κόσμος από Εμένα, αλλά όπως θα την καταλάβαινε αν είχε μάθει να διαβάζει πρώτα με τα πνευματικά του μάτια. Οι εικόνες παραμένουν εικόνες, και πίσω από κάθε εικόνα κρύβεται πά­ντα μία σκέψη η οποία προσπαθεί να βρει την ατομική της έκφραση μέσα σε διάφορες μορφές. Έτσι πρέπει να συλλά­βετε τις εικόνες της Αποκάλυψης και όχι κυριολεκτικά· γιατί τότε θα παρουσιάζονταν αμέτρητες αντιφάσεις και δεν θα καταλήγατε πουθενά.

Επιπλέον πρέπει να λάβετε υπόψη σας ότι στο πνευματικό βασίλειο επικρατεί ένας διαφορετικός συσχετισμός σκέψε­ων και ιδεών απ’ ό,τι στους ανθρώπους που ζουν εδώ. Και συνεπώς οράματα σαν αυτά που είδε ο Ιωάννης, έχουν υπο­χρεωτικά έναν άλλο χαρακτήρα από την τωρινή σας ομιλία, που είναι καλά ταξινομημένη στη δομή και λογική της.

Βλέπετε, ήδη στα πρώτα χρόνια της ανθρωπότητας η έκ­φραση της σκέψης γινόταν πιο πολύ με την εικόνα παρά με το λόγο· οι αρχαίοι Αιγύπτιοι γέμισαν ακόμη και τα μνη­μεία τους με τέτοια σημάδια.

Στις γλώσσες της Ανατολής υφίσταται και σήμερα η χρήση αλληγορικής γλώσσας. Είναι το απομεινάρι μιας πολύ μακρι­νής εποχής, όπου η ανθρωπότητα βρισκόταν πιο κοντά στην Πηγή της κι όπου ο τρόπος έκφρασής της ήταν πιο κοντινός στον Πνευματικό Κόσμο.

Όλ’ αυτά τα παραδείγματα αποδεικνύουν πως με το πέρα­σμα σε μία ανώτερη ζωή, ανάλογα με τη βαθμίδα της πνευ­ματικής προόδου, η γλώσσα και η επικοινωνία ανάμεσα στα πνεύματα θα είναι διαφορετική και δεν θα γίνεται με τις χρο­νοβόρες λέξεις, όπου συχνά χρειάζεστε πολλές μαζί για να εκφράσετε μία και μόνη σκέψη. Ακόμη και η ίδια Μου η Δη­μιουργία, δεν είναι για σας άλλο από μία αλληγορική γλώσσα. Και θα παραμείνει τέτοια, ώσπου να μπορέσετε να αναγνω­ρίσετε το βαθύτερο πνευματικό Γιατί, γιατί το κάθε τι έχει γίνει έτσι κι όχι αλλιώς. Κι όπως έχετε εσείς τη δική σας γλώσσα και Εγώ τη δική Μου στη φύση που βλέπετε, έχουν και τα πνεύματα στις ανώτερες σφαίρες τη δική τους γλώσσα επικοινωνίας, η οποία φαινομενικά ακούγεται διαφορετικά απ’ ό,τι κρύβει πραγματικά μέσα της. Γι’ αυτό και είναι περιτ­τός ο κόπος των διανοουμένων σας να ντύσουν εικόνες πνευματικής υφής με γήινες λέξεις. Αυτό τον σκοπό έχουν και τα τωρινά Μου λόγια, αφ’ ενός μεν για να σας εξηγήσουν μία μεγάλη αποκάλυψη και αφ’ ετέρου για να σας οδηγήσουν ένα βήμα παρακάτω μέσ’ στη θεία Οικονομία Μου.

Θα σας αφήσω να καταλάβετε μόνοι σας τις ειρηνικές ει­κόνες και θα σας εξηγήσω μόνο τις πιο σκληρές εικόνες της Αποκάλυψης, όπου φαίνεται να κυριαρχεί αποκλειστικά η ορ­γή του Θεού και η ανήλεη τιμωρία -ώστε να μην παρεξηγή­σετε το Θεό απ’ αυτές τις εικόνες, το Θεό που είναι μόνο Αγάπη. Πλησιάζει μία εποχή όπου ο πνευματικός άνεμος, ό­πως προμηνύουν και οι κινήσεις του, θα φυσήξει πιο δυνατά. Τότε δεν πρέπει να γέρνετε σαν καλαμιές πότε από τη μία και πότε από την άλλη, αλλά να βαδίσετε ολόισια στο δρόμο που χάραξα Εγώ για σας. Όπως λέει συμβολικά η Βίβλος, θα παρουσιαστούν πολλοί ψευδοπροφήτες. Θα συμβούν ανομίες και παρεκτροπές από την καθαρή διδασκαλία, στην επικοινωνία με τα πνεύματα, στα πάντα, με σκοπό να ικανοποιήσει ο άνθρωπος τα πιο κτηνώδη πάθη του. Και πριν προλάβει να σιμώσει η βασιλεία της ειρήνης, θα χυθούν πάνω στην ανθρωπότητα πολλές φιάλες οργής απ’ τους ίδιους τους αν­θρώπους, καθ’  ότι οι παρατάξεις θα αλληλομάχονται όλο και πιο σκληρά, πνευματικά και υλικά, όσο ο καιρός θα βιάζει προς το τέλος του. Μ’ αυτό τον αγώνα θα εκπληρωθεί και η προφητεία για τις τελευταίες φιάλες της οργής, κι όταν καμιά αντίσταση δεν θα ωφελεί πια, θα ακολουθήσει κατάθλιψη, θρήνος και οδυρμός. Οι μεν θα είναι όλο απόγνωση, οι δε θα περιμένουν με εμπιστοσύνη και παραίτηση το τέλος και τη νίκη του Καλού.

