Η εμφάνιση του αντίχριστου-Η κρίση του κόσμου

Η ιδιαίτερη βοήθεια του Θεού μετά τη φυσική καταστροφή

slide2

Ένα απερίγραπτο χάος θα επικρατήσει μεταξύ των ανθρώπων από τη στιγμή που θα έχω μιλήσει μέσα από τις δυνάμεις της φύσης, γιατί θα τρέμουν μήπως επαναλειφθεί το ίδιο ολέθριο συμβάν.

Γι’ αυτό θα επιζούν απλά όλο αγωνία και φόβο καταμεσής στα ερείπια που θα έχουν αφήσει πίσω τους τα στοιχεία της φύσης μετά από ένα γεγονός που θα είναι ωστόσο σύμφωνο με το θέλημά Μου το οποίο θα εκδηλωθεί με αυτόν τον τρόπο. Μία πολύ χαλεπή περίοδο θα περάσει τότε η ανθρωπότητα, τέτοια που δεν έχουν ξαναζήσει οι άνθρωποι όσο κατοικούν σε αυτή τη Γη.

Είναι όμως ταυτόχρονα η εποχή του τέλους κατά την οποία τα πάντα συμβαίνουν σε μια τελείως ασυνήθιστη έκταση με σκοπό να αφυπνισθούν επιτέλους οι άνθρωποι. Αλλά κι αυτή ακόμη η φυσική καταστροφή λίγους μόνο πάλι θα βάλει σε σκέψεις, ενώ η πλειοψηφία θα αρνείται όλο οργή οποιαδήποτε πίστη σε ένα τέτοιο Θεό και Δημιουργό, ο Οποίος επιτρέπει να συμβαίνουν παρόμοιες καταστροφές, όπως είναι φανερό σε όλους.

Μα κανένας δεν αναλογίζεται ποια είναι ή ήταν η στάση του απέναντι σε Μένα, τον Θεό τους, τον Οποίο ανέφεραν μόνο με το στόμα, χωρίς να Με πιστεύουν ζωντανά ή να έχουν οποιαδήποτε επαφή μαζί Μου.

Ελάχιστοι μόνο θα στραφούν τότε σε Μένα μέσα στα μεγάλα τους δεινά. Αλλά οι λίγοι αυτοί θα νιώσουν αισθητά τη βοήθειά Μου, θα τους παρασταθώ τόσο εμφανώς ώστε θα ενισχυθεί ακομη περισσότερο η πίστη τους σε μια Δύναμη, η Οποία κρατάει τη μοίρα τους στα χέρια της. Όλα αυτά θα συμβαίνουν με αποκλειστικό σκοπό να οδηγηθούν οι άνθρωποι να βρουν τη σύνδεση μαζί Μου.

Βέβαια πάντοτε θα είναι μόνο λιγοστοί εκείνοι που είναι πρόθυμοι να το κάνουν, για αυτούς όμως τα μελλοντικά γεγονότα θα αποβούν σε ευλογία. Αντίθετα οι πιο πολλοί έχουν πλέον υποδουλωθεί σε υπερβολικό βαθμό στον εχθρό Μου για να στραφούν σε Μένα και να ζητήσουν τη συνδρομή Μου.

Για το λόγο αυτό δεν μπορώ κι Εγώ να αποκαλυφθώ σε αυτούς τους ανθρώπους, ενώ σίγουρα θα το κάνω με κείνους που καταφεύγουν σε Μένα μέσα στην αγωνία τους. Το βάρος των δεινών τους θα κάνει πολλούς να προσεύχονται πιο βαθιά. Έτσι το να εκπληρώσω τις προσευχές τους θα είναι για Μένα εύκολο, επειδή θα είναι κατάδηλη η πίστη τους σε ένα Θεό που μπορεί να τους βοηθήσει.

Κι επιπλέον οι επικλήσεις τους σε βοήθεια θα είναι τόσο πολλές κι έντονες, ώστε ασφαλώς θα τους βοηθήσω να βγουν από τον κίνδυνο. Εκείνη την περίοδο οι υπηρέτες Μου θα έχουν επίσης πολλές ευκαιρίες να μεταφέρουν το Λόγο Μου στους καλοπροαίρετους ανθρώπους που θα τον δέχονται με πρωτόγνωρη δίψα.

Αντίθετα εκείνοι που δεν πιστεύουν θα είναι ακόμη περισσότερο γεμάτοι μίσος απέναντι σε όσους μιλούν ανοικτά για το Λόγο Μου ή δέχονται εμφανώς τη βοήθειά Μου. Όμως όχι μόνο δεν θα πεισθούν να μεταστραφούν, απεναντίας θα αποδεικύουν με τη σκληρότητά τους ότι ανήκουν στον αντίμαχό Μου. Για το λόγο αυτό αντιστέκονται ανοιχτά απέναντι σε Μένα και στην αγάπη Μου, η οποία θα ήθελε να τους κερδίσει, μα δεν βρίσκει καμιά πρόσβαση πλέον μέσα τους.

Η κατάσταση θα είναι πολύ τραγική αλλά όχι ανέλπιδη, επειδή ανά πάσα στιγμή θα μπορεί ο καθένας να Με καλέσει σε βοήθεια με την προσευχή του. Επιπλέον Εγώ θα εισακούω κάθε αληθινή προσευχή, για να αποκαλυφθώ σε αυτούς που δεν έχουν υποταχθεί εντελώς στον εχθρό Μου.

Βέβαια καθώς πρέπει να είναι ελεύθερος ο καθένας να Με καλέσει ή όχι, για το λόγο αυτό είναι ανάγκη να συμβαίνουν τα πάντα μέσα στα φυσιολογικά πλαίσια, εντούτοις όσοι έχουν ακόμη έστω ένα σπινθήρα πίστης μέσα τους θα το αντιλαμβάνονται εύκολα. Κι Εγώ θα τους δίνω τη δυνατότητα να Με αναγνωρίσουν για να μη χαθεί η πίστη τους, αλλά αντίθετα να γίνει πιο δυνατή και ισχυρή.

Η εποχή αυτή βρίσκεται λοιπόν μπροστά σας και δεν μπορείτε να την αποτρέψετε για το λόγο ότι δεν προσπαθείτε να βαδίσετε σε άλλους δρόμους και γιατί εσείς οι ίδιοι με το χαρακτήρα και με τις πράξεις σας την κάνετε να έρθει. Γιατί εσείς οι ίδιοι επιταχύνετε το τέλος με την πνευματική σας στάση και επιπλέον γιατί έχει συμπληρωθεί ο χρόνος που σας έχει παραχωρηθεί για να ωριμάσει η ψυχή σας.

Αμήν

2.12.1948 (Μπέρτα Ντούντε)

Απάντηση στο επιχείρημα ότι «δεν υπάρχει Θεός, αφού αφήνει να συμβεί αυτό το κακό»

Η διακυβέρνηση και η δράση Μου θα παραμένει μόνιμα ακατανόητη για τους ανθρώπους εκείνους που δεν έχουν κανένα δεσμό μαζί Μου. Γιατί σε αυτούς δεν μπορώ να εξηγήσω τους λόγους που Με κάνουν να αφήνω ελεύθερους τους ανθρώπους να διαπράττουν το κακό όταν θέλουν.

Καθετί που κάνω, καθετί που παραλείπω και καθετί που επιτρέπω ή εμποδίζω να γίνει, έχει το λόγο του, τον οποίο δεν ξέρετε σεις οι άνθρωποι κι ούτε μπορείτε να τον καταλάβετε χωρίς μία εξήγηση.

Αλλά την εξήγηση αυτή μόνο Εγώ ο Ίδιος μπορώ να τη δώσω κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις, όπως εξάλλου οτιδήποτε συμβαίνει είναι ενταγμένο στην αιώνια τάξη της οποίας ο μοναδικός Νομοθέτης είμαι πάλι Εγώ ο Ίδιος.

Ασφαλώς θα μπορούσα να εμποδίσω τους ανθρωπους να κάνουν το κακό. Θα είχα κάθε δυνατότητα να τους τιμωρήσω ή να τους μετατρέψω σε άβουλους υπηρέτες κι εκτελεστές της δικαιοσύνης. Τότε όμως η βούλησή τους θα ήταν ανελεύθερη, θα ήταν ανίκανοι να έχουν μία προσωπική θέληση και να ενεργούν αυτοπροαίρετα.

Αλλά έτσι δεν θα μπορούσαν ποτέ να φτάσουν στην τελειοποίηση, με άλλα λόγια, παρ’ όλη τη δυνατότητα να είναι κακοί, εκείνοι να διαλέγουν ωστόσο το καλό συνειδητά και με τον τρόπο αυτό να Μου δηλώνουν έμπρακτα την εναρμόνιση της θέλησής τους με τη δική Μου. Αφήνω λοιπόν τους ανθρώπους ελεύθερους να κάνουν ό,τι θέλουν.

Στην ατέλειωτα μακριά ιστορία της ανθρωπότητας όμως, αυτή ως επί το πλείστον παρασυρόταν σε κακόβουλες ενέργειες που μαρτυρούν τη διαβολική επιρροή που υφίσταται. Το γε- γονός αυτό αποδεικνύει περίτρανα ότι η ανθρωπότητα στο σύνολό της χρησιμοποιεί λανθασμένα την ελευθερία της βούλησής της κι ότι δεν αξιοποιεί τη δυνατότητα που της δίνεται να στραφεί προς το καλό και συνεπώς αντιμάχεται το Νόμο της αιώνιας Τάξης Μου…

Ωστόσο θα θέσω τελικά ένα τέρμα σε αυτό το κακό, όταν πλέον η απανθρωπιά θα έχει φθάσει στα άκρα, ούτως ώστε δεν θα υπάρχει πια καμία δυνατότητα να αλλάξουν οι άνθρωποι με αποτέλεσμα αλλάζοντας θέληση να στραφούν σε Μένα, δηλαδή στο καλό.

Όσο όμως υφίσταται ακόμη η δυνατότητα ο ένας ή ο άλλος να αφυπνισθεί και να συνειδητοποιήσει ποιος είναι ο σκοπός της επίγειας ζωής του, τους αφήνω να κάνουν ό,τι τους υπαγορεύει η κακότητα και το μίσος τους. Γιατί το ζητούμενο είναι να μάθουν από τις επιπτώσεις των πράξεών τους να αναγνωρίζουν και να απεχθάνονται το κακό, ώστε να μεταστραφούν εθελοντικά από μόνοι τους.

Επιπλέον έχει έρθει η εποχή όπου ο σατανάς διαθέτει μεγάλη εξουσία. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι ξεπερνά τη δική Μου δύναμη και ισχύ.

Αλλά έχει έρθει και γι’ αυτόν ο τελευταίος καιρός του, τον οποίο χρησιμοποιεί για να μεγαλώσει το κράτος του και την ισχύ του. Γιατί ξέρει μεν ότι λίγος χρόνος τού μένει, όμως από την πνευματική του τυφλότητα και έπαρση πιστεύει ότι μπορεί να Με εκθρονίσει.

Όποιος δεν γνωρίζει για την αρχή και την τελείωση όλων των πνευμάτων, για το σωτήριο σχέδιό Μου, για το νόημα και το σκοπό τόσο της δημιουργίας όσο και της επίγειας ζωής, σε αυτόν η ιδέα και μόνο ότι έχω ένα ισχυρό αντίπαλο θα του φανεί παράλογη. Εντούτοις μπορεί τουλάχιστον να πιστέψει ότι υπάρχουν δύο ειδών δυνάμεις που αντιμάχονται μεταξύ τους, ότι δηλαδή καλές και κακές δυνάμεις παλεύουν για το ποια θα κυριαρχήσει. Επιπλέον, οι δυνάμεις αυτές υπόκεινται σε δύο διαφορετικές ισχυρές βουλήσεις, οι οποίες πάλι προέρχονται από δύο διαφορετικές οντότητες.

Το πώς ονομάζει κανείς αυτές τις οντότητες, δεν έχει απολύτως καμία σημασία. Και οι δύο ενεργούν μέσα στο υλικό και πνευματικό άπειρο, αν και ο κύκλος της δράσης τους είναι εντελώς διαφορετικός. Ο δικός Μου είναι απεριόριστος ενώ του αντιπάλου Μου κρατιέται μέσα σε συγκεκριμένα όρια, αφού παρ’ όλη την ισχύ του εξαρτάται απόλυτα από τη θέλησή Μου.

Το γεγονός ότι διεξάγεται μία πάλη ανάμεσα στο καλό και στο κακό είναι ολοφάνερο. Το γιατί διεξάγεται μπορεί να γίνει κατανοητό μόνο σε αυτόν που είναι αφυπνισμένος πνευματικά και διψάει για την Αλήθεια. Ένας τέτοιος άνθρωπος θα λαμβάνει ανά πάσα στιγμή μία απολύτως αληθινή και πειστική διαφώτιση, φθάνει να τη ζητάει και να Με παρακαλεί να του τη δώσω…

Αμήν 30-31.1.1946 (Μπέρτα Ντούντε)

Η εμφάνιση του αντίχριστου θα είναι το σημάδι του επικείμενου τέλους

Το πνεύμα του αντίχριστου βρίσκεται στον κόσμο από τότε που ο Ιησούς Χριστός ολοκλήρωσε το λυτρωτικό του έργο.

Αδιάκοπα και σταθερά προσπαθούσε να υπονομεύσει αυτό το έργο πολεμώντας διαρκώς τους οπαδούς του Ιησού, και σπρώχνοντας διαρκώς τους ανθρώπους να ζουν χωρίς αγάπη.

Με άλλα λόγια διαρκώς δρούσε στη Γη ενάντια στη βούληση και στη διδασκαλία του Ιησού Χριστού είτε επηρεάζοντας πνευματικά και φέρνοντας σύγχυση στην ανθρώπινη σκέψη είτε επίσης ενεργώντας μέσα από ανθρώπους οι οποίοι εμφανίζονταν με το μανδύα της γνώσης και της ευφυΐας.

Πάντοτε η διδασκαλία του Χριστού βρισκόταν αντιμέτωπη με μία ανθρώπινη διδασκαλία η οποία επεδίωκε να την υποσκάψει, δηλαδή κατευθυνόταν ενάντια στο χριστικό πνεύμα. Η δράση αυτή του σατανά και των καταχθόνιων δυνάμεων αποσκοπούσε κάθε φορά στο να κάνει τους ανθρώπους να απομακρυνθούν από τον Θεό ή να τους εμποδίσει να βρουν το δρόμο προς Αυτόν.

Κι αυτή η αντιχριστική δραστηριότητα εντείνεται συνεχώς, θα γίνει δε πια εμφανέστατη λίγο πριν από το τέλος της τωρινής γήινης εποχής. Ο ίδιος ο σατανάς θα ενεργεί πάνω στη Γη μέσα από μία ανθρώπινη μορφή, τον προσωποποιημένο Αντίχριστο, με εξαιρετικά ολέθριες συνέπειες για όλη την ανθρωπότητα.

Γιατί από αυτόν τον άνθρωπο θα προέλθουν νόμοι που καθώς θα αποβλέπουν στην πλήρη εξάλειψη της πνευματικής σκέψης, θα απαγορέψουν κάθε πνευματική αναζήτηση και θα επιδιώξουν να υποδουλώσουν τελείως τους ανθρώπους στο εγκόσμιο πνεύμα.

Αλλά αυτή είναι η τελευταία ενέργεια εκείνου που αντιμάχεται τον Θεό, καθώς έτσι υπερβαίνει τα όρια της εξουσίας που του έχει παραχωρηθεί από Αυτόν, υπέρβαση η οποία συνεπάγεται ανήλεη θεία τιμωρία.

Τα γεγονότα στο παγκόσμιο επίπεδο θα εξελίσσονται ραγδαία, μεγάλες αλλαγές στον κόσμο θα διαδέχονται ταχύτατα η μία την άλλη. Το αποτέλεσμα θα είναι να προκύψει μία κυρίαρχη εξουσία η οποία θα θέλει να κατευθύνει τις μοίρες όλων των λαών, αλλά αντί για την τάξη θα εγκαταστήσει την πλήρη παραβίαση της τάξης. Διότι τα διατάγματα που θα εκδώσει θα απαγορεύουν πρώτα και κύρια κάθε μορφή πίστης.

Ο δυνάστης αυτός όμως θα βρει πάρα πολλούς οπαδούς πάνω στη Γη κι αυτό είναι το σημάδι του τέλους. Γιατί οι άνθρωποι όχι μόνο δεν θα του φέρνουν καμία αντίσταση, αντίθετα θα τον ακολουθούν σχεδόν ομόφωνα και θα τον τιμούν ως ήρωα και νικητή. Ως εκ τούτου θα τον υποστηρίζουν ανοιχτά, αφού θα εγκρίνουν ανεπιφύλακτα τους σκοπούς του.

Και τότε αρχίζει η πιο δύσκολη περίοδος για αυτούς που πιστεύουν. Τα τεκταινόμενα στον κόσμο τους φαίνονται ακατανόητα, όπως ακατανόητη τους φαίνεται επίσης η υπομονή και η αγάπη του Θεού που αφήνει να συμβαίνουν τέτοια πράγματα, όπου το ιερότατο όνομά Του γίνεται αντικείμενο εξύβρισης και χλευασμού και ταυτόχρονα οι ακόλουθοι του Ιησού Χριστού προγράφονται και καταδιώκονται με τον πλέον βάναυσο τρόπο.

