Η Αποκάλυψη του Λόγου μετά τη Βίβλο

Η Αποκάλυψη του Λόγου μετά τη Βίβλο 

slide23.12.1961(Μπέρτα Ντούντε)

Η Αποκάλυψη του Λόγου μετά τη Βίβλο 

Είναι μεγάλο λάθος να νομίζετε ότι ο Λόγος Μου ολοκληρώθηκε οριστικά με την Αγία Γραφή, ότι δηλαδή έθεσα ο Ίδιος περιορισμούς στον Εαυτό Μου και δεν εκφράζομαι ούτε μιλώ πλέον στους ανθρώπους.

Όμως ποιος σας δίνει το δικαίωμα για ένα τέτοιο συμπέρασμα; Ποιος θέλει να Με εμποδίσει να μιλώ συνεχώς σαν Πατέρας με τα παιδιά Μου; Ποιος σας δίνει το δικαίωμα να προβάλετε τον ισχυρισμό ότι μόνη της η Βίβλος είναι αρκετή και ότι σεις οι άνθρωποι δεν έχετε ανάγκη ούτε μία άλλη λέξη από Μένα; Εσείς που απορρίπτετε κάθε νέα αποκάλυψή Μου βρίσκεστε ακόμη σε βαθύ πνευματικό σκοτάδι.

Όσο είσαστε μέσα σε αυτό το σκοτάδι δεν πρόκειται να κατάλαβετε ούτε τη Βίβλο, ώστε κι αυτή ακόμη παραμένει για σας ένα ερμητικά κλειστό βιβλίο.

Γιατί δεν καταλαβαίνετε το πνευματικό νόημα πίσω από τα γράμματα, ειδαλλιώς θα βρίσκατε επίσης εκεί μέσα τα σημεία που αναφέρονται στις συνεχείς αποκαλύψεις Μου κι επιπλέον θα κατανοούσατε τη χαρισματική ενέργεια του Πνεύματός Μου.

Όσο όμως δεν αφυπνίζεται το πνεύμα σας δεν αντιλαμβάνεστε το νόημα των λόγων που Εγώ ο Ίδιος είπα στους μαθητές Μου όταν βάδιζα στη Γη.

Θα είσασταν πολύ φτωχοί οι άνθρωποι εάν θα έπρεπε να αρκεσθείτε σε ένα μόνο βιβλίο που δεν μπορείτε καν να ελέγξετε από μόνοι σας σε ποια σημεία έχει αλλοιωθεί το περιεχόμενό του. Θα είσασταν πάμφτωχοι εάν δεν σας δινόταν αδιάκοπα η αμιγής αλήθεια από ψηλά, ώστε να μπορείτε να τη χρησιμοποιείτε σαν κριτήριο για το κατα πόσον και σεις οι ίδιοι στέκεστε μέσα στην αλήθεια.

Εσείς που δεν θέλετε να αναγνωρίσετε άλλο από αυτό το βιβλίο των πατέρων ως έγκυρο, εσείς οι ίδιοι δεν έχετε διεισδύσει ακόμη μέσα στην ουσία του «Λόγου». Τον έχετε διαβάσει μονάχα με τον εγκέφαλό σας, χωρίς να αφήσετε να μιλήσει το εσωτερικό πνεύμα σας, το οποίο σας διδάσκει και σας διαφωτίζει για το πνευματικό νόημά του.

Στην πραγματικότητα κρέμεστε από τα γράμματα των λέξεων, και έτσι δεν καταλαβαίνετε το εσωτερικό νόημά τους. Όταν θέλω δε να σας οδηγήσω Εγώ ο Ίδιος στην αλήθεια, εσείς τότε αρνείστε ότι πρόκειται για δική Μου ενέργεια και κατηγορείτε τους υπηρέτες Μου ότι συνεργάζονται με τον αντίπαλό Μου.

Έτσι θέτετε σε αμφισβήτηση ότι έχω όντως τη θέληση και τη δύναμη να επικοινωνώ με κείνους που Μου προσφέρουν τις υπηρεσίες τους επειδή πράγματι πιστεύουν σε Μένα και γι’ αυτό το λόγο είναι επίσης ικανοί να ακούσουν μέσα τους τη Φωνή Μου.