Τα πιο πολλά από την Αποκάλυψη έχουν συμβεί ήδη, σαν κρίση σε εξέλιξη, σας περιμένει το χειρότερο ακόμη. Όμως έχετε υπομονή και εμπιστοσύνη σ’ Εμένα! Θέλετε να είστε ή να γίνετε παιδιά Μου. Φανείτε αντάξιοι αυτής της ονομα­σίας και δεν θα σας λείψει το στεφάνι της νίκης, όπως το περιγράφει η Αποκάλυψη. Να είστε έτοιμοι να αντιμετωπίσε­τε τα πάντα! Δεν είμαι Εγώ, είναι η κτηνώδης φύση των ανθρώπων, η τεχνητά καλλιεργημένη αθεΐα τους, η αδάμαστη αρχομανία και φιλαργυρία τους που θα βοηθήσουν να εκπληρωθούν αυτές οι εικόνες με τις σάλπιγγες και τις φιάλες της οργής.

Πριν ξανακατέβω στη γη σας, θα πρέπει φυσιολογικά να ολοκληρωθεί μία διαδικασία κάθαρσης. Όπως η καταιγίδα καθαρίζει την ατμόσφαιρα όταν ο καιρός είναι αποπνικτι­κός, σπρώχνοντας με βία τις βλαβερές αναθυμιάσεις στο χώ­μα, για να φυσήξει πάλι καθαρός αέρας, έτσι γίνεται και με την πνευματική κάθαρση. Δεδομένου ότι η αντίσταση είναι μεγάλη, θα πρέπει να έρθει ένα δυνατό ξέσπασμα επίσης, γιατί αλλιώς δεν μπορεί να υπάρξει εξισορρόπηση. Κάθε α­γώνας πάνω στη γη σας θα τελειώνει με το να αναγνωρίζουν όλες οι παρατάξεις την αδυναμία τους και τη δική Μου παντοδυναμία, όπου κάθε αντίσταση είναι περιττή.

Πάρτε λοιπόν αυτή την εξήγηση της Αποκάλυψης σαν μία εικονογραφία που σας παρουσιάζει όλες τις φάσεις που πρέπει να διανύσει μια θεϊκή Ιδέα, για να καταλήξει στον ου­σιαστικό της στόχο. Πάρτε αυτές τις εικόνες σαν παρομοίω­ση, πόσο στοιχίζει ώσπου να νικήσει το Καλό, και το Κακό να παραδεχθεί την ήττα του! Πάρτε ως πνευματικοί στοχαστές αυτές τις εικόνες σαν αντιστοιχίες και υποδείξεις. Γιατί ό­πως είδε πνευματικά ο Ιωάννης την εξέλιξη της χριστιανοσύ­νης, τα ίδια ακριβώς αντικαθρεφτίζονται στη ζωή του κάθε ανθρώπου μέσα στην υλική και πνευματική του εξέλιξη.

Τέτοιοι αγώνες, τέτοιες σάλπιγγες και φιάλες της οργής αδειάζουν πάνω από ιδέες. Χαρά σ’ αυτόν που από το δηλη­τήριο βγάζει μέλι και γιατρειά! Η διαδικασία πνευματικής κά­θαρσης και ανόδου παραμένει παντού και πάντα ο ίδιος αγώ­νας της πνευματικής ενάντια στη ζωώδη φύση: η θυσία του εγώ, η ανεκτικότητα απέναντι στους άλλους. Ας ερευνήσει λοιπόν ο καθένας τη ζωή του, και θα βρει σ’ αυτές τις απο­καλυπτικές εικόνες λίγο ως πολύ τη δική του ζωή σχεδιασμέ­νη!

[1] Σαν τέλος του «κόσμου» δεν εννοείται εδώ η καταστροφή της γης, αλλά όταν θα παύσει να κυριαρχεί ο υλισμός και τα παρακλάδια του, δηλαδή ο εγωισμός, η αρχομανία κλπ., και ταυτόχρονα εννοείται η επικράτηση του Πνεύματος, δηλαδή μιας θετικής πνευματικής βιοθεωρίας όπως διατυπώθηκε σαν ιδανικό στην καθαρή διδασκαλία του Ιησού, στη ζωή Του και στο έργο Του.

Εκδ. Οίκος Λόρμπερ
* Σ.τ.μ.: Ήχοι με τους οποίους δημιουργήθηκε το σύμπαν, όπου I, Ε συμβολίζουν τη Σοφία, Υ,Α την Αγάπη και Ο την τέλεια αγάπη.