Εκείνοι όμως αντίθετα διεισδύουν όλο και πιο βαθιά στην αλήθεια του Θείου Λόγου ο οποίος τα έχει προφητεύψει όλα αυτά κι έτσι αφήνονται πλέον με εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση του Θεού.

Ο Αντίχριστος μαίνεται και τρομοκρατεί ασύστολα, τυφλώνοντας ταυτόχρονα τους ανθρώπους με τις πράξεις του τις οποίες πραγματοποιεί χάρη στη δύναμη που αντλεί από τον κάτω κόσμο. Μέσα του ενεργεί ο ίδιος ο σατανάς ο οποίος αντιμάχεται τον Θεό, ενώ Εκείνος από τη δική Του πλευρά ενεργεί μέσα σε όσους ασπάζονται την αγάπη και την πίστη. Και λόγω του ότι αγαπούν τον Θεό πάνω από όλα και πιστεύουν σθεναρά σε Αυτόν, υφίστανται τα πάνδεινα από τον αντίπαλό Του.

Όμως οι περισσότεροι θα τον λατρεύουν, θα χτίζουν ναούς προς τιμή του και θα τον επευφημούν ως τον υποτιθέμενο Μεσσία από τον οποίο θα προέλθει η σωτηρία του κόσμου. Γιατί θα πραγματοποιεί πράξεις τέτοιες που όντως θα εντυπωσιάζουν τους ανθρώπους, μόνο που το κίνητρό του δεν θα είναι η αγάπη προς την ανθρωπότητα, αλλά η έπαρση και η αρχομανία.

Θα ενεργεί ως άνθρωπος και τις ασυνήθιστες δυνάμεις του θα τις αποδίδει αποκλειστικά στην ανθρώπινη φύση του, ενώ παράλληλα θα πολεμά και θα αρνείται καθετί θεϊκό που θυμίζει ή μαρτυρεί την ύπαρξη του Θεού. Η δε βούλησή του θα είναι πάρα πολύ ισχυρή. Θα είναι απόλυτος δυνάστης και θα εξοντώνει ανεμποδιστα όποιον φέρνει αντίσταση στις προσταγές του.

Επιδίωξή του θα είναι να απαγορέψει εντελώς τη διδασκαλία του Χριστού και την παραμικρή γνώση γι’ Αυτόν και για το λυτρωτικό Του έργο.

Στην προσπάθειά του να εξευτελίσει και να σύρει τα πάντα στη λάσπη θα ανταμοίβει γενναιόδωρα όσους θα τον βοηθούν να πολεμήσει τον Χριστό, ενώ από την άλλη θα καταδιώκει όλο μίσος τους οπαδούς Του.

Η μορφή του Αντίχριστου συν τοις άλλοις θα διακρίνεται από την εξωτερική ομορφιά του και τη σωματική του ρώμη, γιατί ο σατανάς θα μεταμφιεστεί για να μην αναγνωριστεί το πραγματικό του πρόσωπο. Οι ασυνήθιστες ικανότητές του θα επισύρουν την προσοχή του κόσμου και ο θαυμασμός τους δεν θα έχει όρια.

Η διαμονή του στη Γη θα χαρακτηρίζεται από εξωτερική μεγαλοπρέπεια και δόξα σε αντίθεση με τον Ιησού Χριστό, ο Οποίος ζούσε εντελώς άσημος ανάμεσα στους αδελφούς Του, χωρίς καμία γήινη ιδιοκτησία αλλά γεμάτος αγάπη στην καρδιά Του για τους συνανθρώπους Του. Σε αντιδιαστολή η καρδιά του Αντίχριστου θα είναι σκληρή και αναίσθητη μπροστά σε κάθε ανθρώπινο πόνο, παρ’ όλα αυτά η ανθρωπότητα θα τον επευφημεί τυφλωμένη ολότελα από την εξωτερική λάμψη και τη δύναμή του.

Θα κάνει την εμφάνισή του αιφνίδια και απροσδόκητα. Θα βγει στο προσκήνιο όταν η κατάσταση στη Γη θα είναι πάρα πολύ κρίσιμη, οπότε θα αδράξει με αποφασιστικά χέρια την εξουσία και την απόλυτη κυριαρχία υποσχόμενος να φέρει τη σωτηρία.

Δεν θα συναντήσει άλλωστε καμία αντίσταση, επειδή το μόνο που θα απασχολεί τότε τους ανθρώπους θα είναι οι υλικές τους ανάγκες. Έτσι δεν θα τους ενδιαφέρει το πνεύμα αυτού του ήρωα ο οποίος θέλει να επιβληθεί και αναρριχάται στην εξουσία με την υποστήριξη εκείνων που είναι του ιδίου πνεύματος.

Και τότε είναι πια κοντά το τέλος, μια και ο πνευματικός διωγμός που αρχίζει αποτελεί την εναρκτήρια πράξη για την ολοκληρωτική καταστροφή της παρούσας Γης.

Η περίοδος αυτή είναι πολύ σύντομης διάρκειας αλλά τέτοιας βιαιότητας που είναι απαραίτητο να έχει κανείς εξαιρετικά ισχυρή πίστη για να μην υποκύψει.

Αλλά πάλι ο Ίδιος ο Θεός αγωνίζεται τότε ενάντια στον αντίπαλό Του καθόσον βρίσκεται πνευματικά στο μέσον των μαχητών Του, ούτως ώστε ο Αντίχριστος επιτίθεται μάταια ενάντια στα προπύργια της πίστης. Κι έτσι θα πέσει τελικά από το θρόνο του και θα γκρεμιστεί στη λίμνη της καταδίκης.

Η κυριαρχία του δεν θα διαρκέσει πολύ, μα θα προκαλέσει αφάνταστη δυστυχία σε όλη την ανθρωπότητα. Οι περισσότεροι θα συνταχθούν μαζί του, εγκαταλείποντας κάθε πίστη στο Θεό και δίνοντας πίστη στις δικές του σοφιστείες.

Αλλά γι’ αυτό το λόγο στο τέλος θα συμμετέχουν και οι ίδιοι στην καταδίκη του, αφού θα έχουν υποδουλωθεί στον αντίπαλο του Θεού σαν συνέπεια θα μοιράζονται τη δική του μοίρα.

Κι αυτό είναι το τέλος. Ο Ιησούς Χριστός παραμένει νικητής και η δική Του Εκκλησία θα υπάρχει για όλη την αιωνιότητα.

Αμήν

6.8.1950 (Μπέρτα Ντούντε)

Με την επικράτηση του αντίχριστου αρχίζει ο διωγμός της πνευματικής αναζήτησης και της πίστης

Ο αντίχριστος θα καταδιώξει ασυνείδητα και ασύδοτα όλους όσους πιστεύουν ακόμα σε ένα Θεό Ουρανού και Γης.

Γιατί θα εξαναγκάζει τους ανθρώπους να αρνηθούν την πίστη τους, η οποία για Μένα αποτελεί μία τελείως ελεύθερη επιλογή της βούλησής τους.

Θα τους εκβιάζει με την απειλή βίαιων καταπιεστικών μέτρων τα οποία θα τους φαίνονται αβάστακτα, ούτως ώστε θα αισθάνονται πολύ ανίσχυροι για να αντισταθούν.

Η ύπαρξη της πίστης θα βρίσκεται τότε σε άμεσο κίνδυνο. Αυτό το γεγονός θα πρέπει να βάλει σε σκέψεις όλους εκείνους στους οποίους προσφέρω το Λόγο Μου μέσω των επίγειων απεσταλμένων Μου που τον έχουν λάβει απευθείας από Μένα.

Είναι η πίστη που κινδυνεύει άμεσα τότε. Ξέρετε τι σημαίνει να πρέπει να πάρετε ανοιχτά θέση και ταυτόχρονα να σας απειλούν σοβαρότατοι κίνδυνοι; Ξέρετε πώς οι άλλοι άνθρωποι θα κατακουρελιάσουν κάθε ένα δόγμα που πιστεύετε θέλοντας να σας αποδείξουν το παράλογο των δοξασιών σας και πόσα λίγα θα είσαστε εσείς σε θέση να αντικρούσετε; Ξέρετε πόσο δύσκολο θα σας είναι να διατηρήσετε την πίστη σας σε Μένα, τον προαιώνιο Θεό και Πατέρα σας; Πώς θα σας αφαιρέσουν τα πάντα και θα καταστρέψουν όλα αυτά που μέχρι τότε τα θεωρούσατε απρόσβλητα;

Θα κυνηγήσουν βάναυσα όσους θα αρνούνται αποφασιστικά να υποταχθούν στην απαίτησή τους να Με απαρνηθούν. Αυτό θα κάνει τότε πολλούς να υποκύψουν και να Με προδώσουν χωρίς να φέρουν αντίσταση, επειδή δεν διαθέτουν την ισχυρή δύναμη της πίστης η οποία πηγάζει από την καθαρή αλήθεια. Σε αυτή την εποχή θέλω να επιστήσω την προσοχή σας επομένως και να σας ενημερώσω εκ των προτέρων για το τι θα συμβεί.

Γιατί γνωρίζω το ποιόν του κάθε ανθρώπου χωριστά καθώς και την πνευματική εξαθλίωση στην οποία σας παρασύρει η κακή επήρεια του αντιπάλου Μου του οποίου η δράση γίνεται πλέον εμφανής μέσα από αυτά τα καταπιεστικά μέτρα του αντίχριστου. Θέλω λοιπόν να είσαστε ενήμεροι για την επικράτησή του και για το γεγονός ότι θα αποκτήσει πάρα πολλούς οπαδούς, λόγω του ότι θα πολεμάει με μεγάλη πανουργία και βία.

Αυτός θα κατορθώσει εκείνο που δεν κατόρθωσαν πολλοί άλλοι προηγούμενα, με άλλα λόγια θα κλονίσει την πίστη που φαινόταν ακλόνητη. Θα ανατρέψει τα δόγματα της πίστης με μεγάλη ευκολία, διότι με την εκπληκτική ευφράδεια που διαθέτει θα αποδείξει στους ανθρώπους τα λάθη της σκέψης τους.

Τότε εκείνοι που δεν Με έχουν βάλει μέσα στην καρδιά τους θα του δίνουν δίκιο και θα τον επικροτούν ενισχύοντας ακόμη περισσότερο την κυριαρχία του.

Θα πετύχει έτσι κάτι που δεν πέτυχε κανένας πριν, να ανατρέψει μία εξουσία η οποία θεωρείτο ανίκητη ως τότε. Θα υπάρχει ωστόσο ένα μοναδικό τείχος το οποίο δεν θα μπορεί να γκρεμίσει, γιατί από μία πλευρά θα συναντήσει ακλόνητη, αντίσταση και συγκεκριμένα εκεί όπου θα βρίσκονται οι δικοί Μου μαχητές υπό την ηγεσία Μου.

Εκεί θα προσκρούει μάταια με όλη τη δύναμή του, διότι οι μαχητές Μου είναι αήττητοι, για το λόγο ότι αυτούς τους καλύπτει η ασπίδα της πίστης. Πρόκειται για μια πίστη τόσο ζωντανή που αποτελεί από μόνη της δύναμη και συνεπώς δεν μπορεί να κλονιστεί.

Αυτοί οι μαχητές Μου αντλούν τη δύναμή τους απευθείας από Μένα, γιατί μπορούν να Με ακούν και επίσης να Με βλέπουν. Έτσι δεν θα υποκύψουν σε κανένα πειρασμό κι επειδή θα είναι ενήμεροι θα αναγνωρίσουν τι ώρα έχει σημάνει και πόσο κοντά είναι το τέλος.

Η γνώση της αλήθειας επομένως τους δίνει τη δύναμη να αντέξουν ως το τέλος. Μα αυτή η γνώση λείπει από την πλειονότητα των ανθρώπων, αλλά και όταν τους δίνεται, δεν θέλουν να τη δεχθούν. Παρ’ όλα αυτά, επειδή Εγώ γνωρίζω τι επίκειται θα ήθελα να σας βοηθήσω. Και ο μόνος τρόπος που μπορώ να το κάνω είναι με το να σας μεταδώσω την αλήθεια σχετικά με την πάλη του Φωτός εναντίον του σκότους στην τελευταία περίοδο πριν από το τέλος.

Συνάμα σας επισημαίνω την τεράστια δύναμη που θα διαθέτει εκείνη την περίοδο ο αντίπαλός Μου, αλλά και την ακόμη μεγαλύτερη αγάπη του ουράνιου Πατέρα σας. Το έλεός Του είναι απεριόριστο για όλους όσους θέλουν να παραμείνουν δικοί Του, όσοι δηλαδή έχουν τη σθεναρή θέληση να ανήκουν στη μικρή ποίμνη, της οποίας είμαι Εγώ ο Ποιμένας.

Και για το λόγο αυτό δεν πρόκειται να την εγκαταλείψω όταν θα γίνει ο πιο ανήλεος διωγμός των πιστών Μου τον οποίο θα βιώσουν οι άνθρωποι λίγο πριν έρθει το τέλος της σημερινής Γης.

Αμήν

18.5.1950 (Μπέρτα Ντούντε)

Ενσάρκωση φωτεινών οντοτήτων στη Γη

Ο λόγος που σας διοχετεύω στη Γη το Ευαγγέλιό Μου είναι γιατί εάν το παίρνετε κατευθείαν από ψηλά είναι καθαρό, αφού δεν το έχει νοθεύσει η ανθρώπινη θέληση. Ξέρω ότι αυτό είναι απαραίτητο επειδή αμέτρητοι άνθρωποι δεν μπορούν να βρουν την επαφή μαζί Μου λόγω του ότι δεν διδάσκονται πλέον την αμειγή αλήθεια.

Αυτός είναι και ο λόγος που Εγώ ο Ίδιος ενσωματώνομαι και εκδηλώνομαι μέσα στο πνεύμα των λίγων εκείνων που επιθυμούν να Με υπηρετήσουν. Χάρη στην αγάπη και τη σοφία Μου έχω διαπιστώσει από πολύ καιρό την αναγκαιότητα να δοθεί στον κόσμο μέσα από αυτούς τους εθελοντές υπηρέτες Μου η αλήθεια στην πιο αγνή μορφή της.

Αυτή η αναγκαιότητα και μόνο είναι αρκετή για να Μου επιβάλει να προστατεύω τον παραλήπτη της άνωθεν αλήθειας από την επήρεια ακάθαρτων πνευμάτων τα οποία παρεισφρύοντας επιδιώκουν να συγχύσουν τις σκέψεις του και να εμποδίσουν τη διοχέτευση της αλήθειας. Όποιος λοιπόν είναι παραλήπτης του Ευαγγέλιου που Εγώ ο Ίδιος δίδαξα στη Γη και του οποίου τη διάδοση αναθέτω και πάλι στους επίγειους εργάτες Μου, αυτός μπορεί να είναι απόλυτα βέβαιος ότι γνωρίζει όντως την αλήθεια.

Έτσι είναι ικανός να διδάξει τους συνανθρώπους του, ως ένας απόστολος που στέλνω για την έσχατη εποχή, χωρίς να φοβάται ότι θα μπορούσαν να διεισδύσουν λάθη στης διδασκαλίες του. Και με αυτή τη βεβαιότητα οφείλει να διδάξει όλους όσους παρουσιάζονται στο δρόμο του. Πρέπει να αισθάνεται ότι μιλάει στο Όνομά Μου και ότι πρεσβεύει για λογαριασμό Μου όσα έχει λάβει από Μένα τον Ίδιο, γιατί νιώθει μέσα στην καρδιά του την ενδόμυχη αίσθηση ότι είναι αληθινά.

Τον καιρό αυτό είναι πολλές φωτεινές οντότητες ενσαρκωμένες στη Γη, επειδή χρειάζεται μία εξαιρετικά μεγάλη βοήθεια λόγω της μεγάλης πνευματικής κατάπτωσης της ανθρωπότητας. Αυτές οι φωτεινές ψυχές λειτουργούν ως επί το πλείστον ως πνευματικοί οδηγοί.

Τούτο σημαίνει ότι επειδή ζουν απολύτως σύμφωνα με το θέλημά Μου έχουν στενή σύνδεση μαζί Μου, ούτως ώστε μπορούν να παίρνουν άμεσα από Μένα τις διδασκαλίες Μου και να τις μεταφέρουν στους ανθρώπους. Ο βαθμός τελειότητας αυτών των φωτεινών όντων είναι τέτοιος που είναι αδύνατο να αποτύχουν και να πέσουν χαμηλά στον κόσμο της ύλης.

Για το λόγο αυτό άλλωστε παρουσιάζουν πάντοτε πολύ μεγάλη ταπεινοσύνη και αυταπάρνηση στη γήινη ζωή τους όπου η μόνη τους επιδίωξη είναι να φέρουν το βασίλειό Μου στην ανθρωπότητα χωρίς να θέλουν να αποκομίσουν κάποιο άλλο όφελος για τον εαυτό τους, πέρα από το να Με υπηρετούν και να βοηθούν τους συνανθρώπους τους.