Σεις όμως παραμένετε πεισματικά προσκολλημένοι στην άποψη ότι ο Λόγος Μου ολοκληρώθηκε με την Αγία Γραφή την οποία θεωρείτε σαν το μοναδικό βιβλίο όπου αποκάλυψα τον Εαυτό Μου. Μα έτσι ζημιώνετε τον εαυτό σας γιατί με την άρνηση του Λόγου Μου που σας προσφέρεται από ψηλά αποδεικνύετε ότι δεν είσαστε παρά νεκροί Χριστιανοί.

Γιατί το αν είναι κανείς ζωντανός Χριστιανός σημαίνει ότι «ενεργεί με αγάπη», πράγμα που θα φώτιζε επίσης το πνεύμα σας, ούτως ώστε θα κατανοούσατε μεταξύ άλλων την ξεχωριστή βοήθεια που σας προσφέρω σε εποχές πνευματικής κρίσης. Τότε θα καταλαβαίνατε συν τοις άλλοις τα λόγια της Βίβλου, τις υποσχέσεις που Εγώ ο Ίδιος σας έδωσα ότι θα αποκαλύπτω τον Εαυτό Μου σε εκείνους που τηρούν τις εντολές Μου.

Τι εξήγηση δίνετε λοιπόν σε αυτές τις υποσχέσεις εάν αρνείστε οποιαδήποτε «νέα αποκάλυψη»; Θέλετε να ισχυρισθείτε ότι έλεγα ψέματα όταν σας προανήγγειλα ότι θα σας στείλω τον «Παρηγορητή» που «θα σας οδηγήσει σε όλη την αλήθεια»; Πώς ερμηνεύετε αυτά τα λόγια τα οποία πρέπει να εκπληρωθούν, όπως εκπληρώνεται κάθε υπόσχεση που έδωσα στους ανθρώπους τον καιρό της γήινης πορείας Μου; Και γιατί άραγε δεν θέλετε να πιστέψετε; Διότι είσαστε αλαζόνες στο πνεύμα, διότι σας λείπει η εσωτερική ζωντάνεια, η αφύπνιση του πνεύματος και γι’ αυτό νομίζετε ότι μπορείτε να Μου καθορίσετε τις ενέργειές Μου και να τις περιορίσετε ανάλογα με το πώς αρέσει σε σας.

Όμως κάνετε λάθος ακόμη κι αν πιστεύετε ότι η γνώση την οποία αποκτήσατε από τη μελέτη σάς δικαιώνει να απορρίπτετε το Λόγο Μου από ψηλα.

Έχετε αλαζονικό πνεύμα και γι’ αυτό το λόγο δεν μπορείτε οι ίδιοι να λάβετε μία αποκάλυψη από Μένα, διότι μόνο στους ταπεινούς προσφέρω τη χάρη Μου, αλλά αυτή την ταπεινοσύνη εσείς δεν την έχετε.

Αυτή είναι λοιπόν η αιτία που πορεύεστε ακόμη μέσα στο σκοτάδι κι ούτε πρόκειται να το διαπεράσετε επειδή αποφεύγετε το φως το οποίο θα μπορούσε να σας χαρίσει τη γνώση, εάν επιθυμούσατε πραγματικά να βρείτε τη λάμψη του.

Ποτέ δεν παύει η αγάπη Μου για τα πλάσματά Μου, επομένως δεν θα πάψω ποτέ να επικοινωνώ μαζί σας οποτεδήποτε προσφέρονται οι κατάλληλες προϋποθέσεις.

Πάντοτε το Λόγο Μου θα τον ακούν εκείνοι που έχουν καλή βούληση, στους οποίους ο Πατέρας μπορεί να μιλάει όπως με τα παιδιά Του.

Επειδή αυτοί Με πιστεύουν ζωντανά κι Εγώ θα τους δώσω αποδείξεις για τον Εαυτό Μου.

Οι δικοί Μου αναγνωρίζουν τη φωνή Μου, γιατί σε αυτούς μπορώ να φανερώσω την παρουσία Μου και να τους αποκαλυφθώ, όπως το έχω υποσχεθεί.   Αμήν

Ανγγέλος 2