Κατά συνέπεια μια τέτοια φωτεινή οντότητα που τη στέλνω με μια συγκεκριμένη αποστολή στη Γη μπορεί να ενσαρκωθεί επανειλημμένα εκεί, εάν το απαιτεί η πνευματική ένδεια των ανθρώπων. Μία τέτοια ενσάρκωση σημαίνει ότι υπηρετούν ακαταπόνητα το σκοπό τους μέχρι το τέλος της αποστολής τους, διότι είναι η βούλησή Μου που κυριαρχεί σε αυτές τις οντότητες, δεδομένου ότι έχουν ενσωματώσει εθελοντικά το είναι τους στο δικό Μου κι ούτε υπάρχει περίπτωση να χάσουν πλέον στη Γη το βαθμό τελειότητας που διαθέτουν.

Γι’ αυτό δεν πρόκειται άλλωστε να αποκτήσουν ουδέποτε εξουσία κατώτερα πνεύματα πάνω σε ένα τέτοιον άνθρωπο που είναι ενσάρκωση μιας φωτεινής οντότητας ούτε θα υποκύψει ποτέ στην κακή επιρροή τους. Επομένως αποκλείεται να πέσει ποτέ επί γης ένα ήδη τελειοποιημένο πνεύμα, να μην εκπληρώσει δηλαδή την αποστολή του.

Απλά μόνο στα μάτια των ανθρώπων μπορεί να φανεί ότι διακόπτεται χωρίς να ολοκληρωθεί μία τέτοια αποστολή, όταν ανακαλείται αιφνίδια στο πνευματικό βασίλειο ο ουράνιος απεσταλμένος ή όταν τερματίζεται πρόωρα η επίγεια ζωή του επειδή πέφτει θύμα των ανθρώπων που τον εχθρεύονται.

Βέβαια Εγώ το ξέρω αυτό από αιωνιότητες, αλλά παρ’ όλα αυτά δεν επεμβαίνω με τη δύναμή Μου γιατί δεν θέλω να στερήσω από τους ανθρώπους την ελευθερία της βούλησής τους. Οπωσδήποτε όμως το έργο της λύτρωσης θα οδηγηθεί ως το τέλος του και τα πάντα θα εκτυλιχθούν όπως έχουν καθοριστεί στο προαιώνιο σχέδιό Μου για τη σωτηρία των δημιουργημάτων Μου.

Ακόμη και τα πιο τέλεια πνεύματα από τους ουρανούς θα ενσαρκώνονται κατά διαστήματα προκειμένου να επέλθει μία πνευματική άνοδος στους ανθρώπους, γιατί χωρίς μία τέτοια βοήθεια είναι πολύ αδύναμοι για να αντισταθούν στο εγκόσμιο πνεύμα.

Και τότε είναι που θα αναστηθούν επίσης οι νεκροί από τους τάφους τους, το οποίο σημαίνει ότι οι τελείως τυφλοί στο πνεύμα μπορούν να αφυπνισθούν και να αποκτήσουν την όραση χάρη σε ένα φωτοβόλο κεραυνό που έρχεται από ψηλά.

Αλλά τότε θα είναι η τελευταία περίοδος πριν από το τέλος, όπου θα αναμένεται ο ερχομός Μου, τον οποίο επανειλημμένα και σε όλους τους τόνους έχουν προαγγείλλει ενορατικοί και προφήτες. Μα πριν από Μένα θα λάμψει στη Γη ένα πολύ μεγάλο φως μέσα σε ένα λιτότατο ένδυμα. Αυτό θα προαγγείλλει άλλη μία φορά τον ερχομό Μου, όπως το είχε κάνει πριν την ενανθρώπισή Μου σε αυτή τη Γη, προτού αρχίσω να διδάσκω στους ανθρώπους το Ευαγγέλιό Μου.

Τότε ήταν ο πρόδρομός Μου και θα ξαναείναι τώρα το ίδιο. Από τα λεγόμενά του θα τον αναγνωρίσετε με βεβαιότητα, διότι εκφράζεται με τα ίδια λόγια και μαρτυρεί για Μένα, όπως ακριβώς είχε κάνει και τότε. Το πνεύμα του έρχεται στη Γη μόνο για να εκπληρωθεί ο νόμος σύμφωνα με τον οποίο πρέπει να προηγηθεί του ερχομού Μου έχοντας πλήρη γνώση της προέλευσης και της αποστολής του.

Επειδή δε διαβλέπει τα πάντα γνωρίζει επίσης τη μοίρα που τον περιμένει στον κόσμο, αλλά δεν θέλει να την αποφύγει, δεδομένου ότι αποτελεί μέρος του έργου της λύτρωσης στο οποίο συμμετέχει και ο ίδιος από αγάπη για τους υπόδουλους αδελφούς του.

Το ξέρει ότι με το θάνατό του θα ολοκληρωθεί η αποστολή του και άλλο πόθο δεν έχει από το να ενωθεί οριστικά μαζί Μου, τον Κύριο και Δάσκαλό του, το φίλο και αδελφό, τον προαιώνιο Πατέρα του… Όταν λοιπόν κάνει την εμφάνισή του το τέλος είναι πλέον πολύ κοντά, διότι τον ακολουθώ κατά πόδας και επαληθεύω τις προαγγελίες Μου.

Η δε επιστροφή Μου είναι η τελευταία πράξη πριν την ολοκληρωτική καταστροφή της Γης με όλα τα έμβια όντα πάνω της. Τότε θα εκπληρωθούν οι γραφές. Θα γίνει ένας νέος Ουρανός και μία νέα Γη, όπου θα βρίσκομαι μεταξύ των δικών Μου ανθρώπων, όπου θα υπάρχει μόνο ένας ποιμένας και μία ποίμνη.

Διότι όλοι όσοι θα ζουν τότε θα είναι άρρηκτα συνδεδεμένοι μαζί Μου, ώστε θα μπορώ κι Εγώ να βρίσκομαι ανάμεσά τους. Και όλοι οι άνθρωποι της νέας Γης είναι παιδιά δικά Μου, στα οποία έρχομαι Εγώ ο Ίδιος σαν πατέρας τους, για να τους προσφέρω οτιδήποτε μπορεί να τα κάνει ευτυχισμένα.

Αμήν 30.9.1944 (Μπέρτα Ντούντε)

Η περίοδος της χάριτος παράλληλα με την εμφάνιση του Προδρόμου

Ακούστε με προσοχή ό,τι έχει να σας πει το Πνεύμα του Θεού.

Έχει ξεκινήσει μια περίοδος χάριτος κι αν είσαστε πρόθυμοι να αγωνισθείτε για να φθάσετε στο βασίλειο του Θεού, θα μπορέσετε να αισθανθείτε την ευλογία της.

Παντού είναι φανερή μία ακαταπόνητη δραστηριότητα των φωτεινών οντοτήτων οι οποίες μεταφέρουν τις προσφορές ελέους από το πνευματικό βασίλειο στους ανθρώπους της Γης.

Έχουν ενσαρκωθεί αυτό τον καιρό στη Γη φωτεινές οντότητες οι οποίες υπηρετούν τους ανθρώπους ως πνευματικοί οδηγοί για την τελευταία εποχή.

Έτσι η σκέψη όσων τείνουν προς τον Θεό θα είναι φωτισμένη και θα βρίσκονται πιο κοντά στην Αλήθεια. Τις ώρες της ανάγκης και του κινδύνου η αγάπη του Θεού θα είναι φανερή, φέρνοντας τη βοήθειά Του οπουδήποτε τη ζητούν. Οι άνθρωποι που πιστεύουν θα κατορθώνουν ασύλληπτα επιτεύγματα ούτως ώστε θα αποκαλύπτεται η δύναμη της πίστης.

Επομένως θα είναι ορατή παντού η υπερπροσφορά του ελέους, επειδή και η αντίπαλη πλευρά βάζει παράλληλα σε εφαρμογή κάθε δυνατό μέσο, με συνέπεια οι άνθρωποι να υφίστανται μία τεράστια πνευματική καταπίεση από την οποία ο Θεός θέλει να τους βοηθήσει φανερά να ξεφύγουν.

Σε αυτή την περίοδο της χάριτος σηκώνει το ανάστημά του ένας άνθρωπος, του οποίου το πνεύμα προέρχεται από πάνω. Επειδή είναι εντελώς ένα με την ψυχή του, γι’ αυτό θα λέει την πλήρη αλήθεια σε κατανοητή μορφή, όπως του την αποκαλύπτει το θείο Πνεύμα. Ο Θεός ο Ίδιος θα μιλάει μέσω εκείνου και θα ενθαρρύνει τους ανθρώπους να αντέξουν ως το τέλος ή θα τους συνιστά να μην Τον εγκαταλείψουν.

Ο ομιλητής δε αυτός είναι ο πρόδρομος του Κυρίου. Όταν εμφανιστεί εκείνος στο προσκήνιο, δεν αργεί πλέον ο ερχομός Του. Χάρη στον άντρα αυτόν θα αυξηθεί σημαντικά η προσφορά του ελέους, διότι θα αποτελέσει ένα πολύ μεγάλο στήριγμα για τους πιστούς, ενώ ταυτόχρονα θα προσφέρει την ευκαιρία να πιστέψουν και εκείνοι που είναι χωρίς πίστη.

Η επίδραση που θα ασκεί πάνω σε όσους τον ακούν καλοπροαίρετα θα είναι τεράτια, γιατί θα είναι γεμάτος δύναμη και ισχύ.

Τα λόγια του θα είναι φλογερά και θα μεταδίδονται αστραπιαία σαν ασυγκράτητη φωτιά στη χώρα όπου θα έχει τη δράση του. Μιλώντας χωρίς δειλία ή φόβο θα διαφωτίζει τους ανθρώπους και θα τους ανακοινώνει τον ερχομό του Κυρίου μέσα στα σύννεφα και την τελική κρίση.

Εντούτοις λίγοι θα είναι εκείνοι που τον πιστέψουν γιατί το μεγαλύτερο μέρος της ανθρωπότητας δεν θέλει πια να ακούσει λέξη για τον Θεό και για οτιδήποτε πνευματικό κι έτσι ως εξυπακούεται σκέφτεται τελείως λανθασμένα. Κατ’ επέκταση ούτε αναγνωρίζει την εξαιρετική χάρη που της προσφέρεται με αποτέλεσμα να μην την αξιοποιεί.

Για αυτό το λόγο το τέλος είναι αναπόφευκτο, διότι έτσι ανοίγει η άβυσσος η οποία καταβροχθίζει όλους όσους δεν αναγνωρίζουν τον Θεό κι αποκρούουν το Λόγο Του. Ο Θεός δεν παύει να χαρίζει συνεχώς κι αυτά που χαρίζει είναι ελέη που δεν τα έχουν κερδίσει με την αξία τους οι άνθρωποι, όμως σκοπό έχουν να τους βοηθήσουν να ωριμάσουν ακόμη και σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς.

Είτε πρόκειται για λύπη είτε για χαρά, το καθετί που συμβαίνει χρησιμεύει στον άνθρωπο για να ανυψώνει κάθε φορά την ψυχή του στον Θεό. Καθετί αποτελεί μία υπενθύμιση της ύπαρξής του, μία προσέλκυση και μία καθοδήγηση προς το σωστό δρόμο και πάντοτε πρόκειται για μία ανεπανάληπτη χάρη…

Όταν λοιπόν έρθει αυτός ο άντρας, αυξάνεται το μέγεθος της χάρης που προσφέρεται στην ανθρωπότητα. Διότι τον περιβάλλει διαυγέστατο φως που πηγάζει απευθείας από το πνευματικό βασίλειο κι αυτός το ακτινοβολεί στον κόσμο. Μοιράζει απλόχερα γνώση, ο λόγος του που είναι γεμάτος σοφία και δύναμη, γίνεται εύκολα αποδεκτός, επειδή τον αναπτύσσει με μεγάλη πειθώ κι είναι επίσης κατανοητός για όσους τον ακούν με λίγη έστω προσοχή.

Ο Θεός με την απεριόριστη αγάπη Του διευκολύνει τους ανθρώπους να πιστέψουν στέλνοντάς τους βοηθούς Του οι οποίοι διαθέτουν πρωτοφανή δύναμη, ώστε ήδη από αυτό και μόνο μπορεί να αντιληφθεί κάποιος ότι πρόκειται για απεσταλμένους του Ουρανού.

Και παρ’ όλα αυτά ο πρόδρομος θα υφίσταται επιθέσεις από όλες τις πλευρές, ενώ λίγοι μόνο θα αναγνωρίσουν την αποστολή του και θα συνταχθούν μαζί του. Ελάχιστοι μόνο παίρνουν δύναμη από τα λόγια του, όμως αυτοί οι λίγοι λαμβάνουν υπεράφθονη δύναμη και έλεος. Έτσι είναι ικανοί να αντισταθούν σε όλες τις δοκιμασίες και στην εχθρότητα του κόσμου που τώρα πια είναι ανοιχτή…

Η τελευταία περίοδος θα είναι εξαιρετικά επαχθής αλλά ταυτόχρονα και εξαιρετικά πλούσια σε χάρες. Διότι ο Θεός θα δίνει αποδείξεις της παρουσίας Του οπουδήποτε βρίσκεται σε ανάγκη κάποιος που έχει ανοίξει την καρδιά του στη χάρη Του.

Επομένως με τον τρόπο αυτό θα του δίνεται διαρκώς η δυνατότητα να επικρατήσει στον τελευταίο αγώνα που θα διεξαχθεί πάνω σε αυτή τη Γη. Έτσι θα μπορεί η ψυχή του να βγει αβλαβής από αυτήν τη δοκιμασία και να κερδίσει την αιώνια ζωή είτε φύγει πρωτύτερα είτε παραμείνει σε αυτό τον κόσμο ως το τέλος, ώσπου να την παραλάβει ο Ίδιος ο Κύριος από τη Γη ενόσω ακόμη το σώμα της είναι ζωντανό, προκειμένου να αρχίσει μία νέα ζωή πάνω στη νέα Γη.

Αμήν

29.12.1946 (Μπέρτα Ντούντε)

Η συνένωση των διαφόρων πνευματικών ρευμάτων κατά την τελευταία φάση της έσχατης εποχής

Τα διάφορα πνευματικά ρεύματα θα αποκλίνουν πάντοτε το ένα από το άλλο και συνεπώς μεταξύ τους θα επικρατεί μόνιμα μία σιωπηρή αντιπαλότητα. Το κάθε ένα από αυτά διατείνεται ότι διαθέτει την αποκλειστικότητα της αλήθειας και γι’ αυτό το λόγο αρνείται να αναγνωρίσει οποιοδήποτε άλλο.

Εντούτοις στην τελευταία φάση της έσχατης εποχής όλοι αυτοί θα συμπορευθούν, εφόσον η βασική τους αρχή είναι η διδασκαλία του Ιησού Χριστού και δηλώνουν ανοικτά την πίστη τους στο Όνομά Του. Όλες οι άλλες διαφορές τους θα περάσουν σε δεύτερη μοίρα, γιατί τότε κι η παραμικρή πνευματική αναζήτηση θα πολεμιέται ανήλεα, ούτως ώστε ο καθένας που αγωνίζεται πνευματικά θα αναζητεί να συνδεθεί με το διπλανό του που έχει τα ίδια πιστεύω.

Με τον τρόπο αυτό θα αποκρυσταλλωθεί τότε από την κάθε πνευματική τάση η διδασκαλία του Χριστού, οι δε ακόλουθοί της θα συγκαταλέγονται στην Εκκλησία που ίδρυσε ο Ίδιος ο Θεός. Χάρη στην πίστη τους στον Ιησού Χριστό θα ανήκουν όλοι σε αυτή την Εκκλησία, παρ’ όλο που θα αντιπροσωπεύουν διαφορετικές πνευματικές κατευθύνσεις.

Η καθεμία θα αποβάλει τα εξωτερικά έθιμα και τυπικά και θα επιζητεί να κατακτήσει την εσωτερική σύνδεση με τον Ιησού Χριστό. Έτσι η καθεμιά τους θα καλλιεργεί, θα διδάσκει και θα ασκεί την αγάπη.

Ο πόλεμος ενάντια σε όλα ανεξαίρετα τα πνευματικά ρεύματα θα διεξάγεται με ιδιαίτερη βαναυσότητα, έτσι ώστε όσοι είναι χλιαροί και ολιγόπιστοι θα χάσουν την πίστη τους. Εφόσον δεν πιστεύουν βαθιά και ζωντανά, δεν μπορούν να προβάλουν καμία αντίσταση κι έτσι υποκύπτουν κάτω από τα βάρη που τους επιβάλλει η εγκόσμια πλευρά.

Αλλά για το γεγονός αυτό ευθύνονται οι λαθεμένες δοξασίες που ανεξαίρετα κάθε πνευματική κατεύθυνση έχει να επιδείξει. Διότι τα λάθη αυτά γίνονται η αιτία να χάσουν τελικά τελείως την πίστη τους

οι περισσότεροι, όταν οι σοβαροί διωγμοί που θα υφίστανται τους αναγκάσουν να σκεφθούν πιο επισταμένα πάνω σε αυτά τα θέματα και να πάρουν θέση.

Όποιος ενεργεί με αγάπη και έχει διδαχθεί σωστά από τους επιλεγμένους υπηρέτες του Θεού, αυτός στέκεται μέσα στην αλήθεια και συνεπώς θα έχει να επιδείξει επίσης ακράδαντη πίστη. Έτσι δεν πρόκειται να ταλαντευθεί υπό καμία απειλή, για το λόγο ότι η αλήθεια τού προσφέρει δύναμη και του παρέχει επίσης γνώση.

Επομένως γνωρίζει συν τοις άλλοις για το τέλος που επίκειται αλλά και για τη σωτηρία από τον υπέρτατο κίνδυνο που θα έρθει από τον Ίδιο τον Θεό. Εάν όμως ασπάζεται λαθεμένες διδασκαλίες δεν μπορεί να αποκτήσει αυτή τη γνώση. Έτσι το πιστεύω του θα κλονιστεί και τελικά θα το χάσει τελέιως όταν θα του ζητηθεί επιτακτικά να ομολογήσει δημόσια την πίστη του στον Ιησού Χριστό ή να Τον αποκηρύξει.

Τότε δυνατός θα είναι μόνο όποιος έχει γίνει ανοικτός στην αλήθεια του Θεού επειδή εφαρμόζει στη ζωή του την αγάπη. Ένας τέτοιος άνθρωπος θα προβάλει την αντίσταση που πρέπει και δεν θα χρειάζεται να φοβάται καθόλου τα βάναυσα καταπιεστικά μέτρα με τα οποία απειλείται.

Γιατί αυτός έχει τις ελπίδες του στον Θεό και θα λάβει τη βοήθειά Του σε κάθε δοκιμασία του σώματος ή της ψυχής του. Εκείνη την εποχή η Εκκλησία του Χριστού θα είναι ολιγάριθμη και θα φιλοξενεί μέλη από διαφορετικές πνευματικές κατευθύνσεις. Κάθε διαμάχη μεταξύ τους θα έχει ξεχαστεί, όπως επίσης θα έχουν καταργηθεί όλα τα εξωτερικά τυπικά και οι τελετουργικές πράξεις ενόψει του γενικευμένου διωγμού που απειλεί όλους ανεξαίρετα τους πιστούς.

Κι αυτό είναι επίσης πολύ καλό για την ψυχική ανάπτυξη του κάθε ατόμου, γιατί έτσι θα δίνει πλέον σημασία μόνο στον πυρήνα της πίστης του, για τον οποίο θα συνειδητοποιήσει τελικά ότι είναι απλά και μόνο η χριστική διαδασκαλία της αγάπης. Όσο δε πιο θερμά θα ακολουθεί αυτή τη διδασκαλία, τόσο πιο πολύ θα στερεώνεται η πίστη του.

Έτσι οι ομαδοποιήσεις των πιστών θα συγχωνευθούν ώσπου θα αποτελέσουντελικά μόνο μία μικρή ποίμνη. Αυτοί όμως θα στέκονται μέσα στην αλήθεια και τη σωστή γνώση ούτως ώστε θα αντέξουν και θα βγουν νικητές στις σκληρές δοκιμασίες των τελευταίων ημερών.

Γιατί θα νικήσει η Εκκλησία του Χριστού η οποία περιλαμβάνει όλους όσους τάσονται με την αγάπη και την πίστη, όσους Τον αναγνωρίζουν ανοιχτά μπροστά στον κόσμο, επειδή είναι γεμάτοι με το Πνεύμα Του σαν συνέπεια του ότι εφαρμόζουν ακαταπόνητα την αγάπη στη ζωή τους.

Θα συνταχθούν τότε από όλες τις πνευματικές κατευθύνσεις οι αγωνιστές για τον Χριστό για να δώσουν την τελευταία μάχη.

Ο Θεός ο Ίδιος θα είναι ο στρατάρχης τους και θα τους υπερασπίζεται αυτοπροσώπως. Γι’ αυτό η ασπίδα της πίστης θα τους προστατεύει και θα τους κάνει άτρωτους, κι αφού θα μάχονται για το Όνομα του Χριστού η νίκη θα είναι με το μέρος τους.

Αμήν 24.1.1961 (Μπέρτα Ντούντε)

Συσπείρωση των πνευματικών αγωνιστών την εποχή του διωγμού της πίστης

Όταν θα έρθει η εποχή όπου θα διώκονται όσοι πιστεύουν, όλοι αυτοί θα σχηματίσουν μία πνευματική κοινότητα η οποία θα δραστηριοποιηθεί σύμφωνα με το θέλημά Μου. Θα συσπειρωθούν τότε όσοι είναι του ιδίου πνεύματος, εκείνοι δηλαδή που εναρμονίζουν τη βούλησή τους με τη δική Μου και επίσης δεν θα διστάζουν να Με αναγνωρίζουν δημόσια μπροστά σε όλο τον κόσμο.

Γιατί αυτοί θα λαμβάνουν τη δύναμή τους από Μένα ώστε δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς από το να διατρανώνουν το Όνομά Μου, επειδή είναι πλήρως διαποτισμένοι με το Πνεύμα Μου και η πίστη τους είναι όλο σθένος, ισχύ και ζωντάνια. Επομένως δεν χρειάζεται να ανησυχείτε και να προσβλέπετε με τρόμο αυτή την περίοδο του διωγμού της πίστης εσείς που θέλετε να είσαστε δικοί Μου.

Γιατί εσείς θα είσαστε πιο δυνατοί από τους οπαδούς του κόσμου και δεν θα τους φοβόσαστε. Απεναντίας θα δηλώνετε πολύ θαρρετά την πίστη σας, επειδή όσο πιο θερμά παίρνετε θέση για Εμένα και για το βασίλειό Μου, τόσο πιο πολλή δύναμη θα σας μεταγγίζεται.

Επιπλέον θα αλληλοαναγνωρίζεστε μεταξύ σας, λόγω του ότι η αγάπη θα σας οδηγεί τον ένα κοντά στον άλλον, μια που Εγώ ο Ίδιος θα σας καθοδηγώ και θα κατευθύνω τις πορείες σας με σκοπό να συναντηθούν οι δρόμοι σας. Τη δε δύναμη που θα έχετε εσωτερικά θα τη μεταδίδετε και στους άλλους, μια ιερή φωτιά θα σας εμψυχώνει, γιατί σεις ξέρετε για ποιον αγώνα προκειται, όπως επίσης ξέρετε ότι το τέλος είναι κοντά και μαζί με αυτό κι ο ερχομός Μου.

Κι αυτό θα σας εγκαρδιώνει ακόμη πιο πολύ, ώστε θα ομολογείτε με χαρά ότι είσαστε δικοί Μου και θα είσαστε επίσης πρόθυμοι να θυσιάσετε και τη ζωή σας, εάν σας το ζητούσα. Όμως Εγώ θα σας προσφέρω την προστασία Μου αφού σας χρειάζομαι, μια που από σας θα πάρουν δύναμη πολλές ακόμη αδύναμες ψυχές.

Διότι θα πρέπει να τους μιλήσετε για Μένα και να τους φανερώσετε το θεϊκό Λυτρωτή σας, τον Οποίο χρειάζονται όλοι οι άνθρωποι, εάν θέλουν να γίνουν μακάριοι. Ακριβώς την πίστη αυτή είναι που θέλει να εξαλείψει ο αντίπαλός Μου, αυτή είναι η τελευταία του επιδίωξη στη σημερινή Γη, την οποία προσπαθεί να πετύχει με βάναυσα μέσα.

Γι’ αυτό το λόγο οφείλετε να υπερασπισθείτε τον Ιησού Χριστό και να διακηρύξετε δυνατά μπροστά σε όλον τον κόσμο το Όνομά του. Κι είναι βέβαιο ότι θα μπορείτε να το κάνετε, μια που όποιος έχει ζωντανή πίστη, είναι συνάμα δυνατός και άφοβος απέναντι στον κόσμο.

Όποιος άλλωστε έχει ζωντανή πίστη έχει επίσης γνώση, οπότε μπορεί και να παίρνει σωστές αποφάσεις, επειδή ξέρει τι ώρα έχει σημάνει… Ξέρει ότι θα έχει έρθει συνάμα η ώρα να μπει σε δεσμά ο αντίπαλός Μου, για το λόγο ότι καταδιώκει εντελώς ανοιχτά πλέον την πίστη στον Ιησού Χριστό ως Θεό κι επομένως υπερβαίνει τα όρια της δικαιοδοσίας του.

Για το λόγο αυτό είναι που πρέπει να προσπαθήσετε να ζωντανέψει η πίστη σας και που επιβάλλεται να ζείτε με αγάπη, επειδή μόνο αυτή οδηγεί σε μια ζωντανή πίστη. Είναι επιτακτική η ανάγκη να αναφλέξετε με την αγάπη τον πνευματικό σπινθήρα που έχετε μέσα σας, γιατί τότε κι εκείνος θα σας χαρίσει ένα φως διαυγές, έτσι ώστε θα έχετε γνώση και ζωντανή πίστη πάλι ως αποτέλεσμα της γνώσης… Επομένως προετοιμαστείτε γι’ αυτή την περίοδο, διότι θα απαιτήσει πολύ μεγάλη δύναμη από σας. Γι’ αυτό λοιπόν παρακαλέστε από πριν για την απαραίτητη δύναμη κι Εγώ θα ευλογήσω τον καθένα που τη ζητά, φθάνει να έχει τη θέληση να είναι και να παραμείνει αιώνια δικός Μου…

Είναι βέβαιο ότι θα λάβει τότε από Μένα τη δύναμη να βαστάξει ως το τέλος και θα δηλώνει με χαρά μπροστά στον κόσμο πως είναι με το μέρος Μου. Σε ανταμοιβή θα συγκαταλέγεται ανάμεσα σε εκείνους οι οποίοι θα βιώσουν το τέλος και τους οποίους Εγώ θα ανυψώσω από τη Γη. Έτσι θα έχει τη δυνατότητα να απολαύσει τον παράδεισο της νέας Γης, όπου θα έχει μπει τέλος σε κάθε μορφή πάλης και θα βασιλεύει ειρήνη, ομόνοια και ευτυχία…

Αμήν 18.17.1961 (Μπέρτα Ντούντε)

Ο ερχομός του Χριστού μέσα στα σύννεφα

Είναι ανάγκη να το μάθετε όλοι σας ότι θα επιστρέψω μέσα στα σύννεφα για να κατέλθω στη Γη με τον ίδιο τρόπο που κά- ποτε ανήλθα στον Ουρανό. Οι δικοί Μου άνθρωποι θα Με βλέπουν μέσα σε λάμψη και δόξα, όπως Με είχαν δει τότε οι μαθητές Μου κι Εγώ θα τους πάρω από τη Γη, γιατί θα έχει έρθει η Ημέρα του Τέλους.

Βέβαια κατέρχομαι ήδη από πριν στη Γη μέσα στο Λόγο, εφόσον ο Λόγος είμαι Εγώ ο Ίδιος και σας έχω δώσει την υπόσχεση ότι θα μείνω μαζί σας ως το τέλος του κόσμου. Αλλά ο φανερός ερχομός Μου θα γίνει αργότε- ρα, διότι αυτός θα σημαδέψει τη λήξη μιας γήινης περιόδου και την έναρξη μιας άλλης.

Ο ερχομός Μου μέσα στα σύννεφα θα γίνει κυριολεκτικά, όμως ελάχιστοι μόνο πρόκειται να Με δουν, γιατί η ποίμνη Μου είναι μικρή και μονάχα οι δικοί Μου θα μπορούν να αντέξουν την όψη Μου. Μόνο για τους δικούς Μου θα είμαι ορατός και μόνο αυτούς θα αφήσω να ατενίσουν τη δύναμη και τη λαμπρότητά Μου.

Αυτό ας είναι το στήριγμά σας τις ώρες της δοκιμασίας και της απειλής από τις δυνάμεις τις εχθρικές προς τον Θεό. Γιατί στο τέλος οι πάντες θα έχουν περάσει στο στρατόπεδο του αντίχριστου, τόσο οι δυνάστες όσο και η ακολουθία τους, οι άνθρωποι που συντάσσονται μαζί τους στο διωγμό των πιστών.

Οι πάντες θα επιτίθενται σε σας που Μου παραμένετε πιστοί και υπομένετε ως το τέλος. Θα σας κυνηγήσουν με πρωτοφανή σκληρότητα, αλλά τότε να ελπίζετε στον ερχομό Μου. Γιατί δεν σας εγκαταλείπω αβοήθητους όταν ο κίνδυνος σας απειλεί σωματικά και ψυχικά. Θα έρθω να σας σώσω και να σας μεταφέρω σε ένα τόπο ειρήνης. Κι επειδή η πίστη σας θα είναι ακράδαντη, μπορώ κι Εγώ να σας φανερωθώ όταν θα έρθω μέσα στα σύννεφα για να κρίνω ζωντανούς και πεθαμένους.

Τότε θα γίνει ο μεγάλος διαχωρισμός των πνευμάτων, όπου ο αντίμαχός Μου δεν θα έχει καμιά εξουσία πλέον επάνω σας, μια που θα έχει μπει σε δεσμά μαζί με τους οπαδούς του για μεγάλο διάστημα. Λίγοι μόνο άνθρωποι πιστεύουν στα σοβαρά ότι επίκειται η επιστροφή Μου.

Αλλά το πλήρωμα του χρόνου έχει έρθει και τώρα δεν λέω πια: θα έρθω όταν θα έχει πληρωθεί ο χρόνος παρά λέω ότι έχει έρθει το πλήρωμα του χρόνου. Ο χρόνος που σας μένει είναι ελάχιστος, πρόκειται για λίγες μόνο μέρες σε σύγκριση με τη μακριά περίοδο που περασε από τότε που σας έχει προφητευθεί ένα «τέλος». Ζείτε ήδη στην τελευταία εποχή, ακόμη κι αν δεν θέλετε να το πιστέψετε.

Ο ερχομός Μου επίκειται πολύ σύντομα

Γι’ αυτό φροντίστε να ανήκετε στους επίλεκτους που θα βιώσουν εν ζωή την επιστροφή Μου. Αυτοί θα μπορέσουν να Με δουν με όλη την παντοδυναμία και τη λαμπρότητά Μου και θα τους ανυψώσω από τη Γη λίγο πριν έρθει το τέλος. Φθάνει να θέλετε να συγκαταλέγεσθε ανάμεσα σε αυτούς τους λίγους κι Εγώ θα σας δώσω όντως τη δύναμη να γίνει η θέλησή σας πράξη.

Δώστε Μου τη δυνατότητα να σας μιλάω όσο γίνεται πιο συχνά και βάλτε σαν μοναδικό σας στόχο να εναρμονισθείτε με τη βούλησή Μου. Με αυτό τον τρόπο θα συνδεθείτε και θα ενωθείτε μαζί Μου κι έτσι θα είσαστε ανάμεσα σ’ εκείνους που θα σώσω προτού έρθει το τέλος.

Γιατί το ότι θα έρθω είναι βέβαιο. Όσο για το γεγονός ότι θα μπορείτε να Με δείτε όλοι εσείς που Με πιστεύετε ζωντανά και Μου δείχνετε την αγάπη σας θα πρέπει να το πιστέψετε χωρίς καμία αμφιβολία, διότι ο Λόγος Μου είναι αλήθεια κι εκπληρώνεται πάντα.

Μα εκείνοι που αμφισβητούν τον «ερχομό Μου» που θέλουν να τον δουν και να τον εξηγήσουν μεταφορικά, δεν έχουν βαθύνει ακόμη τόσο πολύ την πίστη τους, ώστε να έχουν ένα αληθινό δεσμό μαζί Μου. Ωστόσο η μεγάλη δυστυχία που θα κυριαρχεί στη Γη πριν από το τέλος θα στερεοποιήσει και τη δική τους πίστη, φθάνει να είναι καλής θέλησης.

Οι ίδιοι τότε θα ικετεύουν για τον ερχομό Μου, επειδή μόνο από Μένα θα προσδοκούν τη σωτηρία, η οποία δεν μπορεί να τους έρθει πλέον από καμία άλλη πλευρά. Εγώ θα σας σώσω από τον έσχατο κίνδυνο κι αυτό πρέπει να το πιστεύετε και να περιμένετε την ώρα που θα εκπληρωθεί η υπόσχεσή Μου. Τότε θα έχει κατατροπωθεί ο αντίπαλός Μου, αλλά μαζί με αυτόν και η πολυάριθμη ακολουθία του, την οποία θα δεχθεί πάλι η Γη στο εσωτερικό της.

Γι’ αυτό να ελπίζετε και να εγκαρτερείτε σεις που θέλετε να είσαστε δικοί Μου, γιατί έρχεται η ώρα της απελευθέρωσής σας, έρχεται η μέρα της κρίσης των πνευμάτων. Έρχεται μία μεγάλη γήινη και πνευματική μεταβολή την οποία θα ζήσετε και την οποία σας έχουν προαγγείλλει επανειλημμένα με το λόγο και με τη γραφή.

Αμήν

Η κρίση του κόσμου

Η κρίση του κόσμου θα ενσκύψει αιφνίδια και απροσδόκητα για τους ανθρώπους που ζουν με την εγκόσμια νοοτροπία. Θα σαρώσει με ορμή και το παραμικρό πλάσμα από προσώπου Γης, διότι η υδρόγειος θα αλλάξει τελείως μορφή.

Τότε οτιδήποτε μπορεί να θεωρηθεί έμβιο, θα αφανισθεί κάτω από ένα πύρινο ποταμό και ο πλανήτης θα πάρει μια άλλη όψη, αδιανόητη για τους ανθρώπους που τον κατοικούν σήμερα. Παρ’ όλα αυτά πρέπει οπωσδήποτε να τους γίνει γνωστό, επειδή ανάμεσά τους θα υπάρχουν επίσης μερικοί, οι οποίοι θα ζήσουν τόσο την παλιά όσο και τη νέα Γη.

Κι αυτοί οφείλουν να δώσουν τη μαρτυρία τους για τα θαύματα που θα έχει πραγματοποιήσει ο Θεός μαζί τους εκείνη την περίοδο.

Γιατί αυτοί θα ζήσουν με τα μάτια τους το τέλος της παλαιάς Γης χωρίς ωστόσο οι ίδιοι να πάθουν τίποτα, διότι θα τους πλησιάσει ο Κύριος και θα τους μεταφέρει μακριά από τη Γη. Αυτοί οι λίγοι που έχουν πολύ ισχυρή πίστη είναι γεμάτοι αφο- σίωση και αγάπη στον Θεό.

Η ζωή τους είναι σε όλα σύμφωνη με το θέλημά Του και γι’ αυτούς τους λόγους όλοι εκείνοι που Τον αρνούνται θα τους καταδιώξουν βάναυσα. Έτσι όσοι πιστεύουν σε Αυτόν θα βρεθούν σε θανάσιμο κίνδυνο, αλλά λίγο πριν το τέλος θα έρθει ο Ίδιος να τους σώσει και θα τους ανυψώσει ψηλά.

Τότε θα διεξαχθεί ένας διαχωρισμός, όπου οι καλοί θα διαχωρισθούν από τους κακούς, οι πιστοί από τους άπιστους. Ο Θεός θα αφαιρέσει από το σατανά την εξουσία που έχει πάνω στο πνευματικό στοιχείο φυλακίζοντάς το πάλι μέσα σε στερεές μορφές και παράλληλα με αυτό θα αναπλασθεί τελείως η Γη.

Κανένα πράγμα δεν πρόκειται να μείνει στην παλιά του μορφή δεδομένου ότι έχει λήξει ο χρόνος τον οποίο έχει παραχωρήσει ο Θεός στο πνευματικό στοιχείο που ζει σήμερα στη Γη, προκειμένου να απαλλαγεί από την υλική μορφή που το περιβάλλει.

Μία νέα εποχή λύτρωσης αρχίζει, ένα γεγονός που θα διαπιστώσουν έκπληκτοι οι άνθρωποι εκείνοι που θα ξανατοποθετηθούν πάνω σε αυτή την αναπλασμένη Γη με σκοπό να αποτελέσουν τους γενάρχες μιας νέας ανθρωπότητας. Αυτοί θα έχουν ακόμη ζωντανή στη μνήμη τους την παλαιά Γη και συνάμα θα βιώνουν την καινούργια.

Τότε θα αναγνωρίσουν το μεγαλείο του Θεού, τη σοφία, την παντοδυναμία και την απέραντη αγάπη του. Γιατί μπροστά στα μάτια τους θα παρουσιάζεται μία εικόνα στην οποία θα εντρυφούν έκθαμβοι και γεμάτοι δέος: η εικόνα από ένα βασίλειο της ειρήνης, γεμάτο χάρη και ομορφιά, με εξαιρετικά ελκυστικά δημιουργήματα μεγάλης πολυμορφίας μα εντελώς διαφορετικά από εκείνα της παλαιάς Γης.

Έτσι οι άνθρωποι αυτοί θα είναι γεμάτοι χαρά και αγαλλίαση που θα τους έχει δοθεί η χάρη να ζήσουν στη νέα Γη. Θα ξεχάσουν τη φρίκη της κρίσης του κόσμου την οποία θα έχουν βιώσει, αν και οι ίδιοι δε θα έχουν πληγεί από αυτή.

Γιατί ο Θεός τους αφήνει να δουν με τα μάτια τους αυτό το γεγονός που φέρνει τον πλήρη αφανισμό σε όλα όσα ζουν στην υφήλιο. Οι ίδιοι ωστόσο παραμένουν εντελώς αβλαβείς, για το λόγο ότι ο Θεός τούς μεταφέρει εν ζωή σε ένα τόπο ειρήνης, μέχρις ότου τελειώσει με την αναδιαμόρφωση του πλανήτη, οπότε θα τους τοποθετήσει πάλι πάνω στη νέα Γη.

Αγάπη, ειρήνη κι ομόνοια θα ενώνει τότε τους ανθρώπους που θα τους επιτραπεί να βιώσουν αυτή τη διαδικασία ανάπλασης, έτσι θα δοξάζουν γι’ αυτό τον Θεό, θα Τον ευγνωμονούν και θα Τον λατρεύουν με βαθύ δέος. Θα ζουν σε αρμονία με το θέλημά Του κι ο Θεος θα τους ευλογήσει για να γεννηθεί από αυτούς ένα νέο ανθρώπινο γένος.

Έτσι για πολύ καιρό αυτή τη νέα ανθρωπότητα δεν θα μπορεί να την πειράξει ο αντίθεος, επειδή θα του έχει αφαιρεθεί κάθε εξουσία. Η εποχή αυτή θα είναι μία εποχή ειρήνης και σύνδεσης με τον Θεό, γιατί τότε και ο Ίδιος θα παραμένει ανάμεσά τους, μια που μέσα τους θα κατοικεί η αγάπη.

Αμήν

ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΜΙΑΣ ΓΗΙΝΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΚΑΙ Η ΑΡΧΗ ΜΙΑΣ ΝΕΑΣ

Ασυνείδητα ανθρώπινα πειράματα θα είναι η αιτία για την καταστροφή της Γης

Η θεϊκή τάξη στο σύμπαν δεν είναι δυνατό να ανατραπεί, εντούτοις η ανθρώπινη θέληση είναι ελεύθερη να το επιχειρήσει, πράγμα που όμως αποβαίνει σε βάρος των ίδιων των ανθρώπων. Υπάρχουν νόμοι τους οποίους δεν μπορεί ποτέ να διερευνήσει η νοημοσύνη του ανθρώπου διότι δεν αφορούν αποκλειστικά και μόνο τη φυσική ιδιοσυστασία της Γης.

Αλλά καθώς αυτοί οι νόμοι αποτελούν ταυτόχρονα τη βάση για την ύπαρξη άλλων δημιουργιών, είναι αδιερεύνητοι για την ανθρώπινη νοημοσύνη. Παρ’ όλα αυτά πρέπει να γίνονται υποχρεωτικά σεβαστοί, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορούν να αγνοηθούν. Γιατί αλλιώς μπορεί να προκαλέσουν ως αντίδραση την ενεργοποίηση άλλων αντίθετων νόμων τους οποίους έχει επίσης θεσπίσει η θεία σοφία και συνεπώς υπηρετούν επίσης την αέναη τάξη.

Βέβαια στους ανθρώπους έχει παραχωρηθεί ένας ορισμένος βαθμός δημιουργικότητας και κατ’ επέκταση μπορούν να προβαίνουν σε έρευνες προς όλες τις κατευθύνσεις. Ωστόσο όσο ακόμη ο άνθρωπος δεν έχει γίνει απόλυτα ισχυρός πνευματικά, του έχουν τεθεί όρια τόσο ως προς τη γνώση όσο και ως προς τη χρήση των γήινων δυνάμεων.

Γιατί αυτές εκδηλώνονται πάντοτε με μία συγκεκριμένη νομοτέλεια και πρέπει να χρησιμοποιηθούν σύμφωνα με μία ορισμένη τάξη. Εάν λοιπόν αγνοηθεί αυτή η νομοτέλεια και εάν ενεργοποιηθούν έτσι αυτές οι δυνάμεις ενάντια στη συμπαντική τάξη, τότε τα αποτελέσματα είναι καταστροφικά. Η αναπόφευκτη συνέπεια είναι η πλήρης καταστροφή κάθε ύλης, μια συνέπεια την οποία δεν μπορεί να αναχαιτίσει η ανθρώπινη βούληση.

Γιατί τότε ασκούν την επίδρασή τους κι άλλες επίσης δημιουργίες, δηλαδή άλλα ουράνια σώματα, τα οποία βρίσκονται σε αλληλεξάρτηση με αυτές τις δυνάμεις, με αποτέλεσμα να πλήττονται κι εκείνα.

Οι άνθρωποι δεν θα μπορούν να λάβουν πλέον γνώση αυτών των συνεπειών, διότι όλοι ανεξαίρετα θα πέσουν θύματα αυτής της καταστροφής, εκτός από κείνους οι οποίοι έχουν γίνει ήδη πνευματικά ισχυροί, τους οποίους η θεία θέληση τους ανυψώνει παίρνοντάς τους μακριά από τη Γη που βρίσκεται σε έσχατο κίνδυνο.

Αυτό το γεγονός είναι που θα συμβεί προσεχώς και σαν συνέπεια θα σημάνει το τέλος αυτής της Γης. Η ανθρωπότητα με την έπαρση να θέλει να ερευνήσει τέτοιες δυνάμεις, με τα πειράματά της, θα εξαπολύσει ανεξέλεγκτες δυνάμεις προκαλώντας αντιδράσεις με τρομακτικά καταλυτικά αποτελέσματα.

Γιατί δεν είναι καθόλου ευγενή τα κίνητρα που οδηγούν σε αυτές τις έρευνες οι οποίες τερματίζονται με τέτοιο ασύλληπτο τρόπο. Για το λόγο αυτό άλλωστε δεν έχουν την ευλογία του Θεού, την οποία προσφέρει όταν οι εργασίες που γίνονται αποσκοπούν στο καλό των συνανθρώπων.

Συν τοις άλλοις παραβιάζουν το θείο φυσικό νόμο επειδή στις έρευνες αυτές βάζουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. Χρησιμοποιούν δηλαδή ανθρώπους σαν πειραματόζωα, οι οποίοι αναγκάζονται με τη βία να θυσιάσουν τη ζωή τους για το συμφέρον των ερευνών.

Αυτό αποτελεί κατάφορη καταστρατήγηση της Θείας Τάξης, αφού είναι αμάρτημα κατά της αγάπης για τον Θεό και για το συνάνθρωπο κι επιπλέον αμάρτημα ενάντια σε ολόκληρη την ανθρωπότητα, η οποία έτσι καταδικάζεται σε πλήρη αφανισμό.

Γιατί οι γνώσεις εκείνων που προβαίνουν σε τέτοια πειράματα είναι κάθε άλλο παρά επαρκείς. Κατ’ ακολουθία τα πειράματά τους είναι πολύ πρόωρα και μολονότι το ξέρουν δεν διστάζουν να τα πραγματοποιήσουν. Αλλά ο Θεός δεν μπορεί να ανεχθεί τέτοια ασυνείδητα πειράματα τα οποία τελικά αναστρέφονται και πλήττουν τους ίδιους τους πειραματιζόμενους.

Έτσι αυτό που πετυχαίνουν στο τέλος είναι η ολοκληρωτική καταστροφή όλων των υλικών δημιουργημάτων της Γης, η πλήρης κονιορτοποίηση της ύλης. Από πνευματική άποψη ωστόσο τούτο σημαίνει διάλυση κάθε υλικής μορφής και συνεπακόλουθα απελευθέρωση του δέσμιου εκεί μέσα πνευματικού στοιχείου.

Οι άνθρωποι επομένως είναι που θα πραγματοποιήσουν αυτή την τελευταία καταστροφική πράξη στη σημερινή Γη κατά την οποία θα εξοντωθεί ολόκληρη η ανθρωπότητα. Γιατί η υπέρμετρη μανία της δόξας και επιβολής καθώς και η ακόρεστη δίψα για υλικά αγαθά κάνουν τους ανθρώπους να κερδοσκοπούν ριψοκινδυνεύοντας τις ζωές των συνανθρώπων τους κι ενώ γνωρίζουν τον κίνδυνο, παραταύτα επιχειρούν τα πειράματά τους.

Οι εμπειρίες που έχουν αποκτήσει στο παρελθόν αποτελούν μία προειδοποίηση και θα αρκούσαν για να τους αποτρέψουν και για το λόγο αυτό η πράξη τους συνιστά ένα έγκλημα, το οποίο ο Θεός δεν αφήνει ατιμώρητο.

Αμήν 2.1.1947 (Μπέρτα Ντούντε)

Η αιτία και οι δυνάμεις που θα προκαλέσουν τη διάλυση της Γης

Θα πρέπει να προϋπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για τη δημιουργία μιας νέας Γης πριν η παλαιά διαλυθεί, ήτοι πριν η εξωτερική μορφή της μεταβληθεί εντελώς. Η Γη πρέπει να περάσει ως ένα βαθμό από μία τέτοια διαδικασία διάλυσης, κατά την οποία θα ελευθερωθούν τα πνευματικά στοιχεία που είναι δέσμια μέσα της.

Έτσι θα μπορέσουν να μεταμορφωθούν σε νέα δημιουργήματα μέσα στα οποία θα έχουν τη δυνατότητα να εξελιχθούν περαιτέρω.

Κατ’ επέκταση η τελική καταστροφή της σημερινής Γης πρέπει να είναι τέτοιων διαστάσεων, ώστε να μπορεί να γίνει λόγος για μία πλήρη διάλυση της ύλης. Συνεπώς δεν αρκεί να πληγούν μεμονωμένες περιοχές του πλανήτη. Πρέπει αντίθετα να λάβουν χώρα εκρήξεις στο εσωτερικό του, οι οποίες θα έχουν συνέπειες προς όλες τις κατευθύνσεις και θα πλήξουν ολόκληρη τη γήινη επιφάνεια.

Έτσι δεν θα μείνει τίποτα απ’ ό,τι υπήρχε ως τότε, αφού το καθετί θα διαλυθεί ως τον πιο απειροελάχιστο βαθμό.

Την αφορμή όμως γι’ αυτό τη δίνουν οι ίδιοι οι άνθρωποι γιατί αποτολμούν να διεισδύσουν σε ένα επιστημονικό τομέα, ο οποίος υπερβαίνει τις διανοητικές τους ικανότητες. Δεν γνωρίζουν ούτε τους φυσικούς νόμους ούτε τα αποτελέσματά τους σε βαθμό που να μπορούν να διερευνήσουν έναν τέτοιο τομέα.

Έτσι σαν συνέπεια εξαπολύουν δυνάμεις τις οποίες δεν είναι ικανοί να χαλιναγωγήσουν πλέον από μόνοι τους. Ωστόσο Εγώ δεν τους εμποδίζω, δεδομένου ότι στο προαιώνιο σωτήριο σχέδιό Μου έχω λάβει υπόψη Μου ακόμη κι αυτή την καταστροφική ενέργεια στην οποία θα προβούν οι άνθρωποι χάρη στην ελευθερία της βούλησής τους. Γιατί ταυτόχρονα λήγει τότε επίσης η περίοδος η οποία έχει παραχωρηθεί στο πνευματικό στοιχείο για να φθάσει ως τη λύτρωση.

Επομένως η ανθρώπινη βούληση είναι που θα προκαλέσει την τελική καταστροφή. Ταυτόχρονα ωστόσο αυτό θα ανταποκρίνεται και στη δική Μου βούληση από την άποψη ότι θα εξασφαλισθεί έτσι η βέβαιη ανοδική εξέλιξη του πνευματικού στοιχείου το οποίο βρίσκεται ακόμη έγκλειστο μέσα σε συμπαγείς υλικές φόρμες και ζητάει να αποκτήσει μία δραστηριότητα.

Ειδάλλως, εάν δεν υπήρχε αυτό το δεδομένο, θα μπορούσα οπωσδήποτε να οδηγήσω τα πειράματα των ανθρώπων σε αποτυχία, προκειμένου να εμποδίσω τους σκοπούς τους.

Τα πειράματα θα διεξαχθούν μεν σε συγκεκριμένα σημεία, αλλά οι επιπτώσεις τους δεν θα μπορούν να περιοριστούν. Διότι η δύναμη που θα απελευθερώσουν δεν θα είναι δυνατό να τεθεί υπό έλεγχο, με συνέπεια να δράσει καταστροφικά προς όλες τις κατευθύνσεις.

Γιατί ενώ ο χώρος της Γης είναι περιορισμένος, η απελευθερωμένη δύναμη δεν επιδέχεται κα- νέναν περιορισμό κι αφανίζει οτιδήποτε συναντάει στο πέρασμά της.

Για σας τους ανθρώπους οι επιπτώσεις αυτής της φυσικής αντίδρασης είναι αδιανόητες. Επιπλέον θα διαδραματισθεί μέσα σε ένα τόσο σύντομο χρονικό διάστημα που δεν θα έχετε καμία δυνατότητα να σκεφθείτε το παραμικρό, εκτός εάν ανήκετε στην ολιγάριθμη δράκα των δικών Μου ανθρώπων οι οποίοι θα δουν με τα μάτια τους την τελευταία πράξη της καταστροφής.

Γιατί είναι θέλημά Μου να είναι μάρτυρες του τέλους αυτής της Γης. Μία αμυδρή εικόνα ωστόσο του τι θα συμβεί μπορείτε να σχηματίσετε εάν φαντασθείτε ότι θα γίνει μία έκρηξη η οποία δεν θα αφήσει τίποτα ακέραιο, θα κονιορτοποιήσει δηλαδή τα πάντα και θα τα διαλύσει σε απειροελάχιστα άτομα. Όμως πριν από αυτό το συμβάν που διαρκεί μόνο λίγες στιγμές, προηγούνται δονήσεις και το πυρ διαρρηγνύει με ορμή το γήινο φλοιό, πράγμα που υπεραρκεί για να φέρει απερίγραπτο πανικό στους ανθρώπους, γιατί βλέπουν το βέβαιο θάνατο με τα μάτια τους.

Επομένως είναι ευνόητο ότι δεν μπορεί να μείνει το παραμικρό μετά από τέτοια καταστροφή και ότι δεν διατηρείται τίποτα απολύτως ύστερα στην πλάση. Το μόνο που απομένει είναι ύλη διαλυμένη σε απειροελάχιστα άτομα. Κι αυτή την ύλη τότε τη διαμορφώνω Εγώ εκ νέου μεταπλάθοντάς τη με τη βούληση και τη δύναμή Μου σε ασύλληπτα δημιουργήματα, μέσα στα οποία θα συνεχισθεί η περαιτέρω εξέλιξη των πνευματικών στοιχείων.

Θα υπάρξουν πάλι δημιουργήματα διαφορετικών βαθμών σκληρότητας. Όμως η πιο σκληρή ύλη θα περικλείει το πνευματικό το οποίο ζούσε ως άνθρωπος στην παλαιά Γη, αλλά αδιαφόρησε εντελώς για την πνευματική του εξέλιξη. Οι ψυχές τέτοιων ανθρώπων δεν μπορούν να προσδοκούν μία βελτίωσή τους στο πνευματικό βασίλειο, γι’ αυτό πρέπει να επαναλάβουν το πέρασμα μέσα από όλες τις βαθμίδες της πλάσης. Κι έτσι αρχίζει μία νέα εποχή εξέλιξης όταν έχει έρθει το πλήρωμα του χρόνου.

Τότε ο άνθρωπος έχει πια εκτροχιασθεί τελείως κι έχει φθάσει με τη θέλησή του σε τέτοιο βαθμό ασυνειδησίας που θέλει να αφήσει ελεύθερες άγνωστές του δυνάμεις. Αλλά για να κυριαρχήσει επάνω τους πρέπει να διαθέτει ένα μεγαλύτερο βαθμό ψυχικής ωριμότητας από αυτόν που

έχει σήμερα, στο τέλος της τωρινής λυτρωτικής περιόδου. Και για αυτό το λόγο οι δυνάμεις αυτές δεν θα δράσουν ποτέ εποικοδομητικά, παρά μόνο εντελώς καταστροφικά για την ανθρωπότητα.

Αμήν

9.11.1948 (Μπέρτα Ντούντε)

Ο Θεός είναι Θεός της αγάπης και όχι της οργής…

Θα πρέπει στη διακυβέρνηση του Θεού να διακρίνετε την αγάπη Του κι όχι οργή, γιατί οτιδήποτε κάνει ή επιτρέπει να συμβεί αποβλέπει αποκλειστικά στην τελειοποίησή σας και δεν μπορεί ποτέ να θεωρηθεί σαν δήθεν εκδήλωση της οργής Του. Μπορεί βέβαια να εξοργισθεί με την ισχύ του σατανά, που την εκμεταλλεύεται για να βλάψει τις ανθρώπινες ψυχές, εντούτοις ο Θεός προσπαθεί πάντοτε να επανορθώσει με την αγάπη Του το κακό που προκαλεί ο αντίθεος με το μίσος του.

Γιατί Αυτός είναι πολύ μεγαλύτερος από τον αντίπαλό Του κι επιπλέον πολεμάει με ένα όπλο, το οποίο θα φέρει οπωσδήποτε τη νίκη. Το όπλο αυτό, στο οποίο κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί, είναι η αγάπη. Η δε αγάπη Του συνοδεύεται από ατελείωτη υπομονή, ούτως ώστε δεν εγκαταλείπει στη μοίρα του κανέναν, έστω κι αν αρχικά αυτός του προβάλλει αντίσταση. Στο τέλος κερδίζει τον καθένα με την αγάπη Του, αλλά τα πλάσματά Του δεν είναι πάντοτε πρόθυμα να αναγνωρίσουν την αγάπη Του, παρά Τον θεωρούν σαν ένα Θεό τιμωρό, ένα Θεό της οργής και της καταστροφής.

Όμως οι άνθρωποι δεν θέλουν να παραδεχθούν ότι ακόμη και αυτές οι κατά τα φαινόμενα καταστροφικές ενέργειες του Θεού οφείλονται στη βαθιά αγάπη Του, δεδομένου ότι δεν είναι παρά μέσα που χρη- σιμοποιεί προκειμένου να προωθήσει την τελειοποίηση των ψυχών. Ο δε λόγος που δεν καταλαβαίνουν την αλήθεια, είναι επειδή ακριβώς τους λείπει η αγάπη, πράγμα που σημαίνει ότι τους λείπουν επίσης πολλοί βαθμοί ως την τελειότητα.

Ένας Θεός οργισμένος θα κατέστρεφε τα πάντα. Μα ο Θεός της αγάπης φροντίζει να διατηρεί όλα όσα εκπορεύτηκαν από Αυτόν. Όταν λοιπόν γίνεται μία καταστροφή στη Γη, δεν είναι άλλο από μία επιχείρηση αναμόρφωσης κι όχι ολοκληρωτικού αφανισμού.

Αντίθετα ο μόνος σκοπός είναι η διατήρηση κι η τελειοποίηση όλων των πλασμάτων που πρέπει να αναμορφωθούν γιατί πρέπει αναπόφευκτα να βρουν το δρόμο της επανόδου στο Δημιουργό τους, από τον οποίο απομακρύνθηκαν κάποτε με τη θέλησή τους.

Επομένως ακόμη και μέσα από τέτοια καταστροφικά γεγονότα εκφράζεται αποκλειστικά και μόνο η μεγάλη αγάπη του Θεού, μια που τίποτα δεν χάνεται με αυτό τον τρόπο, τίποτα δεν υφίσταται πραγματικά βλάβη, αλλά απλά περνάει σε μία άλλη κατάσταση, χάρη στην οποία μπορεί να εξελιχθεί καλύτερα προς υψηλότερες βαθμίδες.

Ακόμη και η τελευταία καταστροφική πράξη πάνω στη σημερινή Γη, η οποία θα έχει ως επακόλουθο την πλήρη εξαφάνιση όλων των επίγειων δημιουργημάτων Του, αποσκοπεί αποκλειστικά στη λύτρωση των πνευμάτων που ως άνθρωποι έχουν φθάσει σε βαθύτατο σημείο κατάπτωσης. Ο Θεός με την αγάπη και τη σοφία Του έχει συμπεριλάβει στο σχέδιό Του από αιωνιότητες την καταστροφή αυτή και την επακόλουθη ανάπλαση για να εμποδίσει τα πνεύματα να βυθισθούν ακόμη πιο βαθιά, έτσι που να είναι αδύνατο να επιστρέψουν κοντά Του.

Η αγάπη του Θεού αιτιολογεί και καθορίζει τα πάντα, η ατέλειωτη αγάπη Του είναι επίσης που πετυχαίνει κάθε σκοπό που θέτει η βούλησή Του, τη δε βούλησή Του δεν πρόκειται ποτέ να την εμπνέει άλλο από αγάπη. Η αγάπη είναι η πρωταρχική δύναμη από την οποία πήγασαν τα πάντα κι η δύναμη αυτή δεν αναλώνεται ποτέ, παραμένει εσαεί αμετάβλητη και χαρίζεται εσαεί στα πλάσματα του Θεού, με τα οποία Αυτός θέλει να είναι ενωμένος για πάντα.

Το κάθε πλάσμα που αποφάσισε εκούσια να αποσχισθεί από Αυτόν με αποτέλεσμα να απομακρυνθεί τελείως από κοντά Του, εξήλθε από το κύκλωμα της θείας αγάπης. Θέλει όμως να συμπεριληφθεί και πάλι σε αυτό το κύκλωμα αγάπης, γιατί αλλιώς παραμένει μακριά από την κατάσταση της μακαριότητας. Για το λόγο αυτό ο Θεός καλύπτει αδιάκοπα με τη φροντίδα Του κάθε τέτοιο δυστυχισμένο πλάσμα. Η δε φροντίδα αυτή εκδηλώνεται με ένα τέτοιο τρόπο που φαίνεται να εκφράζει ο Θεός την οργή Του.

Όμως μόνο όποιος είναι τυφλός στο πνεύμα έχει μία τέτοια εντύπωση, γιατί δεν έχει ιδέα για τα διάφορα μέσα που βάζει σε εφαρμογή η αγάπη του Θεού.

Στόχος κι απώτερος σκοπός κάθε γεγονότος είναι να επανέλθουν στον Θεό όλα τα αποστατημένα πλάσματα, δεδομένου ότι η αγάπη Του δεν θέλει να χάσει κανένα, δεν εγκαταλείπει και δεν αφήνει υπό το κράτος του αντιπάλου Του κανένα πλάσμα που εκπορεύτηκε κάποτε από την αγάπη Του.

Έτσι ακόμη και τα πνεύματα που μένουν επίμονα πολύ μακριά από Αυτόν, κάποτε θα ενδώσουν στην αγάπη Του, επειδή αυτή δαμάζει, νικάει και κατακτά τα πάντα για να τα κάνει αιώνια μακάρια…

Αμήν

21.7.1962 (Μπέρτα Ντούντε)

Η «Κρίση» των πνευμάτων την έσχατη ημέρα

Έρχεται η ώρα της απόδοσης λογαριασμού, η ώρα όπου ο κάθε άνθρωπος θα πρέπει να δώσει λόγο μπροστά στον Κριτή του. Γιατί κάποτε πρέπει να αποκατασταθεί πάλι η αιώνια Τάξη και τότε θα πρέπει να δώσει λόγο όποιος την έχει παραβιάσει. Ο δε Κριτής θα εκδώσει την απόφασή Του με γνώμονα τη δικαιοσύνη.

Κάθε ψυχή θα αντιμετωπίσει τη μοίρα που δημιούργησε από μόνη της. Το πνευματικό που έχει ήδη περάσει από διάφορες υλικές φόρμες θα τοποθετηθεί εκεί όπου του αρμόζει ανάλογα με το βαθμό της ωριμότητάς του. Η υφιστάμενη πλάση θα διαλυθεί, πράγμα που σημαίνει ότι όλες οι υλικές μορφές που συναντώνται σε αυτή θα μεταμορφωθούν σε δημιουργήματα διαφορετικού είδους.

Στις νέες αυτές φόρμες θα τοποθετηθούν τα αλύτρωτα πνευματικά στοιχεία, προκειμένου να αρχίσουν ή να συνεχίσουν την πορεία προς τη λύτρωση και την τελείωσή τους, ανάλογα με το επίπεδο της ωριμότητάς τους.

Μέχρι αυτή την ώρα σεις οι άνθρωποι ενεργείτε με γνώμονα την απόλαυση και την ευχαρίστησή σας αλλά ούτε κανείς σας εμποδίζει να το κάνετε, όσο κι αν οι πράξεις σας είναι αντίθετες στη βούληση του Θεού. Σύντομα όμως θα έρθει ένα τέλος σε όλα αυτά, οπότε δεν θα μπορείτε πια να ενεργείτε αυθαίρετα σύμφωνα με την ατομική σας βούληση, επειδή έχει λήξει ο χρόνος όπου είχατε τη δυνατότητα να εργασθείτε για την τελειοποίηση της ψυχής σας

Διότι δεν αξιοποιήσατε αυτό το χρόνο σύμφωνα με το θέλημα του Θεού, αντίθετα ενισχύσατε ακόμη περισσότερο το περίβλημα που περικλείει την ψυχή σας. Έτσι δημιουργήσατε από μόνοι σας τη μοίρα σας, αφού υποκύπτετε διαρκώς περισσότερο στην ύλη, λόγο για τον οποίο θα μεταβληθείτε πάλι κι οι ίδιοι σε ύλη, παρόλο που την είχατε αφήσει εδώ και πολύ καιρό πίσω σας.

Αλλά είναι απαραίτητο να πληρωθεί ξανά ο νόμος της αιώνιας Τάξης και πρέπει όλα τα πνεύματα τα οποία βρίσκονται ως άνθρωποι στη Γη να αναμορφωθούν.

Γιατί είναι ανάγκη να συνεχισθεί η ανοδική εξέλιξη των πνευμάτων όπου διακόπηκε και πρέπει να δοθεί στο πνευματικό, το οποίο απέτυχε στην ανθρώπινη ενσάρκωσή του, η δυνατότητα να εισέλθει εκ νέου στη διαδικασία επιστροφής των όντων στην Πηγή τους.

Αυτό μπορεί βέβαια να χαρακτηρισθεί σαν μία ιδιαίτερα σκληρή καταδίκη, όμως ανταποκρίνεται απόλυτα στην ελεύθερη βούληση του ανθρώπου, σε αυτό δηλαδή που θέλει ο ίδιος. Γιατί εφόσον τώρα πάνω στη Γη καταχράται εκ νέου την ελευθερία της βούλησής του, αυτό συνεπάγεται τη στέρηση αυτής της ελευθερίας.

Σαν συνέπεια η ανθρώπινη ψυχή θα εγκλεισθεί εκ νέου μέσα στην ύλη. Αυτό σημαίνει ότι θα διαλυθεί πάλι και θα πρέπει να διανύσει και πάλι την ατέλειωτα μακριά πορεία μέσα από όλα τα στάδια της δημιουργίας, ώσπου να επανέλθει στο στάδιο του ανθρώπου.

Κάποτε θα φθάσει βέβαια στον τελικό προορισμό της, όπου θα μπορεί να ελευθερωθεί από κάθε εξωτερική υλική φόρμα. Όμως είναι η ίδια η οποία μακραίνει ή συντομεύει το χρόνο που χρειάζεται μέχρις ότου μπορέσει τελικά να περάσει λυτρωμένη στο φωτεινό βασίλειο.

Σίγουρα ο Θεός διαθέτει απίστευτη μακροθυμία κι υπομονή και προσπαθεί συνεχώς από αγάπη να ωθήσει την ανθρωπότητα να πάρει τις σωστές αποφάσεις με τη θέλησή της. Όμως κάποια ώρα λήγει η διορία που της παραχωρεί γι’ αυτό το σκοπό και τότε είναι η σειρά της δικαιοσύνης Του.

Ο Θεός επαναφέρει τότε την Τάξη, πράγμα όμως που σημαίνει επίσης ότι λαμβάνει χώρα μία «κρίση των πνευμάτων», τα οποία μετά από αυτό εγκλείονται εκ νέου σε εξωτερικές υλικές φόρμες που αντιστοιχούν στο εκάστοτε επίπεδο της ωριμότητάς τους.

Μία τέτοια «κρίση» συνιστά ταυτόχρονα το τέλος μίας γήινης ή λυτρωτικής περιόδου. Αυτό προϋποθέτει την καταστροφή των γήινων δημιουργημάτων αφού όλα τους περικλείουν αλύτρωτα πνευματικά στοιχεία, τα οποία πραγματοποιούν την εξέλιξή τους μέσα από τα στάδια της ύλης υπό καθεστώς υποχρεωτικής υποταγής της θέλησής τους στο νόμο.

Μία τέτοια «κρίση» σημαίνει όμως παράλληλα τον αφανισμό όλων των ανθρώπων εκείνων, οι οποίοι δεν αξιοποίησαν την επίγεια ύπαρξή τους για να προχωρήσουν στην εξέλιξή τους.

Σαν συνέπεια «κρίνονται» κι αυτοί, το οποίο μεθερμηνευόμενο σημαίνει ότι τοποθετούνται πάλι ανάλογα με την πνευματική τους ωριμότητα μέσα στη σκληρή ύλη. Μπροστά σε αυτό το τέλος της υφιστάμενης Γης βρίσκεστε τώρα οι άνθρωποι, είτε αυτό σας φαίνεται πιστευτό είτε όχι.

Επανειλημμένα σας γίνονται υποδείξεις για αυτό το γεγονός για να αλλάξετε πορεία και να εναρμονισθείτε με το νόμο της αιώνιας Τάξης, πράγμα που απαιτεί πολύ απλά να ζείτε με αγάπη. Γιατί η αγάπη είναι η αρχή του Θεού την οποία οφείλετε να αποκτήσετε κι εσείς ως πλάσματά Του, προκειμένου να τηρηθεί η θεία τάξη.

Ανελλειπώς οι ενορατικοί και οι προφήτες που σας γνωστοποιούν αυτό το επικείμενο γεγονός σας προειδοποιούν να σκεφθείτε ποιος είναι ο πραγματικός σκοπός της γήινης ζωή σας, ώστε να μη σας αιφνιδιάσει το τέλος όταν έρθει. Γιατί τότε θα πρέπει να παρουσιασθείτε φορτωμένοι ενοχές μπροστά στον Κριτή Θεό, εάν πριν δεν έχετε κάνει τίποτα για να ωριμάσετε στην τελευταία υλική μορφή ως άνθρωποι.

Επιπλέον θα σας βαραίνει η ενοχή από την πρωταρχική πτώση μαζί με τον Εωσφόρο, εάν δεν έχετε φροντίσει να αποθέσετε αυτή την ενοχή κάτω από το σταυρό του Ιησού Χριστού με την παράκληση να σας λυτρώσει από αυτή. Γιατί Εκείνος μόνο μπορεί να πάρει κάθε ενοχή από πάνω σας ώστε τότε παρουσιάζεσθε λυτρωμένοι από ενοχές μπροστά στον Κριτή Θεό και δεν χρειάζεται να φοβόσαστε την τελική Κρίση.

Τότε την παραμονή πάνω στη Γη θα την ανταλλάξετε με τη ζωή στο πνευματικό βασίλειο, που είναι η αληθινή σας πατρίδα. Θα μπορέσετε να περάσετε στον κόσμο των μακάριων πνευμάτων και δεν θα πρέπει να φοβάστε το τέλος της παλαιάς Γης ούτε ένα νέο εγκλεισμό μέσα στην ύλη. Γιατί ο αιώνιος Θεός δεν είναι ένας σκληρός, μα ένας δίκαιος Κριτής, ο Οποίος θα φροντίσει τον καθένα από σας σύμφωνα με τη θέλησή του.

Αμήν

23.6.1954 (Μπέρτα Ντούντε)

Η τελική «Κρίση» είναι μία πράξη αγάπης του Θεού

Η τελική Κρίση θα πρέπει επίσης να θεωρηθεί σαν μία πράξη αγάπης από πλευράς του Θεού.

Γιατί ακόμη κι αυτή η κρίση αποσκοπεί στην περαιτέρω εξέλιξη του κάθε πνεύματος, το οποίο απέτυχε στην τελευταία δοκιμασία ενσάρκωσης ως άνθρωπος στη Γη.

Γι’ αυτό χρειάζεται να εισαχθεί εκ νέου σε μία καινούρια διαδικασία ωρίμανσης, προκειμένου να φτάσει κάποτε στον απώτερο προορισμό του. Συνεπώς με την τελική κρίση μπαίνουν τελικά σε τάξη όσα έχουν ξεφύγει εντελώς από τα πλαίσιά της.

Με τον τρόπο αυτό τα πνευματικά στοιχεία περνούν από μία κρίση για να αξιολογηθούν, προκειμένου να εισαχθούν εκ νέου σε διάφορες υλικές φόρμες που αντιστοιχούν στο βαθμό της ωριμότητάς τους. Πρόκειται τότε για τη λήξη μιας περιόδου λύτρωσης στη Γη και την αρχή μιας νέας,σύμφωνα με το προαιώνιο σχέδιό Μου το οποίο είναι οικοδομημένο πάνω σε βαθύτατη σοφία κι αγάπη.

Ένας Θεός-Κριτής εξακολουθεί να είναι και Θεός της αγάπης. Γιατί η δικαιοσύνη Μου εκτελεί μόνο αυτό που η αγάπη Μου διαβλέπει ότι ωφελεί περισσότερο τα πνεύματα. Ταυτόχρονα δε αποκαθιστά πάλι την τάξη που διαταράχτηκε από τις εσφαλμένες σκέψεις και πράξεις των ανθρώπων, οι οποίοι υπό- κεινται σε αυτή την κρίση.

Όμως ακόμη και η πιο μεγάλη ενοχή πρέπει να εξιλεωθεί κατά ένα τρόπο, εκτός εάν ο ένοχος την έχει ήδη δώσει να τη σηκώσει Εκείνος ο οποίος πρόσφερε τον Εαυτό Του ως εξιλαστήριο θύμα για χάρη όλων.

Ειδαλλιώς χρειάζεται να συντελεσθεί μία διαδικασία κατά την οποία θα αποκατασταθεί η διαταραχθείσα τάξη και έτσι θα μετριαστεί αυτή η μεγάλη ενοχή. Επομένως είναι ακριβώς μία τέτοια κρίση που εξασφαλίζει αυτή την αποκατάσταση. Με την κρίση δηλαδή όσοι έχουν γίνει ένοχοι ξαναμπαίνουν σε μία κατάσταση κατά την οποία είναι αναγκασμένοι πλέον να εξοφλήσουν την ενοχή τους, αφού δεν θέλησαν να πάρουν εκούσια τη δυνατότητα της εξιλέωσης που τους χαρίζει ο Χριστός ως δώρο.

Η τελική κρίση δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση μία εκδήλωση θείας οργής, απεναντίας είναι αποκλειστικά μία πράξη αγάπης, κατά την οποία εκδηλώνεται επίσης και η δικαιοσύνη Μου, μια που κι αυτή δεν μπορεί να απενεργοποιηθεί σε ένα Ον το οποίο είναι σε όλα τέλειο.

Θα μπορούσα ασφαλώς να δώσω στο κάθε άτομο να καταλάβει τη δικαιοσύνη Μου και θα Μου ήταν απολύτως δυνατό να τιμωρώ πάραυτα κάθε παραβάτη της τάξης. Όμως κάτι τέτοιο δεν θα ήταν αντάξιο της σοφίας Μου ούτε θα άφηνε να αποδειχθεί η αγάπη Μου. Κι επειδή είμαι εξαιρετικά μακρόθυμος κι υπομονετικός, μια τέτοια κρίση όπως αυτή η οποία τερματίζει μια εξελικτική περίοδο της ανθρωπότητας, την μεταθέτω όσο το δυνατό αργότερα, ώστε να έχω τη δυνατότητα να κερδίσω συν τω χρόνω κι άλλους ανθρώπους με το μέρος Μου.

Επιπλέον προστατεύω με τα χέρια Μου και τους άδικους και τους κακούς, επειδή θα ήθελα να τους νικήσω με την αγάπη Μου κι όχι να Με φοβούνται ως ένα Θεό τιμωρό… Όταν όμως έρθει πλέον ο καιρός να φέρω την Τάξη, επειδή

δεν υπάρχει πια καμία ελπίδα να επιστρέψουν άλλοι άνθρωποι εθελοντικά κοντά Μου, τότε πρέπει να υποχωρήσει φαινομενικά η αγάπη Μου κι εντούτοις αυτή είναι πάντοτε η μόνη κινητήρια δύναμη πίσω από τις πράξεις Μου. Η αγάπη Μου δίνει τέλος σε μία σατανική κατάσταση στη Γη κι εμποδίζει τον αντίπαλό μου να δράσει κι άλλο καταστροφικά.

Στην ουσία σώζω τις ψυχές από την πτώση στην πιο βαθιά άβυσσο με το να τις φυλακίζω εκ νέου μεσα στη σκληρή ύλη, εισάγοντάς τες έτσι ξανά στην εξελικτική διαδικασία. Η κρίση αποσκοπεί αποκλειστικά στη λύτρωση κι όχι στον αιώνιο θάνατο, γεγονός που αποδεικνύει ακόμη πιο πολύ την αγάπη Μου προς όλα τα πλάσματά Μου, όλα όσα είναι νεκρά και προορισμός τους είναι να αποκτήσουν αιώνια ζωή.

Αμήν

16.3.1963 (Μπέρτα Ντούντε) 

Η νέα Γη θα δημιουργηθεί εν ριπή οφθαλμού

Για Μένα είναι απολύτως δυνατό να δημιουργήσω τα πάντα εν ριπή οφθαλμού, γιατί αρκεί μόνο μία σκέψη κι αμέσως η θέληση κι η δύναμή Μου την εκθέτουν ως τετελεσμένο έργο. Με άλλα λόγια μπορώ και δημιουργώ στιγμιαία, χωρίς να χρειάζομαι κανένα χρόνο γι’ αυτό.

Όταν ωστόσο η δράση Μου γίνεται φανερά μπροστά στα μάτια των ανθρώπων, όπως π.χ. σας αποδεικνύει το κάθε δημιούργημα που βλέπετε, τότε τα πάντα εκτυλίσσονται μέσα στο πλαίσιο της έννομης τάξης. Γιατί σκοπός είναι να μπορείτε κι εσείς οι άνθρωποι να παρακολουθήσετε τις διαδικασίες που γίνονται μέσα στην πλάση, ώστε από εκεί να συνειδητοποιήσετε την αγάπη, τη σοφία και την ισχύ Μου.

Διότι έχω δώσει και σε σας την ίδια ικανότητα, αν και σε πολύ περιορισμένο βαθμό, ώστε κι εσείς επίσης έχετε τη δυνατότητα να δημιουργείτε και να διαμορφώνετε. Όμως σεις χρειάζεστε ένα ορισμένο χρόνο για να δημιουργήσετε, επειδή στην ατελή κατάσταση στην οποία είσαστε ακόμη οι άνθρωποι της Γης, ισχύει ακόμη ο νόμος του χρόνου και του χώρου.

Μόνο για τα τελειοποιημένα όντα παύει να ισχύει αυτός ο νόμος, δεδομένου ότι τότε δεν υπάρχει πλέον κανένας περιορισμός, τόσο ως προς το χώρο όσο και ως προς το χρόνο.

Η διακυβέρνηση και η δράση Μου είναι πάντοτε προσαρμοσμένες στο επίπεδο ωριμότητας των όντων που δημιουργώ και συνεχώς κυβερνώ και φροντίζω. Τούτο όμως δεν ανατρέπει το γεγονός ότι έχω την απεριόριστη δύναμη να κάνω να εκπορευθούν τα πάντα από μέσα Μου μέσα σε μία μόνο στιγμή, επειδή Εγώ βρίσκομαι εκτός του χωρόχρονου και συνεπώς δεν χρειάζομαι κανένα χρόνο για να πραγματοποιήσω αυτά που θέλω.

Όταν όμως έπαιρνε υπόσταση η δημιουργία, από τη γένεσή της ήδη έθεσα κι ακολούθησα ένα συγκεκριμένο στόχο: να δώσω τη δυνατότητα στα έκπτωτα πνεύματα να ωριμάσουν με αργό ρυθμό για να επανέλθουν σιγά σιγά από το πολύ χαμηλό σημείο όπου είχαν πέσει.

Φρόντισα και φροντίζω να τους δίνω διαρκώς νέες δυνατότητες για να υπηρετούν και να απο- βαίνουν ωφέλιμα στην υπόλοιπη πλάση. Συνεπώς η θέλησή Μου επιμελείτο συνεχώς το σχέδιο της γένεσης όλης της δημιουργίας έτσι που προέκυπταν διαρκώς μεγαλύτερες δημιουργίες με καινούργια κάθε φορά προορισμό και καθήκοντα. Και με τον τρόπο αυτό λάμβανε χώρα μία αργή σταδιακή εξέλιξη προς τα πάνω.

Επομένως ώσπου να πάρει υπόσταση αυτή η δημιουργία απαιτήθηκε ένα ορισμένο χρονικό διάστημα, δεδομένου ότι ήταν ακριβώς ο παράγοντας του χρόνου που όφειλε να οδηγήσει στην ωρίμανση και στην εξέλιξη προς τα υψηλότερα στάδια. Αφού η πτώση των πνευμάτων ήταν τόσο αβυσσαλέα, άρα πρέπει να διανύσουν την ίδια απόσταση προς την αντίθετη φορά για να επιστρέψουν πίσω στην αφετηρία τους. Μόνο έτσι εκτυλίσσονται όλα σύμφωνα με τη νόμιμη τάξη, που είναι απαράβατος όρος για να φτάσει οτιδήποτε στην τελειοποίηση.

Όταν όμως στο τέλος μιας περιόδου λύτρωσης μετασχηματίζω με τη θέλησή Μου μία δημιουργία με σκοπό να παράγω νέες δυνατότητες ανοδικής εξέλιξης για τα πνευματικά στοιχεία, τότε πάλι μπορούν να προκύψουν δημιουργηματα τα οποία φέρνω στη ζωή μέσα σε μόνο μία στιγμή.

Γιατί κι αυτό έχει επίσης προβλεφθεί μέσα στο προαιώνιο σχέδιό Μου, χωρίς όμως να καταργείται συνάμα ο νόμος της αιώνιας Τάξης που προϋποθέτει την παρέλευση του χρόνου. Διότι τα πνευματικά στοιχεία που θα δομήσουν τη νέα δημιουργία βρίσκονται ήδη στο δρόμο της επιστροφής προς την αφετηρία τους κι άρα είναι διαθέσιμα σε όλους τους βαθμούς ωριμότητας, επειδή ακριβώς έχει προηγηθεί μία πολύ μακριά εξέλιξή τους πάνω στην παλαιά Γη.

Επομένως είναι διαθέσιμα όλα τα απαραίτητα στοιχεία για μία νέα δημιουργία κι απλά θα αλλάξουν φόρμες, είτε πρόκειται για σκληρή ύλη είτε για τις πιο εξελιγμένες μορφές στο φυτικό ή στο ζωικό κόσμο.

Με την τεράστια καταστροφή που θα συμβεί όλα αυτά τα πνευματικά στοιχεία της ύλης θα βρεθούν ξαφνικά ελεύθερα. Όμως λόγω της ανωριμότητάς τους δεν μπορούν να παραμείνουν σε κατάσταση ελευθερίας, γι’ αυτό πρέπει να τεθούν εκ νέου μέσα σε υλικές φόρμες, οι οποίες αντιστοιχούν πάλι στο μέχρι τότε βαθμό ωριμότητάς τους.

Παράλληλα δίνεται συνεχώς η δυνατότητα και στην πνευματική ουσία που ήταν έως τώρα τελείως αποσκληρυμένη, επειδή ήταν η ουσία των πνευμάτων που είχαν πέσει στο πιο χαμηλό σημείο, να αρχίσει επίσης την πορεία της ανέλιξής της από τα έγκατα της Γης.

Γιατί και στο εσωτερικό της Γης επικρατεί πλήρης αναστάτωση, ούτως ώστε απελευθερώνονται κι από εκεί πνευματικά στοιχεία με αποτέλεσμα να δημιουργείται πάλι χώρος για άλλα νέα, εφόσον βέβαια μπορεί να γίνει καν λόγος για χώρο σε αυτή την περίπτωση.

Πάντως διαθέσιμα είναι κι όλα τα δημιουργήματα μέσα στα οποία θα ενσωματωθούν καθοδόν αυτά τα νέα πνευματικά στοιχεία που αρχίζουν μόλις την εξέλιξή τους. Το βέβαιο είναι ότι χρειάζονται πάλι ατέλειωτο χρόνο ώσπου να φτάσουν κάποτε στην επιφάνεια της Γης για να μπορέσουν να αρχίσουν να ανεβαίνουν από εκεί πιο ψηλά.

Σαν συμπέρασμα λοιπόν, μολονότι το έργο της αναμόρφωσης της Γης ολοκληρώνεται εν ριπή οφθαλμού, τα πάντα ωστόσο ακολουθούν το δρόμο τους σύμφωνα με τη νόμιμη τάξη. Επειδή δε ένα τέτοιο στιγμιαίο έργο δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί μπροστά στα μάτια των ανθρώπων, εφόσον δεν έχουν φτάσει ακόμη στον ανώτατο βαθμό τελειοποίησης για να μπορούν να συλλάβουν μία τέτοια εκδήλωση της παντοκρατορίας και της δύναμής Μου, γι’ αυτό εκείνοι που είναι πιστοί σε Μένα, στο τέλος θα ανυψωθούν και θα απομακρυνθούν από τη Γη.

Θα βιώσουν μεν την καταστροφή του σημερινού πλανήτη, διότι θα τους δώσω γι’ αυτό το σκοπό την πνευματική όραση, όμως δεν θα δουν τη γένεση της νέας Γης. Θα τους έχει επιπλέον αφαιρεθεί κάθε έννοια του χρόνου μέχρι να τοποθετηθούν ξανά στη νέα υφήλιο, όπου θα τους επιτραπεί να δουν και να κάνουν δική τους την τελειωμένη νέα δημιουργία σε όλη της τη λαμπρότητα.

Άλλωστε δεν έχει καμία απολύτως σημασία σε πόσο χρόνο θα δημιουργηθεί η νέα Γη, αλλά επειδή σας εισάγω ούτως ή άλλως στο προαιώνιο σχέδιό Μου για την τελειοποίησή σας, σας κάνω γνωστό και το γεγονός ότι Εγώ δεν χρειάζομαι κανένα απολύτως χρόνο για να δημιουργήσω οτιδήποτε.

Γιατί η βούλησή Μου μπορεί να μετατρέψει κάθε σκέψη σε έργο εν ριπή οφθαλμού, η δε αγάπη και η σοφία Μου γνωρίζουν επίσης τι είναι πιο καλό και ενδεδειγμένο προκειμένου να επιτευχθεί η οριστική επιστροφή των πνευμάτων κοντά Μου, τα οποία κάποτε αποστάτησαν με την ελεύθερη θέλησή τους.

Πάντοτε θα είναι λίγοι εκείνοι με αφυπνισμένο πνεύμα που θα μπορούν να συλλάβουν το σχέδιό Μου για τη λύτρωση της ανθρωπότητας. Μα έστω σε αυτούς τους λίγους θέλω να δίνω ένα φως σχετικά με τα μυστικά της δημιουργίας ώστε να ζωντανεύει όλο και πιο πολύ η αγάπη τους για Μένα.

Διότι ακριβώς το προαιώνιο σχέδιό Μου για την τελειοποίηση της δημιουργίας είναι που δίνει σε όλα τα όντα τη μεγαλύτερη ευ- δαιμονία, δεδομένου ότι φανερώνει την αγάπη, τη σοφία και τη δύναμή Μου. Όποιος δεν αποκτάει αυτή τη γνώση ήδη όσο ζει στη Γη, πρέπει να θεωρηθεί αληθινά ευδαίμων, επειδή βρίσκεται λίγο πριν από την τελείωσή του.

Βρίσκεται λίγο πριν από την οριστική επιστροφή κοντά Μου, στον προαιώνιο Θεό και Δημιουργό του, ο Οποίος του αποκαλύπτεται ως ο Πατέρας που έχει απέραντη αγάπη.

Αμήν 4.3.1963 (Μπέρτα Ντούντε)

Η αρμονία της ζωής πάνω στη Νέα Γη

Όπως και αν φαντάζεστε τη Νέα Γη, η πραγματικότητα θα την ξεπερνάει κατά πολύ, διότι μία εποχή μακαριότητας ανατέλλει για τους δικούς Μου, για τους ανθρώπους που θα βαστάξουν ως το τέλος και μετά την ανύψωσή τους θα επιστρέψουν στη Νέα Γη. Θα ζουν μέσα σε απόλυτη αρμονία και ειρήνη μεταξύ τους, περιτριγυρισμένοι από πρωτοφανή δημιουργήματα.

Ο δε κόσμος των ζώων θα συμβιώνει επίσης ειρηνικά, δεν θα υπάρχει καθόλου πόλεμος ανάμεσα στα πλάσματα, διότι οι ψυχικές τους ουσίες θα βρίσκονται και αυτές λίγο πριν από την ενσάρκωσή τους ως άνθρωποι. Επιπλέον, όλα τα πνευματικά στοιχεία που είναι έγκλειστα μέσα στην πλάση αισθάνονται και εκείνα την αρμονία που επικρατεί γύρω τους.

Το αποτέλεσμα είναι να αποβάλουν φανερά την αντίστασή τους, πράγμα που φαίνεται από την προθυμία με την οποία υπηρετεί το κάθε πλάσμα τον προορισμό του, δεδομένου ότι και αυτά τα πνευματικά θέλουν επίσης να περάσουν σύντομα στο τελικό στάδιο της πορείας τους σε αυτή τη Γη.

Και οι άνθρωποι θα μπορούν να χαίρονται πάρα πολλά έξοχα πράγματα, διότι είναι πλέον ώριμοι για να απολαύσουν μια ζωή μακαριότητας, την οποία θα απολάμβαναν κανονικά στο υπερκόσμιο Βασίλειο. Ωστόσο οφείλουν να συνεχίσουν να ζουν πάνω στη Νέα Γη, γιατί από αυτούς θα προκύψει το νέο ανθρώπινο γένος.

Έτσι θα μπορέσουν να ενσαρκωθούν πάλι οι ψυχές εκείνες οι οποίες χάρη στη μεγάλη αλλαγή που επήλθε, όπως και εξαιτίας της υπέρμετρης δυστυχίας που σήμαινε η τελευταία εποχή της παλαιάς Γης και της τεράστιας καταστροφής που μεσολάβησε, κατέκτησαν επίσης ένα ανώτερο βαθμό ωριμότητας. Τώρα χάρη στην έντονη αγάπη που βιώνεται από τους ανθρώπους της Νέας Γης, είναι περισσότερο πρόθυμες και αυτές οι ψυχές να ενσαρκωθούν μέσα σε μία υλική μορφή, προκειμένου υπηρετώντας για τελευταία φορά να εκπληρώσουν τον προορισμό τους.

Γι’ αυτό το λόγο, ήδη από την αρχή της ανθρώπινης ενσάρκωσής τους, δεν είναι εντελώς στερημένες από αγάπη, αποτέλεσμα να εξελίσσονται ταχύτερα προς ανώτερα επίπεδα, δεδομένου μάλιστα ότι δεν υφίστανται πίεση από την πλευρά του αντίθεου, αφού η αγάπη που διαθέτουν τους εξασφαλίζει προστασία και βοήθεια από τις φωτεινές οντότητες.

Έτσι μπορούν με ευκολία να αποβάλουν τα ορμέμφυτα και τις επιθυμίες που κουβαλούν ακόμα επάνω τους.

Η θέλησή τους είναι στραμμένη προς τη δική Μου κατεύθυνση, με αποτέλεσμα να υπόκεινται εντελώς συνειδητά στη δοκιμασία της θέλησης, η οποία είναι ο σκοπός της ανθρώπινης ενσάρκωσής τους στη Γη. Επιπλέον ο αντίμαχός Μου δεν μπορεί να τους φέρει σε σύγχυση, αφού η αγάπη που έχουν μέσα τους τους συνδέει μαζί Μου.

Αυτούς τους ευνοϊκότερους όρους για μια πιο εύκολη επείγεια πορεία των απογόνων τους, τους κατέκτησαν οι δικοί Μου χάρη στη νίκη τους στον τελευταίο αγώνα, ο οποίος απαιτούσε μια πραγματικά ισχυρή θέληση και μεγάλη αγάπη σ’ Εμένα και γι’ αυτό θα τους ανταμείψω με κάθε τρόπο.

Επιπλέον γνωρίζω πώς έχει μεταστραφεί η θέληση των πνευματικών στοιχείων που βρίσκονται έγκλειστα στις διάφορες υλικές μορφές, ούτως ώστε μπορώ να τα εμφυτεύσω στη Νέα Γη στις αντίστοιχες εξωτερικές φόρμες, οι οποίες τους προσφέρουν την ευκαιρία να υπηρετήσουν πρόθυμα στα πλαίσια της Τάξης Μου. Και πάνω στη Νέα Γη θα επικρατεί μία κατάσταση, όπου τους ανθρώπους δεν θα τους κατατρύχουν προβλήματα και έγνοιες, όπου δεν θα αντιμετωπίζουν καμία ανάγκη, τόσο από υλική όσο και από πνευματική άποψη, όπου θα μπορούν ανέμελοι να χαίρονται όλα τα εξαίσια δημιουργήματα, όπου ο ένας θα νιώθει τέτοια αγάπη για τον άλλο, ώστε θα προσπαθεί να παραμερίσει από το δρόμο του το καθετί που θα μπορούσε να τον ενοχλήσει.

Κι αυτό το γεγονός Με προτρέπει να παρευρίσκομαι προσωπικά ανάμεσα στους δικούς Μου, να τους διδάσκω και να τους κάνω ευτυχισμένους με την παρουσία Μου.

Μία αληθινά θεία ειρήνη θ’ απλώνεται πάνω από όλα τα πλάσματα, η οποία θα διαρκέσει για μεγάλη περίοδο. Γιατί η αγάπη θα είναι η αιτία για οτιδήποτε γίνεται, με αποτέλεσμα και οι επόμενες γενεές να Μου επιτρέπουν να παρευρίσκομαι ανάμεσά τους, ενώ ο αντίθεος δεν θα ασκεί καμία επιρροή πάνω τους.

Διότι δεν μπορεί να βρίσκεται ταυτόχρονα εκεί που είμαι Εγώ. Έτσι όλοι αυτοί οι άνθρωποι έχουν αληθινά λυτρωθεί, διότι πορεύονται κάτω από το σήμα του σταυρού, γνωρίζουν τα πάντα για το λυτρωτικό έργο του Ιησού Χριστού και Με αγαπούν στο πρόσωπό Του με όλη τη θέρμη της καρδιάς τους.

Πρόκειται για μια αληθινά παραδείσια κατάσταση, η οποία μεν διαρκεί για μια μεγάλη περίοδο, αλλά δεν παραμένει απεριόριστα έτσι. Διότι όλο και περισσότερα πνευματικά στοιχεία που θα έχουν διατρέξει τα στάδια της δημιουργίας, θα φθάνουν στην τελευταία ενσάρκωση σαν άνθρωποι. Πρόκεται για πνευματικές μονάδες των οποίων δεν έχει καμφθεί απόλυτα η αντίστασή τους με αποτέλεσμα να επικρατήσουν τελικά οι υλικές επιθυμίες, έτσι ώστε θα λυθούν οι αλυσίδες που δένουν τον αντίπαλό Μου.

Γιατί οι άνθρωποι θα επιθυμούν πάλι αυτά που ανήκουν σ’ εκείνον αποδεικνύοντας έτσι ότι και οι ίδιοι του ανήκουν, με συνέπεια να καταλήξουν πάλι υπό την εξουσία του. Με αυτό τον τρόπο ο αντίθεος αποκτάει πάλι το δικαίωμα να επιδρά πάνω στην ανθρώπινη θέληση, πράγμα το οποίο το εκμεταλλεύεται παρακινώντας τους σε πράξεις οι οποίες δεν είναι σωστές κατ’ Εμένα.

Γιατί καθώς είναι ενάντιες προς τις εντολές για την αγάπη, σαν αποτέλεσμα Με εκτοπίζουν από το πεδίο της όρασης όσων παραδίδονται στον αντίπαλό Μου.

Τότε θ’ αρχίσει πάλι η πάλη ανάμεσα στο Φως και στο σκοτάδι και η Γη θα υπηρετήσει ξανά το σκοπό της ως σταθμός ωρίμανσης των πνευμάτων, διότι είναι αμέτρητα τα φυλακισμένα πνευματικά στοιχεία που εξελίσσονται ακόμη κι όλα έχουν τον προκαθορισμένο τους χρόνο εξέλιξης. Συνάμα συνεχώς θα αποδημούν από τη Γη προς το πνευματικό βασίλειο ψυχές που θα έχουν λυτρωθεί ολοκληρωτικά, γιατί το λυτρωτικό έργο του Ιησού Χριστού δεν θα μείνει ποτέ χωρίς καρπούς.

Εγώ δε από την πλευρά Μου φροντίζω πάντοτε να φθάνει αυτή η γνώση στους ανθρώπους, διότι ο Ιησούς θα είναι πάντοτε ο αντίπαλος του άρχοντα του σκότους.

Κι ο Ιησούς πάντα θα βγαίνει νικητής αργά ή γρήγορα, ανάλογα με τη θέληση του ανθρώπου, ο οποίος είναι και παραμένει ελεύθερος και ο οποίος θα επιτύχει μια μέρα την τελική τελειοποίηση στη γήινη ζωή του, διότι κάποτε θα αφοσιωθεί σ’ Εμένα και θα υποταχθεί ολότελα στο Θέλημά Μου.

Αμήν 14.10.1948 (Μπέρτα Ντούντε)

Προαγγελία του τέλους… «Έχετε μόνο πολύ λίγο χρόνο πια…»

Ο χρόνος που σας μένει είναι λίγος, γι’ αυτό πρέπει να προ- παρασκευάζεστε με σοβαρότητα για την ημέρα εκείνη όπου θα συμβεί μια τέτοια καταστροφική πράξη που όμοιά της δεν έχει ξαναζήσει κανείς. Και παρόλο που σας το επισημαίνω κάθε τόσο, εσείς ακούτε με αμφιβολία τα λόγια Μου γι’ αυτό και αντιμετωπίζετε χλιαρά την άσκηση της ψυχής σας… Έχετε μόνο πολύ λίγο χρόνο… μα εκτός από το Λόγο Μου δεν έχω άλλο τρόπο για να τραβήξω την προσοχή σας. Αν δεν τον πιστεύετε όμως, τότε θα τρομοκρατηθείτε όταν κάνουν την εμφάνισή τους τα τελευταία σημάδια.

Θα σας προειδοποιήσω βέβαια λίγο πριν για άλλη μια φορά, όμως και σε αυτά τα λόγια δεν θα δώσετε περισσότερη πίστη απ’ ό,τι στα προηγούμενα. Και είναι η μακροθυμία Μου που σας κάνει κι αμφιβάλλετε, για το λόγο ότι εσείς δεν μπορείτε να καταλάβετε ότι καθυστερώ για χάρη εκείνων των ψυχών που μπορούν ακόμη να σωθούν, παρ’ όλο που ο χρόνος έχει τελειώσει εδώ και καιρό.

Ορισμένοι ελάχιστοι μπορούν ακόμη να σωθούν κι επειδή θέλω να τους γλιτώσω από μια ατέλειωτα μακριά πορεία μέσα στη φύση της νέας Γης, κάνω υπομονή και καθυστερώ ακόμη. Όμως και η τελευταία διορία παίρνει τέλος, γι’ αυτό πάρτε στα σοβαρά τα λόγια Μου, ότι σας μένει μόνο λίγος χρόνος, γιατί θα μετανιώσετε για την κάθε μία μέρα που δεν την αξιοποιήσατε για την ψυχή σας.

Γιατί θα σας αιφνιδιάσει το πόσο γρήγορα θα ενσκήψει μία αδιανόητη σήμερα αλλαγή στον κόσμο, όπου λίγες μέρες θα είναι αρκετές για να βρεθείτε σε μια τελείως πρωτόγνωρη κατάσταση. Τότε λοιπόν θυμηθείτε τα λόγια Μου και δώστε την προτεραιότητα στα πνευματικά πράγματα αντί για τα υλικά.

Γιατί η φροντίδα σας για τα δεύτερα δεν έχει κανένα νόημα δεδομένου ότι δεν μπορείτε να διατηρήσετε τίποτα, αν δεν θέλω Εγώ να σας το διατηρήσω. Άλλωστε εναπόκειται στη θέληση και στη δύναμή Μου να σας προστατεύω και να φροντίζω να επιβιώσετε.

Εσείς να σκέφθεστε μόνο την ψυχή σας, να είσαστε πρόθυμοι να βοηθήσετε και να δώσετε όπου βλέπετε μπροστά σας την ανάγκη του άλλου. Παράλληλα δεθείτε στενά μαζί Μου, για να πάρετε τη δύναμη να αντέξετε και να τα βγάλετε πέρα με όλες τις απαιτήσεις της ζωής που θα ανακύψουν τότε.

Να αντλείτε πάντα δύναμη από το Λόγο Μου, γιατί αυτός σας προσφέρει μια πηγή ενέργειας, με την οποία μπορείτε να αναζωογονείστε και που δεν πρόκειται να στερέψει ποτέ. Να είσαστε πάντα έτοιμοι για Μένα κι Εγώ δεν θα σας εγκαταλείψω ό,τι κι αν σας βρει…

Αμήν

«Είδα τότε έναν άγγελο να κατεβαίνει από τον ουρανό έχοντας στο χέρι του το κλειδί της αβύσσου και μία μεγάλη αλυσίδα.

Κι έδεσε το δράκοντα, τον όφι τον αρχαίο που είναι ο διάβολος κι ο σατανάς που παραπλανά την οικουμένη για χίλια χρόνια. Τον έριξε στην άβυσσο κλείνοντας και σφραγίζοντάς την πάνωθέ του για να μην πλανά πλέον τα έθνη ώσπου να περάσουν χίλια χρόνια. Ύστερα θα πρέπει να λυθεί για λίγο καιρό.

Έπειτα είδα να κάθονται σε θρόνους εκείνοι που τους είχε δοθεί η εξουσία να κρίνουν.

Ήταν οι ψυχές όσων αποκεφαλίστηκαν δίνοντας μαρτυρία για τον Ιησού και για το λόγο του Θεού και δεν προσκύνησαν το θηρίο ούτε την εικόνα του κι αρνήθηκαν το χάραγμά του στο μέτωπο και στο χέρι τους. Αυτοί έζησαν και βασίλεψαν μαζί με τον Χριστό για χίλια χρόνια.

Αλλά οι υπόλοιποι από τους νεκρούς δεν έζησαν ώσπου να συμπληρωθούν τα χίλια χρόνια.

Αυτή είναι η πρώτη ανάσταση. Μακάριοι και άγιοι αυτοί που θα συμμετέχουν στην πρώτη ανάσταση.

Ο δεύτερος θάνατος δεν έχει εξουσία πάνω τους. Αλλά θα είναι ιερείς του Θεού και του Χριστού και θα βασιλέψουν μαζί του χίλια χρόνια».

Αποκάλυψη Ιωάννη 20,1-6

Ανγγέλος 2